ab_extra 02.07.07, 07:24 za ciężkie naruszanie obowiązków pracowniczych. Ani państwo nie może być terroryzowane, a chorzy nie mogą być zakładnikami terrorystów. A co najważniejsze: z terrorystami się nie negocjuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a-siek Jestem za... 02.07.07, 07:29 pokaż mi prywatną firmę, gdzie pracownicy pozwalają sobie na strajkowanie bezkarnie? Nierównosć obywateli wobec kodeksu pracy jest naruszeniem konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
wszystko66 Re: Jestem za... 02.07.07, 07:38 a kto spowoduje zwolnienie rządu , który terroryzuje całe społeczeństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: Jestem za... 02.07.07, 07:40 wszystko66 napisał: > a kto spowoduje zwolnienie rządu , który terroryzuje całe społeczeństwo? To niestety jest rzad wybrany w demokratycznych wyborach i lewactwo do roku 2009 może im co najwyzej skoczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Ludwik XVI uważał, że namaścił go sam Bóg :) 02.07.07, 12:03 > To niestety jest rzad wybrany w demokratycznych wyborach i lewactwo do roku > 2009 może im co najwyzej skoczyć :) A wyroki boskie są nieodgadnione. Z prochu powstałeś i w proch się obrócisz. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Zwalniać lekarzy z pracy dyscyplinarnie 02.07.07, 07:50 Po pierwsze - co da pacjentowi to, że lekarze i pielęgniarki zostaną zwolnieni dyscyplinarnie? Po drugie - oni sami się zwalniają, więc to już teraz bez różnicy. Po - trzecie - jak rząd czegoś nie zrobi, to za chwilę cała ochrona zdrowia się sprywatyzuje sama. Ma to również tę zaletę, że możemy przestać płacić obowiązkowe składki. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Jedyne, co mogą sprywatyzować lekarze, to własne 02.07.07, 08:02 tyłki. Bez kosztownego sprzętu, choćby diagnostycznego, pozostającego własnością szpitali ich lekarski geniusz jest nic nie wart. Oni nie chcą sprywatyzować usług medycznych. Oni chcą sprywatyzować zyski, pozostawiając państwowymi koszty. A to zwalnianie się jest takim samym mitem, jak masowa emigracja. Nie dajmy się zwariować. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Jedyne, co mogą sprywatyzować lekarze, to wła 02.07.07, 10:04 ab_extra napisał: > tyłki. Bez kosztownego sprzętu, choćby diagnostycznego, pozostającego własności > ą > szpitali ich lekarski geniusz jest nic nie wart. Oni nie chcą sprywatyzować > usług medycznych. Oni chcą sprywatyzować zyski, pozostawiając państwowymi koszt > y. > A to zwalnianie się jest takim samym mitem, jak masowa emigracja. Nie dajmy się > zwariować. Choć jestem przeciwko przejmowaniu szpitali i przychodni wraz ze sprzętem ZA DARMO, to nie masz racji. Bo szpitale i przychodnie bez lekarzy ten sprzęt mogą tylko magazynować i konserwować, jak nie będzie lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab Jasne - taka dyscyplinarka z pewnością w... 02.07.07, 07:54 ...Londynie czy innym Sztokholmie zrobi cholerne wrażenie... ;P Nie rozumiecie, matołki, że lekarze strajkując tak naprawdę robią wam wszystkim łaskę (podejmując - przed wyjazdem - jeszcze jedna próbę zmiany stanu rzeczy) Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Czemu nie ma ich jeszcze w tych Londynach 02.07.07, 08:04 i Sztokholmach? Nawet sami lekarze nie wierzą w te mity :) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Czemu nie ma ich jeszcze w tych Londynach 02.07.07, 10:09 ab_extra napisał: > i Sztokholmach? Nawet sami lekarze nie wierzą w te mity :) Wszyscy oczywiście nie wyjadą. Ale np. anestezjologów dramatycznie brakuje i szpitale - z konieczności - proponują lekarzom tej specjalności bardzo wysokie stawki, byle tylko przyszli. Lekarzy ze specjalizacją brkuje też w innych dziedzinach. No i nie zapominaj, że ogromna większość lekarzy nie chce emigrować z własnego kraju. Choć wielu z nich propozycje ma. Zwłaszcza, że dziś już wystarczy wyjechać np. do Czech, żeby zarabiać znacznie lepiej, więc niepotrzebna jest WB, czy Skandynawia. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Czemu nie ma ich jeszcze w tych Londynach 02.07.07, 10:15 wos9 napisała: > ab_extra napisał: > > > i Sztokholmach? Nawet sami lekarze nie wierzą w te mity :) > > Wszyscy oczywiście nie wyjadą. Ale np. anestezjologów dramatycznie brakuje > > i szpitale - z konieczności - proponują lekarzom tej specjalności bardzo > wysokie stawki, byle tylko przyszli. > Bingo! I tutaj własnie dotkneła(e)ś sedna problemu! Brawo. Własnie chodzi o to, aby ci najlepsi godnie zarabiali, a nie o to zeby miernoty, których w wiekszości przedstawicielami są związkowcy po plecach najlepszych fachowców napychali sobie kieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Czemu nie ma ich jeszcze w tych Londynach 02.07.07, 10:27 Zawsze uważałam, że ci najlepsi powinni zarabiać znacznie więcej, niż miernoty. I nawet przed kilku laty powiedziałam prezesowi Naczelnej Rady Lekarskiej Konstantemu Radziwiłłowi, że wcale nie widzę powodu, żeby lekarz tuż po studiach miał zarabiać 5 tysięcy złotych (a po specjalizacji 7,5 tysiąca). Bo własnie kilka lat temu ten postulat się pojawił, a nie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
wszystko66 Re: Zwalniać lekarzy z pracy dyscyplinarnie 02.07.07, 07:54 oni tego nie rozumieją wg nich lekarz nie może się sam zwalniać .To samo pielęgniarka. Jedynie słuszne jest , kiedy zwalnia się dyscyplarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Hihi, tych na wypwiedzeniu? 02.07.07, 08:13 Teraz to możecie lekarzy pocałować tam gdzie pana majstra.Mam nadzieję, że lekarze i pielęgniarki nie przestraszą się pisdziątek. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Hihi, tych na wypwiedzeniu? 02.07.07, 08:15 Na wypowiedzeniu, które złożyli na ręce szefów związków zawodowych a nie dyrektorów szpitali odwazniaki.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: Hihi, tych na wypwiedzeniu? 02.07.07, 08:17 1. Bycie "na wypowiedzeniu" nie zwalnia z obowiązku świadczenia pracy 2. Te wypowiedzenia to mit :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: I tu się mylisz pisiątko 02.07.07, 08:21 Przed chwilą spotkałam pielęgniarkę wracającą z dyżuru nocnego, W moim miejskim szpitalu większość lekarzy złożyła wypowiedzenie. Pacjenci nie narzekają. Bycie na wypowiedzeniu nie daje możliwości zwolnienia dyscyplinarnego. ab_extra napisał: > 1. Bycie "na wypowiedzeniu" nie zwalnia z obowiązku świadczenia pracy > 2. Te wypowiedzenia to mit :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: I tu się mylisz pisiątko 02.07.07, 08:26 Jolątko-Iziątko, wbij sobie w głoweczke, że znakomita wiekszość tych "wypowiedzeń" złożona jest na ręce rózniastych bukieli a nie dyrekcji szpitali, a co za tym idzie mogą byc uzywane co najwyzej do kibelka jeśli jakość papieru bedzie odpowiednia.:) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: I tu się mylisz pisiątko 02.07.07, 08:29 Wbij se Kubalo do główki- na Podkarpaciu nie ma żadnej maści bukieli. Wypowiedzenia złożone są na odpowiednie ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra To będzie od cholery bezrobotnych lekarzy 02.07.07, 08:31 na tym Podkarpaciu :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Za to ręce premiera będą leczyć :) 02.07.07, 12:12 ab_extra napisał: > na tym Podkarpaciu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: I tu się mylisz pisiątko 02.07.07, 08:31 Dlatego napisałem "w znakomitej większości". Mało mnie interesuje jakas pipidówa, a bardziej problem jako całość. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: I tu się mylisz pisiątko 02.07.07, 10:11 kubala11 napisał: > Dlatego napisałem "w znakomitej większości". Mało mnie interesuje jakas > pipidówa, a bardziej problem jako całość. Całość składa się właśnie z "pipidów". Czy tamtejsi mieszkańcy cię nie interesują? Bo mnie tak, choć w Warszawie trudno sobie wyobrazić, że wszyscy lekarze zwolnią się, albo wyjadą. Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic Re: I tu się mylisz pisiątko 02.07.07, 11:10 to ile ustawowo można być na wypowiedzeniu? do emerytury? Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Zwalniać rządzących z pracy dyscyplinarnie 02.07.07, 10:10 Zwolnić z pracy rządzących, dyscyplinarnie. To państwo pobiera ode mnie (wbrew mojej woli) składkę na służbę zdrowia więc to państwo jest stroną w tym konflikcie. Oczywiście z mojego czyli pacjenta punktu widzenia. Inaczej mówiąc, to państwo zawarło ze mną kontrakt, z którego się nie wywiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Zwalniać rządzących z pracy dyscyplinarnie 02.07.07, 10:13 1tomasz1 napisał: > Zwolnić z pracy rządzących, dyscyplinarnie. > To państwo pobiera ode mnie (wbrew mojej woli) składkę na służbę zdrowia więc t > o > państwo jest stroną w tym konflikcie. Oczywiście z mojego czyli pacjenta punktu > widzenia. Inaczej mówiąc, to państwo zawarło ze mną kontrakt, z którego się nie > wywiązuje. Masz rację. Zwłaszcza, że te władze pisały w programie przejęcie odpowiedzialności za nasze zdrowie przez budżet państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Zwalniać rządzących z pracy dyscyplinarnie 02.07.07, 10:19 Cóż. Płacę więc wymagam. Mnie nie obchodzi co rząd zrobi, jakiego poddostawcę usług wynajmie. Mogą to być lekarze z Indii. Widzę natomiast, że sobie z tym nie radzi. O miesiąca nie mam dostępu do służby zdrowia, czy w związku z tym zostanie mi zwrócona składka? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Zwalniać rządzących z pracy dyscyplinarnie 02.07.07, 10:28 1tomasz1 napisał: > Cóż. Płacę więc wymagam. Mnie nie obchodzi co rząd zrobi, jakiego poddostawcę > usług wynajmie. Mogą to być lekarze z Indii. Widzę natomiast, że sobie z tym ni > e > radzi. O miesiąca nie mam dostępu do służby zdrowia, czy w związku z tym > zostanie mi zwrócona składka? Z jednym warunkiem - żeby ten Hindus znał bardzo biegle nasz język. Bo kiedy jestem chora nie mam siły mówić po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Zwalniać rządzących z pracy dyscyplinarnie 02.07.07, 10:32 Zresztą oni mówią po angielsku tak niewyraźnie, że zawsze się muszę dopytywać czy dobrze zrozumiałem. Pewnie by się świetnie dogadali z braćmi... ;) Przy okazji, w Niemczech jest tak, że jak się nie korzysta z publicznej służby zdrowia to składki są redukowane. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Zwalniać rządzących z pracy dyscyplinarnie 02.07.07, 10:45 1tomasz1 napisał: > Zresztą oni mówią po angielsku tak niewyraźnie, że zawsze się muszę dopytywać > czy dobrze zrozumiałem. Pewnie by się świetnie dogadali z braćmi... ;) > > Przy okazji, w Niemczech jest tak, że jak się nie korzysta z publicznej służby > zdrowia to składki są redukowane. Z braćmi można się dogadać tylko po wolsku. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 Zwalniać lekarzy??? Poradzą sobie i tak. 02.07.07, 10:13 www.aferyprawa.com/index2.php?p=teksty/show&dzial=wyceny&id=1282 Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Zwalniać lekarzy??? Poradzą sobie i tak. 02.07.07, 10:21 I znów się zgadzamy (sic!) ;) Natomiast gdyby zwolnić polityków. Uuuuu, ci by sobie już tak łatwo nie poradzili. Odpowiedz Link Zgłoś
loza_szydercza Re: Zwalniać lekarzy z pracy dyscyplinarnie 02.07.07, 10:15 Dyscyplinarnie wszystkich, ktorzy doprowadzili do ewakuacji szpitala i kazdego, ktory odwazy sie nie wpisac peselu na recepcie. Komisja etyki lekarskiej powinna zakazac dozywotnio wykonywania zawodu w/w. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Zwalniać lekarzy z pracy dyscyplinarnie 02.07.07, 10:27 Jasne. Jaruś nas będzie leczył, hahahaha, przeca on taki genialny strateg i na wszystkim sie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Zwalniać lekarzy z pracy dyscyplinarnie 02.07.07, 10:29 etta2 napisała: > Jasne. Jaruś nas będzie leczył, hahahaha, przeca on taki genialny strateg i na > wszystkim sie zna. Albo Rydzyk się za nas pomodli... Odpowiedz Link Zgłoś
loza_szydercza Re: Zwalniać lekarzy z pracy dyscyplinarnie 02.07.07, 10:32 Nie pomodli, nie pomodli... jak na tace nie wrzucicie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Zwalniać lekarzy z pracy dyscyplinarnie 02.07.07, 10:46 loza_szydercza napisał: > Nie pomodli, nie pomodli... jak na tace nie wrzucicie :-) Za to pewnie jego koledzy chętnie wezmą za pochówek. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Zwalniać lekarzy z pracy dyscyplinarnie 02.07.07, 10:24 Zwalniać dyscyplinarnie? Ach, jakie to piękne. Znów wrócić do stalinizmu, gdy społeczeństwo mozna było trzymać za pysk. Kto posłuszny, to dać mu tyle, by z głodu nie zdechł, a komu się coś nie podoba, to za mordę, do więźnia, albo i "niech ulegnie nagłemu i nieszczęśliwemu wypadkowi".....jeszcze żyje to pokolenie, które te czasy dobrze pamięta. Czy PiSdzielce nie potrafia zrozumieć, że mamy system DEMOKRATYCZNY? Że pracownik nie jest niewolnikiem i ma prawo zwolnić się, strajkować, upominać o swoje naturalne prawa? Że społeczeństwo nie jest na tyle głupie, by nie mieć świadomości: lekarze pracujący na własny rachunek sami określają koszt swoich usług. Natomiast lekarze pracujący w PUBLICZNEJ służbie zdrowia mają być opłaceni przez Państwo, które zbiera na ten cel kasę. I ma to być taka zapłata, by chcieli na "państwowym" pracować. NA TO PŁACIMY SKŁADKI, do cholery!!! Nie na budowę nowych siedzib dla urzędasów z ministerstwa, czy NFZ. Na nasze leczenie płacimy! Wiadomo od dawna, że ochrona zdrowia w sektorze publicznym jest do bani i wymaga reformy, GRUNTOWNEJ. I po to mamy rządzicieli, by taką reformę przeprowadzić, to nie łaska, to OBOWIĄZEK. Może więc ruszyć tyłki i wziąć się za robotę, a nie urządzać coraz to nowe igrzyska, plenum KCPiS w czasie strajków to szczyt zkłamania: na tonącym Titanicu też się bawili..... A zwalnianie dyscyplinarne będzie, PiSdzielców, plus Trybunał Stanu za działanie na szkodę kraju i społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Zwalniać lekarzy z pracy dyscyplinarnie 02.07.07, 10:25 Pozwalniać lekarzy dyscyplinarnie i w ten sposób sprezerwatyzujemy(!)służbę zdrowia.Wszelkie niedogodności z prywatyzacji spadną na barki niegrzecznych lekarzy.Państwo kacze umyje ręce od problemów z opieką zdrowotną.Ale ministerstwo zdrowia(?)będzie istnieć!A co? Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Na zawsze!!!! 02.07.07, 10:33 Najlepiej wszystkich lekarzy i pielęgniarki!!!!!!!!!!! I po problemie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: Zwolnić - za co , podajcie paragraf ? 02.07.07, 10:33 Bo chyba nie za korzystanie z prawa do strajku ? Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Zwolnić - za co , podajcie paragraf ? 02.07.07, 12:09 Są ludzie to kaczory paragraf znajdą.Wiedzą jako prawnicy(?)o prokuratorze A Wyszyńskim.Studiowali przecież prawo za sowieckiej okupacji! Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Kto na PiSowską władzę rękę podnosi... 02.07.07, 11:09 "Niech się gwałt gwałtem odciska" Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic to ktos podnosi reke na władzę? a ja myślełem 02.07.07, 11:58 że pielęgniarki chcą więcej zarabiać!;) Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: to ktos podnosi reke na władzę? a ja myślełem 02.07.07, 12:10 To ty nie słuchasz swojego wodza? Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic wodza potrzebuja prole komunistyczne mierzysz 02.07.07, 12:16 ludzi własna miarą Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: wodza potrzebuja prole komunistyczne mierzysz 02.07.07, 12:36 A precyzyjniej: narodowo-socjalistyczne. I to nie jednego, a trzech. Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic Re: wodza potrzebuja prole komunistyczne mierzysz 02.07.07, 15:28 czyli fani Ala Cvasone pit_44 napisał: > A precyzyjniej: narodowo-socjalistyczne. > I to nie jednego, a trzech. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Tak bywa, 02.07.07, 10:52 niektórzy są zawsze "za", inni zawsze "przed". Drobne pół kroku, a jaka różnica ... Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic a wiesz chociaz o co ci chodzi? 02.07.07, 11:05 woda.woda napisała: > niektórzy są zawsze "za", inni zawsze "przed". Drobne pół kroku, a jaka > różnica ... Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic Re: Wiem. ale trujesz 02.07.07, 11:57 pojecia nie masz co piszesz, zreszta nie o to chodzi, żeby w wypowiedzi był sens. Chodzi o pokazanie" jestem lewackim przekrętem będe bronic układów za wszelka cenę nawet za cene głodówki emerytów i "głodówki" pielęgniarek . Popre je w ich proteście niech marzna i głoduja byleby rzad zmienili i żebym mogła sie nachapac. Bo cienka jestem , głową nigdzie uczciwe nie zarobie. A na czym innym to walorów brak" Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: Tak bywa, 02.07.07, 12:11 woda.woda napisała: > niektórzy są zawsze "za", inni zawsze "przed". Drobne pół kroku, a jaka > różnica ... Piękne :)) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Strajk to ciężkie przestępstwo !!! 02.07.07, 12:02 Kto podniesie rękę na władzę Kaczorów, to my mu tę rękę odrąbiemy !!! S. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Strajk to ciężkie przestępstwo !!! 02.07.07, 12:15 To kaczory takie rzeżniki?Biorą przykład z Cyrankiewicza.Ale niech mają na względzie fakt że Stalin gdy odkrył spisek lekarzy to niedługo potem zmarł.Nie miał mu kto pomóc bo lekarzy albo rozstrzelał,albo umieścił ich w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic Re: Strajk to ciężkie przestępstwo !!! 02.07.07, 12:25 biografie idoli trzeba znać widzę;) 440417mz napisał: > To kaczory takie rzeżniki?Biorą przykład z Cyrankiewicza.Ale niech mają na > względzie fakt że Stalin gdy odkrył spisek lekarzy to niedługo potem zmarł.Nie > miał mu kto pomóc bo lekarzy albo rozstrzelał,albo umieścił ich w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Strajk to ciężkie przestępstwo !!! 02.07.07, 12:33 webaholic napisał: > biografie idoli trzeba znać widzę;) Akurat to nie nasz idol, tylko pisuarów. Ale widzę, że ty życiorys Stalina opanowałeś ? Czy PiS jakieś kursy organizuje ? Na Politechnice ? Kursy imienia Rajmunda Kaczyńskiego ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Strajk to ciężkie przestępstwo !!! 02.07.07, 12:39 Niekoniecznie idoli,także wrogów.Ale przede wszystkim trzeba dużo czytać i lubić historię jakakolwiek by ona była.Znam historię Brudasa moralnego,ale znam też i historię Cezara.;Ty Brudasie contra me? Odpowiedz Link Zgłoś
czapka-nie-widka Zwalniać lekarzy z pracy dyscyplinarnie od zaraz ! 02.07.07, 19:46 koniec z teroryzmem ! Odpowiedz Link Zgłoś
antka_pustak OD ZARAZ i zakazem wykonywania zawodu 02.07.07, 19:55 > koniec z teroryzmem ! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Jakbym towarzysza Gomułkę czytał. /nt 02.07.07, 20:19 czapka-nie-widka napisała: > koniec z teroryzmem ! Odpowiedz Link Zgłoś