ave.duce 22.03.07, 08:48 www.wrzuta.pl/audio/eq3yYNjarq/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: 50 urodziny Jacka K.... RiP 22.03.07, 09:38 lia.lp.wrzuta.pl/audio/iAdx1Nq4Tg/ Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: 50 urodziny Jacka K.... RiP 22.03.07, 09:48 w trojce dzien z Jackiem i jedna niesamowita godzina: po 10.00 bedzie spotkanie z Jackiem i Jaroslawem Kurskimi, ale nie o polityce tylko o Jacku K. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Obyś się nie pomyliła 22.03.07, 10:01 scoutek napisała: > w trojce dzien z Jackiem > i jedna niesamowita godzina: po 10.00 bedzie spotkanie z Jackiem i Jaroslawem > Kurskimi, ale nie o polityce tylko o Jacku K. > Jak znam to ścierwo na K wypomni Mu i pochodzenie i odznaczenie i postawę z ostatnich lat. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Obyś się nie pomyliła 22.03.07, 11:02 nie wypomnial nawet grzecznie z bratem wspominali wspolne zycie z piosenkami i z samym Jackiem K Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Dobrze, żem się pomyliła 22.03.07, 12:05 scoutek napisała: > nie wypomnial > nawet grzecznie z bratem wspominali wspolne zycie z piosenkami i z samym Jackie > m K A zdania i tak o Kur(ew)skim nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Dobrze, żem się pomyliła 22.03.07, 12:07 jola_iza napisała: > scoutek napisała: > > > nie wypomnial > > nawet grzecznie z bratem wspominali wspolne zycie z piosenkami i z samym > Jackie > > m K > A zdania i tak o Kur(ew)skim nie zmienię. nie boj, ja tez nie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Dobrze, żem się pomyliła 22.03.07, 12:37 scoutek napisała: > jola_iza napisała: > > > scoutek napisała: > > > > > nie wypomnial > > > nawet grzecznie z bratem wspominali wspolne zycie z piosenkami i z > samym > > Jackie > > > m K > > A zdania i tak o Kur(ew)skim nie zmienię. > > nie boj, ja tez nie > ;)) Ani ja! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Obyś się nie pomyliła 22.03.07, 20:48 Tak, to była miła audycja. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin234 Re: Obyś się nie pomyliła 22.03.07, 11:09 Ścierwem może być tylko ktoś, kto pisze takie brednie. Kurski znał i przyjaźnił się z Jackiem Kaczmarskim. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: 50 urodziny Jacka K.... RiP 22.03.07, 10:47 Własnie słucham jego płyty. Czy córka dostanie z tego tantiemy? Należą sie tej mlodziutkiej osobie. Bardzo mnie zasmuciły jej perypetie z odzyskaniem obywatelstwa. Mysle, ze po nagłośnieniu sprawy ruszą i zakończą sie pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: 50 urodziny Jacka K.... RiP 22.03.07, 20:45 I akurat dzisiaj ten sQ... Sorry, Sawo! Nagle pan O. staje się bohaterem narodowym IV RPiSpolitej. Żenada... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Kaczmarski w oczach córki 22.03.07, 11:38 Czego nowego dowiedziała się pani o ojcu z jego piosenek? Tkwiłam w przekonaniu, że ojciec nie potrafił uświadomić sobie swoich lęków i niedoskonałości. Śpiewając jego piosenki, odkryłam, że miał wiele samokrytycyzmu i dystansu do własnej osoby. On wiedział o swoich wadach, ale nie potrafił o nich mówić. Robił to w niektórych utworach. Pisał pięknie o słabościach, raju i piekle, a w życiu codziennym nie umiał być tak szlachetny. Był bardzo skomplikowaną osobowością, myślę, że nie do końca potrafił sam siebie zrozumieć i być może dlatego popadł w chorobę alkoholową. Jaki obraz ojca utrwalił się pani w pamięci? Rzadko mieliśmy okazję być ze sobą, co mnie nawet cieszyło, bo bywał nerwowy i agresywny. Rzadko dawał odczuć, że jest fajnym tatą. Był wrażliwy, bardzo wymagający, a zarazem dziecinny. Pieklił się o jakieś drobnostki. Wtedy tego nie rozumiałam. Dziś myślę, że działo się tak także dlatego, że odebrałam mu matkę. Bo związek moich rodziców wyglądał tak, że mama opiekowała się ojcem. Wraz z moim przyjściem na świat to się zmieniło, on przestał być najważniejszy. Ojciec był o mnie zazdrosny. www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=99&BackToCategory=2&ShowArticleId=36359 Odpowiedz Link Zgłoś