Dodaj do ulubionych

Prałat Henryk Jankowski odebrał Medal KEN

• douglasmclloyd Ale wstyd. Teraz jest to bezwartościowa blacha nt 10.05.07, 16:30
    • and_nowak I nagrodę Architekta Roku! 10.05.07, 16:32
      Dlaczego Architekta Roku ? - A dlaczego KEN ?
      Już wyjaśniam: Jankowski budował szopki. Architekt jak ta lala.

Może też być załużony wojskowy, płetwonurek, GOPRowiec, co chcecie...
    • tom1003 Prałat Henryk Jankowski odebrał Medal KEN 10.05.07, 16:37
      W latach 90-tych wciskano do podręczników szkolnych teksty Michnika.
      Dlaczego dawny opozycjonista ks. Jankowski miałby być gorszy niż dawny
      opozycjonista Michnik?

Akurat Kaczyńscy honorują dawnych działaczy demokratycznych niezależnie od ich
      opcji światopoglądowych i chwała im za to
    • lokis76 [...] 10.05.07, 16:57
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • kato28 Re: Prałat Henryk Jankowski odebrał Medal KEN 10.05.07, 17:03
        Wybory w 2009 roku
    • halfliner [...] 10.05.07, 16:58
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • piotrgdansk6 Gratulacje, należało się :) 10.05.07, 17:17

• krawiec6661 Re: Gratulacje, należało się :) - też tak myślę 10.05.07, 18:19
        Nie lubię kleru, ale każdy, jakim by nie był bucem jeśli pomógł innym ludziom ma
        prawo dostać medal. Polska jest teraz tak podzielona, że jedna połowa chętnie by
        tego człowieka utopiła w szklance wody, a druga wycałowała po stopach. Pewnie
        jeszcze ze 40 lat tak będzie. A było od zawsze, tylko dopiero teraz za Kaczorów
        wyszło szydło z wora :)
    • zofiafil M. Giertych antysemitą 10.05.07, 17:18
      Do tej pory zdarzało mi się bronić Romana Giertycha, że chociaż jest z niego
      fundamentalista religijny i homofob, to jednakże w odróżnieniu od swego dziadka
      oraz ojca nie jest nacjonalistą etnicznym oraz (co idzie w parze) antysemitą –
      w sensie wiary, że pochodzenie rasowe, "krew" warunkuje ludzkie zachowania, że
      Żydzi, czyli obcy nam Polakom rasowo knują wiecznie i spiskują oraz inne tego
      typu brednie. Odznaczenie jawnego, mówiącego otwartym tekstem spiskowego
      antysemity zmusza mnie do zmiany tego optymistycznego przekonania. Cóż, widać,
      że młodszy Giertych przyswoił sobie tylko powierzchownie zasady poprawności
      politycznej, wiedział co wolno mu mówić, a czego nie i jak dotąd dość dobrze
      się maskował.
      • zofiafil Re: W tytule powyżej miało być oczywiście 10.05.07, 17:19
        R. Giertych
      • jdbad Re: M. Giertych antysemitą 10.05.07, 17:19
        Chyba zmienię zawód.
        • wet3 Re: jdbad 10.05.07, 17:55
          jdbad napisała: M. Giertych antysemita

> Chyba zmienię zawód.

A po co? Przeciez jestes doskonala zydofilka!!!
          • jdbad I doskonale mi z tym! 10.05.07, 17:58
          • kolter Re:Wet3 10.05.07, 18:01
            ty powinienes zmienic swoj wabik na wot blat !!
      • piotrgdansk6 To Prałat dostał medal za jakiś 10.05.07, 17:21
        "antysemityzm"? Coś chyba pokręciłeś.
        • tw_wielgus Re: To Prałat dostał medal za jakiś 10.05.07, 17:43
          piotrgdansk6 napisał:

> "antysemityzm"? Coś chyba pokręciłeś.

Nie prałat dostał medal za całowanie młodech chłopców w usta.
          >
          • piotrgdansk8 To, że twój tato całuje cię w usta 10.05.07, 17:46
            i podejrzanie często bierze na kolana (swoją drogą i mimo wszystko, współczuję,
            biedaku) nie oznacza, iż jest to jakaś cywilizowana norma. Nie mierz więc innych
            swoją miarką.
        • logo.vlad Re: To Prałat dostał medal za jakiś 10.05.07, 17:50
          piotrgdansk6 napisał:

> "antysemityzm"? Coś chyba pokręciłeś.

Pytanie zasadnicze brzmi: To, qfffa, za co?!
          Bo jakoś związki bursztynowego prałaciny z edukacją wątlutkie były i nijakie.
          Rozumiem gdyby dostał jakieś prezydenckie odznaczenie za walkę z komuną
          przed '89 - tych zasług nikt mu nie odbierze. Ale medal KEN-u? Od ministra
          edukacji? Wszechpolskiego smarkacza z genetycznym patriotyzmem pochodzącym
          wprost z PRONcia? No wybacz... ja tu widzę dwie możliwości: albo Twój
          przedmówca ma coś z racji, albo to próba ponownego wkupienia się w łaski
          Ajatollaha z Torunia...
        • zofiafil Re: To Prałat dostał medal za jakiś 10.05.07, 18:06
          piotrgdansk6 napisał:

> To Prałat dostał medal za jakiś "antysemityzm"? Coś chyba pokręciłeś.

Nie wiem za co dostał medal ks. Jankowski, to wie chyba tylko R. Giertych, a i
          co do tego mam wątpliwości. Wiem jedno, ktoś kto głosi poglądy rasistowskie,
          antysemickie nie powinien otrzymać żadnych odznaczeń państwowych.
          • logo.vlad Re: To Prałat dostał medal za jakiś 10.05.07, 18:16
            zofiafil napisał:

> piotrgdansk6 napisał:
            >
            > > To Prałat dostał medal za jakiś "antysemityzm"? Coś chyba pokręciłeś.
            >
            > Nie wiem za co dostał medal ks. Jankowski, to wie chyba tylko R. Giertych, a
            > i co do tego mam wątpliwości. Wiem jedno, ktoś kto głosi poglądy
            > rasistowskie, antysemickie nie powinien otrzymać żadnych odznaczeń
            > państwowych.

Troszkę przesadzasz - nie powinien dostawać takich odznaczeń, które mogłyby
            sugerować iż państwo popiera jego światopogląd. Np. KEN-u...
            Ale nie znaczy to że taki osobnik wogóle nie ma prawa do uznania jego ew.
            zasług w innych dziedzinach. Np. za walkę z komuną 80-89.
          • piotrgdansk8 Skrócona list sławnych oskarżanych 10.05.07, 18:16
            o antysemityzm:

Kochanowski, Włodkowic, Ostroróg, Rej, Skarga, Czarnecki, Konarski, Kołłątaj,
            Staszic, Niemcewicz, Mochnacki, Krasiński, Kraszewski, Prus, Świętochowski,
            Reymont, Żeromski, Dmowski, Piłsudski, Paderewski, Sikorski, Słonimski. Na
            świecie: Cyceron, Seneka, Kwintylian, Horacy, Juwenalis, Chaucer, Erazm z
            Rotterdamu, Szekspir, Defoe, Diderot, Holbach, Goethe, Hegel, Schopenhauer,
            Bonaparte, Thackerey, Herder, Kant, Dickens, Puszkin, Wagner, Liszt, Gogol,
            Dostojewski, Czechow, Turgieniew, Tołstoj, Proudhon, Degas, Renoir, Marks,
            Renan, Wells, Shaw, Dresier, Edison, Disney, Chesterton, Lippman, Bułhakow,
            Pasternak, Sołżenicyn, Elliot, Patton, De Gaulle, Gide, Arendt, Toynbee.

Co postulujesz odnośnie tych rasistów? Tylko pousuwać pomniki i tablice
            pamiątkowe, czy również spalić wytwory ich rasistowskich umysłów?

> Nie wiem za co dostał medal ks. Jankowski, to wie chyba tylko R. Giertych, a i
            > co do tego mam wątpliwości.

Wie on i gdańszczanie i ci Polacy, którzy się interesują również:

„Najlepsze obecnie szkoły gdańskie to te, w założeniu których współuczestniczył
            Ksiądz Prałat Henryk Jankowski. Wychowanie młodych pokoleń było i jest dla
            Księdza Prałata jedną z najważniejszych spraw”
            • zofiafil Re: Skrócona list sławnych oskarżanych 10.05.07, 18:42
              piotrgdansk8 napisał:

> o antysemityzm:
              >
              > Kochanowski, Włodkowic, Ostroróg, Rej, Skarga, Czarnecki, Konarski, Kołłątaj,
              > Staszic, Niemcewicz, Mochnacki, Krasiński, Kraszewski, Prus, Świętochowski,
              > Reymont, Żeromski, Dmowski, Piłsudski, Paderewski, Sikorski, Słonimski. Na
              > świecie: Cyceron, Seneka, Kwintylian, Horacy, Juwenalis, Chaucer, Erazm z
              > Rotterdamu, Szekspir, Defoe, Diderot, Holbach, Goethe, Hegel, Schopenhauer,
              > Bonaparte, Thackerey, Herder, Kant, Dickens, Puszkin, Wagner, Liszt, Gogol,
              > Dostojewski, Czechow, Turgieniew, Tołstoj, Proudhon, Degas, Renoir, Marks,
              > Renan, Wells, Shaw, Dresier, Edison, Disney, Chesterton, Lippman, Bułhakow,
              > Pasternak, Sołżenicyn, Elliot, Patton, De Gaulle, Gide, Arendt, Toynbee.

Nie mówię o usuwaniu pomników i tablic państwowych, ale o przyznawaniu
              odznaczeń państwowych w Polsce w roku 2007. Zdecydowana większość z
              wymienionych żyła i głosiła swoje poglądy przed holocaustem (na marginsie nie
              wiem jak definujesz "antysemityzm", gdyż mam spore wątpliwości, czy wielu
              wymienionych na powyższej liście zasłużyło na taki zarzut -np. Hannah
              Arendt???)Dziś, kiedy wszyscy wiemy do jakich zbrodni w prostej linii prowadzi
              ideologia rasistowska, nie ma już dla jej wyznawców okoliczności łagodzących.
    • l.george.l Kiedy order za podwórkowe kółka różańcowe? 10.05.07, 17:38
      Wydaje mi się, że Rydzykowi bardziej się należało.
      • tw_wielgus Re: Kiedy order za podwórkowe kółka różańcowe? 10.05.07, 17:46
        l.george.l napisał:

> Wydaje mi się, że Rydzykowi bardziej się należało.
        >

Ależ skąd, to medal za wychowanie młodzierzy a nie starych pryków.
        A na polu wychwania młodzierzy w cieniu kościelnej alkowy Jankowski zasłużył
        się niewspółmiernie
        • czarek1 Re: Kiedy order za podwórkowe kółka różańcowe? 10.05.07, 17:56
          Odznaczenie Jankowskiego odznaka KEN calkowicie deprecjonuje te odznake.
    • r.maszkowski ks. Jankowski - polityczna prostytutka 10.05.07, 17:56
      Słowa o politycznej prostytutce - Polsce, które kiedyś wypowiedział ks.
      Jankowski, znacznie lepiej pasują do niego samego. Legenda, która się zeświniła:

www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/20030527-jankowski/20030527-jankowski.html
      www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/20060430-jankowski/20060430-jankowski.html
      www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/20060326-jankowski/20060326-jankowski.html
      • realista100 Złodzijskie odznaczenie dla zboczenca i złodzija ! 10.05.07, 18:04
    • evident wybory, nowe wybory dajcie 10.05.07, 18:09
      ja chcę już głosować !
    • alex-alexander Medal dla Jankowskiego 10.05.07, 18:17
      Virtuti Pederastuti
    • banme4 Miedzy nami nazistami 10.05.07, 18:46
    • flanecik spie..ć! 10.05.07, 18:47
    • te_rence Zapoznajmy się z tą światłą myślą: 10.05.07, 18:53
      No skoro dostał już to zaszczytne odznaczenie zapoznajmy się ze światłymi
      myślami rodzącymi się w głowie prałata:

www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/20030527-jankowski/20030527-jankowski.html
      To z pewnością za nie otrzymał ten medal...
    • zenek_aniela Michnik uwazal za zaszczyt kontakt z ks. Jankowski 10.05.07, 19:14
      Michnik uwazal za zaszczyt kontakt z ks. Jankowskim w wielkich dniach
      Solidarnosci.
      Teraz pluje na ks. Jankowskiego cala zydowska prasa za przypominanie zbrodni
      zydowskich na narodzie polskim.
    • gauche ujak zwykle gazownicy 'zapomnieli' podac, iz ks. 10.05.07, 19:20
      Jankowski byl wspólzałozycielem i gł. fundatorem Gdanskich Szkół Autonomicznych
      ul.Osiek 11/12.
    • poglodzio Zasłużył na to 10.05.07, 19:35
      gdyż wspomagał trójmiejskie szkoły, kilka z nich współzakładał, rozdawał
      stypendia, pomagał najuboższym dziecią ,dawał darmowe korepetycje i działał w
      solidarniści
    • 100piotr No to mamy ciekawostkę 10.05.07, 19:55
      My Polacy mamy chyga genetycznie zaszczepioną chęć do samounicestwienia i
      dlatego ministrem edukacji jest facet o zapędach faszysty a jego zastepca
      ograniczony nibynaukowiec. Jak można było ttym ludziom zawieżyć kierowanie
      edukacja . Tylko za to Kaczory powinny stanąć przed Trybunałem Stanu. Teraz
      drugiego oszołoma pierwszy odznacza za zasługi dla edukacji. Paranoja sięga
      szcytów. A tak przy okazji "Czerń to ciemniejszy odcień czerwieni"
    • kazik.k odznaczenie dla antysemity.. 10.05.07, 19:58
      to co wyprawia ten giertych to juz dawno przestalo byc smieszne!odznaczenie
      takim medalem homoseksualisty i pedofila syna folksdojcza i niemki zaladlego
      pelnego nienawisci antysemity jest wg mnie pluciem w twarz calej polskiej
      edukacji!!!tylko pogratulowac temu "rzadowi"takich premierow i ministrow edukacji!!
      • poglodzio Re: odznaczenie dla antysemity.. 11.05.07, 16:49
        w Izraelu i środowisku żydowskim kwitnie antypolonizm i nikt nic nie robi
    • palantunio75 Nowa technologia... 10.05.07, 20:03
      Najnowsza nanotechnologia włazidupstwa stosowanego :) Dla Tatusia Rydzyka też
      się medalik dostanie?
    • merephor Śmiać czy płakać? 10.05.07, 21:48
      No kurw.. już takie jaja, że to szok. Proponuję jeszcze na czole wybić prałatowi
      znak jakości Q.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka