Dodaj do ulubionych

Zgadzam sie z Adamem Michnikiem.

10.05.07, 18:27
Ten jego komentarz należy przeczytać z wyjątkową uwagą i rozwagą:
"Polska niszczy swoją ciężko wywalczoną wolność - napisał Adam Michnik w bardzo krytycznym wobec obecnego polskiego rządu komentarzu opublikowanym w czwartek na łamach niemieckiego dziennika "Die Welt".
- Po roku 1989 Polska korzystała z owoców uwolnienia od komunizmu. Polska Solidarność spowodowała pokojowe przemiany. Dziś jednak koalicja, żądnych zemsty przegranych demokratycznego zwrotu, spycha kraj w nową niewolę - czytamy."
serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,4121721.html
Smutna i boląca prawda.
Obserwuj wątek
    • douglasmclloyd Re: Zgadzam sie z Adamem Michnikiem. 10.05.07, 18:28
      warka_strong napisał:

> Ten jego komentarz należy przeczytać z wyjątkową uwagą i rozwagą:
      > "Polska niszczy swoją ciężko wywalczoną wolność - napisał Adam Michnik w bardzo
      > krytycznym wobec obecnego polskiego rządu komentarzu opublikowanym w czwartek
      > na łamach niemieckiego dziennika "Die Welt".
      > - Po roku 1989 Polska korzystała z owoców uwolnienia od komunizmu. Polska Solid
      > arność spowodowała pokojowe przemiany. Dziś jednak koalicja, żądnych zemsty prz
      > egranych demokratycznego zwrotu, spycha kraj w nową niewolę - czytamy."
      > serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,4121721.html
      > Smutna i boląca prawda.

Odwet przegranych gołodupców.
    • dr_hab Z belkoczacym Adamem 10.05.07, 18:29
      wszelka debata nie ma sensu. Ten czlowiek nie pojmuje czym jest jawnosc w zyciu
      publicznym. Gdyby to pojmowal, pojmowal jej wartosc dla ksztaltowania
      spoleczenstwa co najmniej w sprawie Geremka i swoich wizyt w aechiwach MSW
      powinien mocno przeorientowac swoje stanowisko.
    • l.o.r.t.e.a Szczęśliwie to miliony Polaków w wolnych 10.05.07, 18:29
      wyborach decydują o demokratycznym mandacie polskich władz, a nie nadęty,
      niczym balon, jąkała.
      • douglasmclloyd Re: Szczęśliwie to miliony Polaków w wolnych 10.05.07, 18:33
        l.o.r.t.e.a napisał:

> wyborach decydują o demokratycznym mandacie polskich władz, a nie nadęty,
        > niczym balon, jąkała.

Ci sami, którym do szczęścia wystarczała kaszanka, gdy Michnik siedział w pierdlu.
        • l.o.r.t.e.a Te miliony stworzyły też Solidarność i walczyły o 10.05.07, 18:35
          jej zwycięstwo, gdy nadęty jąkała chlał z Kiszczakiem!
          • douglasmclloyd I w życiu nie zagłosuje na szajbusów z PiSu nt 10.05.07, 18:39
            • ziemianin_pl A ja nigdy na antypolską miedzynarodówkę 10.05.07, 19:20
              nie musisz, ale ze michnik chalał z człowiekiem honoru generałem mordercą
              Popiełuszki, Pyjasa, Niedzielaka i kilkudziesieciu innych to prawda.
              Kiszczak dbał osobiscie o Michnika zeby miał kolorowy TV w celi i mogl pisać
              swoje wypociny. Sam michnik o tym pisze w dlugim wywiadzie sprzed lat. Zygać sie
              chce na te mendy targowickie plujące na demokratycznie wybrane władze u szwabów
              czy innych francuzów i włochów w ich lewackich szmatławcach. Ale cóz w koncu to
              miedzynarodówka szmatławców grająca w jednej orkiestrze.
              Na szczescie ludzie juz nie mysla tymi ich gniotami, jest wolnosc i Internet. AQ
              swoją drogą to Michnik już jest smietnikiem historii. Zabił się sam negocjacjami
              z Rywinem, Kwasniewskim i Jakubowską.
          • warka_strong Re: Te miliony stworzyły też Solidarność i walczy 11.05.07, 10:48
            I te same miliony dostały już to na co zapracowały, czyli nic. Dlaczego? Bo ich dawni koledzy, którzy dostali sie do władzy nie pamiętają już o nich.
      • warka_strong Re: Szczęśliwie to miliony Polaków w wolnych 10.05.07, 18:37
        Przekonaj świat (a przynajmniej forum) do tego, że masz więcej do powiedzenia niż Michnik.
        • l.o.r.t.e.a Nikogo teraz nie muszę przekonywac, moja opcja 10.05.07, 18:40
          ma władzę i mogę ze spokojem patrzeć na wylewane żale czerwonej hołoty.
          • warka_strong Re: Nikogo teraz nie muszę przekonywac, moja opcj 10.05.07, 18:41
            Czyli nic nie masz do powiedzenia. To nawet mnie nie jest w stanie zdziwić.
            • l.o.r.t.e.a Po prostu pora na odpoczynek, i tyle. Przyjdzie 10.05.07, 18:45
              olejna kampania i klawiatura rozgrzje się do, nomen omen, czerwoności.
          • douglasmclloyd Re: Nikogo teraz nie muszę przekonywac, moja opcj 10.05.07, 18:43
            l.o.r.t.e.a napisał:

> ma władzę i mogę ze spokojem patrzeć na wylewane żale czerwonej hołoty.

Hitlerowcy też mieli władzę, a ich zwolennicy ze spokojem patrzyli na to co
            robią. Gratuluję.
            • l.o.r.t.e.a Porównania do hitlerowców już i się znudziły, 10.05.07, 18:44
              chcesz mi dosolić, postaraj się bardziej.
              • douglasmclloyd Re: Porównania do hitlerowców już i się znudziły, 10.05.07, 18:45
                l.o.r.t.e.a napisał:

> chcesz mi dosolić, postaraj się bardziej.

Jesteś z gatunku ludzi, którzy mówią, że deszcz pada, gdy im się pluje w twarz.
        • 1normalnyczlowiek Mam - przekonaj mnie, że nie. 10.05.07, 19:55
          warka_strong napisał:
          > Przekonaj świat (a przynajmniej forum) do tego, że masz więcej do powiedzenia
          niż Michnik.
          --->
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=62184056&v=2&s=0
        • gniewko_syn_ryba Re: Szczęśliwie to miliony Polaków w wolnych 10.05.07, 20:31
          warka_strong napisał:

> Przekonaj świat (a przynajmniej forum) do tego, że masz więcej do powiedzenia n
          > iż Michnik.

A Michnik ma coś do powiedzenia poza tym co już dawno temu powiedział ?
      • pisuarro Re: to miliony w wolnych wyborach decydują 10.05.07, 20:56
        Owszem.

Ale także te setki tysięcy codziennie w kioskach z prasą ;->
    • andrze_n i to jest roznica,ze za takie wyznanie "nie wypada 10.05.07, 18:34
      i to jest roznica, ze za takie wyznanie wg obowiazujacej poprawnosci "nie wypada" pluc, kpic, szydzic...Czarno na bialym widac, komu na forum publicznym jest latwiej, kto jest "represjonowany". Represja panuje, ale represja poprawnoscia tvnu itd giewu...
      • pisubek fajnie byc pisidiota, nie trzeba myslac, mozna 10.05.07, 18:37
        sobie popluc, mozna byc degeneratem, PiS u swoich wszystko lubi.
      • warka_strong Re: i to jest roznica,ze za takie wyznanie "nie w 10.05.07, 18:39
        andrze_n napisał:

> i to jest roznica, ze za takie wyznanie wg obowiazujacej poprawnosci "nie wypad
        > a" pluc, kpic, szydzic...
        >
        To nie "polityczna poprawność". To elementarna przyzwoitość i szacunek. Chociaż nie wszysscy wiedzą, co słowa "szacunek" i "przyzwoitość" oznaczają.
        • gniewko_syn_ryba Re: i to jest roznica,ze za takie wyznanie "nie w 10.05.07, 20:35
          warka_strong napisał:

> Chociaż
          > nie wszysscy wiedzą, co słowa "szacunek" i "przyzwoitość" oznaczają.

Masz 200 % racji. Ci, którzy we wszystkich przypadkach odmieniają tu "kurduple"
          "pisdzielce", "bulgotki", "mamrotki", "pisowskie świnie" etc. z całą pewnością
          nie wiedzą, co słowa "szacunek" i "przyzwoitość" oznaczają... ;-/
    • ab_extra A spróbowałbyś sie nie zgodzić :) 10.05.07, 18:38

• pla_cebo Re: A spróbowałbyś sie nie zgodzić :) 10.05.07, 18:40
        Zabanuje samego siebie:)))
        • cr00t Michnik, Geremek, Spiewak, Gross 10.05.07, 18:44
          Co ich laczy ?
          Pluja na Polske. Mam nadzieje ze ktos na nich tez napluhje juz w w kraju.
          • warka_strong Re: Michnik, Geremek, Spiewak, Gross 11.05.07, 15:57
            Niech żyje szacunek i przyzwoitość.
      • warka_strong Re: A spróbowałbyś sie nie zgodzić :) 10.05.07, 18:57
        To co by się stało?
        • ab_extra Adaś, z gębą pełną frazesów 10.05.07, 19:06
          o wielkoduszności, wybaczeniu i ludzkiej godności, oplułby cię, nazwał ostatnim
          łajdakiem, mordercą i świnią, a gdyby uznał cię za osobę godną uwagi (na razie
          jesteś jednym z wielu jego anonimowych wyznawców, do których w swoim otoczeniu
          przywykł i traktuje ich jak powietrze lub z lekceważeniem) urządziłby ci seans
          nienawiści w swojej gazecie i spuściłby z łańcucha swoich Lizutów i Stasińskich,
          by cię zlustrowali, czyli znaleźli na ciebie i twoją rodzinę haki, choćby w
          trzecim pokoleniu.
          • warka_strong Re: Adaś, z gębą pełną frazesów 10.05.07, 19:13
            Koncert pobożnych Życzeń i dziwnych wizji?
            • cr00t Re: Adaś, z gębą pełną frazesów 10.05.07, 19:20
              warka_strong napisał:

> Koncert pobożnych Życzeń i dziwnych wizji?
              >
              >
              Jaka matka, ojciec, brat taki Adasko. Nic dodac nic ujac.
    • dr.freud Der Dziennik Michalskiego nagła krew zalała. 10.05.07, 19:01

W końcu oni są dodatkiem do Die Welt.
      • 1normalnyczlowiek Michalskiemu smutno-nie ma już z kim polemizować 10.05.07, 20:24
        dr.freud napisał: Der Dziennik Michalskiego nagła krew zalała.
        > W końcu oni są dodatkiem do Die Welt.
        ---> A może uważasz, że Michalski planował konkurować ... w pluciu na Polaków i
        ktoś go uprzedził?
    • parusmajor Michniczysz- Michniczenie 10.05.07, 19:10
      www.ojczyzna.pl/Arch-Teksty/DC_17-12-2003.htm
    • gauche Michnik - przypadek psychiatryczny ? 10.05.07, 19:17
      to taka korzystna w sumie dla niego interpretacja, bo jak nie psychol, to tylko....
      no własnie,
      a kto inny moze pluć na własny kraj w niemieckiej gazecie. Rozumiem,ze wali mu
      sie swiat, w którym był guru dla rzeszy ciemnych wykształciuchów, swiat
      zbudowany z klamstw i korupcji, swiat kreowanych m.in.przez autorytetów, które
      okazuja sie byc stalinowskimi wierszokletami lub kapusiami SB, ale jakies
      proporcje trza znac.
      • pisubek gauche - kapus, czy raczej agent wplywu? Za ile? 10.05.07, 19:56

• gauche lewaczku, jedyne 10.05.07, 20:48
          co pozyteczne z twojej strony, to podbijanie postu,
          • andrze_n )) 10.05.07, 21:27
    • anathesis gdyby "polowanie na agentów" urządzono w 1990 10.05.07, 19:37
      to dzis nie mielibysmmy mafiokracji i Polska dzieki reformom Balcerowicza nie
      bylalby dzis kolonia. Panstwem prawa Polska nigdy nie byla, moze stanie sie za
      Kaczynskich. NIE zgadzam sie z Michnikiem!
      --
      "Redaktor naczelny "Gazety Wyborczej" skrytykował ustawę lustracyjną.
      Podkreślił, że gdyby takie "polowanie na agentów" urządzono w 1990 roku, nie
      można byłoby przeprowadzić reform gospodarczych Balcerowicza, ani zbudować
      państwa prawa."
      • douglasmclloyd Niestety Maciora spartoliła lustracje dokumentnie 10.05.07, 19:40
      • 1normalnyczlowiek :))) 10.05.07, 19:58
        anathesis napisała: NIE zgadzam sie z Michnikiem!
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=62184056&v=2&s=0
        • anathesis Re: :))) 10.05.07, 20:00
          :))))))))))
      • warka_strong Re: gdyby "polowanie na agentów" 10.05.07, 20:39
        Najpierw "myśliwi" musieliby umieć zdefiniować co jest obiektem polowania. Od samego początku było to polowanie na czarownice, poszukiwania trupów w szafach... Słowem wszystko to co było dalekie od lustracji i dekomunizacji.
        • 1normalnyczlowiek Re: gdyby "polowanie na agentów" 10.05.07, 21:04
          warka_strong napisał:
          > Słowem wszystko to co było dalekie od lustracji i dekomunizacji.
          ---> A co było bliskie lustracji, to już nie wiesz ... bo jakoś nie potrafisz
          tego wyrazić słowami?
          • warka_strong Re: gdyby "polowanie na agentów" 10.05.07, 21:07
            Wiem co było znacznie wazniejsze od lustracji. Ciekawe czy zgadniesz?
            • 1normalnyczlowiek Re: gdyby "polowanie na agentów" 10.05.07, 21:20
              warka_strong napisał:
              > Wiem co było znacznie wazniejsze od lustracji. Ciekawe czy zgadniesz?
              ---> Ja również wiem co było i jest najważniejsze, ale też wiem, że bez
              lustracji było i jest niemożliwe.
              • warka_strong Re: gdyby "polowanie na agentów" 10.05.07, 21:21
                Lustracje wykorzystano jako temat zastępczy. Taki tani żer dla mas.
                • 1normalnyczlowiek Re: gdyby "polowanie na agentów" 10.05.07, 21:32
                  warka_strong napisał:
                  > Lustracje wykorzystano jako temat zastępczy. Taki tani żer dla mas.
                  ---> Lustracja nigdy nie była i nie jest tematem zastępczym. Nie można jej
                  porównywać do tematów aborcji, antysemityzmu, różnych fobii. Brak lustracji
                  zamienił rolami "zwycięzców" i "pokonanych".
                  • warka_strong Re: gdyby "polowanie na agentów" 10.05.07, 21:35
                    1normalnyczlowiek napisał:

> ---> Lustracja nigdy nie była i nie jest tematem zastępczym. Nie można jej
                    > porównywać do tematów aborcji, antysemityzmu, różnych fobii. Brak lustracji
                    > zamienił rolami "zwycięzców" i "pokonanych".
                    >
                    To nie brak lustracji spowodował zamianę, o której piszesz.
    • kukipl Re: Zgadzam sie z Adamem Michnikiem. 10.05.07, 19:41
      szkoda było czytać żadnego odniesienia do szechtera i braciszka siepacza
      • pisubek tw.kukipl po polsku panimacie? wyszkolili na 10.05.07, 19:57
        lagierie w Woronezu? Ale chyba nie za charaszo?
        • parusmajor Re: tw.kukipl po polsku panimacie? wyszkolili na 10.05.07, 20:00
          Belkoczesz tak jakbyc stale byl "na chaju"
        • kukipl Re: tw.kukipl po polsku panimacie? wyszkolili na 10.05.07, 20:08
          strasznie mnie bawią te twoje odpowiedzi ale czego się spodziewać po człowieczku
          z pianę na pysku
          see you soon
          • pisubek o i po anglijsku nauczyli, niezle, chyba wkrotce 10.05.07, 21:41
            was odwolaja, bo spalony tw to zaden tw.
    • nowytor5 Michnik jest głupi, co to jest "nowa niewola"? 10.05.07, 20:05

• t-800 A "dziennikarze" "GW"się nie zgadzali z Michnikiem 10.05.07, 20:42
      [...]

Zwłaszcza, że chyba nigdy się szef "Wyborczej" nie spodziewał, że ma aż tylu
      krytyków. Nagle okazało się, że jest ich cały tłum. I nie chodzi bynajmniej o
      takich ludzi jak Rybiński, Michalski czy niżej podpisany, chodzi o tych
      właśnie, którzy bronią go dziś przed podejrzeniem, jakoby zasadniczo wpłynął na
      jakość polskiej publicznej debaty. Wszyscy oni składają obowiązkowe deklaracje,
      że też się z Michnikiem nie zgadzali, że "często" się z nim nie zgadzali, że
      zwłaszcza się z nim nie zgadzali w sprawie lustracji i toastów z
      komunistycznymi generałami. Nie zgadzałem się, piszę jeden w drugiego, i
      dawałem temu wyraz, ale dziś, kiedy Michnik, z którym się często nie zgadzałem,
      zwłaszcza w wymienionych sprawach, jest "opluwany", "kopany" i "kąsany po
      łydkach", to ja mimo dzielących nas różnic staję w jego obronie...

Patrzcie państwo, to ci dopiero - przez tyle lat Michnik miał tak liczne grono
      krytyków, zwłaszcza w sprawach, które stawiał najmocniej, a ja nic nie
      zauważyłem. Nie wiem, gdzie wspomniani autorzy swemu sprzeciwowi dawali wyraz.
      Może na imieninach u cioci? Może w jakichś intymnych zapiskach? Bo publicznie
      na pewno nie, od zbyt dawna śledzę publiczną debatę i zanadto jestem na ten
      wątek wyczulony, żebym dał sobie wcisnąć ciemnotę.

fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/polska-trzech-muszkieterow,860680
    • allspice Re: Zgadzam sie z Adamem Michnikiem. 10.05.07, 20:43
      Ja również sie zgadzam. Ocena przeszłości i terażniejszości bardzo dobra.
      A przyszłośc - nieciekawa,pod rzadami obecnej koalicji. Upadek,upadek...
      • warka_strong Re: Zgadzam sie z Adamem Michnikiem. 10.05.07, 20:46
        Może już nadszedł czas, by przeciwstawić się temu co sie obecnie w Polsce dzieje?
        • 1normalnyczlowiek Spóźniłeś się ... o 16 lat 10.05.07, 20:49
          warka_strong napisał:
          > Może już nadszedł czas, by przeciwstawić się temu co sie obecnie w Polsce dzieje?
          • warka_strong Re: Spóźniłeś się ... o 16 lat 10.05.07, 20:51
            Na zrobienie czegos dobrego nigdy nie jest za późno...
            • 1normalnyczlowiek Re: Spóźniłeś się ... o 16 lat 10.05.07, 20:56
              warka_strong napisał:
              > Na zrobienie czegos dobrego nigdy nie jest za późno...
              ---> "... by przeciwstawić się temu co sie obecnie w Polsce dzieje" były lata
              zaraz po 89 roku. Teraz, po 2005 roku, można tylko pomagać.
              • warka_strong Re: Spóźniłeś się ... o 16 lat 10.05.07, 20:58
                W 1989 roku zachłyśniecie świeżo zdobytą władzą nie pozwoliło na skuteczne przeprowadzenie procesów oczyszczenia. Zreszta wielu spośród ówczesnych liderów nawet dzis nie ma pojęcia na czym owo oczyszczenie miało polegać. I to jest ich prawdziwy dramat.
                • 1normalnyczlowiek Re: Spóźniłeś się ... o 16 lat 10.05.07, 21:27
                  warka_strong napisał:
                  > W 1989 roku zachłyśniecie świeżo zdobytą władzą nie pozwoliło na skuteczne
                  przeprowadzenie procesów oczyszczenia. Zreszta wielu spośród ówczesnych liderów
                  nawet dzis nie ma pojęcia na czym owo oczyszczenie miało polegać. I to jest ich
                  prawdziwy dramat.

---> Owszem, można się zachłysnąć, ale po pewnym czasie powinna przyjść
                  refleksja. Tylko że refleksja przychodzi ludziom, którzy potrafią zauważyć, że
                  rzeczywistość staje się daleka od ideałów, o które walczyli całe życie. Ci
                  którzy nie chcieli tego zauważyć, określili siebie ludźmi tylko i wyłącznie
                  żądnymi władzy i tym samym przekreślili swoją przeszłość.
                  A wystarczyło wtedy mówić prawdę... nawet bolesną, ale prawdę.
          • racheela Re: Spóźniłeś się ... o 16 lat 10.05.07, 20:55
            a podaj mi choć jeden autorytet wśród obecnie rządzących. Przejrzyj ich
            życiorysy i porównaj z życiorysem Michnika, Kuronia, Mazowieckiego...
            • 1normalnyczlowiek Re: Spóźniłeś się ... o 16 lat 10.05.07, 21:00
              racheela napisała:
              > a podaj mi choć jeden autorytet wśród obecnie rządzących. Przejrzyj ich
              > życiorysy i porównaj z życiorysem Michnika, Kuronia, Mazowieckiego...
              ---> Na autorytet trzeba sobie zasłużyć - nie wystarczy 1,5 roku. Za to stracić
              autorytet można ... w ciągu 1,5 roku, albo i jeszcze szybciej - jak widać dobrze
              na przykładzie osób, które wymieniłaś (koniecznie dodałbym Geremka - by był
              komplet).
              • racheela Re: Spóźniłeś się ... o 16 lat 10.05.07, 21:03
                w twoich oczach, jak widzę, autorytet mają ludzie chorzy na nienawisc, mściwi i
                rządni wladzy. Gratuluję zastępczego umysłu. Szkoda że nie potrafisz myslec
                sam.
                • 1normalnyczlowiek Re: Spóźniłeś się ... o 16 lat 10.05.07, 21:17
                  racheela napisała:
                  > w twoich oczach, jak widzę, autorytet mają ludzie chorzy na nienawisc, mściwi
                  i rządni wladzy. Gratuluję zastępczego umysłu. Szkoda że nie potrafisz myslec sam.
                  ---> "Złe widzenie" przesłania chyba Tobie jasność myślenia. Wyraźnie napisałem,
                  że nie widzę na razie żadnych autorytetów z kręgów politycznych i że nie są mi
                  potrzebne do własnych ocen.
                  Równie dobrze można uważać, że "ludzie chorzy na nienawisc, mściwi i rządni
                  wladzy" atakują w sposób bezzasadny, rządzących, przy każdej okazji, gdy widzą
                  utratę choćby milimetra swoich, niesłusznie nabytych, wpływów.
                  Jeśli chcesz dyskutować merytorycznie, to odnieś się do tego, co napisałem na
                  początku.
                  • racheela Re: Spóźniłeś się ... o 16 lat 10.05.07, 21:40
                    wyciągnełam tylko oczywiste wnioski z Twojej wcześniejszej
                    wypowiedzi: "inteligencja zastępcza, autorytety zastępcze - co jeszcze nam
                    fundowano przez 16 lat"
                    jesli nie rozumiesz to wyjasniam, napisaleś przez 16 lat, a nie 17,5
                    dlaczego?
                    • 1normalnyczlowiek Re: Spóźniłeś się ... o 16 lat 10.05.07, 22:41
                      racheela napisała:
                      > jesli nie rozumiesz to wyjasniam, napisaleś przez 16 lat, a nie 17,5
                      > dlaczego?
                      ---> To akurat jest tylko sygnaturka załączana od dłuższego czasu - wtedy było
                      16 lat. Z kolei okres powszechnego "fundowania" również trwał 16 lat - później
                      już było tylko gorzej ... oczywiście dla zastępczych... :)
        • hrabia.m.c Re: Zgadzam sie z Adamem Michnikiem. 10.05.07, 20:53
          warka_strong napisał:

> Może już nadszedł czas, by przeciwstawić się temu co sie obecnie w Polsce dziej
          > e?
          >
          Czas.
          a dzieje sie dokładnie tak;
          jak u wybranych demokratycznie
          Łukaszence
          Putinie
          że o Hitlerze nie wspomnę.
          O ni wszyscy i każdy z osobna miał mandat demokratyczny,
          tak jak nasze kaczory,i co?
        • allspice Re: Zgadzam sie z Adamem Michnikiem. 10.05.07, 21:00
          warka_strong napisał:

> Może już nadszedł czas, by przeciwstawić się temu co sie obecnie w Polsce
          dziej
          > e?
          >
          Właśnie na forum zwanym umownie Referendum 2007,internauci zastanawiają sie co
          czynic dalej. Wiekszość z nas ma swiadomość,że tak dalej w naszym kraju byc nie
          moze. Pomówienia,insynuacje,plotki towarzyszą nam kazdego dnia i zataczaja
          coraz szersze kręgi i obejmuja nowe grupy zawodowe...
        • kikoo44 Ile to..... 10.05.07, 21:01
          Ile to człowiek na tą Wyborczą czasu i piniędzy zmarnił......
    • fajga_danielak Re: Zgadzam sie z Adamem Michnikiem. 10.05.07, 20:51
      Też się z Adamem zgadzam. Precz z faszyzmem!
    • shanti czar Magdalenki 10.05.07, 20:52
      http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://homepage.interaccess.com/~netpol/POLISH/public/magda.jpg&imgrefurl=http://homepage.interaccess.com/~netpol/POLISH/public/magdal.html&h=225&w=276&sz=30&hl=pl&start=22&tbnid=pKYUgql82f_DpM:&tbnh=93&tbnw=114&prev=/images%3Fq%3Dmichnik%2Bkiszczak%26start%3D20%26gbv%3D2%26ndsp%3D20%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26sa%3DN
      • shanti LINK TU : 10.05.07, 20:53
        www.polonica.net/Magdalenka.htm
    • t-800 Najpierw "Haaretz" teraz "Die Welt".A o co chodzi? 10.05.07, 21:28
      Reuters Agency reported from Buenos Aires, Argentina on Fri, 19 April 1996
      (14:50:17 PDT) on The World Jewish Congress: Israel Singer, General Secretary
      of the World Jewish Congress stated that „… If Poland does not satisfy Jewish
      claims it will be »publicly attacked and humiliated« in the international
      forum”.
      • pisubek nie udawaj, ze rozumiesz po angielsku towarzyszu t 10.05.07, 21:42
        z pisuaru.
        • kika113 Re: nie udawaj, ze rozumiesz po angielsku towarzy 10.05.07, 21:47
          Michnik wmawiał Polakom że patriotyzm to starośwoecka wiocha i każdy modny
          Polak nie jest patriota a internacjonalnym lewakiem a tymaczasem Ruscy
          urządzają marsze i parady wojskowe mając w nosie te wszystkie lewackie wymysły
          (albo im na rękę taka lewacka propaganda na zachodzie). I teraz taki ogłupiały
          Polak z paradujacvymi pod bronia Rosjanami twierdzi że on nie jest patriota i
          Polskę ma w d... e, dziękujemy ci McMichnik, za te oszołomskie bzdety.
          • racheela Re: nie udawaj, ze rozumiesz po angielsku towarzy 10.05.07, 21:56
            szanuje Michnika od zawsze i rozumiem o czym mówi. Zwłaszcza jeśli chodzi o
            patriotyzm. Chyba ze ty mylisz patriotyzm z nacjonalizmem. Wtedy rozumiem skąd
            te głupoty w twojej głowie. A te bzdety, o których tu wypisujesz to chyba ktoś
            ci czytał zamiast bajek na dobranoc.
            • kika113 Re: nie udawaj, ze rozumiesz po angielsku towarzy 10.05.07, 22:16
              naczytałam się GW, i tych lewackich bzdetów. Dla ciebie oczywiście, tak jak
              każe Myśleć Michnik -Polski patriotyzm to oczywiście nacjonalizm i faszysm i
              nazizm i wszystkie egipskie plagi. nAle ja mam w nosie oszczerstwa Szrchtera i
              twoje.
              • racheela Re: nie udawaj, ze rozumiesz po angielsku towarzy 10.05.07, 22:24
                a co czytasz obecnie?
    • woda.woda Trudno się nie zgodzić. 10.05.07, 21:45
      • warka_strong Re: Trudno się nie zgodzić. 10.05.07, 21:50
        Niektórym bardzo trudno jest pojąć proste prawdy. Wolą zawiłe intrygi;)
    • w11mil uwazam ze sciganie złodziei nie jest "niszczeniem 10.05.07, 21:59
      wolnosci"

warka_strong napisał:
      > Ten jego komentarz należy przeczytać z wyjątkową uwagą i rozwagą:
      > "Polska niszczy swoją ciężko wywalczoną wolność - napisał Adam Michnik w
      • racheela Re: uwazam ze sciganie złodziei nie jest "niszcze 10.05.07, 22:02
        a mozna przy tym miec w swoich szeregach (tych ścigających) oszustów, kłamców,
        wyłudzaczy i własnie złodziei itp. ???
        • w11mil jakies przykłady? 10.05.07, 22:03
          racheela napisała:

> a mozna przy tym miec w swoich szeregach (tych ścigających) oszustów,
          kłamców,
          > wyłudzaczy i własnie złodziei itp. ???
          • racheela Re: jakies przykłady? 10.05.07, 22:05
            pierwszy z brzegu: Lepper
            mam podawac wiecej? chcesz cala liste?
            • w11mil co ukradł Lepper? 10.05.07, 22:07
              i jaki wyglad lista?
              racheela napisała:
              > pierwszy z brzegu: Lepper
              > mam podawac wiecej? chcesz cala liste?
              • racheela Re: co ukradł Lepper? 10.05.07, 22:15
                np. pieniądze z weksli.
                p. beger fałszowała min. podpisy pod listami wyborczymi. w nastepnym poście
                moze o hojarskich napisze?
                • w11mil koniecznie powinnas o tym zawiadomic organy 10.05.07, 22:16
                  ścigania albo chociaz dziennikarzy Gazety Wyborczej!
                  racheela napisała:

> np. pieniądze z weksli.
                  • racheela Re: koniecznie powinnas o tym zawiadomic organy 10.05.07, 22:20
                    Łyżwiński:
                    W kwietniu 2006 został postawiony mu zarzut wyłudzenia pieniędzy z Kancelarii
                    Sejmu. wraz z żoną otrzymali z budżetu parlamentu w poprzedniej kadencji Sejmu
                    ponad 300 tysięcy zł tzw. "ryczałtów paliwowych" tytułem zwrotu kosztów
                    korzystania z prywatnego samochodu na potrzeby służbowe.

od ujawniania wszystkiego są psy z pisu
                    • w11mil podejrzewam ze PO tez zaglosuje przeciw odebraniu 10.05.07, 22:25
                      mu immunitetu
                      jak leppera wywalili z rzadu to rozmawial z Tuskiem o koalicji - to ludzie o
                      podobnej moralnosci
                      racheela napisała:
                      > Łyżwiński:
                      > W kwietniu 2006 został postawiony mu zarzut wyłudzenia pieniędzy z Kancelarii
                      • racheela Re: podejrzewam ze PO tez zaglosuje przeciw odebr 10.05.07, 22:27
                        typowe, brak argumentów? na kłopoty Tusk
                        • w11mil łyzwinski jest poslem; PO utrudnia karanie posłow 10.05.07, 22:32
                          podejrzewanych o przestepstwa
                          racheela napisała:

> typowe, brak argumentów? na kłopoty Tusk
      • warka_strong Re: uwazam ze sciganie złodziei nie jest "niszcze 10.05.07, 22:12
        Owszem, ale pod warunkiem, że wśród ścigających wszyscy maja czyste ręce i sumienia oraz... nieskazitelną przeszłość. Tak niestety nie jest.
        • w11mil jakies przykłdy? 10.05.07, 22:17
          warka_strong napisał:

> Owszem, ale pod warunkiem, że wśród ścigających wszyscy maja czyste ręce i
          sumi
          > enia oraz... nieskazitelną przeszłość. Tak niestety nie jest.
          • warka_strong Re: jakies przykłdy? 10.05.07, 22:21
            Już jeden konflikt z prawem pozbawia moralnego prawa do bycia ścigającym, ale...
            czy prezydent Kaczyński zastosował sie do wyroku nakazującego przeproszenie?; czy to nie Andrzej Lepper cynicznie zasłaniając się "obowiązkami wicepremiera" unika stawienia sie przed sądem? czy Andrzej Lepper nie ma na swoim koncie wyroków skazujących? Uważasz, że to mało? Juz jedna z tych skaz podważa ich moralne prawo do nazywania się "sprawiedliwymi".
            • w11mil lepper ma wyrok za kwestionowanie uczciwosci polit 10.05.07, 22:25
              ykow
              warka_strong napisał:
              > czy Andrzej Lepper nie ma na swoim koncie wyrok
              • warka_strong Re: lepper ma wyrok za kwestionowanie uczciwosci 10.05.07, 22:27
                Wielu kwestionuje ową uczciwość i nie są z tego powodu skazywani.
              • racheela Re: lepper ma wyrok za kwestionowanie uczciwosci 10.05.07, 22:28
                nie tylko
                • w11mil no wiec co ukradł Lepper? 10.05.07, 22:30
                  racheela napisała:

> nie tylko
                  • racheela Re: no wiec co ukradł Lepper? 10.05.07, 22:36
                    > a mozna przy tym miec w swoich szeregach (tych ścigających) oszustów,
                    kłamców,
                    > wyłudzaczy i własnie złodziei itp. ???

jest oszustem, nadal weksle
                    • w11mil eee tam 10.05.07, 22:37
                      racheela napisała:
                      > jest oszustem, nadal weksle
        • kika113 Re: uwazam ze sciganie złodziei nie jest "niszcze 10.05.07, 22:20
          Metoda "na relatywizm" już nie działa, wymyślcie coś innego.
    • frank_drebin Kazda bzdura uchodzi pod warunkiem, ze Michnik 10.05.07, 22:18
      ja napisze lub inny idol Saloniku ;)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=62193535
      • w11mil wierzę że p. Michnik opluwa Polske bezinteresownie 10.05.07, 22:21
        tzn. ze nie bierze za to pieniędzy (w odróznieniu od wielu innych, mniej
        zamożnych Autorytetów Moralnych)
    • os_rooj Zgadzam sie z Adamem Michnikiem. na (101) :P 10.05.07, 22:31

• sodoma4 Re: Cymes geszeft. 10.05.07, 22:59
      W tym zdaniu p.Michnik zdradził sekrety planowanych korzyści.
      „Po roku 1989 Polska korzystała z owoców uwolnienia od komunizmu”

Komuniści skorzystali z owoców uwolnienia od komunizmu.
      Czy to nie piękne, wóda się lała za pomyślność czerwonych biznesmenów.
      gorące rodzinne uściski.

www.youtube.com/watch?v=qiVgxHioRW8&NR=1

Panie Michnik, dlaczego teraz pan pluje na polską demokrację?
      Siedemnaście lat sprzyjających warunków dla geszeftu,
      pełne zabezpieczenie pampersowe, aby dupci nie zmoczyć to mało?
      Co obawia się pan, że lustracja zaszkodzi „reformatorom”?

• racheela Re: Cymes geszeft. 10.05.07, 23:03
        to my mamy jeszcze demokracje?
        • sodoma4 Re: Cymes geszeft. 10.05.07, 23:16
          Kilkanaście latach kłamstw, złodziejstwa i zwykłych świństw, jakie
          postkomuniści fundowali Polakom, przyzwolenie na dalsze działanie TW
          – to była demokracja.

• racheela Re: Cymes geszeft. 10.05.07, 23:19
            a teraz co jest?
            • sodoma4 Re: Cymes geszeft. 10.05.07, 23:30
              Próba lustracji lojalności wobec Polski a nie wobec namiestników czerwonego
              inkwizytora, nabiera propagandowej nagonki na polską demokrację.
              „Jeżeli ktoś współpracował z KGB lub GRU to zakończy swój żywot, jako
              ich współpracownik, nie ma możliwości przerwania tego układu.”
              • racheela Re: Cymes geszeft. 10.05.07, 23:45
                był juz jeden taki świety co głośno krzyczał, baaaaaardzo "antyczerwony" ;
                agent Moczulski sie nazywał.

a my obecnie mamy próbe wprowadzenia dyktatury przy wykorzystaniu lustracji
                tylko i wyłącznie do celów politycznych.

• sodoma4 Re: Cymes geszeft. 10.05.07, 23:51
                  racheela napisała:

> był juz jeden taki świety co głośno krzyczał, baaaaaardzo "antyczerwony" ;
                  > agent Moczulski sie nazywał.
                  >
                  No widzisz lustracja jest potrzebna.
                  Mamy młodych zdolnych – spadnie bezrobocie, entuzjazm pogoni gospodarkę
                  do przodu.
                  • racheela Re: Cymes geszeft. 10.05.07, 23:55
                    ładna bajka, ide spać. Dobranoc
      • gh10 Dzieki A, Michnikowi w duzym stopniu mozesz pluc 11.05.07, 22:18
        bezkarnie. On dalej walczy o demokracje. Tylko trudno Ci to zrozumiec bo nie
        zylas w PRLu. On nie chce nawrotu bolszewickich metod IVRP=PRLbis
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka