bez.jaj.kalisz 18.08.07, 09:33 Chapeaux bas! Przenikliwy z niego wieszcz narodowy. www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_070818/plus_minus_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaa_ga Cytat 18.08.07, 10:09 W zamęcie zimnej wojny domowej niezauważenie rehabilitacji uległ system III RP zdemaskowany i powszechnie odrzucony przed ostatnimi wyborami. Przy okazji jego obrońcom udało się w dużej mierze skompromitować hasła IV RP. Części z nich rządy PiS nie próbowały nawet realizować. Dotyczy to reformy instytucji państwa i jego gospodarki. Natomiast skutecznie prowadzona walka z korupcją w dużej mierze została zdezawuowana i przedstawiona wbrew oczywistym faktom jako polityczna dintojra. Można niestety przyjąć, że realizację marzeń o IV RP czasowo należy zawiesić. Z tym się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Biedny Bronuś, 18.08.07, 10:25 Dalej pisze swoje wiernopoddańcze teksty. Wydymany przez Kaczorów i ich bandę. Zupełnie jak ci komuniści piszący z łagrów do Stalina i skarżący się na pomyłki systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 smiejcie sie... a gdzie on teraz pojdzie biedny ? 18.08.07, 13:29 na poniewierke... z TVpis wyrzucili, w rzepie tez na niego krzywo patrza /wybory/ ... a co bedzie robic jak tylko pisac panegiryki potrafi.... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab Re: gdzie on teraz pojdzie biedny 18.08.07, 15:23 Zawsze może sobie założyć bloga u Jankego ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
duet24 Re: Genialny Wildstein. 18.08.07, 10:27 Po analizie ostatnich zdarzeń posłanki i posłowie z LPR i SO muszą dojść do jednoznacznych wniosków , iż Giertych i Lepper to zdrajcy , którzy zdradzili programy swoich partii i pokumali się z komuchami ( vide : Kaczmarek na preimiera). Stanie się dla nich jasne ,ze winni dogadać się z PiSem a wówczas będą mogli pokazać zdrajcom i komuchom wskazujący palec. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek A forumowe komuszki nadal nic nie rozumieją:) 18.08.07, 10:58 bez.jaj.kalisz napisał: Genialny Wildstein > Chapeaux bas! Przenikliwy z niego wieszcz narodowy. > <a href="www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_070818/plus_minus_a_2.html" target="_blank">www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_070818/plus_minus_a_2.html</a> ---> Bronisław Wildstein: "Wydaje się również, że nie wróci już czas relatywizacji polskiej historii, a więc i zła PRL. Przywracanie należytej miary fenomenowi "Solidarności" jest tego istotnym elementem. Na szczęście nie wydaje się możliwa likwidacja takiej instytucji jak IPN, która stopniowo przywracać będzie pamięć Polakom. Nie sposób już będzie zablokować lustracji, czego widomym dowodem jest retoryka jej przeciwników, którzy, nie mogąc już otwarcie głosić swoich celów, usiłują je przemycić jak Adam Michnik pod szyldem przeciwnym (otworzyć archiwa, ale zlikwidować IPN, co odsunie całą procedurę ad Kalendas Graecas). Trudno również wyobrazić sobie powrót do polityki zagranicznej, w której zrezygnujemy ze swojej podmiotowej roli na rzecz, jak to bywało w III RP, postawy klientów europejskich możnowładców. I, co najważniejsze: mimo opiniotwórczej i medialnej przewagi obrońców III RP trudno wyobrazić sobie odbudowę ich quasi-monopolistycznej pozycji, z jaką mieliśmy do czynienia przed aferą Rywina. Czy to w mediach, czy w środowiskach opiniotwórczych monopol III RP został jednak skutecznie ograniczony. " Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: A forumowe komuszki nadal nic nie rozumieją:) 18.08.07, 13:34 Jezu, nie wiedziałem, że Wildstein jest tak bezgranicznie głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: Genialny Wildstein. 18.08.07, 13:55 Wildstein napisał: > PO i PiS, które do wyborów szły pod hasłem IV RP... PO szła do wyborów pod hasłem IV RP??? Kurczę, a ja na nich zagłosowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Genialny Wildstein. 18.08.07, 14:48 Wildstein? Ten od listy? Nie, dziękuję, takich nie czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
wbrew1 Re: Wildstein-zwykły klakier, pies, którego 18.08.07, 15:20 Pan skarcił za drobne nieposłuszeństwo, a ten teraz stara się za wszelką cenę wykazać, że jednak jest najwierniejszym z wiernych. Po raz kolejny na FK powtórzę: będąc, jak sam wielokrotnie to podkreślał, niezależnym publicystą przyjął od władzy cukierek w postaci posady szefa TV - dał się kupić. To jest hańba i niezmywalna skaza na jego wizerunku. Można ją porównać tylko do TW oraz innych OZI i wspólpracowników PRL-u, tak napiętnowanych przez niego. Ciekawa jest również jego ocena innych dziennikarzy /kolegów po piórze/. "Sukcesy obrońców III RP Koalicja rządowa była doskonałym obiektem ataków dla obrońców III RP. (...) Czasami co mniej wyrafinowani spośród komisarzy zagrożonego układu, jak Jacek Żakowski, mówili to wprost". Nie trzeba zbyt wiele aby słowa tego karierowicza zweryfikować. Otóż jego "tfurczość" to teksty, w których liże tyłek Kaczyńskich. Poza te ramy nie wychodzi. Natomiast Żakowski to publicysta o wysokiej wiedzy, obiektywny, a w krytyce zawsze merytoryczny. To publicysta, który z pełnym profesjonalizmem traktuje to, co robi, a przez to wyraża szacunek do swojego czytelnika. Dowodem na to jest chociażby artykuł w ostatniej Polityce (Nr 32/33 z 11-18.08.2007 r.) pt. "Bogactwo zobowiązuje". Ujęcie i rzeczowość oraz fachowość i prezentacja tematu w wydaniu Żakowskiego biją na głowę mierne wypociny z obszaru fantasmagorii Wildsteina. Odpowiedz Link Zgłoś
warsawyak Re: Wildstein-zwykły klakier, pies, którego 18.08.07, 16:23 > dał się kupić Nie dał się kupić jako niezależny - to była zapłata za gardłowanie za PiS w czasie kampanii wyborczej. Myślę, że jako "autorytet" dla wielu osób przysporzył PiSowi swoim orędownictwem trochę głosów. Coś o tym wiem, bo obejrzałem wtedy niemało audycji publicystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Re: Wildstein-zwykły klakier, pies, którego 18.08.07, 16:46 warsawyak napisał: > > dał się kupić > > Nie dał się kupić jako niezależny - to była zapłata za gardłowanie za PiS w > czasie kampanii wyborczej. Myślę, że jako "autorytet" dla wielu osób przysporzy > ł > PiSowi swoim orędownictwem trochę głosów. Coś o tym wiem, bo obejrzałem wtedy > niemało audycji publicystycznych. A widziałeś może ostatni przed cisza wyborczą program w TVN24 ze Staniszkis i Rychardem? - To był to dopiero pokaz prymitywnej agitki pro-PiSowskiej w wykonaniu "niezależnego" naukowca - Pani Profesor. Powinni teraz to puścic, by ludzie mogli się usmiać w tych ponurych czasach, nad prognozami ja roztaczała na krajem mlekiem, miodem i sprawiedliwościa opływającym, którym Polska miała się stać pod rządami Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Dlaczego publicyści IV RP są chorzy umysłowo? 18.08.07, 16:36 prawie bez wyjątku. A na marginesie - panie Wildstein ile kasy zapłacono by ustawa o Krajowej Radzie TV działała na korzyść PiSu? Odpowiedz Link Zgłoś