maureen2 21.12.06, 22:27 obejrzałem fragmenty filmu-pułkownika i nadal nie wiem dlaczego zatrzymano ten kiczowaty film o niczym, rzekomo bardzo polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bu2m Re: ale sensacja - misja specjalna 21.12.06, 22:29 Misja specjalna? To ten odpowiednik "Nie do wiary" na TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: ale sensacja - misja specjalna 21.12.06, 22:46 maureen2 napisała: > obejrzałem fragmenty filmu-pułkownika i nadal nie wiem dlaczego zatrzymano > ten kiczowaty film o niczym, rzekomo bardzo polityczny. No więc właśnie na tym polega dowcip - że coś takiego wydawało się groźne. Ot - 3rp za którą niektórzy tak tęsknią... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Chyba nie tyle groźne co do d...y. 21.12.06, 22:49 Oglądałem kawałek tego filmu - słaby bardzo. Niby coś ma objaśnić, ale nie bardzo wiadomo co. Może dlatego właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Re: Chyba nie tyle groźne co do d...y. 21.12.06, 22:53 Wypowiedzi nawet ciekawe niektóre. No i Prezes - dla niego największym wrogiem cały czas był Lech Wałęsa, zdaje się. Ogólnie kompletnie nie kapuję dlaczego nie puścili. Całą zabawa teraz, to czy ktoś by się odważył w TVP *zrobić* analogiczny film o L.K. ... Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: Chyba nie tyle groźne co do d...y. 21.12.06, 22:56 dr.krisk napisał: > Oglądałem kawałek tego filmu - słaby bardzo. Niby coś ma objaśnić, ale nie > bardzo wiadomo co. Było to 10 czy 15 minut wyrwane z - ponoć - 40 minutowej całości, po tych kawałkach trudno osądzić film jako taki. Kawałki nie były ani do d..., ani genialne, ot - fragmenty zwykłego filmu dokumentalnego jakich pełno. Jeśli coś takiego blokowano, to doprawdy... Zawsze powtarzałem: wraz końcem 3rp ogromnie wzrosła nam w Polsce wolność słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pisuarro Re: na tym polega dowcip 21.12.06, 22:57 A propos - ciekawe co z tym (słynnym już) programem o SKOK-ach ?... Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Re: na tym polega dowcip 21.12.06, 23:58 dawno już był w TVP. No ale Ty dalej wierzysz GW pisuarro napisał: > A propos - ciekawe co z tym (słynnym już) programem o SKOK-ach ?... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm A co to ma wspólnego z III RP? 21.12.06, 23:29 To tylko kwestia źle działającej telewizji pseudopublicznej z czasów Roberta Kwiatkowskiego, którego wielu współpracowników dziś dzięki PiSowi wraca do łask - Andrzej Kwiatkowski, Tomasz Borysiuk, Anna Milewska czy Orcholski (a raczej jego sposób bycia). Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: ale sensacja - misja specjalna 22.12.06, 00:47 tad9 napisał: > Ot - 3rp za którą niektórzy tak tęsknią... Nie można tęsknić za czymś, co się ma na codzień. Żyjemy cały czas w III RP. S. Odpowiedz Link Zgłoś
marbaran Wciąż się boją 21.12.06, 22:57 Realizatorzy, podpytywani przez prowadzącego o nazwiska, wykręcali sie ogólnikami jak mogli. Nie ujawnili, kto WTEDY film zatrzymał, kto WTEDY kłamał, kto WTEDY czynił niesłuszne zarzuty. Czego boją się DZIŚ? Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Re: Wciąż się boją 21.12.06, 23:02 No i prowadzący wyrazili nadzieję, że może kiedyś film zostanie pokazany itd. Ja myślę, że on dziś jest w sumie wciąż niepoprawny z innych powodów... Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: czemu nikt nie operuje tytulem tego filmu? 21.12.06, 23:30 Koło historii ? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Film jak film,ale... 21.12.06, 23:46 "Misji specjalnej" nie oglądam z zasady, ale przypadkowo złapałam powtórke na Polonii. Film jak film, ale my patrzymy na niego oczyma dzisiejszymi. Z jakiej np.racji szefowie telewizji po zwycięstwie Kwasniewskiego nad Wałęsą mieli puszczac film, który ,mowiąc delikatnie, próbuje robic go w konia? Wówczas demokracja stawiała w Polsce pierwsze kroki, inne bylo myslenie, ale padło w filmie stwierdzenie warte upowszechnienia: w PRL tylko garstka antykomunistów walczyła z systemem. Naród w wiekszości go ciszej lub głosniej popierał i obawiał sie rozliczeń. No i - jak pokazuje dzien dzisiejszy - miał rację, bo miast budowac przyszłosc władze grzebią się w przeszłosci, a to, co wyprawiaja w polityce międzynarodowej ,każe Zachodowi zastanawiac się: po jakiego czorta wzięlismy ten chory kraj do Unii Europejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Re: Jaki TYTUŁ? 22.12.06, 00:11 Szczerze mówiąc nie pamietam. Jakiś taki nie podobny zgoła do żadnego. A czy to ważne ? Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Re: ale sensacja - misja specjalna 21.12.06, 23:47 maureen2 napisała: > obejrzałem fragmenty filmu-pułkownika i nadal nie wiem dlaczego zatrzymano > ten kiczowaty film o niczym, rzekomo bardzo polityczny. Ja też nie wiem dlaczego nie pokazali pogrążonego w rozpaczy kwiatu opozycji (Jaruś już wówczas reinterpretował swoją przeszłość). Ale byłyby PRAWDZIWE JAJA, gdy któryś z gości spytał ADAMSA, dlaczego jego SZEFOWA wstrzymała program Jaworowicz o PiS SKOKach. ;) jAK MYśLICIE, dlaczego nie spytali. ;) No i ci autorzy, którzy nie chcieli nagabywać DWORAKA. ;) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Anitka Gargas: „Nic tak skutecznie nie wyeliminuje przeciwnika, jak umiejętnie podrzucone mediom oszczerstwo.” = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś