Dodaj do ulubionych

Metody łże-mediów na PiS - cd

15.02.07, 17:53
czyli hostoria Doktorka Lepkie Łapki.

Tutaj niestety nie da się stanąć w obronie cynicznego lapownika, bo żerowanie
na ludzkim życiu i śmierci jest wyjątkowo odrażajacym procederem i żadne
gromy Pacewicza tego nie zmienią. A i posiadanie gotówki na wszelki wypadek w
słuzbowym gabinecie w kwocie 90 tys zł nijak nie da sie uzasadnić, nawet
drogim serwwisem BMW.
O pięknej i godnej naśladowania pasji zyciowej hobbisty - kolekcjonera
flaszek czy markowych zegarków też głupio napisać, w końcu wierny czytelnik
może tego nie łyknąć.

Co w tej sytuacji robią łże media aby jednak kopnąć kaczkę w kuper przy
okazji afery z dr G.
Piszą mętnie, że niby dr G nie jest ideałem, ale to trzeba udowodnić. Że to
nagonka, wyrok medialny etc....

Ale już nie mętnie tylko dosadnie i wszelką cenę dyskredytują śledczych,
odwracajac dyskusję publiczną z problemu korupcji lekarza na problem, czy
prokuratura zachowała wszystkie zasady etykiety i savovir vivre a Ziobro
wykazal się odpowiedni a skromnością.

Tu zachęcam do lektury michnikowszczyzny - Ziemkiewicz trafnie ten mechanizm
podsumowuje.

I co nam wychodzi w produkcie finalnym:
Kontrowersyjny, ale genialny doktorek - obrońca umierajacych, szykanowany
przez niekompetentnych śledczych i urządzajacą polityczne spektakle
prokuraturę.

Ciemny lud to kupuje. Oni to wiedzą.
Obserwuj wątek
    • kacza.republika.bananowa Kochanowski się do nich przyłączył 15.02.07, 17:55
      asienka32 napisała:

> słuzbowym gabinecie

a nie w domu?
      • asienka32 Re: Kochanowski się do nich przyłączył 15.02.07, 17:58
        kacza.republika.bananowa napisała:

> asienka32 napisała:
        >
        > > słuzbowym gabinecie
        >
        > a nie w domu?
        >

Wydaje mi się, ze w radio mówili o gabinecie, ale nie mam pewnosci wiec upierać
        się nie będę.
        ps. co powiedział Kochanowski?
        • kacza.republika.bananowa Re: Kochanowski się do nich przyłączył 15.02.07, 18:03
          asienka32 napisała:

> Wydaje mi się, ze w radio mówili o gabinecie, ale nie mam pewnosci wiec upierać
          >
          > się nie będę.

ja też dokładnie nie wiem, sprzeczne infa mam

> ps. co powiedział Kochanowski?
          >

ogólnie rzecz biorąc to co GW, powiedział że jeśli zarzuty się nie potwierdzą
          (morderstwo) to panowie Z i K powinni ponieść odpowiedzialność polityczną.

A jeśli się potwierdzą to też jako urzędnicy państwowi nie powinni urządzać
          takiej hucpy jak wczorajsza konferencja, mówili jednym głosem z Zollem

włącz sobie tvn24 w necie, może powtórzą fragmenty
          • asienka32 Re: Kochanowski się do nich przyłączył 15.02.07, 18:11
            kacza.republika.bananowa napisała:
            > ogólnie rzecz biorąc to co GW, powiedział że jeśli zarzuty się nie potwierdzą
            > (morderstwo) to panowie Z i K powinni ponieść odpowiedzialność polityczną.

Nie do końca. Jeśli zarzuty się nie potwierdzą, ale sąd uzna, że były
            podstawne, nie ma powodu mieć pretensji do prokuratury.
            A jesli rzeczywiście byo tak, ze po odmowie wręczenia łapówki przez rodzinę
            lekarz odłącza pacjenta od respiratora - jest podstawa do wszczęcia śledztwa.

> A jeśli się potwierdzą to też jako urzędnicy państwowi nie powinni urządzać
            > takiej hucpy jak wczorajsza konferencja, mówili jednym głosem z Zollem

ble ble ble ...
            Jak się nie potwierdzą zarzuty morderstwa - Ziobro powinien podać się do
            dymisji, bo szykanował niewinnego człowieka.
            Jak się potwierdzą - też powinien, tym razem z powodu braku etykiety przy
            informowaniu opinii publicznej.
            Gdyby nie poinformował z kolei - Ziobro do dymisji, bo chroni doktorka, który
            zamordował pacjenta, wspomagając się opinia Religi, a po drugie - na telefon z
            Wawy wział na przeszczep bez kolejki biskupa.

Metody łże ......
            • kacza.republika.bananowa Re: Kochanowski się do nich przyłączył 15.02.07, 18:21
              asienka32 napisała:

> Nie do końca. Jeśli zarzuty się nie potwierdzą, ale sąd uzna, że były
              > podstawne, nie ma powodu mieć pretensji do prokuratury.

nie chodzi o pretensje do prokuratury tylko o pretensje do urzędników
              państwowych-panów Ziobry i Kamińskiego, że publicznie nazwali człowieka mordercą

> ble ble ble ...
              prosiłaś żebym streściła Kochanowskiego:)
            • manny_ramirez Re: Kochanowski się do nich przyłączył 16.02.07, 01:15
              Minister sprawiedliwosc nie powinien w ogole wyrazac swojej opinii na teamt
              konkretnych spraw sadowych. To jawna ingerencja w niezawislosc sadow.
        • loppe 90K zabezpieczono w domu dochtora 15.02.07, 20:47
          daj spokój, sprawdź zanim takie bzdety napiszesz (że w szpitalu - w ten sposób
          sugerujesz że osiągał astronomiczne DZIENNE obroty łapówkarskie, zastanów się
          tylko)
    • mike.recz Re: Metody łże-mediów na PiS - cd 15.02.07, 17:56
      asienka32 napisała:

> Piszą mętnie, że niby dr G nie jest ideałem, ale to trzeba udowodnić. Że to
      > nagonka, wyrok medialny etc....
      >
      Nie zmienia to faktu,że przestępstwo trzeba udowodnić i to jest najważniejsze.
      • asienka32 Re: Metody łże-mediów na PiS - cd 15.02.07, 17:59
        mike.recz napisał:

> asienka32 napisała:
        >
        > > Piszą mętnie, że niby dr G nie jest ideałem, ale to trzeba udowodnić. Że
        > to
        > > nagonka, wyrok medialny etc....
        > >
        > Nie zmienia to faktu,że przestępstwo trzeba udowodnić i to jest najważniejsze.

No i nikt go jeszcze nie skazał, ale w świetle ujawnionych dowodów i coraz
        wiekszej liczby ludzi ujawniających swoje przygody z dr G raczej z zarzutu
        korupcji się nei wywinie.
    • woda.woda A ty nie uważasz, 15.02.07, 17:57
      Co w tej sytuacji robią łże media aby jednak kopnąć kaczkę w kuper przy
      okazji afery z dr G.
      Piszą mętnie, że niby dr G nie jest ideałem, ale to trzeba udowodnić

że najpierw trzeba udowodnić, zanim nie zacznie się pisać i mówić "winien"?
      • asienka32 Re: A ty nie uważasz, 15.02.07, 18:00
        woda.woda napisała:

> Co w tej sytuacji robią łże media aby jednak kopnąć kaczkę w kuper przy
        > okazji afery z dr G.
        > Piszą mętnie, że niby dr G nie jest ideałem, ale to trzeba udowodnić
        >
        > że najpierw trzeba udowodnić, zanim nie zacznie się pisać i mówić "winien"?

O Łyżwińskim również?
        • woda.woda Nie odpowiesz mi wprost? 15.02.07, 18:01
          • asienka32 Re: Nie odpowiesz mi wprost? 15.02.07, 18:12
            Liczę na umiejętnosć myślenia i kojarzenia.
            • woda.woda Czyli - nie odpowiesz wprost. Tak myślałam. 15.02.07, 18:14
              • asienka32 Re: Czyli - nie odpowiesz wprost. Tak myślałam. 15.02.07, 18:16
                nie o takie samodzielne myślenie mi chodziło.
        • apoplaws Również. Zwróć uwagę, że referowano zarzuty 15.02.07, 18:08
          a nie powiedziano że jest winien. Nie wspomnę już, że gazeta zwykle może sobie
          pozwolić na więcej niż bądź co bądź minister (przodują tu ostatnio w takich
          krzyczących i stwierdzających fakt nagłówkach Fakt i Dziennik zresztą, GW jest
          znacznie bardziej stonowana).
          Jest zasadnicza różnica, między powiedzeniem, że komuś postawiono zarzut
          zabójstwa (przy czym kontrowersje budzi nie tylko fakt czy oskarżony zabił, ale
          czy w ogóle miało miejsce zabójstwo), a ogłoszeniem go mordercą.
          Moim zdaniem, jeżeli okazałoby się, że sąd nie udowodni mu winy, G. powinien
          pozwać ministrów Ziobro i Kamińskiego o zniesławienie.
          • mike.recz Re: Również. Zwróć uwagę, że referowano zarzuty 15.02.07, 18:12
            apoplaws napisał:

> Moim zdaniem, jeżeli okazałoby się, że sąd nie udowodni mu winy, G. powinien
            > pozwać ministrów Ziobro i Kamińskiego o zniesławienie.

W razie takiego obrotu sprawy zapłacimy wszyscy za karierowiczów.
          • asienka32 Re: Również. Zwróć uwagę, że referowano zarzuty 15.02.07, 18:13
            apoplaws napisał:

> Moim zdaniem, jeżeli okazałoby się, że sąd nie udowodni mu winy, G. powinien
            > pozwać ministrów Ziobro i Kamińskiego o zniesławienie.

O ile wykaze razące zaniedbania i nadużycia organów ścigania.
            • apoplaws Re: Również. Zwróć uwagę, że referowano zarzuty 15.02.07, 18:21

> O ile wykaze razące zaniedbania i nadużycia organów ścigania.

Otóż nie tylko. Ministrowie obaj są od ścigania i w dobrej wierze mogą
              przedstawić materiał dowodowy ich zdaniem wystarczający by potwierdzić zarzut. I
              to jest OK. Natomiast, oni ogłosili coś na kształt wyroku. A od tego jest sąd.
              I jeśli nawet materiał uprawniał do skierowania sprawy do sądu - a wierzę, że
              tak, to na razie jest to wciąż "oskarzony o morderstwo" a nie "morderca".
              Panowie się zagalopowali. I tyle.

• haen1950 Re: Metody łże-mediów na PiS - cd 15.02.07, 17:59
      Asienka, odwal się od ludzi, którzy po tylu kłamstwach pisiorkom przestali
      wierzyć. Pokaż jeden, słownie jeden sukces Ziobry zakończony prawomocnym
      wyrokiem. To już prawie półtora roku, a oni nie mogą pokończyć śledztw jeszcze
      za komuchów rozpoczetych. Wszyscy kolejno wychodzą. Ilu siedzi z PZPN - trzech,
      czterech? Reszta śmiga na wolce. Weź ty przestań wierzyć swoim idolom
      bezgranicznie. Patrz na efekty.
    • twoj.psychiatra OK Asieńka. Jak się ma do PiSowskiej moralności 15.02.07, 18:02
      nazwanie Garlickiego "Mordercą" publicznie w mediach przez Rządowych
      Urzędników? (Zarzut odłączenia respiratora), jeśli za chwilę w Wyborczej Religa
      mówi, że "przesadzono z tym" i co ważniejsze "On zrobiłby w wypadku tego
      pacjenta PODOBNIE (odłączył) - Wyborcza papierowa dziś - str2???
      To jest Moralne czy Nie???
      Nawet jesli to "bezczelny, cyniczny łapownik", to jednak z tego by wynikało, ze
      nie "Morderca", prawda?
      • asienka32 Re: OK Asieńka. Jak się ma do PiSowskiej moralnoś 15.02.07, 18:15
        Rozumiem, ze jesli Religa coś powie to automatycznie powinno oznaczac
        rozgrzeszenie?
        • mike.recz Re: OK Asieńka. Jak się ma do PiSowskiej moralnoś 15.02.07, 18:17
          asienka32 napisała:

> Rozumiem, ze jesli Religa coś powie to automatycznie powinno oznaczac
          > rozgrzeszenie?

Nie od tego są rzeczoznawcy i sąd.
          Religa ma jednak większe pojęcie w temacie domniemanego zabójstwa.
      • asienka32 Re: OK Asieńka. Jak się ma do PiSowskiej moralnoś 15.02.07, 18:16
        Rozumiem, ze jesli Religa coś powie to automatycznie powinno oznaczac
        rozgrzeszenie?

> Nawet jesli to "bezczelny, cyniczny łapownik", to jednak z tego by wynikało,
        ze
        >
        > nie "Morderca", prawda?

Oczywiście. I w innym wątku dokładnie to napisałam. Ale nie zmienia faktu, że
        prokuratura ma obowiazek zbadac również ten wątek sprawy.
        Poza tym - skąd pewnosć, że wszstko wiemy?
        • mike.recz Re: OK Asieńka. Jak się ma do PiSowskiej moralnoś 15.02.07, 18:20
          asienka32 napisała:

Oczywiście. I w innym wątku dokładnie to napisałam. Ale nie zmienia faktu, że
          > prokuratura ma obowiazek zbadac również ten wątek sprawy.
          > Poza tym - skąd pewnosć, że wszstko wiemy?

Ja z pewnością nie wiem.Dlatego nie przesądzam o winie bądź niewinności
          oskarżonego.
          Zgadza się prokuratura ma obowiązek zbadać wszystkie okoliczności.
          • asienka32 Re: OK Asieńka. Jak się ma do PiSowskiej moralnoś 15.02.07, 18:24
            > Ja z pewnością nie wiem.Dlatego nie przesądzam o winie bądź niewinności
            > oskarżonego.
            > Zgadza się prokuratura ma obowiązek zbadać wszystkie okoliczności.

Dla Łyżwińskiego i gimnazalistów z Kiełpina też byłeś taki wyrozumiały?
            • mike.recz Re: OK Asieńka. Jak się ma do PiSowskiej moralnoś 15.02.07, 18:26
              asienka32 napisała:

> Dla Łyżwińskiego i gimnazalistów z Kiełpina też byłeś taki wyrozumiały?

Tak
            • travel_wawa Czy zasada domniemania niewinności to łże-zasada? 15.02.07, 19:04
              Odnoszę wrażenie, że PiS propaguje od pewnego czasu "dla tzn dobra nadrzednego"
              odejście od tej zasady, jak też od świetej rzymskiej maksymy AUDIATUR ET ALTERA
              PARS.

Pomijając fakt, że ten występ CBA służy szczuciu społeczeństwa na lekarzy przed
              majowymi strajkami (a wtedy to sie bedzie działo, bo stanie 400 szpitali.)

Dla mnie znamienne, że w tej sprawie nie padło określenie (i unika sie go w
              mediach) LOBBY ORDYNATORSKO - PROFESORSKIE.
              • asienka32 Zasada wybiórczego domniemania niewinności 15.02.07, 19:08
                to łże - zasada.
                GW oskarża - można używać stosownych epitetów bez wyroku
                Prokuratura za rzadów PiS oskarża - domniemianie niewinności i zarzut /tu już
                jest bezwzględny zarzut/ o niekompetencje śledczych.
                • manny_ramirez Re: Zasada wybiórczego domniemania niewinności 16.02.07, 01:17
                  Asienko powazny blad popelniasz.

Dziennikarze moga, czasami nawet musza oskarzac. Minister sprawiedliwosci MUSI
                  siedziec cicho.
                  • asienka32 Re: Zasada wybiórczego domniemania niewinności 16.02.07, 08:15
                    manny_ramirez napisał:

> Asienko powazny blad popelniasz.
                    >
                    > Dziennikarze moga, czasami nawet musza oskarzac. Minister sprawiedliwosci
                    MUSI
                    > siedziec cicho.

Przesada.
                    Jeśli został zformułowany akt oskarżenia i postawione zarzuty, poinformowanie o
                    tym opinii publicznej przez organy śledcze nie jest publicznym oskarżaniem.
                    BYć moze Ziobro użył zbyt mocnych słów - to pojęcie względne.
                    Ale dziś media przypuściły frontalny atak na prokuraturę, bagatelizujac wręcz
                    wagę zarzutów stawianych dr G.

A fakty są takie, że /i temu nikt nie zaprzecza/ dr G proponował rodzinie
                    płatną pomoc sugerujac w beszczelny sposób skad mają na to wziąć pieniądze.
                    A kiedy rodzina nie skorzystała z oferty, wszczął procedurą odłączania pacjenta
                    od aparatury.
                    Meritum sprawy sprowadza sie do tego, czy w momencie składania propozycji
                    doktor wiedział, że trzyma pacjenta sztucznie przy życiu.
                    Czy proponował rodzinie oficjalny sposób na zatrudnienie dodatkowej opieki w
                    szpitalu, czy zwyczajnie jakiejś pigule załatwiał zlecenie - łapówkę /stary
                    numer w polskich szpitalach/ i czy w ogóle taka opieka była potrzebna.
                    I na koniec czy odłączył apatarurę, bo: stan pacjenta się nagle pogorszył, czy
                    dletego, ze nie zapłacono i nie było sensu udawać, że jest szansa, a na koniec
                    najcieższy kaliber - czy zaniechał dalszego leczenia bo nie dostał pieniędzy.
                    No i ile takich przypadków było.
                    Dzis w radiu podali, ze policja dysponuej podsłuchami z rozmow telefonicznych,
                    które nie pozostawiają złudzeń, ze mamy od czynienia z pierwszej klasy
                    łapownikiem.
                    Manny - żyjesz w innej rzeczywistości i pewnych rzeczy być może nie zrozumiesz
                    nigdy. W polskiej slużbie zdrowia łapówki, koniaki i prywatni pacjenci poza
                    kolejnością to norma i standard.
                    Rodząc dziecko bez podpłacenia lekarza czy położnej wytykana byłam palcami
                    przez koleżanki jako lekkomyślna i naiwna.
                    Bliska mi osoba operację mięśniaków na macicy poprzedziła kilkoma konsultacjami
                    w gabinecie doktora, płacąc po 300 zł za każdą. NA sali szpitalnej z
                    zażenowaniem i wstydem obserwowała jak traktowana jest ona sama i leżąca obok
                    kobieta z tą samą przypadłoscią ale bez wsparcia finansowego.

I po to by uciąć ten proceder trzeba potrząsnąć środowiskiem dotychczas
                    bezkarnych lekarzy. I zrobił to Ziobro. Wcześniejszym ekipom nie starczało
                    odwagi, determinacji ani woli, żeby pokazać palcem problem. Cicha zmowa
                    milczenia. W której również uczestniczy prof. Religa.
                    Jeśli lekarz zaniedbuje swoje obowiazki wobec jednego pacjenta na rzecz innego
                    to jest to skandal. Trudno niezwykle udowodnić, kiedy zaniedbanie przyczynilo
                    sie do śmierci. Ale trudno jest też uwierzyć, że zjawisko korupcji na taką
                    skalę i tupet lekarzy nie miały tragicznych skutków.

I nadal uważasz, że najwiekszym problemem w sprawie jest brak etykiety i zasad
                    savoir vivre u prokuratorów?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57374451
                    • scoutek Re: Zasada wybiórczego domniemania niewinności 16.02.07, 08:19
                      asienka32 napisała:
                      > I nadal uważasz, że najwiekszym problemem w sprawie jest brak etykiety i zasad
                      > savoir vivre u prokuratorów?

to nie ma nic wspolnego z savoir vivre'm czy eteykieta
                      to jest kwestia zasad, profesjonalizmu i odpowiedzialnosci - za slowa, urzad,
                      sprawiedliwosc
                    • manny_ramirez Re: Zasada wybiórczego domniemania niewinności 16.02.07, 21:42
                      asienka32 napisała:

>
                      > Przesada.
                      > Jeśli został zformułowany akt oskarżenia i postawione zarzuty, poinformowanie
                      o
                      >
                      > tym opinii publicznej przez organy śledcze nie jest publicznym
                      oskarżaniem.======

Przez organy sledcze nie , przez ministra tak.

> BYć moze Ziobro użył zbyt mocnych słów - to pojęcie względne.
                      > Ale dziś media przypuściły frontalny atak na prokuraturę, bagatelizujac wręcz
                      > wagę zarzutów stawianych dr G.=========

Atak na prokurature jest nie uprawniony, na rzad tak.

> Meritum sprawy sprowadza sie do tego, czy w momencie składania propozycji
                      > doktor wiedział, że trzyma pacjenta sztucznie przy życiu.
                      > Czy proponował rodzinie oficjalny sposób na zatrudnienie dodatkowej opieki w
                      > szpitalu, czy zwyczajnie jakiejś pigule załatwiał zlecenie - łapówkę /stary
                      > numer w polskich szpitalach/ i czy w ogóle taka opieka była potrzebna.
                      > I na koniec czy odłączył apatarurę, bo: stan pacjenta się nagle pogorszył,
                      czy
                      > dletego, ze nie zapłacono i nie było sensu udawać, że jest szansa, a na
                      koniec
                      > najcieższy kaliber - czy zaniechał dalszego leczenia bo nie dostał pieniędzy.
                      > No i ile takich przypadków było.
                      > Dzis w radiu podali, ze policja dysponuej podsłuchami z rozmow
                      telefonicznych,
                      > które nie pozostawiają złudzeń, ze mamy od czynienia z pierwszej klasy
                      > łapownikiem.
                      > Manny - żyjesz w innej rzeczywistości i pewnych rzeczy być może nie
                      zrozumiesz
                      > nigdy. W polskiej slużbie zdrowia łapówki, koniaki i prywatni pacjenci poza
                      > kolejnością to norma i standard.
                      > Rodząc dziecko bez podpłacenia lekarza czy położnej wytykana byłam palcami
                      > przez koleżanki jako lekkomyślna i naiwna.
                      > Bliska mi osoba operację mięśniaków na macicy poprzedziła kilkoma
                      konsultacjami
                      >
                      > w gabinecie doktora, płacąc po 300 zł za każdą. NA sali szpitalnej z
                      > zażenowaniem i wstydem obserwowała jak traktowana jest ona sama i leżąca obok
                      > kobieta z tą samą przypadłoscią ale bez wsparcia finansowego.
                      >
                      > I po to by uciąć ten proceder trzeba potrząsnąć środowiskiem dotychczas
                      > bezkarnych lekarzy. I zrobił to Ziobro. Wcześniejszym ekipom nie starczało
                      > odwagi, determinacji ani woli, żeby pokazać palcem problem. Cicha zmowa
                      > milczenia. W której również uczestniczy prof. Religa.
                      > Jeśli lekarz zaniedbuje swoje obowiazki wobec jednego pacjenta na rzecz
                      innego
                      > to jest to skandal. Trudno niezwykle udowodnić, kiedy zaniedbanie przyczynilo
                      > sie do śmierci. Ale trudno jest też uwierzyć, że zjawisko korupcji na taką
                      > skalę i tupet lekarzy nie miały tragicznych skutków.
                      >
                      > I nadal uważasz, że najwiekszym problemem w sprawie jest brak etykiety i
                      zasad
                      > savoir vivre u prokuratorów?
                      >
                      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57374451
                      >
                      ===========

Tu mowimy o czyms innym i sie z Toba zgadzam.

Ta sprawa ma dwa poziomy;

ten odnoszacy sie do systemu zdrowia przezartego korupcja

i ten ze w tym konkretnym przypadku minister naduzyl swojego stanowiska
                      wlasciwie wydajac wyrok przed procesem.
              • mike.recz Re: Czy zasada domniemania niewinności to łże-zas 15.02.07, 19:09
                travel_wawa napisał:

>
                > Pomijając fakt, że ten występ CBA służy szczuciu społeczeństwa na lekarzy
                przed
                >
                > majowymi strajkami (a wtedy to sie bedzie działo, bo stanie 400 szpitali.)

DIVIDE ET IMPERA
                • travel_wawa Bez względu na wyrok w tej sprawie... 15.02.07, 19:33
                  Ziobro i Kamiński dali popis nie tylko nikłego profesjonalizmu w dziedzinach,
                  którymi kierują, ale takim zachowaniem sugerują, że "dla dobra ogólnego" można
                  odejść od zasad stosowanych w społeczeństwach demokratycznej Europy.

Całe szczęście kilka ostatnich orzeczeń poslkich sądów pokazało, że Prawo
                  Unijne jest nadrzędne w stosunku do "prawa" stanowionego przez pisiorów.

Swoją drogą ciekawe co w ogóle zamierza zrobić PiS by Polskę uczynić bardziej
                  konkurencyjną dla młodego pokolenia dobrze wykształconych ludzi, na przykład
                  lekarzy pragnących wykonywać swój zawód profesjonalnie, sumienne i max 40
                  godzin tygodniowo (zgodnie z unijną normą).

Kiedy PiS roz... ordynatorsko-profesorski układ zmuszający niektórych lekarzy
                  do niewolniczej pracy w nadgodzinach. Kiedy komus postawi się zarzuty, że
                  zmuszał podwładnego do operowania w trzydziestej którejś godzinie pracy?

PiS nie ma koncepcji naprawy sytuacji w ochronie zdrowia, potrafi tylko szczuć
                  ludzi. Nic innnego Bracia nie potrafią więcej. Ta partia się wypala.
    • indris PiS jaki jest każdy widzi 15.02.07, 19:08
      Na tych buraków nie trzeba żadnych metod, wystarczy ich zobaczyć i posłuchać.
    • pg20 Re: Metody łże-mediów na PiS - cd 15.02.07, 19:37
      asienka32 napisała:
      A i posiadanie gotówki na wszelki wypadek w
      słuzbowym gabinecie w kwocie 90 tys zł nijak nie da sie uzasadnić, nawet
      drogim serwwisem BMW.

Sama stosujesz podobne metody. Facet miał pieniądze w domu a nie w gabinecie.
      A to ani nie jest zabronione ani nie jest dowodem przestępstwa.
      Więc albo świadomie łżesz, albo wypisujesz dyrdymały.
      • asienka32 Re: Metody łże-mediów na PiS - cd 15.02.07, 19:40
        > Sama stosujesz podobne metody. Facet miał pieniądze w domu a nie w gabinecie.
        > A to ani nie jest zabronione ani nie jest dowodem przestępstwa.
        > Więc albo świadomie łżesz, albo wypisujesz dyrdymały.

Ta kwestia już była w tym wątku załatwiona.
        Oczywiście, ze posiadanie gotówki nie jest przestępstwem. Co do zasady dowody w
        sprawie same w sobie przestępstwami nie są.
        • pg20 Re: Metody łże-mediów na PiS - cd 15.02.07, 19:48
          > Ta kwestia już była w tym wątku załatwiona.

Nie została.
          Między trzymaniem 90 tysięcy w biurku w gabinecie a 90 tysięcy w domu jest
          spora różnica, którą wykorzystałaś popełniając, świadomie czy nie, manipulację.
          Metody łże-mediów są zaraźliwe, jak widać.
    • snajper55 Metody PiS na łże-sukces. 15.02.07, 19:55
      asienka32 napisała:

> czyli hostoria Doktorka Lepkie Łapki.
      >
      > Tutaj niestety nie da się stanąć w obronie cynicznego lapownika, bo żerowanie
      > na ludzkim życiu i śmierci jest wyjątkowo odrażajacym procederem i żadne
      > gromy Pacewicza tego nie zmienią. A i posiadanie gotówki na wszelki wypadek w
      > słuzbowym gabinecie w kwocie 90 tys zł nijak nie da sie uzasadnić, nawet
      > drogim serwwisem BMW.

Ta kasa to z domu była, nie z gabinetu.

> O pięknej i godnej naśladowania pasji zyciowej hobbisty - kolekcjonera
      > flaszek czy markowych zegarków też głupio napisać, w końcu wierny czytelnik
      > może tego nie łyknąć.

Nie pił i nosił tylko jeden zegarek. Co miał z resztą zrobić ? Czy dziesiąty
      niepotrzebny zegarek to korzyść majątkowa ?

> Co w tej sytuacji robią łże media aby jednak kopnąć kaczkę w kuper przy
      > okazji afery z dr G.
      > Piszą mętnie, że niby dr G nie jest ideałem, ale to trzeba udowodnić. Że to
      > nagonka, wyrok medialny etc....

A co, nie wydano już wyroku, że łapownik i zabójca ? Ja myślałem, że już po
      procesie...

> Ale już nie mętnie tylko dosadnie i wszelką cenę dyskredytują śledczych,
      > odwracajac dyskusję publiczną z problemu korupcji lekarza na problem, czy
      > prokuratura zachowała wszystkie zasady etykiety i savovir vivre a Ziobro
      > wykazal się odpowiedni a skromnością.

Tu nie ma co dyskutować. Zrobiono pokazówkę, aby CBA mogło w końcu się jakimś
      sukcesem wykazać. Choćby był to tylko "sukces".

> I co nam wychodzi w produkcie finalnym:
      > Kontrowersyjny, ale genialny doktorek - obrońca umierajacych, szykanowany
      > przez niekompetentnych śledczych i urządzajacą polityczne spektakle
      > prokuraturę.
      >
      > Ciemny lud to kupuje. Oni to wiedzą.

O, i tu masz rację. Ciemna masa to lubi, ciemna masa to kupi.

S.
      • asienka32 Re: Metody PiS na łże-sukces. 15.02.07, 20:09
        snajper55 napisał:

> Ta kasa to z domu była, nie z gabinetu.

Tak. Oparłam się na pierwszych, błędnych doniesieniach.

> Nie pił i nosił tylko jeden zegarek. Co miał z resztą zrobić ? Czy dziesiąty
        > niepotrzebny zegarek to korzyść majątkowa ?

Odmawiać konsekwentnie przyjmowania. Proste?

> A co, nie wydano już wyroku, że łapownik i zabójca ? Ja myślałem, że już po
        > procesie...

Jak w każdej medialnej sprawie. Krollopa na przykład.

> Tu nie ma co dyskutować. Zrobiono pokazówkę, aby CBA mogło w końcu się jakimś
        > sukcesem wykazać. Choćby był to tylko "sukces".

Każdy rząd dba o wizerunek w mediach.

> O, i tu masz rację. Ciemna masa to lubi, ciemna masa to kupi.

Dla ciemnej masy jest to robione

> S.
        A.
    • pg20 Re: Metody łże-mediów na PiS - cd 15.02.07, 20:23
      asienka32 napisała:
      > Tutaj niestety nie da się stanąć w obronie cynicznego lapownika, bo żerowanie
      > na ludzkim życiu i śmierci jest wyjątkowo odrażajacym procederem i żadne
      > gromy Pacewicza tego nie zmienią.

A to cytat z jutrzejszej GW:

Czy lekarz żądał jakichś pieniędzy?

- Nie żądał nic za operację, tłumaczył nam tylko po operacji, żeby się dobrze
      ojcem opiekować. Zasugerował, że gdybyśmy potrzebowali profesjonalnej
      pielęgniarki, żeby ojciec miał czysto i dobrą opiekę, to "musielibyście krowę z
      obory wyprowadzić".

Nadal żadnych wątpliwości?
      • asienka32 Re: Metody łże-mediów na PiS - cd 15.02.07, 20:25
        > Nadal żadnych wątpliwości?

Pokaż mi post, gdzie nazwałam doktora mordercą albo oskarżyłam go o zbrodnie?
        • aska951 Re: Metody łże-mediów na PiS - cd 15.02.07, 20:45
          A teraz piszę wyraźnie; - niejaka asienka 32 z tego forum, to zwykła szmata,
          ku.. i dupodajka. Proponuję, abys teraz spróbowała nam udowodnić, że nie mam
          racji. Znajdź te dowody, żeś czysta, u Ziobry lub Kamińskiego, a ja ci i tak nie
          uwierzę i dalej będę głosić jak wyżej. Nie powinnaś sie obrażać, bo to przecież
          są metody twoich pisdziackich idoli unicestwiania ludzi, przed wyrokiem. Ale
          wicepremiera i innych nie tkniemy przed wyrokiem sądów, bo dla nich istnieje
          przecież domniemanie niewinności, mimo, że w bezczelny sposób okradają nas jak
          mogą. oni, jak sąd w ostatniej instancji nie wydał wyroklu są niewinni, ale ten
          lekarz, który uratował życie więcej ludziom niż całe pisdziactwo razem wziete ,
          już jest winny? Idź się leczyć, najlepiej u gosiewskiego, lub kaczora.
          • snajper55 Re: Metody łże-mediów na PiS - cd 15.02.07, 21:35
            aska951 napisał:

> A teraz piszę wyraźnie; - niejaka asienka 32 z tego forum, to zwykła szmata,
            > ku.. i dupodajka.

Proszę nie nasladować prokuratora 0. Polska wyzerowana będzie nie do zniesienia.

S.
      • ossey Re: Zadnych..tylko skad te zagrki , luksusowe 15.02.07, 20:26
        dlugopisy i alkohole...ktos probuje robic z nas wariatow....ale mieszkajac w
        Polsce ile lat wiele sie widzialo i slyszalo szczegolnie gdy sie mialo do
        czynienia z lekarzem.
        • asienka32 Re: Zadnych..tylko skad te zagrki , luksusowe 15.02.07, 20:49
          ossey napisał:

> dlugopisy i alkohole...ktos probuje robic z nas wariatow....ale mieszkajac w
          > Polsce ile lat wiele sie widzialo i slyszalo szczegolnie gdy sie mialo do
          > czynienia z lekarzem.

I do tego skutecznie, jak to widać po niektórych postach.
          • twoj.psychiatra Re: Zadnych..tylko skad te zagrki , luksusowe 15.02.07, 21:11
            Asieńko serdeńko
            Ja nie wątpię, że są lekarze-łapówkarze, chocby dlatego, że z paroma się
            zetknąłem. Nie wątpię też, że jest ich sporo,co nie oznacza zaraz, że wszyscy
            lekarze to łapówkarze.
            Rzecz jednak w tym, że Ordynator Oddziału Kardiochirurgii to jedna z lepiej
            płatnych funkcji w Sł. Zdrowia. Teoretycznie więc owe zegarki mogą być nabyte
            legalnie. I teraz zadaniem Urzędników Ziobry jest owo nielegalne nabycie
            udowodnić, a nie wypowiadać się w mediach tak, jaby już trzymali wyrok sądu,
            skazujący Garlickiego w ręku. To samo dotyczy owego "morderstwa" z którego już
            Ziobrowcy zaczynają się chyłkiem wycofywać

Cała zaś sprawa jest bardzo grubymi nićmi szyta- Ziobro dostał
            polecenie "zrobić w mediach aferę", by odwrócić uwagę od tego że Ziobro Dorna a
            Dorn Ziobrę, a JarKacz nad tym nie panuje.
            I to jest miarą cynizmu PiS - Garlicki, Michalik i niech się ludzie podniecają -
            byleby zapomnieli o DornoZiobrze
            • asienka32 Re: Zadnych..tylko skad te zagrki , luksusowe 15.02.07, 21:23
              Teoretycznie legalnie nabył kilkadziesiąt zegarków i kilkadziesią sztuk drogich
              piór. Bo lubi.
              Pisząc pierwszy post o kolekcjonerze hobbiście i czytelnikach, którzy na to sie
              nie złapią chyab się zagalopowałm :)
              Od dziś pacjenci - gadżety łapówkowe lekarze przyjmują tylko z wydrukiem z kasy
              fiskalnej :)
              • snajper55 Re: Zadnych..tylko skad te zagrki , luksusowe 15.02.07, 21:40
                asienka32 napisała:

> Teoretycznie legalnie nabył kilkadziesiąt zegarków i kilkadziesią sztuk dro
                > gich piór. Bo lubi.
                > Pisząc pierwszy post o kolekcjonerze hobbiście i czytelnikach, którzy na to
                > sie nie złapią chyab się zagalopowałm :)
                > Od dziś pacjenci - gadżety łapówkowe lekarze przyjmują tylko z wydrukiem z
                > kasy fiskalnej :)

Nie przesadzajmy. Nie kupił sobie kilkunastu zegarków czy iluś butelek alkoholu,
                którego nie pija. Ale nie są to też łapówki. Nikt nie robi przeszczepu serca w
                zamian za butelkę gorzały. To (niestety) zwyczajowe u nas wyrazy podziękowania
                za leczenie. Sam wiele lekarzom zawdzięczam (także doktorowi Garlickiemu) i znam
                naciski, aby tę wdzięcznośc wyrazić w sposób materialny. Naciski nie ze strony
                lekarzy, tylko rodziny i znajomych.

S.
                • asienka32 Magiczne słowo: nie przyjmuję prezentów. Po prostu 15.02.07, 22:10
                  snajper55 napisał:

> Nie przesadzajmy. Nie kupił sobie kilkunastu zegarków czy iluś butelek
                  alkoholu
                  > ,
                  > którego nie pija. Ale nie są to też łapówki. Nikt nie robi przeszczepu serca w
                  > zamian za butelkę gorzały. To (niestety) zwyczajowe u nas wyrazy podziękowania
                  > za leczenie. Sam wiele lekarzom zawdzięczam (także doktorowi Garlickiemu) i
                  zna
                  > m
                  > naciski, aby tę wdzięcznośc wyrazić w sposób materialny. Naciski nie ze strony
                  > lekarzy, tylko rodziny i znajomych.
                  >
                  > S.
                  • snajper55 Ja to wiem. 15.02.07, 23:02
                    Panie doktorze, to nie prezent tylko dowód wdzięczności. Ja jestem przeciw, ale
                    wiem jak to jest rozpowszechnione. Wśród pacjentów. Wśród lekarzy.

S.
                • oficer.ze.wsi Re: Zadnych..tylko skad te zagrki , luksusowe 15.02.07, 22:34
                  Jak możesz się tak dekonspirować snajperze. Jesteś poszukiwany w Szczecinie,
                  więc masz przerąbane.
                  • snajper55 Re: Zadnych..tylko skad te zagrki , luksusowe 15.02.07, 23:03
                    oficer.ze.wsi napisał:

> Jak możesz się tak dekonspirować snajperze. Jesteś poszukiwany w Szczecinie,
                    > więc masz przerąbane.

Co z niego za Snajper. Z pistoletem gania. Fuj! ;)

S.
              • pg20 Re: Zadnych..tylko skad te zagrki , luksusowe 15.02.07, 21:42
                Nie wiem, jak to jest od strony formalno-prawnej.
                Ale dla mnie łapówką jest żądanie pieniędzy za wykonanie/przyspieszenie
                operacji PRZED operacją. Natomiast wręczenie dobrowolnego upominku w postaci
                wiecznego pióra czy koniaku po leczeniu łapówką nie jest (pewnie prawnicy zaraz
                mnie zjedzą na surowo).
                Wg Ziobry doktor G. to:
                Cyniczny łapówkarz i morderca, 30 % śmiertelności, wyłudzane 100 tys. za
                operację, odłączony i zamordowany pacjent, bo nie dał łapówki.
                A okazuje się, że 30% śmiertelność jest dopuszczalna (wg Religi), 100 tys. to
                dostaje szpital jako zwrot kosztów, pacjent został odłączony przez inny zespół,
                bo miał martwy mózg, nie było łapówki, tylko sugestia wynajęcia prywatnej
                pielęgniarki.
                To zaczyna wyglądać jak kiepskie przedstawienie, a nie poważne zarzuty min.
                sprawiedliwości i CBA.
                Nie wykluczam, że doktor brał łapówki, ale na razie to wygląda na propagandową
                pokazówkę.
                • asienka32 Od strony formalnoprawnej to się ma tak, że 15.02.07, 22:14
                  często łąpówka nie nazywa sie łapówką tylko wizytą w prywatnym gabinecie
                  doktora za wysokimi opłatami.
                  Albo dżentelmeńskiej umowie: wykonam operacje a potem się dogadamy, najlepiej
                  tak, żeby miał motywację dalej dobrze sie pacjentem zajmować. Kto odważy się
                  nie dać?
                  A co do koniaków, zegarków czy długopisów po ... uczciwi lekarze po prostu
                  odmawiają przyjmowania i tyle.
                  • oficer.ze.wsi Re: Od strony formalnoprawnej to się ma tak, że 15.02.07, 22:38
                    Steady! Lord Jim
    • frank_drebin Tu jest jeszcze lepiej. Znalezli jednego klienta, 15.02.07, 21:43
      (slownie: jednego), ktory nie zaplacil i daja to z naglowkiem sugerujacym, ze
      doktorek niewinny.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3922570.html
      • mietowe_loczki Re: Tu jest jeszcze lepiej. Znalezli jednego klie 15.02.07, 21:47
        Lepiej, nie ma co. Zdaje się, że na podstawie właśnie tego konkretnego
        przypadku sformułowano najcięższe z oskarżeń. Poprawcie mnie, jeśli się mylę.
        • apoplaws Takoż i ja to rozumiem 15.02.07, 21:49
          więc moim zdaniem się nie mylisz.
          • mietowe_loczki Re: Takoż i ja to rozumiem 15.02.07, 21:53
            Dziękuję, Arturze P.
            • apoplaws A więc zostałem zlustrowany! 15.02.07, 21:55
              Myślałem, że bardziej boli...
              • mietowe_loczki Re: A więc zostałem zlustrowany! 15.02.07, 21:58
                Przepraszam. Poproszę o wycięcie.
                • apoplaws Nie szkodzi, aczkolwiek wygląda jakbym był 15.02.07, 22:01
                  podejrzany i postawiono mi zarzuty ;)
      • pg20 Re: Tu jest jeszcze lepiej. Znalezli jednego klie 15.02.07, 21:50
        Nie rób z siebie jeszcze większego drebina.

Ten jeden to syn pacjenta, tego pacjenta, którego podobno doktor zamordował, bo
        nie dostał łapówki ze sprzedaży krowy
        • frank_drebin Re: Tu jest jeszcze lepiej. Znalezli jednego klie 15.02.07, 21:53
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57422032&a=57422803
      • asienka32 Re: Tu jest jeszcze lepiej. Znalezli jednego klie 15.02.07, 22:10
        frank_drebin napisał:

> (slownie: jednego), ktory nie zaplacil i daja to z naglowkiem sugerujacym, ze
        > doktorek niewinny.
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3922570.html

Poza tym, skoro wszystko wskazuje na to, że nie ma mocnych dowodów na
        uśmiercanie pacjentów - nie moze być mowy o oskarzeniach o łapówkarstwo. To w
        końcu proste i logicznie dla każdego szanujacego się wykształciuszka.
        • mike.recz Re: Tu jest jeszcze lepiej. Znalezli jednego klie 15.02.07, 22:16
          asienka32 napisała:

>
          > Poza tym, skoro wszystko wskazuje na to, że nie ma mocnych dowodów na
          > uśmiercanie pacjentów - nie moze być mowy o oskarzeniach o łapówkarstwo. To w
          > końcu proste i logicznie dla każdego szanujacego się wykształciuszka.

Wukształciuchem według definicji pana
          Dorna to nie jestem ale mi chodzi raczej
          o zupełnie inny kaliber zarzucanych czynów.
          • pg20 Re: Tu jest jeszcze lepiej. Znalezli jednego klie 15.02.07, 22:18
            > asienka32 napisała:
            Poza tym, skoro wszystko wskazuje na to, że nie ma mocnych dowodów na
            uśmiercanie pacjentów...

Ohoho. Pisiorki miękną...
        • jacekm22 Re: Tu jest jeszcze lepiej. Znalezli jednego klie 15.02.07, 22:20
          Publiczna tajemnica jest to ze lekarze to najbardziej skorumpowany wPolsce
          zawod ... Kto mial kogos ciezko chorego to doskonale o tym wie ...
          Doktor G nie jest zadnym wyjatkiem ...
          Ale ciemnynarod caly czas domaga sie bezplatnej sluzby zdrowia , a zaden polski
          polityk nie osmieli sie powiedziec tej oczywistej prawdy ze Polski nie stac na
          takowa ..
          Takze trwa w najlepsza ta paranoja placimy ZUS + lapowki ...
          Jedynym lekarstwem na to jest prywatyzacja ...
          • snajper55 Re: Tu jest jeszcze lepiej. Znalezli jednego klie 15.02.07, 23:05
            jacekm22 napisał:

> Publiczna tajemnica jest to ze lekarze to najbardziej skorumpowany wPolsce
            > zawod ... Kto mial kogos ciezko chorego to doskonale o tym wie ...

To jest mit.

S.
        • apoplaws Re: Tu jest jeszcze lepiej. Znalezli jednego klie 15.02.07, 22:20
          Nie. Wręcz przeciwnie. Skoro są dowody na łapówkarstwo, można śmiało nazwać go
          mordercą.
          Asieńko32, nie przeinaczaj. Nie wiemy, winien czy nie wienien tak łapówkarstwa,
          co bardzo prawdopodobne, czy morderstwa (co mniej, ale wciąż prawdopodobne)
          tylko o tym, czy rzucanie tak poważnego oskarżenia jak to drugie w sposób jaki
          to zrobiono jest w porządku. Ty twierdzisz, że jest i z tego co rozumiem,
          uważasz, że jeżeli się to komuś nie podoba - a przysnasz, że są mocne argumenty
          za tym, że to nie jest w porządku - to znaczy że broni przeinacza i chce dokopac
          PiS (no to ostatnie to dość słuszne, przynajmniej w m oim wypadku, tym niemniej,
          gdyby się Ziobro w swoim rewolucyjnym zapale tak głupio nie podłożył, argumrnt
          by nie istniał).
    • rekontra do forumowych wykształciuch ów tnie trafi celna ar 15.02.07, 23:06
      zbyt mocno to co się dzieje, narusza ich interesy

ale są jaskółki :))
      • asienka32 Re: do forumowych wykształciuch ów tnie trafi cel 15.02.07, 23:07
        rekontra napisał:

> zbyt mocno to co się dzieje, narusza ich interesy
        >
        > ale są jaskółki :))

Od lat o nie dbam, bo mam pod oknem symboliczne gniazdko :)
    • pg20 Re: Metody łże-mediów na PiS - cd 16.02.07, 00:04
      Dla równowagi
      GW wybiela doktora.
      A Der Dziennik przeciwnie.
      Już są 3 ofiary, handel organami, wymuszanie przepisywania nieruchomości, seks
      z członkami rodzin, konfiksata pieniędzy rodziców doktora, cytaty z rozmowy o
      odłączeniu pacjenta i adwokat "zaciekle" broniący klienta.
      • snajper55 Re: Metody łże-mediów na PiS - cd 16.02.07, 06:05
        pg20 napisał:

> Dla równowagi
        > GW wybiela doktora.
        > A Der Dziennik przeciwnie.
        > Już są 3 ofiary, handel organami, wymuszanie przepisywania nieruchomości, seks
        > z członkami rodzin, konfiksata pieniędzy rodziców doktora, cytaty z rozmowy o
        > odłączeniu pacjenta i adwokat "zaciekle" broniący klienta.

Szczególnie ten adwokat to szuja. Powinien w imię sprawiedliwości dziejowej
        dołączyć do prokuratorów i razem z nimi oskarżać doktora o wampiryzm, rzucanie
        czarów i odbieranie mleka krowom.

S.
    • manny_ramirez Re: Metody łże-mediów na PiS - cd 16.02.07, 01:12
      maja racej Asienko tym razem. Nagonka przed wydaniem wyroku to kpiny z wymiaru
      sprawiedliwosci.
      • asienka32 Re: Metody łże-mediów na PiS - cd 16.02.07, 08:19
        manny_ramirez napisał:

> maja racej Asienko tym razem. Nagonka przed wydaniem wyroku to kpiny z
        wymiaru
        > sprawiedliwosci.

Nie napisałeś ani słowa o wielkim problemie korupcji w polskiej służbie
        zdrowia. Rozwodzisz się w kolejnym poście nad niewłaściwym etycznie zachowaniem
        prokuratury, nie zajaknąwszy się o meritum sprawy.
        Oto chodziło właśnie.
        Odwrócenie kota ogonem i przypuszzcenie kolejnego ataku na PiS.

To Ziobro jest zły a nie cyniczny łapówkarz. Zapamiętaj a najlepiej gdzieś
        sobie zapisz.
        • kacza.republika.bananowa Re: Metody łże-mediów na PiS - cd 16.02.07, 10:17
          asienka32 napisała:

> To Ziobro jest zły a nie cyniczny łapówkarz. Zapamiętaj a najlepiej gdzieś
          > sobie zapisz.

a nie mogliby być obydwoje "dobrzy"?. Ziobro nawet przy sprawie cynicznego
          łapówkarza powinien zachować umiar, bo nie jest dziennikarzem Faktu tylko
          ministrem sprawiedliwości.

p.s. w/g Ziobry to cyniczny zbrodniarz i jego aresztowanie zapobiegło dalszym
          mordom w szpitalu, więc twoje sprowadzanie występu pana ministra do "cynicznego
          łapówkarza" jest manipulacją:).
        • manny_ramirez Re: Metody łże-mediów na PiS - cd 16.02.07, 21:38
          Nie , Asienko. To Ty popelniasz blad widzac wszystko tylko w jednym wymiwrze.

Bardzo dobrze ze aresztowano tego lekarza. jesli zarzuty sa prawdziwe powinien
          isc na dlugo siedziec.

Nie zmienia to faktu ze sposob w jaki go aresztowano nie odpowiadal wymogom
          panstwa prawa.

To ze ktos jest winny nie zwalnia organow panstwa z przestrzegania
          elementarnych zasad funkcjonowania.
        • snajper55 Re: Metody łże-mediów na PiS - cd 17.02.07, 00:05
          asienka32 napisała:

> Nie napisałeś ani słowa o wielkim problemie korupcji w polskiej służbie
          > zdrowia. Rozwodzisz się w kolejnym poście nad niewłaściwym etycznie
          > zachowaniem prokuratury, nie zajaknąwszy się o meritum sprawy.

Nie. Meritum sprawy jest nazwanie przez urzędnika wymiaru sprawiedliwosci
          niewinnego człowieka mordercą.

S.
    • l.o.r.t.e.a Naród to widzi, a większość w narodzie stanowią 16.02.07, 08:22
      normalni ludzie, którzy gdy widzą że opluwa się policję a broni łapówkarza-bandyty, wyciągają właściwe wnioski.

Do sprawy Garlickiego nie byłem pewny, ale po niej pewność mam. Otóż "warszawka" nie nauczyła się niczego po wyborach, nie zrozumiała nic. Dalej uprawia propagandę która ułatwiła PISW-owi zwycięstwo, i t zwycięstwo się powtórzy w następnych wyborach.

I jeszcze jedna uwaga, SLD milczy i nie broni łapówkarza, czyli SLD się jednak czegoś nauczyło.
      • asienka32 Re: Naród to widzi, a większość w narodzie stanow 16.02.07, 10:24
        l.o.r.t.e.a napisał:

> I jeszcze jedna uwaga, SLD milczy i nie broni łapówkarza, czyli SLD się
        jednak
        > czegoś nauczyło.
        >

I tego się boję :(
        • scoutek Re: Naród to widzi, a większość w narodzie stanow 16.02.07, 10:42
          asienka32 napisała:

> I tego się boję :(

niby czego?
          moze to rzeczywiscie lapowkarz i oni o tym wiedza?
          co maja sie skazywac na smiesznosc i bronic kogos kogo obronic sie nie da?

ja protestuje tylko przeciw pokazowce min. Ziobry tak jak protestowalam przeciw
          wyprowadzaniu tych mlodych uczniow, kolegow Ani (dziewczynki, ktora popelnila
          samobojstwo) w kajdankach i uznalam to za prawie lincz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka