krzysw73 panie Kurski 29.06.07, 09:02 Poczekaj Pan do nastepnych wyborów, Ciebie i ta waszą partie też Naród skreśli. Zostaniecie jedynie w podrecznikach historii jako niechlubny zaułek dziejów Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 TK ratuje Polskę przed debilami z Pisu... 29.06.07, 09:02 oczywiscie te żenująca koalicja przepchnie kolanem ustawę... psującą trybunał ale... SLD lub PO zgłosi wniosek o sprawdzenie zgodnosci z konstytucją :) i tak sie bedziemy wozić do konca tej żałosnej kadencji a pozniej, mam nadzieje, nie bedzie juz zapędów, coby TK chodził na pasku kaczuszek Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda kurski scykany - Trybunal sie dorwie do ciebie cha 29.06.07, 09:03 misiu - bron sie, zebys nie wisial na latarni z innymi kaczymi przydupasami. Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: Kurski: Zmiany w TK potrzebne, bo Trybunał ha 29.06.07, 09:03 Oj! marzy się przychlastom pełnia nie skrępowanej władzy. Dupki! Za późno się urodziliście. Czasy Hitlerów i Stalinów w Europie sie skończyły. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika mylisz sie Analnacunta, moralnosc alfonsa mozna 29.06.07, 09:11 przypisac Kurduplom, a Kurski i reszta zachowuja sie jak panienki z tegoz interesu. To proste - pytanie 1 - kto nadstawia de? pyytanie 2 - kto na tym robi interes? Proste, prawda? Pocwicz troche przed wyjazdem na zbiory truskawek w Islandii. Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta koham.mihnika... truskawki mam swoje.... 29.06.07, 09:39 dobrze płace!...pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta presentation1... 29.06.07, 09:05 a ty jesteś dzieckiem nocnej zmiany esbeków i pijanej dziwki.... Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Re: presentation1... 29.06.07, 09:36 przedstawiłem ciebie i twoje pochodzenie, śmieciu ! Odpowiedz Link Zgłoś
funkmetal Re: presentation1... 29.06.07, 09:56 będe totak długo pisal aż zrozumiesz i ruszysz mózgiem!!!! to obala twoje chore teorie... !!! Jest 15 sędziów TK, 2/3 to 10. A teraz liczymy: 6 sędziów wybranych przez SLD, 6 przez obecną koalicję oraz 3 przez AWS. Niech teraz Kurski udowodni, te swoje 2/3!! "Bura suka z niego" jakby powiedział jego kolega z partii Ludwik D. czyli 9 sędziów jest pro pis (3 z AWS to też pis) wiec 9 sędziów z Pis to kommunistyczny beton tak?:D te 2/3??? jesli wiekszość sędzió z TK orzeka takei wyroki nawet gdysą z Pisu to ciekawe... czyż nei powinni głosowac jak PiS karz? a może poprostu produkują buble prawne sprzeczne z konstytucją? nie zastanowiliscie sie? pokażcie mi choć jednego komuniste w TK!!!!! przestańcie KŁAMAĆ !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 Re: Kurski: Zmiany w TK potrzebne, bo Trybunał ha 29.06.07, 09:05 Kompromitacja Trybunału Uzasadnienie orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego w sprawie ustawy lustracyjnej, praktycznie blokującego możliwość ujawnienia agentów SB pełniących funkcje publiczne - to ostatnia faza kompromitacji Trybunału Konstytucyjnego. Chaotyczne, niepełne, wypełnione niedomówieniami i sprawiające wrażenie pisanego na kolanie, pokazuje dobitnie, że działania Trybunału Konstytucyjnego w sprawie lustracji podyktowane były nie rzeczywistą ochroną "konstytucyjności" ustawy, lecz jedynie realizacją interesów niewielkiej grupy politycznej przeciwnej otwarciu archiwów IPN. - Radykalnie nie zgadzam się z werdyktem Trybunału Konstytucyjnego w sprawie lustracji i z opublikowanym w poniedziałek jego pisemnym uzasadnieniem - mówił wczoraj premier Jarosław Kaczyński, który w radiowych "Sygnałach dnia" tłumaczył, iż "wmawia się Polakom, że są grupy ludzi, którzy nie odpowiadają ani za przeszłość, ani za to, co teraz robią". Premier powiedział również, że Trybunał Konstytucyjny, nie dopuszczając możliwości opublikowania listy osób traktowanych przez tajne służby PRL jako informatorzy, "chroni byłych agentów". Ostre słowa szefa rządu nie mogą jednak dziwić. Opublikowane pisemne uzasadnienie do orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego przypomina... brudnopis szerszej pracy pisanej na zamówienie i w gorączkowym pośpiechu. Warto przy tym wskazać na fakt różnicy zdań w tej sprawie wśród samych sędziów Trybunału Konstytucyjnego, którzy zgłosili aż dziewięć "zdań odrębnych" w tej sprawie, nie zgadzając się bądź z całością, bądź z częścią wyroku Trybunału blokującego przeprowadzenie w Polsce lustracji. Podzieleni sędziowie I tak skandaliczną decyzję Trybunału Konstytucyjnego kwestionował sędzia Zbigniew Cieślak, który w swoim zdaniu odrębnym dowodził, że zaskarżona ustawa jest zgodna z Konstytucją. "W państwie suwerennym i demokratycznym ustawodawca ma obowiązek zmierzenia się z trudną historią w imię dobra społeczeństwa oraz jednocześnie obowiązek stworzenia odpowiednich warunków działania tego państwa na przyszłość" - napisał sędzia Cieślak. Stwierdził on również, że obowiązek złożenia przez obywatela oświadczenia lustracyjnego "nie jest nazbyt uciążliwy ani nadmierny". Podobnego zdania była sędzia Maria Gintowt-Jankowicz, która uzasadniała, iż "(...) w demokratycznym państwie prawnym, urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej, konieczne jest zapewnienie bezpieczeństwa publicznego oraz moralności publicznej, a także ochrony praw i wolności innych osób, w tym prawa do informacji publicznej (...)". Wykluczeniu z lustracji dziennikarzy i naukowców sprzeciwiał się sędzia Wojciech Hemerliński, uznając, że ich praca może być traktowana jako pełnienie funkcji publicznej. Przypomnijmy - zdecydowana większość sędziów uznała jednak ustawę lustracyjną za niekonstytucyjną. - TK przekracza swoje kompetencje. Treść orzeczenia jest w niektórych momentach tworzeniem prawa - uważa poseł Zbigniew Girzyński (PiS). Według niego, TK tym orzeczeniem wprowadził nierówność obywateli względem prawa. Girzyński twierdzi, że Trybunał nie orzekł o zgodności ustawy z Konstytucją, tylko pokazał swój stosunek do kwestii lustracji. Wojciech Wybranowski Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Dlaczego PIS, nie zapyta Polaków?..Referendum! 29.06.07, 09:10 Kaczyński w sprwie pielegniarek,chce referendum...A w sprawie , która jest dla Polski najważniejsza, bo dotyczy STOSOWANIA PRAWA, chce decydowac sam, przy pomocy esbeków,PZPR-owców i kryminalistów.... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Dlaczego PIS, nie zapyta Polaków?..Referendum 29.06.07, 09:20 Przeciez nie bedzie sie pytal CZLONKOW SLD czyli dawnej PZPR? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Dlaczego PIS, nie zapyta Polaków?..Referendum 29.06.07, 09:34 Twoja bezczelność przekracza wszelkie granice. Potwierdzasz tylko, że PiS traktuje obywateli tego kraju, nie należących do partii koalicyjnych jako zbiór agentów, komunistów - obywateli z którymi się nie rozmawia i których praw nie trzeba respektować.Ale tupet i bezczelność to dla takich jak Ty i mocodawców pewnie nieoceniona zaleta. Odpowiedz Link Zgłoś
funkmetal Re: Dlaczego PIS, nie zapyta Polaków?..Referendum 29.06.07, 09:57 będe totak długo pisal aż zrozumiesz i ruszysz mózgiem!!!! to obala twoje chore teorie... !!! Jest 15 sędziów TK, 2/3 to 10. A teraz liczymy: 6 sędziów wybranych przez SLD, 6 przez obecną koalicję oraz 3 przez AWS. Niech teraz Kurski udowodni, te swoje 2/3!! "Bura suka z niego" jakby powiedział jego kolega z partii Ludwik D. czyli 9 sędziów jest pro pis (3 z AWS to też pis) wiec 9 sędziów z Pis to kommunistyczny beton tak?:D te 2/3??? jesli wiekszość sędzió z TK orzeka takei wyroki nawet gdysą z Pisu to ciekawe... czyż nei powinni głosowac jak PiS karz? a może poprostu produkują buble prawne sprzeczne z konstytucją? nie zastanowiliscie sie? pokażcie mi choć jednego komuniste w TK!!!!! przestańcie KŁAMAĆ !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Dlaczego PIS, nie zapyta Polaków?..Referendum 29.06.07, 11:39 presentation1 napisał: > Przeciez nie bedzie sie pytal CZLONKOW SLD czyli dawnej PZPR? Ty bluźnierco i arogancie. To według ciebie wszyscy Polacy to członkowie PZPR i SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 Re: Dlaczego PIS, nie zapyta Polaków?..Referendum 29.06.07, 09:23 manasonta napisała: > Kaczyński w sprwie pielegniarek,chce referendum...A w sprawie , która jest dla > Polski najważniejsza, bo dotyczy STOSOWANIA PRAWA, chce decydowac sam, przy > pomocy esbeków,PZPR-owców i kryminalistów.... A konkretnie podaj te nazwiska? Podaj tych esbeków,PZPR-owców i kryminalistów.... Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Usunąć Trybunał Konstytucyjny jak najszybciej!!! 29.06.07, 09:34 Szczekać to nawet taki moher jak ja potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Re: Usunąć Trybunał Konstytucyjny jak najszybciej 29.06.07, 11:22 pierwszy raz udało ci sie prawde napisać. gratulacje, straciłeś pis-dziewictwo. cluniak napisał: > Szczekać to nawet taki moher jak ja potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Dlaczego PIS, nie zapyta Polaków?..Referendum 29.06.07, 10:07 goldenwomen3 napisała: > A konkretnie podaj te nazwiska? Podaj tych esbeków,PZPR-owców i > kryminalistów.... Proszę bardzo - nic prostszego: - SB: minister skarbu Jasiński - były funkcjonariusz PZPR, były kierownik Wydziału Spraw Wewnętrznych w Płocku, doprawdy trudno było o taką funckję bez przynajmniej rekomendacji ze strony SB; - PZPR: no tych to jest na pęczki - najbardziej znani to Kryże, Wassermann . Sprawdź sobie doorobek z czasów komuny tych piewców moralnej odnowy. - Kryminaliści: kłania się prawie cały klub Samoobrony, w kolejce czekają już hochsztaplerzy z LPR Dużo by wymieniać, ale te najbardziej jaskrawe przykłady powinny starczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 ..."zmiany, na których zależy Polakom..........." 29.06.07, 09:09 mam pytanie do bulteriera : o jakich Polakach mówił w wywiadzie i czy w ogóle pytał jakiegokolwiek Polaka prócz członków swojej partii i kryminalistów z Samoobrony o to czy chca zmian w TK ? jeśli nie , to niechże nie wyciera sobie gęby Polakami i opinią o jakości pracy TK.Jako cienki Bolek od przytakiwania Jarosławowi może sobie co najwyżej poszczekać na podwórku Sejmu na agentów z Układu ityle... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..."zmiany, na których zależy Polakom........ 29.06.07, 09:23 Najwiecej kryminalistow to mamy w SLD.99.9 procent SLD to przestepcy. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Zamknij się, do pani lekkich obczajów nędzy... 29.06.07, 09:29 Ja rozumiem, musi być ruch na forum. Ja rozumiem, za to ci płacą. Za prowokowanie, wk..wianie i ogólne pisanie wszystkiego, co spowoduje lawinę odpowiedzi. Ale wiesz co? Nie każda kobieta zostaje k.wą. Bo ma zasady. Sprawdź w słowniku, zwolnij się i zacznij pracować w jakimś uczciwym zawodzie. Po inteligencji wypowiedzi, dostarczanie pizzy jest dla ciebie w sam raz. Alaskę, z podwójną szynką do Wrocka, raz! Migiem, szczylu.... Odpowiedz Link Zgłoś
pamdirac Jeśli to nieprawda to zaskarż tę inwektywę a nie 29.06.07, 09:38 szczekaj jak typowy moher. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Zaskarżam presentation of penis i pamdirca... 29.06.07, 09:59 Pozew do sądu w toku. Niewykonalne, bo adresy nieustalone. Mocni tylko anonimowo. Zarzutem byłaby głupota, tego też nie ścigają.... pamdirac napisał: > szczekaj jak typowy moher. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Zamknij się, do pani lekkich obczajów nędzy.. 29.06.07, 09:40 Nienawisc przyslania ci rzeczywistosc.Nie tylko tobie.Wielu innym lewakom takze.Otrzymuje ciekawe maile.Nawet chca mnie odwiedzic i pogrzebac.Ale zanim przyjada niech wezma swoje wymiary. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Twoje na trumnę raczej, jak tak chcesz gadać... 29.06.07, 10:01 Marna namiastko teorii Darwina... Przodek niedawno zszedł z drzewa i lewaków oskarża o opóźnienie w ewolucji? :DDD presentation1 napisał: > Nienawisc przyslania ci rzeczywistosc.Nie tylko tobie.Wielu innym lewakom takze > .Otrzymuje ciekawe maile.Nawet chca mnie odwiedzic i pogrzebac.Ale zanim przyja > da niech wezma swoje wymiary. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat PS. Ciekawe? Maile? Ty? Chyba od providenta.. 29.06.07, 10:02 Ja bym cię nawet w dupę nie kopnął, bo ekskrementy bryzgają... patthecat napisał: > Marna namiastko teorii Darwina... Przodek niedawno zszedł z drzewa i lewaków > oskarża o opóźnienie w ewolucji? :DDD > > > presentation1 napisał: > > > Nienawisc przyslania ci rzeczywistosc.Nie tylko tobie.Wielu innym lewakom > takze > > .Otrzymuje ciekawe maile.Nawet chca mnie odwiedzic i pogrzebac.Ale zanim > przyja > > da niech wezma swoje wymiary. > > Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak O takich jak ja. 29.06.07, 09:36 Dla mnie otwarcie zawodów prawniczych czy też otwarcie archiwów IPN są ważne. A w przeciwieństwie do Ciebie nie wygaduję na forum jacy to Polacy są beznadziejni a Niemcy cudowni. Co powiesz na uchylenie uchwalonej przez PO i SLD ustawy o oswiadczeniach majątkowych nie wtedy kiedy ją uchwalono a dopiero wtedy kiedy nie pasowało to PO? Odpowiedz Link Zgłoś
jovo.wroc Re: O takich jak ja. 29.06.07, 10:02 trybunał rozpatruje skargi na akty prawnwe, nie rozpatruje ich z urzędu jak leci - jeśli nie ma skargi, to może przez sejm przejść każda głupota i być obowiązującym prawem - przykładów mnóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Kurski: Zmiany w TK potrzebne, bo Trybunał ha 29.06.07, 09:12 Organ sądowniczy który wydaje wyrok, że aborcja ze względów społecznych jest niedopuszczalna bo ... Polska jest państwem prawa, nie zasługuje na istnienie. Zlikwidować TK! Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda frajer kurski - kaczory uzywaja go jako swojego pi 29.06.07, 09:13 tbula, ale jak przyjdzie do rozliczen, to bedzie sam placil za swoja glupote - i kaczory raz jeszcze beda na wierzchu!!! Kurski nie badz frajer!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 TK, szamani zaklinający rzeczywistość... 29.06.07, 09:14 Ciekawe, czy rzucają kości i odczytują zgodność ustaw z konstytucją... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: TK, szamani zaklinający rzeczywistość... 29.06.07, 09:15 gamon0 napisał: > Ciekawe, czy rzucają kości i odczytują zgodność ustaw z konstytucją... > :))) myslisz ze Łyżwiński, Lepper i Giertych lepiej by to zrobili ? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Zgorzkniali starcy................. 29.06.07, 09:25 wiekszosc z komunistyczna przeszloscia i 2 z podejrzniami o dzialalnosc agenturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: ...Zgorzkniali starcy................. 29.06.07, 09:31 I to tłumaczy, dlaczego TK tak zajadle broni byłych agentów... Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Przeczytałem gamoń. Pewnie przez treść wypowiedzi 29.06.07, 09:37 gamon0 napisał: > I to tłumaczy, dlaczego TK tak zajadle broni byłych agentów... Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Impotent... 29.06.07, 09:35 Zgorzkniali starcy? Chłopie. Impotentem jesteś. Tak się nazywa forumową szczekaczkę, która g.wno może, ale ujada, gryzie po podeszwach i myśli, że staje się sławna jak na forum błyszczy jak g.wno w słońcu. Zgorzkniali starcy to dla ciebie niedościgniony ideał. Oni mogą naprostowywać prawo skrzywione przez (tfu) pissik, a w łóżku po viagrze nawet więcej, niż się twojej konkubinie śniło. A ty sobie możesz do lustra i brylować anonimowo na forum gazety, której nie cierpisz. Pewnie też musisz przed logowaniem viagrę brać..... presentation1 napisał: > wiekszosc z komunistyczna przeszloscia i 2 z podejrzniami o dzialalnosc agentur > alna. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Impotent... 29.06.07, 09:37 Piszesz glupoty.Skoro jeden wyrok wydany glosami 5 do 4 swiadczy ze albo tych 5 albo tych 4 mialo racje.Tak.To sa zgorzkniale trupy polityczne.Czas na cmentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Impotent... 29.06.07, 09:44 To Ty świadomie kłamiesz, chcąc nieświadomych przekonać do swoich racji. To nie był wyrok 5 do 4 lecz w stosunku do niektórych artykułów zgłoszono zdania odrębne. Nie znaczy to że był choćby jeden artykuł ustawy, który przeszedł takim stosunkiem głosów. Widać manipulacja, którą zarzucasz gazecie spodobała Ci się w Twojej twórczości. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Nie cmentarz. Nie strasz. Dla ciebie ogródek. 29.06.07, 09:52 Komunistyczny zakupiony przez Owsiaka ciągle tendencyjnie linie płaską pokazuje... presentation1 napisał: > Piszesz glupoty.Skoro jeden wyrok wydany glosami 5 do 4 swiadczy ze albo tych 5 > albo tych 4 mialo racje.Tak.To sa zgorzkniale trupy polityczne.Czas na cmentar > z. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Zapomniałem, że możesz nie skumać. Encefalograf 29.06.07, 09:54 A miejsce warzyw jest na ogródku patthecat napisał: > Komunistyczny zakupiony przez Owsiaka ciągle tendencyjnie linie płaską pokazuje > ... > > > presentation1 napisał: > > > Piszesz glupoty.Skoro jeden wyrok wydany glosami 5 do 4 swiadczy ze albo > tych 5 > > albo tych 4 mialo racje.Tak.To sa zgorzkniale trupy polityczne.Czas na c > mentar > > z. > > Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 uderz w Okrągły Stół, a WYborcza sie odezwie... 29.06.07, 09:15 Wystarczy powiediec prawdę o UW i SLD - o ich destrukcyjnych działaniach, którego przyczułkiem jest niestety nadal Trybunał, a już niezależna gazeta sie odzywa..... Uderz w okrągły stół, a partyjny organ Wybiórcza się odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Kurski powiedział to, co myśli większość Polaków 29.06.07, 09:17 Można nie lubić Jacka Kurskiego, ale trudno się z nim nie zgodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Kurski powiedział to, co myśli większość Pola 29.06.07, 09:23 A Ty jesteś jasnowidzem, który wie, co myśli "większość Polaków", ciekawe.Zaklinanie niewygodnych faktów nic nie da. Masz jakieś pełnomocnictwo tej większości, że się wypowiadasz w jej imieniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Kurski powiedział to, co myśli większość Pola 29.06.07, 11:41 sceptyk40 napisała: > A Ty jesteś jasnowidzem, który wie, co myśli "większość Polaków", > ciekawe.Zaklinanie niewygodnych faktów nic nie da. Masz jakieś pełnomocnictwo > tej większości, że się wypowiadasz w jej imieniu ? Oczywiście, że ma! Głosował przecież na PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
macrad Cholera jasna! 29.06.07, 09:19 [...] <- treść usunąłem sam ze względu na złamanie regulaminu i naruszenie dobrych obyczajów. W najgorszych snach nie przypuszczałem, że doczekam czasów kiedy na myśl o polskim rządzie i jego poczynaniach będzie mi się chciało tylko kląć. Jaaaasne, TK hamuje, bo się waży oceniać te knoty prawne, jakie produkuje rząd pod przywództwem niedouczonego prawnika - despoty. Czy rząd Pana Kaczyńskiego napisał choć jedną ustawę, która by było w 100% zgodna z konstytucją? Czy ten rząd wygral choć jedną sprawę przed Trybunałem w Strasburgu? Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: Cholera jasna! 29.06.07, 09:22 macrad napisał: > > W najgorszych snach nie przypuszczałem, że doczekam czasów kiedy na myśl o > polskim rządzie i jego poczynaniach będzie mi się chciało tylko kląć. > > Czy rząd Pana Kaczyńskiego > napisał choć jedną ustawę, która by było w 100% zgodna z konstytucją? Czy ten > rząd wygral choć jedną sprawę przed Trybunałem w Strasburgu? > to proba demontazu demokratcznej III RP, celem jest panstwo typu Bialorus. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Łatwiej zmienić TK, niże napisać dobre prawo? 29.06.07, 09:25 macrad napisał: ... > Jaaaasne, TK hamuje, bo się waży oceniać te knoty prawne, jakie produkuje rząd > pod przywództwem niedouczonego prawnika - despoty. Czy rząd Pana Kaczyńskiego > napisał choć jedną ustawę, która by było w 100% zgodna z konstytucją? Czy ten > rząd wygral choć jedną sprawę przed Trybunałem w Strasburgu? Ten rząd to rząd, który wierzy, iż chcieć, to móc. Ziobro szacunku dla demokratycznych reguł stanowienia prawa. Fanatycy, na których trzeba bardzo uważać, ot i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 a który komuch spodziewał sie kresu komuny 29.06.07, 09:30 macrad napisał: > [...] <- treść usunąłem sam ze względu na złamanie regulaminu i naruszenie > dobrych obyczajów. > > W najgorszych snach nie przypuszczałem, że doczekam czasów kiedy na myśl o > polskim rządzie i jego poczynaniach będzie mi się chciało tylko kląć. > > Jaaaasne, TK hamuje, bo się waży oceniać te knoty prawne, jakie produkuje rząd > pod przywództwem niedouczonego prawnika - despoty. Czy rząd Pana Kaczyńskiego > napisał choć jedną ustawę, która by było w 100% zgodna z konstytucją? Czy ten > rząd wygral choć jedną sprawę przed Trybunałem w Strasburgu? tak więc nie martw się, nie jesteś wyjątkiem,wszak wszyscy zrozpaczeni spotkali sie swego czasu na uniwersytecie by bronić swej "demokracji" Odpowiedz Link Zgłoś
totila Mam nadzieją, że nie dojdzie do sytuacji iż trzeba 29.06.07, 09:35 będzie chwycić za broń i przegonić w cholerę tych debili i szubrawców. Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: Mam nadzieją, że nie dojdzie do sytuacji iż t 29.06.07, 09:36 totila napisał: > będzie chwycić za broń i przegonić w cholerę tych debili i szubrawców. a moze chca to sprowokowac ?, wtedy latwiej wprowadzic stan wyjatkowy i "IV RP" Odpowiedz Link Zgłoś
e-4l Kurski: Zmiany w TK potrzebne, bo Trybunał hamu.. 29.06.07, 09:21 Kurski jednak znacznie odbiega inteligencją w dół od nawet od średniej zwolenników PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Zmiana jest pojęciem ogólnym i wieloznacznym 29.06.07, 09:23 Oznacza zarówno postęp/ rozwój, jak i regres. Nie jestem pewien, czy kaczyści mają na myśli rozwój mówiąc o zmianach.... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 niestety,lecz trybunał stał się organem gazety 29.06.07, 09:27 a większość "sędziów" w nimz asiadających to wierni wyznawcy michnikowszczyzny,co -jak mówi wołek-widać gołym okiem Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Re: niestety,lecz trybunał stał się organem gazet 29.06.07, 09:29 gołym okie to widać że jesteś kłamliwym, kaczym pachołkiem. m15 napisał: > a większość "sędziów" w nimz asiadających to wierni wyznawcy > michnikowszczyzny,co -jak mówi wołek-widać gołym okiem Odpowiedz Link Zgłoś
m15 tak,tak pachołkiem,powiem więcej ciemniakiem 29.06.07, 09:35 no.655321 napisał: > gołym okie to widać że jesteś kłamliwym, kaczym pachołkiem. i faszystą z kaczolandu:)))))))) dzięki ci Panie ,że nie uczyniłeś mnie tak "światłym" i "uczciwym "jak wyznawców michnikowszczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta m15... to świadomy kapucha , wcale nie ciemniak... 29.06.07, 09:40 tak został wyszkolony! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 przez kilkadziesiąt lat daliście wszystkim niezłą 29.06.07, 09:46 manasonta napisała: > tak został wyszkolony! szkołę,nie tylko mi-to prawda,serdeczne za to dzięki-komuno:))) Odpowiedz Link Zgłoś
antonni Re: przez kilkadziesiąt lat daliście wszystkim ni 29.06.07, 10:02 Jestescie komuna i tyle nie zaprzeczaj.Glosowalisie na komune z haselkami<bo za komuny bylo lepiej> a teraz odwracacie kota ogonem.Ci co sie nie nakradli za tych 8letni rzadow kradna teraz Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Re: tak,tak pachołkiem,powiem więcej ciemniakiem 29.06.07, 10:10 za dużo słów o sobie napisałeś: m15 napisał: > i faszystą z kaczolandu:)))))))) > dzięki ci Panie ,że nie uczyniłeś mnie tak "światłym" i "uczciwym "jak > wyznawców michnikowszczyzny wystarczą dwa: prostytucja intelektualna. Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: niestety,lecz trybunał stał się organem gazet 29.06.07, 09:39 m15 napisał: > a większość "sędziów" w nimz asiadających to wierni wyznawcy > michnikowszczyzny,co -jak mówi wołek-widać gołym okiem ............................................................................... To ty jesteś takim wołkiem i to naprawdę widać gołym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: niestety,lecz trybunał stał się organem gazet 29.06.07, 09:43 janma46 napisał: > To ty jesteś takim wołkiem i to naprawdę widać gołym okiem. porównywanie mnie z wołkiem ,a na dodatek tomaszem ,jest wielce dla mnie obraźliwe-wypraszam sobie:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: niestety,lecz trybunał stał się organem gazet 29.06.07, 11:45 m15 napisał: > a większość "sędziów" w nimz asiadających to wierni wyznawcy > michnikowszczyzny,co -jak mówi wołek-widać gołym okiem Autorytet Wołek. "Roma locuta, causa finita". "Zbytnia wiara w autorytety sprawia, że ich błędy stają się obowiązującymi normami" (Lew. Tołstoj). Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: Zmiana jest pojęciem ogólnym i wieloznacznym 29.06.07, 09:33 jorge.martinez napisał: > Oznacza zarówno postęp/ rozwój, jak i regres. > > Nie jestem pewien, czy kaczyści mają na myśli rozwój mówiąc o zmianach.... zmiana = likwidacja :) Po co instytucja kontrolujaca np. "uzasadnione" wyplaty z budzetu do prywatnych fundacji poslow i mninstrow. Tak sie robi "biznesy", 0 wkladu, no risk. Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Trybunał produkuje wyroki na zamówienie. 29.06.07, 09:27 PO i SLD uchwaliły ustawę o oświadczeniach majątkowych i pies z kulawą nogą się nią wtedy nie zainteresował. A kiedy przez nią, diva PO , HGW miała polecieć ze stołka od razu okazała się niekonstytucyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Re: Trybunał produkuje wyroki na zamówienie. 29.06.07, 09:32 To jednoznaczny dowód, że wyrok w sprawie otwarcia zawodów prawniczych był również na zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 PiS potrzebny Polsce jak zęby w dupie 29.06.07, 09:28 kolejna pistytutka niszczy swoimi wypowiedziami demokracje w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak A jakieś argumenty? 29.06.07, 09:33 Szczekać to każdy moher przecież potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_foto4 Kurski: Zmiany w TK potrzebne, bo Trybunał hamu.. 29.06.07, 09:28 Kurski? czemu on jeszcze nie zniknął ze sceny politycznej, po tylu nieudanych kłamstwach? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Kurski: Zmiany w TK potrzebne, bo Trybunał ha 29.06.07, 11:52 pawel_foto4 napisał: > Kurski? czemu on jeszcze nie zniknął ze sceny politycznej, po tylu nieudanych > kłamstwach? Bo PiSiacy stosują jezuicką zasadę, że w "zbożnej sprawie można kłamać". Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Kurski: Zmiany w TK potrzebne, bo Trybunał ha 29.06.07, 09:31 Kolejny dzien i kolejna wypowiedz Kurskiego na lamach GW... Czy uwielbienie tej gazety dla tego czlowieka nie ma granic? MY wiemy od dawna, ze PiS nie lubi konstytucji i demokracji a jak tylko bedzie mogl to dorwie sie i do TK. Ponadto Kurski jest bezczelny bo wypowiada sie w imieniu "narodu" ale nie precyzuje ktorego. Narod polski juz dawno skreslil takze PiS wiec pisowcy nie maja zadnego mandatu aby majstrowac przy konstytucji. Tak wiec nie wiem o ktorym "narodzie" wypowiada sie ten czlowieczek... Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Kurski: Zmiany w TK potrzebne, bo Trybunał hamu... 29.06.07, 09:32 Oczywiście że Jacek Kurski ma rację, Trybunał chroni kapusiów, nota bene swoich kumpli partyjnych, to jest tak oczywiste że chyba kretyni tego nie widzą, a poza tym 9 odrębnych zdań, mniej-wiecej tyle ile partii politycznych kiedyś było! Odpowiedz Link Zgłoś
totila DEBILE z PiS nie rozumieją idei TK - po to prezes 29.06.07, 09:32 i sędiowie TK mają kadencję rzędu 6 lat, żeby nie byli podatni na wpływu aktualnie rządzących i nie wysługiwali się im. Po co TK, skoro absolutną władzę pełnią indywidua w rodzaju kaczorów i leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
pamdirac Idea TK polega na tym by uchylić ustawę o 29.06.07, 09:39 oswiadczeniach majątkowych nie wtedy kiedy została uchwalona, ale wtedy kiedy przestała pasować tym, którzy ją uchwalali. Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Kurski: Zmiany w TK potrzebne, bo Trybunał hamu.. 29.06.07, 09:34 Kto tego kłamcę,idiotę i oszołoma chce jeszcze słuchać,chyba że istoty jego pokroju.W normalnym cywilizowanym państwie dawno byłby na marginesie życia politycznego.Przecież on ujada jak zwykły kundel podwórzowy i wyznaje metodę Kargula i Pawlaka-sądy sądami,sprawiedliwość sprawiedliwością ale racja musi być po naszej stronie.I to jest cała filozofia pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
fan_ch.l.montesquieu chamulec Kurski chce z TK zrobic zelazko 29.06.07, 09:34 do prasowania uchwalanych przez PiS ustaw, na prywatny uzytek debili Kaczynskich i ich bezmozgowej organizacji, ktorej jednym z przedstawicieli jest prymityw i cham Kurski?! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 tk to ostatni bastion i przechowalnia komuny 29.06.07, 09:38 co widać po jego wyrokach,szczególnie ostatnim w sprawie lustracji,cóż -swój swego zawsze bedzie bronił Odpowiedz Link Zgłoś
pamdirac Czy komuny to nie wiem, ale jego wyroki są 29.06.07, 09:44 co najmniej problematyczne. Popatrzmy chocby na ustawę o oświadczeniach majątkowach, która nie została uchylona zaraz po uchwaleniu przez PO i SLD, ale dopiero wtedy kiedy przestała im pasować. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Czy komuny to nie wiem, ale jego wyroki są 29.06.07, 10:09 Zwróć uwagę, że Trybunał nie działa z urzędu lecz na wniosek. Niezależnie od tego kiedy ustawa została uchwalona, uprawnieni do złożenia wniosku o zbadanie zgodności z konstytucją mogą go złożyć w każdym czasie. To żaden argument na brak obiektywizmu TK. Raczej na polityczne zabarwienie głoszących takie teorie. Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta m15..Kłamiesz!.. to rząd Kaczyńskiego.... 29.06.07, 09:47 Kryże,Leper,Jasiński,Kornatowski,Aumiller,Wasserman,Sowińska,Filipek,Netzel itd To jest "wilczy szaniec" komuny ! Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Uno momento. Kryże ok. Ale co reszta ma wspólnego 29.06.07, 09:51 z komuną? No fakt, Kaczyńscy mieli ojca komunistę, ale były prezes TK Marek Safjan (ten zamykający plebsowi drogę do adwokatury) miał na pewno duzo bardziej żarliwego. Choć "Stawkę większą niż życie do dziś chętnie oglądam". pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Safjan Odpowiedz Link Zgłoś
m15 lepsi są :agent olechowski i sekretarz święcicki 29.06.07, 09:53 manasonta napisała: > Kryże,Leper,Jasiński,Kornatowski,Aumiller,Wasserman,Sowińska,Filipek,Netzel it > d > To jest "wilczy szaniec" komuny ! oraz inni obrońcy demokracji:ungier ,czarzasty,sobotka,pęczak ,jakubowska,michnik i rywin Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta m15.. przyznajesz mi racje?.. nie wierze! 29.06.07, 10:10 Dopisałeś nazwiska kumpli tych, których ja wymieniłem.. Ja wypisałem cześć tych którzy są TERAZ PRZY KORYCIE WłADZY, ty dawnych.... Ale nazwe dałeś wspólną..OBRONCY KOMUNY!...Brawo ! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 przyznajesz mi racje?.. nie wierze! 29.06.07, 10:25 wreszcie przejrzałeś na oczy,od dawna mówię,że michnik,kwach ,rywin i s-ka to ubeckie dupolizy i obrońcy dawnego układu ,brawo-tak trzymaj,tylko nie mieszaj do nich kornatowskiego czy jasińskiego,bo to dawni urzędnicy niskiego szczebla ,a takie tuzy"demokracji" jak wymienieni na wstepie z plebsem się nie kumają Odpowiedz Link Zgłoś
antonni Re: przyznajesz mi racje?.. nie wierze! 29.06.07, 10:46 to dawna ubecja ktora sie nie nakradla za rzadow komunistow wiec kradnie teraz.Bronisz swoich ubekow???Dlatego ma byc taka lustracja jak PIS kaze.Musz nie tylko bronic swoich ubekow ale tez tych z SO.A tam jest ich zatrzesienie Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta m15.. jednak jesteś tepy esbecki młotek ! 29.06.07, 10:52 dyskusja z tobą to cofanie sie w rozwoju... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: przyznajesz mi racje?.. nie wierze! 29.06.07, 12:20 m15 napisał: > wreszcie przejrzałeś na oczy,od dawna mówię,że michnik,kwach ,rywin i s-ka to > ubeckie dupolizy i obrońcy dawnego układu ,brawo-tak trzymaj,tylko nie mieszaj > do nich kornatowskiego czy jasińskiego,bo to dawni urzędnicy niskiego > szczebla ,a takie tuzy"demokracji" jak wymienieni na wstepie z plebsem się nie > kumają To znaczy dzielisz postkomuchów na "złych" i "dobrych"? Odpowiedz Link Zgłoś
funkmetal Re: tk to ostatni bastion i przechowalnia komuny 29.06.07, 10:00 to obala twoje chore teorie... !!! Jest 15 sędziów TK, 2/3 to 10. A teraz liczymy: 6 sędziów wybranych przez SLD, 6 przez obecną koalicję oraz 3 przez AWS. Niech teraz Kurski udowodni, te swoje 2/3!! "Bura suka z niego" jakby powiedział jego kolega z partii Ludwik D. czyli 9 sędziów jest pro pis (3 z AWS to też pis) wiec 9 sędziów z Pis to kommunistyczny beton tak?:D te 2/3??? jesli wiekszość sędzió z TK orzeka takei wyroki nawet gdysą z Pisu to ciekawe... czyż nei powinni głosowac jak PiS karz? a może poprostu produkują buble prawne sprzeczne z konstytucją? nie zastanowiliscie sie? pokażcie mi choć jednego komuniste w TK!!!!! przestańcie KŁAMAĆ !!!! Odpowiedz Link Zgłoś