Dodaj do ulubionych

Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lepsze

28.01.07, 22:41
państwo.
Zdumiewa krytyka z jaką sie spotyka we własnym obozie. Czy liderzy
Komorowski, Pitera, kto tam jeszxcze krytykował Rokitę, myslą, ze przyszłe
wybory z PIS wygrywają pokazowymi pyskówkami?
Myslę, ze gdyby w ostatnich wyborach do parlamentu, kiedy to Kaczyński machał
paroma pustymi kartkami, (mówiąc, że tak wygląda program PO) Rokita wystąpił
i pokazał program - bo go miał - byłby teraz on premierem. Ale pewnie czekał
na przyzwolenie Tuska który tymczasem wolał zamiast programu opowiadać bajke
o wielkim królu Aleksandrze i starej kobiecie.

Panie Rokita tak trzymać. I nie odpuszczać PO. Nie dac sie wypchnąć z PO. Bo
PO to nie tylko Schetyna, Komorowski czy Pitera.
Ta ostatnia bardzo mnie rozczarowała (Pitera) jako posłanka. Zachowuje się
jak typowy żołnierz wzoruje sie na niedysiejszych żołnierzach Piskorskiego,
wierny sierżant Tuska. Jest takim Schetyna w spódnicy. Za grosz własnej
inicjatywy i śladów mysli politycznej.
PO to przede wszystkim elektorat. A on czeka na to co dzis zostało
zaprezentowane na konferencji przez Rokitę.
Bo źle się dzieje w naszym państwie. Kompletna klapa w MSWiA. Balangi,
wykorzystywanie policji do celów prywatnych. Mafia skarżyska. Salon piekności
zamiast ministerstwa pracy. Kompletna klapa w ministerstwie rolnictwa.
Nieudolność w poszukiwaniu rynków dla naszego mięsa będzie nas znów
kosztować. Lepper chce je skupować od rolników za nasze pieniądze z budżetu.
Sprawa Łyżwińskich trwoniących pieniądze przeznaczone na działalność
publiczną - biura poselskie etc etc.
Obserwuj wątek
    • pla_cebo Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 28.01.07, 22:45
      Ratuje po raz drugi w tym tygodniu. Pierwszy raz glosujac przeciwko dotowaniu KK
      z budzetu:)
      • sawa.com Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 28.01.07, 22:58
        Uważam, ze krytycy Rokity w PO postąpili źle. Nawet jeśli poczuli sie dotknięci
        pominięciem ich to powinni zamilczeć.
        Zaś obecnośc Śpiewaka u boku Rokity odczytuje jednoznacznie. Otoczenie Tuska
        zostało całkowicie zdominowane przez klakierów. I pan Donald powinien uznać to
        jako znak ostrzegawczy. Jest w końcu inteligentnym politykiem i wie doskonale
        że polityka wymaga solidnego podkładu intelektualnego.
        Musi być w jego otoczeniu (Tuska) zupełna plaża, że nawet ktoś tak przychylny
        Tuskowi jak Śpiewak nie mógł wytrzymac tej pustki.
        • pla_cebo Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 28.01.07, 23:01
          sawa.com napisała:

> Uważam, ze krytycy Rokity w PO postąpili źle. Nawet jeśli poczuli sie dotknięci
          >
          > pominięciem ich to powinni zamilczeć.
          > Zaś obecnośc Śpiewaka u boku Rokity odczytuje jednoznacznie. Otoczenie Tuska
          > zostało całkowicie zdominowane przez klakierów. I pan Donald powinien uznać to
          > jako znak ostrzegawczy. Jest w końcu inteligentnym politykiem i wie doskonale
          > że polityka wymaga solidnego podkładu intelektualnego.
          > Musi być w jego otoczeniu (Tuska) zupełna plaża, że nawet ktoś tak przychylny
          > Tuskowi jak Śpiewak nie mógł wytrzymac tej pustki.
          PUSTKA to dobre okreslenie.
          Ale tam juz peklo cos wczesniej. Wybor Zdrojewskiego byl pierwszym sygnalem,
          Spiewak ktory w wielu kwestiach ma odmienne zdanie od JMR dzisiaj to tylko
          potwierdzil.
          • jorge.martinez Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 28.01.07, 23:08
            Sympatycy PO powinni się z tego cieszyć, bo jest szansa na szybkie odsunięcie
            Ober-leniuszka Tuska od władzy w partii. Im szybciej to nastąpi tym lepiej dla
            PO. Rokita i osoby które go popierają ryzykują wydalenie z partii, ale jeśli
            przekonają do siebie działaczy partii to Tusk chcąc zachować twarz będzie
            zmuszony odejść i promować jakąś trzecią twarz (nie tuskową ale i nie rokitową).

Ech, może wreszcie Partia Obiboków przekona mnie bym oddał na nich głos.
    • rydzyk_fizyk A co takiego zrobił? 28.01.07, 22:51
      Gdzie konkrety?
      Bo przecież to chyba streszczanie własnego programu z przegranych wyborów to nie jest wielkie osiągnięcie?
    • jorge.martinez Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 28.01.07, 22:52
      sawa.com napisała:

> państwo.
      > Zdumiewa krytyka z jaką sie spotyka we własnym obozie. Czy liderzy
      > Komorowski, Pitera, kto tam jeszxcze krytykował Rokitę, myslą, ze przyszłe
      > wybory z PIS wygrywają pokazowymi pyskówkami?
      > Myslę, ze gdyby w ostatnich wyborach do parlamentu, kiedy to Kaczyński machał
      > paroma pustymi kartkami, (mówiąc, że tak wygląda program PO) Rokita wystąpił
      > i pokazał program - bo go miał - byłby teraz on premierem. Ale pewnie czekał
      > na przyzwolenie Tuska który tymczasem wolał zamiast programu opowiadać bajke
      > o wielkim królu Aleksandrze i starej kobiecie.

Mam podobne odczucia. Solidna praca programowa to coś czego od dawna brakuje w
      Platformie. Nie jestem jednak pewien, czy na przykład świetna idea Gabinetu
      Cieni nie została także i z winy Rokity zaprzepaszczona.
      I nie jestem też pewien czy komunikacyjna obstrukcja na linii Rokita-Tusk w
      równym stopniu nie jest winą tego pierwszego.

Ale zgodzić się trzeba że Partia Obiboków vel Partia Opozycyjna musi się
      wreszcie nad sobą zastanowić i zmienić coś, ba zmienić wiele, jeśli chce być
      alternatywą dla socjalistów wierzących lub bezbożnych.
      Pewnie problemem PO nie są tylko personalia, ale Tusk i jego pretoria powinna
      powoli oddawać pałeczkę tym, którzy mają więcej odwagi i więcej zdecydowania.
      Nie można latami siedzieć w opozycji i żyć wspomnieniem o 7 mln wyborców w
      drugiej turze wyborów prezydenckich.
    • bush_w_wodzie jeden szkopul 28.01.07, 23:07

gdyby pieknie mowiacy rokita zarzadzal po - to ta partia bylaby dzisiaj
      przepolowiona lub calkowicie podporzadkowana pis realizujacemu dokladnie taki
      `program' jak to dzis widzimy. jedyna liczaca sie opozycja byloby sld

moim zdaniem rokita po raz kolejny demonstruje talent teoretyczny a dziala
      kierujac sie glownie potrzebami swojego ego

z pewnoscia po mozna prowadzic lepiej. wydaje mi sie jednak ze wystapienie
      rokity w zaden sposob nie poprawi pozycji po ani jakosci jej zarzadzania. po
      prostu sfrustrowany jas po cichu wspierany przez kaczory wywola zamieszanie i
      poglebi podzialy w po - wzmacniajac pozycje rzekomo krytykowanych przez rokite
      kaczynskich. i to bedzie glowny skutek polityczny dzisiejszego wystapienia
      jasia - niestety

• sawa.com PIS ma poważne kłopoty... Zapewne liczy na 28.01.07, 23:54
        rozłam w PO.
        Ale tego rozłamu nie będzie.

PIS wprawdzie próbuje sie wyrywać z tego kręgu kłopotów w który wciskają go
        koalicjanci, a przede wszystkim Samoobrona. Ale marnie to wychodzi... brnie
        podobną koleiną jak AWS.

Nieudolność rządu Kaczyńskiego jest coraz bardziej nie do
        przyjęcia.
        Premier wydaje się być niewolnikiem swoich lichych ministrów z
        Dornem na czele.
        Moim zdaniem - szczególnie teraz po tym co stalo się w Skarżysku - Dorn
        powinien pierwszy pójść pod "nóż" dymisji. Ale oczywiście nie zostanie ruszony.
        Bo jak można zdymisjonować "trzeciego bliźniaka"!?
        Podobnie ma się rzecz z resortami koalicjantów... a nawet jeszcze gorzej.
        Trwoży jawne zatrudnianie sierot po SLD z rekomendacji Samoobrony.
        Ostatnio Dziennik ujawnił praktyki pani Kalaty ale przecież nie tylko u niej
        kłębi się od owych specjalistów i trwonienia pieniędzy.
        Dalej - okazuje się, ze fundacja w której zasiadał Maksymiuk była na żołdzie
        WSI.
        Może być gorzej niż z AWSem.

Więc pozostaje tylko modlitwa o rozłam w PO.
        • sawa.com Re: PIS ma poważne kłopoty... Zapewne liczy na 28.01.07, 23:57
          sawa.com napisała:

> Więc pozostaje tylko modlitwa o rozłam w PO.

Oczywiście te modły wznoszą Pisowcy. Nie my. Nie wiem... czy chodzi im, zeby
          nie było alternatywy dla ich rządów czy chcą koalicji z kadłubową PO?
          • devegas Re: PIS ma poważne kłopoty... Zapewne liczy na 29.01.07, 16:07
            sawa.com napisała:

> sawa.com napisała:
            >
            > > Więc pozostaje tylko modlitwa o rozłam w PO.
            >
            > Oczywiście te modły wznoszą Pisowcy. Nie my. Nie wiem... czy chodzi im, zeby
            > nie było alternatywy dla ich rządów czy chcą koalicji z kadłubową PO?
            >
            >
            Dobrze że dodałaś ten komentarz to wyjaśnia kwestię.
        • devegas Re: PIS ma poważne kłopoty... Zapewne liczy na 29.01.07, 16:03
          sawa.com napisała:

> rozłam w PO.
          > Ale tego rozłamu nie będzie.
          >
          >
          > Więc pozostaje tylko modlitwa o rozłam w PO.
          >

Rozłam w PO to najgorsze wyjście dla Polski. Rozłam spowoduje jedno - wzmocnienie PIS i zapewnienie tej partii rządzenia Polską w następnej kadencji sejmu.
          Jeżeli Platforma chce doprowadzić do takiego scenariusza to niech się dzieli i niech wyrzuca Jasia na zbity pysk.
          IMO rozwiązanie obecnej sytuacji leży li tylko w rękach Tuska. Tusk może w sposób szybki zakończyć konflikt z Rokitą . Jak do tej pory Tusk unika otwartej rozmowy z Rokitą i chowa głowę w piasek. Do czego to doprowadzi? Ano do rozłamu albo odejścia Rokity.
          Przecież Tusk jakoby był człowiekiem kompromisu i w imię dobra Polski mógłby rozważyć zdanie Rokity dotyczące przyszłości partii.
    • pisuarro Re: Rokita ratuje honor PO 29.01.07, 00:07
      Być może, ale przede wszystkim - własną d...

Bo "może już za kilka tygodni prace kierowanego przez Rokitę zespołu rzeczników
      stałyby się już pracami zespołu Bronisława Komorowskiego. To on firmowałby
      program, a Rokita zająć mógłby się już tylko zdrapką, czyli wieloletnim
      odklejaniem z oblicza łatki z napisem „obibok". Ruch Rokity jest więc
      zrozumiały także z czysto ludzkiego punktu widzenia."

grzegorzcydejko.salon24.pl/5041,index.html
      • sawa.com Re: Rokita ratuje honor PO 29.01.07, 06:20
        pisuarro napisał:

> Bo "może już za kilka tygodni prace kierowanego przez Rokitę zespołu
        rzeczników
        >
        > stałyby się już pracami zespołu Bronisława Komorowskiego. To on firmowałby
        > program, a Rokita zająć mógłby się już tylko zdrapką, czyli wieloletnim
        > odklejaniem z oblicza łatki z napisem „obibok".

Rzeczywiście. To by tłumaczyło oburzenie Komorowskiego. Ten tom programowy
        istnieje chyba od świąt i został przez Rokitę pracowicie stworzony na
        podstawie raportów rzeczników PO w gabinecie cieni.

Ciekawe czy go znają? Rzecznicy, ten tom programowy.
    • wiosnaludzikow Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 29.01.07, 06:25
      Polska ma szansę na koalicję PIS/PO. JM Rokita tak trzymać !
      To co Rokita podał jako program jest szansą i jest dobre !
      • haen1950 Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 29.01.07, 07:20
        W bardzo niezręcznej sytuacji postawił nie tylko Tuska, ale i całą platformę
        Jasiu Rokita. Nie ma z niej dobrego wyjścia.
        Kiedy nie ma dobrego wyjścia, to powinno podjąć się radykalne działanie. Każde
        inne grozi zmarnowaniem wysiłku kilkudziesieciu tysięcy ludzi czynnych i utratą
        sympatii milionów zwolenników platformy.
        Nie ma sensu urządzać sądu nad Rokitą za jego nielojalność i wyrzadzone
        świństwa.
        Ale powinni poprosić Rokitę i jego zwolenników o utworzenie koła poselskiego
        wewnątrz platformy i niech sobie działają na własny rachunek. Jeżeli takiego
        nie da się utworzyć, to powinien pójść czytelny komunikat, że w platformie
        Jasiu Rokita reprezentuje tylko siebie samego i niekoniecznie jego poglądy
        muszą być zgodne z oficjalnym stanowiskiem partii.
        Po prostu trzeba uznać fakt, że praca w zespole ludzkim jest ponad siły Rokity
        kiedy nie jest on jedynym szefem. Bardzo jest w tym podobny do Kaczynskiego. A
        takich małych dyktatorków Polacy mają najwyraźniej dosyć.
        • sawa.com Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 29.01.07, 07:37
          haen1950 napisał:

> W bardzo niezręcznej sytuacji postawił nie tylko Tuska, ale i całą platformę
          > Jasiu Rokita. Nie ma z niej dobrego wyjścia.
          > Kiedy nie ma dobrego wyjścia, to powinno podjąć się radykalne działanie.
          Każde
          > inne grozi zmarnowaniem wysiłku kilkudziesieciu tysięcy ludzi czynnych i
          utratą
          >
          > sympatii milionów zwolenników platformy.

Bardzo niepokojące są te sygnały niesnasek w PO. Szczególnie teraz, kiedy
          następny kryzys polityczny wisi w powietrzu. Myslę o ujawnieniu raportu o WSI,
          i zapowiadanej rekonstrukcji rządu. Gdzie jak piszę wyżej dla zachowania twarzy
          i koalicji stracą stanowiska nie ci ministrowie którzy na to zasługują.

Może ten pomysł z utworzeniem wewnętrznej frakcji jest dobry? Jedno wiem.
          Rozłam nie jest dobry dla żadnego ze stronnictw w PO.
        • wiosnaludzikow Re: Rokita musi bo Tusk pcha PO w dól 29.01.07, 19:28
          haen1950 napisał:

Ostatnie wyczyny Tuska w sprawie kluczowych komisji w UE to kolejny przykład
          spychania w dół Platformy tak jak kiedyś czynił to niewyrazisty i zimy
          Balcerowicz i póżniej sportowiec z nartami małysza w górze Bronisław Geremek.
          Rokita musi wr.ęcz ratować Platformę.
    • kali301 Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 29.01.07, 09:26
      Wojna militarna i ekonomiczna mają wiele podobieństw. W obu przypadkach należy
      być zręcznym, agresywnym, znać swego wroga, jego mocne i słabe strony. Obie
      kwalifikacje są potrzebne, aczkolwiek jedna z nich może być bardziej stosowna w
      zaistniałej sytuacji.

www.dickmarcinko.com/ - Rysio Marcinkiewicz
      • osa5 Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 29.01.07, 09:49
        brawo Rokita, nareszcie PO czyni jakieś merytoryczne działania a nie zionie
        jadem
    • haen1950 Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 29.01.07, 10:12
      To pewnie głupie, co napiszę. Jestem może przewrażliwiony. Ale od czasu, kiedy
      Jaruś nazwał Rokite zbrodniarzem, mam ustawiczne wrażenie o ukartowanej grze
      tych dwóch osobników. Celem jest zapędzenie Polaków batem do krainy
      szczęśliwości zarządzanej przez ten bezwzględny triumwiracik. Obym nie miał
      racji!
      • bubba49 Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 29.01.07, 11:04
        i chyba masz rację,uważałem rokitę za polityka a le on jest graczem który chce ugrac jak najwięcej dla siebie;Jana Rokity.Rozczarował mnie.
      • idiotyzmy-kacze Mam podobne wrażenie 29.01.07, 14:44
        Wydaje mi się wręcz, że Rokita to agent kaczyńskiego w PO. 90% jego posunięć i publicznych wystąpień ma na celu tylko i wyłącznie szkodzenie własnej partii. Coraj bardziej nie lubię tego bufona.
        • pla_cebo Re: Mam podobne wrażenie 29.01.07, 21:48
          idiotyzmy-kacze napisał:

> Wydaje mi się wręcz, że Rokita to agent kaczyńskiego w PO. 90% jego posunięć i
          > publicznych wystąpień ma na celu tylko i wyłącznie szkodzenie własnej partii. C
          > oraj bardziej nie lubię tego bufona.
          A kiedy go bardziej lubiles? Mozesz wskazac jakikolwiek watek?
    • loppe Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 29.01.07, 10:46
      Wzrost gospodarczy 2006r. - 5,8%. Tylko Jan Rokita może przyspieszyć swoim
      programem. Niestety właśnie dowiadujemy się że PARTIA go juz chyba nie
      potrzebuje...
      • loppe same kłopoty 29.01.07, 13:32
        GUS: wzrost PKB najszybszy od 9 lat
        (ISB, tm/29.01.2007, godz. 12:16)

Warszawa, 29.01.2007 (ISB) - Wzrost PKB, który według wstępnych szacunków GUS
        wyniósł 5,8% r/r, jest najwyższy od 9 lat.

Tak silny wzrost - wyższy od oczekiwanych przez rynek i resort finansów 5,7% -
        zawdzięczamy przyspieszeniu w inwestycjach i budownictwie. Analitycy szacują,
        że wysokie tempo wzrostu utrzyma się jeszcze do połowy 2007 roku (ze względu na
        efekt bazy). Różnią się jednak co do wpływu tych danych na decyzje odnośnie
        poziomu stóp procentowych.

„Nakłady inwestycyjne zwiększyły się o 16,7%, co również jest najszybszym
        wzrostem od dekady, a konsumpcja prywatna wzrosła w 2006 roku o 5,2%. Tym
        samym, po raz kolejny dane dotyczące kondycji polskiej gospodarki zaskoczyły
        lepszymi wynikami niż prognozowano (mimo tego, że prognozy były dość
        optymistyczne)” - napisali ekonomiści Banku Zachodniego WBK w komentarzu do
        danych.

• sanitarny okp,ud,aws,skl,po i honor 29.01.07, 10:55
      i.wp.pl/a/f/jpeg/10003/rokita_krynicki_kolor.jpeg
    • luci-c Rokita wchodzi w buty PiS 29.01.07, 11:07
      Rokita nie tworzy alternatywy dla PiS,
      lecz chce utworzyć PiS BIS,PiS light.
      Po co dwie partie jednakowe.
      No to może lepiej wstąpić do partii Jarka,
      ale w PiS Rokita nie będzie mógł tak fikać jak w PO.
      • devegas Re: Rokita wchodzi w buty PiS 29.01.07, 16:38
        luci-c napisał:

> Rokita nie tworzy alternatywy dla PiS,
        > lecz chce utworzyć PiS BIS,PiS light.
        > Po co dwie partie jednakowe.
        > No to może lepiej wstąpić do partii Jarka,
        > ale w PiS Rokita nie będzie mógł tak fikać jak w PO.

To zapytaj Ziobro czy podoba mu się program Rokity.
    • humbak Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 29.01.07, 13:04
      Czy ja wiem? Fajną opinię nt. programu Rokity można przeczytać na blogu
      Gwiazdowskiego:)
      www.blog.gwiazdowski.pl/index.php?subcontent=1&id=80
      • sawa.com Przeczytałam Gwiazdowskiego... 29.01.07, 13:59
        Nie będę z nim polemizowac, bo to on sie lepiej zna na gospodarce w skali makro
        niz ja.
        Sam zapis w konspekcie programowym przedstawionym przez Rokitę brzmi bardzo
        sensownie.

- Przebudowę budżetu i finansów publicznych: wprowadzenie budżetu zadaniowego,
        w którym finansuje się zadania stojące przed państwem, a nie instytucje, które
        dostają pieniądze, zastąpienie jednoletniego planowania budżetu pięcioletnią
        perspektywą, likwidacja funduszy i agencji celowych, szybkie wprowadzeni euro,
        oraz jednolitej stawki podatku dochodowego wraz z „głębokimi” ulgami
        rodzinnymi. -

W ogóle, każdy z ośmiu punktów, wydaje sie być gruntownie przemyslany,
        wyważony... a cała ósemka (punktów) akurat skrojone na dzisiejszy stan państwa.
        (Stan państwa w zapaści?)
        Jasne, ze diabeł śpi w szczególach. I gospodarke trzeba tak ustawiać by
        wystarczyło na naukę i edukacje, zawodową armię, służby mundurowe, i zdrowie.
        Kolejnośc w jakiej wymieniłam obszary do finansowania z budżetu, nie jest
        istotna. Wszystkie one są jednako ważne. Nalezy jeszcze dodać - niezbędną
        pomoc społeczną.
        • keller1 Re: Przewidziałem to już 04 01 2007r. 29.01.07, 14:05
          tytuł wątku "PO-zegnanie Rokity...."
        • humbak Re: Przeczytałam Gwiazdowskiego... 29.01.07, 14:47
          Problem w tym że punkty nie stanowią całości programu. Ten zaś jak wskazuje
          Gwiazdowski, na tyle na ile rozumiem słusznie, niezbyt dobrze jest jednak
          przemyślany.
    • qqazz Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 29.01.07, 14:47
      Mam nadzieje ze to powazny i przemyslany ruch, zycze p. Janowi oraz innym
      trzeźwo i powaznie myslacym o roli opozycji i przyszłosci kraju politykom PO
      powodzenia, juz najwyzsza pora ze strony PO na konkrety i propozycje a nie
      puste hasła, na ludzi którzy potrafia cos zaproponowac a nie na krzykaczy.

pozdrawiam
    • devegas Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 29.01.07, 15:34
      Analizując zaprezentowane 8 punktów Rokity, powiedziałbym że jak na program partii jest on dość skąpy gdyż dotyczy właściwie sfery administracyjno-budżetowej. Raczej potraktowałbym go jako odpowiedź dla obecnych działań rządu PIS i tych sfer działalności rządu które teoretycznie reformowane przez rząd kuleją najbardziej.
      Program właściwie nie dotyka sfery gospodarki, systemu ubezpieczeń społecznych, podatków, ordynacji wyborczej, kosztów pracy itp.
      Uważam, że Rokita zrobił bardzo dobry ruch przedstawiając w końcu jakis plan merytoryczny PO. Rokita chce rozpocząć dystkusję programowo-merytoryczną która z niezrozumiałych dla mnie powodów jest przez Tuska i drużynę odsuwana na później.
      • haen1950 Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 29.01.07, 16:04
        Tusk dzisiaj pochwalił prawie Rokitę za przedstawienie tego programu. Polityk z
        niego niezły, wytrącił Jasiowi z ręki wszystkie prawie korzyści jakie chciał z
        tej hecy uzyskać. A na pełny program platformy trzeba poczekać do maja.
        • devegas Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 29.01.07, 16:21
          haen1950 napisał:

> Tusk dzisiaj pochwalił prawie Rokitę za przedstawienie tego programu. Polityk z
          >
          > niego niezły, wytrącił Jasiowi z ręki wszystkie prawie korzyści jakie chciał z
          > tej hecy uzyskać. A na pełny program platformy trzeba poczekać do maja.

Fakt, swoją drogą Tusk wypowiada się o Rokicie trochę w sposób lekceważący.
          W końcu Rokita nie jest jakimś tam chłoptasiem-indywidualistą tylko współtwórcą sukcesu Platformy. Tusk jeżeli nie chce rozpadu Platformy to musi traktować Rokitę jako partnera w dyskusji i rozpocząć z nim otwartą polemikę dotyczącą przyszłości PO. Ucieczka Tuska, unikanie polemiki( postrzegane przez Tuska jako unikanie konfliktu dla dobra PO) jest jego błędem i niebezpieczeństwem dla przyszłości Polski.
          Poza tym Rokita jest wyjątkowo zdolnym konceptualistą i jego , koncepcje powinny być brane pod uwagę przez lidera partii jako zasadnicze w budowaniu strategii partii.
        • pla_cebo Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 29.01.07, 21:46
          haen1950 napisał:

> Tusk dzisiaj pochwalił prawie Rokitę za przedstawienie tego programu. Polityk z
          >
          > niego niezły, wytrącił Jasiowi z ręki wszystkie prawie korzyści jakie chciał z
          > tej hecy uzyskać. A na pełny program platformy trzeba poczekać do maja.
          Nastepny zolnierz Tuska sie ujawnil:) PO partia zmilitaryzowana?:)
    • hrabia.m.c Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 29.01.07, 19:54
      Ratował honor uw,skl,i jeszcze kilku podobnych.
      Czy Rokita wie co to jest honor?
      • pla_cebo Re: Rokita ratuje honor PO i daje nadzieję na lep 29.01.07, 21:49
        hrabia.m.c napisał:

> Ratował honor uw,skl,i jeszcze kilku podobnych.
        > Czy Rokita wie co to jest honor?
        A ty wiesz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka