Dodaj do ulubionych

denny poziom dyskusji na Forum

06.01.11, 21:02
Tak sobie czytam to Forum i ze smutkiem stwierdzam, ze nie warto. Nie mogę pojąć jak to się dzieje, że dorośli ludzie chowając się za anonimowym nickiem nie patrzą na normy dobrego wychowania i smaku. Jestem przekonany, że nikt z tych osób nie wypowiedziałby swoich anonimowych słów użytych na Forum oficjalnie pod swoim nazwiskiem. Jestem jeszcze w stanie zrozumieć obelżywe, emocjonalne wypowiedzi z czasu kampanii wyborczej. Jednakże jak teraz je wytłumaczyć? Chyba tylko faktem, że tacy właśnie jesteśmy. Kogo koleżanki i koledzy z Forum widzicie codziennie w lustrze? Fajnego, godnego zaufania człowieka czy wredną, nieżyczliwą dla innych osobę? Piszmy proszę na Forum w taki sposób w jaki sami się postrzegamy.
Obserwuj wątek
    • qaz2510 Re: denny poziom dyskusji na Forum 06.01.11, 22:17
      Panie Konradzie!
      Czy Pan jest zawsze miłym człowiekiem, ja wiem że jest Pan wychowany zgodnie z kanonem katolickim ale założe się, że czasami Pan przeklnie czy po prostu się wkurzy.

Ja po ludzku się wkurzam jak widze TeDiego nieumiejącego wspołpracować z RM, wyrażać swoje myśli(bo chyba tak należy postrzegać wypowiedzi jednowyrazowe), nawet bóg go opuścił w czytaniu z kartki (duka jak pierwszoklasista).
      Takich przykładów jest już naście - może należałoby spisywać te wypowiedzi tak jak w przypadku Dżoany Krupy ( z Tap Madl), byłoby sie z czego pośmiać a w duchu czuć silne zażenowanie, że taki ktoś reprezentuje gminę...

Czy bym wyraził to co myślę pod nazwiskiem?
      Tak, ale nie widzę takiej potrzeby- patrz artykuły w Tubie Łajdaków - tam się paszkwile podpisuje np. "mieszkaniec", "zatroskany" itp..
      Skoro oni nie muszą to ja tym bardziej.

Piszę z sensem - no nie?:)

• ono2008 Re: denny poziom dyskusji na Forum 07.01.11, 12:47
        Ja też uważam że zwolennicy TD posuwają się z powodu braku argumentów w swej agresji zbyt daleko. A druga strona tez zaczyna reagować, coraz brutalniej. Nie ma postaw do oceniania że to już koniec, zwłaszcza że żadna ze stron nie wyczerpała swych możliwości i umiejętność tym zakresie.
        • tgserwis Re: denny poziom dyskusji na Forum 07.01.11, 22:37
          Może więc wprowadźmy nową świecką tradycję.
          Niech w sobotę i niedzielę forum stanie się miejscem do dyskusji dla normalnych ludzi.
          Niech w weekend będzie zakaz poruszania tematów politycznych.
          Może wtedy forum przestanie być areną dla wszelkiej maści działaczy niskich lotów, a stanie się miejscem wirtualnych spotkań dla zwykłych ludzi.
          • qaz2510 Re: denny poziom dyskusji na Forum 07.01.11, 22:42
            TG - chcesz w weekend dyskotować o kościele i darmozjadach w sutannach?
            Daj spokoj, przecież wiesz, że TeDe tak kocha kosciów, wiec de facto to temat pokrewny do naszej lokalnej polityki...
            • tgserwis Re: denny poziom dyskusji na Forum 07.01.11, 22:57
              A Ty naprawdę nie znasz innych tematów do rozmowy? Jeśli tak, to współczuję. Jestem pewien, że jest sporo ludzi, którzy chcieliby coś napisać lub poczytać. I w okrężnicy mają Urząd, Burmistrza, Radnych i Wasze przepychanki. Tyle że nie chce im się czytać wciąż o tym samym. W każdym wątku pozornie neutralnym zawsze znajdzie się jakiś pseudodziałacz, który musi politykę wtrącić, komuś dołożyć, kogoś oskarżyć, komuś coś wytknąć. A ludzie już rzygają tym wszystkim. I niestety masz w tym swój udział.
              • qaz2510 Re: denny poziom dyskusji na Forum 07.01.11, 23:04
                TG popieram - mam nadzieje, że na wiosnę na rowerach na Palmiry pomykamy:)
                • tgserwis Re: denny poziom dyskusji na Forum 07.01.11, 23:08
                  Zamiast popierać, zacznij działać i wdrażać w życie. Ostatnio na Twoje posty żaden z Twoich przeciwników nie odpowiada. Nawet Roberto - skądinąd bardzo miły i sympatyczny człowiek - olał Cię na całej linii. Sam sobie strzelasz w kolano, bo w ten sposób postępując niedługo będziesz jedynym uczestnikiem tego forum.
                  • qaz2510 Re: denny poziom dyskusji na Forum 07.01.11, 23:13
                    i o to chodzi:)

taki plan unicestwienia forum:P

Ja też prywatnie jestem miły - poważnie:P
                    • tgserwis Re: denny poziom dyskusji na Forum 07.01.11, 23:30
                      qaz2510 napisał:

> i o to chodzi:)
                      >
                      > taki plan unicestwienia forum:P

W takim razie gratuluję. W unicestwianiu jesteś świetny. Cokolwiek poza niszczeniem potrafisz?

> Ja też prywatnie jestem miły - poważnie:P
                      Czy to jakaś propozycja? Pojeździć rowerami po Puszczy możemy, ale nic więcej. Mam żonę i dzieci.
                      • qaz2510 Re: denny poziom dyskusji na Forum 07.01.11, 23:36
                        heh spokojnie - nie mam w szafie różowego lateksowego ubranka:P

oczywiscie ze potrafie budowac:)
                        i bawić się
                        ale też jestem i tu cytat "mistrzem ciętej riposty"

lepiej być moim przyjacielem niż wrogiem:)
                        • tgserwis Re: denny poziom dyskusji na Forum 07.01.11, 23:38
                          Wytłumacz mi zatem dlaczego tworzysz taki a nie inny swój wizerunek.
                          • qaz2510 Re: denny poziom dyskusji na Forum 07.01.11, 23:48
                            TG to jest bardzo proste pytanie.

Mam dosyć rzygów wylanych na tym forum przed, w trakcie i po kampanii.
                            Nie odpowiada mi obecna władza(a zeby było sprawiedliwie, to o poprzedniej nic nie wiedziałem)
                            Jestem dogłebnie poruszony ilością oszczerstw zamieszczanych w TŁ
                            Tak jak tam jestem anonimowy jak tamci "redaktorzy"
                            Są ludzie na tym forum totalnie niereformowalni za to piękne chorągiewki, ktore po wyborach zmieniali swoje zdanie zgodnie z trendem, obrzydzę się tych ludzi.

Mogę nazwać swoją postawę protestem przeciwko chamstwu na forum, a jak dobrze wiesz ogień tylko ogniem można zwalczyć.

Reasumując:

Postawa jaką przyjałem spowodowana jest poziomem tego forum - z całym szacunkiem dla niektórych Forumowiczów.

Jeśli masz jeszcze jakiekolwiek pytania chętnie na nie udziele odpowiedzi

• tgserwis Re: denny poziom dyskusji na Forum 08.01.11, 00:04
                              Nie, nie mam więcej pytań. Widzę że twoja aktywność jest sricte związana z gminną polityką. A ten temat po pierwsze mnie odrzuca, po drugie nie dotyczy bo nie jestem mieszkańcem tej gminy.
                              Nie oczekuj więc ode mnie żadnego stanowiska w kwestiach politycznych. Natomiast o sprawach pozostałych chętnie pogadam.
                              • qaz2510 Re: denny poziom dyskusji na Forum 08.01.11, 00:07
                                spoko licze na miłą dyskusję( niepolityczną )
                                A jako ciekawostkę powiem Ci, że nigdy wczesniej nie zajmowałem sie polityka gminna, bo nie czułem takiej potrzeby(to wszystko zaczeło się od czytania TŁ)
                                • tgserwis Re: denny poziom dyskusji na Forum 08.01.11, 00:15
                                  To po co czytasz? Oczy męczysz, nerwy tracisz. Jest tyle przyjemniejszych form spędzania czasu. Chociażby dobra książka.
                                  • qaz2510 Re: denny poziom dyskusji na Forum 08.01.11, 00:23
                                    ostatnio( w grudniu) przeczytałem "The Eage has Flown" - po angielsku w ramach szlofowania języka:)
                                    • tgserwis Re: denny poziom dyskusji na Forum 08.01.11, 00:48
                                      qaz2510 napisał:

> ostatnio( w grudniu) przeczytałem "The Eage has Flown" - po angielsku w ramach
                                      > szlofowania języka:)
                                      Oj, uważaj żeby Ci się za mocno nie wyszlofował. Taki wyszlofowany język może być przyczyną wielu groźnych chorób:)
                                      • qaz2510 Re: denny poziom dyskusji na Forum 08.01.11, 00:53
                                        ahaha Twoja rade wezme do serca;)
                                        • lomianki2011 Re: denny poziom dyskusji na Forum 23.09.11, 00:00
                                          Przenieś się na fejsa do grupy Miasto i Gmina Łomianki. Tu nie ma nic oprócz wyzwisk, pomówień i braku kultury:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka