warczacy_z_wilkami 19.09.07, 20:46 przeczytałem wyciekłe skany udostępnione przez Gazete Polską. Polecam zapoznać się ze stroną nr80 a ujrzycie jakim strasznym agentem był Solorz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
warczacy_z_wilkami Re: Teczka Solorza 19.09.07, 20:58 www.gazetapolska.pl/?module=messages&message_id=162 Odpowiedz Link Zgłoś
warczacy_z_wilkami Re: Teczka Solorza 19.09.07, 21:07 Uwagi i wnioski: 1. Kontynuowanie współpracy ze źródłem w obliczu prawdopodobnego zainteresowania jego osobom ze strony policji RFN....blabla..grozi zdekonspirowaniem jego powiązań z naszą sł€żbą. 2. Obserwowany od dłuższego czasu brak korzyści informacyjnych ze współpracy z "Zegiem" wynikający z osłabienia mozliwosci wywiadowczych żródła stawia pod znakiem zapytania celowość kontynuowania współpracy 3. Biorac pod uwagę powyższe jak również UNIKANIE kontaktów przez "zega" z utrzymującymi z nim obecnie i w przeszłości oficerami centrali, proponuje sie zakończyc współprace ze źrółem i sprawe odłożyć do archiwum /uff/ Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Teczka Solorza 19.09.07, 21:11 Datę dodam - 1984 rok. Pułkownik Henryk Bosak mógłby wiele na temeta powiedzieć. Pod każdym dokumentem widnieje jego pieczątka i podpis. Dzięki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Teczka Solorza 19.09.07, 21:46 Kazdy kto czytywal prase europejska, najdalej od poczatku lat 90, gdy tygodnik Der Spiegel, w jednym z artykulow przed kupnem sat przez delikwenta zwracal uwage kto kupuje w panstwach bylego ostbloku media, opisywal barwna postac Solorza. Malo kto wie jak on wlasciwie sie nazywa?? 2 razy adoptowal nazwiska zon. W latach 80 tych podrozowal po europie na 3 paszportach wydawanych przez polskie placowki dyplomatyczne na rozne nazwiska. Scigany przez interpol z 2 listami gonczymi. Te i inne ciekawostki z zycia tego typa odslonil juz niemiecki tygodnik 15 lat wstecz!!! Wystarczy tylko siegnac w archiwum Der Spiegel. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Wiec tym bardziej androny o szantazowaniu Solorza 19.09.07, 22:20 przez siepaczy i wywaleniu przez to Tomcia jak widac ulegly sie w glowach redachtorow GW i merdiow pokrewnych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gryziec Re: Wiec tym bardziej androny o szantazowaniu Sol 19.09.07, 23:53 Ech, Tomasz! Skąd on weźmie kasę na te odszkodowania? "Tomasz Sakiewicz ma obecnie kilka procesów sądowych i spraw w prokuraturze. Są to sprawy wytoczone przez King&King i Piotra Wierzbickiego, byłego naczelnego Gazety Polskiej. Na początku lipca 2007 przegrał proces sądowy z Adamem Michnikiem. Został skazany na zapłacenie grzywny i opublikowanie przeprosin na łamach Gazety Polskiej za słowa: "Adam Michnik popierając komunistów wspierał korupcję". Niewykluczone, że do sądu trafi jeszcze jeden akt oskrażenia o pomówienie abp. Stanisława Wielgusa, który chce złożyć publicysta Naszego Dziennika Sebastian Karczewski, który twierdzi, że Sakiewicz perfidnie oskarżył abp. Wielgusa o wpółpracę z SB nie sprawdzając wiarygodności materiałów bezpieki. pl.wikipedia.org/wiki/Tomasz_Sakiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: Teczka Solorza 20.09.07, 01:24 A ja polecam stronę 85. "W trakcie prowadzenia sprawy kryp. "ZEG" wydatkowano łącznie na cele operacyjne kwotę 7486 zł i 6 (sic!!!!!!!!) dolarów USA." No to już wiem, dlaczego padła PRL. Jak wywiad zatrudniał jako agenta drobnego geszefciarza za 6 dolarów rocznie, to jakim cudem to mogło trwać? Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Re: Teczka Solorza 20.09.07, 01:40 pit_44 napisał: > A ja polecam stronę 85. > > "W trakcie prowadzenia sprawy kryp. "ZEG" wydatkowano łącznie na > cele operacyjne kwotę 7486 zł i 6 (sic!!!!!!!!) dolarów USA." > > No to już wiem, dlaczego padła PRL. Jak wywiad zatrudniał jako > agenta drobnego geszefciarza za 6 dolarów rocznie, to jakim cudem to > mogło trwać? a te 7486 zł to kamień węgielny polsatu i większościowy pakiet akcji układu ;) Odpowiedz Link Zgłoś