Dodaj do ulubionych

Wzrost produkcji o 15,6% - to przez Antka?

19.02.07, 14:27
biznes.onet.pl/0,1488926,wiadomosci.html
i jeszcze specjaliści nazwali to "zaskakujący wzrost".
A Donek i LiD mieli takie pomysły co z "nadwyżkami" zrobić...
Aż mi ich żal
Obserwuj wątek
    • rydzyk_fizyk Wzrost produkcji korektorów do raportów? 19.02.07, 14:28
      jest spory popyt.
    • kolor Re: Wzrost produkcji o 15,6% - to przez Antka? 19.02.07, 14:29
      A tworzenie prawa rodem z czasow Bieruta? Nie ma co, komuna - bis w wydaniu PIS.
    • gorby za PRL tez rosla produkcja na papierze 19.02.07, 14:30
      Czy ty wierzysz naprawde w te dane ?
      • nowytor4 Łachchacha, tyle radości mi dostarczacie... 19.02.07, 14:32

• gorby wierze kaczorowi jak jaruzelowi 19.02.07, 14:33
        • kolor Na wiecej cie nie stac???? 19.02.07, 14:34
          Coz, jak sie merytorycznie pisze, to pis-dziak tylko potrafi sie glupio smiac.
          • nowytor4 Nie idzie mi pisanie, ze śmiechu mam problemy z 19.02.07, 14:36
            trafianiem w odpowiednie klawisze. "Merytorycznie" - łachachacha
            • dr.krisk Dobrze!! 19.02.07, 14:38
              nowytor4 napisał:

> łachachacha
              Bardzo ładnie łachachasz. No i nie napisałeś nic o Michniku!
            • gosiu1 popros pielegniarza o proszek, to ci minie 19.02.07, 14:38
              pozdrowienia dla antka, lepiej mu troche?
            • kolor Widac za masz problemy 19.02.07, 14:38
              calkiem jak szczyglo i kuchcinski. Ta sama lotnosc umyslu.
        • dr.krisk Robimy co możemy aby ci pomóc.... 19.02.07, 14:36
          .. w twoim ciężkim życiu. Nie jest ci łatwo - wiemy (ten Michnik...). Dlatego
          cieszy nas że sobie czasem połachachasz.
    • 1tomasz1 Re: Wzrost produkcji o 15,6% - to przez Antka? 19.02.07, 14:38
      "Dynamika produkcji przemysłowej i budowlano-montażowej wzrosła w styczniu o
      15,6 proc. rok do roku - podał Główny Urząd Statystyczny w komunikacie."

Pamiętasz jaka pogoda była w styczniu zeszłego roku? ;)
      • p.smerf Re: Wzrost produkcji o 15,6% - to przez Antka? 19.02.07, 14:41
        > Pamiętasz jaka pogoda była w styczniu zeszłego roku? ;)

A ładnie to tak psuć człowiekowi przyjemność. Tak sobie to ładnie zaplanował,
        posmarował wazelinką kogo trzeba a Ty z tą pogodą. A fe!
        • nowytor4 I...................... 19.02.07, 14:43
          zerowy wzrost w Niemczech.
          Oni chyba swojego Antka nie majom.
          Łachachacha
          • kolor Re: I...................... 19.02.07, 14:44
            Faktycznie, merytoryczna odpowiedz czerwonego z pisu. Calkiem jak Kuchcinski.
          • gorby Niemcy niepotrzebnie wydali ludziom teczki 19.02.07, 14:46
            gdyby sie dalej lustrowali produkcja by im rosla jak na drozdzach.
          • dr.krisk Łachachotku.... 19.02.07, 14:46
            A wiesz co to "procentowy wzrost"?
            Burkina Faso miało kiedyś 100% wzrost produkcji stoczniowej. Zamiast jednej
            łódki zrobili dwie....
          • 1tomasz1 Re: I...................... 19.02.07, 14:47
            nowytor4 napisał:

> zerowy wzrost w Niemczech.
            > Oni chyba swojego Antka nie majom.
            > Łachachacha

Pobudka. Recesja w Niemczech już się dawno skończyła. ;)
        • 1tomasz1 Re: Wzrost produkcji o 15,6% - to przez Antka? 19.02.07, 14:45
          p.smerf napisał:

> > Pamiętasz jaka pogoda była w styczniu zeszłego roku? ;)
          >
          > A ładnie to tak psuć człowiekowi przyjemność. Tak sobie to ładnie zaplanował,
          > posmarował wazelinką kogo trzeba a Ty z tą pogodą. A fe!

Niech przyjmie więc moje najszczersze przeprosiny, że mu zabawę zepsułem, ale
          tak mi ta pogodo utkwiła w pamięci... :(
          Miałem wtedy zacząć wykończeniówkę domu, ale początek robót musiałem przenieść
          na koniec marca. ;)
          • gorby a ceny wzrosly o ile procent ? 19.02.07, 14:50
            • 1tomasz1 Re: a ceny wzrosly o ile procent ? 19.02.07, 14:51
              Ceny czego?
            • krystian71 1,5% -to tez podali 19.02.07, 14:54

• gorby podali tez wzrost kosztow produkcji o ok. 2,8% 19.02.07, 15:03
                o ile dobrze pamietam. Ten wzrost cen o 1,5% w zwiazku z tym jest niewiarygodny.
    • cr00t Nie trzeba dodawac do kosztow lapowek 19.02.07, 14:52
      Wiec dochodowosc biznesu zdecydowanie wzrosla. Jak do tego doda sie stabilnosc
      to tak duzty wzrost nie dziwi.
      Yak trzymac panie premierze Jaroslawie Kaczynski.
      • dr.krisk A może ty mi odpowiesz? Bardzo proszę... 19.02.07, 14:56
        cr00t napisał:

>> Yak trzymac panie premierze Jaroslawie Kaczynski.
        Bo jakoś nikt z entuzjastów Pana Premiera Jarosława nie chce nas oświecić:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57571255
        Może ty mógłbyś nam wytłumaczyć?
        • nowytor4 przeczytaj lepie raport Petera Hawkinsa 19.02.07, 15:03
          dotyczącego wpływu korupcji na gospodarkę i jej rozwój.
          Pan profesor zdaje się, że jest teraz w Warszawie (był w Poznaniu).
          • dr.krisk A jaki to ma związek z aptekami?????? 19.02.07, 15:06
            Dlaczego trzeba ustawowo ograniczać ich ilość? I jak to się ma do zwalczania
            korupcji?
            Może ty nam wyjaśnisz?
            Ale bez Michnika i łachachotania.
            • nowytor4 Przeczytaj ten dokument i infantylnych pytań nie 19.02.07, 15:08
              zadawaj.
              • 1tomasz1 Re: Przeczytaj ten dokument i infantylnych pytań 19.02.07, 15:10
                nowytor4 napisał:

> zadawaj.
                Czyli ograniczenie wolnego rynku uważasz za słuszne?
                • nowytor4 "Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze 19.02.07, 15:25
                  nie wyższej niż 15 stopni"
                  Przesyłki pocztowe, bo sprzedaż internetowa jest immanentnie związana z
                  przesyłaniem pocztą (koleją), wiązać się może z wielogodzinnym działaniem
                  temperatury np. 40stopni, czy też z temperaturą -15 stopni. Taka jest
                  codzienność działania poczty. I w przepisach dotyczących przesyłek pocztowych
                  znajdziesz zapis na ten temat.
                  Wobec powyższego przesyłanie leków pocztą nie spełnia podstawowych wymogów
                  dotyczących przechowywania leków. Z bardzo dużym prawdopodobieństwem można
                  przyjąć, że wypadki (zatrucia) spowodowane nieprawidłowym przechowywaniem leku
                  (a prawidłowym z punktu widzenia PKP) będą częste.
                  Kto wobec bezmyślności nadawców przesyłek z lekami "wrażliwymi" ma za to
                  odpowiadać. Przypominam prawo cywilne w kwestii odpowiedzialności jest w Polsce
                  bardzo ułomne.
                  Przy jakimś zgonie, spowodowanym przeterminowanym lekiem, czy lekiem przewożonym
                  przez kolej w warunkach nieodpowiednim dla danego leku, oczywiście wszyscy jak
                  jeden mąż oskarżać będą Rząd o spowodowanie śmierci, czy jakiegoś wypadku.
                  Więc, dopóki nie zostaną "ucywilizowane" warunki prawne takich kontraktów należy
                  liczyć się z takimi a nie innymi działaniami Rządu.
                  Poniatno?
                  • dr.krisk Aleś wymyślił..... 19.02.07, 15:38
                    nowytor4 napisał:

> Przesyłki pocztowe, bo sprzedaż internetowa jest immanentnie związana z
                    > przesyłaniem pocztą (koleją),
                    Immanentnie.... ho, ho. A o przesyłkach kurierskich nie słyszałeś? Większość
                    towarów w handlu internetowych wysyłana jest właśnie przez kuriera, a nie
                    węglarkami.
                    Myślałem, że naprawdę podasz jakiś powód, a nie będziesz kombinował jak pijany
                    na rowerze.

> jeden mąż oskarżać będą Rząd o spowodowanie śmierci, czy jakiegoś wypadku.
                    > Więc, dopóki nie zostaną "ucywilizowane" warunki prawne takich kontraktów
                    należ
                    > y
                    > liczyć się z takimi a nie innymi działaniami Rządu.
                    > Poniatno?
                    Nie poniatno, bo to jakieś bzdury. Miło mi strasznie, że Rząd (dlaczego z dużej
                    litery - ale niech będzie), tak się o mnie martwi - ale proszę aby się ode mnie
                    odpieprzył. Ja sam o siebie zadbam, i żadne pielęgniarki Szczypińskie nie będa
                    decydowac gdzie i od kogo mogę kupowac witaminki i aspirynę na kaca.
                    • nowytor4 ty się strujesz, jak nabywcy chińskich specyfików 19.02.07, 15:48
                      sprzedawanych przez Internet i na targowiskach, a NFI będzie musiało wywalać
                      kupę kasy, na ratowanie twego życia i zdrowia, zamiast na tych rzeczywiście
                      potrzebujacych. Taka sprawa właśnie miała kilka miesięcy temu. Zatruło się w
                      Polsce kilkaset osób.
                      • banme1 piszesz o corhydronie, polskim specjale farmaceut 19.02.07, 15:52
                        ycznym? heheh4e
                        polak, jak zawsze, potrafi.
                      • dr.krisk Niesamowite..... 19.02.07, 16:11
                        Ile troski....
                        Oczywiście, jeżeli struję się alkoholem z domowego wypędu, to zostanę wyleczony
                        w majestacie prawa.
                        Twoje tłumaczenia przypominają mi wykręty ekipy Gierka - "jest mało mięsa na
                        rynku, ale mięso jest niezdrowe!!!".
                        Czy ty nie widzisz śmieszności swoich tłumaczeń?
                  • dr.krisk No i jeszcze... 19.02.07, 15:42
                    .. dlaczego ma być reglamentowana ilośc aptek? 1 apteka na ileśtam tysięcy
                    mieszkańców, w odległości 3 km...
                    Może to byc wyjaśnił?
                    • nowytor4 to pytanie skieruj do Komisji zdrowia w Sejmie 19.02.07, 15:53
                      bo mi się już nie chce tobie tłumaczyć. Zresztą możesz się nie trudzić, z wielu
                      twoich wpisów wnioskuję, że zrozumienie tego przekracza potencjalne możliwości
                      twojej percepcji.
                      A zresztą, powiem ci, jeżeli nie wiesz co o tym myśleć, bo mendia namieszały ci
                      w głowie, to zdaj się na mnie. A ja ci mówię, przyjmij to do wiadomości i nie
                      frasuj się więcej.
                      • dr.krisk Re: to pytanie skieruj do Komisji zdrowia w Sejmi 19.02.07, 16:08
                        nowytor4 napisał:

> bo mi się już nie chce tobie tłumaczyć. Zresztą możesz się nie trudzić, z
                        wielu
                        > twoich wpisów wnioskuję, że zrozumienie tego przekracza potencjalne możliwości
                        > twojej percepcji.
                        Ale może produkować 500-setny post o Michniku uzasadniłbyś ów genialny pomysł?
                        Ty jesteś taki mądry, używasz słowa "immanentny", może wytłumaczysz o co chodzi
                        w tej "bitwie o apteki" - PiSowskiej wersji "bitwy o handel"??
                        • nowytor4 słabiuuuuutko krisku. Rozumiem. Nerwy 19.02.07, 16:12
                          zamów se jakie leki przez Internet. Albo kup jaki Guajazyl, podobno studenci z
                          tego korzystają
                          • dr.krisk Rzeczywiście - nerwy. 19.02.07, 16:14
                            Jakoś nerwowy się robię, gdy widzę te socjalistyczne porządki.
                            Mój dziadek został pozbawiony sklepu i restauracji w ramach owej "bitwy o
                            handel" - dlatego moja rodzina jest przewrażliwiona.
                            Rozumiem, że ty jesteś z aptekarskiej rodziny?
                            • nowytor4 Nie stawiaj kropki na końcu tematu (to nagłówek), 19.02.07, 16:21
                              bo to jakoś głupio wygląda
                              • dr.krisk To wszystko co masz do powiedzenia? 19.02.07, 16:26
                                No tak. Należalo się tego spodziewać.
                                A nie jest ci choć trochę głupio?
                                • nowytor4 Nie zrozumiałeś? Przecież jesteś inteligentnym 19.02.07, 16:35
                                  człowiekiem...
                                  Chciałem dać ci w subtelny sposób do zrozumienia, byś w tym stanie emocjonalnym
                                  nie ciągnął dłużej tych swoich, pożal się Boże, skamleń.
                                  Często czepiałeś się mojej pewnej "gburowatości" w dyskusjach. Teraz rozumiesz
                                  dlaczego tak musiałem postępować? Po prostu, coby "niektóre" foruminki zrozumiały.
                                  Jednak gdybyś dalej nie rozumiał o co mi chodzi, więc wytłumaczę ci tak jak
                                  wcześniej to robiłem:
                                  "spie..j", bo właśnie wychodzę na mniasto (to taki rodzaj ciasta)
                                  • dr.krisk Nie zrozumiałem. 19.02.07, 16:38
                                    Nie interesuje mnie twoja opinia o mojej skromnej osobie. Po prostu sądziłęm że
                                    podasz sensowną odpowiedź na moje proste i nieskomplikowane pytanie. Ale jeżlei
                                    cię to przerasta - to nie zawracaj mi głowy.
    • pawian_oktawian Re: Wzrost produkcji o 15,6% - to przez Antka? 19.02.07, 15:00
      To nie dzięki pisiorstwu, tylko POMIMO pisiorstwa, wy moherowe tłuki.
    • nabucco1954 Re: Wzrost produkcji o 15,6% - to przez Antka? 19.02.07, 15:08
      a co poprawiaczu trepów? w ramch reorganizacji dołożyli ci drugiego mopa w
      doopę żebyś był bardziej wydajny na centralnym? I ścierę w zęby? No to
      gratuluję. Teraz jesteś już "starszy mopowy". Ale ścierę dali ci po to żebyś
      zamknął dziób. Nie doczekałeś sie w stanie wojennym "starszego szeregowego" to
      masz teraz rekompensatę gnido pałacowa.
      • nowytor4 dziękuję za uznanie:) 19.02.07, 16:07

• banme1 Re: Wzrost produkcji o ,4% - to przez Antka? 19.02.07, 15:30
      spada tempo wzrostu malych kaczek nazistowskich?
    • reakcjonista1 To wina lidera opozycji Donia oraz rządu Belki 19.02.07, 16:22

• jackmal przez Antka! 19.02.07, 16:32
      Niebywałe, nie spodziewałem się, że kiedykolwiek zgodzę się z nowytorem.
      Faktycznie wiara tej ekipy, że dzielny Antoni odmieni bieg historii,
      spowodowała, że zupełnie nie tkali kaczych łap w tryby gospodarki. Strach jednak
      pomyśleć, że teraz mogą wpaść na pomysł "odzyskania" ministerstwa finansów i
      wsadzić tam np. Glapińskiego.
    • s-k-i-n Re: Wzrost produkcji o 15,6% - to przez Antka? 19.02.07, 17:02
      a jaki jest wzrost produkcji w przemyśle papierniczym? (by wydrukowac te
      wszsytkie raporty to sporo papieru trzeba bedzie zużyć)
    • dr.freud Wzrost długu o 17% wina Kaczyńskiego. 19.02.07, 17:15
      nowytor4 napisał:

> biznes.onet.pl/0,1488926,wiadomosci.html
      > i jeszcze specjaliści nazwali to "zaskakujący wzrost".
      > A Donek i LiD mieli takie pomysły co z "nadwyżkami" zrobić...
      > Aż mi ich żal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka