Dodaj do ulubionych

Dziś M.Rybiński podsumował idee A.Michnika

10.01.07, 08:37
A.Michnik mianował się arcykapłanem antylustracyjnym.Twórca (A.Michnik )
budowy RP bez archiwów, lustracji i bez historii ( nota bene A.Michnik z
wykształcenia historyk ).Ja tez uprzednio dorzuciłem swoje 3 grosze:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=55075375
Czy czas A.Michnika jako politycznego guru osiagnął wreszcie kres ?
Jestem za wizją lustracji taka jaką ma JMR, a więc za bezposrednim dostępem
do archiwów przez wszystkich.
Obserwuj wątek
    • t-800 Re: Dziś M.Rybiński podsumował idee A.Michnika 10.01.07, 08:39
      "GW" już nawet nie przeszkadzają tzw. dane wrażliwe, o czym mogliśmy się
      przekonać przy okazji tzw. seksafery.
      • camille_pissarro Re: Dziś M.Rybiński podsumował idee A.Michnika 10.01.07, 14:59
        a to ciekawe, o tym nie słyszałem ;))
        • dr.freud Re: Dziś M.Rybiński podsumował idee A.Michnika 10.01.07, 17:33
          camille_pissarro napisał:

> a to ciekawe, o tym nie słyszałem ;))

Rewelacje T-800 maja to do siebie,
          ze słyszy je tylko on.

• antykagan Re: Dziś M.Rybiński podsumował idee A.Michnika 10.01.07, 15:16
        t-800 napisał:

> "GW" już nawet nie przeszkadzają tzw. dane wrażliwe, o czym mogliśmy się
        > przekonać przy okazji tzw. seksafery.

Szmaciarz Rybiński mści sie na GW, bo wykryła jego bezczelny plagiat. Przepisał
        z jakiejś niemieckiej gazety tekst ekonomiczny (bo kundel Kaczyńskich jest za
        głupi, zeby samemu oprócz plucia na innych cokolwiek spłodzić) i dlatego tak
        szczeka.
        Autorytet dla półgłówków pisiastych.
        • camille_pissarro Jak juz argumentów nie staje ... 10.01.07, 20:37
          To zaczyna pleść się bzdury ( eufemizm ) ;))
    • haen1950 Re: Dziś M.Rybiński podsumował idee A.Michnika 10.01.07, 15:06
      Od dawna Adam się prawie nie odzywa. A szkoda, zawsze z przyjemnością słuchałem
      jego mówek. Ma talent do widzenia spraw takimi, jakie są. No i nie bełkocze
      nędzną polszczyzną o niczym.
      • 1normalnyczlowiek "Arcykapłan" to wielkie nic - według Ciebie? 10.01.07, 15:13
        haen1950 napisał:
        > No i nie bełkocze nędzną polszczyzną o niczym.

---> Kwiecista mowa kłamców przemawia tylko do innych kłamców a proste słowa
        niosą proste - nie zagmatwane - prawdy.

"W imię pokoju społecznego i miłości bliźniego przestanie się oddzielać ziarno
        od plew, zdrajców od bohaterów, wszystko stanie się szare."
        • woda.woda To wyjasnia, 10.01.07, 15:16
          czemu twoja mowa jest tak zagmatwana.
          • joannabarska Re: To wyjasnia, 10.01.07, 15:28
            Red.Rybiński nagle zachorzał...
          • 1normalnyczlowiek Chyba masz rację,bo w 2003 r.GW tego nie rozumiała 10.01.07, 15:38
            woda.woda napisała: To wyjasnia,
            > czemu twoja mowa jest tak zagmatwana.

---> Oto fragment mojego listu do GW z 2003 roku napisanego tak zagmatwanym
            językiem, że adresat w ogóle go nie zrozumiał:
            " List otwarty do ...
            Jest oczywiste, że nikt nie upoważnił mnie do wypowiadania się w
            imieniu całego narodu. Czy jednak jest ktoś w Polsce kto może z czystym
            sumieniem powiedzieć, że takie prawo ma ? A w ogóle czy naród polski ma realną
            możliwość wyrażania i realizowania swojej woli ? Nawet Pan Prezydent,
            przynajmniej na razie, jakoś nie może stanąć zdecydowanie ponad wszystkim i
            wziąć sprawy w swoje ręce. Na szczęście mądrość narodu polskiego ukształtowana
            na przestrzeni dziejów historycznie, kulturowo i religijnie zawsze pozwalała na
            dokonywanie właściwych wyborów we właściwych momentach. Teraz też przychodzi
            taki moment a tym wyborem wcale nie musi być jakaś rewolucja czy zamach
            stanu.Alternatywą jest bezwględne zażądanie przywrócenia prawdziwego znaczenia
            używanym słowom i przyjęcia za nie pełnej odpowiedzialności. Żródłem większości
            obecnych problemów jest właśnie używanie słów, powszechnie rozumianych
            jednoznacznie, nie dla wyrażania własnych poglądów lecz dla zafałszowania treści
            i ukrycia swoich intencji. Do niedawna większość Polaków żyła w powszechnej
            nieświadomości wierząc, w okresie tzw. przemian, w takie słowa jak wolność,
            sprawiedliwość, prawo, uczciwość... Od roku a może dwóch lat dopiero, zaczęto
            uzmysławiać sobie, że z pełnej wolności mogą korzystać tylko niektórzy, że
            sprawiedliwość i prawo jest wykorzystywane przez przestępców, że uczciwość
            wymagana jest od innych a nigdy od siebie. Mniej bulwersujące stawały się
            informacje o nieuczciwych lub zbyt łagodnych wyrokach na bandytów niż to, że
            prawo chroni i utajnia informacje o przestępcach nie dając równych szans
            poszkodowanym, że prawo broni i ochrania majątek pochodzący z przestępstwa /
            znane powiedzenie : ukradłem - więc już jest moje /, że prawo w ogóle nie dba o
            ofiary przestępstw a stara się przede wszystkim uniewinniać przestępców. Odnosi
            się to nie tylko do przypadków bandytyzmu ale także do innych przestępstw m.in.
            gospodarczych. Ogólnie można stwierdzić ponad wszelką wątpliwość tylko jedno, że
            całe prawo w obecnym kształcie jest " postawione na głowie " i żadne doraźne
            zmiany niczego nie zmienią. Tzw. reformy w dalszym ciągu jedynie dopasowują
            przepisy do aktualnych potrzeb przestępców i ich interesów. I nie łudźmy się -
            nie dzieje się tak przypadkowo lecz jest dokładnie planowane i wykonywane rękami
            nieuczciwych polityków, prawników i urzędników, którzy od lat doskonale wiedzą,
            jak wypaczać sens każdej ustawy. Zawsze plan był jeden - trzeba tak układać
            przepisy aby określone grupy mogły się szybko wzbogacić mimo braku z ich strony
            elementarnych podstaw ku temu czyli bez kwalifikacji, umiejętności i wiedzy oraz
            pozbawionych jakichkolwiek wartości moralnych i intelektualnych.Jedynym
            kryterium było i jest tylko to, że są to tzw. swoi ludzie lub tacy, z którymi
            można się dogadać / Nic nie umiesz a chcesz wygodnie żyć - zapisz się do
            jakiejkolwiek partii politycznej /. Tzw. elity, zamiast wprowadzić kraj na
            drogę rozwoju gospodarczego, postanowiły najpierw się wzbogacić, nakraść co się
            da i to jak najszybciej - zanim wstąpimy do Unii Europejskiej. Niech za przykład
            służy prywatyzacja i restrukturyzacja przedsiębiorstw, tzw. usprawnianie
            funkcjonowania urzędów, firm państwowych, spółek i funduszy, reforma służby
            zdrowia, komputeryzacja ZUS-u. Przecież prawie każdy zwyczajny ale uczciwy
            człowiek zrobiłby to o wiele lepiej. Wydawanie pieniędzy na tzw. fachowców,
            ekspertów i menadżerów, na większość urzędników państwowych, finansowanie
            urzędów i instytucji państwowych, które swoją działalnością szkodzą interesowi
            kraju i obywateli jest zarówno karygodnym marnotrawstwem jak i tym co większość
            Polaków powszechnie nazywa : usankcjonowanym prawnie złodziejstwem ...
            ... Odnowy państwa nie można też zaczynać, a co proponuje wielu " mądrych"
            polityków, od wychowania i edukacji dzieci i młodzieży. Takie propozycje są
            kolejną próbą ogłupiania społeczeństwa i próbą wychowania sobie następnych
            pokoleń ludzi uczciwych, posłusznych i biednych przy jednoczesnym
            zagwarantowaniu nieograniczonych przywilejów sobie i własnym dzieciom. Najpierw
            trzeba pokazać, że każda nieuczciwość, oszustwo lub przestępstwo będą ukarane a
            dopiero później można próbować wychowywać innych. "
          • camille_pissarro Re: To wyjasnia, 10.01.07, 20:39
            A czy zarzuty M.Rybińskiego czy mojej skromnej osoby sa tak zapląane i
            zagmatwane , ze stają sie niezrozumiałe ?? ;)))
    • homosovieticus Zmuszonym tutaj odpowiedzieć hihiro1, wybacz :) 10.01.07, 15:34
      hihiro1 napisała:
      >Nic mi nie wiadomo aby Michnik stał na jakimś piedestale,nie ma wiec z czego g
      > o
      > strącać. Ale nawet jeśliby ktoś go na takowy wynosił to nie ty, więc i nie ty
      g
      > o
      > będziesz stamtąd ściągał. A już na pewno nie nienawiścią.

Nie uważasz,ze Twój wywód jest nielogiczny a wiec kłamliwy?
      Ściągniemy, My głupcy,Michnika i to znaczniej skuteczniej niż zawodowi
      publicyści.Ściagniemy Go tak, jak ściagnielismy Dzierżyńskiego.Dźwigiem.
      Media wykonały "robotę", która była konieczną żeby kopnąc Michnika w polski
      pośladek.Kopnięcie w ten drugi mogłoby być uważane za przejaw antysemityzmu.
      • nabucco1954 znów bredzisz homokatabasie :-) 10.01.07, 15:41
        Ty?dźwigiem? Dzierżyńskiego? hahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!
        Już ci całkiem odyebało. A Pana Adama to możesz co najwyżej w rzyć cmoknąc
        katolski świrze. Won do kruchty!!!
      • hihiro1 Wybacz ale nie rozumiesz 10.01.07, 16:13
        homosovieticus napisał:

> Nie uważasz,ze Twój wywód jest nielogiczny a wiec kłamliwy?
        > Ściągniemy, My głupcy,Michnika i to znaczniej skuteczniej niż zawodowi
        > publicyści.Ściagniemy Go tak, jak ściagnielismy Dzierżyńskiego.Dźwigiem.

Wy głupcy nie możecie ściągnąć Michnika z piedestału ponieważ w waszym świecie
        on nigdy na nim nie stał. To chyba logiczne ?

Natomiast ściągnięcie go z piedestałów na których stawiają go inni (BTW ja się
        do nich nie zaliczam) jest poza waszą jurysdykcją. Dźwigiem cudzych poglądów nie
        zmienisz, a jak już pisałem twoja nienawiść i twoje szaleństwo nie jest aż tak
        zaraźliwe jakbyś sobie tego życzył. Na szczęście.

PS. A w ogóle to jakaś chora idee fix. Kilku z was (na FK) zachowuje się tak
        jakby wytarzanie Michnika i Balcerowicza w smole i pierzu było lekiem na całe
        zło. Nie widzisz prymitywizmu i naiwności w takim sposobie myślenia ?
    • ubekubek Panie Michnik pan jestes Out 10.01.07, 15:44
      Nareszcie znalazl sie odwazny dziennikarz by napisac PRAWDE
      • joella.r a od kiedy oni wszyscy tacy odważni? /n 10.01.07, 15:49
        • 1normalnyczlowiek Od zawsze -tylko jazgot politpoprawnych zagłuszał 10.01.07, 16:23
          joella.r: a od kiedy oni wszyscy tacy odważni? /n

---> Niektórzy od zawsze, niektórzy trochę później - dawali czas
          michnikopodobnym dziennikarzem, by przejrzeli.
        • terraincognita Re: a od kiedy oni wszyscy tacy odważni? /n 10.01.07, 16:27
          Co Rybinski robil kiedys? Moze zyciorysik ktos znajdzie? Taki teraz mądry,ze
          mnie az zadziwia!
          • pandada 82-98 na emigracji 10.01.07, 16:36
            w 68 brał udział w studenckich protestach
          • man_sapiens Wychodzą spod ziemi stada bohaterów 10.01.07, 17:19
            co w PRL nawet pisnąć się bali, bo by SB na nich nakrzyczało.
            Rybiński jest niezłym felietonistą (chociaż ma nie moje poglądy), ale Michnikowi
            (który też ma nie moje poglądy) to on może przynieść wiadro wody i postawić na
            schodach.
            • mmikki Re: Wychodzą spod ziemi stada bohaterów 10.01.07, 17:23
              efekt kryzysu twórczego? czy samoograniczenie, by w felietonistyce nie nadepnąć
              na kaczą płetwę?

panie R. właściwie współczuje pańskiej plugawej starości
        • qrban Re: a od kiedy oni wszyscy tacy odważni? /n 10.01.07, 20:50
          No właśnie. To bardzo dobre pytanie. Dziś Michnika można kopać - bo leży. A
          gdzie oni byli trzy lata temu, pięć lat temu, dziesięć lat temu?
          Byli dziećmi? Niczego nie rozumieli? Byli ślepcami? Niczego nie widzieli?
          Rybiński jakoś na takiego młodego niewidomego przygłupa nie wygląda...
      • dr.freud Re: Panie Michnik pan jestes Out 10.01.07, 17:38
        ubekubek napisała:

> Nareszcie znalazl sie odwazny dziennikarz by napisac PRAWDE

O!! Czyzby napisAł ze Pan Prezydent i Pan PRemier, i Pani Kruk,
        i Pan Skrzypek, i Pan Wildsteim i Pam KaMinski(CBA) i Pani Fotyga
        SĄ PO PROSTU DENNI?
    • dr.freud Re: Dziś M.Rybiński podsumował idee A.Michnika 10.01.07, 17:35
      camille_pissarro napisał:

> A.Michnik mianował się arcykapłanem antylustracyjnym.

No to w kocy czyj to był artykuł Michnika?, czy Rybińskiego.
      Mim zdaniem Rybiński go mianował, ( a wczesniej Ziemkiewicz ).
      A mże chodzi o to ze Rybiński znów popełnił plagiat?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka