frau_pranajtis 23.02.07, 10:46 Jakies obsmierdasy wisza na drzewach, plosza ptaki, zaklocaja spokoj. Losie uciekaja na bagna. To sie w glowie nie miesci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus99 Re: Troche torfu i rozroba na pol Europy 23.02.07, 10:48 nie może się zmieścic jak tej głowy sie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Trochę unikalnej na skalę światową przyrody... 23.02.07, 23:15 no faktycznie nie wiem o co ta cała kłótnia, przecież tej drogi nie dało się zaplanować w innym miejscu. Poza tym pokażemy tym europejskim wykształciuchom, że potrafimy postawić na swoim. A że będziemy musieli płacić jakieś kary? Ależ phi! POLSKI NARÓD JEST BOGATY. ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Troche torfu i rozroba na pol Europy 23.02.07, 10:50 frau_pranajtis napisała: > Jakies obsmierdasy wisza na drzewach, plosza ptaki, zaklocaja spokoj. Losie > uciekaja na bagna. To sie w glowie nie miesci. > Ciekawe czy wykształciuchy wiedzą skąd pochodzi torf do ich wypasionych ogródków? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Z importu? :-)))) 24.02.07, 19:18 Oczywiście ! Z Chin ! A skądby indziej ?... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Troche torfu i rozroba na pol Europy 23.02.07, 10:59 Jak nie ma w czym, to się nie mieści, ale to już ustalono wyżej. Jeżeli wiszący na drzewach zakłócają spokój, płoszą ptaki i łosie, co będzie, kiedy wjedzie buldożer? Odpowiedz Link Zgłoś
pierd333 Re: Losie uciekaja na bagna 23.02.07, 12:16 A blade klępy piszą na forum ;P Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Osly czuja klEpy? 23.02.07, 16:56 A co to jest klepa? To cos co klepie czy cos co ma jasna skore? Odpowiedz Link Zgłoś
pierd333 Nie dość, że klępa to jeszcze... 23.02.07, 21:16 ...opóźniona ;P tinyurl.com/36tah7 Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Blada i opozniona klepa? 23.02.07, 21:39 Sadilam, ze niechlujna, ale bolszewicy zawsze maja racje. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Co ty bladziuchna, 23.02.07, 12:19 Twojej Pani Prezydentowej się przeciwiasz ???... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Ona nie jest moja prezydentowa 23.02.07, 16:03 Od czasu kiedy odpalila te zalosne swieczki dla uciechy diaspory, czekam az wystapi w pomaranczowej szacie, zatanczy hinduski taniec ku czci albo ucaluje Koran. Mam nadzieje, ze potrafi uszanowac wszystkie mniejszoaci religijne w Polsce. A jak nie, to trzeba jej poradzic, zeby nastepnym razem wsadzila sobie chanukije w sempi**rne... Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Nie tak calkiem 23.02.07, 22:11 Ja glosowalam na dwoch. Giertycha i Korwina. Potem nie mialam wyboru. Czyli jest niby moj, ale z przymusu. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra napisałem eufemistycznie o bykach 23.02.07, 12:28 frau_pranajtis napisała: > Jakies obsmierdasy wisza na drzewach, nie widziałem, że też o tym pisałaś i napisałem eufemistycznie o bykach :)) ale te cenzorzy pokasowali moje stare wątki - wyjątkowe tchórze są na tej czerskiej, nie mają argumentów to używają nożyczek Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Troche torfu i rozroba na pol Europy 23.02.07, 16:06 frau_pranajtis napisała: > Losie uciekaja na bagna. Nieprawda. Codziennie ich widzę, jak się pchają przed kamery. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Jaki zart? Obrazil losie! 23.02.07, 21:02 :-)))))) Losie to piekne stowrzenia, a nie wiszace na drzewach obsmierdasy. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Chciałbym! 24.02.07, 00:05 Sęk w tym, że ja ich naprawdę widzę i co gorsza, wcale nie uciekają na bagna, jak sugeruje Blada. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Pielegniarzu, popatrz mily 24.02.07, 00:38 Tak wyglada los www.losiowadolina.com/zdjecia/smiechkuby.jpg Tak losza www.biebrza-explorer.pl/polska/html/gbposza.html A tak loszak www.jerzygrzesiak.pl/atlas/CRW_9579-los-d.jpg To co Ty widzisz, to nie sa losie. Los nie wisi na drzewie, nie gardluje przed kamera i nie ma porabanych pogladow na doline. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: Troche torfu i rozroba na pol Europy 23.02.07, 16:27 A przywiezli ze soba przenosna wygodke czy biegaja w krzaki? Ekolodzy. To brzmi powaznie. Jak fizycy, prawnicy. My wolimy "obsmierdasy". Odpowiedz Link Zgłoś
pandada z pewnością pędzące tamtędy tiry będą cichsze 23.02.07, 16:36 nie ośmieszajcie się ciemnoto Odpowiedz Link Zgłoś
pandada ofiara z przyrody przebłaga boga transportu 23.02.07, 17:15 kołowego? Już wiem dlaczego tak nie lubisz monoteistów z Izraela. jest możliwość alternatywnego poprowadzenia trasy Odpowiedz Link Zgłoś
banme1 Nie mozna brac zapomogi i udawac suwerennych 23.02.07, 17:21 Podpisaliscie akta akcesyjne i inne umowy, wiec musicie teraz tanczyc jak wam kaza. A kazac beda wiele, bo wy jeszcze nawykow cywilizacyjnych wiele nie macie, wiec sie obrazacie ciagle, ze was cywilizowac probuja. Moze im sie uda, dla waszego dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: Troche torfu i rozroba na pol Europy 23.02.07, 17:19 FRAU!! to nie o torf chodzi!!!Tu poczytaj jaki jest prawdziwy cel kretaczy bialostockich! www.4lomza.pl/index.php?k=256 Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Troche torfu ..... wlasnie o to chodzi ! 23.02.07, 21:12 Zwykly zdrowy rozsadek podpowiadalby poprowadzenie trasy tranzytowej daleko od Augustowa ! Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Nie do Kaliningradu ! Via Baltica konczy sie ... 23.02.07, 21:41 .. w okolicach Kowna. Przypuszczam, ze w zwiazku ze znacznym wzrostem handlu zagranicznego na tym kierunku rozbudowywana jest do rozmiarow autostrady. Odcinek polski nigdy nie powinien sie znalezc pod Augustowem. Chyba, ze ktos chce zadowolic wszystkich wojtow na Podlasiu i poprowadzic autostrade wezykiem. Zdrowy rozsadek nakazuje poprowadzic autostrade z okolic Lomzy bardziej na polnoc. Decydentom brakuje wyobrazni - wybuduja mimo protestow estakade nad Rozpuda, a w dniu otwarcia okaze sie, ze jest zupelnie niewystarczajaca. Przewoz towarow na tym kierunku wzrasta corocznie o ok.20%. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Jakie Kowno? Jak chronic to caly region! 23.02.07, 21:48 Niech wzrosnie tranzyt kawalek dalej, a na pn-wsch Polski bedziemy mieli enklawe przyrodnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Jakie Kowno? Jak chronic to caly region! 23.02.07, 22:08 W tej chwili niektorym firmom bardziej oplaca sie przewozic kontenery promem na trasie z Polnocnych Niemiec na Litwe czy do Finlandii niz jechac przez ten nieszczesny Augustow. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis I bardzo slusznie 23.02.07, 22:13 Oddac d***kratom forse i pokazac im semipiterne w calej okazalosci. A obsmierdasy niech sobie wisza na drzewach. Zadnych negocjacji... Z bolszewikami sie nie negocjuje! Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: I bardzo slusznie 23.02.07, 22:16 frau_pranajtis napisała: > Oddac d***kratom forse i pokazac im semipiterne w calej okazalosci. > A obsmierdasy niech sobie wisza na drzewach. > Zadnych negocjacji... Z bolszewikami sie nie negocjuje! Ja też bolszewik ?... Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Re: I bardzo slusznie 23.02.07, 22:20 A dlaczego? Zmieniles poglady? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: I bardzo slusznie 23.02.07, 22:31 frau_pranajtis napisała: > A dlaczego? Zmieniles poglady? Nie... Ale to ty twierdzisz, że obrona Rospudy to bolszewizm... ;-P "Lewakiem" już zresztą zostałem... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Oczywiscie, ze bolszewizm 23.02.07, 22:39 Jestesmy panstwem prawa czy nie? Byly stosowne terminy, jest plan zagospodarowania terenu, byly plany iwestycyjne, mogli protestowac, pisac do woli. W terminie! Jesli nie mieli podstawy prawnej i urzad wydal decyzje, to moga ten urzad pocalowac. Gdzie byli Ci wszyscy ludzie, co teraz pisza blogi i wisza na drzewach? Sprobuj sie polozyc na placu budowy po wydaniu wszystkich decyzji, bo Ci hipermarket nie odpowiada! To Cie skuja i wywioza. Bolszewickie myslenie to takie, ze mozna przedkladac jeden interes nad drugi nizegodnie z prawem. Ci ludzie tam wlasnie to robia. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Oczywiscie, ze bolszewizm 23.02.07, 23:07 frau_pranajtis napisała: > Jestesmy panstwem prawa czy nie? Hehehe, państwem prawa... ;-/// > Byly stosowne terminy, jest plan zagospodarowania terenu Naprawdę ?... To jakim cudem kawałek terenu, przewidzianego w tymże planie pod drogę (ponoć od 15 lat), już PO wydaniu decyzji środowiskowej (październik '06) bez problemu sprzedano Wajrakowi i jego kumplom w grudniu '06, a więc ledwie 2 miesiące temu ???!!! Urząd Mista i Gminy Augustów nie prowadzi ewidencji gruntów ???!!! , byly plany > iwestycyjne, mogli protestowac, pisac do woli. W terminie! Jesli nie mieli > podstawy prawnej i urzad wydal decyzje, to moga ten urzad pocalowac. > Gdzie byli Ci wszyscy ludzie, co teraz pisza blogi i wisza na drzewach? Prześledź sobie wątki dotyczące Rospudy na tym forum i proszę cię, nie pisz więcej takich bzdur, że nikt wcześniej nie protestował. Protestowali, tylko bolszewia (która estakadę wymyśliła i forsowała) miała ich głęboko w, jak to lubisz nazywać, sempi...nie. > > Sprobuj sie polozyc na placu budowy po wydaniu wszystkich decyzji, bo Ci > hipermarket nie odpowiada! Gdyby tow. Majchrowski chciał postawić hipermarket w Lasku Wolskim, to bym się położył... > Bolszewickie myslenie to takie, ze mozna przedkladac jeden interes nad drugi > nizegodnie z prawem. Ci ludzie tam wlasnie to robia. Jeśli masz na myśli decydentów odpowiedzialnych za tę inwestycję, to masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis :-)))) 23.02.07, 23:15 No nie! Jak masz plan zagospodarowania i wiesz co ma byc zbudowane, albo sa papiery do wgladu a sprawa dyskutowana od miesiecy, to jak sobie kupisz dzialke kolo planowanej inwestycji, nie mozesz kwestionowac praw nabytych innych wspolwlascicieli. Kupili sobie dzialki, bo chcieli. Moga sobie kupic dzialki pod elektrownia atomowa jak ktos im odsprzeda. Co to ma do rzeczy? Mozesz sie polozyc gdzie chcesz. Decyduje plan zagospodarowania i terminy. > > Bolszewickie myslenie to takie, ze mozna przedkladac jeden interes nad dr > ugi > > nizegodnie z prawem. Ci ludzie tam wlasnie to robia. > > Jeśli masz na myśli decydentów odpowiedzialnych za tę inwestycję, to masz rację > . Decydenci dzialaja w imieniu ludzi, ktorzy ich wybrali. O ile wiem ekologow spolecznosc lokalna nie wybierala. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Troche torfu ..... wlasnie o to chodzi ! 23.02.07, 21:33 adalberto3 napisał: > Zwykly zdrowy rozsadek podpowiadalby poprowadzenie trasy tranzytowej daleko od > Augustowa ! Gdy nie wiadomo o co chodzi, to... wiadomo o co chodzi... ;) A to przesłania zdrowy rozsądek... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Re: Troche torfu ..... wlasnie o to chodzi ! 23.02.07, 22:04 Chca tym torfem handlowac? Chyba nie wolno tak sobie torfu wydobywac i sprzedawac, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Troche torfu ..... wlasnie o to chodzi ! 23.02.07, 22:15 frau_pranajtis napisała: > Chca tym torfem handlowac? > Chyba nie wolno tak sobie torfu wydobywac i sprzedawac, nie? Nie torfem bladziutka, nie torfem... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Re: Troche torfu ..... wlasnie o to chodzi ! 23.02.07, 22:22 A czym? Ludzkim zyciem? Zabawa ,,w kogo wjedzie tir''? Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 "...Zabawa ,,w kogo wjedzie tir''? ..." 23.02.07, 22:25 A jak sie zatrzyma, to mu sprzedamy torf. Propozycja nie do odrzucenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: "...Zabawa ,,w kogo wjedzie tir''? ..." 23.02.07, 22:33 Może w śpiącego na służbie komendanta augustowskiej drogówki ?... Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Ani mysle placic wiecej z moich podatkow 23.02.07, 22:41 na policje, bo tiry ludzi zabijaja, bo droga jest za waska, bo ludzie za kierownica zasypiaja, bo jest tam niebezpiecznie, aludziom sie domy rozpadaja od drgan. Nalezy zamknac przejscie graniczne i rozpedzic ekologow na 4 strony swiata. Ja bym nie dyskutowala z zadnymi ekologami. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Ani mysle placic wiecej z moich podatkow 24.02.07, 19:22 frau_pranajtis napisała: > na policje, bo tiry ludzi zabijaja, bo droga jest za waska, bo ludzie za > kierownica zasypiaja, bo jest tam niebezpiecznie, aludziom sie domy rozpadaja o > d > drgan. > Nalezy zamknac przejscie graniczne i rozpedzic ekologow na 4 strony swiata. > Ja bym nie dyskutowala z zadnymi ekologami. Ty tak na poważnie ?... Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Ani mysle placic wiecej z moich podatkow 24.02.07, 19:23 Gniewko może wytłumaczysz jak te dołki kopią nad Rospudą ? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Jestem powazna jak nigdy 24.02.07, 19:33 A poglad, ze wandale z Europy beda nam mowic jak mamy szanowac przyrode uwazam za skandal. Zycia ludzkiego nie mozna ceniz nizej niz torfu i wijacej sie rzeki. Niech mi pokaza te Eurodupki, gdzie maja u siebie takie torfowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Troche torfu ..... wlasnie o to chodzi ! 23.02.07, 22:30 Twoja wypowiedz swiadczy o tobie.Troche torfu Pod czapeczka.Budowa Estakady Kwiatkowskiego w Gdyni trwa ponad 34 lata.Przez bagna bedzie trwala dluzej.Gdynska Estakada jest wspolfinansowana przez UE.Rospuda bedzie w 10 kolejnosci.po wizycie papieza,budowie swiatyni,olimpiadzie(Kaczor obiecal)itd.A wic wnuki dzisiejszych dzieci maja szanse. Czy na trasie ktora jezdza te przeklete ciezarowki sa przjscia dla pieszych z swiatlami,kladki,tunele?Ograniczenie predkosci do 30/godz? Policja z radarami? O pardon policja jest zajeta sciganiem i notowaniem pisuarowych wrogow zwanych zielonymi. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Tak tak... Wiecej policji 23.02.07, 22:33 Wiecej policji w Augustowie, niech zatrzymuja polprzytomnych kierowcow, co chca dojechac do granicy, a obsmierdasy niech wisza na drzewach. Obwodnica jest potrzebna ludziom, bo zyc nie moga, a tiry im zabijaja bliskich. Zwiekszenie liczby policjantow i radarow... tez mi rozwiazanie. Zwalcza sie przyczyne, a nie objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Tak tak... Wiecej policji 23.02.07, 22:44 frau_pranajtis napisała: > Obwodnica jest potrzebna ludziom, bo zyc nie moga, a tiry im zabijaja bliskich. Nikt, łącznie z "ekoterrorystami" nie kwestionuje potrzeby budowy obwodnicy - NIE to jest przedmiotem sporu... > Zwiekszenie liczby policjantow i radarow... tez mi rozwiazanie. > Zwalcza sie przyczyne, a nie objawy. > Zatem chcesz, żeby TIRy rozjeżdżały augustowskie dzieci ?... Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Tak tak... Wiecej policji 23.02.07, 22:58 Polprzytomni nie maja prawa jechac.Jeli jedzie polprzytomny,to naraza sie na wysoka kare oraz zatrzymanie prawa jazdy..Kierowca moze jechac nie wiecej jak 10 godzin dzienni i musi mic po 4 gogzinach przerwe.W Alpach jest szereg miast gdzie jadzie wiecej ciezarowek niz przez Augustow.I jakos policje tamtych krajow daja sobie rade i nikt nie jest rozjezdzany.Ja wiem ze kaczysci tesknia za czasami Iwana Groznego ktorego rozrywka bylo wjezdzanie rozpedzonymi konmi w tlum.No coz Takie macie korzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Troche torfu ..... wlasnie o to chodzi ! 23.02.07, 22:37 x2468 napisał: > Czy na trasie ktora jezdza te przeklete ciezarowki sa przjscia dla pieszych z > swiatlami,kladki,tunele?Ograniczenie predkosci do 30/godz? Policja z radarami? > O > pardon policja jest zajeta sciganiem i notowaniem pisuarowych wrogow zwanych > zielonymi. Dokładnie ! Gdzie indziej potrafią w środku nocy stać pod szkołą (gdzie jest ograniczenie do 40 km/h), gdy przejeżdża 1 samochód na 2 godziny i łapać za przekroczenie bo "szkoła i przejście po którym chodzą dzieci". Dlaczego nie w Augustowie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: Troche torfu i rozroba na pol Europy 23.02.07, 22:42 kto odpowiada za to ,że Polska przyjeła program NATURA 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Wandale z Europy? 23.02.07, 23:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57925059 Odpowiedz Link Zgłoś
artsg E... tam torfu. Kawałek łąki nie koszonej 23.02.07, 23:27 frau_pranajtis napisała: > Jakies obsmierdasy wisza na drzewach, plosza ptaki, zaklocaja spokoj. Losie > uciekaja na bagna. To sie w glowie nie miesci. > Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: E... tam torfu. Kawałek łąki nie koszonej 23.02.07, 23:37 Masz na mysli w "lebku niziolka sie nie miesci?" Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Troche torfu i rozroba na pol Europy 24.02.07, 00:02 obśmierdasy... hehe dobre :)) Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Troche torfu i rozroba na pol Europy 24.02.07, 00:11 bard333 napisał: > obśmierdasy... hehe dobre :)) To ile czasu już się nie myli? Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Troche torfu i rozroba na pol Europy 24.02.07, 00:15 na mrozie zarazki giną...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Troche torfu i rozroba na pol Europy 24.02.07, 19:26 bard333 napisał: > na mrozie zarazki giną...;)) Zdaniem atrsg'a wręcz przeciwnie !!! Epidemią straszy !!!!!!!!!!! ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Troche torfu i rozroba na pol Europy 24.02.07, 00:20 A wy znowu o tym Kaminskim i Jurkieu z ryngrafem.Coscie sie tak biedaczkow uczepili.Co oni za to moga ze cuchna. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Troche torfu i rozroba na pol Europy 24.02.07, 00:24 a niech cuchną, ja ich nie wącham i póki co na szczęście (w tym przypadku) przez tv nie ma takiej możliwości, myślisz że Kamiński bardziej cuchnie niż Kalisz? W tv poglądy Kalisza waniają bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Gadasz jak jeden facet w Ojcowie !!!!!! 24.02.07, 00:28 To była wycieczka szkolna w liceum. Nie chciało nam się zwiedzać Groty Łokietka i z kumplami zostaliśmy przy kierowcy jako źle się czujący. Klasa poszła, my fajki do ust i jaramy. Podchodzi kierowca i mówi: ku.wa, cały ten park narodowy to jest ku.wa głupota, ja bym ku.wa te wszystkie skały wysadził w powietrze i narobił ku.wa cementu, ku.wa tyle materiału budowlanego się marnuje Odpowiedz Link Zgłoś