Dodaj do ulubionych

Kaczory się boją

16.02.07, 09:31
Imponująca jest ta szóstka byków z BOR nie opuszczających kaczorka nawet na
krok, czy to w sejmie, czy gdziekolwiek.
Interesuje mnie, czy nie opuszczają kaczorka nawet podczas posiedzeń gabinetu
RM? Czy wszyscy ministrowie są skrupulatnie sprawdzani zanim znajdą się w
bezpośredniej bliskości wodza. Czy ktoś zna ten temat?
Obserwuj wątek
    • loppe Re: ooooch 16.02.07, 09:39
      zapewniam Cię że gdybyś wykazał taka odwagę jak Kaczorek to też miałbyś powody
      do obaw o swoje bezpieczeństwo osobiste-fizyczne (a o sile ochrony decyduje
      dowódca BOR w zależności od oceny aktualnych zagrożeń)
      • francois.jenois Re: ooooch 16.02.07, 09:41
        loppe napisał:

> zapewniam Cię że gdybyś wykazał taka odwagę jak Kaczorek to też miałbyś powody

Mógłbyś jaśniej o tej kaczej odwadze napisać. Mile widziane fakty.
        • loppe Re: ooooch 16.02.07, 09:42
          ha ha ha - skoro nic nie dostrzegłeś to przypadek jest beznadziejny i ja Cię
          objaśniać nie będę

ha ha ha
          • francois.jenois Re: ooooch 16.02.07, 09:46
            loppe napisał:

> ha ha ha - skoro nic nie dostrzegłeś to przypadek jest beznadziejny i ja Cię
            > objaśniać nie będę

Podejrzewam, że nie tylko ja nie zauważyłem tych heroicznych kaczych działań.

> ha ha ha

Identycznie zareagowały kaczory po przeczytaniu raportu maciory. Chyba tylko
            przerwy między "ha" były dłuższe
            • 1tomasz1 Re: ooooch 16.02.07, 10:15
              francois.jenois napisał:

> loppe napisał:
              >
              > > ha ha ha - skoro nic nie dostrzegłeś to przypadek jest beznadziejny i ja
              > Cię
              > > objaśniać nie będę
              >
              > Podejrzewam, że nie tylko ja nie zauważyłem tych heroicznych kaczych działań.
              >
              Ja też nie. Podobno jednak nie jestem zbyt spostrzegawczy... ;)
              • loppe Re: ooooch 16.02.07, 10:19
                no ale ktoś kto tak jak ty nie dostrzega nic pozytywnego w działaniach
                legalnych władz RP, odmawia im nawet... ochrony:)...no...naprawdę ...czy wy nie
                widzicie jak żałośni jesteście obywatele RP w swoim zacietrzewieniu i
                jednostronności...

doprawdy rząd RP, którykolwiek, to nie jest zjawisko które może być zrozumiałe
                dla obsesyjnych jednostronnych skarjnie nieobiektywnych no w
                efekcie ...idiotów - "nie dla idiotów:)"
                • woda.woda Nie o to chodzi. 16.02.07, 10:22
                  Śmieszne jest po prostu to, że premier widoczny jest zawsze w otoczeniu grupy
                  osiłków z ochrony.
                  To daje sygnał taki: "patrzcie, jaki jestem niebezpieczny, jak się mnie boją".

Ochrona powinna być maksymalnie dyskretna.
                  • loppe Re: Nie o to chodzi. 16.02.07, 10:25
                    aha, interesujące - dostrzegasz tu efekt odwrotny niż dyskutanci którzy skłonni
                    sa mówić o efekcie "boi się a nie ma czego":), powiadasz że raczej straszy?:)
                    • woda.woda Re: Nie o to chodzi. 16.02.07, 10:26
                      Nie, powiadam, że chce robić wrażenie, iż jest niebiezpieczny i trzeba go się
                      bać.

Taki chwyt medialny, nieco zabawny.
                      • loppe Re: Nie o to chodzi. 16.02.07, 10:30
                        a to "straszyć" i "trzeba się bać" to takie różne pojęcia że aż
                        powiadasz: "Nie..." ...hm...:))
                        • woda.woda Nie dośc jasno się wyraziłam, 16.02.07, 10:33
                          że nie rozumiesz? :)
                          • loppe Re: Nie dośc jasno się wyraziłam, 16.02.07, 10:35
                            :)
                • 1tomasz1 Re: ooooch 16.02.07, 10:24
                  Konkrety.
                  Gdzie są te przejawy odwagi Kaczyńskiego?
                  Czy była to sytuacja, gdy nie ujawnił, o co poszło z Dornem? A może fakt, że nie
                  podał do wiadomości publicznej ministrów, do których ma zastrzeżenia?
                  • loppe Re: ooooch 16.02.07, 10:43
                    widzisz to tak frustruje, taki żal potencjału rodakówe, gdy czyta sie ludzi
                    nominalnie inteligentnych, a którzy realnie staczają się na własne życzenie w
                    kołtuństwo - z prostego powodu niemożności zdobycia sie na deko obiektywizmu,
                    deko
                    • 1tomasz1 Re: ooooch 16.02.07, 10:52
                      Daruj sobie teksty bez sensu.
                      Pytam o konkretne przejawy odwagi.
                      • loppe Re: ooooch 16.02.07, 10:53
                        no sami Państwo widzicie jaki poziom kultury:)
                        • 1tomasz1 Re: ooooch 16.02.07, 10:59
                          loppe napisał:

> no sami Państwo widzicie jaki poziom kultury:)

Naprawdę nie potrafisz wymienić?
                          Ja sam bym mógł od ręki podać kilka przykłądów...
                          • loppe Re: ooooch 16.02.07, 11:01
                            1tomasz1 napisał:

> loppe napisał:
                            >
                            > > no sami Państwo widzicie jaki poziom kultury:)
                            >
                            > Naprawdę nie potrafisz wymienić?
                            > Ja sam bym mógł od ręki podać kilka przykłądów...

No widzisz:). I ja o tym wiem, dlatego potrafiąc nie chcę podawać ich - bo są
                            znane:)
                            • 1tomasz1 Re: ooooch 16.02.07, 11:41
                              loppe napisał:

> 1tomasz1 napisał:
                              >
                              > > loppe napisał:
                              > >
                              > > > no sami Państwo widzicie jaki poziom kultury:)
                              > >
                              > > Naprawdę nie potrafisz wymienić?
                              > > Ja sam bym mógł od ręki podać kilka przykłądów...
                              >
                              >
                              > No widzisz:). I ja o tym wiem, dlatego potrafiąc nie chcę podawać ich - bo są
                              > znane:)

Zrobię więc to za Ciebie - najodważniejszym czynem Kaczyńskiego było wzięcie
                              Leppera do koalcji.
          • kotek.filemon Re: ooooch 16.02.07, 09:52
            > ha ha ha - skoro nic nie dostrzegłeś to przypadek jest beznadziejny i ja Cię
            > objaśniać nie będę
            >
            > ha ha ha

ha ha ha - widocznie takich przypadków beznadziejnych jest więcej. Jednak
            najwięcej jest ich w otoczeniu Prezesa i Prezydenta
        • uzdek98 faktow jest pelno: obalenie komuny, zdobycie iraku 16.02.07, 11:22
          pokonanie godzilli... jak mogles tego nie zauwazyc... gdzie ty zyjesz ?
          • prof.penduszko Re: faktow jest pelno: obalenie komuny, zdobycie 16.02.07, 16:45
            uzdek98 napisał(a):

> pokonanie godzilli... jak mogles tego nie zauwazyc... gdzie ty zyjesz ?
            Dobre.
      • wujaszek_joe Re: ooooch 16.02.07, 09:49
        loppe napisał:
        > zapewniam Cię że gdybyś wykazał taka odwagę jak Kaczorek
        średnia to odwaga udawać rewolucje a w rzeczywistosci nie robic w sprawie
        lustracji czy dekomunizacji
      • pawian_oktawian Re: ooooch 16.02.07, 16:51
        Wypada liczyć, że groźby są realne i jednak ktoś kaczora razem z tymi borowikami
        wysadzi w powietrze :) Oby Gosiewski był wtedy wystarczająco blisko.
    • loppe Re: Kaczory się boją 16.02.07, 09:41
      poza tym idiotycznie mylisz "chronią" z "boją"
    • rydzyk_fizyk Szef BORu nie ma jeszcze stopnia generalskiego? 16.02.07, 09:44
      i jedzie z wazeliną?

A może połowa z tej szóstki jest do łapania premiera jak się poślizgnie?
    • p.smerf Re: Kaczory się boją 16.02.07, 09:57
      I pomyśleć, że komuch Rakowski chodził piechotą po mieście, a jeszcze większy
      komuch Jaroszewicz przychodził na zebrania rodzicielskie do szkoły gdzie uczył
      się jego syn.
      • loppe Re: Kaczory się boją 16.02.07, 10:01
        napisz w tej sprawie także do prezydenta USA...przygłupie
        • p.smerf Re: Kaczory się boją 16.02.07, 10:04
          Kaczyński Bush dwa bratanki?
        • francois.jenois Re: Kaczory się boją 16.02.07, 10:08
          loppe napisał:

> napisz w tej sprawie także do prezydenta USA...przygłupie

Kto ci pomoże umysłowa biedo gdy twój wódz uderza w służbe zdrowia.
          • loppe Re: Kaczory się boją 16.02.07, 10:09
            francois.jenois napisał:

> loppe napisał:
            >
            > > napisz w tej sprawie także do prezydenta USA...przygłupie
            >
            > Kto ci pomoże umysłowa biedo gdy twój wódz uderza w służbe zdrowia.

nie zmieniaj tematu leszczu
            • 1tomasz1 Re: Kaczory się boją 16.02.07, 10:16
              Dlaczego starasz sie obrazić adwersarzy?
              • loppe Re: Kaczory się boją 16.02.07, 10:20
                dlaczego nie dostrzegasz tego co przede mną francois napisał do mnie?
                • 1tomasz1 Re: Kaczory się boją 16.02.07, 10:22
                  loppe napisał:

> dlaczego nie dostrzegasz tego co przede mną francois napisał do mnie?

Nie kłam.
                  7 minut wcześniej napisałeś: "napisz w tej sprawie także do prezydenta
                  USA...przygłupie".
                  O ten epitet pytałem. Dowiem się więc?
                  • loppe Re: Kaczory się boją 16.02.07, 10:23
                    źle podlinkowałeś swoja wypowiedź i teraz z mordą za swój własny błąd?
                    ośmieszasz się
                    • 1tomasz1 Re: Kaczory się boją 16.02.07, 10:33
                      Ponawiam pytanie - dlaczego starasz się obrazić osobę, z którą dyskutujesz?
                      Czyżbyś nie miał argumentów?
                      • loppe Re: Kaczory się boją 16.02.07, 10:36
                        ależ nie staram się obrazić, a obrażam nie więcej niż moi interlokutorzy - i z
                        reguły jako drugi:)
                        • 1tomasz1 Re: Kaczory się boją 16.02.07, 10:49
                          loppe napisał:

> ależ nie staram się obrazić, a obrażam nie więcej niż moi interlokutorzy - i z
                          > reguły jako drugi:)

W tym wątku to Ty zacząłeś. Pytam - dlaczego? Chyba jest jakiś konkretny powód?
                          Niemożliwe, żebyś robił to odruchowo.
                          • loppe Re: Kaczory się boją 16.02.07, 10:52
                            to tak frustruje, taki żal potencjału rodakówe, gdy czyta sie ludzi
                            deko
                            • 1tomasz1 Re: Kaczory się boją 16.02.07, 10:52
                              Powielasz teksty. Po co?
                              • loppe Re: Kaczory się boją 16.02.07, 10:54
                                1tomasz1 napisał:

> Powielasz teksty. Po co?

wyglądasz mi na gościa który musi 3 przeczytać żeby cokolwiek...:)
                                • 1tomasz1 Re: Kaczory się boją 16.02.07, 11:00
                                  loppe napisał:

> 1tomasz1 napisał:
                                  >
                                  > > Powielasz teksty. Po co?
                                  >
                                  >
                                  > wyglądasz mi na gościa który musi 3 przeczytać żeby cokolwiek...:)

Nawet jeżeli tekst nie ma sensu?
                                  • loppe Re: Kaczory się boją 16.02.07, 11:02
                                    1tomasz1 napisał:

> loppe napisał:
                                    >
                                    > > 1tomasz1 napisał:
                                    > >
                                    > > > Powielasz teksty. Po co?
                                    > >
                                    > >
                                    > > wyglądasz mi na gościa który musi 3 przeczytać żeby cokolwiek...:)
                                    >
                                    > Nawet jeżeli tekst nie ma sensu?

jesteś nazbyt zadufany w - skromne niestety - zdolności swojej aparatury
                                    analitycznej:)
                                    • 1tomasz1 Re: Kaczory się boją 16.02.07, 11:45
                                      loppe napisał:

> 1tomasz1 napisał:
                                      >
                                      > > loppe napisał:
                                      > >
                                      > > > 1tomasz1 napisał:
                                      > > >
                                      > > > > Powielasz teksty. Po co?
                                      > > >
                                      > > >
                                      > > > wyglądasz mi na gościa który musi 3 przeczytać żeby cokolwiek...:)
                                      > >
                                      > > Nawet jeżeli tekst nie ma sensu?
                                      >
                                      >
                                      > jesteś nazbyt zadufany w - skromne niestety - zdolności swojej aparatury
                                      > analitycznej:)

Nie oceniaj, a nie będziesz oceniany. Odnoś się do treści, nie do osoby.
                                      Poniżej tekst z prośbą o przerzetłumaczenie:

"to tak frustruje, taki żal potencjału rodakówe, gdy czyta sie ludzi
                                      deko"
                            • haen1950 Re: Kaczory się boją 16.02.07, 10:56
                              loppe napisał:

> to tak frustruje, taki żal potencjału rodakówe, gdy czyta sie ludzi
                              > nominalnie inteligentnych, a którzy realnie staczają się na własne życzenie w
                              > kołtuństwo - z prostego powodu niemożności zdobycia sie na deko obiektywizmu,
                              > deko

Ogląda się i czyta filmy i powiastki z życia najbardziej zagrożonego i
                              znienawidzonego człowieka na Ziemi - prezydenta USA. Widziałeś tam kiedyś takie
                              dziwowisko? To po prostu ociera się o śmiszność i paranoję.
                              • loppe Re: Kaczory się boją 16.02.07, 10:58
                                hm, widziałem np. rok temu kawalkadę kilkunastu czarnych jednakowych wozów
                                terenowych - w jednym z nich z Camp David wracał prez. Bush
                                • haen1950 Re: Kaczory się boją 16.02.07, 11:03
                                  Oczywiście. Ale do Camp Dawid zabiera ze sobą często cały rząd, ten ośrodek to
                                  zapasowy i wypoczynkowy Biały Dom. Mają tam wszystko, co trzeba.
                                  • loppe Re: Kaczory się boją 16.02.07, 11:05
                                    było tych wozów jednakowych tyle by chronić prezydenta przez wystrzałem z
                                    bazooki lub bombą w drodze - ale o czym ...gdyby Kaczorek pojawił się w takiej
                                    kawalkadzie obaj dobrze wiemy jak by to skomentowano, prawda?
                                    • p.smerf Re: Kaczory się boją 16.02.07, 11:15
                                      Piszesz to co wiesz czy to co Ci się zdaje. Otóż w czasie przemieszczania się
                                      kolumny samochodów z prezydentem czy premierem zawsze!!! i wszędzie jedzie
                                      kawalkada samochodów, które cały czas "tasują" się na trasie. I w tym nie ma nic
                                      dziwnego. Rutyna. Natomiast do rzadkości należy sytuacja, aby w czasie
                                      przeglądu wojsk na Placu Zwycięstwa prezydent szedł otoczony kordonem BOR-owców
                                      z tarczami kewlarowymi w rękach. Chyba nie powinien się bać żołnierzy, których
                                      jest zwierzchnikiem? To nie Egipt.
                                      A ponadto porównywanie prezydentów USA i Polski to żart. Na świecie jest tysiące
                                      ludzi, którzy chętnie własnoręcznie ugotowaliby prezydenta Busha w smole, a nie
                                      mają zielonego pojęcia o istnieniu na świecie prezydenta Kaczyńskiego.
                                      • loppe Re: Kaczory się boją 16.02.07, 11:23
                                        p.smerf napisał:

> Piszesz to co wiesz czy to co Ci się zdaje. Otóż w czasie przemieszczania się
                                        > kolumny samochodów z prezydentem czy premierem zawsze!!! i wszędzie jedzie
                                        > kawalkada samochodów, które cały czas "tasują" się na trasie. I w tym nie ma
                                        ni
                                        > c
                                        > dziwnego. Rutyna. Natomiast do rzadkości należy sytuacja, aby w czasie
                                        > przeglądu wojsk na Placu Zwycięstwa prezydent szedł otoczony kordonem BOR-
                                        owców
                                        > z tarczami kewlarowymi w rękach. Chyba nie powinien się bać żołnierzy, których
                                        > jest zwierzchnikiem? To nie Egipt.
                                        > A ponadto porównywanie prezydentów USA i Polski to żart. Na świecie jest
                                        tysiąc
                                        > e
                                        > ludzi, którzy chętnie własnoręcznie ugotowaliby prezydenta Busha w smole, a
                                        nie
                                        > mają zielonego pojęcia o istnieniu na świecie prezydenta Kaczyńskiego.

Dwie tylko sprawy ode mnie:

- prezydenci USA ginęli zwykle z rąk Amerykanów...świat tu niepotrzebny w Twej
                                        analizie zagrożeń

- ależ ja jechałem kiedyś taksówką za prezydentem Kwaśniweskim sunącym na
                                        lotnisko tylko z 1 chyba czy 2 wozami ochrony (BORowiec wysiadał z auta gdy
                                        stawało w korku!) - więc nie zawsze kawalkada, nie wiem w ogóle skąd to wziąłeś
                                        że zawsze prez, prem wożeni sa w kawalkadzi kilkunastu identycznych wozów, nie
                                        wiem
                                        • p.smerf Re: Kaczory się boją 16.02.07, 11:34
                                          > że zawsze prez, prem wożeni sa w kawalkadzi kilkunastu identycznych wozów, nie
                                          > wiem

Z praktyki.

Mylisz dwie sytuacje. Czym innym jest gdy prezydent przemieszcza się z Pałacu na
                                          lotnisko czy do teatru o bliżej nieokreślonej godzinie i bliżej nie określoną
                                          trasą, a czym innym gdy jedzie z Warszawy do np. Grójca na wiec o określonej
                                          godzinie W pierwszym przypadku wystarczy 3 samochody i paru bystrych tajniaków
                                          ulokowanych w mądrych miejscach. W tym drugim wypadku zawsze! jedzie kawalkada.
                                          Organizują to ludzie którzy znają się na tym, co robią.
                                          • loppe Re: Kaczory się boją 16.02.07, 11:46
                                            mniejsza o to, szczegół techniczny

zasadnicza rzecz - wy ludzie powiniście wręcz popierać jak najlepsza ochrone
                                            Kaczorków bo gdyby układ zdolał wykonać zamach to a/Polska bardzo straciłaby na
                                            wizerunku, b/drugi Kaczorek prawdopodobnie wprowadziłby stan wyjątkowy (tak
                                            było gdy kilkanaście lat temu układ próbujący kontrolować państwo zastrzelił
                                            premiera Jugoslawi - państwo reaguje z reguły bardzo zdecydowanie gdy okazuje
                                            się że jest układ próbujący być od państwa ważniejszy w kraju) co już zupełnie
                                            by zruinowało nasz wizrunek państwa stanilnego w świecie - więc...cieszcie sie
                                            z tych borowików i tarcz kevlarowych przeciwnicy władzy:)
                                    • haen1950 Re: Kaczory się boją 16.02.07, 11:15
                                      Nie odwracaj kota jarkiem. W cywilizowanym świecie jest tak, że szef nie może
                                      okazać strachu, najbardziej skuteczna ochrona jest maksymalnie dyskretna.
                                      Tymczasem tutaj mamy demonstrację, wręcz wytwarzanie sztuczne psychozy
                                      zagrożenia. Ale to również może być autentyczne. Wyobrazasz sobie, jak łatwo
                                      szef ochrony może manipulować takim strachliwym osobnikiem? Wiele na to
                                      wskazuje.
                                      • loppe Re: Kaczory się boją 16.02.07, 11:25
                                        no ale to już jakieś niuanse chyba ...no odchodzisz jakby od głównych tez na
                                        rzecz niuansowania zagadnień ochronych i tak możesz bez końca...uciekać od
                                        faktu że palnąłeś w temacie:)
    • kos1981 nie interesuj się synu bo anginkę złapiesz.. 16.02.07, 10:25
      • haen1950 Re: nie interesuj się synu bo anginkę złapiesz.. 16.02.07, 10:46
        No własnie. Chyba chodzi o wtworzenie psychozy strachu i wszechmocy. Tyle, że
        to śmieszne jest bardzo. Wszyscy zgodnie twierdzą, tak słabego rządu jeszcze
        nie było. Nawet jak kogoś zamkną, to zaraz muszą wypuścić z braku dowodów.
        Śmieszne jest też straszenie wszystkich przez tych kurdupli politycznych.
        Pytanie raczej brzmi: Czego oni się tak boją? Życie w takim panicznym strachu
        bywa uciązliwe i irracjonalne.
        • fioletdykta jakie jest twoje życie? musisz bardzo się męczyć.. 16.02.07, 11:49
    • ben.huur Kaczynscy sa odwazni, mafie na syberi na dozywocie 16.02.07, 16:56

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka