marouder11 05.10.07, 19:20 Nie licze Leszka Dlugosza, ktory z racji swojego poparcia zmieni niebawem nazwisko na Gall Anonim. PS. Panow Rosiewicza i Pietrzaka nie licze, nie sa bowiem artystami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
masuma Re: Kto ze znanych artystow popiera PiS? 05.10.07, 19:21 Cugowski. Bo mu drogę ekspresową od domu odsunęli Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Namber łan Cugowski...kto jeszcze? 05.10.07, 19:25 Krzysztof Sadowski & his (Hammond) organ Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Dwa Wojtki, w tym jeden z organem a drugi lysy.... 05.10.07, 19:31 ...stare chlopaki, na dodatek nigdy za kolnierz nie wylewaly.. Pamietam Kilara, jak w 1970 chwalil polityke kulturalna partii i panstwaa:) W jednym z archiwalnych "Pegazow" widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Anna Nehrebecka, jak sądzę 05.10.07, 20:22 I Maciej Rajzacher, chyba ze oni jeszcze bardziej 'narodowo'? Odpowiedz Link Zgłoś
mordo_ty_moja Re: Anna Nehrebecka, jak sądzę 05.10.07, 20:55 jdbad napisała: > I Maciej Rajzacher, chyba ze oni jeszcze bardziej 'narodowo'? Jestes pewna, że Rajzacher też? Trudno mi w to uwierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Anna Nehrebecka, jak sądzę 05.10.07, 20:56 Jakoś tak swego czasu czytałam jego wypowiedzi i nie bardzo mi się podobały, ale ręki nie dam sobie uciąc. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Kto ze znanych artystow popiera PiS? 05.10.07, 19:33 Gajos ostatnio stwierdzil, ze prawdziwy ARTYSTA nie powinien angazowac sie politycznie po ktorejs ze stron sporu. Wiec watek jest chyba tylko o tzw. artystach? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder I ty to piszesz placebo? 05.10.07, 19:35 ...ze artysci-polecznicy PiS to tylko tzw. artysci???!!! pla_cebo napisała: > Gajos ostatnio stwierdzil, ze prawdziwy ARTYSTA nie powinien > angazowac sie politycznie po ktorejs ze stron sporu. Wiec watek jest > chyba tylko o tzw. artystach? Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: I ty to piszesz placebo? 05.10.07, 19:39 marouder napisał: > ...ze artysci-polecznicy PiS to tylko tzw. artysci???!!! A co to ma za znaczenie czy poplecznik pis czy po czy innej sitwy? Artysta jest artysta tylko pod wzgledem talentow jakie posiada. Swietny kompozytor moze nie miec zielonego pojecia o polityce:) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder O, jak raz napisales prawde o polityce i ... 05.10.07, 19:41 ..polskim kompozytorze Kilarze:) pla_cebo napisała: > Swietny kompozytor moze nie miec zielonego pojecia o polityce:) Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: O, jak raz napisales prawde o polityce i ... 05.10.07, 19:43 marouder napisał: > ..polskim kompozytorze Kilarze:) > Specjalnie dla Ciebie wystapil kompozytor a nie rezyser:))) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Wiec Bohdan Poreba popiera PiS?Wiedzialem! 05.10.07, 19:47 pla_cebo napisała: > marouder napisał: > > > ..polskim kompozytorze Kilarze:) > > > Specjalnie dla Ciebie wystapil kompozytor a nie rezyser:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Wiec Bohdan Poreba popiera PiS?Wiedzialem! 05.10.07, 19:52 Nie wydaje mi sie. W zwiazku z faktem iz frakcja natolinczykow i pulawian jest znowu razem w lid to raczej tam skierowal swoje poparcie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Nu fur Mason sie przyda po wyborach.. 05.10.07, 19:34 ..bedzie sie go puszczac na granicach Wolackenlandu, by sie wolactwo nie rozpelzlo. karrot.pl/zrzut/bzss-nurfurmason.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Artysta popierający władzę to dworski błazen 05.10.07, 19:37 Artyści zawsze byli przeciwko panującemu porządkowi. Popieranie rządu to śmierć artystyczna, M. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Rosiewicz i Pietrzak moga se popierac... 05.10.07, 19:42 ...i tak nie sa zadnymi artystami...ale steczkowska, czyzby ja Pospieszalski wyonaczyl propisowsko? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Ziobro "słodkie usta" 05.10.07, 19:55 marouder11 napisał: > Nie licze Leszka Dlugosza, ktory z racji swojego poparcia zmieni niebawem > nazwisko na Gall Anonim. Patrząc na poczynania Ziobry 1 klasy to kabareciarz. Odpowiedz Link Zgłoś
czapka-nie-widka-online Kutz nie popiera, "artysta" Frasyniuk tez nie 05.10.07, 20:01 Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Kutz nie popiera, "artysta" Frasyniuk tez nie 05.10.07, 20:07 No wlasnie nikt nie okreslil kryteriow kto jest artysta a kto nim nie jest. Nb. Rolexandra na ten przyklad tez mozna nazwac artysta co potwierdza studenci kijowskich uczelni:) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Kto ze znanych artystow popiera PiS? 05.10.07, 20:01 Popiera, nie popiera... A kto ocenia artystów na podstawie sympatii politycznych. Mogą mieć, mogą nie mieć. Ich sprawa. Bardziej przykre jest spustoszenie, jakie zrobiła komercja i brak polityki kulturalnej, nawet odczucia takiej potrzeby. Jak żałośnie mało nowych nazwisk, które nie byłyby gwiazdką jednego sezonu, a niekwestionowanym artystą. Popatrzcie - znowu w kółko obracamy się w kręgu nazwisk z czasu PRL. Jak cholernie dużo jest do odrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Pan Kononowicz...artysta vel putra 05.10.07, 20:12 Artysta ma mi służyc swoimi umiejętnościami. Jak się nie nadaje, moze się wypchac. I artysci zawsze byli na usługach, tak naprawdę. W innym przypadku klepali biedę i stali się znani, czasami, dopiero po śmierci:( Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Pan Kononowicz...artysta vel putra 05.10.07, 20:26 jdbad napisała: > Artysta ma mi służyc swoimi umiejętnościami. Jak się nie nadaje, > moze się wypchac. Nadmiernie upraszczasz. Artyści też mają swoją wartość i pozycję niezależną od odbiorców. Towarem są sezonowe gwiazdki. Mają swój target i cenę rynkową. Czy Gajos ma target? Czy Wajda na target? Wybitni artyści od pewnego momentu sami decydują o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Pan Kononowicz...artysta vel putra 05.10.07, 20:28 Owszem, decydują, ale bez publiczności mogą sobie tylko 'podecydowac'. Bez obrazy:) I bardzo lubię Janusza Gajosa:) Odpowiedz Link Zgłoś
pana.cea to nie wyglada na poparcie tylko zyczenie 05.10.07, 21:06 powodzenia, grzecznosciowe. to roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
mahabone Re: Kto ze znanych artystow popiera PiS? 05.10.07, 20:30 pierwej należałoby definicję zapodać www.thefreedictionary.com/artist Odpowiedz Link Zgłoś
mordo_ty_moja Łukaszewicz i Błaszczyk popierali w 2005 05.10.07, 21:01 ciekawe czy jeszcze popierają teraz podobno popiera Wołlejko nazwisko znane, artystka Jolanta mniej Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n.pl Ryszard Rynkowski i Skaldowie V Villas 05.10.07, 21:08 aha i chyba tez Seweryn Krajewski bo w radiu Maryja dawał występy, Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n.pl Re: Kto ze znanych artystow popiera PiS? 05.10.07, 21:06 napewno Irena Kwiatkowska, Alicja Majewska Ewa Uryga (jazz) byc moze Cezary Pazura odkąd u Wojewódzkiego w programie stanął w obronmie Radia Maryja, być moze Natalia Niemen Dariusz Malejonek (Houk) i chyba w ogóle większosć żyjących artystów starej przedwojennej daty...dodam do tego sportowców...napewno Władysław Kozakiewicz napewno Robert Korzeniowski być moze bokser Tomek Adamek (popzrednio wspieral LPR) Odpowiedz Link Zgłoś