Dodaj do ulubionych

Maciej Łętowski

03.12.06, 14:12
"Nie przesadzajmy z tym Afganistanem. W zawód żołnierza wpisana jst śmierć. Mają honorowy pogrzeb, różne piosenki o bohaterstwie"
bez komentarza :(
Obserwuj wątek
    • cichydon1 Re: Maciej Łętowski 03.12.06, 15:43
      A jedż do Afganistanu o którego istnieniu nie wiadomo 3/4 Polaków, daj sie zabic
      a kochance albo kochankowi zostaw rentę i flage z pogrzebu.
      • jola_iza Re: Maciej Łętowski 03.12.06, 16:56
        Maciuś nie pojedzie, nikt go nie weżmie.Ja się zastanawiam jakie głupstwo można powiedzieć w obronie decyzji pisuarów. Czy istnieje granica?
    • asienka32 Okrutne to co powiem, ale mam w rodzinie żołnierza 03.12.06, 17:04
      jola_iza napisała:

który najprawdopodobniej w styczniu pojedzie z kontyngentem do Iraku. I mówi
      dokładnie to samo ... żołnierz to jego zawód i za to mu nieźle płacą. A zawód
      polega na uczestniczeniu w działaniach zbrojnych a nie na zabawie.
      Bardzo mi tym zaimponował.
      Co nie zmienia faktu, ze Łętowski mówiąc o tym w cytowanej formie jest burakiem.

> "Nie przesadzajmy z tym Afganistanem. W zawód żołnierza wpisana jst śmierć.
      Maj
      > ą honorowy pogrzeb, różne piosenki o bohaterstwie"
      > bez komentarza :(
      • jola_iza Re: Okrutne to co powiem, ale mam w rodzinie żołn 03.12.06, 17:15
        Ja też mam jest już drugi raz w Iraku, ale mówi konkretnie- jadę po pieniądze a umrzeć można wszędzie.Tylko, że jego piątka dzieci nie jest zadowolona i nie jest dumna boją się każdego dnia a jest tylko strażakiem.
        • asienka32 Re: Okrutne to co powiem, ale mam w rodzinie żołn 03.12.06, 17:18
          jola_iza napisała:

> Ja też mam jest już drugi raz w Iraku, ale mówi konkretnie- jadę po pieniądze
          a
          > umrzeć można wszędzie.Tylko, że jego piątka dzieci nie jest zadowolona i nie
          j
          > est dumna boją się każdego dnia a jest tylko strażakiem.

No tak, ale jeździ dobrowolnie. Ten mój krewny lata na MI-24, też więc ryzykuje
          osierocenie dwóji dzieci, ale chce jechać. Nikt ich nie zmusza.
      • dr.freud Re: Okrutne to co powiem, ale mam w rodzinie żołn 03.12.06, 17:15
        asienka32 napisała:

> jola_iza napisała:
        >
        > który najprawdopodobniej w styczniu pojedzie z kontyngentem do Iraku. I mówi
        > dokładnie to samo ... żołnierz to jego zawód i za to mu nieźle płacą. A zawód
        > polega na uczestniczeniu w działaniach zbrojnych a nie na zabawie.
        > Bardzo mi tym zaimponował.
        > Co nie zmienia faktu, ze Łętowski mówiąc o tym w cytowanej formie jest
        burakiem

Akurat w tym przypadku popieram Łętowskiego i tego Twojego żołnierza.
        Zawód żołnierza to taki sam zawód jak górnika, marynarza, czy kierowcy
        rajdowego.
        Polska otwarła się na świat, korzystamy z dobrodziejstw wolnego świata, więc
        powinnismy brać udział w jego obronie.
        Zgłosił się na ochotnika, więc nie widze problemow. A doświadczenie tam nabyte
        tak czy inaczej przyda sie potem w Kraju.
        • asienka32 Re: Okrutne to co powiem, ale mam w rodzinie żołn 03.12.06, 17:19
          Zgadza się, ale teksty o pogrzebie i pieśniach były nieco nie na miejscu.
          • sclavus Re: Okrutne to co powiem, ale mam w rodzinie żołn 03.12.06, 17:23
            asienka32 napisała:

> Zgadza się, ale teksty o pogrzebie i pieśniach były nieco nie na miejscu.
            >

Niby dlaczego ? Skoro to prawda.... Większy cyrk, chyba tylko u
            naszego "najważniejszego sojusznika" się z "tym" robi... A cyrk, który się
            robi, wart takiego komentarza... - i tyle... :|
          • jola_iza Re: Okrutne to co powiem, ale mam w rodzinie żołn 03.12.06, 17:23
            I o to chodzi Asieńko, o to chodzi ,żeby to jeszcze pieśni zwykłe piosenki.
            To nie komercjalizacja to durny komentarz .
            • asienka32 Re: Okrutne to co powiem, ale mam w rodzinie żołn 03.12.06, 17:24
              jola_iza napisała:

> I o to chodzi Asieńko, o to chodzi ,żeby to jeszcze pieśni zwykłe piosenki.
              > To nie komercjalizacja to durny komentarz .

Słowa komercjalizacja użyłam a propos komiksu.
              • jola_iza Re: Okrutne to co powiem, ale mam w rodzinie żołn 03.12.06, 17:33
                Wiem ja tylko tak to razem zbiłam czyli " skrót myślowy" :)
      • paczula8 Do Asieńki32 03.12.06, 19:06
        > Co nie zmienia faktu, ze Łętowski mówiąc o tym w cytowanej formie jest
        > burakiem

Choć generalnie zgadzam sie z Twoimi poglądami ... uważam, że tym razem
        przesadziłaś wydając opinie na podstawie jednego zdania wyrwanego z
        kontekstu... Myślę, że prof. Łętowski na taki epitet sobie nie zasłuzył.

Wiesz, Tobie stawiam wieksze wymagania ...;)
        • dr.freud Re: Do Asieńki32 03.12.06, 19:20
          paczula8 napisała:

> Myślę, że prof. Łętowski na taki epitet sobie nie zasłuzył.

Na ten moz e nie, ale na "dyspozycyjnego dziennikarza" tak.

Do momentu wygrania przez PiS wyborow, prezentował w TVN24 - Loża Prasowa
          ideologie co prawda skrajnie pro kościelna, z która najczęsciej
          się nie zgadzałem, ale nie oszołomskąw treści.
          Niestety, po wygranej PiSu i awansie na szefa IAR pokazał swoja
          wiernopoddańczą "klasę" i prawdziwą(?) twarz.
          • paczula8 Re: Do Asieńki32 03.12.06, 19:57
            > Niestety, po wygranej PiSu i awansie na szefa IAR pokazał swoja
            > wiernopoddańczą "klasę" i prawdziwą(?) twarz.

A nie przyszło Ci do głowy, ze Łętowski pisze zgodnie ze swoimi poglądami?

Czy jeśli ktoś nie opluwa Kaczorów, nie popiera lewicy ani Tuska, to znaczy, że
            jest "PISiorem"? Czy w Polsce mozna jeszcze miec poglądy odmienne od
            lansowanych przez GW i nie zostać "oszołomem", "homofobem", "faszystą"?
            Czy w Polsce mozna jeszcze dyskutować na tematy polityczne nie obrzucając sie
            epitetami?

:)
    • asienka32 Co do formy to co Ty na to? 03.12.06, 17:06
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8628404&rfbawp=1165161899.345&ticaid=12cb2

10 grudnia w księgarniach pojawi się komiks, przypominający tragiczne
      wydarzenia w katowickiej kopalni "Wujek", gdzie na początku stanu wojennego od
      milicyjnych kul zginęło 9 górników. Jego wydanie to jedna z inicjatyw,
      podjętych z okazji 25-lecia tamtej tragedii.
      • jola_iza Re: Co do formy to co Ty na to? 03.12.06, 17:12
        To samo co Ty . Głupota jednych nie usprawiedliwia głupoty innych.
        • asienka32 Re: Co do formy to co Ty na to? 03.12.06, 17:13
          jola_iza napisała:

> To samo co Ty . Głupota jednych nie usprawiedliwia głupoty innych.
          >

To prawda. Smutne jest tylko to, jak komercjalizuje się w dzisiejszych czasach
          nawet śmierć.
        • sclavus Re: Co do formy to co Ty na to? 03.12.06, 17:26
          jola_iza napisała:

> To samo co Ty . Głupota jednych nie usprawiedliwia głupoty innych.
          >

A dlaczegóż tak zaraz ... głupota głupoty ???
          A co robić, żeby uwypuklić głupotę jednych ??? - Najlepiej walnąć w nią na
          odlew, tak, żeby ruszyło... :)
          • jola_iza Re: Co do formy to co Ty na to? 03.12.06, 17:35
            Czyli jesteś za komiksami i usprawiedliwiasz naszą obecność w Afganistanie piosenkami o bohaterskiej śmierci ?
            • sclavus Re: Co do formy to co Ty na to? 03.12.06, 18:22
              jola_iza napisała:

> Czyli jesteś za komiksami i usprawiedliwiasz naszą obecność w Afganistanie
              pios
              > enkami o bohaterskiej śmierci ?

A niby dlaczego miałbym być "za komiksami" i "za naszą obecnością
              (usprawiedliwioną) w Afganistanie" ???
              Czy którakolwiek z partii miała w programie wyartykułowaną obecność w Iraku i
              Afganistanie ??? - Nie odważyli się w imię chęci zdobycia głosów... dzisiaj
              pompatycznie i demagogicznie te obecności uzasadniają... wbrew opinii
              publicznej.... A więc ja... po prostu nie napadam na Łętowskiego za jego
              komentarz... :)
    • haen1950 Re: Maciej Łętowski 03.12.06, 17:42
      Jeden taki to nawet Stalingrad potrafił tak zagospodarować, że Niemcy potem
      byli jeszcze bardziej zjednoczeni, posłuszni i wydajni. Stara śpiewka.
    • qwww Re: Maciej Łętowski 03.12.06, 18:25
      jola_iza napisała:

> "Nie przesadzajmy z tym Afganistanem. W zawód żołnierza wpisana jst śmierć.
      Maj
      > ą honorowy pogrzeb, różne piosenki o bohaterstwie"
      > bez komentarza :(

o-mądrze powiedział, TW SB, ale potrafi czasem coś z sensem powiedzieć
      abstrahując zupełnie od nielegalnej i zbrodniczej wojny z Irakiem w interesie
      usraela
    • urania3 Niestety Afganistan to bezsensowna smierc 03.12.06, 19:12
      na pustyni za nasze pieniadze. Odszkodowania rodzinom tez bedziemy placic z
      naszych kieszeni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka