nati 09.05.07, 16:45 czy zbierając podpisy na każdej kartce muszą być sformułowane zasady (że referendum, propozycje pytań), czy też 2 kartka (i kolejne) moga po prostu zaczynać się od kolejnego numeru i podpisu??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taziuta Re: pytanie techniczne 09.05.07, 17:29 nati napisała: > czy zbierając podpisy na każdej kartce muszą być sformułowane zasady (że > referendum, propozycje pytań), czy też 2 kartka (i kolejne) moga po prostu > zaczynać się od kolejnego numeru i podpisu??? Każda kartka musi mieć nałgłówek z zasadami, żeby nikt nie mógł podważyć podpisów... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_bb czy trzeba mieć ukończone 18 lat? 06.06.07, 14:08 Czy trzeba mieć ukończone 18 lat by podpisać się pod tą petycją (jeszcze w tym roku ukończę 18 lat, za 4 miesiące), wiem że jeżeli by sie udało zorganizować referendum w ciągu tych 4 miesięcy nie bedę mogła wziąć w nim udziału. Ale pod petycją może mogę sie podpisać? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Czy posiadasz czynne prawo wyborcze? 06.06.07, 14:33 ania_bb napisała: > Czy trzeba mieć ukończone 18 lat by podpisać się pod tą petycją (jeszcze w tym > roku ukończę 18 lat, za 4 miesiące), wiem że jeżeli by sie udało zorganizować > referendum w ciągu tych 4 miesięcy nie bedę mogła wziąć w nim udziału. Ale pod > petycją może mogę sie podpisać? Jeśli nie to musisz poczekać. Natomiast zbierać podpisy możesz jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś