Gość: ziut IP: *.chello.pl 08.06.05, 08:36 :-( Szkoda. Zastanawiałem się dlaczego Mel Brooks od dawna nic nie kręci. Może chorowała. Szkoda - rola Mrs Robinson przejdzie do historii kina. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Buba Anne Bancroft, najlepsza w swoim pokoleniu IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.06.05, 08:58 Odkad we wczesnej mlodosci zboaczylam Cudfotworczynie, w ktorej grala role Annie Sullivan, nauczycielke-guvernantke slepo-gluchoniemej Ellen Keller, myslalam, ze nie ma drugoej takiej aktorki, POtem byly nastepne wielkie role - niedoszlej samobojczyni w Watlej nici (The Slender Tread z Sydneyem Poitier), Mrs Robinson w The Graduate i inne. Kazda wrywajaca sie w pamiec, kazda znakomita. I kiedy juz sadzilam, ze Anne Bakcroft jest aktorka wylacznie dramatyczna, przyszly jej fenomenalne role w komediaich meza - "Byc albo nie byc?", w ktorym spiewa po polsku (bezblednie), wiele rol telewizyjnych. Chyba smierc zadnej aktorki nie poruwzyla mnie tak bardzo w ostatnich dziesiecioleciach jak smierc Anne Bancroft. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: Zmarła aktorka Anne Bancroft IP: *.tampfl.dsl-w.verizon.net 09.06.05, 15:48 Mel Brooks byl ostatnio zajety teatrem - a dokladniej sztuka The Producers. Jest to wielki przeboj w Stanach, a tez podobno w Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
gregor_1976 Re: Zmarła aktorka Anne Bancroft 09.06.05, 16:26 Mi najbardziej zapadla w pamieci jako Jo w "Zjadaczu dyn"... Odpowiedz Link Zgłoś