zapijaczony_ryj 13.08.07, 12:33 Byłem w trakcie zakąszania i tk sie zadławiłem, ze o mało nie umarłem. Ze smiechu. Zapomnieli dodać, ze drogi do tej szczęśliwości niektórzy mobę nie przezyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zelazny.karzel.wasyl Supermani z PiS ratują Sklepy? Tą? 13.08.07, 12:38 Jest niezła. Ten gościu ze skrzynkami jabłek robi wrażenie. Tylko dlaczego nie pokazuja tego klienta w niebieskim z napisem "PiS" na klacie? Powinni Go pokazać, jak odfruwa pożywić się kryptonitem na planetę Krypton i wraca zatrzymać ofensywę Opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.zegarek Re: Bbejrzałem reklamówkę Pis o kraju szczesliwoś 13.08.07, 12:39 Jakoś do dzisiaj nie widzę tych gruszek na wierzbie, które obiecywał niejaki Leszek Miller... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Bo gruszek trzeba szukać na gruszy. 13.08.07, 12:43 Mądryś jak to Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.zegarek Re: Bo gruszek trzeba szukać na gruszy. 13.08.07, 12:45 Daj sobie luzu. Jak nie rozumiesz to się nie odzywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Bo gruszek trzeba szukać na gruszy. 13.08.07, 13:05 Daj sobie luzu. jak nie umiesz znaleźć to się nie zabieraj głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg a mi przypomniała się komuna 13.08.07, 12:41 naród z partią ogólna szczęśliwość pod skrzydłami PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: a mi przypomniała się komuna 13.08.07, 12:44 andrzejg napisał: > naród z partią > ogólna szczęśliwość pod skrzydłami PZPR Dięki za trafne przyrównnie.Bo Tak był wtedy naród z partią jak teraz jest prawo i sprawiedliwość! I najspokojniejszy okres od 89 roku Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Bbejrzałem reklamówkę Pis o kraju szczesliwoś 13.08.07, 12:43 To chyba ta o rodzinie,która stac na wszystko tj wysłanie dziecka na kolonie:) Odpowiedz Link Zgłoś
koperczak5 Re: Bbejrzałem reklamówkę Pis o kraju szczesliwoś 13.08.07, 13:09 Ja drugoj takoj strany nie znaju, Gdie tak wol'no dyszet czeławiek! Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba PiS jak proszek do prania :))) 13.08.07, 13:22 Przedstawiona w reklamówce PiS szczęśliwa rodzina nie istnieje. Wszystko zostało wymyślone przez speców od reklamy. Kobieta cieszy się, Kobieta cieszy się, że odkąd nastał rząd PiS jej sytuacja bardzo się poprawiła. Nie było nas stać na wysłanie Halinki na wakacje. Teraz nie tylko więcej zarabiam, ale i Stanisław wreszcie ma pracę - mówi w reklamówce PiS-u ładna kobieta. To białostoczanka, była wicemiss Podlasia. Ale ani Halinka, ani Stanisław tak naprawdę nie istnieją. Ta reklama kłamie. Piękna kobieta ze spotu Prawa i Sprawiedliwości nie mogła wysłać córki na kolonie (dzięki dobrym rządom PiS), bo... nie ma córki, lecz 10-letniego syna. Jej mąż nie dostał pracy dzięki PiS, bo nigdy nie był bezrobotny. A mężczyzna ze spotu to aktor. Może nie wyszłoby to na światło dzienne, gdyby nie fakt, że rozpoznaliśmy kobietę z reklamówki. To Joanna Domańska, wicemiss Podlasia z 1989 roku. I szybko ustaliliśmy, że wszystko, co opowiada w telewizji, to nieprawda. Recytuje tylko napisany na zlecenie polityków scenariusz. Kolejne kłamstwo Nie pierwszy raz zresztą. Nasza wicemiss we wrześniu ubiegłego roku wystąpiła jako samotna matka dwóch córeczek. Żeby było śmieszniej, też w spocie reklamowym PiS. Dlaczego? - Odmawiam odpowiedzi na te pytania, bo w kontrakcie mam zakaz wypowiadania się na ten temat - mówi bohaterka spotu. - Jestem aktorką i wykonuję swój zawód. Najlepiej, jak potrafię. Gosiewski: Niech pani nie będzie naiwna Czy PiS nie jest w stanie znaleźć choćby jednego Polaka, któremu naprawdę żyje się lepiej dzięki rządom tej partii? - Niech pani nie będzie naiwna - odpowiada Przemysław Gosiewski, wicepremier z PiS. - Wiadomo, że w tego typu materiałach występują aktorzy. Wystarczy wziąć reklamę leku lub proszku do prania. Chyba każdy wie, że ci, co je zachwalają, to wynajęci ludzie, którzy zawodowo się tym zajmują. Krzysztof Putra, wicemarszałek Senatu z PiS, też nie widzi w tym nic złego. Porównuje spot PiS do reklamy banku, w której też występuje aktor. I to znany. Tyle że do tej pory PiS głośno twierdziło, że spoty powinny być uczciwe. Ale spoty innych partii. Faktami, obrazem, słowem Kilka miesięcy temu Platforma Obywatelska przygotowała swoją reklamówkę, w której zestawiła zarobki zwykłych ludzi z pensjami prezesów z nadania PiS. Tymczasem "Gazeta Polska” podała, że lekarz Andrzej Mularczyk z reklamy PO nie zarabia 1840 złotych, a prawie 4 tys. zł. Lekarz co prawda tłumaczył, że jego pensja w szpitalu to naprawdę 1840 złotych, resztę dorabia prywatnie i na dyżurach. Ale PiS triumfowało. - To przykre, że PO dopuściło się takiej manipulacji - oburzał się wtedy Adam Bielan, ówczesny rzecznik prasowy partii. A 3 lipca PiS wyemitowało spot, w którym zarzuciło PO, że manipuluje "faktami, obrazem, słowem”. Ci z PO manipulują, my nie Czy spot PiS to nie manipulacja? Otóż, według Przemysława Gosiewskiego, nie. - Idea tego spotu, jak i rzeczy, które zostały w nim zaprezentowane, są prawdziwe - twierdzi. - To właśnie dzięki naszemu rządowi Polska osiągnęła wysoki wzrost gospodarczy, wzrosły płace i więcej jest inwestycji. * Oszustwa W maju wybuchła afera, że Wiktor z reklamówki PFRON (namawiał do zatrudniania osób niepełnosprawnych) faktycznie jest aktorem i wcale nie jeździ na wózku. Ostatnio fundusze inwestycyjne zostały ukarane za reklamy, w których nie wskazywały, że zyski dla klientów nie są gwarantowane. Izabela Filipowicz www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070813/BIALYSTOK/70812024 Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: PiS jak proszek do prania :))) 13.08.07, 13:28 proszek do prania pierze, a Pis brudzi. i to jak wprost zasyfia wszystko za co się wezmie Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: PiS jak proszek do prania :))) 13.08.07, 13:31 babariba-babariba napisała:W maju wybuchła afera, że Wiktor z reklamówki PFRON (namawiał do zatrudniania > osób niepełnosprawnych) faktycznie jest aktorem i wcale nie jeździ na wózku. To wydarzenie uważam akurat za największe chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba ta twoja trzymilionowość od tczech milijonów... 13.08.07, 15:35 ...mieszkań jest??? Bo jakoś mię pod tę kategorię podpadasz z wyższego nieco postu Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Moja trzymilionowość wynika z mieszkań po 3 mln;) 13.08.07, 15:37 A o co konkretnie ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś