goldenwomen Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 18.04.07, 07:57 "ich' jest wiecej stad taki krzyk w sprawie lustracji! Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 18.04.07, 07:58 i ta tłuszcza polska. Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 18.04.07, 08:20 a niektórzy to nawet rękę mu podają. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 18.04.07, 08:42 a ja mu rękę podam,gorzałki się napiję i chetnie pogadam.cenię sobie kontakty z inteligentnymi ludźmi co mnie skłania do unikania pisuarowego menelstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 18.04.07, 08:47 venus99 napisał: > a ja mu rękę podam,gorzałki się napiję Gorzałki to Ty z ręki nie wypuszczasz raczej. Widać to po Twoich bezsensownych postach. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 18.04.07, 09:14 uważasz,że twoje posty lepsze?błogosławione przez ojca malwersanta?a może dlatego,że pisane na zlecenie pewnego chorego Antoniego? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 18.04.07, 13:27 I znowu się ośmieszczasz, bez ładu, bez składu. Przestań pić! Od tego nie zostaniesz Ukochanym przywódcą! Nie ośmieszaj się więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 20.04.07, 11:31 bo będziesz gadał jak nawalony. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 18.04.07, 08:34 rzeczywiście, znowu niechlujny dobór pseudonimu operacyjnego - Daniel, wcześniej ten bliźniak Bliźniak Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 18.04.07, 08:35 o co chodzi tej polskiej tłuszczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Wspaniały autorytet moralny! 18.04.07, 08:46 Niech żyje Adam Michnik, Lesław Maleszka i cała "Gazeta Wyborcza"! WIWAT! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Prawie jak Ryszard Kukliński :) 18.04.07, 14:30 t-800 napisał: > Niech żyje Adam Michnik, Lesław Maleszka i cała "Gazeta Wyborcza"! WIWAT! Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 18.04.07, 09:14 Mnie bardziej interesuje kto teraz kabluje. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 18.04.07, 13:26 pewnie ci sami... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 18.04.07, 13:28 Nawinie myślisz, że Passent przestał? Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 18.04.07, 13:28 ale w Departamencie Stanu USA łagać na piśmie nie uchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 20.04.07, 10:52 to musisz się podłączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 18.04.07, 13:29 Co cię tak przeraziło, to że Passent był komunistą? To na wszelki wypadek podam ci wyprzedzająco kilka innych nazwisk: Jaruzelski, Urban, Jaroszewicz, Gierek, Gomułka, Bierut... Zobaczysz, wkrótce IPN ich też zdemaskuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 18.04.07, 13:32 Przeraża mnie stan naszego społeczeństwa! Wszyscy o tym wiedzą, teraz dostaja to czarno na bialym, a wejdź na blog Passenta to zobaczysz ilu pożytecznych idiotów jeszcze u nas żyje. No chyba, że wszyscy sie tam wpisujący pod podłoga trzymaja jeszcze "czerwone ksiązeczki" i czekaja na "lepsze" czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Ale o co chodzi? 18.04.07, 13:34 jeśli Passentowi będzie w końcu przysługiwało prawo do sądu, stanie przed sądem, który orzeknie o jego ewentualnej winie. W czym rzecz? Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 A po co sąd? 18.04.07, 13:37 Skoro wszyscy tak bardzo popieraja byłych TW i jest to takie trendy, to o co chodzi? Mam nadzieje, że otworza wszystkie teczki i tyle. Sąd też Niezabitowską i Jurczyka uniewinnil, mimio ewidentnych dowodów. Na szczęście troche sie to czyści, bo do tej pory to była parodia sądu, co działo sie w III RP Sitwianej...;) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Bo ja jestem starej daty 18.04.07, 13:38 i przywiązana jestem do wartości, gdzie o winie orzeka sąd, nie tłum. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Bo ja jestem starej daty 18.04.07, 13:42 Nie ma kary, nie ma winy... Przeciez byłych donosicieli nie spotka żadna kara, ja chce tylko wiedziec kto okazał się donosicielem. Dziś czytam, że pani Dykiel mimo że esbecja ja nachodziła, nie dawała paszportu to sie nie złamała. Nie potrzeba było sądu bym sie tego dowiedział. Więc równiez chce wiedziec, że Damiećki "nikomu nie szkodził". Czy spotkało go za to cos złego? Wręcz przeciwnie! Stał się bohaterem salonów różnych Zakowskich i Lisów, choc nie moim... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Bo ja jestem starej daty 18.04.07, 13:44 Ja mówię o winie, nie o karze, czytaj uważniej. Nie odpowiada mi mentalność barbarzyńcy, któremu miły jest lincz na innym człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Bo ja jestem starej daty 18.04.07, 13:47 LAez ja o tym własnie piszę!!! Skoro sie mówi że nie ma winy bez kary, to i logiczne jest odwrócnie tej sytuacji. I jaki lincz??? O czy ty mówisz??? Tylko dlatego, że ktoś okazał sie świnia ja mam o tym nie wiedzieć???? Przecież nikt mu nic nie zrwobi, ale chcę wiedzieć, nie chce by mnie traktowano jak dziecko i decydowano za mnie o czym mam czytać, a o czym nie... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Małe pytanie 18.04.07, 13:48 Na podstawie czego twierdzisz, że "ktoś okazał się świnią"? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Małe pytanie 18.04.07, 13:49 No np. Maleszka, który donosił na Pyjasa, który został zamordowany przez SB. Ale dla Ciebie Maleszka to bohater. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Małe pytanie 18.04.07, 13:50 Choćby na podstawie teczek, po za tym co do Passenta, nie ma wątpliwości. Obcy nie zostawał ambasadorem. Generalnie mało mnie to obchodzi co ten człowiek robi ale mierzi mnie jego moralizowanie mnie i mojego narodu. Stawianie się ponad nami (niejednokrotnie to słyszałem) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Małe pytanie 18.04.07, 13:51 > Choćby na podstawie teczek, Widziałeś teczkę Passenta? A co z prawem do obrony podejrzanego? Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Małe pytanie 18.04.07, 13:54 Mógł przyjść do programu, a teraz może podać dziennikarzy do sądu. Jakos nie mam podstaw do tego by im nie wierzyć. Sądzisz, że to wszystko wymytslili?? To nie te czasy... I na szczęście:)) Pamiętam jak jeszcze nie dawno na zlecenie sitwy powstał film o Kaczorach i jak TV Kwiatkowska go puszczała... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Małe pytanie 18.04.07, 13:56 Mógł, ale nie musiał. To jego dobre prawo. Ja tez nie poszłabym do takiego programu. Passent mówi, że oddawna stara się o autolustrację. Może warto poczekac na jej wynik? Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: Małe pytanie 18.04.07, 17:06 na podstawie tego ,że pozbawili godności nachodząc a on im cztrey litery całował. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Bo ja jestem starej daty 18.04.07, 13:48 woda.woda napisała: > Nie odpowiada mi mentalność barbarzyńcy, któremu miły jest lincz na innym > człowieku. A lincz na "szmalcowniku" Kobylańskim odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Bo ja jestem starej daty 18.04.07, 16:40 Żaden lincz nie odpowiada, także ten na Garlickim (kardiochirurg) Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Ludzie starej daty tak nie myślą na pewno. 18.04.07, 17:29 woda.woda napisała: Bo ja jestem starej daty > Ja mówię o winie, nie o karze, czytaj uważniej. > > Nie odpowiada mi mentalność barbarzyńcy, któremu miły jest lincz na innym > człowieku. ---> Ciebie tylko interesuje problem, czy przestępca da się złapać czy nie. Jak sie nie da złapać i się sam nie przyzna, to on jest w porządku a wszystko jest jak należy. Może byś się jednak zastanowiła nad problemem, czy człowiek żyjący w zakłamaniu, przedstawiający siebie jako kogoś zupełnie innego niż jest naprawdę, zasługuje na obronę i współczucie. O ilu kapusiach usłyszałaś, że sami się przyznali? Ich postawa jest taka sama jak postawa Simona Mola - póki go nie złapali, to udawał, że nie jest tym kim jest naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Ale o co chodzi? 18.04.07, 13:37 Rzecz w tym,ze fanatycy sprawiedliwosci dziejowej chcieliby go widziec na stosie.Drzewo juz maja porabane,teraz tylko przywiazac ofiare do slupa.Co za bezmyslna zgraja! Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Ale o co chodzi? 18.04.07, 13:40 Po co im więc jakiś IPN? Mogą sami wyciagać ludzi z tłumu i stawiać ich pod pręgierzem. Czy to nie marnotrawstwo pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Ale o co chodzi? 18.04.07, 13:44 A gdzie tam masz stosy???? Mieszkam tu, tu płacę podatki i ma nadzieje tu nadal byc szczęśliwym. Jestem dorosły, sam decyduje co jest dobre dla mojej rodziny i dla mnie, chcę również wiedziec kto był donosicielem. A później niech sobie żyje... Nic mnie będzie nadal obchodził. Ale nastepny dodnosicie kunktator dwiewięc razy sie zastanowi niż zrobi coś przeci obywatelowei naszego kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda W jaki sposób chcesz się tego dowiedzieć?? 18.04.07, 13:46 chcę również wiedziec kto był donosicielem. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: W jaki sposób chcesz się tego dowiedzieć?? 18.04.07, 13:48 No więc o co chodzi, bo nie rozumiem??? Otworza teczki, to sie dowiemy... A jeśli komus nie będzie odpowiadac to co tam znajdzie, może pójść do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda I tu cię mam :) 18.04.07, 13:50 > Otworza teczki, to sie dowiemy... Nie widzisz tego, że teczek nie otworzono, a ty - mimo to - już wiesz, kto jest winien? Bo w telewizji tak powiedzieli? Bard, bój się Boga, myślałam, żeś rozsądniejszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: I tu cię mam :) 18.04.07, 13:51 U Michnika pisali, że Kobylański to "szmalcownik", a Kieres z Unii Wolności opowiadał w telewizorze, że ma "mocne dowody". Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda t-800, plączesz się pod nogami 18.04.07, 13:53 i przeszkadzasz powaznym ludziom w rozmowie Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: t-800, plączesz się pod nogami 18.04.07, 13:54 Dzielnie bronisz komuchów, nie gorzej niż Guru. To trzeba Ci oddać. Gratuluję! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Ciebie też bym broniła, 18.04.07, 13:58 gdyby ktoś chciałby cię skrzywdzić. Nie ma obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Każdego, kto 18.04.07, 14:02 A Kobylańskiego? W "GW" pisali, że to "szmalcownik". Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Każdego, kto 18.04.07, 14:03 Kobylański nie jest w moim mniemaniu pokrzywdzonym. Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: Każdego, kto 20.04.07, 10:34 dobrze ,że Kobylański może się bronić w mediach publicznych, w przeciwieństwie np do takiego TW Johna , który w mediach tzw. publicznych bronić się nie może o zgrozo. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Hola, hola! 18.04.07, 13:59 woda.woda napisała: > gdyby ktoś chciałby cię skrzywdzić. Nie ma obaw. Hola, hola! Ale ja przecież nie jestem komuchem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: I tu cię mam :) 18.04.07, 13:52 Akurat teczkę TW Johna otworzyli, sądziz że spojrzeli do komina i go wymyślili??;) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: I tu cię mam :) 18.04.07, 13:55 No właśnie. Mamy zbyt mało wiedzy, aby mieć na ten temat opinię. Musielibyśmy widzieć kompletną teczkę, wysłuchać podejrzanego, świadków - i dopiero wtedy zbliżylibyśmy się do prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: I tu cię mam :) 18.04.07, 13:56 woda.woda napisała: > No właśnie. > Mamy zbyt mało wiedzy, aby mieć na ten temat opinię. A o Kobylańskim, dużo wiedzy? Kieres z Unii Wolności mówił w TV, że ma "mocne dowody", a "GW" pisała, że to "szmalcownik". Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: I tu cię mam :) 18.04.07, 13:59 Od tego są dziennikarze. Wiele można zarzucic Kaczorom, ale za jedno jestem im wdzięczny... Wyrwali media z jednych rąk, dzisiaj mamy opinię dziennikarzy od lewa do prawa i każdą sprawą zajmują sie dziennikarze o róznych preferencjach politycznych. I każdy z ty dziennikarzy ma szanse zaistnieć w mediach, a nie tak jak do tej pory, każdy kto myslał inaczej był flekowany przez salon. Kwach jeszcze sie nie przyswyczaił (ostatnia akcja z Sakiewiczem hehehe) Dlatego wierzę, że dzienniakrze się temu przyjrzą, nie muszę ja!!! Tak samo jak sam nie muszę szyć sobie garnituru, czy butów...:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: I tu cię mam :) 18.04.07, 14:00 > Od tego są dziennikarze Dodam: od tego są dziennikarze brukowców.Nie znaczy to jednak, aby trzeba było wierzyć w każde słowo brukowca :) Proponuję więcej rozwagi - szczególnie wśród pól i jezior :) Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: I tu cię mam :) 18.04.07, 14:06 Rozwagi mi nie brak...:)) A dziennikarze śledczy Rzepy, czy GW sprowadzaja te gazety do roli brukowców?? Że przypomne choćby niedawną seksafere z Lepperami w roli głównej? W Niemczech (gdzie często jestem) największa i jedną z najbardziej opiniotwórczych gazet jest Bild, a w GB Sun... tak tylko przypominam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: I tu cię mam :) 18.04.07, 14:10 GW,gdy pierwszy taz napisała o "sevaferze". w tym samym numerze oddała głos Łyżwińskiemu i Lepperowi, czyli podejrzanym. Jeden z nich odmówił - jego prawo. Poza tym nie pisano o winie, a o podejrzeniu winy - o winie decyduje sąd, jak wiemy. PS To, że ludzie wszędzie najchętniej czytaja brukowce - żadna nowość. A to, że im wierzą - to nie mój problem, tylko ich :) Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: I tu cię mam :) 18.04.07, 14:14 Proszę Cię... To było dosyc niedawno więc doskonale pamiętam ta nagonkę gazety i tvn, również artykuł Newsweeka o Lepperze. Ta banda z SO jest dla mnie parodia polityków, ale to co dziennikarka napisała w Newsweeku było jeszcze wiekszą parodia dziennikarstwa, przestałem go, szczerze mówiąć kupowac...:)) Przecież Johny tez mógł zzbarc głos w programie, no i ma szanse podac dziennikarzy do sądu Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: I tu cię mam :) 18.04.07, 14:18 Ja też pamiętam bardzo dobrze - i wiem, że było tak, jak piszę. za Neewsweek nie odpowiadam, bo nie czytam Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: I tu cię mam :) 18.04.07, 14:24 To mamy zupełnie inne pamięci...:)) Bo ja pamiętam tytuły gazetki z pierwszej (na ósmej umieszcza mniej ważne rzeczy...;))) w stylu Łyżwiński gwałciciel, albo Lepper lżyl prostytutki...:)) Nic to że na ósmej stronie pisali, że nie ma dowodów, ale z doswiadczenia wiedzą, że Ósmej strony i tak nikt nie przeczyta...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: I tu cię mam :) 18.04.07, 14:27 Czytałes, co napisał Passent w reakcji na pomówienia programu: "W związku z kolejną inscenizacją TVP na mój temat, oświadczam: Nie neguję, że przed 1989 rokiem byłem nachodzony przez tajne służby i wypytywany o kontakty z cudzoziemcami i nie byłem takim bohaterem, żeby powiedzieć „spieprzaj dziadu”. Kategorycznie natomiast zaprzeczam, jakobym był ich świadomym tajnym współpracownikiem. Więcej refleksji na temat własnej przeszłości zamieściłem w książce „Codziennik”. Od pojawienia się pierwszych oskarżeń IPN/TVP pod moim adresem, domagam się procesu lustracyjnego przed niezawisłym sądem, którego już dwukrotnie mi odmówiono, ale jakiego, mam nadzieję, dożyję. Domagam się równego dostępu do akt, prawa do obrony, do powołania i przesłuchania świadków oraz biegłych, słowem - do respektowania moich elementarnych praw i godności człowieka, zamiast haniebnej praktyki: najpierw wyrok – potem proces." Masz coś przeciwko jego rozumowaniu? PS Zostawmy "sexaferę" :) Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: I tu cię mam :) 18.04.07, 14:42 Owszem mam, jest to typowe rozmywanie sprawy, jesli brał za to pieniądze, to niech nie robi z siebie takiego pokrzywdzonego... A papier przyjmie wszystko...:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Domaganie się sądu dla siebie jest 18.04.07, 14:52 rozmywaniem sprawy? Żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Domaganie się sądu dla siebie jest 18.04.07, 14:58 A co tu jest żałosne??? Prosze bardzo niech sąd nim sie zajmie i co to zmieni??? Teczki nagle znikną, tak jak te pieniądze które brał od bezpieki? Sąd bedzie tak samo jak nad Jurczykiem, czy Niezabitowską... Może teraz troche wyczyscili i faktycznie będzie sąd, a nie "sąd"... Jesli dziennikarze udowadniajamu donosy i pokazują dokumenty w których jasno stoi ile i za co brał kasy, to co??? Wymysły jakieś??? I żałosna jest obrona tych wszystkich komuszych kreatur, o których, gdyby nie donosy i układy nikt by nie wiedział. Przeciez ten Passent to półgłowek (przynajmniej sprawia takie wrażenie) wywyższający się bubek z ego nie mieszczącym sie w studiach tv, no chyba że tvn, bo maja nowe...:)) I taki donosiciel ma mi mówic co jest dobre, a co złe??? Wielokrotnie oskarżał i opluwał Bogu ducha winnych ludzi, a teraz domaga się sądu... Żenada!!! Ale będzie miał sąd... Tak samo jak ten smieszny salonowy księżulo i jemu podobni...:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Domaganie się sądu dla siebie jest 18.04.07, 15:03 > A co tu jest żałosne??? Przeciez napisałam, co. Mówienie, że domaganie się sądu jest rozmywaniem sprawy. To jest żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Domaganie się sądu dla siebie jest 18.04.07, 15:09 Nie to jest żałosne. Natomiast bardzo jego rozmywanie sprawy jakoby nie był TW. Są dokumenty gdzie stoi czarno na białym, iz brał za to pieniądze i smieszą mnie słowa jakoby byl "nachodzony"... heheh Był komuszym ambasadorem, który dbał o interesy PRLu. W tamtych czasach dyrektor PGRu w Koziej Wólce był bardziej czerwony od tych buraków zbieranych na polach, a ten mi sie teraz ustawia w roli autorytetu i to moralnego!!! i o to mi chodzi! Mam gdzieś czy piszę i dla jakiej gazrty, bo tych gniotów nie czytam, znajdą się pewnie tacy co czytaja i bardzo dobrze.. Nie życze sobie jednak by człowiek jego pokroju był pokazywany w tv i co tydzień opowiadał jaki to reżim mamy teraz i ( w domysle) jaka to kiedyś mieliśmy demorację... I to jest żenada... Nie da sie ukryc jednak z jakiej nory te kreatury wyłażą, mimo że usilnie próbują... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Widzisz, 18.04.07, 15:20 trochę się nie rozumiemy. Ja nie twierdzę, że Passent nie był TW lub był, bo tego nie wiem. Od stwierdzenia tego faktu sa specjalne procedury - na pewno tą procedurą niejest program telewizyjny. Jeśli będziemy się godzic na to, aby telewizja lub gazeta orzekały o winie, w kazdej chwili każdy z nas może stać się ich ofiarą. Niezgoda na to lezy w interesie każdego z nas. Nie zauważyłam, aby Passent "ustawiał się w roli autorytetu moralnego". Co do telewizji: jest w niej wielu ludzi, których nie zyczę sobie oglądać. Ale od tego mam pilota. tak, że telewizji od jakiegoś czasu nie oglądam, bo jest to dla mnie żenada :) Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: Widzisz, 20.04.07, 10:17 Za to media są po to aby TW John publicznie twierdził ,że Polacy to tłuszcza. Głupich nie sieją sami się rodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: I tu cię mam :) 18.04.07, 13:53 woda.woda napisała: > winien? Bo w telewizji tak powiedzieli? Przecież w "Wyborczej" pisali przez dwa lata chyba, że Jankowski wykorzystywał seksualnie ministrantów. To co, to nieprawda niby? > Bard, bój się Boga, myślałam, żeś > rozsądniejszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Ale o co chodzi? 18.04.07, 13:59 Chyba zartujesz.Teraz jest czas donosow i donosicielom sie nawet za to slono placi("historycy" w IPN i ich "dziennikarze").Jesli myslisz,ze sie od donosicieli uwolnisz to stawiam twoja doroslosc pod znakiem zapytania. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Ale o co chodzi? 18.04.07, 14:01 To, że terz jest czas donosów nie znaczy, że trzeba się na to godzić. Przezyliśmy juz takie "czsy donosów" i wiemy, jak to smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: Ale o co chodzi? 18.04.07, 14:10 Donos złożył niejaki Żakowski , że pani profesor Staniszkis to TW z samego ranka. Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: A sio! 18.04.07, 14:16 Niejaki Żakowski jak wiadomo antylustrator sam chciał być lustratorem ale się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Ale o co chodzi? 18.04.07, 14:44 Jasne,o to przeciez chodzi,zeby sie nie zgadzac.Ciekawa jest tez reakcja tutejszych fanatykow jedynej prawdy.Wystarczy,ze sie napisze cos zgola niewinnego,a szarancza natychmiast atakuje,jakby nic innego w ich glowach nie mieszkalo, poza nienawiscia.Dobra lekcja dla czlowieka z zewnatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda To nie jest fanatyzm. 18.04.07, 14:57 To jest barbarzyństwo. Takie samo, jak wtedy, gdy po wojnie rozliczano kułaków, w '68 wyganiano Żydów, nie tak dawno wysypywano cudze zboże na tory. To jest ciemny, bezmyślny, barbarzyński tłum Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Ale teraz to pojechałaś... 18.04.07, 14:59 Kto chce zobic mu krzywdę. To on, nie ja, był świnią i donosicielem! Więc miej pretensje do niego, ze się taki okazał, a nie do mnie i mnie podobnych, że się o tym dowiedzieliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Ale teraz to pojechałaś... 18.04.07, 15:02 Mam pretensję do wszystkich barbarzyńców, którzy przesądzją o winie człowieka odmawiając mu prawa do niezawisłego sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Ale teraz to pojechałaś... 18.04.07, 15:09 To sa przeciez muchy,ktorym jedzenie gie sprawia przyjemnosc.To,ze Passent byl TW wiemy nie od dzisiaj,sprawa byla juz walkowana,ale mucha,jak to mucha,bedzie chciala i ze starego gie skorzystac.Masz oczywiscie racje,ze do niezaleznych sadow nalezy potwierdzenie lub zaprzeczenie w tej, i innych, sprawie. Muchom to nie przeszkadza w konsumpcji. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Ale teraz to pojechałaś... 18.04.07, 15:12 co do g...a to się zgadzam... zamknijcie drzwi, bo strasznie zajeżdża... towarzyszu Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Ale teraz to pojechałaś... 18.04.07, 15:14 Zwracasz sie jak towarzysz do towarzysza,ale ja towarzyszem nie jestem,wiec musi mowisz do siebie.Zamknij wiec te drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Ale teraz to pojechałaś... 18.04.07, 15:13 Ja nie wiem, czy Passent był tajnym i świadomym wspólpracownikiem SB. Jeśli był, należy mu - zanim to się stwierdzi - udowodnić. Przy pomocy normalnie stosowanych środków: weryfikacji dokumentów, świadków i prawa do obrony. Nie ma mojej zgody na publiczne orzekanie owinie w inny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Ale teraz to pojechałaś... 18.04.07, 15:18 Juz o tym byla mowa,juz zostal rozjechany i nie ma nic nowego w tej sprawie.I ja nie wiem jak to bylo,nie wiem,czy donosil,czy nie donosil i tez chcialbym,zeby to rozstrzygl sad.Muchy jednak chca jesc teraz,bo jutro ktos im to gie sprzatnie,i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: Ale teraz to pojechałaś... 19.04.07, 14:14 na dodatek on jest pozbawiony swych praw , bo np. nie może dalej w mediach tzw. publicznych prać Polakom mózgów. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Ale o co chodzi? 18.04.07, 14:21 Właśnie przeczytałem, że w Zakopanem władze miasta wzięły się ostro za tych, którzy wynajmują pokoje turystom nielegalnie. Prawie wszystkie kontrole odbywają się na podstawie sąsiedzkich donosów. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Ale o co chodzi? 18.04.07, 14:26 Wiesz, jeśli pensjonat obok płaci podatki, zusy i inne, to dlaczego ci maja nie płacić. A pewnie jeszcze są zarejestrowani jako bezrobotni i z moich podatków płacony im jest ZUS... Dosyć tego!!! W Polsce pracuje może z 6 mln ludzi, reszta żyje na ich utrzymaniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fury11 Re: Ale o co chodzi? 18.04.07, 14:33 a o co go sądzić? PRL była legalnym państwem, miała legalną służbę bezpieczeństwa, wywiad, kontrwywiad. Ze P. był reżimowiec, wszyscy przecież wiedzieli. Mnie to wisi i powiewa obojętnym kalafiorem. Swoją drogą, co za debile - pseudo "Daniel". Szkoda że nie "passenteria" Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Pseudo :) 18.04.07, 14:36 Już był taki casus na tzw "liście Macierewicza": Osiatyński, ps. "Osiatyński" :) A o co go sądzić" Może o to, o co sam chce? "W związku z kolejną inscenizacją TVP na mój temat, oświadczam: Nie neguję, że przed 1989 rokiem byłem nachodzony przez tajne służby i wypytywany o kontakty z cudzoziemcami i nie byłem takim bohaterem, żeby powiedzieć „spieprzaj dziadu”. Kategorycznie natomiast zaprzeczam, jakobym był ich świadomym tajnym współpracownikiem. Więcej refleksji na temat własnej przeszłości zamieściłem w książce „Codziennik”. Od pojawienia się pierwszych oskarżeń IPN/TVP pod moim adresem, domagam się procesu lustracyjnego przed niezawisłym sądem, którego już dwukrotnie mi odmówiono, ale jakiego, mam nadzieję, dożyję. Domagam się równego dostępu do akt, prawa do obrony, do powołania i przesłuchania świadków oraz biegłych, słowem - do respektowania moich elementarnych praw i godności człowieka, zamiast haniebnej praktyki: najpierw wyrok – potem proces." Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: Pseudo :) 18.04.07, 14:38 domagaj się od ubecji aby ci przywrócili godnośc. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 18.04.07, 16:43 Co by nie mówić, PZPR miała koło 1 miliona członków. Jeżeli tylko 10% z nich to autentyczni komuniści, to z tych 100.000 żyje w Polsce jeszcze jakieś 70.000. I niech sobie z Passentem blogują. Dopóki nie szykują zamachu na demokrację, ani mnie to grzeje, ani ziębi. Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: TW "Daniel" vel "John"... ech, ręce opadają.. 18.04.07, 16:57 ale dlaczego Passentowi nachodząc go odebrali mu godność to mnie zastanawia. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Ryszard Kukliński 18.04.07, 14:35 Jak każdy wie donosił w czynie spolecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
cr00t Re: Ryszard Kukliński 18.04.07, 15:27 hummer napisał: > Jak każdy wie donosił w czynie spolecznym. Jak tak lubisz przyklady to moze cos napiszesz o Molojcu. Byl morderca czy ofiara ? Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: Ryszard Kukliński 18.04.07, 17:21 ale córeczki w mediach tzw. publicznych przez przypadek się lansuje. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ryszard Kukliński 18.04.07, 17:53 Jesli mowa o dobrach materialnych rozdawanych przez SB to spiesze z doniesieniem ze sa kwity na pieniadze ktore brala Gilowsa,kaczynski wzial paczka,Czabanski,Wolski i ten trzeci cymbal z Prostackiego Radia brali pensje za sekretarzowanie w PZPR.Czy oni sa lepsi od "Daniela" ktory rzekomo bral? Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: Ryszard Kukliński 20.04.07, 07:18 my tu o wyrokach wydawanych w mediach tzw. publicznych np. przez TW Jhona o Polakach "tłuszcza" , pewno oni tak jak TW John mogli się przed tym oszczerstwem TW bronić w mediach tzw. publicznych, w przeciwieństwie do TW Jhona, który mediach tzw. publicznych bronić się nie może.Ot taki kwiatek. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Prawidłowa reakcja.Szacunek panie Passent. 18.04.07, 20:37 Oto jest głowa zdrajcy 18 Kwiecień 2007, Środa W związku z kolejną inscenizacją TVP na mój temat, oświadczam: Nie neguję, że przed 1989 rokiem byłem nachodzony przez tajne służby i wypytywany o kontakty z cudzoziemcami i nie byłem takim bohaterem, żeby powiedzieć „spieprzaj dziadu”. Kategorycznie natomiast zaprzeczam, jakobym był ich świadomym tajnym współpracownikiem. Więcej refleksji na temat własnej przeszłości zamieściłem w książce „Codziennik”. Od pojawienia się pierwszych oskarżeń IPN/TVP pod moim adresem, domagam się procesu lustracyjnego przed niezawisłym sądem, którego już dwukrotnie mi odmówiono, ale jakiego, mam nadzieję, dożyję. Domagam się równego dostępu do akt, prawa do obrony, do powołania i przesłuchania świadków oraz biegłych, słowem - do respektowania moich elementarnych praw i godności człowieka, zamiast haniebnej praktyki: najpierw wyrok – potem proces. Na razie jestem przedmiotem lustracyjnych igrzysk medialnych, politycznych i zarazem komercyjnych, kiedy spośród setek tysięcy teczek wybiera się najbardziej atrakcyjne, i handluje nimi, dostarczając publiczności na tacy głowę „zdrajcy”. Będę się tłumaczył dopiero przed niezawisłym sądem, a nie w ramach trwającej hecy. Mam wrażenie, że jestem obiektem kampanii nienawiści ze strony tych, którym jestem solą w oku. Nie zamierzam bez końca się tłumaczyć. Błędów żałuję, niekoniecznie tych, które są przedmiotem dzisiejszej nagonki, ale życiorysu się nie wypieram. Jestem dumny z mojego dorobku, szczęśliwy, że zyskałem tylu Czytelników i Przyjaciół. passent.blog.polityka.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: Prawidłowa reakcja.Szacunek panie Passent. 19.04.07, 07:17 Niejaki towarzysz Rakowski publicznie zapodał bezpartyjnemu towarzyszowi niejakiemu Passentowi : " ktom media ten ma władzę" stąd ten John meldunki słał do centrali , momo nachodzenia. Na dodatek wziął na nich odwet w mediach piorąc mózgi Polakom. teraz biedaczek zapodaje,że wyrok już zapadł, a on się bronić nie może bo "nie ma władzy".Zapewne jego bezustanne występy w mediach tzw. publicznych z władzą nie mają nic wspólnego. zaprawdę pozbawiono go praw. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Prawidłowa reakcja.Szacunek panie Passent. 19.04.07, 07:36 Oskarza go prokurator PRL-Wasserman a osadzi sedzia PRL-Kryze.Publicznoscia beda byli sekretarze PZPR(dzisiaj PIS). Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re: Prawidłowa reakcja.Szacunek panie Passent. 19.04.07, 08:13 to straszne, to przerażające i porażające, bo myślałem ,że oskarząją go ubecy sfabrykowanymi papierami. Odpowiedz Link Zgłoś