w11mil skad Ci to przyszlo do głowy? 24.01.07, 23:16 banme1 napisała: > Jakim prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: skad Ci to przyszlo do głowy? 24.01.07, 23:55 Słuchałem Jarosława K,pożal się Boże premiera.Okazuje się że jak ktoś jest pijany tylko troszkę to nie należy go karać jak porusza sie pojazdem po drodze publicznej.Zaraz może się okazać że jak ktoś ukradnie tylko troszkę to jest niewinny. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil w tej sprawie rozstrzygnął sąd i Kaczor poparl tym 25.01.07, 00:02 swoje argumenty alistair-p napisał: > Słuchałem Jarosława K,pożal się Boże premiera.Okazuje się że jak ktoś jest > pijany tylko troszkę to nie należy go karać Odpowiedz Link Zgłoś
kazden.jeden Bo różnica między dniem "wyboru", a "wyborów" 25.01.07, 06:18 jako datą od której biegnie 30 dni na złozenie oświadczenia o działalnosci gospodarczej współmałzonka - to jest różnica "porażajaca" i "fundamentalna" dla demokracji i prawnych fundamentów państwa (zwłaszcza, że na inne oświadczenia majatkowe czas 30 dni liczy sie od dnia złożenia ślubowania i nikomu to nie wadzi). Facet, który jeździ po pijaku, jest na tym złapany i skazany - to dla "dura lex sed lex" małe piwo. Omyłkowe spóźnienie jednego formularza (to znaczy złożenie wszystkich oswiadczeń za jednym zamachem w jednym terminie) dotyczacego oswiadczenia w sprawie działalnosci gospodarczej współmałżonka, które nie powoduje żadnej istotnej szkody - to wykroczenie na miarę kataklizmu. Bzdura i sztuczna zadyma dla upokorzenia opozycji, i jej wyborców oraz dla ukrycia kolejnych niepowodzeń rządu. Dziwi mnie, ze premier zamiast pilnować polskich interesów na szczycie ekonomicznym w Davos woli się zajmować wątpliwymi moralnie działaniami zmierzajacymi do obrony pijaczka, a równoczesnie - wspieraniem nagonki na samorządowców w celu praktycznego zafałszowania wyniku wyborów samorzadowych pod pretekstem skrupulatnosci w przestrzeganiu prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_dak Re: Bo różnica między dniem "wyboru", a "wyborów" 25.01.07, 06:22 krótko mówiąc:"Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.) Odpowiedz Link Zgłoś
crazzy_b Re: Bo różnica między dniem "wyboru", a "wyborów" 25.01.07, 06:49 kazden.jeden napisał: > Dziwi mnie, ze premier zamiast pilnować polskich interesów na szczycie > ekonomicznym w Davos woli się zajmować wątpliwymi moralnie działaniami > zmierzajacymi do obrony pijaczka, a równoczesnie - wspieraniem nagonki na > samorządowców w celu praktycznego zafałszowania wyniku wyborów samorzadowych > pod pretekstem skrupulatnosci w przestrzeganiu prawa... A ja się dziwię,że ty się dziwisz.Davos to za wysokie progi na kacze nogi,tam trzeba mieć coś do powiedzenia,a na salonach nasz premier nie czuje się dobrze. Za to w Polskiej zagrodzie może zachować się jak Panisko.Tu on dyktuje obyczaje. Zawsze interpretacja prawa zależy od rządzących i oni ustalają zasady,komu odpuścić,a komu dokopać.Sami za to są ponad prawem.Mam tylko nadzieję,że duch prawa też kiedyś i ich dorwie. "Polska nierządem stoi" Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Bracia Kaczynscy ustalaja co jest zgodne z pr 25.01.07, 06:23 banme1 napisała: > Jakim prawem? Kaczym = zbójeckim. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj Re: Bracia Kaczynscy ustalaja co jest zgodne z pr 25.01.07, 06:43 ave.duce napisała: > banme1 napisała: > > > Jakim prawem? > > Kaczym = zbójeckim. Liberum weto, tylko kacze.Prawie Sprawiedliwe "Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.) > > ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Bracia Kaczynscy ustalaja co jest zgodne z pr 25.01.07, 07:03 zapijaczonyryj napisał: > > Liberum weto, tylko kacze.Prawie Sprawiedliwe Ale tylko "prawem Kalego"... ;) > > "Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na > > żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.) > > > > > ;) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Bracia Kaczynscy ustalaja co jest zgodne z pr 25.01.07, 09:23 ave.duce napisała: > banme1 napisała: > > > Jakim prawem? > > Kaczym = zbójeckim. Ja uważam, że prawem kaduka. ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
devegas Re: Bracia Kaczynscy ustalaja co jest zgodne z pr 25.01.07, 11:06 banme1 napisała: > Jakim prawem? Nie z prawem tylko z prawem i sprawiedliwością. Odpowiedz Link Zgłoś