marcus_crassus 22.12.06, 18:38 ja mam dwa pytania: czy tam byl wars czy postoj na stacji trwal wiecej niz 5 minut Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frau_blada Warsy teraz bardzo rzadko jezdza w skladach 22.12.06, 18:40 Wiem, bo czasem jezdze, ale po kanapki na policje nie dzwonie. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Warsy teraz bardzo rzadko jezdza w skladach 22.12.06, 22:37 frau_blada napisała: > Wiem, bo czasem jezdze, ale po kanapki na policje nie dzwonie. ================= Dlaczego? Przecież wysługiwanie się policjantami jest w PiS bardzo modne! Następnym razem nie krępuj się! Wykręć 997 i zamów dużą colę, podwójne frytki i Big Maca! Odpowiedz Link Zgłoś
agentka_j27 Re: kanapki w pociagu 22.12.06, 18:40 laska musiała mieć świeżą dostawę happy meal'a, a nie żadne kanapki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: kanapki w pociagu 22.12.06, 18:41 marcus_crassus napisał: > ja mam dwa pytania: A ja mam tylko jedno pytanie. Czy to afera czy tylko ujawnienie buractwa wiceministrow? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: buractwo wiceministrow 22.12.06, 20:13 pisuarro napisał: > A to nie afera ?... ;P Nie w IV RP, tu obowiązują inne standardy... Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Buractwo ministrow? To wczesniej mielismy niekoncz 22.12.06, 22:38 aca sie afere? No popatrz. Dobrze wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: Buractwo ministrow? To wczesniej mielismy nie 22.12.06, 22:42 frau_blada napisała: > aca sie afere? > No popatrz. Dobrze wiedziec. Ależ bladzio, jak mozna tak nieuwaznie studiowac przemowy i wynurzenia twojego kaczego wodza??? Wszak według niego od roku 1989 był chaos, pustka, zgrzytanie zębów i pożeranie niemowląt. Dopiero gdy kartofle osadzono na stolcu zaczęła sie epoka jasności i doborobytu. No, mamy drobne zgrzyty takie jak zboczeńcy u władzy, osadzone tam przez kartofli własnie ale ogolnie to jest raj :) > Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 masz rację 22.12.06, 22:38 buractwo ministrów tego rządu to standard a nie żadna afera! Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: kanapki w pociagu 22.12.06, 18:43 ja mam tylko jedno: czy ta pani pierwszy raz w życiu jechała pociągiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
karagandak Bo to była niespodzianka ! 22.12.06, 20:16 Na peronie podeszło dwu mundurowych,wręczyło pokuneczek. Płaci Pani 15.36 zł. Po prostu zachwycajaca niespodzianka sierżanta Surmacza z Gorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pisuarro Re: sierżant Surmacza z Gorzowa 22.12.06, 20:34 Chyba mu się nudzi w tym ministerstwie i dlatego wymyśla takie operacje logistyczne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: kanapki w pociagu 22.12.06, 20:38 idiotyzmy-kacze napisał: > ja mam tylko jedno: > > czy ta pani pierwszy raz w życiu jechała pociągiem ? Wcześniej kanapki na drogę robiła mama. Odpowiedz Link Zgłoś
create a ja bym nie zadawał pytań 22.12.06, 20:15 tylko stwierdził że to nadużycie uprawnień, niezależnie od okoliczności. Czy żyjemy w państwie prawa czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus nie chodzi tylko o prawo ale i o pewne okolicznosc 22.12.06, 20:31 faktyczne. ja bym nawet zrozumial takie naduzycie w momencie gdyby ktos umieral z glodu sek w tym ze czesto ci ludzie "żydzą" na paru zlotych. jest mi znana z plotek jedna historia jak jeden z politykow zarabiajacy przy okazji tez w biznesie wynosil srajtasme i olowki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
create Ależ chodzi o prawo i ..... 22.12.06, 22:29 drugiego słowa nie będę używał, bo w przypadku polskiej polityki to nadużycie. Ponadto chodzi też o to że politycy czynią z policjantów swoich lokai. Ta kobieta zapłaciła za te hamburgery. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Ależ chodzi o prawo i ..... 22.12.06, 22:49 znaczy sendem problemu jest dostawa pizzy gratis? :) Ciekawe czy policjanci wyglosili tez formule ze maja wydac najwyzej w granicach roznicy 10 zl ;) -- Nowa Europa21.pl - polscy neoconi :) Europa, Turcja, terroryzm, islam, polityka Oburzać sie na komucha, że piiii, to jak dziwić się, że świnia jest świnią. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Ta baba nie potrafi zadbać o siebie 22.12.06, 20:37 Zachowuje się, jak dzidziuś w przedszkolu, ktróremu trzeba dać papu, bo zgłodniało. I taki ktoś piastuje wysokie państwowe stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 nawet jeśli by zdychała z głodu.... 22.12.06, 22:35 to ten palant nie miał prawa posyłać policjantów z kanapkami dla tej suki! PS m_c właśnie dlatego nienawidzę pisu! Rozdźwięk pomiędzy hasłami które głoszą a praktyką życia codziennego ujawnia niewiarygodny cynizm i hipokryzję tej formacji! NA POHYBEL PIS! Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus niezupelnie 22.12.06, 22:47 a)zalezy - bo nie wiadomo tak naprawde co ona mu zasugerowala. a przynajmniej ja nie wiem. nie czytalem do konca calej sprawy b)sorry - jesli Ty swoje preferencje polityczne ustalasz wg zamowienia jakiegos zasikanego hambugsa i uwazasz ze to najwieksza afera polityczno - gospodarcza ostatnich lat to ja nie mam wiecej pytan. po prostu w takim wypadku uwazam ze jestes osoba calkowicie pozbawiona racjonalnosci. dla Ciebie zdefraduowanie miliona zielonych albo przewal fundacyjny jest jak widac mniej interesujacy niz jakas durnota z zarciem na dworcu proponuje zebys sie zaczal zastanawiac nad ustawianiem swoich priorytetow. obawiam sie bowiem ze Twoje myslenie jest calkowicie pozbawione proporcjonalnosci Dla Ciebie jak widze smierdzace sprawy z fundacja kwasniewskiej sa "ok' bo sa robione w bialych rekawiczkach a sprawa z zarlem na dworcu to katastrofa miedzynarodowa wole osobiscie panstwo z tysiacem katastrof tego rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: niezupelnie 22.12.06, 23:05 marcus_crassus napisał: > a)zalezy - bo nie wiadomo tak naprawde co ona mu zasugerowala. a przynajmniej > ja nie wiem. nie czytalem do konca calej sprawy ========================================================= A co ona mogła mu zasugerować? ========================================================= > > b)sorry - jesli Ty swoje preferencje polityczne ustalasz wg zamowienia jakiegos > > zasikanego hambugsa i uwazasz ze to najwieksza afera polityczno - gospodarcza > ostatnich lat to ja nie mam wiecej pytan. ========================================================= Nie imputuj mi czegoś czego nie powiedziałem! Ta sprawa jest groteskowa, tragikomiczna! Ale jest świetnym symbolem całej działaności PiS oraz podejścia pismenów do rzeczywistości! M_C najwyraźnie nie zrozumialeś o co mi chodzi! O żadne tam kanapki czy inne bzdety! Tyko o CYNIZM I HIPOKRYZJĘ która ujawania się nawet w tak kuriozalnych sytuacjach! > > po prostu w takim wypadku uwazam ze jestes osoba calkowicie pozbawiona > racjonalnosci. dla Ciebie zdefraduowanie miliona zielonych albo przewal > fundacyjny jest jak widac mniej interesujacy niz jakas durnota z zarciem na > dworcu ======================= No i znowu mi imputujesz rzeczy których nigdy nie powiedziałem! Gdzie ja napisałem cokolwiek na temat wagi sprawy kanapek!? Czy ja sie dziekolwiek w tym wątku wypowiadałem na temat milionów zielonych!? Zarzucasz mi brak racjonalnego podejścia do rzeczywistości! To co można powiedzić o twoich wypowiedziach skoro roi sie w nich od kłamst, półprawd, insynuacji i przeinaczeń! ========================== > > proponuje zebys sie zaczal zastanawiac nad ustawianiem swoich priorytetow. > obawiam sie bowiem ze Twoje myslenie jest calkowicie pozbawione > proporcjonalnosci ============================================================= Wybacz m_c ale ja wiem jakie sa moje priorytety i naprawdę TOBIE NIC DO TEGO! ============================================================= > > Dla Ciebie jak widze smierdzace sprawy z fundacja kwasniewskiej sa "ok' bo sa > robione w bialych rekawiczkach a sprawa z zarlem na dworcu to katastrofa > miedzynarodowa ============================================================= Tego już za wiele! M_C przytocz moje wypowiedzi w których twierdzę że "sprawy z fundacja kwasniewskiej sa "ok"! W przeciwnym razie uzmam ciebie za KŁAMCĘ! Człowieka niegodnego powaznej rozmowy! ============================================================= > wole osobiscie panstwo z tysiacem katastrof tego rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: niezupelnie 22.12.06, 23:10 a)"na pochybel PiS" i inne - za kanapki. ta sprawa rzeczywiscie jest tragikomiczna.z Twojego slownictwa zas wynosze ze to jest tragedia na miare WTC. albo masz wiec problem z doborem slow, albo ja nie zrozumialem ironii. w kazdym razie Twoja wypowiedz swiadczy ze mamy do czynienia z narodowym pogromem b)jest roznica miedzy cynizmem i hipokryzja "bazarowa" w wykonaniu PiS i cynizmem i hipokryzja w wykonaniu wczesniejszego rzadu chyba ze jak ktos Ci ukradnie z ogrodka marchewke to chcesz go wsadzic do wiezienia a jak ktos Ci posrednio pie...nie z milion zielonych np operacja finansowa albo odpowiednimi ustaleniami "w bialych rekawiczkach" to wg to gorszy kaliber. pamietaj ze mamy do czynienia z czynami "wsiurskimi" - takie pokazuje PiS i one sa ewidentne i z czynami "przestepstw w bialych rekawiczkach". ja roznicuje je diametralnie c)czy to moja sprawa - to jest dyskusja na forum. jesli dyskutujesz to jest to sprawa publicznej dyskusji. jesli nie to na grzyba mi odpowiadasz i w ogole tutaj komentujesz. przeciez wlasnie to robimy aby poczytac opinie innych d)podsumowujac - nie wiem jak z Toba rozmawiac - Twoja wypowiedz jest emocjonalnie niezrownowazona Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Mam tylko jedno do powiedzenia 22.12.06, 23:20 jesteś KŁAMCA M_C! Cały czas imputujesz mi rzeczy których nie powiedziałeś! Przypisujesz mi intencje według własnego widzimisie! Z tobą nie można rozmawiać! Zarzucasz mi brak równowagi emocjonalnej a co można powiedzieć o twoich wypowiedziach? Cóż same emocje! Żadnych argumentów! Do tej pory nie przytoczyłeś żadnych decycji podjętych przez obecny rząd które przyczyniły sie twoim zdaniem do zwiększenia wzrostu gospodarczego oraz mniejszenia bezrobocia! A w tym wątku.... Prosiłem byś przytoczył wypowiedzi w których piszę że fundacja Kwaśniewskich jest ok! Ty pownownie uchylasz sie od odpowiedzi! M_C JESTEŚ ZWYKŁY KŁAMCA! Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Mam tylko jedno do powiedzenia 22.12.06, 23:24 a) wychodze teraz z domu b) tyyyy, facet. przeczytaj co napisales. Ty cierpisz na jakis obled. ja sobie spokojnie rozmawiam a Ty sie rzucasz jak redaktor Stasinski. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus abstrakt. odnosze wrazenie ze jestes psychopata 23.12.06, 23:07 albo masz wyjatkowo dziwny styl pisania albo jestes autentycznym wariatem. wariatem tzn jestes osoba emocjonalnie niezrownowazona. oto Twoj post: "m_c właśnie dlatego nienawidzę pisu! Rozdźwięk pomiędzy hasłami które głoszą a praktyką życia codziennego ujawnia niewiarygodny cynizm i hipokryzję tej formacji! NA POHYBEL PIS" "nienawidze PiS", "na pohybel" sprawiaja ze to brzmi niezwykle emocjonalnie. mozna odniesc ze PiS odpowiada za jakies pogromy i masowe zbrodnie a nie (w tym wypadku) za jakies zasikane kanapki forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=54373566&a=54387836 Twoje twierdzenia brzmia po prostu irracjonalnie. Obwiniasz obecny rzad za absolutnie wszystko. Nawet wzrost zatrudnienia wiazesz z polityka wczesniejszego rzadu. Jednoczesnie za wszsystko obwiniasz obecny rzad. bezrobocie maleje. wzrost gospodarczy jest calkiem niezly. jakie Ci mam decyzje podac? a moze jakie ustawy? to co piszesz to jakies brednie. Twoj obled jest juz tak ogromny ze nie uznajesz nawet faktow. nic nie pisales o fundacji kwasniewskiej. i nie bylo moim celem stwierdzac ze pisales. po prostu przpominam inne afery - zwiazane z poprzednia ekipa. Kiedy ty lamentujesz nad jakas glupota - godna popepienia zreszta - przypominam najzwyczajniej co robili Ci ktorzy dzis sa utozsamiani z "alternatywa" wobec obecnego rzadu. Znow wypisujesz jakies majaki. Nie rozumiem czemu mialbym ograniczac sie do tego co pisales na tym watku. Po prostu ogolnie pokazuje Ci co bylo rzeczywiscie godne potepienia - na 100x wieksza skale a przy okazji zrobione tak ze nie bylo wycia prasy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=54373566&a=54386991 gdzie sie wypowiedziales? chocby na tym watku (nienawidze PiS etc) chyba ze wypowiedziales to "ot tak sobie" - wnosze jednak ze to ta sprawe okresliles jako przyklad hipokryzji i tego ze "nienawidzisz PiS". jesli mam sie skupiac na tym co literalnie powiedziales to jakis obled. przeciez jasne jest ze to co piszemy wyciagamy rowniez z kontekstu na skale Twojego wariactwa wskazuje zas najlepiej to: Wybacz m_c ale ja wiem jakie sa moje priorytety i naprawdę TOBIE NIC DO TEGO czlowieku! przeciez to forum dyskusyjne! ludzie tutaj rozmawiaja a Ty wypisujesz takie dyrdymaly. czytajac to co piszesz naprawde zastanawiam sie nad Twoim zdrowiem. i nawet nie chodzi juz o PiS. chodzi o ten absurd ktory tutaj wyprodukowales Odpowiedz Link Zgłoś
wolomin_w_nocy Re: kanapki w pociagu 22.12.06, 22:52 Ten kanapkowy incydent trzeba upowszechnić, przy okazji mozna zwiekszyc dochody policji. Trzeba policje zakontraktowac jako dostawcow pizzy. Mozna by nawet przetarg rozpisac wsrod producentow kto bedzie wiecej placil za dostawy. No i o ile zmniejszyl by sie czas oczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus i trzeba fraczki zmienic 22.12.06, 22:56 dzien dobry, 997, wybiera pani/pani sekcje pizzy czy kurczak? pizzy! dobrze, dziekuje, odnotowuje..a teraz slucham.. macie panstwo moze jakies promocje? ;)) etc Odpowiedz Link Zgłoś
wolomin_w_nocy Re: i trzeba fraczki zmienic 22.12.06, 23:07 Powinna tez spadnac przemoc domowa. Bo wiadomo: Polak jak glodny to zly. Odpowiedz Link Zgłoś
devegas Re: kanapki w pociagu 22.12.06, 23:15 Najgorsze w tym wszystkim to reakcja Pana Wiceministra. Bezczelny typ , który uważa takie zachowanie za normalkę i wręcz humanitarne działanie. Taki typ zawsze będzie uważał podwładnych lub byłych podwładnych za sługusów. Zero profesjonalizmu w zarządzaniu ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Są najnowsze wiadomości: 22.12.06, 23:16 Warsu nie było. Pani wiceminister określiła czas potrzebny na dostarczenie jej żarełka na "2-3 sekundy". Ciekawe - a więc pójśc do McDonalda, odczekać w kolejce, odebrać zamówienie, zapłacić, wrócić na peron - to dla naszej policji "2-3 sekundy"??? Już wiem co nasza policja umie robić najlepiej! A swoją drogą cala ta błaha przecież sprawa kompromituje naszych rządzących: to kompletne niezrozumienie o co chodzi, pretensje do niedobrych dziennikarzy, a nawet grożenie im sądem..... Żałosne to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: Są najnowsze wiadomości: 22.12.06, 23:23 dr.krisk napisał: > Warsu nie było. > Pani wiceminister określiła czas potrzebny na dostarczenie jej żarełka na "2- 3 > sekundy". Ciekawe - a więc pójśc do McDonalda, odczekać w kolejce, odebrać > zamówienie, zapłacić, wrócić na peron - to dla naszej policji "2-3 sekundy"??? > Już wiem co nasza policja umie robić najlepiej! Policja to pryszcz. Pani wiceminister to dopiero jest Chuck Norris w spódnicy!:) Otóz podobno była zaskoczona tym ze jacys gliniarze czekaja na nia z paczuszką spyży, ale ją przyjeła i nawet za to zapłaciła. Wyobraźcie sobie drodzy forumowicze: w ciagu 2-3 sekund od stanu zupełnego zaskoczenia przeszła do działania i wyciągnęła portmonetkę, wyciągnęla odpowiednia kwotę, wręczyła ja policjantom, moze nawet odebrała resztę! Billy Kid, Josemite Sam i całą plejada gwiazd pojedynków rewolwerowych z dzikiego zachodu to po prostu załośnie powolne ślimaki biorąc pod uwage czas w jakim wyciagali wiernego colta w porównaniu z blyskawiczna szybkoscia działania wiceminister! :) Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: kanapki w pociagu 23.12.06, 02:19 A ja mam jeszcze kilka.Czy ministrzyca jechała prywatnie, czy służbowo?Czy jechała pociagiem podmiejskim?Czy jest taka tępa,że nie wie jak sprawdzić czas postoju pociagu na stacji Wrocław gł./wystarczyło wystawić ministerialny łeb przez okno i przeczytać na tablicy/A może jachała tak jak w starym żydowskim kawale/panowie wsiedli do pociągu na bocznicy,pospali i po kilku godzinach,jeden wyjrzał przez okno i powiedziąl drugiemu-jesteśmy na stacji lamęcin.Po kilku godzinach ,wszystko się powtórzyło. w końcu, ten drugi, zdenerwowany wyjrzał przez okno i stwierdził:Ty durny,tu jest napisane dla mężczyzn,a stacja to W.Jak kobieta,która nie umie zmusić konduktora do włączenia ogrzewania,czy załatwić sobie kanapki przez 8 g. w pociagupospiesznym, czy inter,może wydawac polecenia ijakie podwładnym?Czy nad każdym poleceniem duma 8 g? Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: kanapki w pociagu 23.12.06, 02:34 Puknijcie sie w czerepy. Afere robic, ze gliniarz kupil hamburgera kobiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Ty się nawet nie masz w co puknąć.. 23.12.06, 20:35 jack20 napisał: > Puknijcie sie w czerepy. Afere robic, ze gliniarz kupil hamburgera kobiecie? ... jeżeli nie rozumiesz o co chodzi. To nie była "kobieta" tylko pani wiceminister. Policjanci dostali polecenie, byli na służbie. A zresztą, co ja ci będę tłumaczył. W IV RP panują jak widać inne zwyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
lesio.kaczorek policjanci to chłopcy na posyłki 23.12.06, 21:21 Surmacz nie czuje się winny. "Jeszcze sto razy wysłałbym policjantów, aby dostarczyli kanapki głodnej pani minister" - mówi. Misio Surmacz w ogole nie rozumie o co chodzi. Uwaza, ze skoro ma policjantow pod soba, to moze ich traktowac jak sluzacych. A wszystko za publiczna kase. Gdyby rzeczywiscie chcial pomoc znajomej, to powinien sam zapi..lac po burgery i na stacje aby dac to tej wiceminister, a nie wyslugiwac sie podwladnymi. Niestety, widac, ze PiS ma te sama maniere co niegdys PZPR - panstwo traktuja jako swoja wlasnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki wolę takie "pseudoafery kanapkowe" niż 23.12.06, 21:28 sprawę fozz, afery paliwowe, zbrojeniowe czy przewały prywatyzacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
lesio.kaczorek Pewnie, w koncu panstwowa kasa jest niczyja 23.12.06, 21:33 wiec nic dziwnego, ze koalicja traktuje panstwo i urzednikow panstwowych jak swoja wlasnosc. Kiedys sie chlopaki w koncu musza czegos dorobic. W biznesie im nie wyszlo, a za panswowe latwiej... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki hahahahahaha 23.12.06, 21:38 koszty chocby jedej z tych rzeczywistych(jakie miały miejsce w ciagu ostatnich kilkunastu lat)a nie wydumanych afer, wystarczyłyby na kanapki dla wszystkich ministrów przez lat pewnie kilka tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
lesio.kaczorek daj koalicji troche wiecej czasu - nie beda gorsi. 23.12.06, 21:40 styl wladzy - jak PZPR, traktuja panstwo jak swoja wlasnocs, centralizuja wladze, traktuja panswowe posady jak lupy i nie znosza zadnej krytyki - daj PiS i Samejbronie troche czasu, a okaza sie jeszcze lepsi, w koncu idzie im calkiem niezle pod tym wzgledem. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: daj koalicji troche wiecej czasu - nie beda g 23.12.06, 21:48 wyszukaj jakies afery ale konkretne i takie z grubej rury a nie kanapki. to po prostu bicie piany. swoja droga przypominam ze platforma, psl i lewica juz były przy władzy w róznych wczesniejszych mutacjach i odmianach Odpowiedz Link Zgłoś
lesio.kaczorek po roku wladzy SLD afer tez nie bylo.... 23.12.06, 21:52 natomiast po nastepnym roku, zaczely sie mnozyc jak kroliki.... daj im czas. Robia swoje jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
oj-halino Re: kanapki w pociagu - są niewygodne, takie 23.12.06, 21:54 jakieś twarde, wiem, bo siedziałam na nich nie raz :-( Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: kanapki w pociagu 24.12.06, 00:08 Najlepsze w tym wszystkim jest to, że ten burak jest z siebie dumny. Odpowiedz Link Zgłoś