goniacy.pielegniarz 14.07.07, 09:30 Czy są tu osoby, które w momencie odrzucenia koalicji PiS-PO popierały Kaczyńskich i obserwując tę władzę przez ostatni rok, przestały ją popierać, bądź nawet stały się jej przeciwnikami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bio.mum jestem za a nawet przeciw 14.07.07, 09:32 goniacy.pielegniarz napisał: > Czy są tu osoby, które w momencie odrzucenia koalicji PiS-PO popierały > Kaczyńskich i obserwując tę władzę przez ostatni rok, przestały ją popierać, > bądź nawet stały się jej przeciwnikami? > > > Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: jestem za a nawet przeciw 14.07.07, 09:34 A czy aby na pewno popierałaś PiSPO, czy sam PiS?:) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: jestem za a nawet przeciw 14.07.07, 09:48 humbak napisał: > A czy aby na pewno popierałaś PiSPO, czy sam PiS?:) Cześć humbak. Popierałam PO (z wielkim bólem, miałam nadzieję, że żartują ze chcą wejść w koalicję z tymi pisowskimi bolszewikami), po drodze miałam romans z SLD a w najbliższych wyborach będę głosować na PSL. Jestem sierotą po UW, nie mam wyjścia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: jestem za a nawet przeciw 14.07.07, 10:05 Hehe... a po trochu tysz jestem sierotą po UW... jak widać drogi są różne. Tyle że wyjścia w tej chwili to chyba nikt za bardzo nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: jestem za a nawet przeciw 14.07.07, 10:14 humbak napisał: > Hehe... a po trochu tysz jestem sierotą po UW... jak widać drogi są różne. Tyle > że wyjścia w tej chwili to chyba nikt za bardzo nie ma. Jest. I nawet nie trzeba się starać o wizę. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: jestem za a nawet przeciw 14.07.07, 10:38 Ani myślę. Na tyle tłuki jedne czy drugie w WAwie i samorządach mi nerwów nie zepsują (choć przyznam na drogach czasem puszczają mi nerwy). Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: jestem za a nawet przeciw 14.07.07, 10:39 A że część wymięka to i dobrze. Ci co zoastają mają lepiej;p Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum mamy lepiej od tych, którzy wyjechali??? 14.07.07, 10:44 humbak napisał: > A że część wymięka to i dobrze. Ci co zoastają mają lepiej;p buhahahahahahahahahahaha pozdrawiam:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: mamy lepiej od tych, którzy wyjechali??? 14.07.07, 10:46 Maja lepiej niż by mieli jakby pozostali nie wyjechali. Rynek działa;P Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: mamy lepiej od tych, którzy wyjechali??? 14.07.07, 10:48 humbak napisał: > Maja lepiej niż by mieli jakby pozostali nie wyjechali. Rynek działa;P Wiem co masz na myśli. Oni przecież ze sobą wszystkiego nie zabiorą:-) Wyjadą, a my pójdziemy na włam:DD Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 rozumiem, że na Białorusi... Bliski wa mentalnie 14.07.07, 17:29 Lukaszenka na pewno was przyjmie... Teraz przynajmniej jasne jest dlaczego wypisujecie takie bzdury na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: jestem za a nawet przeciw 14.07.07, 10:11 bio.mum napisała: > humbak napisał: > > > A czy aby na pewno popierałaś PiSPO, czy sam PiS?:) > > Cześć humbak. Popierałam PO (z wielkim bólem, miałam nadzieję, że żartują ze > chcą wejść w koalicję z tymi pisowskimi bolszewikami), po drodze miałam romans > z > SLD a w najbliższych wyborach będę głosować na PSL. > > Jestem sierotą po UW, nie mam wyjścia:-) Ja wrzucę pustą kartke, czyli nie zagłosuje na nikogo. Trzeba być w zgodzie z samym sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: jestem za a nawet przeciw 14.07.07, 10:15 cassidy_i napisała: > > Ja wrzucę pustą kartke, czyli nie zagłosuje na nikogo. > Trzeba być w zgodzie z samym sobą. Jak wrzucisz pustką kartkę to tak jakbyś oddała głos na PiS. Tylko i wyłącznie z tego powodu będę głosować na PSL. Na PO nie mogę, na SLD nie mogę, na Partię Kobiet i Zielonych szkoda głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: jestem za a nawet przeciw 14.07.07, 10:17 A potem się zdziwisz gdy PSL zawiąże koalicję z PiSem. cassidy_i napisała: > Jak wrzucisz pustką kartkę to tak jakbyś oddała głos na PiS. Tylko i wyłącznie > z > tego powodu będę głosować na PSL. Na PO nie mogę, na SLD nie mogę, na Partię > Kobiet i Zielonych szkoda głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: jestem za a nawet przeciw 14.07.07, 10:20 jdbad napisała: > A potem się zdziwisz gdy PSL zawiąże koalicję z PiSem. Mnie już nic nie zdziwi. Dla mnie priorytetem jest wykopanie Konia z Ministerstwa Edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: jestem za a nawet przeciw 14.07.07, 10:22 No cóż, jeżeli tylko o to Ci chodzi to moze się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: jestem za a nawet przeciw 14.07.07, 10:25 jdbad napisała: > No cóż, jeżeli tylko o to Ci chodzi to moze się uda. Nie tylko o to. Napisałam wyraźnie- priorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Re: Spójrzmy przez chwilę przez pryzmat FK 14.07.07, 09:42 Nigdy nie popierałam i nie będę ppKK popierać:( Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Spójrzmy przez chwilę przez pryzmat FK 14.07.07, 09:48 maria-anna napisała: > Nigdy nie popierałam i nie będę ppKK popierać:( Ja też NIE Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Re: Spójrzmy przez chwilę przez pryzmat FK 14.07.07, 09:47 goniacy.pielegniarz napisał: Nie sądzę zeby się ktokolwiek przyznał, to nie ten typ ludzi. Zauwaz ze na forach nie ma wpisów typu, "przestałem czytac Dziennik", albo "przestałem czytać Rzeczpospolta", mimo iż sprzedaż tych gazet leci na twarz... Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum a ja zaczęłam czytać Dziennik:-) 14.07.07, 09:50 doc.holliday napisał: > goniacy.pielegniarz napisał: > > Nie sądzę zeby się ktokolwiek przyznał, > to nie ten typ ludzi. > > Zauwaz ze na forach nie ma wpisów typu, > "przestałem czytac Dziennik", > albo "przestałem czytać Rzeczpospolta", > mimo iż sprzedaż tych gazet leci na twarz... > > Odkąd kłaniają się Układowi są coraz fajniejsi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
frau.pranajtis Wypraszam sobie! Ja napisalam, ze przestaje kupowa 14.07.07, 12:25 c Dziennik. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wypraszam sobie! Ja napisalam, ze przestaje k 14.07.07, 16:33 frau.pranajtis napisała: > c Dziennik. być może... ale ty przeszłaś na Nasz(!) Dziennik.... Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: Spójrzmy przez chwilę przez pryzmat FK 14.07.07, 09:47 Jak rozumiem, chodzi Waści o tych, którzy twardo popierali Kwaczory nawet po rozsypaniu się idei POPiS-u, a wymiękli dopiero w ostatnim sezonie? Jeśli tak, to niestety się nie łapię. Osobiście wyłączyłem się koło "dziadka z Wehrmachtu", a ku..cy ostatecznej dostałem gdzieś przy Leppieju i Pięknym Romanie... Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Spójrzmy przez chwilę przez pryzmat FK 14.07.07, 09:54 logo.vlad napisał: > Jak rozumiem, chodzi Waści o tych, którzy twardo popierali Kwaczory nawet po > rozsypaniu się idei POPiS-u, a wymiękli dopiero w ostatnim sezonie? Dokładnie o to. Wymiękli - to byłoby chyba najlepsze określenie, bo trzeba przyznać, że mamy coraz większy hardcore. > Jeśli tak, to niestety się nie łapię. Osobiście wyłączyłem się koło "dziadka z > Wehrmachtu", a ku..cy ostatecznej dostałem gdzieś przy Leppieju i Pięknym > Romanie... Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: Spójrzmy przez chwilę przez pryzmat FK 14.07.07, 10:01 No to nie zaobserwowałem takich - chyba że taka właśnie była przyczyna cichego zniknięcia 2 czy 3 nicków (osobiście wątpię). Co aż dziwne, bo w normalym świecie znam parę osób, które zwątpiły przy korowodach z Lepper out - Lepper in. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Spójrzmy przez chwilę przez pryzmat FK 14.07.07, 10:07 logo.vlad napisał: > No to nie zaobserwowałem takich - chyba że taka właśnie była przyczyna cichego > zniknięcia 2 czy 3 nicków (osobiście wątpię). Co aż dziwne, bo w normalym > świecie znam parę osób, które zwątpiły przy korowodach z Lepper out - Lepper > in. > Normalny świat , to nie FK. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Spójrzmy przez chwilę przez pryzmat FK 14.07.07, 09:52 goniacy.pielegniarz napisał: > Czy są tu osoby, które w momencie odrzucenia koalicji PiS-PO popierały > Kaczyńskich i obserwując tę władzę przez ostatni rok, przestały ją popierać, > bądź nawet stały się jej przeciwnikami? Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Spójrzmy przez chwilę przez pryzmat FK 14.07.07, 09:55 cassidy_i napisała: > Ty? Nie wiem, skąd w ogóle taki pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Spójrzmy przez chwilę przez pryzmat FK 14.07.07, 09:59 Pytam. Czyli co , dalej popierasz PiS i Kaczynskich? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Spójrzmy przez chwilę przez pryzmat FK 14.07.07, 10:02 Ja głosowałem na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Spójrzmy przez chwilę przez pryzmat FK 14.07.07, 10:13 A czy są tacy , którzy nie brali udziału w poprzednich wyborach a teraz zagłosują np. na PO? szczerze mówiąc wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: Spójrzmy przez chwilę przez pryzmat FK 14.07.07, 10:18 cassidy_i napisała: > A czy są tacy , którzy nie brali udziału w poprzednich wyborach a teraz > zagłosują np. na PO? > > szczerze mówiąc wątpię. Tusk dał się poznać jako fujara przywiędła, a trojga-imion-ćwierćdiablę jako niezły materiał na trzeciego Kaczora. PO stać raczej na utrzymywanie stanu posiadania, niż na grubsze sukcesy. Właściwe pytanie byłoby pewnie skierowane w stronę LiD i okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Jaki LiD? to jakieś żarty 14.07.07, 10:29 logo.vlad napisał: > cassidy_i napisała: > > > A czy są tacy , którzy nie brali udziału w poprzednich wyborach a teraz > > zagłosują np. na PO? > > > > szczerze mówiąc wątpię. > > Tusk dał się poznać jako fujara przywiędła, a trojga-imion-ćwierćdiablę jako > niezły materiał na trzeciego Kaczora. PO stać raczej na utrzymywanie stanu > posiadania, niż na grubsze sukcesy. Właściwe pytanie byłoby pewnie skierowane w > > stronę LiD i okolic. Nigdy nie widziałam bardziej sztucznego tworu. Lityński i Miller w jednej partii. Zaraz umrę ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Jak zamkniesz oczy, to potwór nie zniknie.... 14.07.07, 10:38 Zwróć uwagę na to, że nawet koalicja PiSu z przystawkami była jakoś tam wymuszona i tworzyła się w bardzo trudnej sytuacji(trzeba było rządzić po wygranych wyborach). A jeśli chodzi o LiD, to ani PD ani SLD nikt do niczego nie zmuszał. Może więc nie przesadzaj z tą sztucznością. Mamy po prostu spełnienie marzeń wielu osób. Zasypany został podział sprzed 89r. Pełnię szczęścia psuje pewnie tylko fakt, że doszło do tego w momencie, gdy obie partie(środowiska) znaczą już bardzo mało, na pewno nie tyle co kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Jak zamkniesz oczy, to potwór nie zniknie.... 14.07.07, 10:43 goniacy.pielegniarz napisał: Zasypany został podział sprzed 89r. Bardzo bym chciała, żeby tak było. Ale nie jest. A ten apel skieruj do Frasyniuika i Lityńskiego. Jak zagorzali lustratorzy (Lityński) mają się porozumieć z postkomunistami? Masz jakiś pomysł? Jak dostaniesz od nich jakąś odpowiedź to się podziel. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_bez_hab Od zawsze bylem za PiS-em. I ciesze sie, ze olali 14.07.07, 10:28 PO, nawet za cene koniecznej "wspolpracy" z Samoobrona, bo LPR jest z grubsza OK> Samoobrona to prawdziwy wrzod na ciele RP. Odpowiedz Link Zgłoś
frau.pranajtis Mam zal do PO, ze koalicja POPiS nie powstala 14.07.07, 12:30 Obserwujac wladze przez ostatni rok, dochodze do wniosku, ze lepszy start mialtylko rzad Mazowieckiego, a skuteczniejszy byl tylko rzad AWS przez dwa lata. Po rzadach Millera i Belki moze byc tylko lepiej. Na dnie politycznego bagna bylismy za czasow tych panow. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany1 Żal to powinnaś mieć do siebie,że zamiast zmieniać 14.07.07, 16:42 używasz ciagle tych samych tamponów... Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Spójrzmy przez chwilę przez pryzmat FK 14.07.07, 15:03 > Czy są tu osoby, które w momencie odrzucenia koalicji PiS-PO popierały > Kaczyńskich zostawiając propagandę i socjotechniki na boku, osoby które po rozpadzie popisu (i zawiązaniu koalicji z samobroną) dalej popierały pis to polityczne niedorozwoje albo podobni kaczyńskiemu cynicy pazerni na władzę. o klakierach pisu obecnych do dziś na forum, litościwie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko Re: Spójrzmy przez chwilę przez pryzmat FK 14.07.07, 16:22 nie wspominaj przede wszystkim o cieniasach - wykształciuchach. Mamy ich dość! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Spójrzmy przez chwilę przez pryzmat FK 14.07.07, 16:39 kiiiko napisała: > nie wspominaj przede wszystkim o cieniasach - wykształciuchach. > Mamy ich dość! ... wszystkie numery kikusiów ???? Jakby nie patrzeć - mało was na takie stanowcze "dość" :( Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com W ostatnich wyborach glosowałam na Tuska i na PO 14.07.07, 17:05 Bardzo byłam rozczarowana brakiem wielkiej koalicji. Ale na rządy PISu z przstawkami nie patrzyłam wrogo. Uwiarygadniał ich wzrost gospodarczy. Idea podciągniecia na wyższy poziom cywilizacyjny i gospodarczy tzw. Polski B. Ostatnio byłam na zamojszczyźnie i podkarpaciu, tam autentycznie widać "cud gospodarczy" gołym okiem. Obie przystawki sa moim zdaniem destrukcyjne. Nie potrafię jeszcze ocenić tego co się dzieje aktualnie. Nie wiem czy łamane jest prawo, czy tylko naginane. Wiem jedno, od lat wiekszość znanych z nazwiska polityków mówi, ze Lepper i ludzie z jego ugrupowanie łamia prawo i od lat są bezkarni. Więc jesli ktoś w tej chwili chce to towarzystwo zapuszkować... nawet jesli przy tym nagina prawo (może inaczej sie nie da), mam protestować? Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: W ostatnich wyborach glosowałam na Tuska i na 14.07.07, 17:11 Klamiesz. JESLI NAGINA SIE PRAWO POWINNAŚ PROTESTOWAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: W ostatnich wyborach glosowałam na Tuska i na 14.07.07, 17:17 cassidy_i napisała: > Klamiesz. > > > JESLI NAGINA SIE PRAWO POWINNAŚ PROTESTOWAĆ. Ja nie wiem czy sie nagina. Ja wiem że przez lata bylo ono przez lidera SO łamane... i państwo było wobec niego bezsilne. To ten co wybatożył - zrobił publiczna chłostę - człowiekowi, który tylko wykonywał swoją pracę zarządcy. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: W ostatnich wyborach glosowałam na Tuska i na 14.07.07, 17:56 sawa.com napisała: > Bardzo byłam rozczarowana brakiem wielkiej koalicji. ja tez bylem rozczarowany - zwlaszcza wlasna naiwnoscia ktora pozwolila mi wierzyc przed wyborami ze kaczynscy to uczciwi politycy ktorzy potrafia wpolrzadzic realizujac wielkie idee a nie koncentrowac wladze wszelkimi - w tym brudnymi i gonymi pogardy - sposobami. tusk wykazal wielkie wyczucie ze postawil pisowi trudne warunki koalicji. gdyby tego nie zrobil - dzis po byloby rozbite lub zmarginalizowane. wyborcy tacy jak j nie mieliby zadnej liczacej sie reprezentacji > Ale na rządy PISu z > przstawkami nie patrzyłam wrogo. Uwiarygadniał ich wzrost gospodarczy. Idea > podciągniecia na wyższy poziom cywilizacyjny i gospodarczy tzw. Polski B. > Ostatnio byłam na zamojszczyźnie i podkarpaciu, tam autentycznie widać "cud > gospodarczy" gołym okiem. cudowny wzrost gospdoarczy notuje caly region srodkowej europy. trzy makro przyczyny to: konwergencja z eu (+ doplaty) faza cyklu (dotyczy takze strefy euro i inych krajow starej ue) i stabilny pieniadz + tani kredyt zaden z tych elementow nie jest zasluga pisu > > Obie przystawki sa moim zdaniem destrukcyjne. Nie potrafię jeszcze ocenić tego > co się dzieje aktualnie. Nie wiem czy łamane jest prawo, czy tylko naginane. > Wiem jedno, od lat wiekszość znanych z nazwiska polityków mówi, ze Lepper i > ludzie z jego ugrupowanie łamia prawo i od lat są bezkarni. to jakim cudem kaczynski uznal ich za najlepszych partnerow do rzadzenia? jeszcze 2 tygodnie temu mowil jak sie wszyscy swietnie rozumieja i zgadzaja. dlaczego kaczynski nadal chce kolaicji z lpr i poslami samoobrony? tu aboslutnie ine chodzi o zasady moralne. tu chodzi o uzyskanie _pelnej_kontroli_ pisu nad rzadem. i to ze `to dla polski' to jest pretekst dla naiwnych. kaczynscy po prostu chca miec pelnie wladzy dla siebie. i zero krytyki. > > Więc jesli ktoś w tej chwili chce to towarzystwo zapuszkować... nawet jesli > przy tym nagina prawo (może inaczej sie nie da), mam protestować? a moze byloby jeszcze lepiej gdyby po prostu leppera zastrzelili? w koncu jakie znaczenie ma to ze wladza publiczna dziala bezprawnymi metodami rodem z glebokiegio zsrr - jesli skutki sie nam podobaja? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Oczywiście, że powinnaś protestować. 15.07.07, 09:01 sawa.com napisała: > Więc jesli ktoś w tej chwili chce to towarzystwo zapuszkować... nawet jesli > przy tym nagina prawo (może inaczej sie nie da), mam protestować? Oczywiście, że powinnaś. Choćby z jednego prostego powodu. Z Twojego opisu wynika, że Kaczyński to człowiek, który ze szlachetnych pobudek nagina prawo, żeby zniszczyć łajdaka. Ale przecież prawda jest taka, że on z nim współrządził, biorąc go do koalicji, a teraz ewentualnie nagina lub łamie, jak piszesz, prawo, wyłącznie z powodu aktualnej taktyki politycznej. Tak jest mu po prostu teraz wygodnie i na rękę. Chciałabyś żyć w kraju, w którym rządzący, kontrolujący wszelkie służby stosowali tego typu metody dla własnych, doraźnych celów politycznych? Bo ja akurat nie za bardzo. Po Lepperze nie będę przecież płakał. Ale akurat nie o niego tutaj chodzi, tylko o standardy, jakie są dopuszczalne w walce politycznej. Dzisiaj Lepper a jutro kto? Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: W ostatnich wyborach glosowałam na Tuska i na 15.07.07, 12:25 Nie wierzę. Wpisy na fk temu przeczą:( Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: W ostatnich wyborach glosowałam na Tuska i na 15.07.07, 12:52 cookies3 napisała: > Nie wierzę. Wpisy na fk temu przeczą:( Jeśli poprzez głosowanie na jakąś partię rozumieć ślepe popieranie jej i działanie na zasadzie automatu, co na tym forum zresztą nie jest taką rzadkością, to rzeczywiście może i trudno uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista O wpisach zaczynających się od "Głosowałam na PO . 15.07.07, 12:31 itd. "W ostatnich wyborach głosowałam na PO", "Głosowałem na Tuska/Kwaśniewskiego ale...". Dużo tego na forum, i wszystkie jadą wg. jednego schematu. Pierwsza połowa tekstu to jakikolwiek bełkot, druga połowa to propaganda pis. "Socjotechnika" z notatnika młodego pisuara. Bez szans na dyskusję. Nie karmić trolla! Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: O wpisach zaczynających się od "Głosowałam na 15.07.07, 12:48 Jeśli nie wiesz, o kim piszesz, a przede wszystkim, do kogo piszesz, to hamuj się nieco z osądami. Odpowiedz Link Zgłoś