Dodaj do ulubionych

seks "afera" - dobry komentarzy Ziemkiewicza ->

06.12.06, 18:37
Jarucka Bis, czyli romans z życia niższych sfer uczynionych demokratycznie
przez polactwo wyższymi

Na moje oko historia jest prosta jak drut i banalna: facet, jak wielu innych,
posuwał sektretarkę i faworyzował ją za to. I jak to w takich wypadkach
uważał, że wszystko jest w porządku, bo się przecież umówili. Dziecka
oczywiście w tej umowie nie było. I ona też do pewnego momentu była z tego
układu zadowolona. Ale z jakiegoś powodu uznała, że jak zajdzie i urodzi, to
więcej z faceta wyciśnie. I nawet się udało, ale po paru latach on uznał, że i
tak dostała więcej niż się należało, i kazał jej spadać. To ona postanowiła go
dociśnąć, opowiadając o sprawie dziennikarzom. Najpierw tylko troszkę, widać w
nadziei, że "były" zadzwoni: "na litośc boską, dobrze, załatwię ci robotę na
placówce w Nowym Jorku, tylko milcz". I wtedy by zamilkła, i by się rozeszło
po kościach. Ale ten nadal ją olewał, więc poszłą do radia, do telewizji,
dodała do tego oskarżenie o alimenty...

Przepraszam, że takim językiem, ale jak o tego typu ludziach i zdarzeniach pisać?

Jak nazwać postępowanie tej pani? Prosto - kurestwem. A postępowanie posła
Łyżwińskiego? Tak samo - kurestwem. Czy takie kurestwo jest w "Samoobronie"
powszechne? Pewnie tak. Jak można mieć za bzykanko łatwiejsze życie, to lepiej
tyrać pod posłem, niż na mopie. Jak można za te same pieniądze mieć
pracownicę, która daje, to lepiej mieć, niż zatrudnić taką, która nie daje. No
proste.

link > > rafalziemkiewicz.salon24.pl/2078,index.html
Obserwuj wątek
    • idiotyzmy-kacze Można też dostać etacik w TVPiS w zamian za 06.12.06, 18:42
      dyspozycyjność wobec "rządzącej" partii. Co z tego, że rządząca partia realizuje skrajnie socjalistyczny program a Katon Ziemkiewicz jest podobno konserwatystą i liberałem ? Pecunia non olet - jak mówi stare przysłowie.

PS Jak nazwać postępowanie Katona Ziemkiewicza - wie chyba każdy
      • s.berkowicz Re: tak jak myslalem - juz sie polactwo 06.12.06, 18:47
        przyplatalo :(:(
      • etta2 Re: Można też dostać etacik w TVPiS w zamian za 06.12.06, 18:51
        Zgadzam się w pełni. Czy to dyspozycyjność, czy uległość - podsumować da się
        krótko: cyste kur*****. Tylko, czy dyspozycyjny dziennikarzyna to większa czy
        mniejsza ku***? Myślę, że jednak większa, bo bardziej kształcUna.....
      • snatcher Re: Można też dostać etacik w TVPiS w zamian za 06.12.06, 19:00
        idiotyzmy-kacze napisał:

> dyspozycyjność wobec "rządzącej" partii. Co z tego, że rządząca partia
        realizuj
        > e skrajnie socjalistyczny program a Katon Ziemkiewicz jest podobno
        konserwatyst
        > ą i liberałem ? Pecunia non olet - jak mówi stare przysłowie.
        >
        > PS Jak nazwać postępowanie Katona Ziemkiewicza - wie chyba każdy
        >

nieszczesliwy czlowieku a ty ciagle spamujesz na forum kraj swoimi bzdurnymi
        teoriami..:)) Ziemkiewicz i dyspozycyjnosc :) , a ja czesto wsrod zwolennikow
        PIS spotykam sie z opinia ze za bardzo "swoim" dowala.A ty spamuj dalej :)
        • idiotyzmy-kacze nie używaj słów znaczenia, których nie rozumiesz 06.12.06, 20:44
          Na czym ma niby polegac moje spamowanie ?
      • pisuarro No, na pewno przyjemniej tyra się w TVP... 06.12.06, 20:39
        ...niż na mopie ;)
    • sztudent1 "A poza tym jak można zgwałcić prostytutkę..." 06.12.06, 19:10
      Ziemkiewicz w swym prostactwie sięga szczytów. I to jedyne szczyty, na które
      ten oblech może się wzbić.
      • losiu4 Re: "A poza tym jak można zgwałcić prostytutkę... 06.12.06, 20:52
        przechodzac dziś koło kiosku ruchu zwróciłem uwage na artykul na pierwszej
        stronie w wywieszonym na zewnątrz Dzienniku ... a tam stało mniej więcej
        tak: "a co, miałam jako sprzataczka w szkole robić?" (wypowiedź rzeczonej pani)

Pozdrawiam

Losiu
    • humbak Re: seks "afera" - dobry komentarzy Ziemkiewicza 06.12.06, 19:14
      "Na moje oko historia jest prosta jak drut i banalna: facet, jak wielu innych,
      posuwał sektretarkę i faworyzował ją za to. I jak to w takich wypadkach
      uważał, że wszystko jest w porządku, bo się przecież umówili."

No po prostu podziwiam jak gładko nad tym przeszedłeś. Chciałbyś żeby to była twoja żona na przykład?
      • lekarzpsychiczny Re: seks "afera" - dobry komentarzy Ziemkiewicza 06.12.06, 22:32
        A kto chciałby żeby jego żona puszczała się na lewo i prawo?
    • marouder No prosie...znaczy no prosze... 06.12.06, 19:16
      ...Ziemkiewicz, Swiety Domowego Ogniska sie odezwal:)))
    • jack20 Re: seks "afera" - dobry komentarzy Ziemkiewicza 06.12.06, 19:17
      Dobry? raczej chamski.
      • woda.woda Re: seks "afera" - dobry komentarzy Ziemkiewicza 06.12.06, 19:18
        jack20 napisał:

> Dobry? raczej chamski.

Dlatego niektórzy są zachwyceni
        • karbat Re: seks "afera" - dobry komentarzy Ziemkiewicza 06.12.06, 19:24
          oblude pismaka widac jak na dloni ,sprowadza historie do malo znaczacej
          przygody obyczajowej .
          gdyby to mialo zajscie w przeciwnym obozie wrzeszczalby o moralnosci o
          zgniliznie III RP o skutkach wychowawczych itp

• joella.r masz rację, karbat 06.12.06, 19:32
            żałosny Ziemkiewicz
    • marcus_crassus upadek ziemkiewicza 06.12.06, 19:37
      facet, jak wielu innych kradl.
      facet, jak wielu innych mordowal
      facet, jak wielu innych klamal

Panie Rafale. Szkoda mi ze pan tak upadl
      • cichydon1 Re: upadek ziemkiewicza 06.12.06, 20:00
        Jak patrzę na niego w TV widac, ze o seksie to on wie ze słyszenia. Nie goli
        sie jak Kondrat w jakims serialu w czasie upadku i tak mu zostało.
      • idiotyzmy-kacze Re: upadek ziemkiewicza 06.12.06, 20:53
        ale etacik w TVPiS jest ...
      • losiu4 Re: upadek ziemkiewicza 06.12.06, 20:53
        własnie chodzi o to, ze niekoniecznie kradł, mordował i kłamał, tyle ze tak sie
        w mediach pisze... poczekajmy na konkretne ustalenia i wtedy potepimy jedną
        albo drugą strone.

Pozdrawiam

Losiu
    • nonno1 Re:Ciekawe skąd on to wszystko wie 06.12.06, 20:08
      Był u nich pod łóżkiem, czy czytał ich pamiętniki?
      Bo mnie się zdaje, że w takich sytuacjach nie należy się wypowiadać, co
      najwyżej żądać wyjśnienia sprawy przez prokuraturę, sąd, Komisję Śledczą (czemu
      nie).
      Jak narazie Jedyny w Dwu Osobach Wódz wypowiada się ostrożnie i czeka na
      werdykt prokuratorski. Mogliby i komentatorzy powstrzymać się od wypowiedzi
      kwalifikujących jedną czy drugą stronę.
    • andrzejg Ziemkiewicz - Ty jestes głupszy od Puchatka 06.12.06, 20:12
      s.berkowicz napisał:

> Jak można mieć za bzykanko łatwiejsze życie, to lepiej
      > tyrać pod posłem, niż na mopie. Jak można za te same pieniądze mieć
      > pracownicę, która daje, to lepiej mieć, niż zatrudnić taką, która nie daje. No
      > proste.

Masz sekretarkę?

A.
    • frau_blada Zbyt dosadnie jak na Ziemkiewicza, ale moze byc :) 06.12.06, 20:24

• nowytor4 Napisał tak by i "wykształceni" zrozumieli - no i 06.12.06, 21:08
        przynajmniej sens artykułu jest dla nich jasny, bo nikt tego nie kwestionuje.
        Teraz mają problem jak to ugryźć, żeby powiedzieć 'beeee'
    • nurni w uzupelnieniu 06.12.06, 20:57
      W uzupelnieniu do oddajacego istote rzeczy komantarza RAZA warto przypomniec zapowiedzi pismakow z GW: "Skandal ze szczytow wladzy".

Az dziwne ze wyksztalciuchy nie zadaja dymisji calego rzadu, sejmu, senatu i rezygnacji prezydenta.

Bo przeciez panie dzieju taki skandal !!!!!

s.berkowicz napisał:

> Jarucka Bis, czyli romans z życia niższych sfer uczynionych demokratycznie
      > przez polactwo wyższymi
      >
      > Na moje oko historia jest prosta jak drut i banalna: facet, jak wielu innych,
      > posuwał sektretarkę i faworyzował ją za to. I jak to w takich wypadkach
      > uważał, że wszystko jest w porządku, bo się przecież umówili. Dziecka
      > oczywiście w tej umowie nie było. I ona też do pewnego momentu była z tego
      > układu zadowolona. Ale z jakiegoś powodu uznała, że jak zajdzie i urodzi, to
      > więcej z faceta wyciśnie. I nawet się udało, ale po paru latach on uznał, że i
      > tak dostała więcej niż się należało, i kazał jej spadać. To ona postanowiła go
      > dociśnąć, opowiadając o sprawie dziennikarzom. Najpierw tylko troszkę, widać w
      > nadziei, że "były" zadzwoni: "na litośc boską, dobrze, załatwię ci robotę na
      > placówce w Nowym Jorku, tylko milcz". I wtedy by zamilkła, i by się rozeszło
      > po kościach. Ale ten nadal ją olewał, więc poszłą do radia, do telewizji,
      > dodała do tego oskarżenie o alimenty...
      >
      > Przepraszam, że takim językiem, ale jak o tego typu ludziach i zdarzeniach pisa
      > ć?
      >
      > Jak nazwać postępowanie tej pani? Prosto - kurestwem. A postępowanie posła
      > Łyżwińskiego? Tak samo - kurestwem. Czy takie kurestwo jest w "Samoobronie"
      > powszechne? Pewnie tak. Jak można mieć za bzykanko łatwiejsze życie, to lepiej
      > tyrać pod posłem, niż na mopie. Jak można za te same pieniądze mieć
      > pracownicę, która daje, to lepiej mieć, niż zatrudnić taką, która nie daje. No
      > proste.
      >
      > link > > rafalziemkiewicz.salon24.pl/2078,index.html
    • belkot_belkot_belkot Ziemkiewicz wkomponował się w koniunkturę... 06.12.06, 21:13
      polityczną. Po prostu jest zapotrzebowanie na takich jak on.
    • silesius.monachijski22 Te wszystkie Pacewicze, Wronskie i inne GWno 06.12.06, 21:23
      nawet do piet Ziemkiewiczowi nie dorastaja; sa za glupi, zeby samodzielnie
      myslec; pisza i mowia to, co Komitet Centralny na Czerskiej nakazal; miernoty

• dewot007 Re: seks "afera" - dobry komentarzy Ziemkiewicza 06.12.06, 21:39
      Ech ! Te koalicjanty !
      Dobrali się i wprowadzają odnowę moralną klasy IV RP !
      Sami swoi !

. . .

"Czasem zdarzają się takie sytuacje, że trzeba powiedzieć prawdę i prezydent
      bierze to na siebie. Sądzę, że historia oceni to dobrze" –
      Jarosław Kaczyński do dziennikarzy w Sejmie – 8.09.06
    • panzerpapst Jaki dobry, chamski ala Renia Beger i tyle ! 06.12.06, 22:05
      Jak toto prowadzi program o kulturze (!) w TVP to ręce i nogi opadają. Upadł na same dno, poziom Hojarskiej i Begerowej.
    • qqazz Re: seks "afera" - dobry komentarzy Ziemkiewicza 06.12.06, 22:16
      Ech te afery owsiano - ku..kowe ich bohaterowie to krowy powinni pasać i
      kłaniac sie w pas byle cieciowi a nie polityka zajmowac, ze ktos takich kiedys
      zagonił do szkoły i nauczył pisac i czytać, gdyby nie to robiliby dzisiaj to co
      powinni robić, pasali swinie i tyle.

pozdrawiam
    • lekarzpsychiczny Re: seks "afera" - dobry komentarzy Ziemkiewicza 06.12.06, 22:33
      Dobry Ziemkiewicz tym razem bez tej p$@$@$ poprawności
    • basia.basia niedobry! 06.12.06, 23:13

> Jak nazwać postępowanie tej pani? Prosto - kurestwem.

pl.wiktionary.org/wiki/ku..
      Otóż nie. Gdyby ta pani zarabiała przy pomocy sprzedawania swoich "wdzięków"
      byłaby to prawda ale jakby się RAZ zastanowił przed pisaniem to by musiał uznać,
      że tak zarabiając nie musiałaby jeszcze pracować na cały etat w biurze poselskim
      Samoobrony i chodzić na posiedzenia rady w sejmiku.

Jej sytuacja porównywalna jest z taką gdy osoba zatrudniona musi odpalać część
      zarobków temu, kto jej pracę załatwił i to się zdarza. To jest haracz a ta pani
      haracz spłacała swoim ciałem. I tu, i tu moralny aspekt sprawy jest mało przyjemny.

> A postępowanie posła
      > Łyżwińskiego? Tak samo - kurestwem.

Też nie! Facet zachowywał się jak nadzorca pańskiego folwarku, który dawał
      dziewkom lżejszą robotę jak były uległe. A jak się stawiały to im żadnej roboty
      nie dawał. Niektórzy właściciele wiedzieli co wyprawiają nadzorcy a niektórzy
      nie. Byli też tacy, którym nadzorcy wyszukiwali co ładniejsze dziewki.
      To był rodzaj niewolnictwa i jest to najobrzydliwsza rzecz jaką mężczyzna może
      zrobić kobiecie.

• lekarzpsychiczny dobry dobry 06.12.06, 23:20
        Szkoda że ta pani poczuła się niewolnicą dopiero wtedy kiedy skończyły się
        pieniądze. Jak to ona mówi:"na sprzątaczke miałam się zatrudnić?". Nie wygląda
        mi ona na ofiarę a już tym bardziej na osobe wiarygodną przynajmniej nie
        bardziej niż pozal sie Boze posel Łyżwinski. Zreszta sama otwarcie przyznaje ze
        do gazet poszla dopiero gdy skonczyla sie latwa kasa. Warto poczekac na testy
        DNA to wiele wyjasni
      • wartburg4 Re: niedobry! 06.12.06, 23:34
        basia.basia napisała:

>
        > Niektórzy właściciele wiedzieli co wyprawiają nadzorcy a niektórzy
        > nie. Byli też tacy, którym nadzorcy wyszukiwali co ładniejsze dziewki.
        > To był rodzaj niewolnictwa i jest to najobrzydliwsza rzecz jaką mężczyzna może
        > zrobić kobiecie.

To były stosunki pańszczyźniane, które w Polsce utryzmywały się wyjątkowo
        długo. Znam takie opowieści z dwudziestolecia międzywojennego.

Panicz przyjeżdżał do rodzinnego dworu na wakacje z kolegami z gimnazjum w
        Warszawie. Na ogół się nudzili. Bo co robić? Wtedy zarządca prowadził ich
        wieczorem do czworaków, gdzie mogli sobie wybierać wśród dziewuch, które
        ustawione w szereg chichotały. Chętne były.

"A jak która nie chciała, bo bibuły komunistycznej się naczytała, to się jej
        pięć złotych dało i sprawa była załatwiona", wyznał mi kiedyś uczestnik tych
        zamierzchłych wydarzeń...

W Samoobronie te stosunki (pańszczyźniane) przetrwały do dzisiaj.

A komentarz Ziemkiewicza jak zwykle słaby. Na poziomie baby z magla.

>
        • wartburg4 Re: niedobry! 06.12.06, 23:54
          wartburg4 napisał:

> >
          > W Samoobronie te stosunki (pańszczyźniane) przetrwały do dzisiaj.

Zapomniałem dodać, że nie tylko w Samoobronie. Zjawisko jest szersze. Stosunki
          pańszczyźniane to w ogóle sedno polskich problemów.

Nazywanie Polski państwem demokratycznym do dzisiaj jest kpiną.

>
          > A komentarz Ziemkiewicza jak zwykle słaby. Na poziomie baby z magla.
          >
          >
          > >
        • lekarzpsychiczny Dobry 06.12.06, 23:55
          No jak były chętne to o co chodzi? (Jakby nie miały wyboru to co innego)
          Kobieta chyba również ponosi odpowiedzialność za wybory jakich dokonuje. Swoją
          drogą z tymi czworakami to chyba przesadzone porównanie gdyz dzis kobiety sa
          jednak bardziej swiadome swych praw itd. Tak zresztą moim zdaniem jest w
          wypadku tej pani. Z tym że jakoś dziwnie późno poczuła się pokrzywdzona. Gdyby
          cala ta sytuacja naprawde brzydzila ja nie tylko w sensie estetycznym (za ladni
          to oni nie sa) ale i moralnym to sprawe od razu winna zglosic do prokuratora
          (warunek w stylu praca za seks z tego co wiem jest przestepstwem zwlaszcza ze
          wzgledu na to ze dyskriminuje ludzi ktorzy chca pracowac a nie dawac d#%$#%)
          >Na poziomie baby z magla
          A dlaczego nie chłopa z magla ciągle ten patriarchat przeklęty czyni
          spustoszenie w świadomości
          • wartburg4 chłop z magla 07.12.06, 12:23
            lekarzpsychiczny napisał:

> No jak były chętne to o co chodzi? (Jakby nie miały wyboru to co innego)
            > Kobieta chyba również ponosi odpowiedzialność za wybory jakich dokonuje.

Chętne, bo tego chciał zarządca. Ich pan i władca. Opowiadał mi to człowiek,
            który wtedy był uczniem gimnazjum i dla którego był to b. podniecające wejście
            w świat dorosłych.

Potem było mu wstyd. Z Polski wyjechał w 1939 i nigdy nie wrócił. Został na
            emigracji. Swoje erotyczne wspomnienia z młodości (dzieciństwa?) sam uznał w
            rozmowie ze mną za przykład na przepaść cywilizacyjną, która dzieliła
            idealizowaną po 1945 Polskę przedwojenną od państw Zachodu.

Moim zdaniem ten dystans wciąż się utrzymuje.

Swoją
            > drogą z tymi czworakami to chyba przesadzone porównanie gdyz dzis kobiety sa
            > jednak bardziej swiadome swych praw itd.

To nie było porównanie. Historia z czworakami jest prawdziwa, tyle że w
            zbiorowej świadomości takie historie są najczęściej przemilczane.

Tak zresztą moim zdaniem jest w
            > wypadku tej pani. Z tym że jakoś dziwnie późno poczuła się pokrzywdzona.
            Gdyby
            > cala ta sytuacja naprawde brzydzila ja nie tylko w sensie estetycznym (za
            ladni
            >
            > to oni nie sa) ale i moralnym to sprawe od razu winna zglosic do prokuratora
            > (warunek w stylu praca za seks z tego co wiem jest przestepstwem zwlaszcza ze
            > wzgledu na to ze dyskriminuje ludzi ktorzy chca pracowac a nie dawac d#%$#%)
            > >Na poziomie baby z magla

> A dlaczego nie chłopa z magla ciągle ten patriarchat przeklęty czyni
            > spustoszenie w świadomości

Jak chcesz, to niech mu będzie chłop z magla. Nie mam nic przeciwko temu.
            Ziemkiewicz jedynie ślizga się po powierzchni spraw, które "komentuje".

Nie pierwszy robi na mnie wrażenie zadufanego przygłupa.
            • wartburg4 chłop? 07.12.06, 12:50
              Naszły mnie wątpliwości, czy chłop. Bo jednak do baby jakby podobny jest...
              Do takiej, co maglu przesiaduje.

Pozostaję przy babie z magla.
    • silesius.monachijski22 Im dalej GW brnie w tym g.... z seksafera, tym 08.12.06, 01:33
      celniejszy wydaje se byc komentarz Ziemkiewicza;z kazdym dniem coraz bardziej
      aktualny

s.berkowicz napisał:

• memor3 komentarz Ziemkiewicza tez jest kurestwem 08.12.06, 01:38
      moim skromnym zdaniem, oczywiscie.
      Ziemkiewicz udaje glupiego skoro nie widzi sytuacji obu stron.
      A moze jsst po prostu glupi?
      • silesius.monachijski22 A przypatrz sie tym scenom erotycznym; nie 08.12.06, 01:55
        podnieca cie to????
        .
        www.youtube.com/watch?v=qLLh2Jepn1Y&mode=related&search=
        memor3 napisał:

> moim skromnym zdaniem, oczywiscie.
        > Ziemkiewicz udaje glupiego skoro nie widzi sytuacji obu stron.
        > A moze jsst po prostu glupi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka