Gość: Kugel Dosc tych pseudointelektualnych komentarzy tego IP: 62.181.161.* 24.06.03, 09:46 genialnego intelektualisty Pacewicza (a moze (Mosze) Packo?). Wnerwiajace jest nie od dzis, jak pod plaszczykiem intelektualnej troski i pseudoracjonalnych "argumentow" Wyborcza usiluje prac mozgi i przemycac wstretny, zydo-socjalistyczny libertynizm. Nie ma czarnego i bialego, jest pomieszanie dobra i zla, dzis Jaruzel zapowiada stan wojenny i doprowadza kraj do materialnego bankructwa, jutro Szechter-Michnik lata i wysciskuje sie z nim. Rzygac sie chce na ten swiat widziany oczami Wyborczej i ich genialnych komentatorow, o "rady" ktorych nikt sie nie prosi. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo JESTEM ZA REFERENDUM! 24.06.03, 10:06 Jestem za ogólnonarodowym referendrum w sprawie aborcji, tylko bez głupawego rozróżniania płci, wieku, zdolności rozrodczych itp. bzdur. Dyskusja o problemie aborcji jest nieunikniona i prędzej czy później i tak doprowadzi do referendum, wtedy to Polacy wypowiedzą swoje zdanie i wszystko będzie jasne. Myślę, że środowiska związane z kościołem ostro protestują przeciwko referendum, ponieważ tak naprawdę obawiają się, iż jego wynik będzie sprzeczny z ich oczekiwaniami, dlatego będą robić wszystko aby nie dopuścić do głosowania w tej trudnej sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Kowalczyk Tak? to ja tez jestem za referendum, w sprawie ktora IP: 62.181.161.* 24.06.03, 10:23 o wiele mniej bulwersuje Polakow, czyli karze smierci za ciezkie przestepstwa. Skoro nie ma litosci dla nienarodzonych, to tez niech bydlacy i zwyrodnialcy sp..... z powierzchni ziemi, zobaczymy jacy beda mocni pod stryczkiem. I kieszen podatnika zostanie odciazona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: Dosc tych pseudointelektualnych komentarzy te IP: *.clinternal / 10.2.4.* 24.06.03, 10:40 Ale gdzie tu problem, nie lubisz GW - nie czytaj, jest przeciez wiele innych gazet. Zyjemy w wolnym kraju i masz naprawde spory wybór. A jeśli wybierasz GW choć jej nie lubisz, to Cie nie rozumiem. Jesteś masochistą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JWZ Wspólny interes IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 16:01 Gość portalu: TG napisał(a): > Ale gdzie tu problem, nie lubisz GW - nie czytaj, jest przeciez > wiele innych gazet. Zyjemy w wolnym kraju i masz naprawde spory > wybór. A jeśli wybierasz GW choć jej nie lubisz, to Cie nie > rozumiem. Jesteś masochistą ? Spróbuję wyjaśnić problem. Otóż ja również nie lubię GW, z wielu powodów - i jej nie czytam. Jedynie odwiedzam to forum, ponieważ jest tu wiele ciekawych osób o niezależnych poglądach, a Michnik, póki co, jest w miarę tolerancyjny. Myślę, że ma w tym interes - wie przynajmniej, co w trawie piszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Wspólny interes 26.06.03, 09:45 Gość portalu: JWZ napisał(a): > Gość portalu: TG napisał(a): > > > Ale gdzie tu problem, nie lubisz GW - nie czytaj, jest przeciez > > wiele innych gazet. Zyjemy w wolnym kraju i masz naprawde spory > > wybór. A jeśli wybierasz GW choć jej nie lubisz, to Cie nie > > rozumiem. Jesteś masochistą ? > > Spróbuję wyjaśnić problem. Otóż ja również nie lubię GW, z wielu powodów - i > jej nie czytam. Jedynie odwiedzam to forum, ponieważ jest tu wiele ciekawych > osób o niezależnych poglądach, a Michnik, póki co, jest w miarę tolerancyjny. > Myślę, że ma w tym interes - wie przynajmniej, co w trawie piszczy. Jeśli jesteś przekonany, że Michnik z wypiekami na twarzy śledzi codziennie twoje wypociny na forum, to jesteś naprawdę rozbrajająco zabawny.... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JWZ Fałszywa implikacja = imputowanie IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 10:01 zbychooo napisał: > Gość portalu: JWZ napisał(a): > > > Gość portalu: TG napisał(a): > > > > > Ale gdzie tu problem, nie lubisz GW - nie czytaj, jest przeciez > > > wiele innych gazet. Zyjemy w wolnym kraju i masz naprawde spory > > > wybór. A jeśli wybierasz GW choć jej nie lubisz, to Cie nie > > > rozumiem. Jesteś masochistą ? > > > > Spróbuję wyjaśnić problem. Otóż ja również nie lubię GW, z wielu powodów - > i > > jej nie czytam. Jedynie odwiedzam to forum, ponieważ jest tu wiele ciekawy > ch > > osób o niezależnych poglądach, a Michnik, póki co, jest w miarę tolerancyj > ny. > > Myślę, że ma w tym interes - wie przynajmniej, co w trawie piszczy. > > Jeśli jesteś przekonany, że Michnik z wypiekami na twarzy śledzi codziennie > twoje wypociny na forum, to jesteś naprawdę rozbrajająco zabawny.... ;-) Twój wniosek pozornie bardzo logiczny, tylko teza fałszywa. Jeśli miałeś kiedykolwiek do czynienia z podstawami logiki, to wiesz że taka implikacja też jest fałszywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: Komentarz Piotra Pacewicza IP: *.clinternal / 10.2.4.* 24.06.03, 10:35 To nie jest dobry pomysł - sprawa dotyczy tez mężczyzn. Ale referendum (normalne, nie ograniczone do jedne płci) powinno sie odbyć - i to z bardzo szczegółową listą pytań ( a nie tylko plebiscyt 'za/przeciw' ). Inaczej sie tej sprawy nie zamknie i będzie wracać jak bumerang co kilka lat, przy okazji wyborów czy takich wydarzen jak wizyta tego statku - czyli bedziemy skazanie na podziemie aborcyjne i bezsensowne bicie piany przy róznych okazjach przez radykałów z obu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
ko_bie_ta Re: Referendum to tylko kwestia czasu... 24.06.03, 10:46 Sadzę, że referendum będzie (tylko nie takie jak proponuje red. Pacewicz), za kilka lat i nie da się tego uniknąć. Natomiast panowie z LPR-u zamiast rzucać jajami i oblewać farbą, powinni racjonalnie wykorzystać czas przed referendum i zająć się uświadamianiem społeczeństwa, więcej dobrego zrobiliby przekonując ludzi, że aborcja to zło, a wtedy wynik referendum byłby może taki jakiego właśnie oczekują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: Referendum to tylko kwestia czasu... IP: *.clinternal / 10.2.4.* 24.06.03, 12:20 Zgadzam sie. Wg mnie poseł Strąk i panowie Wszechpolacy w tej sprawie ciężko pracują na rzecz swoich przeciwników. Az sie dziwie, ze w LPR nie ma nikogo mądrego, kto by ich wziął za głowe i zabrał z Władysławowa (i np. wstawił na ich miejsce jakieś mniej emocjonalne i nie tak agresywne towarzystwo). Im wiekszą agresje wykazują, tym bardziej sobie szkodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BL Re: Referendum to tylko kwestia czasu... IP: *.proxyplus.cz / 10.142.26.* 24.06.03, 14:11 Gość portalu: TG napisał(a): > Zgadzam sie. Wg mnie poseł Strąk i panowie Wszechpolacy w tej sprawie ciężko > pracują na rzecz swoich przeciwników. Kiedyś też tak myślałem. Jednak nie znacie się na marketingu politycznym. W d***kracji rację ma nie ten, kto ma rację, ale ten kto głośniej krzyczy. BL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brtk Re: Komentarz Piotra Pacewicza IP: *.acn.waw.pl 24.06.03, 15:31 Brawo dla Pacewicza!!! bardzo elegancko, bardzo eufemistycznie (niby nie narazajac sie 5 wladzy - RCC) powiedzial co trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 W Referendum Ponioslby Kler Sromotna Porazke IP: *.proxy.aol.com 24.06.03, 18:34 Nawet teraz - po przeszlo dekadzie agresywnego oglupiania najmlodszych pokolen Polakow. Za parawanikiem nie obowiazuje polityczna poprawnosc jak i mozna posmiac sie ze wszystkich srodowiskowych naciskow. . Jestem za przeprowadzeniem referendum polegajacego na opowiedzeniu sie, badz za aktualnym prawem, badz za prawem obowiazujacym do 1997r. (bioracym pod uwage tzw. wzgledy spoleczne). . K.P. . Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo We Włoszech referendum było tylko dla kobiet 25.06.03, 15:14 We Włoszech było referendum w sprawie aborcji, gdzie uprawnione do głosowania były tylko kobiety i chyba red. Pacewicz chciałby taki włoski model przenieść do Polski, ale nie w tym kraju panie redaktorze..., nie w tym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk ANka, SOWO,'END'-KLUB WZAJEMNEJ ADORACJI.!!!! IP: *.echostar.pl 25.06.03, 16:50 'Problem Sowy jako ptaka w aspekcie innych nielotow' To jest doprawdy zastanawiajace, ale SOWIE tylko raz odpisalem, a propos jej wyobrazen odnosnie Irlandii -i czy sie ustosunkowala merytorycznie do moich argumentow? Mozna samemu ocenic: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6632914 Niestety z Sowa nie mozna rozmawiac merytorycznie, nie mozna skomentowac nawet jaj komentarza, poniewaz nie bazuje na zadnych rzeczowych argumentach najczesciej jest to po prostu stek wyzwisk. A argumentacja ad personam mnie nie satysfakcjonuje w takim stopniu jak ciebie SOWO. Po za piciem 'kawki' z nad ktorej rzuca sie zdawkowe, 'nielotne' komentarze majace obrazic druga osobe niewiele potrafisz. Ach, jeszcze jedno. Sowa nie zapomniala, Sowa pamieta:-) mnie z dyskusji o UE i przejela argumentacje od miernot intelektualnych, ktora nakazuje jej twierdzic z pewnoscia graniczaca z oblendem, ze ten kto jest za aborcja jest 'betonem SLD'-patrz analogia do zwolennik UE = zwolennik Leszka Millera. Ale nad tym nie bede sie rozwodzil. Argumentacja SOWY (dotyczaca tych blednych porownan) opiera sie tylko i wylacznie na niewlasciwym postrzeganiu swiata i zamilowaniu do nadmiernych uproszczen na potrzeby wlasnej umyslowosci i SOWIEGO mozgu. ANko panno na wlosciach. Jezeli twoje kompetencje polityczne sa takie jak naukowe i na odwrot, to nie znajduje powodu i argumentow potwierdzajacych pisanie:"ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog.." www1.gazeta.pl/trojmiasto/1093892,35612,1539257.html?v=3&a=6615531#opinie , nie osmieszaj naukowcow. Zreszta mozna samemu ocenic twoje kompetencje dotyczace zagadnien naukowych, ktore powinny dotyczyc ciebie, poniewaz nie odbiegaja za daleko od wyzej wymienionych przez ciebie dziedzin nauki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6641243 Oczywiscie mozna twierdzic, ze pracuje sie w niemieckiej jednostce badawczej, ale co z tego, nie wszystkich paralizuje sama mysl rozmowy z profesorem czy z innym przedstawicielem populacji charakteryzujacym sie przedrostkiem orzed nazwiskiem. Oni tez sie myla, malo tego, z autopsji wiem, ze tyle w srod nich niepowaznych, malych ludzi jak w reszcie populacji. Z tym, ze ludzie z przedrostkami przed nazwiskiem potrafia lepiej sie kamuflowac uzywajac sofistycznych argumentow lub powolujac sie na nieaktualne lub tez niewykonane z nalezyta dbaloscia analityczna badania naukowe. Jezeli myle sie co do ciebie Anno to masz pelne pole do popisu i dokoncz ze mna tamta rozmowe: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6641243 lub przyznaj sie, ze zabralas glos w sprawie w ktorej nie rozumialas pojecia - co w rzeczy samej nastapilo. Na przyszlosc uzywaj prosze logicznych ciagow przyczynowo skutkowych, a nie okraglych zdan. Gdybys zastosowala to we wczesniejszych dyskusjach zaoszczedziloby to nam czasu, poniewaz juz z pierszej twojej wypowiedzi wynikaloby, iz posiadasz bledne wyobrazenie na temat pojecia "różnicowania komórkowego". A wystarczy sprawdzic w artykulach naukowych co ono oznacza i sie nie osmieszac brakiem kompetencji w tej sprawie. No i wreszcie rycerski 'KONIEC' No coż bedzie niewiele, poniewaz nie bylo z jego strony rzadnych sensownych argumentow dotyczacych nie mnie, ale moich wypowiedzi. Czyzby koniec koncow jego rowniez mozna zaliczyc do tego wiekszosciowego grona forumowiczow zdolnego wysilic swoje zwoje mozgowe tylko do wyrzucenia kilku argumentow ad personam? Kacik wzajemnej adoracji. Jeszcze nigdy i nigdzie na swiecie w takich koncikach nie powstala zadna znaczaca mysl. Dlaczego? Poniewaz jak miala powstac w kacikach w ktorych nie praktykuje sie tzw. 'burzy mozgow' tylko wypowiada zdanka nic nie wnoszace do omawianej przez wszystkich sprawy. Nie taka byla idea Forum Romanum. Mozecie przejsc sobie gdzie inndziej i tam przedstawiac jakze cenne dla was opinie, a nie zamulac przekazu forum i tym samym odchodzic od jego funkcji. Czy juz kolejny mit prysl? Jak daleko jest forum GW od krzyczacych ryneczkow Onetu? Jezeli do tego chcecie sprowadzic forum GW to ja osobiscie dziekuja. Znam inne bardziej rozwijajace intelektualnie zabawy. pozdrowienia dla wszystkich potrafiacych myslec samodzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk R,e: ANka, SOWO,'END'-KLUB WZAJEMNEJ ADORACJI.!!!! IP: *.echostar.pl 25.06.03, 20:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&a=6667337 Odpowiedz Link Zgłoś