1normalnyczlowiek11 27.09.07, 17:29 Teraz powołuje sie na przykład Irlandii a sam współpracował z postkomunistami w utrzymywaniu niedemokratycznych zasad funkcjonowania państwa i gospodarki. On zapomniał kto uczestniczył w Nocnej Zmianie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zablokowany1 Karski, Kryże, Jasiński 27.09.07, 17:30 to może powiecie pisbolszewiku z kim ci towarzysze współpracowali? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Może wy bolszewiku (bezprzymiotnikowy) powiecie 27.09.07, 17:33 zablokowany1 napisał: Karski, Kryże, Jasiński > to może powiecie pisbolszewiku z kim ci towarzysze współpracowali? ---> ... co oni robili dwa i więcej lat wcześniej??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe kaczory były wtedy w NIK, 27.09.07, 17:32 w ministerstwie sprawiedliwości itd. wczesniej byli przy okrągłym stole, konstruowali rząd mazowieckiego i nastepne. propaganda jednak mówi ze byli zahibernowani Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Tusk pomagał komuchom przez 16 lat 27.09.07, 17:36 A ja myślę że to podnóżek rydzyka właśnie teraz pomaga komuchom najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Ty myślisz???To coś nowego!!! 27.09.07, 17:39 boblebowsky napisał: > A ja myślę że to podnóżek rydzyka właśnie teraz pomaga komuchom najbardziej. ---> Tobie raczej mechanicznie wszystko kojarzy się z Rydzykiem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Ty myślisz???To coś nowego!!! 27.09.07, 17:43 To nie ja nazwałem Tuska pomocnikiem. Ja tylko nazwałem premiera jego podnóżkiem. A co ? może to nie prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Tusk pomagał komuchom przez 16 lat 27.09.07, 17:38 Nocna zmiana? Dobrze że o tym wspomniałeś. Całe szczęście że była i Antkowi brzytwę zabrali, bo pokaleczyłby i siebie i nas. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Tusk pomagał komuchom przez 16 lat 27.09.07, 17:42 boblebowsky napisał: Całe szczęście że była i Antkowi brzytwę >zabrali, bo pokaleczyłby i siebie i nas. ---> No widzisz, Michnikowi zawczasu brzytwy nie zabrali i okaleczył tylu ludzi (z własnego myślenia). Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Tusk pomagał komuchom przez 16 lat 27.09.07, 17:45 Tu niestety się z Tobą zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Tusk pomagał komuchom przez 16 lat 27.09.07, 17:45 Ach ten kompleks Michnika. Jakże on przeszkadza, jakże trudno znieść, że Michnik MA SIĘ CZYM POCHWALIĆ w walce o Polskę WOLNĄ w przeciwieństwie do kaczek, co doktoraty na temat zasług Lenina pisały, a w stanie wojennym dupsko grzały pod kołderką mamuni. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Wprost przeciwnie 27.09.07, 18:28 etta2 napisała: jakże trudno znieść, że Michnik MA SIĘ CZYM POCHWALIĆ w walce o Polskę WOLNĄ ---> Jeśli już, to jest przykro (niektórym może nawet trudno znieść), że Michnik może się pochwalić tylko walką o wolną Polskę ... bo resztę życia zmarnował na współpracę z komuchami i na niszczenie tego o co wcześniej walczył. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Tusk pomagał komuchom przez 16 lat 27.09.07, 19:16 etta2 napisała: > Ach ten kompleks Michnika. Boli Kaczorów ten Michnik i "Gazeta Wyborcza". Jarosław dostał kiedyś wielki "Tygodnik Solidarność" i zrobił z niego to, co najlepiej potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic Michnik sie aby chwalic moze, bo co mu więcej 27.09.07, 19:36 zostało? Prawdę już dawno wszyscy znaja, a samochwała zawsze rozweseli, rozbawi. Czy Michnik nie myśli o wyzwoleniu Kaanan? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda webaholic to od alkoholik? 27.09.07, 19:38 bo inaczej twoich bredni nie da się wytłumaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Tusk pomagał komuchom przez 16 lat 27.09.07, 17:42 1normalnyczlowiek11 napisał: "... sam współpracował z postkomunistami > w utrzymywaniu niedemokratycznych zasad funkcjonowania państwa i gospodarki. > On zapomniał kto uczestniczył w Nocnej Zmianie!!!" Tobie się (nie)normalny kierunki pop*yły. Tusk nigdy nie współpracował z komuchami ani postkomuchami. To jarkacz wespół z komuchami czystej krwi komuszej usiłują nam wprowadzić PRLbis łamiąc wszelkie zasady demokracji (centralizacja władzy, obsadzenie wszystkich mozliwych stanowisk swoimi wyznawcami, kwestionowanie wyroków sądów i TK). A ta słynna "nocna zmiana", to nic innego, jak odcięcie ryjów maciarewiczopodobnych od koryta, decyzją SEJMU. Przez 16 lat nasz kraj zmienił się całkowicie i jest to zasługą tych ludzi, którzy tego dokonali (choć oczywiście błędów nie udało się uniknąć). Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Etta, 27.09.07, 17:44 z czyimiś chorymi wizjami dyskutujesz? Nie szkoda ci czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post neobolszewik normalny w akcji:))))))))) 27.09.07, 17:45 utrzymywaniu niedemokratycznych zasad funkcjonowania państwa i gospodarki. > On zapomniał kto uczestniczył w Nocnej Zmianie!!! A czym była tzw. "nocna zmiana" jak nie zwykłym odwołaniem rządu demokratyczny sposób. PS Czy Urbański z TVP nie był wtedy przypadkiem w KLD? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek neobolszewik normalny w akcji:))))))))) 27.09.07, 18:34 trzymilionowy.post napisał: > PS Czy Urbański z TVP nie był wtedy przypadkiem w KLD? ---> Nie odmawiam nikomu prawa do błędów, lecz do trwania w błędach. Wystarczy jak mi (i sobie) odpowiesz na pytanie: W jaki sposób lustracja i dekomunizacja mogły przeszkodzić w budowie wolnego rynku, demokracji i we wstąpieniu do UE? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: neobolszewik normalny w akcji:))))))))) 27.09.07, 19:33 No przecież Olszewiki nie przeszkodziły. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Widzę,że masz problem z odpowiedzią na tak proste 27.09.07, 19:48 trzymilionowy.post napisał: > No przecież Olszewiki nie przeszkodziły. ---> ... w gruncie rzeczy pytanie i stosujesz uniki. Ja się najzwyczajniej w świecie zapytałem, czy uważasz, że Polska po 89 roku nie byłaby w stanie się rozwijać po odsunięciu byłych aparatczyków, esbeków, kapusiów, agentów od zarządzania gospodarką i czy bez nich nie dałaby rady wstąpić do UE? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Jak mam cię traktować poważnie gdy piszesz o jakie 27.09.07, 20:00 Jak mam cię traktować poważnie gdy piszesz o jakiejś mitycznej nocnej zmianie. Ten rząd i tak by upadł wcześniej czy później. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Nocną Zmianę i Układ zaliczyć do mitów? 27.09.07, 20:11 trzymilionowy.post napisał: > Jak mam cię traktować poważnie gdy piszesz o jakiejś > mitycznej nocnej zmianie. ---> Miła perspektywa, tylko komu by na tym najbardziej zależało? > Ten rząd i tak by upadł wcześniej czy później. ---> Jak każdy ... ale ile dobrego zdążyłby zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Najbardziej pomagały Kwasowi dwa konusy! 27.09.07, 18:30 Gdy namawiały PiCorów, dzisiejszych PiSiorów do głosowania na Kwasa przeciwko Wałęsie, a po wygranych wyborach wypiły za zdrowie Rolexandra duże, czerwone wino. I nie mówcie mi pisiory, że deszcz pada. Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic pamiętam Tuska marnego aktora z Nocnej zmiany 27.09.07, 19:33 marnego polityka, marnego... Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany1 Pamiętam Tomasza M. wyłudzającego publiczne 27.09.07, 19:35 pieniądze....Niech żyje pisbolszewia... Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic a pamietsz jak Chaja Bufetowa pożyczyła żydowskiem 27.09.07, 19:40 gangsterowi 100 mln dolarów z polskich banków, więdząć, ze USA stara sie o jego ekstradycje? Jako zabezpieczenie dał Polsce 10 gr!!!!!! To nie żart!!! Chaja nigdy nie upomniała sie o polskie pieniadzą kiedy ów Żyd Srul Bogatin został skazany na 15 lat za oszustwa w USA Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usmial Re: Tusk pomagał komuchom przez 16 lat 27.09.07, 19:56 "dobre" rady dla Kwaśniewskiego by lestat Autor: basia.basia 26.09.07, 21:12 "A.Kwaśniewski : Zanim zaczniemy debatować chciałbym złożyć Panu Jarosławowi Kaczyńskiemu podziękowania za Jego dotychczasową aktywność względem opcji którą reprezentuję : - za głosowanie w 1993 wraz z nami przeciwko rządowi Hanny Suchockiej co doprowadziło do upadku rządu i poprowadziło Nas do 4- letnich rządów SLD pod wodzą takich premierów jak Józek Oleksy czy Włodek Cimoszewicz - za szczególnie aktywną od 1991 roku działalność w zwalczaniu mojego głównego konkurenta Lecha Wałęsy , za palenie Jego kukieł ( moich Pan nigdy nie palił )oraz za słowa Pańskiego Brata który po wycofaniu się z kandydowania na urząd prezydenta w 1995 wzmocnił mnie słowami wypowiedzianymi 30 października 1995 , że poprze każdego kto ma szanse pokonać Lecha Wałęsę . Te 51,72 % poparcia z 1995 roku dla mnie - zawierają kilka procent , których bym NIGDY nie zdobył bez Waszej - Lecha i Jarosława aktywności na rzecz dyskredytowania Wałęsy . Bez Was Panowie nie byłbym Prezydentem Polski przez 10 lat . Prześlicznie ujął to pański brat Lech w czerwcu 2007 - A zatem, czy demokracja w Polsce była zagrożona po 1989 roku? - pada kolejne pytanie dziennikarza France 24 do Lecha Kaczyńskiego - Tak, do 1995 roku. A jeśli często mi zarzucano, mnie i mojemu bratu, że sukces Kwaśniewskiego był dla nas ulgą, to przyznam, że tak było. Ja wiem, że to spowoduje zgrzytanie zębów wielu antykomunistów polskich, że to nie jest politycznie poprawne, ale tak - przyznaję to, ponieważ uważałem, że Kwaśniewski, nawet jeśli jest człowiekiem z innej opcji politycznej niż moja, był mniejszym zagrożeniem dla demokracji, niż Wałęsa - kończy L. Kaczyński. - za 4 letnie zwalczanie każdym sposobem rządów AWS-u ( 1997- 2001 ) , pomimo że Pańska partia PC tworzyła rząd AWS , Pan odłączył się z partii i startował z list ROP w 1997 , dawał nam argumenty TKM i dyskredytował Pan niemal wszelkie działania rządu Buzka wraz z nami. Nasze bezapelacyjne zwycięstwo w 2001 roku zawiera w sobie i cząstkę Pańskiej działalności na rzecz dyskredytacji rządu Buzka. - dziś we wrześniu 2007 roku SLD jest skompromitowane „taśmami Oleksego", poważnie osłabione odejściem Leszka Millera i jego betonowego elektoratu do Samoobrony, dobite moim zachowanie na Ukrainie , gdzie walnąłem o grzdyla za dużo . Pan Panie Jarosławie wybawia nas z kłopotów , podaje pomocną dłoń pod szyldem debata , nazywa mnie Szefem i osobą dużo ważniejszą niż jakiś tam Donaldzik , przywraca nam twarz, kreuje na politycznych przeciwników a nie na polityczne trupy , legitymizuje mnie , moje SLD i wszystkich wystraszonych towarzyszy. Tak jak przez ostatnie 16 lat podaje Pan pomocną dłoń by wyciągnąć nas z kolejnej prawie beznadziejnej sytuacji - po raz kolejny dziękujemy Panu z całego serca. Bez słów wiemy jakie jest naszej debacie będzie pole boju i działania pod nazwą To Wina Platformy . Mam nadzieję na owocną i skuteczną debatę ." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=69620604 Odpowiedz Link Zgłoś