nowytor4 19.02.07, 14:27 biznes.onet.pl/0,1488926,wiadomosci.html i jeszcze specjaliści nazwali to "zaskakujący wzrost". A Donek i LiD mieli takie pomysły co z "nadwyżkami" zrobić... Aż mi ich żal Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rydzyk_fizyk Wzrost produkcji korektorów do raportów? 19.02.07, 14:28 jest spory popyt. Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: Wzrost produkcji o 15,6% - to przez Antka? 19.02.07, 14:29 A tworzenie prawa rodem z czasow Bieruta? Nie ma co, komuna - bis w wydaniu PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
gorby za PRL tez rosla produkcja na papierze 19.02.07, 14:30 Czy ty wierzysz naprawde w te dane ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Na wiecej cie nie stac???? 19.02.07, 14:34 Coz, jak sie merytorycznie pisze, to pis-dziak tylko potrafi sie glupio smiac. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor4 Nie idzie mi pisanie, ze śmiechu mam problemy z 19.02.07, 14:36 trafianiem w odpowiednie klawisze. "Merytorycznie" - łachachacha Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Dobrze!! 19.02.07, 14:38 nowytor4 napisał: > łachachacha Bardzo ładnie łachachasz. No i nie napisałeś nic o Michniku! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiu1 popros pielegniarza o proszek, to ci minie 19.02.07, 14:38 pozdrowienia dla antka, lepiej mu troche? Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Widac za masz problemy 19.02.07, 14:38 calkiem jak szczyglo i kuchcinski. Ta sama lotnosc umyslu. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Robimy co możemy aby ci pomóc.... 19.02.07, 14:36 .. w twoim ciężkim życiu. Nie jest ci łatwo - wiemy (ten Michnik...). Dlatego cieszy nas że sobie czasem połachachasz. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Wzrost produkcji o 15,6% - to przez Antka? 19.02.07, 14:38 "Dynamika produkcji przemysłowej i budowlano-montażowej wzrosła w styczniu o 15,6 proc. rok do roku - podał Główny Urząd Statystyczny w komunikacie." Pamiętasz jaka pogoda była w styczniu zeszłego roku? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Wzrost produkcji o 15,6% - to przez Antka? 19.02.07, 14:41 > Pamiętasz jaka pogoda była w styczniu zeszłego roku? ;) A ładnie to tak psuć człowiekowi przyjemność. Tak sobie to ładnie zaplanował, posmarował wazelinką kogo trzeba a Ty z tą pogodą. A fe! Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor4 I...................... 19.02.07, 14:43 zerowy wzrost w Niemczech. Oni chyba swojego Antka nie majom. Łachachacha Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: I...................... 19.02.07, 14:44 Faktycznie, merytoryczna odpowiedz czerwonego z pisu. Calkiem jak Kuchcinski. Odpowiedz Link Zgłoś
gorby Niemcy niepotrzebnie wydali ludziom teczki 19.02.07, 14:46 gdyby sie dalej lustrowali produkcja by im rosla jak na drozdzach. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Łachachotku.... 19.02.07, 14:46 A wiesz co to "procentowy wzrost"? Burkina Faso miało kiedyś 100% wzrost produkcji stoczniowej. Zamiast jednej łódki zrobili dwie.... Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: I...................... 19.02.07, 14:47 nowytor4 napisał: > zerowy wzrost w Niemczech. > Oni chyba swojego Antka nie majom. > Łachachacha Pobudka. Recesja w Niemczech już się dawno skończyła. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Wzrost produkcji o 15,6% - to przez Antka? 19.02.07, 14:45 p.smerf napisał: > > Pamiętasz jaka pogoda była w styczniu zeszłego roku? ;) > > A ładnie to tak psuć człowiekowi przyjemność. Tak sobie to ładnie zaplanował, > posmarował wazelinką kogo trzeba a Ty z tą pogodą. A fe! Niech przyjmie więc moje najszczersze przeprosiny, że mu zabawę zepsułem, ale tak mi ta pogodo utkwiła w pamięci... :( Miałem wtedy zacząć wykończeniówkę domu, ale początek robót musiałem przenieść na koniec marca. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gorby podali tez wzrost kosztow produkcji o ok. 2,8% 19.02.07, 15:03 o ile dobrze pamietam. Ten wzrost cen o 1,5% w zwiazku z tym jest niewiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
cr00t Nie trzeba dodawac do kosztow lapowek 19.02.07, 14:52 Wiec dochodowosc biznesu zdecydowanie wzrosla. Jak do tego doda sie stabilnosc to tak duzty wzrost nie dziwi. Yak trzymac panie premierze Jaroslawie Kaczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk A może ty mi odpowiesz? Bardzo proszę... 19.02.07, 14:56 cr00t napisał: >> Yak trzymac panie premierze Jaroslawie Kaczynski. Bo jakoś nikt z entuzjastów Pana Premiera Jarosława nie chce nas oświecić: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57571255 Może ty mógłbyś nam wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor4 przeczytaj lepie raport Petera Hawkinsa 19.02.07, 15:03 dotyczącego wpływu korupcji na gospodarkę i jej rozwój. Pan profesor zdaje się, że jest teraz w Warszawie (był w Poznaniu). Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk A jaki to ma związek z aptekami?????? 19.02.07, 15:06 Dlaczego trzeba ustawowo ograniczać ich ilość? I jak to się ma do zwalczania korupcji? Może ty nam wyjaśnisz? Ale bez Michnika i łachachotania. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor4 Przeczytaj ten dokument i infantylnych pytań nie 19.02.07, 15:08 zadawaj. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Przeczytaj ten dokument i infantylnych pytań 19.02.07, 15:10 nowytor4 napisał: > zadawaj. Czyli ograniczenie wolnego rynku uważasz za słuszne? Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor4 "Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze 19.02.07, 15:25 nie wyższej niż 15 stopni" Przesyłki pocztowe, bo sprzedaż internetowa jest immanentnie związana z przesyłaniem pocztą (koleją), wiązać się może z wielogodzinnym działaniem temperatury np. 40stopni, czy też z temperaturą -15 stopni. Taka jest codzienność działania poczty. I w przepisach dotyczących przesyłek pocztowych znajdziesz zapis na ten temat. Wobec powyższego przesyłanie leków pocztą nie spełnia podstawowych wymogów dotyczących przechowywania leków. Z bardzo dużym prawdopodobieństwem można przyjąć, że wypadki (zatrucia) spowodowane nieprawidłowym przechowywaniem leku (a prawidłowym z punktu widzenia PKP) będą częste. Kto wobec bezmyślności nadawców przesyłek z lekami "wrażliwymi" ma za to odpowiadać. Przypominam prawo cywilne w kwestii odpowiedzialności jest w Polsce bardzo ułomne. Przy jakimś zgonie, spowodowanym przeterminowanym lekiem, czy lekiem przewożonym przez kolej w warunkach nieodpowiednim dla danego leku, oczywiście wszyscy jak jeden mąż oskarżać będą Rząd o spowodowanie śmierci, czy jakiegoś wypadku. Więc, dopóki nie zostaną "ucywilizowane" warunki prawne takich kontraktów należy liczyć się z takimi a nie innymi działaniami Rządu. Poniatno? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Aleś wymyślił..... 19.02.07, 15:38 nowytor4 napisał: > Przesyłki pocztowe, bo sprzedaż internetowa jest immanentnie związana z > przesyłaniem pocztą (koleją), Immanentnie.... ho, ho. A o przesyłkach kurierskich nie słyszałeś? Większość towarów w handlu internetowych wysyłana jest właśnie przez kuriera, a nie węglarkami. Myślałem, że naprawdę podasz jakiś powód, a nie będziesz kombinował jak pijany na rowerze. > jeden mąż oskarżać będą Rząd o spowodowanie śmierci, czy jakiegoś wypadku. > Więc, dopóki nie zostaną "ucywilizowane" warunki prawne takich kontraktów należ > y > liczyć się z takimi a nie innymi działaniami Rządu. > Poniatno? Nie poniatno, bo to jakieś bzdury. Miło mi strasznie, że Rząd (dlaczego z dużej litery - ale niech będzie), tak się o mnie martwi - ale proszę aby się ode mnie odpieprzył. Ja sam o siebie zadbam, i żadne pielęgniarki Szczypińskie nie będa decydowac gdzie i od kogo mogę kupowac witaminki i aspirynę na kaca. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor4 ty się strujesz, jak nabywcy chińskich specyfików 19.02.07, 15:48 sprzedawanych przez Internet i na targowiskach, a NFI będzie musiało wywalać kupę kasy, na ratowanie twego życia i zdrowia, zamiast na tych rzeczywiście potrzebujacych. Taka sprawa właśnie miała kilka miesięcy temu. Zatruło się w Polsce kilkaset osób. Odpowiedz Link Zgłoś
banme1 piszesz o corhydronie, polskim specjale farmaceut 19.02.07, 15:52 ycznym? heheh4e polak, jak zawsze, potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Niesamowite..... 19.02.07, 16:11 Ile troski.... Oczywiście, jeżeli struję się alkoholem z domowego wypędu, to zostanę wyleczony w majestacie prawa. Twoje tłumaczenia przypominają mi wykręty ekipy Gierka - "jest mało mięsa na rynku, ale mięso jest niezdrowe!!!". Czy ty nie widzisz śmieszności swoich tłumaczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk No i jeszcze... 19.02.07, 15:42 .. dlaczego ma być reglamentowana ilośc aptek? 1 apteka na ileśtam tysięcy mieszkańców, w odległości 3 km... Może to byc wyjaśnił? Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor4 to pytanie skieruj do Komisji zdrowia w Sejmie 19.02.07, 15:53 bo mi się już nie chce tobie tłumaczyć. Zresztą możesz się nie trudzić, z wielu twoich wpisów wnioskuję, że zrozumienie tego przekracza potencjalne możliwości twojej percepcji. A zresztą, powiem ci, jeżeli nie wiesz co o tym myśleć, bo mendia namieszały ci w głowie, to zdaj się na mnie. A ja ci mówię, przyjmij to do wiadomości i nie frasuj się więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: to pytanie skieruj do Komisji zdrowia w Sejmi 19.02.07, 16:08 nowytor4 napisał: > bo mi się już nie chce tobie tłumaczyć. Zresztą możesz się nie trudzić, z wielu > twoich wpisów wnioskuję, że zrozumienie tego przekracza potencjalne możliwości > twojej percepcji. Ale może produkować 500-setny post o Michniku uzasadniłbyś ów genialny pomysł? Ty jesteś taki mądry, używasz słowa "immanentny", może wytłumaczysz o co chodzi w tej "bitwie o apteki" - PiSowskiej wersji "bitwy o handel"?? Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor4 słabiuuuuutko krisku. Rozumiem. Nerwy 19.02.07, 16:12 zamów se jakie leki przez Internet. Albo kup jaki Guajazyl, podobno studenci z tego korzystają Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Rzeczywiście - nerwy. 19.02.07, 16:14 Jakoś nerwowy się robię, gdy widzę te socjalistyczne porządki. Mój dziadek został pozbawiony sklepu i restauracji w ramach owej "bitwy o handel" - dlatego moja rodzina jest przewrażliwiona. Rozumiem, że ty jesteś z aptekarskiej rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor4 Nie stawiaj kropki na końcu tematu (to nagłówek), 19.02.07, 16:21 bo to jakoś głupio wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk To wszystko co masz do powiedzenia? 19.02.07, 16:26 No tak. Należalo się tego spodziewać. A nie jest ci choć trochę głupio? Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor4 Nie zrozumiałeś? Przecież jesteś inteligentnym 19.02.07, 16:35 człowiekiem... Chciałem dać ci w subtelny sposób do zrozumienia, byś w tym stanie emocjonalnym nie ciągnął dłużej tych swoich, pożal się Boże, skamleń. Często czepiałeś się mojej pewnej "gburowatości" w dyskusjach. Teraz rozumiesz dlaczego tak musiałem postępować? Po prostu, coby "niektóre" foruminki zrozumiały. Jednak gdybyś dalej nie rozumiał o co mi chodzi, więc wytłumaczę ci tak jak wcześniej to robiłem: "spie..j", bo właśnie wychodzę na mniasto (to taki rodzaj ciasta) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Nie zrozumiałem. 19.02.07, 16:38 Nie interesuje mnie twoja opinia o mojej skromnej osobie. Po prostu sądziłęm że podasz sensowną odpowiedź na moje proste i nieskomplikowane pytanie. Ale jeżlei cię to przerasta - to nie zawracaj mi głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pawian_oktawian Re: Wzrost produkcji o 15,6% - to przez Antka? 19.02.07, 15:00 To nie dzięki pisiorstwu, tylko POMIMO pisiorstwa, wy moherowe tłuki. Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco1954 Re: Wzrost produkcji o 15,6% - to przez Antka? 19.02.07, 15:08 a co poprawiaczu trepów? w ramch reorganizacji dołożyli ci drugiego mopa w doopę żebyś był bardziej wydajny na centralnym? I ścierę w zęby? No to gratuluję. Teraz jesteś już "starszy mopowy". Ale ścierę dali ci po to żebyś zamknął dziób. Nie doczekałeś sie w stanie wojennym "starszego szeregowego" to masz teraz rekompensatę gnido pałacowa. Odpowiedz Link Zgłoś
banme1 Re: Wzrost produkcji o ,4% - to przez Antka? 19.02.07, 15:30 spada tempo wzrostu malych kaczek nazistowskich? Odpowiedz Link Zgłoś
jackmal przez Antka! 19.02.07, 16:32 Niebywałe, nie spodziewałem się, że kiedykolwiek zgodzę się z nowytorem. Faktycznie wiara tej ekipy, że dzielny Antoni odmieni bieg historii, spowodowała, że zupełnie nie tkali kaczych łap w tryby gospodarki. Strach jednak pomyśleć, że teraz mogą wpaść na pomysł "odzyskania" ministerstwa finansów i wsadzić tam np. Glapińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: Wzrost produkcji o 15,6% - to przez Antka? 19.02.07, 17:02 a jaki jest wzrost produkcji w przemyśle papierniczym? (by wydrukowac te wszsytkie raporty to sporo papieru trzeba bedzie zużyć) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Wzrost długu o 17% wina Kaczyńskiego. 19.02.07, 17:15 nowytor4 napisał: > biznes.onet.pl/0,1488926,wiadomosci.html > i jeszcze specjaliści nazwali to "zaskakujący wzrost". > A Donek i LiD mieli takie pomysły co z "nadwyżkami" zrobić... > Aż mi ich żal Odpowiedz Link Zgłoś