Dodaj do ulubionych

Bracia Kaczynscy ustalaja co jest zgodne z prawem?

24.01.07, 18:40
Jakim prawem?
Obserwuj wątek
    • bebe255 prawem i sprawiedliwoscia 24.01.07, 18:45
      a w zasadzie ich opiniami.
    • lewa_piers Kaczyński - Prawo to Ja 24.01.07, 18:53

• lewa_piers Wadza, wadza, wadza 24.01.07, 19:07

• banme1 Re: Wadza, wadza, wadza=prawo? 24.01.07, 23:14
        nazistow.
    • w11mil skad Ci to przyszlo do głowy? 24.01.07, 23:16
      banme1 napisała:

> Jakim prawem?
      • alistair-p Re: skad Ci to przyszlo do głowy? 24.01.07, 23:55
        Słuchałem Jarosława K,pożal się Boże premiera.Okazuje się że jak ktoś jest
        pijany tylko troszkę to nie należy go karać jak porusza sie pojazdem po drodze
        publicznej.Zaraz może się okazać że jak ktoś ukradnie tylko troszkę to jest
        niewinny.
        • w11mil w tej sprawie rozstrzygnął sąd i Kaczor poparl tym 25.01.07, 00:02
          swoje argumenty
          alistair-p napisał:
          > Słuchałem Jarosława K,pożal się Boże premiera.Okazuje się że jak ktoś jest
          > pijany tylko troszkę to nie należy go karać
          • kazden.jeden Bo różnica między dniem "wyboru", a "wyborów" 25.01.07, 06:18
            jako datą od której biegnie 30 dni na złozenie oświadczenia o działalnosci
            gospodarczej współmałzonka - to jest różnica "porażajaca" i "fundamentalna" dla
            demokracji i prawnych fundamentów państwa (zwłaszcza, że na inne oświadczenia
            majatkowe czas 30 dni liczy sie od dnia złożenia ślubowania i nikomu to nie
            wadzi).
            Facet, który jeździ po pijaku, jest na tym złapany i skazany - to dla "dura lex
            sed lex" małe piwo.
            Omyłkowe spóźnienie jednego formularza (to znaczy złożenie wszystkich
            oswiadczeń za jednym zamachem w jednym terminie) dotyczacego oswiadczenia w
            sprawie działalnosci gospodarczej współmałżonka, które nie powoduje żadnej
            istotnej szkody - to wykroczenie na miarę kataklizmu.
            Bzdura i sztuczna zadyma dla upokorzenia opozycji, i jej wyborców oraz dla
            ukrycia kolejnych niepowodzeń rządu.
            Dziwi mnie, ze premier zamiast pilnować polskich interesów na szczycie
            ekonomicznym w Davos woli się zajmować wątpliwymi moralnie działaniami
            zmierzajacymi do obrony pijaczka, a równoczesnie - wspieraniem nagonki na
            samorządowców w celu praktycznego zafałszowania wyniku wyborów samorzadowych
            pod pretekstem skrupulatnosci w przestrzeganiu prawa...
            • pis_dak Re: Bo różnica między dniem "wyboru", a "wyborów" 25.01.07, 06:22
              krótko mówiąc:"Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka
              zmodyfikowana na
              żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.)

• crazzy_b Re: Bo różnica między dniem "wyboru", a "wyborów" 25.01.07, 06:49
              kazden.jeden napisał:

> Dziwi mnie, ze premier zamiast pilnować polskich interesów na szczycie
              > ekonomicznym w Davos woli się zajmować wątpliwymi moralnie działaniami
              > zmierzajacymi do obrony pijaczka, a równoczesnie - wspieraniem nagonki na
              > samorządowców w celu praktycznego zafałszowania wyniku wyborów samorzadowych
              > pod pretekstem skrupulatnosci w przestrzeganiu prawa...

A ja się dziwię,że ty się dziwisz.Davos to za wysokie progi na kacze nogi,tam
              trzeba mieć coś do powiedzenia,a na salonach nasz premier nie czuje się dobrze.
              Za to w Polskiej zagrodzie może zachować się jak Panisko.Tu on dyktuje obyczaje.
              Zawsze interpretacja prawa zależy od rządzących i oni ustalają zasady,komu
              odpuścić,a komu dokopać.Sami za to są ponad prawem.Mam tylko nadzieję,że duch
              prawa też kiedyś i ich dorwie.
              "Polska nierządem stoi"
    • ave.duce Re: Bracia Kaczynscy ustalaja co jest zgodne z pr 25.01.07, 06:23
      banme1 napisała:

> Jakim prawem?

Kaczym = zbójeckim.

;)
      • zapijaczonyryj Re: Bracia Kaczynscy ustalaja co jest zgodne z pr 25.01.07, 06:43
        ave.duce napisała:

> banme1 napisała:
        >
        > > Jakim prawem?
        >
        > Kaczym = zbójeckim.

Liberum weto, tylko kacze.Prawie Sprawiedliwe

"Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na
        żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.)

>
        > ;)
        • ave.duce Re: Bracia Kaczynscy ustalaja co jest zgodne z pr 25.01.07, 07:03
          zapijaczonyryj napisał:

>
          > Liberum weto, tylko kacze.Prawie Sprawiedliwe

Ale tylko "prawem Kalego"...

;)
          >
          > "Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na
          >
          > żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.)
          >
          > >
          > > ;)
      • snajper55 Re: Bracia Kaczynscy ustalaja co jest zgodne z pr 25.01.07, 09:23
        ave.duce napisała:

> banme1 napisała:
        >
        > > Jakim prawem?
        >
        > Kaczym = zbójeckim.

Ja uważam, że prawem kaduka. ;)

S.
    • devegas Re: Bracia Kaczynscy ustalaja co jest zgodne z pr 25.01.07, 11:06
      banme1 napisała:

> Jakim prawem?

Nie z prawem tylko z prawem i sprawiedliwością.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka