kataryna.kataryna 03.04.03, 22:12 Po pierwsze, droga gazeto, chyba ci coś urwało ten artykuł. Po drugie, ja widzę ledwie trzy punkty więc czwarty dodam od siebie - czy jest nadzieja na komentarz do hipotezy Rokity? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AnKa Polacy sami sobie zgotowali taki los IP: *.proxy.aol.com 03.04.03, 22:19 Dlaczego narzekacie? Wiekszosc debili ktorzy glosowali na SLD, PSL i Samoobrone narzeka na obecne wladze. A co mysleliscie, ze wujek Szmaciak poprawi wasz byt? Towarzysze najwyzszy czas wyprowadzic sztandar raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zydojep Re: Polacy sami sobie zgotowali taki los IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 03.04.03, 22:24 To prawda, komuchy same sie nie wybraly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Re: Polacy sami sobie zgotowali taki los IP: *.va.shawcable.net 04.04.03, 01:06 Gość portalu: Zydojep napisał(a): > To prawda, komuchy same sie nie wybraly. Kochani Rodacy, Opadają mi ręce na Wasze wytykanie sobie wyborów. Czy zdajecie sobie sprawę, że w Polsce, od czasu wyjazdu z niej, NA ZNAK PROTESTU, Artura Bliss Lane'a (USA Ambassador)po jego osobistym przekonaniu się, że "trzy razy tak" było od początku do końca zafałszowane ("I saw Poland Betrayed"), w Naszym Kraju nie było A N I J E D N Y C H LEGALNYCH WYBORÓW. Putin, dobry koleś po fachu kwacha, jeszcze z przed czasów jego (Vladymira) rezydentury w Dreźnie (prześledźcie proszę "piękne" luki w kwacha życiorysie), nie będzie miał także teraz, najmniejszych problemów, w wymanewrowaniu Naszego, śmiertelnie ranionego w Katyniu Kraju. Mam tu na myśli najbliższy referendalny epizod, po którym w zasadzie, będziemy już mogli przyjąć nazwę:ISRAEL's POLISH REPUBLIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polacy sami sobie zgotowali taki los IP: *.ryd.student.liu.se 04.04.03, 09:13 Co mają żydzi do Putina? teorie spiskowe komucho-żydo-masonerii ci sie widzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igla Re: Polacy sami sobie zgotowali taki los IP: *.prem.tmns.net.au 04.04.03, 11:04 Czasami niewazne jest w czym sie chodzi.. Doputy?. Dopuki nie uciska i szkodzi. Buty. Wiele jest pytan. Mniej odpowiedzi. Przyznaje, ze sa to pojecia mgliste. Stanowczo za malo mowi sie o tym. Co w zyciu codziennym jest: Oczywiste!. But meski?. But damski?. I co z tego? Przeciez wiadomo: But?. To but!. Coz wiecej rzec mozna, na ten temat?. Napewno. Przykladow bez liku jest. “W brud”: Mowil but do buta: Zadalem sobie trud. Jednak doszedlem do wniosku: “Ze glupi jestem. Jak but”!. Ten zas mu odpowiedzial: “Podzielam twoje zdanie”. Ja rowniez. Patrzac na siebie. Mam takie przekonanie. Czy moze byc cos dobrego?. Gdyz wazne to jest pytanie. Ze mnie? – “paryskiego lakierka”. Byle kto nosi. Na zawolanie!. Nie zazdroszcze ci sytuacji. Lecz moja jest jeszcze gorsza. Jestem tylko czarnym kaloszem. Zas wlasciciel moj, posiada Porscha. Musze ci takze powiedziec. Zanim czas pamiec zatrze. Przedwczoraj widzialem rodaka. W Operze!. A dzisiaj w… teatrze!. Wspaniale! ze o tym mowisz. Lecz to mnie nie zaskakuje. Ja tez spotykam znajomych. Ktorych zyciem wlasciciel szarzuje. Wlasciwie, nie dalej jak wczoraj. Bo, taka jest koniuktura. Spotkalem sasiada – lakierka. W oborze przed pojsciem do biura. Krecac nosem, narzekal. Lecz powiedziedzial, (w wielkim sekrecie). Ze szpile – calowa poznal. Zatrudniona przez Cech w … Toalecie. Zdradzila mu wiele tajemnic. Lecz najbardziej, go zaskoczylo: Wieczorowe – zamszowe czulenko. Ktore od lat juz sie tam, zatrudnilo. Jako kalosz mam niezla pamiec. Jesli mowa jest o opadach. Rowiesnikow najczesciej spotykam. Na bankietach. I rzadowych naradach. Czesto odnosze wrazenie. Szczegolnie w dni takie jak: srody. Uwierz mi prosze lakierku!. Ze na sali jest pelno wody. Ah! Wierze ci. Wierze kaloszu!. Nie chce bys sie az tak trudzil. Kamasz tez to potwierdza. Omal mnie na smierc nie zanudzil. Tak ciagle narzekali. A dokola roznosil sie swad. Lecz lakierek, tak jak i kalosz. Niewiedzieli doprawdy, SKAD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Polacy sami sobie zgotowali taki los IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 03.04.03, 22:48 Gość portalu: AnKa napisał(a): > Dlaczego narzekacie? Wiekszosc debili ktorzy glosowali na SLD, > PSL i Samoobrone narzeka na obecne wladze. A co mysleliscie, ze > wujek Szmaciak poprawi wasz byt? Towarzysze najwyzszy czas > wyprowadzic sztandar raz na zawsze. Święte słowa ! Święte słowa! Nic dodać nic ująć! Miło ,że jeszcze są normalni ludzie w tym porąbanym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Polacy sami sobie zgotowali taki los IP: *.ols.vectranet.pl 05.04.03, 09:50 Gość portalu: AnKa napisał(a): > Dlaczego narzekacie? Wiekszosc debili ktorzy glosowali na SLD, > PSL i Samoobrone narzeka na obecne wladze. A co mysleliscie, ze > wujek Szmaciak poprawi wasz byt? Towarzysze najwyzszy czas > wyprowadzic sztandar raz na zawsze. aleś ty AnKa głupia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Polacy sami sobie zgotowali MAGISTRÓW IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 05.04.03, 21:25 Gość portalu: AnKa napisał(a): > Dlaczego narzekacie? Wiekszosc debili ktorzy glosowali na SLD, > PSL i Samoobrone narzeka na obecne wladze. A co mysleliscie, ze > wujek Szmaciak poprawi wasz byt? Towarzysze najwyzszy czas > wyprowadzic sztandar raz na zawsze.ODP.:Minie trochę czasu aż ludzie po doświadczeniach z kłamczuszkami nie będą wybierać MR KŁAMSTWA,tylko uczciwego prezydenta i posła,którzy w razie takich wpadek jak ukrywana afera z p.R. natychmiast podadzą się do dymisji.I nie dojdzie do takich kompromitujących ich sytuacji kiedy Adasie Michniki występują w roli ,,obrońców"pa pa nów pre pre zydenta i pre pre miera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Skazani na SLD IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 03.04.03, 22:30 kataryna.kataryna napisała: > czy jest nadzieja na komentarz do hipotezy Rokity? Dzisiaj w Polsacie usłyszałam że Michnik ma nadzieję że będzie jeszcze raz wezwany przed komisję i tam złoży stosowne wyjaśnienia, a do tego czasu nie będzie nic komentował. Dlatego obawiam się że, poza stenogramami i sprawozdaniami z posiedzeń oraz przedrukami z innych gazet, w najbliższym czasie nie przeczytasz w Wyborczej nic lub prawie nic innego związanego z aferą Rywina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwan Re: Skazani na SLD IP: *.gis.umn.edu 03.04.03, 22:33 kataryna.kataryna napisała: > Po pierwsze, droga gazeto, chyba ci coś urwało ten artykuł. Po > drugie, ja widzę ledwie trzy punkty więc czwarty dodam od > siebie - czy jest nadzieja na komentarz do hipotezy Rokity? (4a) Tylko błagam - bez konfabulacji i amnezji. Nigdy nie oczekiwałem, że doczekam czasów w których wzorem szczerości będzie... J. Urban. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Skazani na SLD IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 03.04.03, 22:44 Towarzysze z SLD a wcześniej z PZPR powinni się w dzisiejszych czasach starać o przedterminowe zwolnienia z więzień. A powinni się tam znaleźć za zbrodnie komunizmu. Zbrodnie na ludziach i na gospodarce. Urban ten czerwony wieprz podrzegał do zamordowania ks. Popiełuszki! Dziś jest autorytetem!!! Kiedy ten polski ciemny naród zrozumie ,że SLD nie była nie jest i nie będzie partią lewicową !!! Byłych towarzyszy interesowała zawsze władza i kasa . Nic poza tym . Tylko hasła do wyborów lewicowe. Gdzie był Miller i Kwaśniewski powiedzmy 15 lat temu ? Co mówili o demokracji NATO czy Wspólnej Europie ? Dopasowali się!!! Byle tylko siedzieć w korycie ! Ot cała ich filozofia! Rzygać się chce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Skazani na SLD IP: *.mm.pl 04.04.03, 00:18 Sam naród ich wystawił na piedestał. Jeszcze niedawno politykom z opozycji butnie odpowiadali, że naród im zaufał i im powierzył kierowanie krajem. Ja osobiście wstydzę się zatych ludzi,którzy zaufali SLD. Nasi Polacy i tak ich rozgrzeszą, winić będą innych. Podobno uczyliśmy się w szkołach. Brak nam jest ogółu ludzi wy- kształconych, operatywnych o krytycznym a jednocześnie twórczym pojmowania życia. Jest ich wprawdzie niewielka grupa ale stłamszona i zakrzyczana przez większośc w parlamencie, ale o tą większość postarali się sami Polacy. ale brak im twórczego, samodzielnego myślenia, awiedzę nie potrafią zastosować w codiennym życiu, łapią się na puste słowa takich ludzi z SLD tj "gruszki na wierzbie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odpowiedź Re: Skazani na SLD IP: *.va.shawcable.net 04.04.03, 01:10 Kochani Rodacy, Opadają mi ręce na Wasze wytykanie sobie wyborów. Czy zdajecie sobie sprawę, że w Polsce, od czasu wyjazdu z niej, NA ZNAK PROTESTU, Artura Bliss Lane'a (USA Ambassador)po jego osobistym przekonaniu się, że "trzy razy tak" było od początku do końca zafałszowane ("I saw Poland Betrayed"), w Naszym Kraju nie było A N I J E D N Y C H LEGALNYCH WYBORÓW. Putin, dobry koleś po fachu kwacha, jeszcze z przed czasów jego (Vladymira) rezydentury w Dreźnie (prześledźcie proszę "piękne" luki w kwacha życiorysie), nie będzie miał także teraz, najmniejszych problemów, w wymanewrowaniu Naszego, śmiertelnie ranionego w Katyniu Kraju. Mam tu na myśli najbliższy referendalny epizod, po którym w zasadzie, będziemy już mogli przyjąć nazwę:ISRAEL's POLISH REPUBLIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Skazani na SLD IP: 217.153.60.* 04.04.03, 11:00 Gość portalu: Grażyna napisał(a): > Sam naród ich wystawił na piedestał. Jeszcze niedawno politykom > z opozycji butnie odpowiadali, że naród im zaufał i im powierzył > kierowanie krajem. Ja osobiście wstydzę się zatych ludzi,którzy > zaufali SLD. Nasi Polacy i tak ich rozgrzeszą, winić będą innych. > Podobno uczyliśmy się w szkołach. Brak nam jest ogółu ludzi wy- > kształconych, operatywnych o krytycznym a jednocześnie twórczym > pojmowania życia. Jest ich wprawdzie niewielka grupa ale > stłamszona i zakrzyczana przez większośc w parlamencie, ale o > tą większość postarali się sami Polacy. > ale brak im twórczego, samodzielnego myślenia, awiedzę nie > potrafią zastosować w codiennym życiu, łapią się na puste słowa > takich ludzi z SLD tj "gruszki na wierzbie" Z toba sie tez w 100 % zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Skazani na SLD IP: 217.153.60.* 04.04.03, 10:56 Gość portalu: jac napisał(a): > Towarzysze z SLD a wcześniej z PZPR powinni się w dzisiejszych > czasach starać o przedterminowe zwolnienia z więzień. A powinni > się tam znaleźć za zbrodnie komunizmu. Zbrodnie na ludziach i na > gospodarce. Urban ten czerwony wieprz podrzegał do > zamordowania ks. Popiełuszki! Dziś jest autorytetem!!! Kiedy > ten polski ciemny naród zrozumie ,że SLD nie była nie jest i > nie będzie partią lewicową !!! Byłych towarzyszy interesowała > zawsze władza i kasa . Nic poza tym . Tylko hasła do wyborów > lewicowe. Gdzie był Miller i Kwaśniewski powiedzmy 15 lat > temu ? Co mówili o demokracji NATO czy Wspólnej Europie ? > Dopasowali się!!! Byle tylko siedzieć w korycie ! Ot cała ich > filozofia! Rzygać się chce.. w 100% sie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Skazani na SLD IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 22:46 Na SLD skazał Polaków i owszem niejaki Michnik wspólnie z Kiszczakiem.Od Madalenki. Następnie bohaterowie zanurzyli się w to samo bagno co ich dawni oprawcy i kiedy pozarli sie o szmal i wpływy wołaja o pomoc. I to "towarzystwo" ma mnie przekonac do integracji?! Na której znowu skorzysta głównie "towarzystwo" wyraźnie walczące między soba o lepsze miejsca przy unijnym korycie?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z USA Re: Skazani na SLD IP: *.tnt2.andover.ma.da.uu.net 03.04.03, 23:13 Gość portalu: kuba napisał(a): > Na SLD skazał Polaków i owszem niejaki Michnik wspólnie z > Kiszczakiem.Od Madalenki. Następnie bohaterowie zanurzyli się w > to samo bagno co ich dawni oprawcy i kiedy pozarli sie o szmal i > wpływy wołaja o pomoc. I to "towarzystwo" ma mnie przekonac do > integracji?! Na której znowu skorzysta głównie "towarzystwo" > wyraźnie walczące między soba o lepsze miejsca przy unijnym > korycie?!!! TAK A.MICHNIK i cala UW doprowadzila Polske do tego. Sa to skutki kumania sie z komuchami, z ktorych w koncu sie wywodzili. Wiec mamy taka Polske jaka mamy. Kto Michnika i Urbana wydzwignal tam gdzie dzisiaj sa. Ich czytelnicy. I to mowi samo za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Skazani na SLD IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.03, 00:50 Gość portalu: kuba napisał(a): > Na SLD skazał Polaków i owszem niejaki Michnik wspólnie z > Kiszczakiem.Od Madalenki. Następnie bohaterowie zanurzyli się w > to samo bagno co ich dawni oprawcy i kiedy pozarli sie o szmal i > wpływy wołaja o pomoc. I to "towarzystwo" ma mnie przekonac do > integracji?! Na której znowu skorzysta głównie "towarzystwo" > wyraźnie walczące między soba o lepsze miejsca przy unijnym > korycie?!!! no tak ma byc, a my niestety "glupki" mamy tylko przytaknac. Komunisci!! Ideowcy!! Jestescie najglupsza klasa spoleczenstwa. Wasza Reprezentancja ma was od 200 lat, albo dluzej w d.upie i tak pozostanie. Drogi elektoracie tzw. lewicy!!! Glosujcie na 100 rak, bo jak tak dalej bedzie, to odetna wam te dwie, ktore macie, ktore niewiele maja z praca do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Skazani na SLD IP: *.va.shawcable.net 04.04.03, 01:17 Gość portalu: kuba napisał(a): > Na SLD skazał Polaków i owszem niejaki Michnik wspólnie z > Kiszczakiem.Od Madalenki. Następnie bohaterowie zanurzyli się w > to samo bagno co ich dawni oprawcy i kiedy pozarli sie o szmal i > wpływy wołaja o pomoc. I to "towarzystwo" ma mnie przekonac do > integracji?! Na której znowu skorzysta głównie "towarzystwo" > wyraźnie walczące między soba o lepsze miejsca przy unijnym > korycie?!!! Drodzy Rodacy, Bardzo Was proszę, przestańcie, raz na zawsze, w kontekście tej farsy, używać polskiego wyrażenia "towarzystwo". Miejcie szacunek dla ojczystego języka. Najtrafniejsze, określenie, które mi się nasuwa to TOWAŻYDOSTWO ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jANSA Re: Skazani na SLD IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.03, 09:33 Całkowicie zgadzam sie z Kubą, reka reke myje, Michnik z Kwaśniewskim i Millerem doją ten kraj, ile sie da, wasze ulice, nasze kamienice! A te naiwne goje mysla, ze maja swoja wladze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochanek Polski Re: Skazani na SLD IP: *.gdynia.mm.pl 03.04.03, 22:47 jest mi to cudownie obojetne co ci panowie maja sobie do powiedzenia lub przemilczenia. Tylko żal mi wspomnien marcowych i pałek na dupie .I widzac Pana Adama M. nie jestem wstanie pojąć Jego myśli pieknej zapewne. I już ,niestety będzie u mnie pod czaszka nie ten Michnik piekny -ale Michnik od Rywina . a co śmieszne i smutne to to ,że Pan Adam i tak ma to tam gdzie slady pałek mam do dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awar Re: Skazani na SLD IP: *.dtvk.tpnet.pl 03.04.03, 23:19 A jakiez jest inne wyjscie-centro i prawicy nie ma,kaczory,tuskisie przejadly,lepery giertychy to nie przyszlosc- prawica przegralajuzw 1989r -bo zamiast zajac sie krajem,spoleczenstwem zajela sie stolkami i robieniem kasy- patrzWalesa,Jankowski ,Gwiazda,Bujak,i wszyscy oni inni-jedno mnie cieszy ze wyruchano klase robotnicza-patrz stoczniowcy,gornicy,tramwajarze,hutnicy i wszyscy inni-rozbito przewodnia sile narodu pewnie nieodwracalnie-gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sikorski Re: Skazani ? IP: *.ti.telenor.net 04.04.03, 08:04 Gość portalu: awar napisał(a): > A jakiez jest inne wyjscie-centro i prawicy nie > ma,kaczory,tuskisie przejadly,lepery giertychy to nie przyszlosc- > prawica przegralajuzw 1989r -bo zamiast zajac sie > krajem,spoleczenstwem zajela sie stolkami i robieniem kasy- > patrzWalesa,Jankowski ,Gwiazda,Bujak,i wszyscy oni inni-jedno > mnie cieszy ze wyruchano klase robotnicza-patrz > stoczniowcy,gornicy,tramwajarze,hutnicy i wszyscy inni-rozbito > przewodnia sile narodu pewnie nieodwracalnie-gratulacje jak juz ktos ma miec kase to mlody rzad i nic dziwnego ze laureat Noblama balona zielonych Jak ktos ma miec milliony to Prezydent normalnego kraju a nie dziwaki z mediow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unleashed Jak widzę tego... k a Kwiatkowskiego w TV - IP: *.si.rr.com 04.04.03, 00:35 redaktora prowadzącego Tygodnia Politycznego Jedynki to mi się nóż w kieszeni otwiera. Trzeba by tego pajaca na jakieś elektrowstrząsy albo coś w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidy gozales Re: Skazani na SLD -GOWNO PRAWDA... IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 01:55 ...czerwone zmory musza odejsc...i michnika sie rozliczy rownierz..z pieniedzy ktore zbierano na solidarnosc a adas sobie wybiorcza wyskrobal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wh TROCHE Z INNEJ BECZKI (ALE CHYBA WAZNE) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.03, 02:01 A mi wsrod glownych wiadomosci brakuje informacji o rezultatach kolejnych przesluchan przed komisja sledcza. Czyzby Gazeta wstydzila sie informacji dot. tego, ze Aleksander Kwasniewski pokazal Adamowi Michnikowi notatke Rywina - a Michnik nie pamietal nawet rozmowy z Kwasniewskim? A moze to informacja nieprawdziwa, ktora nalezaloby zdementowac. Smutne - bo wychodzi na to, ze takze Gazeta nie publikuje informacji dla siebie "niewygodnych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Skazani na SLD IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 02:37 SLD-Stalino-Lenina Dzieci za doradcow w najwyzszych organach wladzy maja specow sprawdzonych w KC PZPR i sluzbach specjanych oraz Urbana.Pod ich dyktando prawica sama sie wyniszcza a nawiska wielkich Polakow ktorzy przyniesli nam Wolnosc wymawiane sa z pogara.To co wychodowali z braku silnej zdrowej prawicy obraca sie przeciwko nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Skazani na SLD IP: *.proxy.aol.com 04.04.03, 02:37 SLD-Stalino-Lenina Dzieci za doradcow w najwyzszych organach wladzy maja specow sprawdzonych w KC PZPR i sluzbach specjanych oraz Urbana.Pod ich dyktando prawica sama sie wyniszcza a nawiska wielkich Polakow ktorzy przyniesli nam Wolnosc wymawiane sa z pogara.To co wychodowali z braku silnej zdrowej prawicy obraca sie przeciwko nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Skazani na SLD IP: *.56.26.106.Dial1.Stamford1.Level3.net 04.04.03, 04:40 wstapienie Kwasniewskiego iMillera ow2spolne dzialani przypomina do zludzenia dzialanie biura politycznego KC PZPR Proletariusze Wszystkich Parti Laczcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Skazani na SLD IP: *.56.26.106.Dial1.Stamford1.Level3.net 04.04.03, 04:40 wstapienie Kwasniewskiego iMillera ow2spolne dzialani przypomina do zludzenia dzialanie biura politycznego KC PZPR Proletariusze Wszystkich Parti Laczcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal BUZEK WRACAJ !!!!!!!!!!!!!! IP: *.dallas-16rh16rt-tx.dial-access.att.net 04.04.03, 05:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitorio do brazil Re: Skazani na SLD IP: *.pppool.de 04.04.03, 06:30 Co za durny narod???Macie to co za czym chodziocie i Milleeeera , kwasniewski juz sie douczyl,jeszcze durniejszego leppppeeeerrraaa i innych pobratymcow. Czy wy wreszcie zrozumiecie po co na tym swiecie zyjecie. Przykro, patrzec na ta rzeczywistosc, ktora nikt inny jak sami sobie zgotowaliscie. Ucieklem i nie chce sie juz wracac - jaki to smutny LOSSSSS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Skazani na SLD IP: *.ec.zgora.pl 04.04.03, 06:47 Miller ty cholerny czerwony zlodzieju !!nadejdzie wiekopomna chwila ostatnia wasza chwila , bylo bezkrwawo a skonczy sie krwawo . wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psy Re: Skazani na SLD IP: *.ec.zgora.pl 04.04.03, 06:57 te czerwone psy odwdzieczaja sie złodziejstwem za to ze zostali w latach osiemdziesiatych potraktowani jak ludzie a nie jak psy a teraz ludzi maja za psy ,cholerne czerwone psy !! czas zrobic porzadek szlak mnie trafia!!! oddacie wszystko albo skonczycie jak jaroszewiczowie bo tylko tak z wami mmozna postepowac!!! maluczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmiotek Re: Skazani na SLD IP: *.ec.zgora.pl 04.04.03, 07:11 lata osiemdziesiate stracone , Jaruzelski obiecywal japonie! lata dziewiecdziesiate stracone, czerwoni obiecywali druga hiszpanie a ja biecuje wam ze nie bedzie dobrze wam jak myslicie . Ludzie uciekaja za granice od lat przez was ,czas byscie wy wypieprzali stad i to na taka poniewierke jak kurdowie. Miller ty zakłamany zlodziejski czerwony kmiocie skończysz na szafocie!!! tadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek RAF Re: SLD IP: *.ti.telenor.net 04.04.03, 07:59 Gość portalu: kmiotek napisał(a): > lata osiemdziesiate stracone , Jaruzelski obiecywal japonie! > lata dziewiecdziesiate stracone, czerwoni obiecywali druga > hiszpanie a ja biecuje wam ze nie bedzie dobrze wam jak > myslicie . Ludzie uciekaja za granice od lat przez was ,czas > byscie wy wypieprzali stad i to na taka poniewierke jak > kurdowie. Miller ty zakłamany zlodziejski czerwony kmiocie > skończysz na szafocie!!! tadek Jak myslisz Wieszczu co powiedzialby nasz Ukochany Elektryk i byly Pan Prezydent o tym kolorowym elektryku Ciekawy jestem twej opinii bo mieszkam za granica i mam pewne punkty odniesienia niepodobne do tych w kraju pomoz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris P. Re: Skazani na SLD IP: *.wmmv.put.poznan.pl 04.04.03, 07:16 Po pierwsze - już społeczeństwo udowodniło, że samo doskonale zdaje sobie sprawę, iż rząd obecny nie potrafi wiarygodnie zachęcać do udziału w referendum (liczne kompromitacje ministrów, oszustwa w łonie ugrupowania rządzącego, kompletny brak kompetencji ... zniechęcają ludzi do udziału w życiu politycznym) i dlatego koniecznym jest by to właśnie organizacjom pozarządowym stworzyć możliwości do działalności w tej sprawie. Przypisywanie sobie zasług przez ten rząd w drodze do Unii jest też fałszerstwem (no, co najmniej nadużyciem) sądząc po głosach jaki nieśmiało się odzywają komentując rzeczywiste działanie tego rządu w tej materii. Po drugie - ten rząd nie jest wstanie przygotować organy decyzyjne wszystkich szczebli tak, by mogły w największym stopniu wykorzystywać fundusze unijne, gdyż to właśnie ugrupowanie rządowe pchało i nadal pcha do tych organów osoby będące miernotami intelektualnymi, kompetencyjnymi, moralnymi w myśl zasady "durny, mierny ale wierny". Tym bardziej jak weźmie się pod uwagę skutki działań pana Bentkowskiego w tej dziedzinie. Po trzecie - naprawę finansów publicznych trzeba zaczynać już. Najpierw od powołania grona fachowych osób, które opracują w miarę szybko rzetelny program z rozpisaniem na terminy i organy odpowiedzialne (ostra odpowiedzialność osobowa), przedstawią go parlamentowi i społeczeństwu i w ten sposób powstaną warunki do osiągnięcia pewnej zgody narodowej w tej dziedzinie bez oglądania się na przynależność partyjną. Obecni ministrowie w rządzie pana Millera nigdy tego nie będą wstanie uczynić, a wymuszanie kolejnego roku rządów przez premiera w oparciu o konieczność przyjęcia ustawy budżetowej na przyszły rok jest kolejną nieuczciwością. Po czwarte - proponowanie przez premiera wyborów na 13 czerwca 2004 roku jest nieuczciwe, gdyż jasnym jest, że oznacza to zmarnowanie przez nasz kraj kolejnego roku (niestety półtora roku już ten rząd zmarnował). Mówienie, iż nikt z ministrów nie chce już podawać się do dymisji i jest to koniec karuzeli zmian jest conajmniej głupotą zważywszy, że wielu ministrów już dawno powinno odejść (np. Łybacka, Pol, Kurczuk, Janik), a pozostawienie ich na stanowiskach oznacza dalszą degradację w tych dziedzinach życia (zwłaszcza w edukacji jest to potrzeba paląca biorąc pod uwagę rozmiar szkód jakie Łybacka już wyrządziła i strach pomyśleć co ona jeszcze może wykombinować w swej durnej głowie). Podsumowując - nie widzę uzasadnienia dla poparcia tych zgłoszonych przez Millera czterech punktów programowych. A prezydent je poparł, bo albo sprawy nie przemyślał, albo nie miał innego pomysłu, albo myślał, że w ten sposób będzie trochę spokoju (ale zważywszy na ciągle narastającą falę wypływających afer SLD-owsko-rządowych jest to niemożliwe), albo też zwyczajnie nie wie co z tym Millerem ma zrobić (bo oczywistym jest, że to jego nieudolność tak w sferze doboru kadr, jak i prowadzenia ugrupowania, jak i realizacji polityki wewnętrznej i zwłaszcza zagranicznej leży u źródeł obecnego stanu krachu tego ugrupowania jak i sprawowanego przez nie rządu). Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Kris, jesli mozesz, prosze o prywatnego posta. 04.04.03, 07:33 Ja niby juz zgasilam swiatlo i zamknelam za soba drzwi, ale...mysle, ze zbyt wielu Polakow to wlasnie zrobilo. SLD zrobilo wszystko, by Polska przegrala Europe, nie znalazla sie w orbicie Ameryki (bo co US Polska obchodzi - nie ich biznes) i powrocila do Matuszki Rassiji. Tym razem via "Hameryka" - kazdy polski mit i kazdy sen o potedze Polaka wykorzystano w tej rozgrywce. I cos z tym trzeba zrobic. Im predzej, tym lepiej. Pozdrawiam. I ide spac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris P. Re: Kris, jesli mozesz, prosze o prywatnego posta IP: *.wmmv.put.poznan.pl 04.04.03, 10:53 Staram się wysłać wiadomość, ale nic mi z tego nie wychodzi. Zgłasza się komunikat o błędzie adresowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cctv@chello.pl Przegrany Prezydent zwyciezca. IP: *.acn.waw.pl 04.04.03, 07:24 Efekt wojny jest zadziwiajacy. Za Leszkiem Millerem staneli Baronowie SLD. Uslyszelismu krzyk dolow. Jednak przegany Aleksander Kwasniewski stal sie politykiem wiarygodnym, powaznym. Nastapil autentyczny podzial na "beton partyjny" i liberalow. Niereformowalny odlam, ktory wczesniej sam rozpoczal walke z Leszkiem Millerem, wybral mniejsze zlo!!! Los Leszka Millera jest przewidywalny. Albo stanie sie typowym Wlascicielem Polski, dla ktorego nadrzedna wartoscia bedzie interes partii, albo zostanie odsuniety. Aleksander Kwasniewski otworzyl sobie droge do tworzenia nowej partii. Partii, ktora w przyszlosci zniszczy beton, akceptacja przez polityczny srodek, w budowie koalicji. Reasumujac przegrany wygral, wygrany dal sie ubezwlasnowolnic, lub przegral. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: Przegrany Prezydent zwyciezca. IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 07:33 Gość portalu: cctv@chello.pl napisał(a): > Efekt wojny jest zadziwiajacy. Za Leszkiem Millerem staneli > Baronowie SLD. Uslyszelismu krzyk dolow. Jednak przegany > Aleksander Kwasniewski stal sie politykiem wiarygodnym, > powaznym. Nastapil autentyczny podzial na "beton partyjny" i > liberalow. Niereformowalny odlam, ktory wczesniej sam rozpoczal > walke z Leszkiem Millerem, wybral mniejsze zlo!!! Los Leszka > Millera jest przewidywalny. Albo stanie sie typowym > Wlascicielem Polski, dla ktorego nadrzedna wartoscia bedzie > interes partii, albo zostanie odsuniety. Aleksander Kwasniewski > otworzyl sobie droge do tworzenia nowej partii. Partii, ktora w > przyszlosci zniszczy beton, akceptacja przez polityczny srodek, > w budowie koalicji. Reasumujac przegrany wygral, wygrany dal > sie ubezwlasnowolnic, lub przegral. > Na coś powinieneś się zdecydować w sprawie A.Kwaśniewskiego: liberał, czy socjaldemokrata? A tak naprawde to Nr 1 "ORDYNACKIEJ" - nieformalnego Stowarzyszenia władzy, której Rywin miał załatwić kasę na nowe wybory do parlamentu europejskiego. Sam elita intelektualna (np. Czarzasty, Kalisz i Oleksy), jakie w tej sytuacji ma szanse Miller ze swym "betonem partyjnym". (zob.magazyn gazety olsztyńskiej 28.03.03.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doprecyzowanie Re: Przegrany Prezydent zwyciezca. IP: *.va.shawcable.net 04.04.03, 07:42 Kochani Rodacy, Opadają mi ręce na Wasze wytykanie sobie wyborów. Czy zdajecie sobie sprawę, że w Polsce, od czasu wyjazdu z niej, NA ZNAK PROTESTU, Artura Bliss Lane'a (USA Ambassador)po jego osobistym przekonaniu się, że "trzy razy tak" (czerwiec 1946) było od początku do końca zafałszowane ("I saw Poland Betrayed"), w Naszym Kraju nie było A N I J E D N Y C H LEGALNYCH WYBORÓW. Putin, dobry koleś po fachu kwacha, jeszcze z przed czasów jego (Vladymira) rezydentury w Dreźnie (prześledźcie proszę "piękne" luki w kwacha życiorysie), nie będzie miał także teraz, najmniejszych problemów, w wymanewrowaniu Naszego, śmiertelnie ranionego w Katyniu (1940), Kraju. Mam tu na myśli najbliższy referendalny epizod, po którym w zasadzie, będziemy już mogli przyjąć nazwę:ISRAEL's POLISH REPUBLIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wódz!! Re: Skazani na SLD IP: *.ec.zgora.pl 04.04.03, 07:38 czekam na wodza!! nie czekam juz na zmiane prawa by bylo dla ludzi, nie czekam na demokracje bo sie niedoczekam, nie chce juz swojej wymarzonej firmy zakładac bo wiem ze mi predzej czy pózniej ukradna z niej wszystko , bo nie bedzie sie podobac prominentowi miejscowemu sukces mój, nie czekam na polityczne zmiany bo coz nie ma na kogo czekać! czekam tylko na wodza! który poprowadzi mnie na tych maluczkich , miernych zlodziejskich polityków , che tylko doczekac ,by im zburzyc to co zbudowali dla siebie z wysilku , potu, i samobójczych ofiar ludzkich, chce im spojrzec w oczy i wydlubac im te zakłamane oczy.Miller! żyjemy różnie ale skończymy tak samo! z tym ze nad moim grobem nikt nie powie tu lezy zlodziejska miernota .Czekam na wodza co mnie poprowadzi nie do dobrobytu a na walke z miernotami i zakłamanymi zlodziejami!! bolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolowi Re: Skazani na SLD IP: *.va.shawcable.net 04.04.03, 07:52 Jestem z Tobą Bolo. Pociesz się, że szumowiny zawsze źle kończą, nawet bez potrzeby zrobienia tego przez wodza. Myślałem po cichu, że jeden z tych wymiśkowanych generałów (z resztką polskiej iskry w sercu),będzie miał jaja i rozpieprzy to gudłajstwo! Ale na razie..... JEDŹMY, NIKT NIE WOŁA.... Ale mimo to wieszcz miał rację pisząc: Ten Naród jak lawa, z wierzchu zimny i plugawy, lecz wewnętrznego ognia i sto lat nie ugasi (cytuję z zawodnej pamięci). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary byk Kłamstwo Millera IP: *.imgw.pl 04.04.03, 08:12 Piękne słówka Millera, ale jak można mu wierzyć, skoro na tej samej konferencji twierdził, że Balicki odszedł dlatego, że sobie nie radził z obowiązkami. A przecież Balicki wypowiedział się jasno, że nie będzie współpracował z Numanem, którego usunął z ministerstwa, a Miller zrobił go szefem NFOZ. Kto kłamie w żywe oczy, może być wiarygodny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: Kłamstwo Millera IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 08:24 Gość portalu: stary byk napisał(a): > Piękne słówka Millera, ale jak można mu wierzyć, skoro na tej > samej konferencji twierdził, że Balicki odszedł dlatego, że > sobie nie radził z obowiązkami. A przecież Balicki wypowiedział > się jasno, że nie będzie współpracował z Numanem, którego usunął > z ministerstwa, a Miller zrobił go szefem NFOZ. > Kto kłamie w żywe oczy, może być wiarygodny? > Balicki, to człowiek prezydenta. Czy w sytuacji afery Rywina, nadal miał się otaczać ludźmi z Ordynackiej. Przecież to dla Millera istotne zagrożenie, w sytuacji, gdy jego naturalnym elektoratem jest terenowy aparat partyjny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś