kum.z.antalowki Jak to jak? By twój chlewik, kanałku piaseczyński 28.02.07, 21:34 A jaka jest w IPN sygnatura twojej PiSdnietej natury? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 28.02.07, 21:55 Dlatego, że nie innej możliwości zrobienia mostu dla Warszawy - trzeba by poprowadzić obejście do Bałtyku i zrobić most na morzu. A w Rospudzie możliwość obejścia jest, i na dodatek zapewne tańsza od estakady. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 28.02.07, 21:58 man_sapiens napisał: > Dlatego, że nie innej możliwości zrobienia mostu dla Warszawy - trzeba by > poprowadzić obejście do Bałtyku Wystarczy do Płocka Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny Tylko piesi do 50 kg 28.02.07, 21:56 www.lvivrem.org.ua/offtopic/publications/verhivja/kladka.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 28.02.07, 22:00 Na żądanie ekologów pomaluje się filary na niebiesko, żeby się ryby o nie nie obijały. Przy moście Siekierkowskim zastosowano specjalnie przygotowane w Szwajcarii liny nośne w kolorze pomarańczowym, żeby ich ptaki widziały. Ciekawe kiedy pomalują na pomarańczowo linie wysokiego napięcia i gałęzie drzew. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 28.02.07, 22:03 p.smerf napisał: > Na żądanie ekologów pomaluje się filary na niebiesko, żeby się ryby o nie nie > obijały. Przy moście Siekierkowskim zastosowano specjalnie przygotowane w > Szwajcarii liny nośne w kolorze pomarańczowym, żeby ich ptaki widziały. Ciekaw > e > kiedy pomalują na pomarańczowo linie wysokiego napięcia i gałęzie drzew. Na Moście siekierkowskim ginie rocznie kilka tysięcy ptaków Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 28.02.07, 22:22 > Na Moście siekierkowskim ginie rocznie kilka tysięcy ptaków Zrodlo? Link? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 28.02.07, 22:27 pla_cebo napisała: > > Na Moście siekierkowskim ginie rocznie kilka tysięcy ptaków > > Zrodlo? Link? Czytałem o tym kilka minut temu na jakiejś stronie internetowej Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Eee, przeciez ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem 28.02.07, 23:35 artsg napisał: > Czytałem o tym kilka minut temu na jakiejś stronie internetowej A skąd wiesz, ze to było o tym? Po czym poznałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 01.03.07, 09:17 artsg napisał: Na Moście siekierkowskim ginie rocznie kilka tysięcy ptaków === Rozebrać most!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny_gosc Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 28.02.07, 22:02 artsg napisał: > to Natura2000. Wie ktoś? To proste, ekolodzy wytyczą wariant alternatywny omijający Wisłę. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 28.02.07, 22:03 dziwny_gosc napisał: > artsg napisał: > > > to Natura2000. Wie ktoś? > > To proste, ekolodzy wytyczą wariant alternatywny omijający Wisłę. Najbliższy możliwy wariant to Płock Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny_gosc Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 28.02.07, 22:07 dziwny_gosc napisał: > artsg napisał: > > > to Natura2000. Wie ktoś? > > To proste, ekolodzy wytyczą wariant alternatywny omijający Wisłę. Najbliższy możliwy wariant to Płock To miał być żart z tym wariantem, ale chyba się nie udał:) Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 28.02.07, 22:12 w W-wie mamy "most" wzdłuż Wisły Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 28.02.07, 22:19 potodno napisał: > w W-wie mamy "most" wzdłuż Wisły Niedawno wybudowany a już potrzebuje remontu Odpowiedz Link Zgłoś
kazden.jeden Temu PiS nie chciał budować mostu i nie zbudował 28.02.07, 23:10 Z tego samego powodu PiS nie budował obwodnicy. Ale czemu nie budował metra a wiadukty tak niechetnie i pomalutku jak koń pod górkę? --- artsg, zapytaj kolegów i uzasadnij czemu metro i wiadukty są zdaniem PiS-u złe! Odpowiedz Link Zgłoś
m.marle No własnie, niech PiS wytłumaczy swe lenistwo 28.02.07, 23:16 Przez cztery lata nawet przetargu na budowę mostu nie potrafił sprawnie przeprowadzić. W efekcie - teraz będzie o wiele drożej, bo stal podrożała dwukrotnie, a koszty robocizny o 50%. Przez głupie pisuary same straty. Tylko ze wszystkimi kłócić się łajzy potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Coś ty? PiS ani do roboty, ani do pomyślunku 28.02.07, 23:31 Tylko władza, ciepłe posadki i opluwanie tych, którzy chcą coś sensownego robić. Ani niczego nie zbudują, ani nie wytłumaczą - czemu nie zbudowali (a jedynie, jak w Białymstoku, podpiszą kłamliwie, że zbudowane i działa). A kiedy się PiS-owski przekręt wyda, to im sie w tyłkach gotuje i szukają jelenia by nań zwalić winę za swoją nieudolność. A w Warszawie - to sie boją, że HGW starannie skontroluje kwity za minione 4 lata i zrobi PiS-owi taki IPN, ze im kapcie pospadają i zostaną w dziurawych skarpetkach. ---- "Man kan singen, man kan tancen, aber nicht mit dem zasrancen" /usłyszane na podwórku/ Odpowiedz Link Zgłoś
sodoma4 Re: HGW wykazała się już starannością sprawdzania, 01.03.07, 00:09 przy zakupie akcji PZU przez BIG wykazała intelektualna ślepotę. Przy składaniu zeznania koledzy zapomnieli ją przypilnować. Ksywka „bufetowa” wśród kolegów klubowych nabiera rumieńców. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: HGW wykazała się już starannością sprawdzania 01.03.07, 00:15 sodoma4 napisał: > przy zakupie akcji PZU przez BIG wykazała intelektualna ślepotę. > Przy składaniu zeznania koledzy zapomnieli ją przypilnować. > Ksywka „bufetowa” wśród kolegów klubowych nabiera rumieńców. >******************************* A w Nowym Targu mieszka góral co mu na przyrodzeniu 10 wron może usiąść. Odpowiedz Link Zgłoś
windykator.historycznie.zajety Re: No własnie, niech PiS wytłumaczy swe lenistwo 01.03.07, 14:15 Skoro zdemolowało się, lub sprzedało huty za złotówkę to dobrze wam tak. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Temu PiS nie chciał budować mostu i nie zbudo 01.03.07, 07:24 przede wszystkim trzeba zburzyć most w Górze Kalwarii, żeby Tiry jechały przez centrum Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 01.03.07, 00:13 potodno napisał: > w W-wie mamy "most" wzdłuż Wisły ************************ ?????? Kazio wybudował?Jak ty jesteś z Warszawy to ja jestem perski dywan z 10 cm włosem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sodoma4 Re: Najlepsze pomysły HGW na reformy 01.03.07, 00:17 w Warszawie są już na wyczerpaniu: Zmniejszenie ilości dzieci w klasie z 32 do 30. – to jest coś, co zapisze się w historii warszawskich prezydentów. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki 4 sodomici nie lubią p. Hani? A pies ich...je**ał! 01.03.07, 00:36 Głosowało na nią 300 tysięcy warszawiaków, a dziś, jako obiekt nieustannego ataku znienawidzonych PiSuarów, ma w Stolicy zapewnione jeszcze silniejsze poparcie! Świat nie jest taki zły Świat nie jest wcale mdły Niech no tylko powtórzą wybory... Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 01.03.07, 00:29 jaki kaziu???? bredzisz znowu od teraz jestes perski dywan Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 01.03.07, 00:31 towarzyszu, to gdzie jest w warszawie ten most rownoległy do wisly? Chetnie obejrze takie cudo na google maps :) Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 01.03.07, 00:31 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,2111811.html Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 01.03.07, 00:35 Po roku 2004 było kilkadziesiąt postepowań prokuratorskich.Jakoś niczego nie wykryto.Za to Marcienkiewicz niedaleko tego tunelu wynajął PiSiorowemu koleżce(zamieszanemu w tę niby AFERĘ)8 kortów tenisowych za 4700,-zł miesięcznie.Trzeba będzie to unieważnic. Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 01.03.07, 00:35 Towarzysz jakis słabo kumaty :) Pisał towarzysz o moscie, a podaje link do artykulu o tunelu:) Klopoty z odróżnieniem jednego od drugiego? No to gdzie ten most? :) Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 01.03.07, 00:38 widac ze POpluczyno czy inna LIDko nie masz o nicztm pojecie cos ty z pipidówka a W-we to moze w telewizji u sasiada widziałeś Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 01.03.07, 00:40 towarzyszu denko, zaczynacie bełkotać coś od rzeczy:) Pytanie było proste i nawet mocno opóźniony w rozwoju 10 latek byłby w stanie na nie odpowiedzieć - gdzie znajduje się w Warszawie ów most równoległy do Wisły, o którym towarzysz pisze? :) Odpowiedz Link Zgłoś
potodno [...] 01.03.07, 00:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 01.03.07, 00:40 potodno napisał: > widac ze POpluczyno czy inna LIDko nie masz o nicztm pojecie > cos ty z pipidówka > a W-we to moze w telewizji u sasiada widziałeś *************************** Pogadamy jak dorośniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
potodno [...] 01.03.07, 00:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 01.03.07, 00:34 ros128 nastepy dywan Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Artykuł jest z 2004 roku :-)) 01.03.07, 00:37 PiSiory gonią w piętkę.Już dawno ludzie zamieszani w tę AFERĘ działają ramię w ramię z Kaczorami. Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 [...] 01.03.07, 00:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: towarzyszu denko :) 01.03.07, 00:39 Mógł widzieć most w kopalni,albo jaskini.Był nad wodą a pod ziemią.Od tamtej pory mu się myli. Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: towarzyszu denko :) 01.03.07, 00:40 widac zes POpłuczyna i o W-wie pojecia nie masz a twoje tekst są załosne Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p [...] 01.03.07, 00:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: towarzyszu denko :) 01.03.07, 00:44 potodno napisał: > widac zes POpłuczyna i o W-wie pojecia nie masz > a twoje tekst są załosne Towarzyszu denko, spowodujcie choć chwilowe zaiskrzenie swoich synaps i pomyślcie - most równoległy do rzeki to sensacja na skalę światową:) Tłumy turystów by przyjeżdzały go zobaczyć. Iście jest to wielka strata dla Warszawy ze taka potencjalna atrakcja nie jest nagłaśniana. Ten bład łatwo naprawić - internet to potęga - wystarczy tylko wiedziec gdzie ten most sie znajduje. A wt yo towarzyszu denko przecież wiecie - wszak w innym wypadku jak ten idiota byscie głosu w tej sprawie nie zabierali, czyz nie?:) Wiec przestancie sabotowac dalszy rozowj stolicy i ujawinijce położenie tej perły architektury i inżynierii :) Odpowiedz Link Zgłoś
potodno [...] 01.03.07, 00:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 [...] 01.03.07, 00:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: towarzyszu denko :) 01.03.07, 00:55 ty naprawde kumaty nie jestes -ale co się dziwc zobacz mój 1 wpis most był w cudzysłowie bo tak potocznie w W-wie nazywa sie ten tunel Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: towarzyszu denko :) 01.03.07, 01:02 potodno napisał: > ty naprawde kumaty nie jestes -ale co się dziwc > zobacz mój 1 wpis most był w cudzysłowie > bo tak potocznie w W-wie nazywa sie ten tunel >**************************** To ty go tak nazywasz.Na razie twoja twórczość nie przenikneła do języka stołecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: towarzyszu denko :) 01.03.07, 01:06 przestań bo jests smieszny nastepny albo ten sam co nie rozumie co to jest cudzysłow" " i nie zna W-wy Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: towarzyszu denko :) 01.03.07, 01:04 potodno napisał: > ty naprawde kumaty nie jestes -ale co się dziwc > zobacz mój 1 wpis most był w cudzysłowie > bo tak potocznie w W-wie nazywa sie ten tunel Tak, zawsze wiedzialem ze pewna czesc populacji warszawy ilorazem kumacji przypomina cos pomiedzy zdechłą meduzą, a rurą żeliwną bez szwu:) Początkowo kryterium pozwalającym wydzielić ten fenotyp było zamiłowanie do pisu, teraz pojawiła się druga cecha - niezdolnosc do odróznienia mostu od tunelu. A wy, towarzyszu denko, jestescie owego fenotypu wrećz modelowym przykładem:) BTW: znaleźliście juz ten mityczny wpis w ktorym oglaszam ze jestem z warszawy? :) > Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: towarzyszu denko :) 01.03.07, 01:09 ross128 napisał: > potodno napisał: > > > ty naprawde kumaty nie jestes -ale co się dziwc > > zobacz mój 1 wpis most był w cudzysłowie > > bo tak potocznie w W-wie nazywa sie ten tunel > > Tak, zawsze wiedzialem ze pewna czesc populacji warszawy ilorazem kumacji > przypomina cos pomiedzy zdechłą meduzą, a rurą żeliwną bez szwu:) Początkowo > kryterium pozwalającym wydzielić ten fenotyp było zamiłowanie do pisu, teraz > pojawiła się druga cecha - niezdolnosc do odróznienia mostu od tunelu. > A wy, towarzyszu denko, jestescie owego fenotypu wrećz modelowym przykładem:) > BTW: znaleźliście juz ten mityczny wpis w ktorym oglaszam ze jestem z > warszawy? :) > > >************************ Masz rację,dotyczy to tzw.warszawiaków flancowanych,co ich do Warszawy w kobiałce przywiezli.Warszawiak cała gębą,ale jak potrzebna metryka musi brać dwa dni wolnego minimum.Takich właśnie świeżej daty mieszkańców pozyskuje PiS.Niektórym nawet podoba się stan warszawskich dróg,po rodzinnych wykrotach to luksus. Odpowiedz Link Zgłoś
m.marle [...] 01.03.07, 01:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nowinator Re: towarzyszu denko :) 01.03.07, 14:06 > Podpowiem wam ze most to takie coś co jest NAD ziemią, a tunel to cos POD > ziemią. Wiec gdzie ten most równoległy do wisły? :) A właśnie, że nie. Bo to co Ty nazywasz (błędnie lub ze zwykłej niewiedzy) "tunelem" to nic innego jak MOST. Tyle tylko, że szeroki i jednoprzęsłowy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Jak? Normalnie! Wbija sie pale potodno jak ch. w d 01.03.07, 00:45 potodno napisał: > ros128 > nastepy dywan Obciachowego nicka se użyłeś przy dyskusji o budowie mostów... Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 01.03.07, 01:56 potodno napisał: > w W-wie mamy "most" wzdłuż Wisły Który, warsiawiaku z Pipidówy? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Czy z tego względu Kaczor mniejszy 01.03.07, 01:00 nie wybudował mostu, panie znad śmierdzącej Jeziorki k/ Piaseczna? Odpowiedz Link Zgłoś
m.marle 4 lata PiSu, to dla miasta był najgorszy zastój ! 01.03.07, 01:24 Przecież oni nie potrafią nic pożytecznego stworzyć. Im tylko walka o władzę w głowie, a władza po to by wywoływać kłótnie i awantury. Ze wszystkimi o wszystko. Ich po prostu boli, jeśli ktoś normalnie i spokojnie pracuje. Naściągali do Warszawy politykierów od siedmiu boleści z różnych zapadłych grajdołów, niby prawicowych, ale do roboty - dwie lewe ręce... Całe to kacze towarzycho dekuje się na jakichś dawanych im na krzywy ryj urlopach, na przeciąganych miesiącami L-4... Tak wygląda rewolucja moralna? Sralna, a nie moralna! Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: 4 lata PiSu, to dla miasta był najgorszy zast 01.03.07, 01:42 Komisarza nie będzie.Kaczory juz wiedzą że udało się zabezpieczyć dokumentacje ich poczynań.Co do wyborów,też im nie pasuje,kolejna klęska im nie pomoże.Nadzieja w orzeczeniu sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 01.03.07, 01:55 artsg napisał: > to Natura2000. Wie ktoś? No i? PS. Znalazłeś już gdzieś w sieci zdjęcia zniszczeń i śmietniska w obozie ekologów w Dolinie Rospudy? A może to ty pobiłeś przyjacieja Adama Wajraka i wybiłeś w jego domu okna? Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany1 Te zjawisko nie pobiło.Te zjawisko lubi kamieniami 01.03.07, 03:28 po szybach rzucać.... Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 01.03.07, 08:10 Ja zgłaszam do programu Natura 2000 Piaseczno. Takie okazy jak artsg należy objąć szczególną ochroną i troską !... Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Wodzuś od razu dał sobie spokój, nieprawdaż? 01.03.07, 08:22 I jego komisarze też - jakże by zresztą śmieli inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Jak HGW chce wybudować most, skoro Wisła... 01.03.07, 08:25 A ja mam pytanie, kto z obronców tej całej zakichanej Rospudy słyszał o jej istnieniu rok temu? Czy kmioty polskie widziały np. autostrady alpejskie w Austrii czy Włoszech? Drogi w Stanach to dla nich pewnie gorsze draństwo nić Oświęcim? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Cześć, Hamerykan ! ;-PPP 01.03.07, 08:39 derduch napisał: > A ja mam pytanie, kto z obronców tej całej zakichanej Rospudy słyszał o jej > istnieniu rok temu? Np. ja - i to znacznie wcześniej niż rok temu... > Czy kmioty polskie widziały np. autostrady alpejskie w Austrii czy Włoszech? > Drogi w Stanach to dla nich pewnie gorsze draństwo nić Oświęcim? Czy kmiot polski co Hamerykę zobaczył i zdurniał do imentu (jak dziki na widok paciorków i lusterek) odpowie mi w końcu (w odpowiednim wątku na "auto moto" albo tu - jak woli), czy rzeczywiście żarcie w tej Hameryce jest tańsze niż w Polsce ??? Ciekaw jestem też, czy polskim zwyczajem kmiot polski migał i trąbił na jadących lewym pasem przepisowe i wyrzucał pety przez okno 70 mph ?... Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Cześć, Hamerykan ! ;-PPP 01.03.07, 08:56 1. Zarcie jest tańsze. Oczywiście jest Walmart dla motłochu i np. Publix gdzie jest miło i elegancko. Przez dwa tygodnie na żarcie dla 4 dorosłych i 3 dzieci wydaliśmy ledwie 1500$, niczego sobie nie odmawiając, wpieprniczając sushi czy chlejąc Jack Daniels. To ja kurde w polskim skansenie więcej na miche wydaje. 2. Skoro przytaczasz wątekz tamtego forum to przeczytaj post zakładający go, wyraźnie napisałem że tam przepisów się nie łamie. Bo po jakiego giertycha mam jechać np. 50 gdy przy 40 mam zielona fale? 3. Nie palę, to robią tylko głupcy. 4. W każdym cywilizowanym kraju zostaniesz obtrabiony gdy blokujesz lewy pas, a we Włoszech to możesz i po ryju dostac. Po czym poznac polskiego kmiota na autobanie? Wlecze się środkiem przy prawym wolnym. 5. W Stanach wszystko mi się podobało i na pewno jeszcze nie raz tam śmignę, prawdopodobnie w maju skoczymy do Kaliforni. Szok po powrocie do polskiego syfu był tak duży że lecimy w przyszłym tygodniu do Egiptu odreagować, nic tak nie relaksuje jak solidny 5 gwiazdkowy resort :-) Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: Cześć, Hamerykan ! ;-PPP 01.03.07, 09:26 derduch napisał: Szok po powrocie do polskiego syfu ----- tak to jest gdy nas..ł w swoje gniazdo i nie posprzątał, Teraz pisze że tam syf. No cóż wsiok któremu sie zdaje że jest "yntelygentem" to katastrofa. Wyrazy współczucia> Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Cześć, Hamerykan ! ;-PPP 01.03.07, 09:41 derduch napisał: > 1. Zarcie jest tańsze. Podaj zatem dla udowodnienia tej tezy ceny chleba (czy raczej ichniego wyrobu chlebopodobnego), mleka, piwa, coli, big maka etc. > 4. W każdym cywilizowanym kraju zostaniesz obtrabiony gdy blokujesz lewy pas, a we Włoszech to możesz i po ryju dostac. Po czym poznac polskiego kmiota na > autobanie? Wlecze się środkiem przy prawym wolnym. Znaczy się USA nie są cywilizowanym krajem, a po ich hajłejach jeżdżą same polskie kmioty... Nawet ciężarówkami... Bo tam nagminnie wloką się środkowym pasem przy prawym wolnym... Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Cześć, Hamerykan ! ;-PPP 01.03.07, 10:20 Paragonów przecież nie zbierałem, ceny są zróżnicowane, u nas tez szynka kosztuje 35 pln/kg ale są też jej podróbki np za 14. Zerknij sam na sklep w którym przeważnie kupowalismy www.tinyurl.pl?DHZqDTr0 Jak mówie, w Walmart jest sporo taniej jak ktoś woli... Benzyna litr 1,8 pln wychodzi :-) Golarka Philips 9160 u nas kosztuje ok.900 zlotych, tam kupiłem za 420, okulary Ray-Ban w Polsce 800 tam dałem mniej niz 400, elektronika pół darmo, złoto 14K po 50 zlotych gram. W tej cenie co u nas kupisz lepiej wyposażoną Fabie tam masz spokojnie Camry. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Cześć, Hamerykan ! ;-PPP 01.03.07, 11:10 derduch napisał: > Benzyna litr 1,8 pln wychodzi :-) Mieszaleś z tym "danielsem" ?... > Golarka Philips 9160 u nas kosztuje ok.900 zlotych, tam kupiłem za 420, okulary > Ray-Ban w Polsce 800 tam dałem mniej niz 400, A to wpieprzałeś na śniadanie, obiad, czy kolację ???... ;-PPP elektronika pół darmo, złoto 14K > po 50 zlotych gram. > W tej cenie co u nas kupisz lepiej wyposażoną Fabie tam masz spokojnie Camry. To wiem doskonale ale pytałem cię wyraźnie o ŻARCIE !... Twierdzisz, że jest tańsze niż w Polsce, więc przytoczę ci co nas znajomy Amerykanin opowiadał swojemu znajomemu Amerykaninowi o swoim pobycie w Polsce: "Idziemy do restauracji, zamawiamy kolację na 8 osób, niczego sobie nie żałujemy, do tego hektolitry piwa, potem prosimy o rachunek... 60 dolarów !!!" I obaj w śmiech. Pytanie do ciebie: śmiali się, że tak drogo, czy że tak tanio ?... Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Cześć, Hamerykan ! ;-PPP 01.03.07, 12:28 Dałem link, zerknij ceny, takie trudne? Jak dla mnie taniocha, ceny jakie płace u nas sa podobne, może oprócz pieczywa, super francuskie bułki były po 2,5$ za 5 sztuk. A cytowany przez Ciebie przykład to chyba żart cenowy. Cztery osoby, restauracja Street w Warszawie, czyli zwykła, żaden cud, obiadek z wódeczką i deserem 500 zlotych... 8 osób za 180 zlotych? :-))) Piwo w Bierhalle kosztuje 17-25, przykro mi ale chyba w innym świecie żyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Cześć, Hamerykan ! ;-PPP 01.03.07, 19:51 derduch napisał: > Dałem link, zerknij ceny, takie trudne? Przeciez zerknąłem, a i ceny wal-martowskie też znam i jakoś mi na twoje nie wychodzi... > Jak dla mnie taniocha, ceny jakie płace u nas sa podobne, może oprócz pieczywa, A piwo ?... ;))) > super francuskie bułki były po 2,5$ za 5 sztuk. A ile u nas bułki francuskie kosztują ?... 90 gr sztuka ?... I co w nich takiego "super" ?... ;))) > > A cytowany przez Ciebie przykład to chyba żart cenowy. Nie żart, a fakt... > Cztery osoby, restauracja Street w Warszawie, czyli zwykła, żaden cud, obiadek > z > wódeczką i deserem 500 zlotych... Co tam tyle kosztuje ?... Języczki skowronków, czy łapki przepiórcze opiekane nad świecą ???... ;))) > 8 osób za 180 zlotych? :-))) Piwo w Bierhalle kosztuje 17-25, przykro mi ale > chyba w innym świecie żyjemy. Ciekawe, czy to twoje piwo za 17 - 25 zł kosztuje lepiej niż "moje" za 1,20 - 1,60 ?... ;))) Bo amerykańskie - kilka razy droższe - wcale mi nie podchodziło (mimo, że ponoć najlepsze z tamtejszych - "Milwaukee")... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Cześć, Hamerykan ! ;-PPP 01.03.07, 20:00 Na mojej wizce gazety masz GG, napisz to pogadamy, dam Ci też namiary na kumpla który zna wszystkie ceny. Co do piwa z Bierhalle... poezja, piwo ważone na miejscu, coś cudownego! Zerknij na ich stronke w necie. Piwa nie pijam zawodowo, nie jestem fachowcem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 bedzie kopac tunel, zeby nie straszyc ryb 01.03.07, 09:54 tyle ze nie ma gwarancji, ze sie uda przebic na druga strone wisly. z tunelem jest trudno, bo pod ziemia nie widac kierunkow. budowniczy pierwszego wyszli spod ziemi i okazalo sie, ze sa po tej samej stronie rzeki, gdzie zaczeli. Odpowiedz Link Zgłoś
windykator.historycznie.zajety Budujemy mosty dla pana starosty. 01.03.07, 14:06 Ano to tak: www.gminastegna.republika.pl/nasze_sprawy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Dodam że Wisła to ostatnia nieuregulowana rzeka 01.03.07, 14:36 w Europie. Następna podobna to dopiero na Syberii Odpowiedz Link Zgłoś
kolor towarzyszu artg........ 01.03.07, 14:37 Piszcie, piszcie, moze zalapiecie sie u towarzysza Nomejko..... Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: towarzyszu artg........ 01.03.07, 14:38 kolor napisał: > Piszcie, piszcie, moze zalapiecie sie u towarzysza Nomejko..... Nie troluj! Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: towarzyszu artg........ 01.03.07, 14:51 Nie wstydz sie. Przeciez praca czerwonego u czerwonego to nie wstyd.... Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Zrobiłem już projekt alternatywny 01.03.07, 15:09 kolor napisał: > Nie wstydz sie. Przeciez praca czerwonego u czerwonego to nie wstyd.... pisakiem na mapie Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Zrobiłem już projekt alternatywny 01.03.07, 18:00 Co za wysiłek.Głowa cię nie rozbolała? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Zrobiłem już projekt alternatywny 01.03.07, 18:22 alistair-p napisał: > Co za wysiłek.Głowa cię nie rozbolała? Oj tak. I jakie koszty poniosłem! Mapa 5 zł pisak pożyczony. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Pytam się "ekologów "zupełnie poważnie 01.03.07, 18:24 frau_pranajtis napisała: > Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Pytam się "ekologów "zupełnie poważnie 01.03.07, 19:56 No i dostałeś równie "poważne" odpowiedzi... Nie wystarczy ci ?... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Pytam się "ekologów "zupełnie poważnie 02.03.07, 09:14 > No i dostałeś równie "poważne" odpowiedzi... Nie wystarczy ci ?... ;))) "ekologów" na razie przytkało. Wytycznych jeszcze nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Towarzysz artg na posterunku...... 02.03.07, 09:42 W pocie czola pisze bzdury za bzdurami. Staraj sie chlopcze, staraj, moze towarzysz Nomejko cie przytuli hahahaha...... Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Towarzysz artg na posterunku...... 02.03.07, 10:08 > W pocie czola pisze bzdury za bzdurami. Staraj sie chlopcze, staraj, moze > towarzysz Nomejko cie przytuli hahahaha...... Dlaczego Natura2000 w Warszawie ma być gorsza od Natury2000 koło Augustowa Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: Towarzysz artg na posterunku...... 02.03.07, 10:10 Wymysl cos nowego towarzyszu. Za trolowanie towarzysz Karski nie poleci cie towarzyszowi Nomejce. Bedziesz Maksymiukowi texty pisal hahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki On za głupi jak na PiSuara, to wierzejczyk 3o/oo 03.03.07, 01:04 Co jakiś czas czytam teksty tego przymuła, ten rwpg ma IQ mniejszy niż numer buta. Odpowiedz Link Zgłoś