Dodaj do ulubionych

Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!!

IP: *.kabel.telenet.be 29.11.01, 00:30
Za ok. 2 lata .
Gdy Polska tylko wstapi do UE ,RM bedzie zmuszone zaprzestac swojej
dzialalnosci w dotychczasowej formie !
Rydzyk zacznie klepac zdrowaski i zajmie sie zbawieniem swojej szatanskiej
duszy .
W UE nie moga dzialac media nawolujace do nienawisci rasowej ,szowinizmu i
nietolerancji.
Wiem ,ze juz gotowe jest pismo w tej sprawie ,zredagowane przez Polonie
europejska .
Fragmenty audycji sa nagrywane i zostana dolaczone do protestu.
Jest to bardzo dobra wiadomosc !
A swoja droga to dziwne ,ze w Polsce nikt nie wpadl na pomysl ,zeby zaskarzyc
RM ,o propagowanie faszyzmu.
Obserwuj wątek
    • Gość: pzpr Re: Nie doczekanie Twoje!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 01:00
      Wolę nietolerancję Rydzyka jak wprowadzenie usankcjonowaniA pedalstwa
      unijnego, narkomani, eutanazji, etc. jAJOJACEK ,nie doczekaNIE Twoje
      zamknięcia RM, razem z socjalistami unijnymi - nie będziecie istnieć jako
      zachodni socjalizm. Za dwa lata nie będzie unii europejskiej tak jak ZSRR-u.
      • Gość: zyx Re: Nie doczekanie Twoje!! IP: *.rdu.bellsouth.net 29.11.01, 05:59
        pzpr. czyzby silne legiony radzyka zajely Brukse;e? Moze wojsko polskie w swej mocy okrutnej?
        Nie belkocz. Pamietaj kto ma potege, a nie jest to Polska. Przylaczajac sie do EU moze przezyc i dac
        troche pracy swym ludziom. Bez zginie rozparcelowana, bo nie ma na obrone.

Gość portalu: pzpr napisał(a):

> Wolę nietolerancję Rydzyka jak wprowadzenie usankcjonowaniA pedalstwa
        > unijnego, narkomani, eutanazji, etc. jAJOJACEK ,nie doczekaNIE Twoje
        > zamknięcia RM, razem z socjalistami unijnymi - nie będziecie istnieć jako
        > zachodni socjalizm. Za dwa lata nie będzie unii europejskiej tak jak ZSRR-u.
        >

• Gość: MAREK J. Re: Nie doczekanie Twoje!! IP: *.st-louis-108-109rs.mo.dial-access.att.net 09.12.01, 07:50
          CZY TY WIESZ O CZYM TY MOWISZ. PROSZE UPORZADKUJ SWOJE MYSLI. RYDZYK JEST DOBRY
          W ROBIENIU PIENIEDZY, A NIE W PRACY DUSZPASTERSKIEJ. 10 LAT ZA DLUGO.........

MAREK J. USA
      • Gość: Fuga Re: Nie doczekanie Twoje!! IP: 10.128.137.* 29.11.01, 14:39
        Jak ktos glupi, to az milo!
      • Gość: UIG Re: Nie doczekanie Twoje!! IP: *.acn.waw.pl 07.12.01, 08:03
        Jestes glupi jak wrzod na swinskiej cipie, ty chrupiacy swe wlasne berlo
        praciolizie.
    • Gość: Balzer Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 01:56
      Jak nie bedzie Radia MaRyja to moze nie bedzie tez LPR.
      Pozbedziemy sie faszystow z mediow i parlamentu
      • Gość: marek j Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.st-louis-108-109rs.mo.dial-access.att.net 09.12.01, 07:46
        10 LAT ZA DLUGO, RYDZYK JEST POWOLANY DO ROBIENIA PIENIEDZY A NIE DO PRACY
        DUSZPASTERSKIEJ. I TAK MIAL ZA DUZO CZASU NA SWOJA DZIALALNOSC.

MAREK J.
    • Gość: Katon Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 06:25
      Powoli. Nie jestem zwolennikiem wszystkich wypowiedzi w Radio Maryja, ale w
      chwili obecnej jest to radio o ogólnopolskim zasięgu, które nie jest
      zdominowane przez lewicę. Socjaliści, urban–iści, komuniści znają tylko jedną
      metodę dyskusji: zamknąć przeciwnikowi usta i mówić swoje. W Radio Maryja
      znajduję wątki, które mi odpowiadają. Unia Europejska interesuje mnie ze
      względów ekonomicznych i jestem za UE, ale już nie za szambem, które roztacza
      swój "aromat" choćby z Holandii i innych homo–, euta– i pedofilskich krajów.
      Poza tym jest nadzieja, że ucywilizujemy te kraje. Ponadto bogactwo i prymityw
      bardzo często idą w parze. Bogaty kraj to nie znaczy, że mądry. Bez moralnych,
      obiektywnych zasad matematyk, fizyk, chemik, botanik i wszelki inny specjalista
      jest bardziej niebezpieczny, niż niewykształcony pracownik fizyczny. W
      otoczeniu Hitlera i Stalina byli autentycznie wykształceni ludzie i co z tego
      wyszło?
      • Gość: Ryszard Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.abo.wanadoo.fr 29.11.01, 07:11
        Co do pedofilskich krajow to mam tu troche zastrzezen: To nie w UE odbywaja sie
        parodie procesow o pedofilstwo (ksiadz z Dukli). W UE skazuje sie nawet i
        biskupa za brak interwencji (wiedzial i kryl ksiedza) A narkotyki to i w Polsce
        istnieja, tylko ze w UE nikt nie udaje , ze problemu nie ma. I nikt tez nie
        przegania widlami takch ludzi jak Kotanski, ktorzy zakladaja osrodki dla
        narkomanow. Pozdr. R
        • Gość: Katon Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 08:42
          Ne przeczę, że wśród kleru katolickiego są pedofile i homoseksualiści.
          Statystycznie jest to w porównaniu z resztą społeczeństwa bardzo, ale to
          naprawdę bardzo niewielki margines. Sprawa niewątpliwie bardzo bolesna, bo mają
          to być ludzie dający dobry przykład, ale powtarzam statystycznie jest to bardzo
          niewielki margines. Jest to wliczone w ryzyko zawodu. Wszystkie samoloty, które
          wystartują z lotniska powinny bezpiecznie wylądować. Ale czy wszystkie lądują?
          Każdy, kto udaje się w podróż samochodem, powinien szczęśliwie dotrzeć do celu.
          Ale co na ten temat mówią tygodniowe informacje na temat wypadków drogowych?
          Nikt nie zamierza nieszczęścia, ale nieszczęścia się zdarzają. Ale problem jest
          inny. Jeśli sankcjonujemy homoseksualizm, a w związku z tym "małżeństwa"
          homoseksualne, jeśli sankcjonujemy eutanazję, a w związku z tym uśmiercanie w
          majestacie "prawa" drugiego człowieka, to jaką mam pewność, że za parę lat ktoś
          nie "usankcjonuje" mi pedofilii i zabijania "społecznie nieprzydatnych ludzi"?
          Hitler pozbył się wszystkich szpitali psychiatrycznych nakazując zabicie
          pacjentów. Za Gierka komuniści chcieli wprowadzić do konstytucji zapis o
          przywilejach dla tych, którzy będą "zaangażowani społecznie" (czyt. "członków
          PZPR"), a co wtedy z niepełnosprawnymi umysłowo? Zresztą w ZSRR ci, którzy nie
          zgadzali się z linią partii komunistycznej zamykani byli w zakładach
          psychiatrycznych. Homoseksualizm czy pedofilia to zboczenia. Natura uczy, że
          normalnie zbudowany samiec ciągnie do samicy, a normalnie zbudowana samica do
          samca. Jeśli coś jest nie tak, to znaczy, że w danym konkretnym wypadku natura
          coś źle zaprogramowa. Po prostu błąd w programie. Jakiś programowy wirus, przed
          którym należy się bronić.
          • Gość: organ Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 18:38
            ależ księże proboszczu!
            homoseksualizm w kościele to więcej niż tylko margines.
            największe nasilenie dajstwa jest w seminariach
            później już trochę lepiej, bo księża tylko czasami się odwiedzają

mam na to kwity od Gasińskiego!
      • Gość: Fuga Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: 10.128.137.* 29.11.01, 14:48
        Gość portalu: Katon napisał(a):

> Poza tym jest nadzieja, że ucywilizujemy te kraje.

Jaka piekna krucjata przed nami!
    • Gość: Z Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.ras12.nynyc.tii-dial.net 29.11.01, 09:01
      Czesc.Co to jest faszyzm, komunizm?nawet nie znam(czy zapomialem)
      definicji.Gdzie konczy sie demokracja ,wolnosc slowa,dyskusja,a gdzie zaczyna
      totalitaryzm?Przyznam jednak,ze najwygodniejsza to byla jednomyslnosc,taki np
      front jednosci narodu.Ach naprawde szczesliwi ci co nic nie wiedza.A tak z
      innej beczki:w Polsce regularnie placimy podatki,czasami juz nie ma zczego
      (dobrze,ze tu siedze) ale nie unikamy jak hipermarkiety,nie sprowadzalismy do
      Polski niczego(a wielu cwaniakow wlasnie tak sie dorobilo).Nie duzo ale cos tam
      zainwestowalem(teraz lezy i czekamy na lepsze czasy jak cala ekonomia).Ciekawe
      ilu z nas zagranicznikow choc cos troszke dla Polski zrobilo oprucz gadania na
      forum?Mam wiec (podchwyce)propozycje:Ci co nic nie zrobili jeszcze to niech
      kupuja te ziemie w kublach(watek:Cimoszewicz Radziwil...),niech przynajmniej
      taka przysluge zrobia starej Ojczyznie.Poszloby na zalatanie dziury w
      budzecie.W cynie spolecznym deklaruje sie odebrac z portu i moim vanem(mysle,ze
      nie siadzie) rozwiesc tutaj wojewodztwo NY i okolica.Jak to mowil Soltys
      Pierdziolek(dawno nie widzialem) :do milego"vekendu".
    • Gość: Janusz2 Re: Cenzor - totalitarysta Jajacek IP: 194.92.234.* 29.11.01, 11:11
      Gość portalu: jajacek napisał(a):
      > Za ok. 2 lata .
      > Gdy Polska tylko wstapi do UE ,RM bedzie zmuszone zaprzestac swojej
      > dzialalnosci w dotychczasowej formie !
      > Rydzyk zacznie klepac zdrowaski i zajmie sie zbawieniem swojej szatanskiej
      > duszy .
      > W UE nie moga dzialac media nawolujace do nienawisci rasowej ,szowinizmu i
      > nietolerancji.
      > Wiem ,ze juz gotowe jest pismo w tej sprawie ,zredagowane przez Polonie
      > europejska .
      > Fragmenty audycji sa nagrywane i zostana dolaczone do protestu.
      > Jest to bardzo dobra wiadomosc !
      > A swoja droga to dziwne ,ze w Polsce nikt nie wpadl na pomysl ,zeby zaskarzyc
      > RM ,o propagowanie faszyzmu.

Jajacku,
      gdy wypisujesz głupoty na temat, jaki to raj bedziemy mieli powejściu do UE oraz
      że sczeźniemy jeśli z tego zrezygnujemy - trudno, masz na szczęście prawo do
      mówienia tego co chcesz.

Ale gdy piszesz o odbieraniu tego prawa innym - to już robi się groźne.
      Wszyscy totalitaryści przede wszystkim ograniczali prawo wypowiedzi, powołujac
      się na to, że dbają, aby szkodliwe treści nie zatruwały umysłów maluczkich.

W narodowo-socjalistycznych Niemczech, komunistycznej Rosji, czy w krajach tzw.
      satelickich wobec ZSRR słuchanie "wrażych" rozgłosni było zakazane (a w
      niektórych okresach karane więzieniem, a np. w Generalnej Guberni - śmiercią)

Dażąc do jakiegokolwiek ograniczenia wolności mediów stawiasz się na równi z
      Talibami, którzy również w podobny sposób dbają o morale swojch "podopiecznych".
      A pewnie jesteś przy tym przekonany o swojej europejskiej tolerancyjności.

Cenzura prewencyjna jest ohydą w najgorszej postaci.

Jeżeli ktoś popełni przestępstwo wygłaszajac coś poprzez media - powinien zostać
      za to ukarany przez niezawisłe sądy.

Ale wara jakimkolwiek CENZOROM (błękitnym (UE), czerwonym, czarnym czy zielonym)
      od wolności mediów.

Gwoli wyjaśnienia - nie jestem słuchaczem wymienianego przez Ciebie radia.
      • bykk Re: do Jajacka 29.11.01, 11:50
        jajacku,czy możesz wytłumaczyć mi dlaczego Ci przeszkadza RM?
        Ja nie słucham RM,ale dużo czytam jakie tematy tam są poruszane(zdarzało mi
        się posłuchać jadąc samochodem)i nie widzę przeszkód,abyś Ty nie słuchał,
        jeśli Ci to przeszkadza!
        To nie jest radio publiczne!
        Czy w Belgii odbierasz RM?Może opierasz się na wiadomościach z TVP-sld?
        pozdrawiam mimo
    • Gość: OzRM Chcecie zamknąć radio Maryja? Po moim ... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 11:48
      Trupie!!. Nareszcie zeście odsłonili swe prawdziwe oblicze! Chcecie zlikwidować
      to co nie pasuje do waszych wyobrażeń o demokracji. Jak RM zniknie, zniknie i
      demokracja. Widać jak groźne są zapędy eurototalistów. Wasze niedoczekanie!
      Będziemy bronić RM do ostatniej kropli krwi!! Ruch RRM nie zniknie po
      zlikwidowaniu naszego radia. Będziemy walczyć o nie i potem w podziemiu. Być
      może będziemy musieli się uciec do metod stosowanych przez IRA albo ETA ale jak
      nas nie będziecie traktować jak równorzędnego partnera to damy wam ostry odpór!
      Faszystami to jesteście wy eurofani którzy mieswzając różne rasy i religie
      chcecie stworzyć jedną rasę i religię będącą wypadkowych wszystkich dotychczas
      istniejących! My na to się nie godzimy! Chcemy by było tak jak jest w obecni w
      tej materii. Nic o nas bez nas!! ęce precz od radia Maryja jeban eurotaliby!!
      Oszołom z radia Maryja
      • Gość: komodor Re: Chcecie zamknąć radio Maryja? Po moim ... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 12:11
        jaki Oszołom? Nigdy się z tym nie zgodzę.Nie oszołom - chory! Biedny, chory
        człowiek.
        RM nie powinno być zamykane, ma bardzo wielu słuchaczy i jest chyba jedynym
        radiem, które rozmawia z ludźmi.Dla starszych, samotnych osób jest to bardzo
        ważne.
        Natomiast treści tego radia są niestety bardzo często skandaliczne i obrzydliwe
        a rola ojca dyrektora i jego zachowanie oraz wypowiedzi odbiega od obrazu
        kościoła.Natomiast dla talentów finansowych Rydzyka jestem pełen uznania.
        • Gość: Janusz2 Re: Lekarz Komodor IP: 194.92.234.* 29.11.01, 12:17
          Gość portalu: komodor napisał(a):
          > jaki Oszołom? Nigdy się z tym nie zgodzę.Nie oszołom - chory! Biedny, chory
          > człowiek.

Komodor, czy Ty jesteś lekarzem?
          W wątku o Maciarewiczu w Linii Specjalnej, piszesz, że Maciarewicz jest chory,
          teraz piszesz o OzRM, że jest chory.

Takie odważne diagnozy bez wnikliwego zbadania pacjenta?

A pamiętasz psychuszki, do których wsadzano tych, którzy nie zgadzali się
          z "jedynie słusznym" systemem?
          • Gość: komodor Re: Lekarz Komodor IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 13:03
            Diagnoza została podjęta na podstawie oceny treści wypowiedzi a w przypadku
            Macierewicza po wnikliwej obserwacji oczu (w różnych sytuacjach).
            Oczywiście problem psychuszek jest mi doskonale znany.Było to nieudolne
            naśladownictwo bardzo skutecznego od wieku działania urzędu kontrolno-
            cenzorskiego którego centrala mieści się w Rzymie.
            • Gość: Janusz2 Re: Lekarz Komodor IP: 194.92.234.* 29.11.01, 13:26

> Diagnoza została podjęta na podstawie oceny treści wypowiedzi a w przypadku
              > Macierewicza po wnikliwej obserwacji oczu (w różnych sytuacjach).
              > Oczywiście problem psychuszek jest mi doskonale znany.Było to nieudolne
              > naśladownictwo bardzo skutecznego od wieku działania urzędu kontrolno-
              > cenzorskiego którego centrala mieści się w Rzymie.

Z uporem maniaka starasz się równać do wzorców uważanych przez Ciebie za
              najgorsze?
        • Gość: marek j Re: Chcecie zamknąć radio Maryja? Po moim ... IP: *.st-louis-108-109rs.mo.dial-access.att.net 09.12.01, 08:04
          NIE WIEM CZY TALENT RYDZYKA POWINIEN POZWALAC NA SPEKULACJE I KLAMSTWA JAKIMI
          POSLUGUJE SIE W "ROBIENIU PIENIEDZY".

marek j.
      • Gość: Fuga Re: Chcecie zamknąć radio Maryja? Po moim ... IP: 10.128.137.* 29.11.01, 14:56
        >Jak RM zniknie, zniknie i
        > demokracja.

Radio Maryja gwarantem demokracji! Rozmowy kontrolowane przez te radiostacje
        jedynym prawdziwym forum opinii publicznej! Tak trzymac!
      • Gość: marek j Re: Chcecie zamknąć radio Maryja? Po moim ... IP: *.st-louis-108-109rs.mo.dial-access.att.net 09.12.01, 08:01
        MAM NADZIEJE, ZE WYSTARCZY TOBIE KRWI W TWOJEJ WALCE.........

MAREK J.
    • Gość: Janusz2 Re: Nowy wątek w dziale "Informacje dnia" IP: 194.92.234.* 29.11.01, 11:57
      Z postu Cenzora-Jajacka powiało totalitarną grozą.

Ponieważ kwestia wolności, w tym wolności mediów jest sprawą zasadniczą,
      otworzyłem nowy wątek w dziale "Informacje dnia" pt.
      "Europejski cenzor-zamordysta Jajacek".

Mam nadzieję, że rozwinie się tam rzeczowa dyskusja.
      • Gość: komodor Re: Nowy wątek w dziale IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 12:15
        Wolność powinna mieć swoje granice a sa nimi przede wszystkim wolności drugiego
        człowieka. Nie podzielam zapędów cenzorskich ale po zniesieniu cenzury w Polsce
        pierwsze głosy o konieczności jej wprowadzenia pojawiły się w kregach
        kościelnych.Więc możę Jajacek miał skąd czerpać światłe wzory.Tym bardziej,że
        instytucja ta w dziele ograniczania wolności myśli i wypowiedzi ma wielowiekową
        tradycję.
        • Gość: Tadeusz Re: Nowy wątek w dziale IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 12:18
          Miło Cię czytać ,dawno Cię nie było .
          Pozdrawiam
        • Gość: Janusz2 Re: Nowy wątek w dziale IP: 194.92.234.* 29.11.01, 12:19

> Wolność powinna mieć swoje granice a sa nimi przede wszystkim wolności drugiego
          > człowieka. Nie podzielam zapędów cenzorskich ale po zniesieniu cenzury w Polsce
          > pierwsze głosy o konieczności jej wprowadzenia pojawiły się w kregach
          > kościelnych.Więc możę Jajacek miał skąd czerpać światłe wzory.

To chyba w Twoich oczach powinno go stawiać w jeszcze gorszym świetle?
        • bykk Re: do Komodor-ka 29.11.01, 12:20
          Komodor,nie ściemniaj! Nie rób z nas przygłupów!
          Proszę! Bądź normalny i pisz to co myślisz,jak w wielu innych postach!
          pozdrawiam mimo
          • Gość: komodor Re: do Komodor-ka IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 13:11
            Nie robię.Uważam,że z każdym należy rozmawiać i jestem skłonny wysłuchać
            każdych racji.Nie zgadzam się tylko z inwektywami i chamskim językiem - a
            niestety bardzo często jest on używany i nie zgadzam się z wrogością w stosunku
            do osób inaczej myślących. Uważam równiez,że narzucanie swoich poglądów innym
            jest naganne.
            Polska jest duża i powinno tu starczyć miejsca dla wszystkich i dla wielbicieli
            RM i dla jego przeciwników.Dajmy sobie żyć w spokoju - bez względu na toczone
            dyskusje.Nikt nie ma patentu na nieomylność i słuszność.
    • Gość: Antec Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: 192.168.1.* 29.11.01, 12:22
      Nie ulegniemy zydowskim pacholka - BEDZIEMY WALCZYC
      • Gość: RaF Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.*.*.* 29.11.01, 12:49
        sam jesteś żydowski pachołek...
        • bykk Re:do Komodor-ka 29.11.01, 13:52
          Komodor,bardzo mnie osbiście cieszy ostatni Twój post!!!
          Powiem szczerze,nie mogę Cię rozgryść! Raz tak,drugim inaczej.
          Możesz mi stuknąć o co chodzi?
          Wiem,że każdy może mieć swoje zdanie,ale...
          pozdrawiam Cię serdecznie,mimo różnicy!
          • Gość: komodor Re:do Komodor-ka IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 14:31
            Śnieg za oknem pruszy, drzewa wygladają bardzo ładnie.Lubię zimę i nastraja
            mnie sentymentalnie.
            Ja zawsze piszę to samo. Otóż w dziedzinie gospodarki jestem skrajnym
            liberałem,w dziedzinie spraw społecznych umiarkowanym lewicowcem,w dziedzinie
            ideologii skrajnym lewicowcem.
            I dlatego jestem gorącym zwolennikiem przystąpienia do UE.Uważam,że wystąpienia
            przeciwników UE są zideologizowane a opowiadania o świętej ziemi polskiej po
            prostu są kłamliwe.Tak się jakoś dziwnie składa,że wszystkie kraje które
            przystąpiły do UE przyspieszyły radykalnie swój rozwój i nikt jakoś nie wykupił
            Hiszpanii,Grecji,Portugalii,Danii, etc.etc.Opowiadania o Niemcach,ktorzy
            czyhają na ziemię w Polsce jest przede wszystkim nieprawdziwe a służy jedynie
            podgrzewaniu nastrojów i pobudzaniu uczuć nacjonalistycznych.Dla mnie nie ma
            nic gorszego niż nacjonalizm.
            Z tego też powodu uważam,że RM i liczni jego autorzy prowadzą działalność
            antypolską ponieważ usiłują nas zepchnąć poza granice cywilizowanej Europy i
            chcą nas skazać na egzystencję kraju 10 kategorii.
            Natomiast RM ma jedną niezaprzeczalną cechę pozytywną: mówi do ludzi i rozmawia
            z nimi.Wprawdzie bardzo często to co się tam mówi jest bardzo odległe od wzoru
            nauk chrześciańskich ale dla bardzo wielu osób jest to jedyny głos jaki się do
            nich zwraca. I to dostrzegam.Natomiast pozostałe stacje radiowe (oprócz może
            jeszcze chwilami III pr) to łomot muzyki i knajacki język.
            Jeżeli jednak posłuchamy rozlicznych wystąpień ojca dyrektora, wypowiedzi
            szalonych słuchaczy,których nikt nie komentuje,nawoływania do rozprawienia się
            z ludźmi innych poglądów lub kwestionujacymi linię RM to wówczas musi to
            wyłowywać sprzeciw.Radykalność głoszonych endeckich poglądów nie służy dobrze
            sprawie, która zdaniem Rydzyka ma być sprawą polskiego kościoła.
            Więcej spokoju i myślenia w wystąpieniach,mniej radykalizmu w działaniu
            (szczególnie gospodarczym).
            Jeżeli więc nie zgadzam się na stosowanie radykalnych metod wobec mojej osoby
            to tym bardziej nie mogę się zgodzić na zamykanie RM.Wprawdzie podobno nie ma
            wolności dla wrogów wolności ale mnie wystarczyłoby utemperowanie RM.
            Naprawdę nie trzeba wyzwalać ziemi świętej a szczególnie ogniem i mieczem.
            Zimowe pozdrowienia.
      • Gość: Realista Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: 195.64.16.* 29.11.01, 13:57
        Juz tych Zydow od wojny nie macie, bo te pare przestraszonych, co Wam zostalo,
        to wogole nie ma o czym mowic, a jednak macie ich chorobliwie w waszych
        zchamialych, jako przecinek uzywajych " KURWA", mozgach. Kraj KURW i
        POPIERDOLONY- a wiec antysemcki!!!!!
        • Gość: perli Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 29.11.01, 14:29
          Kurcze,
          nic nie rozumiem,
          może to i dobrze,
          kurcze-jako kropka
    • Gość: BOOL Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.man.polbox.pl 29.11.01, 16:43

> Za ok. 2 lata .
      > duszy .
      > nietolerancji.
      > europejska .

Jaka polonia polska,chyba grupa antypolonusów.A fdaszyzm to propaguje UE
      uchwalając takie ustawy.Wolność słowa to jeden z fundamentów wolności w szerszym
      pojęciu tego słowa.
      • Gość: komodor Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 19:24
        Niestety RM nie jest zwolennikiem wolności słowa, wprost przeciwnie.Jako
        znamienici potomkowie Kalego optują jedynie za wolnością własnych wypowiedzi.
        Nie dotyczy to już innych, a broń boże krytyków RM.
        • Gość: jajacek Wszyskich zainteresowanych prosze o .... IP: *.kabel.telenet.be 29.11.01, 19:36
          Przeniesienie sie do dzialu Informacje dnia.
          Tam odpowiedzialem fanom nie wolnosci slowa ,tylko RM.
          Bo ci obroncy slowa bronia kogos kto jest za jego ograniczeniem i wprowadzeniem
          specyficznej cenzury .
          • Gość: pikus Re: Wszyskich zainteresowanych prosze o .... IP: *.turboline.skynet.be 29.11.01, 21:41
            jajacku tez nie lubie oszolomow, rasistow i innych fobow ale oni sa po obu
            stronach. wejdz na forum gazeta van antwerpen to sie przekonasz co mysla mlodzi
            belgowie o ludziach ze wschodu. od rydzykow swiat sie roi.
            • Gość: jajacek Re: Wszyskich zainteresowanych prosze o /pikus.... IP: *.kabel.telenet.be 29.11.01, 21:46
              Wiem co pisza ,ale ja mimo wszystko jestem Polakiem i bardziej mie interesuje
              Polska :)
              Odezwij sie do mnie

antwerpen@wp.pl
          • Gość: Janusz2 Re: Wszyskich zainteresowanych prosze o .... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 22:38

> Przeniesienie sie do dzialu Informacje dnia.
            > Tam odpowiedzialem fanom nie wolnosci slowa ,tylko RM.

Skąd się bierze Twoja nieprzemakalność na fakty?
            I w tym watku i w watku w "Informacjach dnia" wielokrotnie pisałem, że prawo do
            swobodnej wypowiedzi jest sprawą zasadniczą.
            Że będę tak samo bronił Twojego prawa do swobodnej wypowiedzi, jak prawa Radia
            Maryja, czy np. Radia Radosnych Europejskich Socjalistów.
            Pisałem także, że Radia Maryja, w przeciwieństwie do Ciebie, nie słucham.

Skąd więc twoje fantazje o fanach Radia Maryja?

Czy Ty nie jesteś w stanie pewnych stosunkowo prostych rzeczy zrozumieć, czy po
            prostu nie chcesz?

> Bo ci obroncy slowa bronia kogos kto jest za jego ograniczeniem i wprowadzeniem
            > specyficznej cenzury .

Jajacku, to jesteś za wprowadzeniem cenzury (stąd zresztą ten wątek).
        • Gość: Janusz2 Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 22:28

> Niestety RM nie jest zwolennikiem wolności słowa, wprost przeciwnie.Jako
          > znamienici potomkowie Kalego optują jedynie za wolnością własnych wypowiedzi.
          > Nie dotyczy to już innych, a broń boże krytyków RM.

Czym więc się od nich różni przeciwnik wolności słowa Jajacek?

A ja, co wielokrotnie tu podkreślałem, uważam, że prawo do swobody wypowiedzi
          należy się każdemu - i Jajackowi i Radiu Maryja.

Odejście od tych zasad zepchnie nas na poziom Talibów.
          • Gość: ko0modor Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.11.01, 07:40
            Odpowiedź na te wątpliwości jest zawarta w poście Dixi.Nic dodać - nic
            ująć.Chylę czoła.
            Pozdrowienia.
            • Gość: Janusz2 Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: 194.92.234.* 30.11.01, 10:12
              Gość portalu: ko0modor napisał(a):
              > Odpowiedź na te wątpliwości jest zawarta w poście Dixi.Nic dodać - nic
              > ująć.Chylę czoła.
              > Pozdrowienia.

Przypomnijmy więc post Dixi:
              "Jak mówił madry rabin: "ty masz rację, i ty masz rację, i ty masz rację. Uważam
              że z racją jest jak z "tyłkiem". Każdy siedzi na swoim.Problem z Radiem Maryja
              nie polega na słowach które głosi, ale na kompletnym braku odpowiedzialności za
              słowa. Największe nawet kłamstwo jakie głosi ta stacja nie powoduje
              automatycznych konsekwencji prawnych jakie wyciągnięto by napewno wobec każdego
              innego Radia."

Skąd takie stwierdzenia?
              Od 1995 r. mamy prezydenta wywodzącego się z SLD, w latach 1993-97 rząd oparty o
              SLD, teraz (2001) SLD wygrało wybory w sposób bardzo znaczący. Czy podejrzewacie
              że oni są kościelną agenturą?

"Niestety, podkreślam, niestety Kosciół jest traktowany jak
              dziecko specjalnej troski,nikt nie odważy sie z nim zadrzeć z prostej
              przyczyny. Jeśli będziemy starali sie napiętnować księdza pedofila zostanie to
              automatycznie przyjęte jako atak na całą instytucję."

Lekarza, prawnika, nauczyciela, policjanta, posła czy ministra również.
              Solidarność pewnych środowisk zawodowych jest czymś normalnym.
              Nie należy tego demonizować.

"A instytucja ta ciągle
              jeszcze cierpi na syndrom oblężonej twierdzy."

Wydźwięk Twojego postu, Dixi, jest wręcz przeciwny - to ty piszesz tak, jakbyś
              pisał(a) z oblężonej, przez kościół, twierdzy.

"Nie mam nic przeciwko R.M. Chociaż
              przyznam, że stacja ta, nie jest z mojej ulubionej bajki. Żądam tylko jednego:
              chcę aby krzewiciele nienawiści byli personalnie karani za jej sianie."

Oczywiście masz na mysli wszystkich krzewicieli nienawiści - i tych którzy
              nienawidzą o. Rydzyka i środowiska skupionego wokół RM również?

"I trzeba jeszcze przypomnieć o. Rydzykowi że takie działanie jego stacji prędzej
              czy później doprowadzi do schizmy, której początki zreszta można już zaobserwować
              w Kościele katolickim"

Przeciwników Kościoła Katolickiego powinno to raczej cieszyć.
              Może w tej sytuacji "po cichu" wspierają RM?

I co?
              Dalej uważam, że prawo do swobodnej wypowiedzi powinni mieć wszyscy - i Jajacek i
              Radio Maryja i inni.

Nadal uważam, że ograniczanie wolności słowa zepchnie nas na poziom Talibów.
    • Gość: Piast Re: W końcu jakaś dobra wiadomość!!!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 22:20
    • nossos Ale sie ucieszylem! A to tylko taka sobie 29.11.01, 23:42
      fantazja...W Polsce tez sa przepisy... A ks. Rydzyk niestety ma diabelski wplyw
      na moja babcie....
      • Gość: dixi Re: Ale sie ucieszylem! A to tylko taka sobie IP: *.unicity.pl 30.11.01, 00:15
        Jak mówił madry rabin: "ty masz rację, i ty masz rację, i ty masz rację. Uważam
        że z racją jest jak z "tyłkiem". Każdy siedzi na swoim.Problem z Radiem Maryja
        nie polega na słowach które głosi, ale na kompletnym braku odpowiedzialności za
        słowa. Największe nawet kłamstwo jakie głosi ta stacja nie powoduje
        automatycznych konsekwencji prawnych jakie wyciągnięto by napewno wobec każdego
        innego Radia. Niestety, podkreślam, niestety Kosciół jest traktowany jak
        dziecko specjalnej troski,nikt nie odważy sie z nim zadrzeć z prostej
        przyczyny. Jeśli będziemy starali sie napiętnować księdza pedofila zostanie to
        automatycznie przyjęte jako atak na całą instytucję. A instytucja ta ciągle
        jeszcze cierpi na syndrom oblężonej twierdzy.Nie mam nic przeciwko R.M. Chociaż
        przyznam, że stacja ta, nie jest z mojej ulubionej bajki. Żądam tylko jednego:
        chcę aby krzewiciele nienawiści byli personalnie karani za jej sianie. I trzeba
        jeszcze przypomnieć o. Rydzykowi że takie działanie jego stacji prędzej czy
        później doprowadzi do schizmy, której początki zreszta można już zaobserwować w
        Kościele katolickim
        • Gość: soso Re: DIXI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.01, 00:55
          Co masz na sumieniu , że zioniesz taką nienawiścią do Kościoła. Z którym
          przykazaniem jesteś na "bakier"? Masz drugą żonę? Okradłeś bliźniego? Nie
          szanujesz rodziców? Chłopie, odpieprz się od księdza którego oskarża
          "element". Ludzie z gminu są niewiarygodni, za kieliszek gorzały i Ciebie by
          oskarżyli o zabicie J.F. Kenediego.
          • Gość: DIXI Re: DIXI IP: *.unicity.pl 30.11.01, 02:20
            Gość portalu: soso napisał(a):

> Co masz na sumieniu , że zioniesz taką nienawiścią do Kościoła. Z którym
            > przykazaniem jesteś na "bakier"? Masz drugą żonę? Okradłeś bliźniego? Nie
            > szanujesz rodziców? Chłopie, odpieprz się od księdza którego oskarża
            > "element". Ludzie z gminu są niewiarygodni, za kieliszek gorzały i Ciebie by
            > oskarżyli o zabicie J.F. Kenediego.

Dlaczego ludzie z gminu sa według ciebie niewiarygodni. Wszak oni są opoką
            Koscioła w Polsce. Dekalogu staram się przestrzegać. Tylko powiedz Dlaczego
            wszyscy obrońcy Kościoła zioną taką miłością do bliźnich, i tak histerycznie
            reagują na nawet najspokojnieszą jego krytykę?

• Gość: zeze Ludzie z gminu sa niewiarygodni IP: *.rdu.bellsouth.net 30.11.01, 07:49
            taki sad ma polski kosciol. Ale lubi pieniadze ludzi z gminu. szuje czarne i zlodzieje.
            Gość portalu: soso napisał(a):

> Co masz na sumieniu , że zioniesz taką nienawiścią do Kościoła. Z którym
            > przykazaniem jesteś na "bakier"? Masz drugą żonę? Okradłeś bliźniego? Nie
            > szanujesz rodziców? Chłopie, odpieprz się od księdza którego oskarża
            > "element". Ludzie z gminu są niewiarygodni, za kieliszek gorzały i Ciebie by
            > oskarżyli o zabicie J.F. Kenediego.

• Gość: Darek Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.01, 10:45
      Najwyższy czas zamknąć tą glempowsko-goebelsowską szczekaczkę finansowaną przez
      spółki skarbu państwa, czyli za pieniądze narodu ( teoretycznie prznajmniej).
      • Gość: jajacek Za wolnoscia a przeciwko KLAMSTWU ! Janusz 2 IP: *.kabel.telenet.be 30.11.01, 14:05
        Juz mie dobijasz tym pisaniem o obronie wolnosci slowa !
        Zacytuje o.Rydzyka "Tyle wolnosci ile odpowiedzialnosci "
        Jesli o Rydzyk bedzie mowil prawde na swojej antenie to niech gada az mu sie
        szczeka wytrze !!!!!
        On zywcem przekreca fakty ,cytuje pseudo historykow ,oczernia
        ludzi,dyskredytuje ich z racji pochodzenia ,dzieli narody i stra sie podsycac
        nienawisc do innych narodow ,niekatolikow itp.
        Czuje sie bezkarny bo kazda proba pociagniecia go do odpowiedzialnosci w Polsce
        konczy sie hiseria i krzykiem ze atak na Rydzyka to atak na Kosciol.
        Janusz przeciez nie jestes glupi -niech teraz w Polsce sad wezmie sie za
        Rydzyka ,to bedzie zaraz krzyk ,ze SLD robi zamach na kosciol a jakas tam
        pomylka na antenie jest tylko pretekstem do zamkniecia ust RM i kosciola w
        Polsce i proba wprowadzenia np.eutanazji ,aborcji ...itd.
        • Gość: Janusz2 Re: Za wolnoscia a przeciwko KLAMSTWU ! Do Jajacka IP: 194.92.234.* 30.11.01, 15:52

> Juz mie dobijasz tym pisaniem o obronie wolnosci slowa !

Zauważyłem.
          Tylko dla czego dla Ciebie obrona wolności słowa jest taka bolesna.

> Zacytuje o.Rydzyka "Tyle wolnosci ile odpowiedzialnosci "
          > Jesli o Rydzyk bedzie mowil prawde na swojej antenie to niech gada az mu sie
          > szczeka wytrze !!!!!

A jeśli chciałby opowiadać, że Ziemia jest płaska, to co - zamkniesz jego Radio?

> On zywcem przekreca fakty ,cytuje pseudo historykow ,oczernia
          > ludzi,dyskredytuje ich z racji pochodzenia ,dzieli narody i stra sie podsycac
          > nienawisc do innych narodow ,niekatolikow itp.

A co powiesz o nienawiści wobec katolików - to zdaje się Ciebie wogóle nie boli.
          Twoje ataki są bardzo wybiórcze i jednostronne.
          A ja, w przeciwieństwie do Ciebie, uważam, ze prawo do swobodnej wypowiedzi
          powinieneś mieć i Ty, i powinien mieć Ojciec Rydzyk.

> Czuje sie bezkarny bo kazda proba pociagniecia go do odpowiedzialnosci w Polsce
          > konczy sie hiseria i krzykiem ze atak na Rydzyka to atak na Kosciol.

Możesz podać jakieś przykłady?
          Bo mam wrażenie, że sobie to wymyślasz.

> Janusz przeciez nie jestes glupi -niech teraz w Polsce sad wezmie sie za
          > Rydzyka ,to bedzie zaraz krzyk ,ze SLD robi zamach na kosciol a jakas tam
          > pomylka na antenie jest tylko pretekstem do zamkniecia ust RM i kosciola w
          > Polsce i proba wprowadzenia np.eutanazji ,aborcji ...itd.

Skąd Ty to wiesz?
          Ja, mieszkając tu, w Polsce, widzę to zupełnie inaczej.
          No, ale ja, w przeciwieństwie do Ciebie, nie słucham Radia Maryja, ani nie
          czytam "Nie".
          • Gość: jajacek Re: Za wolnoscia a przeciwko KLAMSTWU !janusz2 IP: *.kabel.telenet.be 30.11.01, 17:24
            Nie uzyskamu konsensusu.
            Ty swoje ja swoje .
            Czyli jesli oglosze na caly swiat ,ze twoj ojciec to byl zyd,agent KGB;ma na
            sumieniu tysiace polskich partriotow to jest wszystko ok. ?
            Jesli znany Polityk opowiada brednie ,ze UE to twor KGB i pomocnikow z SB.
            W co wierzy tysiace ludzi ,a wierza dla tego tylko ,ze radio podpiera sie
            autorytetem kosciola .
            Zrobie ci niespodzianke -zadzwonie do RM i powiem ze na forum GW ,ktora dziala
            na RM jak lakxigen ,dziala zydowski agent "janusz2" wymysle pare historyjek jak
            twoj ociec mordowal Polakow ,a ty jestes pedofilem i homoseksualisa ,noce
            spedzasz na zebraniach masonskich a w weekend odprawiasz czarne msze .
            Wszytko to bedzie slyszalne w obu Amerykach ,calej Europie ,czesci Azji .
            Bedziesz mial reklame jak cholera ,za darmo ,szkoda ze nie znam twoich
            prawdziwych danych presonalnych ;(byla by leprza zabawa jak by ci paru sasiadow
            w twarz naplulo ;).

Oczywiscie to tylko zart ,ja odpowiadam za swoje slowa bo znam granice
            demokracji!
            • Gość: GMR Re: Za wolnoscia a przeciwko KLAMSTWU !janusz2 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.11.01, 19:00
              Ten spór jest sporem jałowym niech każdy gada co chce i tyle ..
            • Gość: Janusz2 Re: Do piewcy tolerancji, "Europejczyka" Jajacka IP: 159.107.89.* 04.12.01, 11:22

> Nie uzyskamu konsensusu.
              > Ty swoje ja swoje .
              > Czyli jesli oglosze na caly swiat ,ze twoj ojciec to byl zyd,agent KGB;ma na
              > sumieniu tysiace polskich partriotow to jest wszystko ok. ?

To Cię pozwę do sądu i puszczę z torbami. Nie będę natomiast próbował zamykać
              mediów za pomocą których to głosisz.

Kiedyś byłoby to prostsze - zabiłbym cię w legalnym pojedynku, zgodnie z kodeksem
              Boziewicza, pod warunkiem, oczywiście, że spełniałbyś warunki umożliwiające ci
              branie udziału w pojedynku. :))
              I też nie próbowałby zamykać mediów za pomocą któreych wygłaszałeś brednie.

Czy rozumiesz wreszcie różnicę?

> Jesli znany Polityk opowiada brednie ,ze UE to twor KGB i pomocnikow z SB.
              > W co wierzy tysiace ludzi ,a wierza dla tego tylko ,ze radio podpiera sie
              > autorytetem kosciola .

Zastrzelisz go strzałem w potylicę? :)

> Zrobie ci niespodzianke -zadzwonie do RM i powiem ze na forum GW ,ktora dziala
              > na RM jak lakxigen ,dziala zydowski agent "janusz2" wymysle pare historyjek jak
              >
              > twoj ociec mordowal Polakow ,a ty jestes pedofilem i homoseksualisa ,noce
              > spedzasz na zebraniach masonskich a w weekend odprawiasz czarne msze .

Jajacku, dno które osiągasz, szalenie utrudnia kontakt z tobą.
              Tylko dobry lekarz może ci pomóc.

> Wszytko to bedzie slyszalne w obu Amerykach ,calej Europie ,czesci Azji .
              > Bedziesz mial reklame jak cholera ,za darmo ,szkoda ze nie znam twoich
              > prawdziwych danych presonalnych ;(byla by leprza zabawa jak by ci paru sasiadow
              > w twarz naplulo ;).

Tak "jewropejczyku" - wszyscy którzy osmielają się mieć inne zdanie niż ty
              powinni zostać unicestwieni. O to ci tak naprawdę chodzi, piewco tolerancji (we
              własnym przekonaniu)?

>
              > Oczywiscie to tylko zart ,ja odpowiadam za swoje slowa bo znam granice
              > demokracji!

No, popatrz, a ja, znając twoje wcześniejsze posty, pomyslałem, że ty tak na
              poważnie.

Przy okazji: mógłbyś coś napisać o "granicach demokracji" - liczę na szalenie
              interesujący post.
          • Gość: komodor Re: Za wolnoscia a przeciwko KLAMSTWU ! Do Jajacka IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.12.01, 09:24
            Rydzyk codziennie opowiada,że ziemia jest płaska i nikomu to oczywiście nie
            przeszkadza.Zazwyczaj nieuctwo jest tylko śmieszne.Ale nie jest śmieszne to,że
            wszyscy którzy jakoś nie mogą uwierzyć w to,że ziemia jest płaska są przez
            Rydzyka wyklinani. Ja go zresztą bardzo dobrze rozumiem - tyle lat stosów dla
            tych którzy opowiadali,że ziemia jest okrągła, że się bidulom talibskim z RM w
            główkach pomieszało.
            Jeżeli nie czytasz NIE - to czytaj!Warto!
            • Gość: remicz Re: Nieuctwo lewackie. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 10:12
              Jaśnie "oświecony" komodorze co Cię upoważnia DO MÓWIENIA NIEPRAWDY o Radiu
              Maryja i dyr. Rydzyku. To, że jesteś komuchem INERNACJONAŁEM i w swoim
              "statucie" masz WPISANą walkę z Kościołem i propagowanymi przez niego
              postawami godnego , patriotycznego zachowania. Czy to , że jesteś
              niewykształcony , bezrobotny i w swojej bezsilnosci atakujesz to co podsunęła
              Ci propaganda uprawiana przez środki masowego przekazu przykład; NIE, GAZETA
              WYBORCZA, WPROST, TV, etc.
              To , że masz biedę to nie jest wina RM i Rydzyka. Żeby zrozumieć swoje fatalne
              położenie radzę Ci, uzupełnij wykształcenie. Nabierzesz "ogłady" będziesz
              wiedział kto robi Ci krzywdę tą zawoalowaną, a ponadto zrozumiesz, że nikt nie
              da Ci nic za darmo, nawet UE (liźniesz przynajmniej praw ekonomicznych).
              Zrozumiesz też to, że do dobrobytu dochodzi się swoją ciężką pracą.I jeszcze
              jedno , że na tej drodze będą Cię zwalczać jako konkurencję żebyś nie miał
              łatwo.
              Życzę sukcesu!
              Ps. Słucham RM i tego się nie wstydzę!
              Wykształcenie - wyższe techniczne i ekonomiczne.

• Gość: komodor Re: Nieuctwo lewackie. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.12.01, 10:06
                1.Nieprawda? - proszę o przykłady.
                2.Odkąd to krytyka Rydzyka i jego tuby jest walką z kościołem.Rydzyka krytykują
                równiez niektórzy biskupi kk. Oni również walczą z kościołem?
                No,no, podziwiam odwagę. Będziesz musiał się z tego wyspowiadać.
                3.Nie jestem bezrobotny, nie jestem niewykształcony, nie jestem biedny.
                4.Prasa, radio,tv - wszyscy wrogami? Kogo? Kościoła czy Rydzyka.
                Rydzyk = kościół? Nowa schizma w polsce?
                5.Bieda polega na tym,że RM i Rydzyk opowiadają ludziom głupoty i oszukują
                ich.A w dodatku naciągają naiwnych na forsę.
                6.Sukces i pieniądze - to już mam i nie popadam z tego powodu w kompleksy.
                Czego o moim adwersarzu powiedzieć chyba nie mozna.
                7.Nie słucham RM i się tego nie wstydzę. Wstydziłbym się słuchać tych
                populistycznych demagogów siejących nienawiść i agresję i pragnących zgnoić
                Polskę.
                8.Wykształcenie techniczne - no tak, to wiele tłumaczy.
            • Gość: Złośliwy Komodor? to chyba jakaś przedpotopowa marka IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.12.01, 12:00
              ..komputera osobistego... no nie?
    • Gość: Kondor Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.tpi.pl 04.12.01, 11:57
      Co się czepiacie ks.Rydzyka i RM? Dostał człowiek zadanie - podzielić Kościółw
      Polsce, wywołać niepokoje społeczne, podzielić społeczeństwo, stworzyć
      rozgłośnię emitującą "czarną propagandę" - to je wykonuje, jak potrafi. Robi to
      zresztą świetnie - dawno już Jasieniewo i Łubianka nie miały w Polsce tak
      doskonałego agenta, a rezydent FSB na Polskę wprost nie może się go nachwalić.
      Sam zresztą materiałów dostarcza. FSB nie popełni przecież z polskim Kościołem
      takiego błędu jak KGBw latach 80. W Bundesrepublice mówią, że "jeśli by takiego
      Radia Maryja nie było to wywiad rosyjski musiałby je stworzyć"
      • Gość: snajper Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.waw.cdp.pl 08.12.01, 14:57
        Gość portalu: Kondor napisał(a):

> Co się czepiacie ks.Rydzyka i RM? Dostał człowiek zadanie - podzielić Kościółw
        > Polsce, wywołać niepokoje społeczne, podzielić społeczeństwo, stworzyć
        > rozgłośnię emitującą "czarną propagandę" - to je wykonuje, jak potrafi. Robi to
        > zresztą świetnie - dawno już Jasieniewo i Łubianka nie miały w Polsce tak
        > doskonałego agenta, a rezydent FSB na Polskę wprost nie może się go nachwalić.
        > Sam zresztą materiałów dostarcza. FSB nie popełni przecież z polskim Kościołem
        > takiego błędu jak KGBw latach 80. W Bundesrepublice mówią, że "jeśli by takiego
        > Radia Maryja nie było to wywiad rosyjski musiałby je stworzyć"

Nie dziwi też sejmowy sojusz kukiełki Leppera i LPR. Mocodawcę tego samego mają.
    • Gość: . Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.toya.net.pl 04.12.01, 21:05
      .
    • Gość: . Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.toya.net.pl 05.12.01, 20:46
      .
    • ptwo Niewielka strata!! 06.12.01, 06:45

> Za ok. 2 lata .
      > duszy .
      > nietolerancji.
      > europejska .

• Gość: JAN Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.vitava.net.pl 07.12.01, 17:00
      Aleś ty głupi.
    • Gość: qwe Re: To teraz komuchy znowu beda sie rozmnazac. IP: *.reyrey.net 07.12.01, 17:03
      Komu moze przeszkadzac radio , gdy ponoc w kraju jest juz wolnosc slowa. Tylko
      komunista i lewym poniewaz nie chce sie im pracowac.
      • Gość: snajper Re: To teraz komuchy znowu beda sie rozmnazac. IP: *.waw.cdp.pl 08.12.01, 14:53
        Gość portalu: qwe napisał(a):

> Komu moze przeszkadzac radio , gdy ponoc w kraju jest juz wolnosc slowa. Tylko
        > komunista i lewym poniewaz nie chce sie im pracowac.

To RM zmusza do pracy ???????????????
      • Gość: komodor Re: To teraz komuchy znowu beda sie rozmnazac. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 18:13
        Wolność słowa to nie wolność głupoty.
        A po co mamy pracować jak mamy Rydzyka on już ostrzyże kolejne barany z
        forsy.Starczy i dla nas.
    • ptwo Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! 08.12.01, 07:55
      Nareszcie!!! Przestanie mącić ludziom wodę w mózgu!
    • Gość: Logik Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 08.12.01, 15:06
      Dlaczego Ty zagorzaly wielbiciel komuny nie jestes w Polsce?Przeciez teraz tam
      twoi!Chyba ze Ty macz inne zadanie!Ciekawe?
      • Gość: remicz Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 01:17
        Widać lewacką tolerancję!
        Co was doprawdy tak denerwuje w tym radiu, czy to, że mówi prawdę?
        • Gość: komodor Re: Radio Maryja przestaje Dzialac !!!!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.12.01, 17:23
          Na litość boską! Jaką prawdę.Szerzy nienawiść i agresję.Przeczytaj co o RM i
          jego wodzu pisał prymas Glemp w 1997 roku.
          Przecież Rydzyk dyszy miłością do pieniędzy a nie do prawdy.
          • Gość: remicz Re: nienawiść i agresję? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 18:43
            W czym przejawia się ta agresja? Do kogo nienawiść? Jeśli piszesz to po
            imieniu a nie na wysokim poziomie ogólności (agresja , nienawiść . Do psów ,
            kotów?). Ograbia z pieniędzy . Kogo ? O ile wiem dają ludzie dobrowolnie! A
            tego bratku im nie zabronisz!!
            Przeszkadza Ci , że broni dobrego imienia Polski i jej obywateli.
            Wzywa do solidnej pracy ! Mówi , że jesteś w Europie i nie musisz do niej po
            raz drugi wchodzić. Obśmiewa demagogie lewactwa , że UE da coś za darmo.
            Co sądzisz , że bez wysiłku własnego (ciężkiej pracy) dorobisz się czegoś.
            Chłopie ile ty masz lat, że jesteś taki naiwny.

Te kilka prawd oczywistych , które Ci to radio przekazuje musi być powodem do
            takiej agresji? Weź się opamiętaj.

W tematach religijnych nie musisz się zgadzać to sprawy osobiste.
            Zagadnienia społeczne, ekonomiczne w tym radiu są wyważone , propolskie, nasz
            interes narodowy wyniesiony ponad inne. I tak trzymać!!!!!!!! A bezrobocie na
            Warmii i Mazurach będzie malało!!!! Mam tam posiadłość , którą kupiłem w
            ubiegłym roku to nie ściemisz mi jaki tam dobrobyt!
            Rozważnie przemyśl temat. Prawda leży gdziś po środku.
            • Gość: komodor Re: nienawiść i agresję? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.12.01, 08:13
              To radio nienawidzi i szerzy tę nienawiść do wszystkich ludzi którzy są inni,
              inaczej myślą,nie zgadzaja się na bełkot Rydzyka.
              Myślę,że Polski trzeba bronić przed takimi osobami jak Rydzyk i jego
              drużyna.Oni tylko kompromitują porządnych ludzi.
              Rydzyk kradnie - robi to z wdziękiem i skutecznie. Zebrał od naiwnych
              świadectwa udziałowe na "ratowanie" stoczni gdańskiej (co samo w sobie jest
              debilizmem ekonomicznym) a następnie powiedział,że będzie te świadectwa
              zwracał.Jak się napisze podanie.Jak to można nazwać? Pazerność w sięganiu po
              bezpłatną ziemię wyłudzaną od potulnych samorządów,stawianie się ponad prawem -
              to naprawdę nic?
              Opowiadanie,że Polska zawsze była w Europie może tylko śmieszyć.Może kiedyś
              będzie.Jak zaczniemy kupować więcej mydła a mniej święconej wody.Jak odejdzie
              od nas brud,smród,ciemnota,tępota i wódka.
              Jeżeli kupiłeś posiadłość w naszym województwie (gratulacje) to popatrz na
              sklepik w najbliższej wsi i postacie snujące się wokół niego.
              Czy ta Europa w której jesteśmy to stali autorzy RM:Bender,Czuba,JRNowak i
              wielu innych?
              Ja jestem w innej Europie i z Europą radiomaryjną nic wspólnego nie mam i nie
              chcę mieć.
    • Gość: ,,,,,,,, Re:. IP: *.toya.net.pl 11.12.01, 01:48
      ,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka