15.08.07, 17:09
Generał Scheisskopf byłby wniebowzięty.
Obserwuj wątek
    • zazale stado kitu a nie defilada 15.08.07, 17:31
      Na placu Na Rozdrożu tłok - ludzie nie wiedzieli, w którą stronę będzie szedł
      ten pochód. Poszedłem pod URM. Tam stały czołgi (te darmowe od Niemców) i miały
      lufy na południe. Zaczekałem. Zagrało - nie wiem skąd, bo głośników nie było.
      Potem przejechali ułani ze sztandarami (widać było czapki) przeleciały 4
      samoloty (2 puszczały czerwony dym). Ludzie stali i czekali na wojsko (także
      Francuzów) ale nikt nie przyszedł, przejechał jakiś samochód (nie było widać,
      ale nie stukały kopyta więc chyba auto) wiózł kogoś (siwawa, goła głowa).
      przeleciało kilka różnych samolotów - tak po 2-3 sztuki, razem z tuzin - różne -
      nie mogłem o nich opowiedzieć sąsiadce, bo jak określić który to który , jeżeli
      były wymieszane. Było kilka śmigłowców i jeszcze 4 różne (ale który to który i
      do czego?).
      Czołgi ruszyły i odjechały. Ludzie stali i gapili się w niebo żeby chociaż te
      F-16 zobaczyć. Znów przeleciały takie niby Iskry czy Hawki(?) i to był koniec
      wyścigu, ale ludzie dalej czekali na Francuzów...
      Gdzie te czasy, gdy na latarniach wisiały głośniki, szła transmisja z Radia i
      było wszystko wiadomo???!!!
      Wracając zobaczyłem plakat - stało jak byk: AGRYKOLA od 10 do 18 prezentacja
      pojazdów kołowych (rosomak i inne). Zszedłem do pomnika Jan Sobieskiego - NIC -
      skręciłem w lewo -przez park Agrykola, Myśliweicka, korty Legii - NIC.
      Chyba muszę obejrzeć DTV.
      • zapijaczony_ryj Re: stado kitu a nie defilada 15.08.07, 17:36
        A widzisz. DUzo się jeszcze musisz nauczyć. Ja o tym wiem i nie
        poszedłem tylko usiadłem przed telewizorem, kazałem sobie zinny
        browarek i widziałem wszystko, czyki jedno wielkie gó...
        Tylko pREzio mi sie podobał jak jechał gazikiem i machał jedna
        łapka , a druga sie kurczowo poręczy trzymał.
        • wanda43 Re: stado kitu a nie defilada 15.08.07, 17:43
          A F-16 chyba sie znow rozkraczyly i nawet z Krzesin nie wystartowaly.
    • goldenwomen3 Polskojęzycznym sie nie podoba? 15.08.07, 17:44

• hummer Cześć "przybyło" :) 15.08.07, 17:45

• aa.aaa goldzia jest "przybyło"? :) 15.08.07, 17:46
          • hummer Takie słowa padły na koniec defilady 15.08.07, 17:47
            Dziękujemy wszystkim "przybyłom".
            • pies_na_czarnych Re: Takie słowa padły na koniec defilady 15.08.07, 17:51
              hummer napisał:

> Dziękujemy wszystkim "przybyłom".

Mialo byc Przybylom.
              Nie wiedziales, ze rodzina Przybylow polaczyla sie z rodzina
              Kaczynskich?
      • douglasmclloyd Re: Polskojęzycznym sie nie podoba? 15.08.07, 17:48
        "Porucznika Scheisskopfa zżerała tęsknota za zwycięstwami na defiladach i całymi
        nocami pracował nad tym zagadnieniem, a tym­czasem żona czekała na niego w
        łóżku, odczytując ulubione fragmenty z Kraffta-Ebinga. On czytał książki o kroku
        defiladowym. Manipulował pudełkami czekoladowych żołnierzyków, dopóki nie
        rozpłynęli mu się w palcach, a potem ustawiał po dwunastu w rzędzie plastykowych
        kowbojów, których sprowadził sobie pocztą na przybrane nazwisko i których za
        dnia chował skrzętnie przed wszystkimi. Szkice anatomicz­ne Leonarda da Vinci
        okazały się niezastąpione. Pewnego wieczoru odczuł potrzebę żywego modela i
        polecił żonie maszerować po pokoju.
        — Nago? — spytała z nadzieją w głosie.
        Porucznik Scheisskopf zasłonił dłońmi oczy w geście rozpaczy. Tragedia jego
        życia polegała na tym, że był połączony dozgonnymi więzami z kobietą, której
        sprośne chucie całkowicie przesłaniały tytaniczną walkę o realizację
        nieosiągalnych ideałów, pochłaniającą szlachetniejsze natury.
        — Dlaczego mnie nigdy nie wychłoszczesz? — rzuciła z pretensją w głosie którejś
        nocy.
        — Bo nie mam czasu — warknął zniecierpliwiony. — Nie mam czasu. Nie wiesz, że
        szykuje się defilada?"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka