Dodaj do ulubionych

Rekatywacja Wiślan

IP: *.pnet.com.pl 17.05.01, 14:56
dopóki nie podbili nas Polanie - byliśmy częścią państwa wielkomorawskiecgo -
pierwszego państwa słowian.

Nie czuję się związany bardziej z Mazowszanami, czy mieszkańcami Podlasia niż
ze Ślązakami.

Dlatego - też chcę mieć jakąś fajną narodowość.

Co wy na to - rodacy Wiślanie.
Obserwuj wątek
    • eliot Re: Rekatywowac niezalezne Mazowsze! 17.05.01, 15:20
      Jako Mazowszanin, zadam przywrocenia niezaleznosci Mazowsza. Bylismy wolni i
      niezalezni dopoki nie podbili nas Polanie. Walczylismy o nieopodleglosc i sa na
      to niepodwazalne dowody! (Maslaw). Kiedy wreszcie po 1138 r. udalo sie nam
      stopniowo wybic na niepodleglosc to sasiednie nowopowstale imperium polsko-
      litewskie stosujac metode plasterka salami zawlaszczalo nasze ziemie. Az
      wreszcie w 1526 roku zabrano nam ostatnie skrawki! Przez wieki ponizano nas i
      obrazano! Nazywano hreczkosiejami, holota-golota, nawet ich narodowy epos
      (Ogniem i Mieczem) osmieszal nasz narod!
      Stworzmy Zwiazek NarodowosciMazowieckiej! Walczmy o swoje prawa! A pozniej o
      niepodleglosc!!!
      DO STRASSBOURGA!!!!

Eliot
      • Gość: Polanin Re: Rekatywowac niezalezne Mazowsze! IP: *.bch.com.pl 18.05.01, 11:19
        Czy zamierzacie wystąpić przeciw nam o odszkodowanie za krzywdy doznane w
        przeszłości (to teraz bardzo modne) ?
        Oj, ale nam ten Mieszko pasztet zafundował...
        • eliot Re: Rekatywowac niezalezne Mazowsze! 18.05.01, 11:54
          Gość portalu: Polanin napisał(a):

> Czy zamierzacie wystąpić przeciw nam o odszkodowanie za krzywdy doznane w
          > przeszłości (to teraz bardzo modne) ?
          > Oj, ale nam ten Mieszko pasztet zafundował...

To chyba oczywiste! Narazie trwa obliczanie strat. Troche to potrwa, bo duzo
          tego...;-)
          O Jagiellonach tez nie zapomnij! To oni, chytrzy Litwini dokonczyli grabiezy i
          rozbioru...
          Jak sadzisz mamy szanse na odszkodowanie rowniez od Litwy...???:-)))

Eliot
        • Gość: RobertP Re: Pyrlandczycy - strzeżcie się ... pozwy już szlifujemy IP: *.pnet.com.pl 18.05.01, 13:03
          • eliot Re: Pyry nie tak szybko ;-) 18.05.01, 14:42

Nie badzcie tacy wyrywni, bo nie bedzie czego od kogo dochodzic!
            A w koncu to nie my, ale wy pod wodza niejakiego Mieszka nas podbiliscie!
            Tak latwo sie nie wykrecicie! Trzeba placic!!! :-))))

Eliot

• Gość: Polanin Re: Pyry nie tak szybko ;-) IP: *.aktivist.pl 22.05.01, 18:21
              To nam trzeba nijakiego Brzetysława pozwać za najazd w 1038. Tak nam kraj
              złupił, że stolica się do Krakowa przeniosła.
              Może też od Szwedów da się coś uszczknąć za Potop ? Wszyscy byśmy na tym
              skorzystali.
              • Gość: RobertP Re: no tak Czescy wandale IP: 195.150.132.* 23.05.01, 10:58
                mowisz o tym lumpie z Hradczan ?

Dobry pomysł - pan Milosz Zeman - jego duchowy spadkobierca - na pewno wykaże
                zrozumienie - dla roszczeń Polan.

Przypomniałem sobie, że nas też przecież okupowali - dzięki.

No ale Czeskie banki są już w większości Japońskie lub Niemieckie - tu może być
                problem.

• eliot Re: Pyry nie tak szybko ;-) 23.05.01, 10:59
                Gość portalu: Polanin napisał(a):

> To nam trzeba nijakiego Brzetysława pozwać za najazd w 1038. Tak nam kraj
                > złupił, że stolica się do Krakowa przeniosła.
                > Może też od Szwedów da się coś uszczknąć za Potop ? Wszyscy byśmy na tym
                > skorzystali.

Szwdow to juz mozesz ciagac po sadach. Ale z Pepikami poczekaj az beda wstepowaac
                do UE. Wtedy wystarczy powiedziec, ze albo niech Pepiki bula albo UE bedzie
                musiala za nich...

Eliot
          • Gość: Mag Re: Pyrlandczycy - strzeżcie się ... pozwy już szlifujemy IP: *.duke-energy.com 22.05.01, 23:54
            A moja prababka, Wislanka, chodzila jeszcze na panskie. To czy ja moge dostac
            odszkodowanie za jej niewolnicza prace ?
            • eliot Re: Pyrlandczycy - strzeżcie się ... pozwy już szlifujemy 23.05.01, 11:00
              Gość portalu: Mag napisał(a):

> A moja prababka, Wislanka, chodzila jeszcze na panskie. To czy ja moge dostac
              > odszkodowanie za jej niewolnicza prace ?

Tak! Od Agencji Rynku Rolnego, czy jak tam sie ona nazywa...;-)))

Eliot

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka