Dodaj do ulubionych

Celiński - jak nisko mozna upaść

IP: *.chello.pl 12.06.03, 23:59
Właśnie oglądałem "Kropkę nad i" z Celińskim i Komorowskim. I wciąż nie mogę
wyjść do zdumienia, że można aż tak nisko upaść. To musi być jednak coś
więcej niż tylko "Z kim przestajesz...". Chyba że w SLD są wyłącznie
przebiegłe zera, o dość małych mózgach, które są tylko wytresowane w PR, a
Celiński ma taki słaby charakter. Przecież ten człowiek był w KORze i UD/UW,
ma wspaniały życiorys, a teraz mówi jak jakiś najgłupszy rzecznik prasowy, że
spadek popularności Millera/SLD/rządu nie ma nic wspólnego ze sprawą Rywina,
opozycja zaatakowała wściekle Millera, bo ją zdenerwował sukcesem w
Kopenhadze, i żeby nic nie zmieniać, bo przyjdzie Lepper, itp. Czy on uważa
współobywateli za kretynów?
Obserwuj wątek
    • kitek1 widac, wygodnie upadl...................... 13.06.03, 00:02
      a towarzysze,
      wiedza jak bodzcami,
      materialnego przekazu,
      czlowieka do siebie,
      przywiazac:(
      • kataryna.kataryna Re: widac, wygodnie upadl...................... 13.06.03, 00:05
        kitek1 napisał:

> a towarzysze,
        > wiedza jak bodzcami,
        > materialnego przekazu,
        > czlowieka do siebie,
        > przywiazac:(

Słowem, byt określa świadomość.
    • Gość: pol Re: Celiński - jak nisko mozna upaść IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 13.06.03, 00:14
      Gość portalu: Damian napisał(a):

> Właśnie oglądałem "Kropkę nad i" z Celińskim i Komorowskim. I wciąż nie mogę
      > wyjść do zdumienia, że można aż tak nisko upaść. To musi być jednak coś
      > więcej niż tylko "Z kim przestajesz...". Chyba że w SLD są wyłącznie
      > przebiegłe zera, o dość małych mózgach, które są tylko wytresowane w PR, a
      > Celiński ma taki słaby charakter. Przecież ten człowiek był w KORze i UD/UW,
      > ma wspaniały życiorys, a teraz mówi jak jakiś najgłupszy rzecznik prasowy, że
      > spadek popularności Millera/SLD/rządu nie ma nic wspólnego ze sprawą Rywina,
      > opozycja zaatakowała wściekle Millera, bo ją zdenerwował sukcesem w
      > Kopenhadze, i żeby nic nie zmieniać, bo przyjdzie Lepper, itp. Czy on uważa
      > współobywateli za kretynów?

pol
      Najbardziej cennych wspolpracownikow bylego systemu zadne tajne sluzby nie
      rejestrowaly.Zapytajcie fachowcow.

pozdr
      • kataryna.kataryna Re: Celiński - jak nisko mozna upaść 13.06.03, 00:27
        Gość portalu: pol napisał(a):

> Gość portalu: Damian napisał(a):
        >
        > > Właśnie oglądałem "Kropkę nad i" z Celińskim i
        Komorowskim. I wciąż nie m
        > ogę
        > > wyjść do zdumienia, że można aż tak nisko upaść. To
        musi być jednak coś
        > > więcej niż tylko "Z kim przestajesz...". Chyba że w
        SLD są wyłącznie
        > > przebiegłe zera, o dość małych mózgach, które są
        tylko wytresowane w PR, a
        >
        > > Celiński ma taki słaby charakter. Przecież ten
        człowiek był w KORze i UD/U
        > W,
        > > ma wspaniały życiorys, a teraz mówi jak jakiś
        najgłupszy rzecznik prasowy,
        > że
        > > spadek popularności Millera/SLD/rządu nie ma nic
        wspólnego ze sprawą Rywi
        > na,
        > > opozycja zaatakowała wściekle Millera, bo ją
        zdenerwował sukcesem w
        > > Kopenhadze, i żeby nic nie zmieniać, bo przyjdzie
        Lepper, itp. Czy on uważ
        > a
        > > współobywateli za kretynów?
        >
        >
        > pol
        > Najbardziej cennych wspolpracownikow bylego systemu
        zadne tajne sluzby nie
        > rejestrowaly.Zapytajcie fachowcow.

To, że nie rejestrowały - zgoda, ale jeśli chcesz
        powiedzieć, że Celiński był agentem to mam nadzieję, że
        masz ku temu jakieś przesłanki. O ile mi wiadomo nikt
        niczego takiego Celińskiemu nie zarzucał.

> pozdr

• Gość: polishAM Re: Celiński - jak nisko mozna upaść IP: *.26.75.88.Dial1.Weehawken1.Level3.net 13.06.03, 08:32
          O moja droga, był agentem na sto procent. W książeczce USA and Solidarity jest
          jak wół napisane, że pieniążki dostarczał ambasador Davies, a wszyscy byli na
          payroll'u CIA.
          • Gość: Damian Re: Celiński - jak nisko mozna upaść IP: *.chello.pl 13.06.03, 08:46
            Gość portalu: polishAM napisał(a):

> O moja droga, był agentem na sto procent. W książeczce USA and Solidarity
            jest
            > jak wół napisane, że pieniążki dostarczał ambasador Davies, a wszyscy byli na
            > payroll'u CIA.

Myślę, że ten trop agenturalny jest fałszywy. Bo wtedy Celiński był agentem
            świata demokratycznego i prawdy, a teraz - republiki kolesiów i kłamstwa.
            • Gość: polishAM Re: Celiński - jak nisko mozna upaść IP: *.26.75.88.Dial1.Weehawken1.Level3.net 13.06.03, 08:55
              A więc walizeczka z pieniążkami wędruje już z innego źródła. A swoją drogą
              Kuroń to czerwonoharcerz i Stalinista, a reszta Uni Wolności to Trotsky's. Poza
              tym każdy z nich był aktywnym członkiem PZPR w latach 60-tych. Czytajcie trochę
              drodzy. Wszyscy mają pochodzenie koszerne na czele z Andrzejem Celińskim.
              • Gość: Ayran Re: Celiński - jak nisko mozna upaść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.03, 09:27

> A swoją drogą
                > Kuroń to czerwonoharcerz i Stalinista, reszta Uni Wolności to Trotsky's.

Mazowiecki to trockista?

> Poza
                > tym każdy z nich był aktywnym członkiem PZPR w latach 60-tych.

Co według ciebie oznacza przymiotnik każdy? Czy wskazanie przykładu odwrotnego
                falsyfikuje Twoje stwierdzenie, czy pozostaje ono dalej w mocy?

> Czytajcie trochę
                > drodzy.

Rozumiem, że Ty trochę czytasz. Może za mało?

> Wszyscy mają pochodzenie koszerne na czele z Andrzejem Celińskim.

A co dla Ciebie znaczy "wszyscy"?

Ay.
                • Gość: polishAM Re: Celiński - jak nisko mozna upaść IP: *.26.75.88.Dial1.Weehawken1.Level3.net 13.06.03, 09:42
                  Cała lewica KOR-owska była komunistyczna, koszerna i na payrollu CIA. Zostali
                  zwerbowani przez Seweryna Blumsztajna, byłego kolegi z Klubu Krzywego Koła. Na
                  marginesie, wszyscy ambasadorzy US w Polsce byli Żydami i oni dobierali sobie
                  współpracowników.
                  • Gość: Damian Re: Celiński - jak nisko mozna upaść IP: *.chello.pl 13.06.03, 09:47

> Cała lewica KOR-owska była komunistyczna, koszerna i na payrollu CIA. Zostali
                    > zwerbowani przez Seweryna Blumsztajna, byłego kolegi z Klubu Krzywego Koła.
                    Na
                    > marginesie, wszyscy ambasadorzy US w Polsce byli Żydami i oni dobierali sobie
                    > współpracowników.

I bardzo dobrze. Bo jakby to byli "prawdziwi Polacy" w stylu Moskala, a po
                    drugiej stronie Rydzyka, Bendera, Jankowskiego, a nawet Olszewskiego i Wałęsy
                    bez wsparcia ww. to wszystko by rozpieprzyli, ale nie komunę.
                    • Gość: polishAM Re: Celiński - jak nisko mozna upaść IP: *.26.75.88.Dial1.Weehawken1.Level3.net 13.06.03, 09:58
                      To oczywiście nieprawda, ponieważ to Solidarność zapoczątkowała przemiany w
                      Polsce a tzw. KOR-owcy "doradcy" podczepili się pod ten piękny spontaniczny
                      masowy ruch. Podkreślam, że Solidarność wywodziła się z Niezależnych Związków
                      Zaw. który miał korzenie w osobach biorących udział w proteście 1970 roku na
                      Wybrzeżu. A KOR-owcy to byli zwykli szeregowi agenci CIA.
                      • Gość: Damian Re: Celiński - jak nisko mozna upaść IP: *.chello.pl 13.06.03, 10:13
                        Przecież KOR powstał w 1976 roku, a strajki na Wybrzeżu były w 1980! Wielu
                        robotników KOR uratował w latach 1976-1980. "Solidarność" to już
                        wspólny "produkt".
                        • Gość: polishAM Re: Celiński - jak nisko mozna upaść IP: *.24.153.218.Dial1.Weehawken1.Level3.net 13.06.03, 11:29
                          To żaden wspólny produkt. "Doradcy" z KOR-u to byli spadochroniarze, agenci
                          CIA, którzy mieli własną agendę. Dzisiaj można znaleźć tych koszernych
                          bohaterów z KOR-u w Fundacji Batorego (łapówkarka kasa) i szeregu instytucji
                          wykradzionych od państwa za przysłowiowe grosze. A działacze solidarnościowi
                          zostali wykiwani i wykolegowani.
    • Gość: pol Re: Celiński - jak nisko mozna upaść IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 13.06.03, 00:36

Napisalem ta sentencje wlasnie dlatego, ze najcenniejszym wspolpracownikom
      bylego systemu nie mozna niczego udowodnic bo ONI nie "istnieli".NIczego nie
      zarzucam Celinskiemu, bo jest to nie do udowodnienia, ale dziwi mnie Jego
      metamorfoza.Obserwowalem jego kariere i bylem zdegustowany po Jego decyzji
      przejscia do SLD z UW.Czyzby tylko karierowiczostwo?.Mam watpliwosci, a kazdy
      moze je miec.Nieprawdaz?

pozdr
    • Gość: Ayran Re: Celiński - jak nisko mozna upaść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.03, 08:56
      Gość portalu: Damian napisał(a):

> Właśnie oglądałem "Kropkę nad i" z Celińskim i Komorowskim. I wciąż nie mogę
      > wyjść do zdumienia, że można aż tak nisko upaść.

Niewątpliwie Celiński wyglądał na zawstydzonego i zażenowanego. Przynajmniej
      tyle zostało z przyzwoitości.

Ay.
    • Gość: P-77 Re: Celiński - jak nisko mozna upaść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.03, 09:54
      Akurat szlachetnego życiorysu Celińskiego z okresu PRL nic nie zmieni i jego
      polityczny wybór (SLD) można by nawet zrozumieć, gdyby zachował resztki
      przyzwoitości. A tak się nie stało, szybko przyjął nowomowę SLD-owską jako swój
      język i pojedyncze gesty jak choćby głosowanie przeciwko Lepperwoi nie zmienią
      tego, że w sumie się zeszmacił.
      Wystarczy porównać Celińskiego choćby z Barbarą Labudą, która nawet pracując
      dla KWaśniewskiego pozostała sobą i nikt nie może powiedzieć, że "sprzedała"
      się postkopmunistom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka