torpeda.wulkaniczna 10.04.07, 07:50 www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070410/opinie_a_2.html Taka debata byłaby bardzo interesująca. Czy Michnik stchórzy i schowa się za milionami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolitka.w.trabancie AM publicznie debatuje wyłącznie sam z sobą 10.04.07, 07:54 na łamach własnej Gazety. ... czyli starannie dobierając adwersarza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: AM publicznie debatuje wyłącznie sam z sobą 10.04.07, 08:29 Trochę jakby się wystraszył. Prawdziwej debaty. Takiej, w której nie on dyktowałby temat i akcentował wybrane elementy. No tak, ale on siedział. Chociaż siedział, to dalej pisał. Heros antykomunista. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Pamiętam tez dokładnie jak wzburzył się na 10.04.07, 08:33 przesłuchaniu komisji ds afery L.Rywina, T.Nałęcz go mitygował - to jego zachowanie było eufemistycznie rzecz ujmując "nietaktowne" ;-) - ten epizod tez świadczy najlepiej jakie mniemanie ma o sobie nadredaktor ... Odpowiedz Link Zgłoś
lolitka.w.trabancie Re: AM publicznie debatuje wyłącznie sam z sobą 10.04.07, 08:43 To nie strach, to poczucie wyższości nad każdym kto moze zadać niewygodne pytanie... Jak to zauważył zresztą Camille. Myślę nawet, że autentyczne. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta To Zybertowicz wygląda na przestraszonego!... :-) 10.04.07, 11:33 torpeda.wulkaniczna napisał: > Trochę jakby się wystraszył. > Prawdziwej debaty. > Takiej, w której nie on dyktowałby temat i akcentował wybrane elementy. > > No tak, ale on siedział. Chociaż siedział, to dalej pisał. > Heros antykomunista. W gnojeniu autorytetów, to wam pisiorkom nikt nie dorówna... I co z tego macie? Satysfakcję miernot, które "dokopały" wielkim? A Zybertowicz idzie w zaparte, jak to prawiczki, czy inni kryminaliści... Te jego żałosne tłumaczenia, że nie mówił, co mówił, że przecież bez cudzysłowu, i to przytaczanie cytatów nipricziom! I to zasłanianie się ubóstwem... Umysłowym ubóstwem winien się tłumaczyć, tchórz! Żenada i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Taziuto, 11.04.07, 09:34 jestem w liczbie pojedynczej. Rozumiem, że tylko pisiorki - jak pieszczotliwie nazywasz ludzi nie podzielających Twoich poglądów - mogą uważać Pana Michnika za niewielkiego. Może jednak nie tylko oni? Dla mnie Pan Michnik autorytetem nie jest. PS. Podobają mi się te rosyjskie wtręty. Jeszcze jeden forumowicz tak robi. Przyzwyczajenie z zebrań/szkoleń, czy urok Dostojewskiego/Wysockiego? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Torpedo! 11.04.07, 21:22 torpeda.wulkaniczna napisał: > jestem w liczbie pojedynczej. Dodałem do tamtego pacana i wyszła mi liczba mnoga... :-) > Rozumiem, że tylko pisiorki - jak pieszczotliwie nazywasz ludzi nie > podzielających Twoich poglądów - mogą uważać Pana Michnika za niewielkiego. > > Może jednak nie tylko oni? Nie jesteś pisiorkiem? No to sorki! :-) > Dla mnie Pan Michnik autorytetem nie jest. A dla mnie jest. > PS. Podobają mi się te rosyjskie wtręty. Jeszcze jeden forumowicz tak robi. > Przyzwyczajenie z zebrań/szkoleń, czy urok Dostojewskiego/Wysockiego? Trochę już zapomniałem, skleroza, ale kiedyś czytałem literaturę rosyjską w oryginale. Nie z zebrań, ale z zamiłowania! :-) P.S. A który forumowicz tak jeszcze robi? Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Michnik w New York Timesie udzieli odpowiedzi 10.04.07, 08:25 Bo mu nie jest wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
mino5 Sedno sprawy - fragment: 10.04.07, 08:37 Powód pierwszy: kwestionowaną wypowiedź niżej podpisanego usprawiedliwia ogólna, po 1989 r., postawa samego A. Michnika, jak i kierowanej przezeń "Gazety Wyborczej". Jestem jednym z tysięcy działaczy "Solidarności", którzy działając społecznie w okresie stanu wojennego, zostali zbulwersowani przyjętą przez Pańskiego Klienta postawą polityczną polegającą na blokowaniu prób ujawnienia prawdy o mechanizmach Peerelu (m.in. przez kampanię antylustracyjną) oraz oczyszczenia polskiego życia publicznego z patologicznych sieci nieformalnych powiązań, które pasożytują na państwie polskim (poprzez przeciwstawianie się dekomunizacji). Postawa ta w środowiskach solidarnościowych wzbudziła nie tylko zrozumiałe zaskoczenie i rozczarowanie, ale także oburzenie, że w taki sposób może zachowywać się jeden z ważnych działaczy ruchu antytotalitarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: Michnik w New York Timesie udzieli odpowiedzi 10.04.07, 12:40 to zadymiarz z 1968 roku jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kacza.republika.bananowa jak Zybertowicz jest niewinny to nie ma się czego 10.04.07, 08:46 bać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Zybertowicz chyba się nie boi. 10.04.07, 09:18 Przynajmniej z tekstu nie wynika. Chce pogadać z obrażonym Michnikiem. W ramach publicznej debaty. Chętnie posłucham, co robił w archiwach i jak bardzo czuł krew na sali sejmowej. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Zybertowicz chyba się nie boi. 10.04.07, 09:20 Oczywiscie ze sie nie boi.Przeciez ma "zolte papiery". Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Uprzejmie proszę 10.04.07, 09:25 o więcej takich wpisów. Proszę sobie nie żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
cr00t Re: Zybertowicz się nie boi. 10.04.07, 09:28 To Adam Michnik ma problem. Dziennikarz ktory ciaga swoich kolegow po piorze za konkretne zdania wyrwane z calosci wypowiedzi po sadach jest godny politowania. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Zybertowicz się nie boi. 10.04.07, 09:37 Zybertowicz kolega Micnika?Czy ten marny chory czlowieczek jest dziennikarzem?Dzialal w konspiracji? siedzial w wiezieniu? Ty rowniez masz "Zolte papiery"? Odpowiedz Link Zgłoś
teemi Re: Zybertowicz się nie boi. 10.04.07, 09:45 Zybertowicz jest niewątpliwie autorytetem, w przeciwieństwie do zakłamanego i manipulującego Michnika. Kompromitacja Michnika jest niewątpliwa i ostateczna. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Zybertowicz się nie boi. 10.04.07, 09:51 teemi napisała: > Zybertowicz jest niewątpliwie autorytetem, w przeciwieństwie do zakłamanego > i manipulującego Michnika. Kompromitacja Michnika jest niewątpliwa i ostateczna hahahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Zybertowicz się nie boi. 10.04.07, 09:48 dziękuję, wiedziałem, że na kolegę x2468 można liczyć. Poproszę o jeszcze. Czy Pani/Pana zdaniem o Panu Michniku mogą się wypowiadać jedynie działacze konspiracji, ci, którzy siedzieli w więzieniu? Pracując dialektycznie nad Pańskim tekstem dochodzę do wniosku, że pytanie "Ty również masz "Żólte papiery?" dowodzi odwagi Pana x2468 w przyznaniu się posiadania takowych (cokolwiek to znaczy) oraz niemej tęsknoty, że nie tylko on jest owymi ubogacony. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Zybertowicz się nie boi. 10.04.07, 09:59 Czy tej dielektycznej pracy nauczyl sie Pam wraz z p.Zybertowiczem na radzieckich kursach w Rostowie nad Donem? Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Nie. 10.04.07, 10:12 Jestem samoukiem, a FK źródłem moich doświadczeń. Ale, ale - gdzie mi tam do mistrzów. Jedna z Pań ( nieobecnych w tej dyskusji ) ma piękny cytat z Haszka - o prestiżu. Godzien polecenia Panu Michnikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
prof.penduszko Prof. (?!) Zybertowicz w panicznym strachu. 10.04.07, 10:16 Wie co się stanie gdyby ... . Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Prof. (?!) Zybertowicz w panicznym strachu. 10.04.07, 10:18 Tak, tak. W panicznym. Jak i PiS, bo Pijak wraca. Ach, te niedopowiedzenia... wskazują głębię niedopowiadacza. Odpowiedz Link Zgłoś
prof.penduszko Re: Prof. (?!) Zybertowicz w panicznym strachu. 10.04.07, 10:24 torpeda.wulkaniczna napisał: > Tak, tak. > W panicznym. > Jak i PiS, bo Pan Prezydent Kwaśniewski wraca. > > Ach, te niedopowiedzenia... wskazują głębię niedopowiadacza. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Prof. (?!) Zybertowicz w panicznym strachu. 11.04.07, 11:24 Ojej, jaki jajcarz! Odpowiedz Link Zgłoś
cr00t Michnikoid w akcji 10.04.07, 11:53 x2468 napisał: > Zybertowicz kolega Micnika?Czy ten marny chory czlowieczek jest > dziennikarzem?Dzialal w konspiracji? siedzial w wiezieniu? Ty rowniez masz > "Zolte papiery"? Maly czlowieczek to ten co za czlowieka honoru uwaza kogos kto byl ministrema a jego ludzie zamordowali ksiedza. Jak do twojej mozgownicy to nie trafia to juz twoj problem. Rodziny sie nie wybiera ale przyjaciol TAK. Co do tego ze Michnik siedzial w wiezieniu to mnie to g....obchodzi i wiesz dlaczego bi siedzial za ulepszanie komunizmu w Polsce. Co do zoltych papierow proponuje sie zwrocic do tych dziennikarzy z GW ktorzy maja zmienione nazwiska to dopiero schizofrenia. Odpowiedz Link Zgłoś
danus01 Re: Zybertowicz kontra Michnik 10.04.07, 10:24 torpeda.wulkaniczna napisał: > <a href="www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070410/opinie_a_2.html" > Taka debata byłaby bardzo interesująca. zalezy dla kogo dla mnie na pewno nie nie sa dla mnie interesujace rozmowy,w ktorych juz w 'grze przedwstepnej'wiadomo kto goruje intelektem i etyka nad swoim ewentualnym interlokutorem. gdyby o taka debate poprosil sam Michnik... ale nie przypuszczam,zeby zechcialo mu sie tracic czas tylko po to,aby takim torpedom dostarczac rozrywki.czasy gladiatorow juz dawno minely. > > Czy Michnik stchórzy i schowa się za milionami? ani musi tchorzyc ani sie chowac za milionam a ty nie podpuszczaj takimi tanimi chwytami Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Danuś, 11.04.07, 08:20 ugodzony przez Zybertowicza w dobre samopoczucie Guru-jący etyką i intelektem dostał propozycję publicznego zmiażdżenia tej miernoty, która wytknęła martyrologię. I to wszystko. Nie potrzebuję rozrywki od Pana Michnika. Gladiatorzy zostali wymordowani, zamilczeni, wyśmiani. Pan Michnik gladiatorem nie jest. Chciałbym otrzymać od niego kilka odpowiedzi, pytania są znane. I nie dotyczą kąsania za "ludzi honoru". Uważam, że nawet taki torpeda, jako polski obywatel ma prawo odpowiedzi takie uzyskać. Niezależnie od tego, ile kto siedział w więzieniu - to zresztą również dobry temat, bo dużo wtedy pisał; ależ dobre kontakty z klawiszami). Tani chwyt powiadasz? Podpuszczam? No cóż. Nie znajdziesz widocznie u mnie intelektu i etyki na swoją miarę. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt krok dalej 10.04.07, 11:20 torpeda.wulkaniczna napisał: > www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070410/opinie_a_2.html > Taka debata byłaby bardzo interesująca. (...) Proponuje pojsc dalej i zamiast sporu sadowego wyznaczyc termin debaty Walter-Macierewicz lub Solorz-Macierewicz. Ziobro by sie nie obrazil, ze jego ludziom sie chelb zabiera. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 do Jdbad 10.04.07, 11:26 Droga Jdbad! Rozumiem Cię, kiedyś również Michnik wydawał mi się bohaterem. Ale stopniowo moje wątpliwości rosły i rosły z powodu faktów powszechnie znanych - od jaskiniowego komunizmu poczynając ,poprzez kłamstwa przed Komisją Rywina, i na ostatnich wypowiedziach za granicą kończąc. Wszystko to na tle wiadomej linii GW. Ps.z powodów niezależnych odpowiadam w wątku analogicznym:)) Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Zybertowicz kontra Michnik 10.04.07, 11:25 Nie można obrażać Michnika bo on jest obywatelem USA. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Zybertowicz kontra Michnik 10.04.07, 11:51 Zybertowicz i Kilar mają Rację!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cr00t Jedno jest pewne Michnika mozna nazwac pieniaczem 10.04.07, 11:59 sadowym. Odpowiedz Link Zgłoś
kacza.republika.bananowa Michnik nie gada z Ziobrami:) 10.04.07, 11:55 Niech sobie Zybertowicz z Ziemkiewiczem debatują, co się Michnik będzie do szambiarnii zniżał:))). Spokojnie pozywa oszczerców do sądu, bo tylko na to zasługują. Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: Zybertowicz kontra Michnik 10.04.07, 12:34 Towarzysz Adam nie da partii zbrukać. Odpowiedz Link Zgłoś
dekaczyzacja Na miejscu Michnika nie zniżałbym się do takiego p 10.04.07, 12:54 Na miejscu Michnika nie zniżałbym się do takiego poziomu, żeby dyskutować z PiSdolniętym kaczym oszołomem Zybertowiczem, który twierdzi o sobie, że jest ekspertem od wszystkiego: - politologii - socjologii - polityki - służb specjalnych - agentów i współpracowników - likwidowania WSI - tworzenia toruńskiej "szkoły agentów" (nie mylić ze szkołą Rydzyka) - itp. itd. Poglądy Zybertowicza na świat są proste jak budowa cepa: czerwoni, rózowi, liberałowie, Michnik i inni to jedna siatka "złych" agentów; z którymi walczy siatka "dobrych" agentów na czele z Jamesem 007 Kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Na miejscu Michnika nie zniżałbym się do taki 11.04.07, 10:53 Możesz wyliczyć zdolności eksperckie Pana Michnika? Czy jest on - po prostu - wielki. I już. Odpowiedz Link Zgłoś
rhubarb slowo wybiorcze kontra wolnosc slowa 10.04.07, 13:23 torpeda.wulkaniczna napisał: > www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070410/opinie_a_2.html > Taka debata byłaby bardzo interesująca. > > Czy Michnik stchórzy i schowa się za milionami? cos ta wolnosc slowa nie za dobrze sluzy Michnikowi Polityczne intrygi, prowokacje, lapowki, cenzura i manipulacja to michnikowy nowy swiat, o ktory bedzie walczyl i ktorego bedzie bronil kazdymi srodkami Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: Zybertowicz kontra Michnik 10.04.07, 15:51 Michnikowi nie podoba się wolność słowa Odpowiedz Link Zgłoś
yankee33 Re: Zybertowicz kontra Michnik 11.04.07, 10:59 Sprawa jest jasna, michnik panicznie boi sie polemiki. Minely czasy, kiedy wybiorcza robila za wyrocznie i glowne zrodlo "rzetelnej" informacji, ale on ciagle nie przyjmuje tego do wiadomosci. Prof. Zybertowicz zjadlby tego pseudopatriote na sniadanie:-))) Jest miedzy tymi goscmi przepasc intelektualna, ale na korzysc pana Zybertowicza. Czy dla kogos wielki michnik jest jeszcze autorytetem??? Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Zybertowicz to totalne zero, nawet Zioberko przy 11.04.07, 11:06 nim to jest ktos. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Zybertowicz kontra Michnik 11.04.07, 13:12 yankee33 napisał: Czy dla kogos wielki michnik jest jeszcze > autorytetem??? Jak widzisz Yankesie wpis o 11.06 pod Twym pytaniem swiadczy, że jest...:) Swiadczy to jakości "autorytetu" "wielkiego" Michnika skoro pozostali mu tacy pożal sie Boże "wyznawcy".:)) Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap charakterystyka Kisiela aktualna 11.04.07, 11:41 Przypominam ten znany cytat. "Przecież ten dzisiejszy Michnik to totalitarysta. Demokratą jest ten, kto jest po mojej stronie. Kto się ze mną nie zgadza, jest faszystą i nie można mu podać ręki. A tylko Michnik wie na czym polega demokracja i tolerancja. On jest tutaj sędzią, alfą i omegą." S. Kisielewski Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: charakterystyka Kisiela aktualna 11.04.07, 11:54 Nic dodać, nic ująć. Właśnie wypowiedzi Herberta, Giedroycia, Kisiela sprawiły, że Pan Michnik moim autorytetem nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Zybertowicz kontra Michnik 11.04.07, 13:14 czy radzieckie słuzby nadal prowadzą Zybertowicza, zwerbowanego podczas studiów w Związku Radzieckim? Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Zybertowicz kontra Michnik 11.04.07, 14:44 Tak, to te same co prowadzą Kwaśniewskiego, Michnika, Senyszyn i Gadzinowskiego. Dobrze zapytane : RADZIECKIE służby.... Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Te same co PiS prowadza, chociaz juz zdycha. 11.04.07, 16:00 Wieszcz dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Tu juz nie ma co wieszczyc, golym okiem widac, a 11.04.07, 16:11 wszystkie piowskie pridoopasy na zielona trawke. Wiac szczureczki wiac. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Tu juz nie ma co wieszczyc, golym okiem widac 11.04.07, 16:22 Bardzo gołe masz to oko. Nie łzawi za przeszłością? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: lzawi ze smiechu patrzac jak PiS zdycha. 11.04.07, 21:08 Zybertowicz konta Michnik.To tak jakby napisac lelek(Zybertowicz kontra Orzel(Michnik). Odpowiedz Link Zgłoś