ewa9823 21.01.07, 14:59 dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko ich ofiary - swoim katom wybaczył?? a ofiary katów ściga? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artsg Re: dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko i 21.01.07, 15:01 ewa9823 napisała: > dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko ich ofiary - swoim katom > wybaczył?? a ofiary katów ściga? Też się o to pytałem już z rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz33 Re: dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko i 21.01.07, 15:04 też mnie to interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzik1 bo wszystkich UB-ków już dawno 21.01.07, 15:34 doścignął artsg z kaczyńskimi Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko i 21.01.07, 15:04 bo ci, którzy fundują mu - powiedzmy - stypendium, bodżcują go w kierunku zemsty na współbraciach księżach Odpowiedz Link Zgłoś
xyz33 Re: dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko i 21.01.07, 15:07 dziwi mnie postawa ks Zalewskiego, czasami myślę, że nie wie co czyni i jest po prostu mszczącą się ofiarą z syndromem sztokholmskim czyli specyficzną więzią ze swoimi katami Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko i 21.01.07, 15:06 ewa9823 napisała: > dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko ich ofiary - swoim katom > wybaczył?? a ofiary katów ściga? Czy to znaczy,ze byli ksieza,etatowi esbecy?O ile wiem,ks Zalewski sciga donosicieli w sutannach;uwazasz,ze sa ofiarami? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz33 Re: dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko i 21.01.07, 15:08 dp pozarskiego - dziwi mnie postawa ks Zalewskiego, czasami myślę, że nie wie co czyni i jest po prostu mszczącą się ofiarą z syndromem sztokholmskim czyli specyficzną więzią ze swoimi katami Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko i 21.01.07, 15:22 xyz33 napisał: > dp pozarskiego - dziwi mnie postawa ks Zalewskiego, czasami myślę, że nie wie > co czyni i jest po > prostu mszczącą się ofiarą z syndromem sztokholmskim czyli specyficzną więzią > ze swoimi katami > > Mnie sie nie podoba styl ks.Zalewskiego,ale tez nie wydaje mi sie,zeby "chronil esbekow",jak ktos sprytnie zauwazyl.On chce prawdy o instytucji,w ktorej pracuje i ma do tego,wg mnie,pelne prawo.Syndrom sztokholmski to wymysl psychologow (akurat bylem wtedy w Sztokholmie)i nie nalezy sie wg mnie sugerowac psychologicznymi teoriami w takich sprawach jak zdrada swoich powinnosci(ksieza donoszacy esbecji). Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko i 21.01.07, 15:09 ks. Zalewski lansuje swoja martyrologię - przypalali papierosami, a on nie pękł inni księża, nie zawsze przypalani. pękali on tropi tych, któryz nie wytrzymali presji nie ytropi tych, którzy presje wywierali, a jego przypalali dlaczego? czyzby istnienie aparatu przymusu było w jego mentalności norma? a własciwie to chodzi o to, dlaczego on nie awansował? dlaczego nie jest nawet prałatem? taka prywatna zemsta za brak sukcesów nie na sbekach, tylko na klegach konkurentach do kościelnych stanowisk Odpowiedz Link Zgłoś
xyz33 Re: dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko i 21.01.07, 15:10 mmikki napisał: > ks. Zalewski lansuje swoja martyrologię - przypalali papierosami, a on nie pękł > > inni księża, nie zawsze przypalani. pękali > > on tropi tych, któryz nie wytrzymali presji > nie ytropi tych, którzy presje wywierali, a jego przypalali > dlaczego? czyzby istnienie aparatu przymusu było w jego mentalności norma? > a własciwie to chodzi o to, dlaczego on nie awansował? dlaczego nie jest nawet > prałatem? > taka prywatna zemsta za brak sukcesów > nie na sbekach, tylko na klegach konkurentach do kościelnych stanowisk przecież nie wszyscy są bohaterami i nie wszyscy muszą być bohaterami Odpowiedz Link Zgłoś
osa5 Re: dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko i 21.01.07, 15:13 mmikki napisał: > ks. Zalewski lansuje swoja martyrologię - przypalali papierosami, a on nie pękł > > inni księża, nie zawsze przypalani. pękali > > on tropi tych, któryz nie wytrzymali presji > nie ytropi tych, którzy presje wywierali, a jego przypalali > dlaczego? czyzby istnienie aparatu przymusu było w jego mentalności norma? > a własciwie to chodzi o to, dlaczego on nie awansował? dlaczego nie jest nawet > prałatem? > taka prywatna zemsta za brak sukcesów > nie na sbekach, tylko na klegach konkurentach do kościelnych stanowisk przecież nie wszyscy są bohaterami i nie wszyscy muszą być bohaterami plakać się chce nad nad psychiką ks Zalewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
odpoczywam Re: może on ukrywa ubeków 21.01.07, 15:16 Czy przypalali go tymi papierosami kupowanymi na kartki? Watpię.Szkoda byloby zmarnować papierosa, a bylo ich tak mało. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Takie dostał zlecenie. Pan każe, sługa pisze. __nt 21.01.07, 15:15 ewa9823 napisała: > dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko ich ofiary - swoim katom > wybaczył?? a ofiary katów ściga? Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers ks Zalewski nikogo nie ściga 21.01.07, 15:17 Od ścigania jest policja i prokuratura W swojej książce opisuje zarówno agentów, jak i tych którzy się oparli ubeckim umizgom, oraz (o ile dobrze słyszałem) podaje dane samych ubeków. Dodam, że ja tego czytać raczej nie będę... Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: ks Zalewski nikogo nie ściga 21.01.07, 15:27 Nie wierzę w istnienie piekła. Ale jeśli ono jednak istniej, to ma on tam już zarezerwowane miejsce dla VIP-ów Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Re: ks Zalewski nikogo nie ściga 21.01.07, 19:48 aaniia napisała: > tak. robi wiele złego A tak konkretniej?! Kłamie? Daje fałszywe świadectwo? Zabija? Kradnie? Nie kocha bliźniego jak siebie samego? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Ksiądz ZaleSki (nie Zalewski !) 21.01.07, 15:30 Nie ściga ubeków, esbeków, ani ich ofiar. Ksiądz ZALESKI ściga współpracowników. Współpracownik nie jest żadną ofiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Ksiądz ZaleSki (nie Zalewski !) 21.01.07, 15:33 ewa8a napisała: > > Nie ściga ubeków, esbeków, ani ich ofiar. > Ksiądz ZALESKI ściga współpracowników. Współpracownik nie jest żadną ofiarą. > > Wlasnie,wlasnie.Ciekawe, dlaczego niektorzy po prostu tego nie chca zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Ksiądz ZaleSki (nie Zalewski !) 21.01.07, 15:39 Nie chcą zrozumieć, bo tylko w ten sposób mogą sobie wytłumaczyć kanaliowatość swoich autorytetów moralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Re: Ksiądz ZaleSki (nie Zalewski !) 21.01.07, 16:12 ewa8a napisała: > Nie chcą zrozumieć, bo tylko w ten sposób mogą sobie wytłumaczyć > kanaliowatość swoich autorytetów moralnych. Kolejna entuzjastka Ziomala he he he Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Re: Ksiądz ZaleSki (nie Zalewski !) 21.01.07, 15:33 ewa8a napisała: > Współpracownik nie jest żadną ofiarą. Co ty tam wiesz o współpracownikach... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Ksiądz ZaleSki (nie Zalewski !) 21.01.07, 15:36 O, widzę, że trafił się ktoś świetnie zorientowany ! Masz jakieś osobiste doświadczenie ? Jesli tak, to ja rzeczywiście nie mogę z tobą polemizować, przerastasz mnie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Re: Ksiądz ZaleSki 21.01.07, 16:10 Wiesz co? To radzę w takim razie przeczytać książkę ks Zaleskiego a stamtąd wiele dowiesz się o RÓŻNYCH współpracownikach, w tym także o takich, którzy byli ofiarami ubeków. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Ksiądz ZaleSki (nie Zalewski !) 21.01.07, 15:41 lewa_piers napisał: > Co ty tam wiesz o współpracownikach... Twoja sygnaturka jest blednym cytatem lorda Actona.Ten jest nastepujacy: Wladza korumpuje,a absolutna wladza korumpuje absolutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Re: Ksiądz ZaleSki (nie Zalewski !) 21.01.07, 16:10 Masz z tym jakiś problem?! :] Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Ksiądz ZaleSki (nie Zalewski !) 21.01.07, 16:15 Ja?Skad?To ty masz z tym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Re: Ksiądz ZaleSki (nie Zalewski !) 21.01.07, 16:23 Tak ci się tylko zdaje Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Ksiądz ZaleSki (nie Zalewski !) 21.01.07, 17:00 lewa_piers napisał: > Tak ci się tylko zdaje Nic podobnego.Gdyby lord Acton zyl,to za takie pogwalcenie jego trafnej mysli,musialbys wybulic jakas adekwatna sumke.To,ze mozesz tu smiecic swoja zbastardyzowana wersja ,zawdzieczasz jedynie temu,ze jej autor od ponad 100 lat nie zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz To bzdury. Tłumaczenie corrupt na skurumpowany nie 21.01.07, 21:18 oddaje pełnego znaczenia słowa corrupt. W polskim skorumpowany dotyczy tylko pieniedzy. W angielskim chodzi o więcj: zdemoralizowany ale i zniszczony wewnętrznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To bzdury. Tłumaczenie corrupt na skurumpowan 21.01.07, 23:12 Polski nie jest taki biedny jak myslisz.Skorumpowac mozesz moralnie i pieniedzmi.Nie powiesz,ze wypacza to dobry ekwiwalent,tym bardziej,ze przypomina chruszczowowskie "bledy i wypaczenia". Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Re: To bzdury. Tłumaczenie corrupt na skurumpowan 21.01.07, 23:22 Temat się świetnie nadaje na Forum Tłumaczy Odpowiedz Link Zgłoś
odpoczywam Re: idz sie leczyc na nogi, na glowe za pozno 21.01.07, 16:19 Mialem wspólnika w sklepie. Raz zniknal na trzy dni z kluczami od kasyi z kasy zawartoscia. Jak sie pojawił to tez opowiadal, że go napadli bo na calym ciele miał slady, po czyms, az w końcu po pijaku wyznał, ze zapil, obudzil sie na golasa w jakims rowie i pogryzły go komary a forse co zgarnał z kasy to tez komary zjadly. Na szczescie nie wpadl na pomysl, ze byl opozycjonistą i go bezpieka napadła i zmuszala. Nie nazywał sie Zaleski Odpowiedz Link Zgłoś
aaniia Re: dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko i 21.01.07, 16:53 nawet tytuł książki wskazuje, że wybacza sbekom ale nie ich ofiarom - Kościół wobe SB a nie sbeccy kaci wobec kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Oto jak kłamstwo 100 razy powtórzone staje się 21.01.07, 17:25 oczywistą prawdą objawioną. Michnik trzymał się jak pijany płotu wersji, ze esbeccy kapusie to "ludzie złamani", tylko na poparcie tej tezy nie ma żadnych dowodów. Za to znani są doskonale osobnicy pokroju Maleszki, gorliwszego od prowadzących go ubeków, Czajkowskiego, który kapował, bo mu się polski katolicyzm nie podobał, znani są tacy, co kapowali dla pieniędzy, pomocy w karierze, dobrych recenzji, stanowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Oto jak kłamstwo 100 razy powtórzone staje si 21.01.07, 17:37 znani są tacy, co kapowali dla pieniędzy, pomocy w > karierze, dobrych recenzji, stanowisk. A czy coś się dzisiaj w tej dziedzinie zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: Oto jak kłamstwo 100 razy powtórzone staje si 21.01.07, 18:03 do ab_extra: ale byli też tacy, których maltretowano. Sądzę, że ciebie sbecja złamałaby w pół godziny. I wiedz, że takich, którzy wytrzymają ból, strach o życie najbliższych i strach o własne życie jest naprawdę niewielu i najczęściej zalicza się ich do grona świętych Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: Oto jak kłamstwo 100 razy powtórzone staje si 21.01.07, 19:45 > do ab_extra: ale byli też tacy, których maltretowano. Sądzę, że ciebie sbecja > złamałaby w pół godziny. I wiedz, że takich, którzy wytrzymają ból, strach o > życie najbliższych i strach o własne życie jest naprawdę niewielu i najczęściej > > zalicza się ich do grona świętych widzę, że dobrze się mówi na forum kiedy jest w miarę bezpiecznie i niewiele zagraża - większość ludzi to konformiści i nie poświęcą swojego życia dla idei Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Jak to nic nie zagraża? 21.01.07, 19:48 Przecież żyjemy w kraju policyjnego terroru kaczofaszystowskiego! Nie słyszałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Jak na razie znamy tylko tych, którzy kapowali 21.01.07, 19:49 dla zysku lub przyjemności. Jak mi znajdziesz "złamanego" to pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Zacznij ścigać tych ubeków! 21.01.07, 20:16 ewa9823 napisała: > dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko ich ofiary - swoim katom > wybaczył?? a ofiary katów ściga? To jest tak jakby ktoś miałby pretensję do ofiarodawcy, że prezent, który daje powinien być większy. A może Ty zaczniesz ścigać tych katów? Dlaczego wyznaczasz Mu tę funkcję? Zrobił i tak dużo. Wymagasz więcej i masz pretensje, że nie dał z siebie więcej?? Zacznij ścigać tych ubeków! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: Zacznij ścigać tych ubeków! 21.01.07, 20:23 nie jestem pewna czy zrobił tak dużo Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Re: Zacznij ścigać tych ubeków! 21.01.07, 20:24 ewa9823 napisała: > nie jestem pewna czy zrobił tak dużo Jestem pewien, że zrobił więcej niż Ty! Zaczi ścigać tych ubeków. I zrób choćby tyle co On! Odpowiedz Link Zgłoś
allon Re: Zacznij ścigać tych ubeków! 21.01.07, 20:36 ewa i podobni - chyba was porąbało, wasz świat odbija się w krzywym zwierciadle, odczepcie się od ks.Zaleskiego! -- Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Co za bzdety! Lista esbekow bedzie w ksiazce 21.01.07, 20:26 ks.Zaleskiego. Mowil o tym wiele razy! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Bo jest księdzem a nie urzędnikiem państwowym 21.01.07, 20:26 i ściga księży - kapusiów, szanując zasadę rozdziału kościoła i państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia510 Re: Bo jest księdzem a nie urzędnikiem państwowym 21.01.07, 20:53 narazie to niszczy kościól Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin 1. Co to znaczy sciga ? 2. Moga byc podstawowe 21.01.07, 21:29 problemy techniczne. Kto ma dostep do teczek personalnych bylych ubekow wszelkiej masci. Szczerze mowiac ja sam tego nie wiem. Moze ktos wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
aaniia Re: 1. Co to znaczy sciga ? 2. Moga byc podstawow 21.01.07, 22:56 i to jest dobre pytanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko i 21.01.07, 23:26 Dlaczego zadajesz pytania zawierające nieprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko i 21.01.07, 23:26 l.poj. powinna być. Pardon Odpowiedz Link Zgłoś
takitamjeden Re: dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko i 22.01.07, 10:43 to co robi ks Zaleski Isakowycz oznacza, że nienawidzi swoich współbraci a ma dużo wyrozumienia dla swoich katów i w 100% wierzy swoim katom Odpowiedz Link Zgłoś
loppe bo to ofiary 22.01.07, 10:47 powinny pierwsze ścigać swoich oprawców a nie cicho siedziec i lody kręcić Odpowiedz Link Zgłoś
kali301 Re: dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko i 22.01.07, 12:06 ewa9823 napisała: dlaczego ks Zalewski nie ściga ubekow tylko ich ofiary - swoim katom wybaczył?? a ofiary katów ściga? ________________________________________________ Cel jest inny, moi drodzy: 1) Manipulatorom udalo sie wykorzystac dobroc i krzywde ksiedza i wpuscili biedaka w maliny. Co sie stalo juz sie nie odstanie. www.wirtualnapolonia.com/opinie.asp?opinia=74916 2) Byłoby lepiej gdyby, polskojęzyczny, Ks. Tadeusz Isakowicz-Zaleski, Ormianin, swoje misjonarstwo przeniósł do Armenii i tam nawracał tubylców na wiarę katolicką, oraz stamtąd kierował swoją krucjatę holokaustu armeńskiego przeciw Turcji, polskiego niezawodnego wroga... i przyjaciela. www.openforum.tezeusz.pl/openforum/board.php?page=0&category=Rozmowy&order=last_answer&descasc=DESC - Forum Tezeusza Odpowiedz Link Zgłoś