s-k-i-n.pl Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 21:25 masz na ten temat jakieś konkretne dane?? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 21:28 Pod kosciolem polskim pytal .. Odpowiedz Link Zgłoś
cat8cat Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 21:29 jacekm22 napisał: > Pod kosciolem polskim pytal .. ------------------------------- tam byłoby 98 % Odpowiedz Link Zgłoś
cat8cat Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 21:28 będą..to odpowiedź na dane z Irlandii ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 21:30 Bzdura! Młodzi głosują na PO! Starcy, którzy w myśl starego kawału - Szczyt bezczelności - nasr.. komuś na wycieraczkę, zapukać i poprosić o papier - głosują na PiS - nie chcą jednak jechać do Polski gdyż obawiają się eutanazji. Więc głosują na PiS ale do Polski obawiają się jechać! Odpowiedz Link Zgłoś
cat8cat Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 21:33 dlaczego Pani porannakawa20 gardzi ludźmi? skąd ta pogarda i deptanie godności człowieka ? Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 21:42 cat8cat napisał: > dlaczego Pani porannakawa20 gardzi ludźmi? skąd ta pogarda i deptanie godności > człowieka ? A mianowicie? Odpowiedz Link Zgłoś
cat8cat Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 21:45 porannakawa20 napisał: > cat8cat napisał: > > > dlaczego Pani porannakawa20 gardzi ludźmi? skąd ta pogarda i deptanie god > ności > > człowieka ? > > A mianowicie? "...Starcy, którzy w myśl starego kawału - Szczyt bezczelności - nasr.. komuś na wycieraczkę, zapukać i poprosić o papier - głosują na PiS - nie chcą jednak jechać do Polski gdyż obawiają się eutanazji. Więc głosują na PiS ale do Polski obawiają się jechać!..." Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 21:47 Wyartykułowanie obaw starców, którzy obawiają się jechać do Polski gdy z grozi im tutaj eutanazja to pogarda? Czyja? Kaczyńskich? Dlaczego Kaczyńscy to tolerują i utrzymują mimo wiedzy o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
cat8cat Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 21:50 obracasz kota ogonem :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 22:18 cat8cat napisał: > obracasz kota ogonem :)))))) W tym premier i jego brat są niezrównani. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson W końcu Polish Jokes skądś musiały się wziąść. 08.10.07, 21:49 Opisują one idealnie poziom intelektu Polonii w USA, która w tym względzie uległa amerykanizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarta.rzeczpispolita Re: Mogło być gorzej 08.10.07, 22:15 tornson napisał: > Opisują one idealnie poziom intelektu Polonii w USA, która w tym względzie > uległa amerykanizacji. Nie narzekaj. Jeszcze gorzej by było, gdyby Polonia w USA uległa p o l o n i z a c j i, wtedy poziom jej intelektu by juz sie zbiegł z poziomem intelektu Polonii w Polsce. Ale zgadzam sie z Toba - będąc w USA od 25 lat, w morde bije, jak ktos mnie nazwie "Polonia", bo ja jestem Polak zamieszkały w USA, a nie zadna tam "Polonia" - z tym plebsem nie życze sobie być utożsamiany! Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 21:50 .....W okregu konsularnym Chicago - obejmujacym takze Detroit i St.Louis w stanie Missouri - glosowalo w sumie 2770 osób.W wyborach do parlamentu w Nowym Jorku wzielo udzial 2.231 Polaków. Glosowali w czterech obwodowych komisjach wyborczych: na nowojorskim Greenpoincie, na Manhattanie, w Clark w stanie New Jersey i New Britain w Connecticut. W calych stanach Zjednoczonych glosowalo ok. 6000 osób. Poza Chicago i Waszyngtonem, Polacy glosowali jeszcze w okregach konsularnych w Nowym Jorku oraz Los Angeles.... Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 21:51 i to jest dopiero tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
przemasowski Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 21:51 ..tam może tyle być, bo nie żyją w tym gó..e co my ... wiesz co jest szczytem bezczelności ?... zagłosować na PiS i wyjechać z kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 21:55 przemasowski napisał: > ..tam może tyle być, bo nie żyją w tym gó..e co my ... wiesz co > jest szczytem bezczelności ?... zagłosować na PiS i wyjechać z > kraju... Lub zagłosować na PiS i bać się pojechać do Polski! Ci starcy z Chicago nie chcą jednak do Polski pojechać po zagłosowaniu na PiS. Niektórzy deklarują, że w Polsce nie byli od 40-tu lat. Na zebraniach Franka Spuli co to Kaczyńskiego witał myląc go z Kwaśniewskim i potem z Wałęsą - śpiewają - nie rzucim ziemi skąd nasz ród..... Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 21:56 Większym jeszcze szczytem bezczelnosci jest siedzieć tam wiele lat I WYBIERAĆ NAM PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 22:03 cassidy_i napisała: > Większym jeszcze szczytem bezczelnosci jest siedzieć tam wiele lat > I WYBIERAĆ NAM PiS. Boją się jednak wyjechać do Polski bo w razie choroby zastosują wobec nich eutanazję. Taką cichą, po polsku! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd W Stanach oszołomów nie brakuje 08.10.07, 22:08 Swego czasu w Chicago założyli oddział Bezruchu Odbudowy Polski mecenasa Olszewika. Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 22:15 W poprzednich wyborach w całych USA na PIS głosowało 2200 ludzi. Nawet jak zagłosuje 68% to będzie jakieś 3500 ludzi. Wiesz cat, gdzie możesz sobie wsadzić tę porażającą liczbę? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 08.10.07, 22:26 pit_44 napisał: > W poprzednich wyborach w całych USA na PIS głosowało 2200 ludzi. > Nawet jak zagłosuje 68% to będzie jakieś 3500 ludzi. > Wiesz cat, gdzie możesz sobie wsadzić tę porażającą liczbę? Te kilka tysięcy głosów pozwoliło kilkakrotnie wejść do Sejmu Maciorze i Olszewikowi. Obaj maja grono wyznawców w Stanach. Tamtejsza ciemnota wierzy Nocną Zmianę i ciągle uważa Olszewika za najlepszego premiera w historii Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 09.10.07, 01:16 Mylisz się. Te 3500 to raptem niecałe 0,5% głosów w Warszawie. Sam byłem zdziwiony, ale głosowanie polonii amerykańskiej nie ma prawie żadnego znaczenia dla wyników wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa W Szkocji też wysokie ;) 08.10.07, 22:32 youtube.com/watch?v=0MKtjK8H8Oo Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Dlatego postuluje przeprowadzke plemienia.. 08.10.07, 22:35 ...Wolakow na glebe amerykanskom. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarta.rzeczpispolita Re: Prosze to rozbić na poszczególne stany! 08.10.07, 22:38 Uważanie USA za jedną całosc to częsty błąd. Jak Amerykanin pojedzie np. do Rumunii i tam go okradna, to przeciez nie powie "w UE kradną", choc Rumunia nalezy do EU (chyba sie nie myle?), tylko powie "w Rumunii kradną". Podobnie nie nalezy mówić "Polacy w USA", tylko trzeba powiedzieć o których Polaków specyficznie chodzi, z jakich stanów. USA pod wieloma wzgledami przypomina EU - pewne rzeczy sa we wszystkich stanach USA takie same - podobnie jak we wszystkich krajach-członkach EU. Na przykład, we wszystkich stanach USA jest ta sama waluta (w EU tez tak w koncu będzie), podrózuje sie swobodnie miedzy stanami (EU to juz czesciowo wprowadzono), i tak dalej. Ale pewne rzeczy w roznych stanach pozostają bardzo rózne. Zatem, na przykład, "Polonia" zamieszkała w Washington, D.C., i ta zamieszkała w NYC, czy w Chicago, to niebo a ziemia. Jak ja przyjechałem do USA przed ćwierc wiekiem i usłyszałem polska mowe, to zaraz do takich ludzi sie z entuzjazmem odzywałem. Ale szybko mi ten obyczaj przeszedł, bo w dziewięciu przypadkach na 10 załowałem później, ze w ogóle otworzyłem pysk. Teraz to już "wybiórczo" zdradzam, ze jestem Polakiem, jak słyszę, że jacys ludzie rozmawiaja po polsku. W Chicago nigdy. A na wyciągu narciarskim, na przyklad - zawsze. Ja, prawde mówiac, dziwię sie, że TYLKO 68% tzw. "Polonusów" chce głosowac na PiS.Sądziłem ,że to bedzie powyżej 90%. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Prosze to rozbić na poszczególne stany! 08.10.07, 23:39 czwarta.rzeczpispolita napisał: > Ja, prawde mówiac, dziwię sie, że TYLKO 68% tzw. "Polonusów" chce głosowac na> PiS.Sądziłem ,że to bedzie powyżej 90%. Niektórzy do dziś myślą, że Prezydentem RP jest Kwaśniewski i Wałęsa. Oficjalnie podają to do wiadomości myląc Kaczyńskiego z poprzednikami podczas oficjalnego powitania. Kaczyński o mało zemdlał! Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 09.10.07, 01:23 Amerykańska Polonia jest generalnie mocno oderwana od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: 68% poparcia dla PiS-u w USA 09.10.07, 01:50 Popierają swoich. Wystarczy popatrzeć na polonie amerykańską na występach w Polsce. Posłuchać ich polszczyny... Odpowiedz Link Zgłoś