Dodaj do ulubionych

A prof. Geremka czasy stalinowskie nie uwierały ?

26.04.07, 13:43
Nie czuł się zniewolony, osaczony ?
On wierny komunista ...

Dla przypomnienia :

W najczarniejszych czasach stalinowskich wstąpił do ZNP a później do partii
(1950)Pelni funkcje sekretarza POP w Instytucie Historii PAN, byl takze
czlonkiem Komisji Rewizyjnej Komitetu Uczelnianego. W 1955 r. wstepuje do
Zwiazku Nauczycielstwa Polskiego, zostaje wiceprzewodniczacym Rady Zakladowej
Zwiazku. Robi karierę naukową, wyjeżdża zagranicę, czerpie pełnymi garściami
z przywilejów dostępnych jedynie dla najbardziej zasłużonych dla reżimu.

Obserwuj wątek
    • goldenwomen Re: A prof. Geremka czasy stalinowskie nie uwiera 26.04.07, 13:45
      a czym sie zasłuzył?
      • citisus Re: A prof. Geremka czasy stalinowskie nie uwiera 26.04.07, 13:54
        goldenwomen napisała:

> a czym sie zasłuzył?

Gorliwym wcielaniem w życie ideii Józefa Stalina
    • mike.recz Re: A prof. Geremka czasy stalinowskie nie uwiera 26.04.07, 13:48
      citisus napisał:

> Nie czuł się zniewolony, osaczony ?
      > On wierny komunista ...
      >
      > Dla przypomnienia :
      >
      > W najczarniejszych czasach stalinowskich wstąpił do ZNP a później do partii
      > (1950)Pelni funkcje sekretarza POP w Instytucie Historii PAN, byl takze
      > czlonkiem Komisji Rewizyjnej Komitetu Uczelnianego. W 1955 r. wstepuje do
      > Zwiazku Nauczycielstwa Polskiego, zostaje wiceprzewodniczacym Rady Zakladowej
      > Zwiazku. Robi karierę naukową, wyjeżdża zagranicę, czerpie pełnymi garściami
      > z przywilejów dostępnych jedynie dla najbardziej zasłużonych dla reżimu.

Faktycznie,mógł przecież pracować w PGR.
      • citisus Re: A prof. Geremka czasy stalinowskie nie uwiera 26.04.07, 13:53
        mike.recz napisał:
        > Faktycznie,mógł przecież pracować w PGR.

Nie było na uczelni obowiązku uczestnictwa w PZPR, a tym bardziej bycia
        aktywistą partyjnym.
        • andrze_n mial 20 lat dzialajac w partii, to "ideowiec" 26.04.07, 13:54
          ciekawe dane o gosciu tutaj:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=61343942
          • citisus Re: mial 20 lat dzialajac w partii, to "ideowiec" 26.04.07, 14:09
            To jest tekst z Gazety Polskiej z 20 Kwietnia 1995.

To już za przytoczenie czegoś takiego idzie się na oślą ławkę ???
            :-)

perso.orange.fr/m.ostrowski/eur01_.htm
            • verbaveritatis Re: mial 20 lat dzialajac w partii, to "ideowiec" 26.04.07, 20:55
              "Gazeta Polska" to wyjątkowy szmatławiec.
              • citisus Re: mial 20 lat dzialajac w partii, to "ideowiec" 26.04.07, 21:00
                verbaveritatis napisał:

> "Gazeta Polska" to wyjątkowy szmatławiec.

Śmie prawdę pisać.
                Inną niż Ojciec Nadredaktor podał do wierzenia ....
        • mike.recz Re: A prof. Geremka czasy stalinowskie nie uwiera 26.04.07, 13:54
          citisus napisał:

> mike.recz napisał:
          > > Faktycznie,mógł przecież pracować w PGR.
          >
          > Nie było na uczelni obowiązku uczestnictwa w PZPR, a tym bardziej bycia
          > aktywistą partyjnym.

No znowu masz rację,mógł nie należeć do partii.
        • sclavus Re: A prof. Geremka czasy stalinowskie nie uwiera 26.04.07, 13:56
          citisus napisał:

> mike.recz napisał:
          > > Faktycznie,mógł przecież pracować w PGR.
          >
          > Nie było na uczelni obowiązku uczestnictwa w PZPR, a tym bardziej bycia
          > aktywistą partyjnym.

W czasach stalinowskich ????
          Jakże ty, gó.. wiesz....
          • citisus Re: A prof. Geremka czasy stalinowskie nie uwiera 26.04.07, 14:04
            sclavus napisał:
            > W czasach stalinowskich ????

Tak, w czasach stalinowskich !!!

> Jakże ty, gó.. wiesz....

Masz więcej tak poważnych argumentów ???
            :-)))
    • aaki ee to było tak dawno temu i prawie nieprawda 26.04.07, 13:59
    • hummer Ponoć Kaczyńscy sobie PRL chwalą 26.04.07, 14:00
      Re: To bracia Kaczyńscy winni są takim sytuacjom.
      Przeczytaj komentowany artykuł »
      Autor: sumienie.lk
      Data: 24.04.07, 18:57 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz
      Rzecz w tym, że ja żyłem w tamtych czasach. Rzecz w tym, że wówczas, gdy
      Kaczyńscy wcinali szyneczkę (narzekając, że za tłusta) ja jadłem chleb
      posmarowany margaryną, na którym leżał jeden plasterek kiełbasy "poganiany"
      nosem, żeby na całą kromkę wystarczył. Rzecz w tym, że teraz o mnie Kaczyński
      mówi, że jestem tam gdzie ZOMO, podczas gdy ja w marcu 1968 brałem na grzbiet
      pały na milicyjnej "ścieżce zdrowia" urządzonej w bramie obok Kościoła Św.
      Krzyża, a braciszkowie Kaczyńscy słuchali mądrych wywodów swego tatusia -
      wykładowcy Wyższej Szkoły Nauk Społecznych - kuźni kadr jedynie słusznej PZPR.
      Mało ci? To posłuchaj uważnie innych, którym te dwa nieudaczniki także się nie
      podobają.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=61312550&a=61316013
      • kolor Citisus znowu ma racje.. 26.04.07, 14:04
        A Rajmund Kaczynski jak sie nachapal za komuny. Willa na Zoliborzu i wyjazdy
        zagraniczne. Oj musiala partia mocno ufac towarzyszowi Kaczynskiemu, oj musiala.
        • goldenwomen Re: Citisus znowu ma racje.. 26.04.07, 14:14
          W sprawie Geremka nikt nie jest bez winy i nikt nie wygra
          23 minuty temu

Mam problem z gestem prof. Geremka. To jedna z tych sytuacji, gdzie nakłada się
          na siebie kilka warstw, a żadna ze stron nie jest całkiem bez winy.

Warstwa pierwsza. W swoim oświadczeniu profesor napisał, że żądanie złożenia
          oświadczenia lustracyjnego jest "w sprzeczności z konstytucyjną zasadą
          poszanowania godności ludzkiej". I w tym tonie utrzymane jest całe
          oświadczenie.

Choćbym nie wiem, jak długo myślał, nie potrafię zrozumieć, w jaki sposób
          wypełnienie jednego papierka, zawierającego proste pytanie, narusza ludzką
          godność. Zwłaszcza jeśli ktoś nie ma sobie nic do zarzucenia. Ten argument jest
          dla mnie mocno naciągany. Uważam za dość oczywiste, że nie o żadną godność tu
          chodzi, ale o zamanifestowanie generalnego sprzeciwu wobec obecnej władzy.
          • hummer Golden nie kradnij 26.04.07, 14:18
            goldenwomen napisała:
            > Choćbym nie wiem, jak długo myślał, nie potrafię zrozumieć, w jaki sposób
            > wypełnienie jednego papierka, zawierającego proste pytanie, narusza ludzką
            > godność.

Albo jesteś kobietą (choć nie wiadomo) albo podawaj odnośnik do tekstu cytowanego. Inaczej to zwykłe złodziejstwo intelektualne.
            • mike.recz Re: Golden do partii piratów;) 26.04.07, 14:24
              Nie mogę znaleźć linka,czytałem dziś o nich na interii.
              • goldenwomen Re: Golden do partii piratów;) 26.04.07, 14:27
                mike.recz napisał:

> Nie mogę znaleźć linka,czytałem dziś o nich na interii.

fakty.interia.pl/salon24/warzecha/news/w-sprawie-geremka-nikt-nie-jest-bez-winy-i-nikt-nie-wygra,902191
                >
                >
            • goldenwomen Re: Golden nie kradnij 26.04.07, 14:26
              sorry:) zawsze jak kradne czyjes cytaty pisze ze to nie moj tekst dając znak "
              cyt......" a tu faktycznie zapomniałam! prosze autora i FK o wybaczenie
              złodziejstwa :) mam nadzieje ze rano nikt z tego powodu do mnie nie zapuka:)))
          • citisus Re: Citisus znowu ma racje.. 26.04.07, 14:24
            Ostatnio prof. Geremek zachowuje się dość dziwnie.
            Wcześniej ceniłem go rozsądek i umiarkowanie w ocenach.
            Ostatnio biega zagranicą i udziela wywiadów szkalujących Polskę.

Nie Kaczyńskich, a właśnie Polskę.
            Wywlekanie spraw zaagranicę i wypłakiwanie tam swoich żalów
            jest wredne. Kiedyś biegali na skargę do Moskwy.
            Widać niektórym takie przyzwyczajenia zostały.
            • goldenwomen Re: Citisus znowu ma racje.. 26.04.07, 14:28
              citisus napisał:

> Ostatnio prof. Geremek zachowuje się dość dziwnie.
              > Wcześniej ceniłem go rozsądek i umiarkowanie w ocenach.
              > Ostatnio biega zagranicą i udziela wywiadów szkalujących Polskę.
              >
              > Nie Kaczyńskich, a właśnie Polskę.
              > Wywlekanie spraw zaagranicę i wypłakiwanie tam swoich żalów
              > jest wredne. Kiedyś biegali na skargę do Moskwy.
              > Widać niektórym takie przyzwyczajenia zostały.

traci grunt pod nogami ?
              • citisus Re: Citisus znowu ma racje.. 26.04.07, 19:15
                goldenwomen napisała:
                > traci grunt pod nogami ?

Myślę, że sprawa jest bardziej prozaiczna.
                Demencja starcza.

Wraca do wzorów młodości.
                Traci kontrolę nad swoimi wypowiedziami.
                Gorzej, że to szybko postępuje ...
        • citisus Re: Citisus znowu ma racje.. 26.04.07, 14:16
          Taaa i pewno nie chce oświadczenia lustracyjnego podpisać,
          ba leci na skargę do Brukseli by się wypłakać ...
          • kolor Re: Citisus znowu ma racje.. 26.04.07, 14:32
            Rajmund Kaczynski pewnie by do Moskwy biegal komuchom w mankiet sie wyplakac.
            • rotepirat Re: Kozioł szkodzi Polsce 26.04.07, 19:30
              Niech więc spada z Brukseli.
          • x2468 Re: Citisus znowu ma racje.. 26.04.07, 19:55
            Smierdzi od pisiorow prlem straszliwie.Kiedys krytyka postepowania pzpr byla
            nyzywana szkalowaniem Poski i Polakow.Dzisiaj przewodnia sila narodu-pis kaze co
            pare miesiecy skladac oswiadczebiem ze nie bylo sie wielbladem.Krytyka tego
            idiotyzmem znowu nazywa sie szkalowaniem Polski i Polakow.Gomulka sie cieszy.
            Jesli 20 letni pisior "zamawia piwo" lub krzczy heil Hitler to nazywa sie to
            bledami mlodosci.Natomiast przynaleznosc 20 Letniego Geremka do pzpr nazywa sie
            blyskotliwa kariera w Stalinowskich czasach a samego Geremka
            zbrodniarzem.Moczarowi tak wspaniale czasy nawet sie nie snily.
            • citisus Re: Citisus znowu ma racje.. 26.04.07, 20:05
              Czy mógłbyś łaskawco przetłumaczyć swoją wypowiedź z ploretariackiego
              na polski bo nijak nie mogę zrozumieć o co chodzi w tym poście ...
              • andrzejg Re: Citisus znowu ma racje.. 26.04.07, 20:31
                napisał,że pisowcy przykładaja inna miarke do swoich zboczeń, a inna do pozostałych osób.Oczywiście swoje wypaczenia tłumaczą błedami młdości.

Ale Ty możesz być spokojny.Lojalkę podpisałeś i jak mniemam podpiszesz
                dla każdego następnego rządu

A.
                • citisus Re: Citisus znowu ma racje.. 26.04.07, 20:48
                  andrzejg napisał:

> napisał,że pisowcy przykładaja inna miarke do swoich zboczeń,a inna do pozosta
                  > łych osób.Oczywiście swoje wypaczenia tłumaczą błedami młdości.

A ja odnniosłem zupełnie inne wrażenie. To POwcy i SLD..y podnoszą straszliwą
                  wrzawę, że ktoś, gdzieś kiedyś piwo zamawiał. Tylko piwo.
                  Tracą jakby z oczu swoją WIELOLETNIĄ współpracę i wysługiwanie się
                  totalitarnemu i zbrodniczemu reżimowi czerwonych.

> Ale Ty możesz być spokojny.Lojalkę podpisałeś i jak mniemam podpiszesz
                  > dla każdego następnego rządu

Już Ci nieraz pisałem. Lojalka to Twoja specjalność. Ja żadnej
                  lojalki nigdy nie podpisywałem i nie będę podpisywał.
                  OŚWIADCZENIE, że mimo nacisków nie skalałem się współpracą z SB
                  powiększyłem sobie i powiesiłem na ścianie.

• skin.01 Re: Citisus znowu ma racje.. 26.04.07, 20:45
          ale dopiero po 56 a Michniki Kuronie i geremki chapały przedtem
    • pla_cebo Re: A prof. Geremka czasy stalinowskie nie uwiera 26.04.07, 19:34
      Nie za bardzo. Ludzie znikali bez sladu z ulicy a on wstepowal w tym czasie do
      PZPR.
      • x2468 Re: A prof. Geremka czasy stalinowskie nie uwiera 26.04.07, 20:10
        Ludzie znikali po cichu.Nie tak jak dzisiaj w swietle kamer telewizyjnych.Byl 1
        program radiowy i dwie gazety.Radio bylo niebywalym luksusem.Wiekszosci musial
        wystarczyc glosnik zawieszony na ulicy.I tyle przecietny Polak wiedzial co te
        mendia podaly.
        Dzisij do wyboru jest tysiace gazet,programow radiowych i
        telewizyjnych.Internet.i swoboda podrozowania.A wy pomimo tego z radoscia
        "zamawiacie piwo" przez podniesienie lapki przedniej.
    • banme3 Cale zycie ma sie mylic, jak TY? 26.04.07, 19:59
      on sie uczy na bledach. ty?
      • pla_cebo Re: Cale zycie ma sie mylic, jak TY? 26.04.07, 20:02
        banme3 napisała:

> on sie uczy na bledach.
        Tak sie uczy, ze zawsze po stronie czerwonej mafii stoi:)))
      • citisus Re: Cale zycie ma sie mylic, jak TY? 26.04.07, 20:11
        banme3 napisała:

> on sie uczy na bledach. ty?

Ja się uczyłem w szkole.
        Jemu było potrzeba 20 lat w PZPR-rze w najgorszych czasach stalinizmu
        i gomułkowszczyzny.
        A jego frakcję komunistów kopnięto w d.....
        • banme3 Re: Cale zycie ma sie mylic, jak TY? 27.04.07, 01:53
          tys teopy jak poalk. zalosny terp ze wsi polskiej- warzszawki.
    • 123i321 pewni ludzie zawsze kreca sie kolo zlobu 26.04.07, 20:20
      niezaleznie od sytuacji politycznych. sa to ludzie dla ktorych kregoslupem
      moralnym jest kasa i wladza.
    • bubba49 Re:tylko że dzięki między innymi takim ludziom jak 26.04.07, 20:36
      prof,Geremek możesz wypisywac te bzdety pod jego i jemu podobnym,żygaczu/.
      • 123i321 Re:tylko że dzięki między innymi takim ludziom ja 26.04.07, 20:49
        wplne zarty. Geremek walczyl tylko o wlasny zlob podczas gdy Polacy przelewali
        krew za wolnosc.
      • citisus Re:tylko że dzięki między innymi takim ludziom ja 26.04.07, 20:58
        bubba49 napisał:

> prof,Geremek możesz wypisywac te bzdety pod jego i jemu podobnym,żygaczu/.

Nie dzięki Geremkowi, tylko dzięki sobie i tysiącu innym bezimiennym,
        którzy zbierali cięgi od ZOMO-wskich pał, którzy strajkowali i manifestowali, i
        którzy rezygnowali z kariery dla walki o wolność i ideały.

Bez tych ludzi Geremek byłby niczym, byłby nadal ideowym komunistą
        walczącym o lepszy socjalizm.

• pranajtis W czasach rezymu pojechal na placowke do Francji 26.04.07, 20:39
      chyba nie jako uciekinier polityczny?
      • woda.woda Na jaką "placówkę"? 26.04.07, 20:42
        • verbaveritatis Spadkobiercy 26.04.07, 21:00
          Wszystko, co było złe w PZPR, przejął PiS, ale co było dobre ,to ni w ząb.
          Gdzie te mieszkania? Chocby takie jak z wielkiej płyty za komuny gierkowskiej?
      • cr00t Re: W czasach rezymu pojechal na placowke do Fran 26.04.07, 21:33
        pranajtis napisała:

Czesc notki biograficznej Geremka ktorej zawartosc moze byc mnotywem odmowy
        zlozenia deklaracji lustracyjnej.

"W 2001 roku Instytut Historyczny Uniwersytetu Wrocławskiego wydał solidną pracę
        zbiorową pt. 'Drogi do niepodległości 1944-1956/1980-1989 - nieznane źródła do
        dziejów najnowszej Polski'. Szczególnie interesujące są tam 'nieznane źródła'
        Stasi (bezpieki enerdowskiej), które upublicznił W. Sawicki. Oto fragment
        szyfrogramu wysłanego do Berlina przez warszawskiego ambasadora NRD, H.
        Neubauera, niedługo przed wprowadzeniem stanu wojennego (1981): 'Miałem właśnie
        bulwersującą rozmowę z szefem ekspertów Solidarności, Geremkiem (ściśle związki
        z międzynarodówką socjaldemokratyczną). Nie wierzyłem własnym uszom. Geremek
        oświadczył, że dalsza pokojowa koegzystencja Solidarności i realnego socjalizmu
        jest niemożliwa w takiej formie jak obecna, zatem nieunikniona jest konfrontacja
        siłowa. Wobec tego trzeba przesunąć wybory do rad narodowych. Organy władzy
        państwowej muszą zniszczyć solidarnościowy aparat. Po takiej rozprawie
        Solidarność mogłaby się reaktywować, ale już jako rzeczywisty związek zawodowy,
        bez Matki Boskiej w klapie marynarki, bez programu gdańskiego, bez ambicji
        politycznych. Geremek kontynuował: można by zachować tylko siły umiarkowane (...) "
        • andrze_n Re: W czasach rezymu pojechal na placowke do Fran 26.04.07, 21:36
          link?
          • cr00t Re: W czasach rezymu pojechal na placowke do Fran 26.04.07, 21:37
            andrze_n napisał:

> link?

tinyurl.com/233lb4
            • x2468 Re: W czasach rezymu pojechal na placowke do Fran 26.04.07, 21:42
              Klamca Lysiak,Pupil Urbana.Czy on rowniez sie narazalal dla Polski? Jakis link?
              • cr00t Re: W czasach rezymu pojechal na placowke do Fran 26.04.07, 21:45
                x2468 napisał:

> Klamca Lysiak,Pupil Urbana.Czy on rowniez sie narazalal dla Polski?

Udowodnij he he he

Jakis link?

?
            • andrze_n czesc txt >>>> 26.04.07, 21:48
              W tytułowym salonie sa... telewizyjne "gwiazdy".... Salon nie jest jednak demokratyczny, lecz hierarchiczny. Jego najwyższy szczebel tworzą: B. Geremek, T. Mazowiecki,...i A. Michnik. ...To on - jak pisze W. Łysiak - w połowie lat 80. XX wieku wymyślił, razem z J. Urbanem, wspólne sprawowanie władzy przez byłych korowców i pezetpeerowców. Połączenie czerwonych z różowymi dokonało się nie na skutek tajnych ustaleń w Magdalence, ale w oparciu o decyzje władz sowieckich, które ułożyły listę "gości" zaproszonych do stołu (okrągłego). Tezę tę potwierdzają dokumenty IPN-u....
              za:
              W tytułowym salonie przewijają się niemal wszystkie "znakomitości", osoby z pierwszych stron gazet, telewizyjne "gwiazdy". Jest od nich tłoczno. Salon nie jest jednak demokratyczny, lecz hierarchiczny. Jego najwyższy szczebel tworzą: B. Geremek, T. Mazowiecki, do niedawna J. Kuroń i A. Michnik. Ten ostatni odgrywa w salonie szczególną rolę, jako "święty guru" jest swego rodzaju reżyserem tego wszystkiego, co dzieje się w Polsce przez ostatnie 15 lat. To on - jak pisze W. Łysiak - w połowie lat 80. XX wieku wymyślił, razem z J. Urbanem, wspólne sprawowanie władzy przez byłych korowców i pezetpeerowców. Połączenie czerwonych z różowymi dokonało się nie na skutek tajnych ustaleń w Magdalence, ale w oparciu o decyzje władz sowieckich, które ułożyły listę "gości" zaproszonych do stołu (okrągłego). Tezę tę potwierdzają dokumenty IPN-u.
              • x2468 Re: czesc txt >>>> 27.04.07, 00:18
                Wladza,jak mowisz sowiecka nie chciala sie zgodzic na
                Kuronia,Michnika,Frasyniuka i innej jak mowila ekstremy,chciala na ich miejsce
                Kaczynskiego.I to sie sprawdzilo.Najbardziej nieustepliwy okazal sie
                Michnik,natomiast kaczus kombinowal jak to zrobic aby wladza wyszla z twarza.
                • citisus Re: czesc txt >>>> 27.04.07, 00:59
                  > Najbardziej nieustepliwy okazal sie
                  > Michnik,

:-))))))))))

Taaaa z całą stanowczością bronił towarzyszy przed tą chołotą z Solidarności.
    • citisus Kulisy "działalności" Geremka. 27.04.07, 00:10
      Starszy hamulcowy przemian.
      Zadziwiająco bronił partii.
      Czerwona dusza ...
      ---------
      Nie wierzyłem własnym uszom. Geremek oświadczył, że dalsza pokojowa
      koegzystencja pomiędzy "Solidarnością" w obecnej formie a socjalizmem realnym
      już niemożliwa. Konfrontacja siłowa nieuchronna. Wybory do rad narodowych muszą
      zostać przesunięte. Aparat "Solidarności" musi zostać zlikwidowany przez
      państwowe organy władzy. Po siłowej konfrontacji „Solidarność” mogłaby na nowo
      powstać, ale jako rzeczywisty związek zawodowy bez Matki Boskiej w klapie, bez
      programu gdańskiego, bez politycznego oblicza i bez ambicji sięgnięcia po
      władzę. Być może - kontynuował Geremek - tak umiarkowane siły jak Wałęsa
      mogłyby zostać zachowane. Po konfrontacji nowa władza państwowa mogłaby w innej
      sytuacji politycznej kontynuować pewne procesy demokratyzacyjne.

www.abcnet.com.pl/artykul_zas.php?art_id=17&dz_id=5&w=n&token=
    • mysz_polna5 Re: A prof. Geremka czasy stalinowskie nie uwiera 27.04.07, 01:11
      citisus napisał:

> Nie czuł się zniewolony, osaczony ?
      > On wierny komunista ...

> Dla przypomnienia :

> W najczarniejszych czasach stalinowskich wstąpił do ZNP a później do partii
      > (1950)Pelni funkcje sekretarza POP w Instytucie Historii PAN, byl takze
      > czlonkiem Komisji Rewizyjnej Komitetu Uczelnianego. W 1955 r. wstepuje do
      > Zwiazku Nauczycielstwa Polskiego, zostaje wiceprzewodniczacym Rady Zakladowej
      > Zwiazku. Robi karierę naukową, wyjeżdża zagranicę, czerpie pełnymi garściami
      > z przywilejów dostępnych jedynie dla najbardziej zasłużonych dla reżimu.

55555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555

Zbytnio sie na tamtych czasach nie znam, ale moge zauwayc cos.
      W tamtych czasch nie czul sie warcholem. Jest nim teraz. Ot co!
      • mysz_polna5 Re: A prof. Geremka czasy stalinowskie nie uwiera 27.04.07, 01:33
        mysz_polna5 napisała:
        5555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555

> Zbytnio sie na tamtych czasach nie znam, ale moge zauwayc cos.
        > W tamtych czasch nie czul sie warcholem. Jest nim teraz. Ot co!

55555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555
        Sama sobie sterem, zeglarzem, sterowcem ~ wiec jade dalej;)
        W miedzyczsie zajrzalam na prawice. net. O warcholstwie profesora Gieremka jest
        ciekawa wypowiedz. Kogo to zainteresuje, niech sobie przeczyta.

www.prawica.net/node/6899
        • pranajtis To jakis antysemita pisal :-)))) 27.04.07, 01:46
          ,,Dzisiaj tę samą pogardę dla prawa i to samo chełpliwe poczucie bezkarności
          demonstruje idol lewicowych salonów, europoseł prof. Bronisław Geremek.
          Wprawdzie „drogi Bronisław” genetycznie wywodzi się ze „szlachty
          jerozolimskiej”, a sytuacyjnie z „nowej szlachty” – właścicieli Trzeciej
          Rzeczypospolitej Ludowej, lecz, jak widać, postanowił dowieść, a raczej
          przypomnieć, że buta Aszkenazyjczyków nic a nic nie ustępuje bucie Sarmatów.''

• banme3 polak od radyja co ma ryja nazistowskeigo? 27.04.07, 01:53
            • pranajtis Poczytaj sobie zydowskie komiksy o Polakach! 27.04.07, 02:30
    • nakrzywyryj Nie uwierały, bo nie było stringów meskich 27.04.07, 01:54
      "Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na
      żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka