kdesw 06.08.07, 13:00 podało radio,uszkodzono 100 nagrobków,sprawcy namalowali wszedzie antysemickie hasła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kdesw Re: link 06.08.07, 13:20 Cm. zajmuje około 8ha,jest na im około 4,5 macew. miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,4368071.html Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Polskie skiny podłapały metody od francuskich. 06.08.07, 13:31 miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,4368071.html Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Polacy demolują zydowskie cmentarze 06.08.07, 13:36 od kilkudziesięciu lat. To, czego nie zniszczyli Niemcy, dokończyli Polacy - niewiele pozostało niezrujnowanych zydowskich cmentarzy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-gdansk [...] 06.08.07, 13:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 uuuu.... woda... to teraz pojechałaś... 06.08.07, 14:16 a skąd wiesz, że to Polacy? Złapałaś ich za rekę? I to Twoje ostattnie zdanie jest tragiczne! Wpisuje się dokładnie w polityke nienawiści po jednej idrugiej stronie. Po pierwsze polskie cmentarze są również niszczone i robią to podobni zwyrodnialcy! Więc nastepnym razem prosze nie pisz takich bzdur! Sam znam wiele żydowskich, niemieckich, czy rosyjskich cmentarzy i mogił odnawianych i utrzymywanych przez Polaków (którzy jak wiadomo specjalizują sie głównie w ich niszczeniu...) Cos ostatnio judzisz na ty forum...;) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Pytasz, 06.08.07, 14:18 skąd wiem, że to Polacy. Jeśli cmentarze były dewastowane po wojnie, to kto inny, jesli nie Polacy je dewastował? Masz jakąś propozycję? Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 jakies przykłady? 06.08.07, 14:21 I nie piszemy o wojnie, która wyzwala najniższe instynkty, a dniu dzisiejszym. Podaj przykłady które cmentarze zostały zniszczone przez Polaków celowo, a może tylko zostały opuszczone i nikt o nie dbał? A po wojnie nie tylko Polacy mieszkali w naszym kraju, kilka milionów Rosjan również... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: jakies przykłady? 06.08.07, 14:24 Nie, nie piszemy o wojnie. Podaję link: www.kirkuty.xt.pl/ jeden z przykładów: "Danuta Dombrowski I Abraham Wein w "Księdze Pamięci Zgierza" tak opisuje dewastację nekropolii: "Niemcy zniszczyli także cmentarz żydowski. Czynny udział w tym dziele wzięła również ludność polska. Któregoś dnia, w niedzielę rano, Polacy rozbili drewniane ogrodzenie cmentarza i zaczęli kraść deski. Pewien Żyd razem z właścicielem zakładu pogrzebowego Berlem Helmanem, pobiegł do magistratu, gdzie prosił o interwencję. Powiedziano im, że przybędzie policja, która jednak nic nie zrobiła. Kilka godzin potem przyjechało dwóch policjantów, ale nie było już nawet śladu po ogrodzeniu. Trochę później, już po wysiedleniu Żydów ze Zgierza, usunięto wszystkie nagrobki i zniszczono ohele skrywające groby cadyków. Płyty nagrobne wykorzystano do utwardzania dróg, a stare sosny wyrwano z korzeniami i użyto jako materiał budowlany. W końcu Niemcy zaorali cmentarz". www.kirkuty.xt.pl/ Reszty przykładów możesz sobie poszukać w linku. Ja nie mam czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda I dalej: 06.08.07, 14:29 "Po roku ciężkiej pracy nastąpiła wreszcie ponowna konsekracja nowo ogrodzonego zgierskiego cmentarza. Była to niedziela 22 elul, pierwszy dzieł Selichot[4] 5607 (7 września 1947). Uroczystość ta połączona była z generalnym nabożełstwem żałobnym za zgierskich męczenników. Przesycone emocjami przemówienie Aarona Cyncynatusa pozostawiło na wszystkich uczestnikach niezatarty ślad. Był to historyczny dzieł dla ocalałych z holokaustu zgierzan, którzy przybyli tu z całej Polski, aby się spotkać po raz pierwszy po wojnie." www.jewishgen.org/yizkor/zgierz/zgip767.html istnieja fotografie pokazujące cmentarz po wojnie (w podanym linku) - po kilku latach było to pastwisko, a nagrobkami wybrukowano ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 no ok, mógłbym podac podobne przykłady 06.08.07, 14:35 z innych cmentarzy nie tylko żydowskich. Jednak napisałaś to na początku w sposób który mnie uraził! Byłem na Wołyniu gdzie mieszkali moi dzaidkowie i po ich grobach rodzinnych nie ma nawet nawet śladu. Normalna kolej rzeczy... Po wojnie jesli przyszła zima, to ludzi bardziej troszczyli sie o tych co przeżyli (w samej Polsce różnie podają, jeśli liczyc Zydów i Polaków równiez tych z kresów to nawet 20 mln ludzi!) Więc trudno się dziwic, że mało sie martwili o cmentarze i brali co było im potrzebne. Szabrownictwo to inna sprawa... Ale zabrzmiało bardzo oskarzycielsko i niesprawiedliwie... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Na co to jest dowód? 06.08.07, 14:37 Na to, że nie tylko Polacy dewastują cmentarze? No nie tylko. Coś z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 nie woda... to dowód na Twoja stronniczość 06.08.07, 14:42 i spojrzenie tylko z jednej strony... hmm... wydawało sie inaczej, nie chce mi się teraz pisać o tym co to jest wojna, jak ludzie zaczynają wszystko od nowa itd... Ale jeśli teraz nawet znajdzie sie kilku bandziorów i zniszczy cmentarz, a Ty piszesz taki komentarz obrażający Polaków to jest to bardzo nie fair...! i co wynika i z czego? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Czyżby? 06.08.07, 14:46 Stronniczość? Jak więc wytłumaczysz to, że Polacy brali drewno na opał i kamień na ulice z cmentarzy zydowskiech, a nie katolickich? Czyżby na katolickich nie było budulca? Czy może raczej uważali, że cudze groby sa too gorsze groby? Oczywiście, że tam, gdzie wywieziono Żydów pozostała ludność rozdrapała porzucone przez nich mienie i rozszabrowała cmentarze. Jest to w jakis sposób wytłumaczalne. Nie mówmy jednak, że tak nie było Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 jaasne... od razu sie rzucili i wszystko 06.08.07, 14:55 rozdrapali, a Niemcy byli tak wspaniałomyslni i ogłaszali w prasie, które domy i jaki majatek jest do rozdrapania (jak piszesz). Wiadomo, że i tacy sie znajdowali co na biedzie żerowali, ale w dużej większości Polacy cierpieli podobnie jak Zydzi, może nie palono nas w Oświęcimiu, ale nie była to sielanka... I jaka pozostała ludność?! Bo z Twojego pisania wyłania sie oto Polak czychający za murem, aż kulturalni naziści (bo nie Niemcy przecież) wywioża Zydów... Zniknęłó równiez wiele cmentarzy polskich. POkaż mi jakieś groby starsze niż sto lat, prócz jakichs znanych, starych cmentarzy, typu powązki... Bywało róznie, boli mnie troche że wyciągasz jakies zdarzenia które dokonała jakaś częśc społeczeństwa. Ciekawe co powiesz, gdy napiszę że Zydzi (cały naród) morduje Palestyńczyków i strzelają z rakiet do opalajacych sie na plazy...? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Bard, 06.08.07, 15:01 tak się składa, że ja się (między innymi) tym tematem zajmuję zawodowo. Jeśli przejrzeć źródła, relacje świadków po stronie zydowskiej i po stronie polskiej, wyłania się, niestety, taki obraz, że po wyprowadzeniu polskich Żydów z polskich miasteczek we wrzesniu 1939 roku, pozostali w tych miastach i miasteczkach Polacy milcząco uznali, że oni juz nie wrócą. Dlatego wielu Żydów, którzy wracali w czasie wojny lub po niej do swoich domów znajdowali je juz albo zajete, albo ogołocone. Przykro mi, ale tak mówią źródła historyczne. PS Tym tez tłumaczy się niechęć części Polaków do Żydów, którym udało się jednak wojnę przeżyć i którzy wrócili do swoich domów, które nie były już ich. Podkreślam: części Polaków. Nie mówię przecież, że wszyscy Polacy tak się zachowywali. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Bard, 06.08.07, 15:10 znowu włożony kij w mrowisko. Dlaczego przy tego typu dyskusjach nie można wypośrodkować. Zawsze są dwie grupy jedna nie zniesie słowa krytyki pod adresem Polaków druga odwrotnie uprawia jakieś samobiczowanie i gotowa oskarżać nas o wszystko co najgorsze. Czarno- biały obraz.A prawda leży po środku Byli Polacy bohaterowie,ale byli też i kanalie. Nie jest tak żle jak mówią niektórzy,ani tak dobrze jak twierdzą inni. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Bard, 06.08.07, 15:15 Nie jest słuszne kwitowwanie tego typu problmów słowami "ludzie są rózni". To jest jasne, że ludzie sa rózni: sa i Ariadny i Nowotwory :) To jest historia - czyli rzecz, która należy popierać faktami i źródłami. O tym trzeba otwarcie rozmawiać. Przecież my, Polacy, wcale z własną historią rozliczeni nie jesteśmy. Mało tez o niej wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 ale woda, z Twojego pierwszego wpisu jasno 06.08.07, 15:34 wynikało, że jesteśmy wręcz współwinni jak o naród w całości, niszczeniu żydowskich cmentarzy, a tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda To znaczy, 06.08.07, 15:37 że nie dość jasno się w pierwszym poście wyraziłam. Powinnam była napisac bardziej precyzyjnie: większość zydowskich cmentarzy została zniszczona w czasie wojny oraz po wojnie. Zniszczeń dokonywali Niemcy i część Polaków. Moja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 ...:) 06.08.07, 15:41 W każdym narodzie znajdą się czarne owce. Wiadomo skąd sie Zydzi w Polsce wzieli i ilu ich było. Ciekwae co z cmentarzami żydowskimi w powojennej Rosji np, byłych kresach Polski, albo na Węgrzech, czy nie wiem Rumunii? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: ...:) 06.08.07, 15:50 Nie wiem, ale spodziewam się, że tam nie jest lepiej. Tyle, że ja jako Polka surowiej oceniam moich rodaków, niz obywateli innych państw. Tak, jak surowiej oceniam moje dzieci, niz cudze. Może dlatego, że je kocham? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Bard, 06.08.07, 17:19 co miałaś na myśli,ze są Ariadny i są nowotory? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Bard, 06.08.07, 17:27 Że są ludzie i ludziska: Ariadny i Nowotwory forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=67046143&a=67046379 Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Aha. 06.08.07, 14:38 Ja to rozumiem, że to, co piszę ludzi czasem uraża. To było przez wiele lat tabu. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 wiele tematów jest tabu... 06.08.07, 14:45 jesli chodzi o Zydów i ich udział chociażby w tworzeniu SB, lub denuncjacjach na sąsiadów i wywózki na sybir... Nie wiesz co to wojna woda... i na wszystko nalezy spojrzec z wielu stron... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Masz rację. 06.08.07, 14:47 Dlatego tyle emocji jest w tego typu rozmowach. Odpowiedz Link Zgłoś
dixxi [...] 07.08.07, 23:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 Polacy ???? złapałas za rękę? masz dowody? 06.08.07, 14:35 Zamiast pisac duperele nabierz w usta wodę! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczemety1 [...] 06.08.07, 15:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 Re: Marsjanie wod Jasna Gora macewy swastykami 07.08.07, 12:07 Kto jest antysemitą? Antysemitą jest ten, kogo Żydzi uznają za antysemitę. To znana prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Polacy demolują zydowskie cmentarze 06.08.07, 15:14 I o zgrozo takie czyny uważane są przez niektórych jako patriotyczne.A jak jeszcze dodatkowo sprofanują pomniki radzieckie(?!)to mają od narodowych patriotów 300 dni odpustu zupełnego.A to Polska właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_bg [...] 07.08.07, 21:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Raczej od francuski Arabów nieuku. 07.08.07, 23:34 Chyba rozumiesz, że strzelałem. A dlaczego nie od francuskich skinów? Jesteś pewien, że oni takich aktów nie dokonują? Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polskii [...] 06.08.07, 13:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolompolski Można by spytać niektórych forumowiczów... 06.08.07, 13:43 co robili tamtej nocy :) Pewnie usłyszelibyśmy kilka ciekawych wymówek. Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polskii [...] 06.08.07, 13:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Częstochowscki kirkut zdewastowany!!! 06.08.07, 13:45 Dal nam przyklad "ojciec" Rydzyk jak walczyc mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polskii Re: Częstochowscki kirkut zdewastowany!!! 06.08.07, 13:54 a masz jakiś konkretny dowód na to ze to Rydzyk farbą te swastyki wymalował? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Częstochowscki kirkut zdewastowany!!! 06.08.07, 14:10 Konkretnie to nie Rydzyk malowal.Od tego to on ma tabuny glupkow,ktorzy po kazdej audycji jakiegos Nowaka ida sie zemscic.Taka juz mamy waleczna prawice.W dzien walcza z grobami Zolnierzy Sowieckich,w nocy z grobami zmarlych Zydow(cywili).Hitler rowniez nigdy osobiscie zadnej szyby nie wybil i nikogo nie zastrzelil.Himmler po wizycie w KZ to nawet plakal. Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polskii Re: Częstochowscki kirkut zdewastowany!!! 06.08.07, 14:26 a czy prof Nowak nawoływal kiedykolwiek do bazgrania nagrobków żydowskich swastykami? masz na to dowód? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: To tylko incydent. n/t 06.08.07, 14:20 Ta prawica mowila o Krysztalowej nocy."To tylko incydent". Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 [...] 06.08.07, 14:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: To tylko incydent. n/t 06.08.07, 14:25 dewastacja cmentarzy to barbarzyństwo niegodne cywilizowanych ludzi,ale jak widać paru tutaj jeszcze się nie ucywilizowało i szukają usprawiedliwienia dla wandlizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polskii dewastacja cmentarzy to przyszło do nas z zachodu 06.08.07, 14:27 jakiś czas temu dnia nie było by we Francji czy w Niemczech nie zmalowano jakiegoś nagrobka...chcieliscie zachód? no to go macie Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polskii Jedwabne to sprawka Niemców 07.08.07, 09:04 oni są gł sprawcami tego mordu..Polakow Niemcy zmusili do pomocy w tym wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: dewastacja cmentarzy to przyszło do nas z zac 06.08.07, 17:44 Przyszlo z Europy...A Polacy to malpy i papugi.Jesli cos przyszlo z Europy,to oni musza tez.Szkoda tylko ze Polacy nie buduja Airbusow,Mercedesow,Jaguarow itd.Bo to rowniez robia w Europie. Jeszcze zeby nie kradli rowerow.Jak w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 Re: To tylko incydent. n/t 06.08.07, 14:31 pokaz mi swoj post gdzie byles/as zbulwersowana czynem młodziezy żydowskiej na Majdanku, bo co niektorzy na tym forum tak to tlumaczyli jako INCYDENT. Uwazam , ze teraz tez jest to incydent. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Jaka prawica i kiedy ? Moze jakies konkrety ? 07.08.07, 12:09 x2468 napisał: > Ta prawica mowila o Krysztalowej nocy."To tylko incydent". Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor.nowytor8 [...] 06.08.07, 14:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczemety1 Ja stawiam, ze to Polacy zrobili te obraze 06.08.07, 15:06 grobow. Bo kto inny? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Może tak, może nie. 06.08.07, 15:09 Póki co z całą pewnością stwierdzić tego nie możesz. Aczkolwiek jest to najbardziej prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczemety1 [...] 06.08.07, 15:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Akurat mało mnie obchodzi opinia prasy światowej 06.08.07, 15:19 banme w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczemety1 ale swiat ma wplyw na wasze zycie 06.08.07, 15:25 w 39 tez malo sie intersowaliscie. skutki sa: swiat wam granice wyznaczyl i swiat je zmienic moze kiedy zechce. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post To strasznie głębokie i pouczające co napisałaś ba 06.08.07, 15:27 To strasznie głębokie i pouczające co napisałaś banme. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Ja stawiam, ze to Polacy zrobili te obraze 06.08.07, 15:52 Ale to na pewno byli Polacy rzymsko-katoliccy.Mówię to z uwagi na to że jest ich podobno w Polsce 96 % populacji.A z rachunku prawdopodobieństwa może wynikać jedynie tylko ta teza. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Tylko zdewastowany? Miał szczęście, izraelska 06.08.07, 15:16 armia zrównuje palestyńskie cmentarze z ziemią buldożerami. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczemety1 to twoje usprwaiedliwienie tych Polakow? 06.08.07, 15:26 jak za komuny, a rasizm az kapie z kazdego slowa Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Nie, nauczyłem się pewnej zasady na forum judaica. 06.08.07, 15:28 Zawsze krzycz - a u was biją Murzynów. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczemety1 na czym twoja katolicka wyzszosc wiec polega? 06.08.07, 17:22 Swastyki malowac na zydowskich grobach i winic Zydow za ro, to polski katolik, sluchacz ojca Rydzyka ppodaje jako dowod na swa wyzszosc moralna? Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Tylko zdewastowany? Miał szczęście, izraelska 06.08.07, 15:26 A Putin nie wpuszcza katolickich misjonarzy!Nie chce prozeliteryzmu ten prawosłowianin?Święte Officium(Inkwizycja)wróć,pod twe ołtarze wznosim błaganie,niech Polska krajem stosów się stanie! Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Tylko zdewastowany? Miał szczęście, izraelska 06.08.07, 17:55 Putin nie wpuszcza i slusznie.Nie zyczy sobie choloty w Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
cr00t Wyrazam ubolewanie z tego powodu 06.08.07, 15:33 Cmentarzom nalezy sie szacunek. www.wiadomosci24.pl/artykul/zydowski_cmentarz_w_czestochowie_zdewastowany_przez_36952.html Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Wyrazam ubolewanie z tego powodu 06.08.07, 16:25 Jeszcze jeden spęd RM na Jasnej Górze i nic nie zostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
cycek_mamusi [...] 06.08.07, 17:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: A kogo to obchodzi? 07.08.07, 09:42 Głupie pytanie i jeszcze głupsza odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polskii Re: A kogo to obchodzi? 07.08.07, 09:46 nie ma głupich pytań mogą byc co najwyżej głupie odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polskii [...] 07.08.07, 10:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: hmm...nie wiedziałem ze jesteś kotem (kotką) 07.08.07, 21:23 Mało wiesz o kotach... Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Młodzież czyści zdewastowane macewy 07.08.07, 21:22 Młodzież czyści zdewastowane macewy Młodzi częstochowianie - Polacy i Żydzi - rozpoczęli na częstochowskim kirkucie czyszczenie macew sprofanowanych w ostatnich dniach przez chuliganów. Renowację około stu pomalowanych czarnym lakierem płyt nagrobnych dokończy w najbliższym czasie specjalistyczna firma wiadomosci.wp.pl/gid,9092912,kat,7631,galeriazdjecie.html Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Młodzież czyści zdewastowane macewy 07.08.07, 21:30 to piękny gest. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Młodzież czyści zdewastowane macewy 07.08.07, 21:38 ariadna-enta napisała: > to piękny gest. Uczniowie plastyka, prezydent miasta i Żydzi. Stało się bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Młodzież czyści zdewastowane macewy 07.08.07, 21:39 Ale dlaczego nie szukają patriotów polskich od tego nie pięknego gestu?Czyżby to byli tacy sami ludzie jak ci co podkładali bomby w Warszawie przed wyborami prezydenckimi?Lub ci sami co wysyłali listy z pogróżkami do Kancelarii prezesa RM i posła Kuchcińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Młodzież czyści zdewastowane macewy 07.08.07, 21:48 440417mz napisał: > Ale dlaczego nie szukają patriotów polskich od tego nie pięknego gestu? Nie wiem czy nie szukają ale odnaleźć ich łatwo policji nie będzie. Albo inaczej. Przypuszczam, że policja i ABW pewnie wie ale co innego z udowodnieniem tego. Zakładam jednak, że był to jakiś rasistowski wandalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Młodzież czyści zdewastowane macewy 07.08.07, 21:55 nawet jak ich znajdą to niewiele im zrobią dostaną jakieś zawiasy i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_bg [...] 07.08.07, 21:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Może Arabowie ? 07.08.07, 21:28 Mnóstwo ich u nas, to fakt;) Ale w 100% wykluczyć tego nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski010 [...] 07.08.07, 22:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sodoma4 "polacy"napadli na niemiecką radiostacje w Gliwica 07.08.07, 23:20 "polacy" napadli na niemiecką radiostacje w Gliwicach. Podobny swąd czuć z tej prowokacji. Ostatnio mieliśmy sporo wybryków chuligańskich w wykonaniu Żydów, dla równowagi obrzucą nas błotem. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: "polacy"napadli na niemiecką radiostacje w Gl 07.08.07, 23:23 dla równowagi obrzucą nas błotem. sodoma4 napisał: Czy już cię obrzucili? Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: "polacy"napadli na niemiecką radiostacje w Gl 07.08.07, 23:26 A te zdewastowane groby i pomniki radzieckie w Polsce to akurat robota ruskich,prawda?Putin każe dewastować ruskie groby by mieć pretekst do odmowy importu polskiej świńskiej górki.A kto dewastuje też i polskie groby?Podajcie narodowi patrioci jakąś nową spiskową teorię! Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: "polacy"napadli na niemiecką radiostacje w Gl 07.08.07, 23:31 dyskusja z pewnymi osobami jest bezcelowa wytłumaczą każde łajdactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dixxi to wyglada na zydowska prowokacje 07.08.07, 23:34 zeby znow opluc Polske we wrazych mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: to wyglada na zydowska prowokacje 07.08.07, 23:38 Osobiście nie wykluczam też takiej opcji ale wydaje mi się ona bardzo mało prawdopodobna. Odpowiedz Link Zgłoś
dixxi Re: to wyglada na zydowska prowokacje 07.08.07, 23:50 a mnie wydaje sie najbardziej prawdopodobna. Co Polakow obchodza zydowskie cmentarze? NIC! Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: to wyglada na zydowska prowokacje 07.08.07, 23:56 Nie obchodzą?A ten wątek i ilość wpisów świadczy wręcz coś przeciwnego.Chyba w polskiej kulturze powinien być szacunek do wszystkich grobów.To rzecz święta na całym świecie.A w Polsce to z tym różnie btwa,podobnie z kulturą! Odpowiedz Link Zgłoś
dixxi Re: to wyglada na zydowska prowokacje 08.08.07, 00:11 owszem powinni szanowac, ale my sie zastanawiamy kto to zrobil. dowodow brak, a stare przyslowie prawnicze mowi - idz za kasa. Kto na tym zarobi? wiadomo kto - zydzi zarobia opluwajac Polske i wyludzajac od niej kolejne haracze. pamietacie tego rabina co kazal sie popsikac woda i naskarzyl, ze zostal pobity, albo te zydowke francuska co naklamala, ze ja arabowie pobili w pociagu we Francji, choc sama sie stuknela? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: to wyglada na zydowska prowokacje 07.08.07, 23:57 Zboczonej i zdegenerowanej części naszego społeczeństwa z pewnością taki czyn sprawiłby frajdę. W stosunku do całości obywateli RP jest to oczywiście mało znaczący margines ale jednak tacy debile istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski010 [...] 08.08.07, 00:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Urbana nieraz czytuję, Michnika bardzo rzadko 08.08.07, 00:03 Nie napisałem tego o nich, bo napisałbym kompletną bzdurę. trzymilionowy.post napisał: > > > Zboczonej i zdegenerowanej części naszego społeczeństwa z pewnością > > taki czyn sprawiłby frajdę. W stosunku do całości obywateli RP jest > > to oczywiście mało znaczący margines ale jednak tacy debile istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Czy kiedykolwiek Urban i Michnik wyrażali radość 08.08.07, 00:05 z powodu dewastacji jakichkolwiek grobów? Odpowiedz Link Zgłoś
dixxi Re: Masz na mysli g.... pokroju Urbana i Michnika 08.08.07, 00:12 chyba mu faktycznie biega o zboczenca Urbana Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Masz na mysli g.... pokroju Urbana i Michnika 08.08.07, 00:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=67066169&a=67155733 dixxi napisała: > chyba mu faktycznie biega o zboczenca Urbana Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Zacierasz ślady, bo z ziomalami piłaś alpagi 08.08.07, 00:03 na kirkucie i w pijanym widzie rozwalałaś nagrobki? Re: to wyglada na zydowska prowokacje dixxi napisała: > zeby znow opluc Polske we wrazych mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
dixxi Re: Zacierasz ślady, bo z ziomalami piłaś alpagi 08.08.07, 00:14 e tam pijemy denat-urat:)) Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Na temat proszę silesius.monachijski010 07.08.07, 23:43 silesius.monachijski010 napisał: > trzymilionowy.post napisał: > > > silesius.monachijski010 napisał: > > > > > zeby potem pisac o "polskim antysemityzmie"; ale to ciekawe: nigdy > > czegos > > > podobnego nie bylo; teraz jest czas pielgrzymek do Czestochowy, > > Kaczynscy nie > > > ukrywaja zwiazkow z Kosciolem, dla lewej bolszewii typu Michnika, > > Geremka, > > > Urbana i innych "rozniacych sie kulturowo) teraz wyjatkowa szansa, > > zeby > > > zniszczyc program Kaczynskich oczyszczenia Polski z ich > > lewych "geszeftow", i > > > nagle... taka "bomba"; tylko glupi uwierzy w przypadek > > > > Koniecznie przekaż częstochowskiej policji lub prokuraturze nagrania > > z tej akcji. Mniemam iż posiadasz takowe. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski010 [...] 07.08.07, 23:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Opisz swój stosunek do tych ludzi w osobnym wątku 07.08.07, 23:58 A to dla przypomnienia. Koniecznie przekaż częstochowskiej policji lub prokuraturze > > nagrania > > > > z tej akcji. Mniemam iż posiadasz takowe. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski010 A po babrac sie w g....? 08.08.07, 00:08 trzymilionowy.post napisał: > A to dla przypomnienia. > > Koniecznie przekaż częstochowskiej policji lub prokuraturze > > > nagrania > > > > > z tej akcji. Mniemam iż posiadasz takowe. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Częstochowscki kirkut zdewastowany!!! 08.08.07, 00:05 sprawcy namalowali wszedzie > antysemickie hasła. Od kiedy to sfastyka jest antysemickim haslem Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Częstochowscki kirkut zdewastowany!!! 08.08.07, 00:08 Od kiedy to sfastyka jest antysemickim haslem Hasłem, to raczej nie ale symbolem od kilkudzisięciu lat już tak. Antysłowiańskim zresztą moim zdaniem również. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Częstochowscki kirkut zdewastowany!!! 08.08.07, 00:12 trzymilionowy.post napisał: > Od kiedy to sfastyka jest antysemickim haslem > > > Hasłem, to raczej nie ale symbolem od kilkudzisięciu lat już tak. > Antysłowiańskim zresztą moim zdaniem również. Jeżeli już to symbolem nazistowskich Niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Częstochowscki kirkut zdewastowany!!! 08.08.07, 00:17 artsg napisał: > trzymilionowy.post napisał: > > > Od kiedy to sfastyka jest antysemickim haslem > > > > > > Hasłem, to raczej nie ale symbolem od kilkudzisięciu lat już tak. > > Antysłowiańskim zresztą moim zdaniem również. > > Jeżeli już to symbolem nazistowskich Niemiec Jednak coś tam nazistowskie Niemcy zwojowały takiego, że swastyka jest postrzegana jako symbol śmierci milionów ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Częstochowscki kirkut zdewastowany!!! 08.08.07, 00:18 trzymilionowy.post napisał: > artsg napisał: > > > trzymilionowy.post napisał: > > > > > Od kiedy to sfastyka jest antysemickim haslem > > > > > > > > > Hasłem, to raczej nie ale symbolem od kilkudzisięciu lat już tak. > > > Antysłowiańskim zresztą moim zdaniem również. > > > > Jeżeli już to symbolem nazistowskich Niemiec > > Jednak coś tam nazistowskie Niemcy zwojowały takiego, że swastyka > jest postrzegana jako symbol śmierci milionów ludzi. Tylko co ma wspólnego z antysemityzmem? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Częstochowscki kirkut zdewastowany!!! 08.08.07, 00:21 > > > > Od kiedy to sfastyka jest antysemickim haslem > > > > > > > > > > > > Hasłem, to raczej nie ale symbolem od kilkudzisięciu lat już > tak. > > > > Antysłowiańskim zresztą moim zdaniem również. > > > > > > Jeżeli już to symbolem nazistowskich Niemiec > > > > Jednak coś tam nazistowskie Niemcy zwojowały takiego, że swastyka > > jest postrzegana jako symbol śmierci milionów ludzi. > > Tylko co ma wspólnego z antysemityzmem? Było to ostatnie pytanie, na które ci odpowiedziałem. Przynajmniej w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Częstochowscki kirkut zdewastowany!!! 08.08.07, 00:25 > Było to ostatnie pytanie, na które ci odpowiedziałem. > Przynajmniej w tym wątku. Zbokom to sie niestety wszystko z d...pą kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Częstochowscki kirkut zdewastowany!!! 08.08.07, 00:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=67039724 artsg napisał: > > > Było to ostatnie pytanie, na które ci odpowiedziałem. > > Przynajmniej w tym wątku. > > Zbokom to sie niestety wszystko z d...pą kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
sodoma4 Re: Kto to by nie zrobił jest to czyn haniebny. 08.08.07, 00:26 Jest to incydent, który co niektórzy wykorzystują do szerzenia ANTYLECHITYZMU przypisując Polakom objawy chorobowe antysemityzmu. I to jest błąd, bo mogła to zrobić jedynie grupa „pijanych oprychów”, którzy wyzbyci są szacunku dla ludzi zmarłych. Stawianie diagnoz ze dopuścili się tego czynu Polacy antysemici jest równoważne z diagnozą prowokacji żydowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dixxi follow the money!!!!!!!! 08.08.07, 00:37 kto na tym skorzysta wyludzajac od Polski kolejne miliardy $$$? ano zydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: follow the money!!!!!!!! 08.08.07, 00:47 ci co usprawiedliwiają ten występek dają świadectwo o sobie. Nie niszczy się cmentarzy nieważne katolickich,żydowskichczy żołnierzy radzieckich. Odpowiedz Link Zgłoś