obiwe 28.08.08, 08:52 Ostatnio moje dziecko ma podkrążone oczy. Nie trze ich, jest wyspana więc jaka może być tego przyczyna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariken pasożyty 28.08.08, 10:49 zrób badania kału w dobrym labie (felix na wale miedzeszyńskim w wawie na przykład), nie raz, tylko co jakiś czas. plus morfologia, bad. moczu. a śpi spokojnie? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: pasożyty 28.08.08, 11:32 Przyczyn może być sporo a wcale nie musi być....u nas też na lambliach się skończyło więc zwykle stawiam też na pasożyty, koleżanki córka dla odmiany ZUM miała przy podkrążonych oczach, poza tym jak byłam ze soja w szpitali i dziecko z nami na sali miało straszne sińce pod oczami to próby wątrobowe mu robili, tyle tak na szybko mi do głowy przychodzi ale prawdę mówiąc same podkrążone oczy to trochę mało żeby jakieś choroby od razu diagnozować, są jeszcze jakieś objawy? morfologie robiłaś? może ma anemię? Odpowiedz Link Zgłoś
obiwe Re: pasożyty 28.08.08, 14:29 mam nadzieje, ze to tytko pasożyty morfologie robin jej jako malenstwo chyba 3 misieczne ostanio nie Odpowiedz Link Zgłoś
obiwe Re: pasożyty 28.08.08, 14:27 zrobie w przyszlym tyg zreszta ide na bilans dwu latka spi raczej spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: pasożyty 28.08.08, 17:22 zacznij od morfologii i nie miej nadziei, że to "tylko" pasożyty bo naprawdę nie życzę tego tylko.... Odpowiedz Link Zgłoś
obiwe Re: pasożyty 28.08.08, 18:34 chyba lepsze pasożyty niż ZUM czy choroba wątroby Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: pasożyty 28.08.08, 19:26 Obiwe nie wybieraj bo na pewno nie będzie takiej potrzeby, może to tylko lekka anemia i na podaniu żelaza się skończy a może wogóle nie będzie się czym martwić. My i ZUm i pasożyty przerobiłyśmy, żadnego z nich nie życzę, choć gdybym miała osobiście wybierać to ZUm bym wybrała. Odpowiedz Link Zgłoś
obiwe Re: pasożyty 28.08.08, 22:03 poczytalam o zum: jak na moje oko to zum nie jest bo w pierwszych 2 latach życia najczęstszymi objawami są: - gorączka, - brak łaknienia, - brak przyrostu masy ciała, - wymioty, - biegunkowe stolce, - drgawki, - odwodnienie a ona z tych ww to tylko czasami nie chce jesc tzn. je to co chce i wtedy kiedy chce Odpowiedz Link Zgłoś