Dodaj do ulubionych

Kara śmierci - TAK

17.05.07, 22:50
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4141074.html
Kaczor niestety tak sobie przedwyborczo blabla zamiast poczynić konkretne
kroki w celu odpowiedniego karania przestępczych zwyrodnialców.
Obserwuj wątek
    • mike.recz Kara śmierci - TAK Ale czy jest wogóle sens KŚ ? 17.05.07, 22:52

• wlodzimierz.ilicz Bez sensu jest tylko pieprzenie bez sensu. 17.05.07, 22:56
        Trzeba poczynić konkretne kroki.
        W więzieniach chyba zachowały się jeszcze odpowiednie pomieszczenia z hakami na
        suficie. Tam trzeba zrobić mały remont.
        Przestępcy strzelający do ludzi by odebrac im pieniądze (niedawno zabito
        własciciela kantoru i jego syna) muszą wisieć.
        • mike.recz Bardziej bezwzględne i uciążliwe dla skazanego 17.05.07, 22:57
          jest dożywotnie pozbawienie wolności.
          • wlodzimierz.ilicz A po co dręczyć skazanych? Humanitarnie z nimi 17.05.07, 22:59
            Haki czekają.
            • mike.recz Nie u nas w kraju.Dożywocie jest najlepszym rozwią 17.05.07, 23:01
              Nie u nas w kraju.Dożywocie jest najlepszym rozwiązaniem kary za wymienione
              przez ciebie przestępstwa.
              • wlodzimierz.ilicz [...] 17.05.07, 23:04
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • mike.recz No właśnie,a dlaczego nie życzysz mi dożywocia? 17.05.07, 23:07

• wlodzimierz.ilicz Bo bandziory stosują KS. 17.05.07, 23:10
                    Są zresztą takie ofiary, które same się o tę karę proszą - promując przestępców
                    i pomagając im.
                    • mike.recz Jeżeli szukałeś sprzymierzeńca w lansowaniu KŚ 17.05.07, 23:17
                      to z pewnością nie ja.Bezwzględne pozbawienie wolności działa bardziej
                      odstraszająco na przestępców niż KŚ i jest uciążliwsza dla skazanego.
                      Moim zdaniem jest to optymalne rozwiązanie,a przy całej populacji osadzonych
                      koszty nie są duże.
                      Już od długiego czasu mam swoje wyrobione zdanie na ten temat.
                      Szczerze nie widzę jakichkolwiek argumentów na zmianę mojego zdania
                      w tym temacie.
                      • wlodzimierz.ilicz Duby smalone. Sam pomyśl, czego się bardziej 17.05.07, 23:20
                        boisz, odsiadki czy stryczka?
                        Ja - stryczka.
                        Siedząc zawsze można mieć jakąś nadzieję.
                        Wisząc - żadnej.
                        • mike.recz Re: Duby smalone. Sam pomyśl, czego się bardziej 17.05.07, 23:24
                          A ja bardziej boję się dożywocia niż śmierci.
                          • wlodzimierz.ilicz Dożywocie w Polsce nie istnieje. 17.05.07, 23:27
                            A nawet gdyby istniało to siedząc możesz marzyć, że kiedyś uda się wyjść.

Lepiej jest być żywą myszą niz martwym lwem.
                            • mike.recz Re: Dożywocie w Polsce istnieje. 17.05.07, 23:30
                              Sędzia może teoretycznie orzec w wyroku kiedy przysługuje warunkowe zwolnienie
                              z reszty odbywania kary ale sąd penitencjarny nie musi zwolniś skazanego.
                              • wlodzimierz.ilicz Nie musi ale kiedyś zwolni tak czy owak. 17.05.07, 23:36
                                Gdy "dobrze się sprawuje".

Np. Rywin odsiedział tylko pół kary.

Takie jest milczące założenie przy orzekaniu.
                                A my za to płacimy by degenerat był karmiony, ogrzewany, opierany i pilnowany.
                                Chcesz abyśmy płacicili jak najdłużej, do naturalnej śmierci takiego
                                np. "Pershinga"?
                                To kara nie tylko dla niego ale i również dla społeczeństwa.
                                • mike.recz Re: Nie musi ale kiedyś zwolni tak czy owak. 17.05.07, 23:43
                                  Jeszcze nikogo nie zwolniono w Polsce.

wlodzimierz.ilicz napisał:

> Gdy "dobrze się sprawuje".
                                  >
                                  > Np. Rywin odsiedział tylko pół kary.
                                  Dodać należy,że z 2 lat pozbawienia wolności.Wcześniej niekarany.

wlodzimierz.ilicz napisał:
                                  Takie jest milczące założenie przy orzekaniu.
                                  > A my za to płacimy by degenerat był karmiony, ogrzewany, opierany i pilnowany.
                                  > Chcesz abyśmy płacicili jak najdłużej, do naturalnej śmierci takiego
                                  > np. "Pershinga"?
                                  > To kara nie tylko dla niego ale i również dla społeczeństwa.

Pershing niedługo wyjdzie bo nie został skazany za nic grubego tak naprawdę.
                                  Tak chętnie bym płacił również na niego nawet gdyby miał siedzieć do końca życia
                                  a nie na żuli spod sklepu i alimenciarzy bo mamy zdymaną politykę karną w paru
                                  kwestiach.
    • dzimbim Re: Kara śmierci - Nie 17.05.07, 22:53
      Jest to niezgodne ani z prawem,ani naukami Kościoła,ani przesłaniem JP2
      • wlodzimierz.ilicz A ja mam JP2 w głębokim poważaniu. 17.05.07, 22:57
        Czy wojna obronna z zabijaniem wrogów też jest zakazana przez JP2?

Debile, przestańcie bzdurzyć na forum.
        • dzimbim Re: A ja mam JP2 w głębokim poważaniu. 17.05.07, 23:13
          To ty bzdurzysz! Lenin sie znalazł!
          • wlodzimierz.ilicz Studiuj dzieła klasyków - więcej się dowiesz:-) 17.05.07, 23:15
      • piotrgdansk8 Kłamiesz - jest zgodne /nt 17.05.07, 23:40

• janbezziemi Re: Kara śmierci - TAK 17.05.07, 23:12
      Na Tobie niech eksperymentuje.
    • adalberto3 Kaczor odgrzewa temat - wystarczy ostry ... 17.05.07, 23:15
      .. rezim wiezienny i mozliwosc znalezienia w celi kawalka odpowiedniej linki.
      Jezeli ktos chce skrocic swoje zycie niech robi to sam. Nie warto angazowac w
      to panstwa - to jest zbyt drogie.
      • wlodzimierz.ilicz Nie chodzi o koszty ale te przy KS są minimalne. 17.05.07, 23:18
        Utrzymywanie degenerata nawet przez 5 lat w więzieniu to pieniądze, o które
        można by zmniejszyć twój podatek.
        • adalberto3 Re: Nie chodzi o koszty ale te przy KS są .... 17.05.07, 23:32
          Jezeli kara smierci bylaby wykonana w ciagu miesiaca od uprawomocnienia wyroku,
          to rzeczywiscie koszta bylyby niskie. Ale to zdarza sie pewnie tylko w Chinach
          lub w krajach stosujacych prawo koraniczne.
          • wlodzimierz.ilicz Skazany musi mieć pełne prawa do odwołania a 17.05.07, 23:39
            nawet do czasowego zawieszenia egzekucji.
            System amerykański jest przykładem.
            Tam od wyroku do jego wykonania upływają lata.
            To po to by zmniejszyć prawdopodobieństwo błędu.
            Ale egzekucje są w końcu wykonywane.
            • adalberto3 Re: Skazany musi mieć pełne prawa do odwołania a 17.05.07, 23:42
              W warunkach amerykanskich jest to czasami i 20 lat, a to graniczy z absurdem.
              Kara powinna byc wykonana szybko, wtedy ma charakter odstraszajacy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka