jola_iza 03.12.06, 14:12 "Nie przesadzajmy z tym Afganistanem. W zawód żołnierza wpisana jst śmierć. Mają honorowy pogrzeb, różne piosenki o bohaterstwie" bez komentarza :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cichydon1 Re: Maciej Łętowski 03.12.06, 15:43 A jedż do Afganistanu o którego istnieniu nie wiadomo 3/4 Polaków, daj sie zabic a kochance albo kochankowi zostaw rentę i flage z pogrzebu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Maciej Łętowski 03.12.06, 16:56 Maciuś nie pojedzie, nikt go nie weżmie.Ja się zastanawiam jakie głupstwo można powiedzieć w obronie decyzji pisuarów. Czy istnieje granica? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Okrutne to co powiem, ale mam w rodzinie żołnierza 03.12.06, 17:04 jola_iza napisała: który najprawdopodobniej w styczniu pojedzie z kontyngentem do Iraku. I mówi dokładnie to samo ... żołnierz to jego zawód i za to mu nieźle płacą. A zawód polega na uczestniczeniu w działaniach zbrojnych a nie na zabawie. Bardzo mi tym zaimponował. Co nie zmienia faktu, ze Łętowski mówiąc o tym w cytowanej formie jest burakiem. > "Nie przesadzajmy z tym Afganistanem. W zawód żołnierza wpisana jst śmierć. Maj > ą honorowy pogrzeb, różne piosenki o bohaterstwie" > bez komentarza :( Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Okrutne to co powiem, ale mam w rodzinie żołn 03.12.06, 17:15 Ja też mam jest już drugi raz w Iraku, ale mówi konkretnie- jadę po pieniądze a umrzeć można wszędzie.Tylko, że jego piątka dzieci nie jest zadowolona i nie jest dumna boją się każdego dnia a jest tylko strażakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Okrutne to co powiem, ale mam w rodzinie żołn 03.12.06, 17:18 jola_iza napisała: > Ja też mam jest już drugi raz w Iraku, ale mówi konkretnie- jadę po pieniądze a > umrzeć można wszędzie.Tylko, że jego piątka dzieci nie jest zadowolona i nie j > est dumna boją się każdego dnia a jest tylko strażakiem. No tak, ale jeździ dobrowolnie. Ten mój krewny lata na MI-24, też więc ryzykuje osierocenie dwóji dzieci, ale chce jechać. Nikt ich nie zmusza. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Okrutne to co powiem, ale mam w rodzinie żołn 03.12.06, 17:15 asienka32 napisała: > jola_iza napisała: > > który najprawdopodobniej w styczniu pojedzie z kontyngentem do Iraku. I mówi > dokładnie to samo ... żołnierz to jego zawód i za to mu nieźle płacą. A zawód > polega na uczestniczeniu w działaniach zbrojnych a nie na zabawie. > Bardzo mi tym zaimponował. > Co nie zmienia faktu, ze Łętowski mówiąc o tym w cytowanej formie jest burakiem Akurat w tym przypadku popieram Łętowskiego i tego Twojego żołnierza. Zawód żołnierza to taki sam zawód jak górnika, marynarza, czy kierowcy rajdowego. Polska otwarła się na świat, korzystamy z dobrodziejstw wolnego świata, więc powinnismy brać udział w jego obronie. Zgłosił się na ochotnika, więc nie widze problemow. A doświadczenie tam nabyte tak czy inaczej przyda sie potem w Kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Okrutne to co powiem, ale mam w rodzinie żołn 03.12.06, 17:19 Zgadza się, ale teksty o pogrzebie i pieśniach były nieco nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Okrutne to co powiem, ale mam w rodzinie żołn 03.12.06, 17:23 asienka32 napisała: > Zgadza się, ale teksty o pogrzebie i pieśniach były nieco nie na miejscu. > Niby dlaczego ? Skoro to prawda.... Większy cyrk, chyba tylko u naszego "najważniejszego sojusznika" się z "tym" robi... A cyrk, który się robi, wart takiego komentarza... - i tyle... :| Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Okrutne to co powiem, ale mam w rodzinie żołn 03.12.06, 17:23 I o to chodzi Asieńko, o to chodzi ,żeby to jeszcze pieśni zwykłe piosenki. To nie komercjalizacja to durny komentarz . Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Okrutne to co powiem, ale mam w rodzinie żołn 03.12.06, 17:24 jola_iza napisała: > I o to chodzi Asieńko, o to chodzi ,żeby to jeszcze pieśni zwykłe piosenki. > To nie komercjalizacja to durny komentarz . Słowa komercjalizacja użyłam a propos komiksu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Okrutne to co powiem, ale mam w rodzinie żołn 03.12.06, 17:33 Wiem ja tylko tak to razem zbiłam czyli " skrót myślowy" :) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Do Asieńki32 03.12.06, 19:06 > Co nie zmienia faktu, ze Łętowski mówiąc o tym w cytowanej formie jest > burakiem Choć generalnie zgadzam sie z Twoimi poglądami ... uważam, że tym razem przesadziłaś wydając opinie na podstawie jednego zdania wyrwanego z kontekstu... Myślę, że prof. Łętowski na taki epitet sobie nie zasłuzył. Wiesz, Tobie stawiam wieksze wymagania ...;) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Do Asieńki32 03.12.06, 19:20 paczula8 napisała: > Myślę, że prof. Łętowski na taki epitet sobie nie zasłuzył. Na ten moz e nie, ale na "dyspozycyjnego dziennikarza" tak. Do momentu wygrania przez PiS wyborow, prezentował w TVN24 - Loża Prasowa ideologie co prawda skrajnie pro kościelna, z która najczęsciej się nie zgadzałem, ale nie oszołomskąw treści. Niestety, po wygranej PiSu i awansie na szefa IAR pokazał swoja wiernopoddańczą "klasę" i prawdziwą(?) twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Do Asieńki32 03.12.06, 19:57 > Niestety, po wygranej PiSu i awansie na szefa IAR pokazał swoja > wiernopoddańczą "klasę" i prawdziwą(?) twarz. A nie przyszło Ci do głowy, ze Łętowski pisze zgodnie ze swoimi poglądami? Czy jeśli ktoś nie opluwa Kaczorów, nie popiera lewicy ani Tuska, to znaczy, że jest "PISiorem"? Czy w Polsce mozna jeszcze miec poglądy odmienne od lansowanych przez GW i nie zostać "oszołomem", "homofobem", "faszystą"? Czy w Polsce mozna jeszcze dyskutować na tematy polityczne nie obrzucając sie epitetami? :) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Co do formy to co Ty na to? 03.12.06, 17:06 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8628404&rfbawp=1165161899.345&ticaid=12cb2 10 grudnia w księgarniach pojawi się komiks, przypominający tragiczne wydarzenia w katowickiej kopalni "Wujek", gdzie na początku stanu wojennego od milicyjnych kul zginęło 9 górników. Jego wydanie to jedna z inicjatyw, podjętych z okazji 25-lecia tamtej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Co do formy to co Ty na to? 03.12.06, 17:12 To samo co Ty . Głupota jednych nie usprawiedliwia głupoty innych. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Co do formy to co Ty na to? 03.12.06, 17:13 jola_iza napisała: > To samo co Ty . Głupota jednych nie usprawiedliwia głupoty innych. > To prawda. Smutne jest tylko to, jak komercjalizuje się w dzisiejszych czasach nawet śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Co do formy to co Ty na to? 03.12.06, 17:26 jola_iza napisała: > To samo co Ty . Głupota jednych nie usprawiedliwia głupoty innych. > A dlaczegóż tak zaraz ... głupota głupoty ??? A co robić, żeby uwypuklić głupotę jednych ??? - Najlepiej walnąć w nią na odlew, tak, żeby ruszyło... :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Co do formy to co Ty na to? 03.12.06, 17:35 Czyli jesteś za komiksami i usprawiedliwiasz naszą obecność w Afganistanie piosenkami o bohaterskiej śmierci ? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Co do formy to co Ty na to? 03.12.06, 18:22 jola_iza napisała: > Czyli jesteś za komiksami i usprawiedliwiasz naszą obecność w Afganistanie pios > enkami o bohaterskiej śmierci ? A niby dlaczego miałbym być "za komiksami" i "za naszą obecnością (usprawiedliwioną) w Afganistanie" ??? Czy którakolwiek z partii miała w programie wyartykułowaną obecność w Iraku i Afganistanie ??? - Nie odważyli się w imię chęci zdobycia głosów... dzisiaj pompatycznie i demagogicznie te obecności uzasadniają... wbrew opinii publicznej.... A więc ja... po prostu nie napadam na Łętowskiego za jego komentarz... :) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Maciej Łętowski 03.12.06, 17:42 Jeden taki to nawet Stalingrad potrafił tak zagospodarować, że Niemcy potem byli jeszcze bardziej zjednoczeni, posłuszni i wydajni. Stara śpiewka. Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Re: Maciej Łętowski 03.12.06, 18:25 jola_iza napisała: > "Nie przesadzajmy z tym Afganistanem. W zawód żołnierza wpisana jst śmierć. Maj > ą honorowy pogrzeb, różne piosenki o bohaterstwie" > bez komentarza :( o-mądrze powiedział, TW SB, ale potrafi czasem coś z sensem powiedzieć abstrahując zupełnie od nielegalnej i zbrodniczej wojny z Irakiem w interesie usraela Odpowiedz Link Zgłoś
urania3 Niestety Afganistan to bezsensowna smierc 03.12.06, 19:12 na pustyni za nasze pieniadze. Odszkodowania rodzinom tez bedziemy placic z naszych kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś