14.10.07, 23:02
Zapewne myślicie nad tym jak ulepszyć budżet. Moim zdaniem dobrym sposobem na
to są takie same reklamy takie jak umieszcza w swoich video TVN24 na
www.tvn24.pl. Przed większością video musimy koniecznie obejrzeć reklamę, co
nie jest to uciążliwe. Myślę, że jeśli poprawa budżetu będzie równała się
ulepszeniu programu to spokojnie możecie umieszczać reklamy przed każdą
częścią programu i nikt nie będzie miał wam tego za złe. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ara Re: Reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 00:27
      Spadaj, sam se oglądaj reklamy ...
      • t_mac1 Re: Reklamy 15.10.07, 15:11
        Jak jesteś taki mądry to sam sobie stwórz program i zobaczymy czy bez żadnych
        funduszy dasz radę go utrzymać. Cały świat toczy się wokół reklam. Uważasz, że
        p. Lis ma płacić z własnej ręki za utrzymanie programu? Coś za coś... Ja tylko
        sugeruje w jaki sposób mogą poprawić budżet, bo chcę aby ten program trwał
        wiecznie:)
        • Gość: reklamozerca Re: Reklamy IP: *.net136.okay.pl 15.10.07, 15:18
          jakby dzieki temu program rozrosl sie pod katem lokalu, bogatszej scenografii, lepszej strony www, trwania, ilosci zapraszanych gosci - to jedziemy z tymi reklamami.
          • t_mac1 Re: Reklamy 15.10.07, 17:01
            Gość portalu: reklamozerca napisał(a):

> jakby dzieki temu program rozrosl sie pod katem lokalu, bogatszej scenografii,
            > lepszej strony www, trwania, ilosci zapraszanych gosci - to jedziemy z tymi rek
            > lamami.

Takie podejście mi się podoba. Właśnie o to mi powyżej chodziło. Coś za coś.
            Reklamy za lepszy program!
            • Gość: reklamorzerca Re: Reklamy IP: 194.29.178.* 15.10.07, 18:10
              Jestem za poprawą budżetu programu poprzez reklamy w strumieniu
              video. To też podniesie widownię, jak się roz-reklamuje program.
              Nadal wiele ludzi nie wie, że pan Tomasz Lis "nadaje" w Internecie.
              Może tez dostaniemy do ściągnięcia progam w rozdzielczości "PAL" tak
              jak w zwykłym telewizorze !!!
        • Gość: Jakub Re: Reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 21:34
          A ty z drzewa zlazłeś? Myslisz, że Agory nie stać na produkcję programu? No
          proszę Cię bez przesady.
          Chcą sobei powstawiać banery dookoła niech powstawiają, ale nie do streamu który
          już teraz wymaga przeciągnięcia kilkudziesięciu MB w średniej jakości ... mam
          jeszcze dodatkowo ciągnąć "reklamy"? Dziękuję ... pozbyłem się z domu telewizora
          między innymi po to, żeby się odciąć od tego co się dzieje w "mediach wizualnych".

W każdym razie opdpowiadanie im żeby wstawili reklamy do streamu jest
          strzelaniem do własnej bramki (jeśli jesteś tylko widzem), lub nędzną prowokacją
          (jeśli wręcz na przeciwko).
          • Gość: Piotr S-S Re: Reklamy IP: *.ghnet.pl 15.10.07, 21:47
            Reklama w tle.
            1. [tj. pod logo Co z Polska?]
            2. Kontynuowanie z napojami "Nałęczowianka, Cola, itp."
            3. Reklama jak pasek tvn (scroll)

Jestem przeciw reklamie przed oglądaniem.
          • t_mac1 Re: Reklamy 15.10.07, 22:16
            Nie rozumiemy się do końca. Oczywiście nie wątpię w to, że Agora ma pieniądze na
            program i nie jeden raz o tym pisałem w innych wątkach. Jednak kilkakrotnie
            wypowiadała się na ten temat produkcja, która ubolewała z powodu chudego budżetu.
            • Gość: Jakub Re: Reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 23:01
              A co mają mówić? Taka ich rola :D
              Umówmy się, że w budżecie takiej produkcji jest tylko JEDEN element który jest
              drogi i jest to pensja pana Tomasza, która oczywiście mu się należy.
              Byłby drugi czyli opłata za łącze, ale ta pozycja jest pomijalna jak widać nie
              stanowi problemu dla koncernu, skoro nawet nie próbuje się z P2P i uwolnieniem
              contentu, co z zasady zwiększyłoby dostepność materiału jednocześnie obniżając
              koszty dystrybucji.

Ja traktuję całą sprawę jako duży ale jednak eksperyment koncernu, badanie
              rynku, ale bez niepotrzebnej reklamy, żeby serwery jak najrzadziej jęczały z
              niemocy. Eksperyment który ma wykazać podatność ludzi na tę formę "telewizji".
              Pomysł jest doskonały, realizacja dobra, popularność trudno ocenić z pozycji
              widza, wiadomo tyle, że grupa docelowa jest raczej ograniczona do tych którzy
              nei mają wstrętu do Agory, czyli heh ... tych dobrych :D.
              To zresztą pewnie z punktu widzenia autorów programu pewnie największy minus, bo
              mówi się do ludzi którzy myślą podobnie, czyli nie wpływa się zbytnio na
              społeczeństwo, bo Ci na których warto wpłynąć tego nie widzą.

Wracając do kosztów, cała reszta czyli sprzęt umożliwiający wyprodukowanie
              strumienia to może być:
              - 1 kamera DV
              - 1 dowolny komputer w stylu pentium 4 3.0GHz do przygotowania streamu
              (pociecia, zmontowania, doklejenia plansz reklamowych i ponownego pociecia na
              odcinki)
              - światło (3-4 reflektory)

Dodatkowo
              kilka osób obsługi technicznej które i tak są pewnie na etacie...

produkcja narzeka na cienki budżet bo tak sie zachowuje kazda firma. Szczegolnie
              jesli tu chca wyjsc na "dobrych panów" ... ktoś marudzi, że to i siamto do
              poprawki, a oni "ael budżet" i sprawa zamknięta. Tak to się robi, ale to nie
              usprawiedliwia pomysłów WIDZÓW na zaserwowanie im (widzom) reklamo śmieci w
              streamie, który w dodatku musieliby przez własne łącza przeciągnąć.

Sie nagadałem :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka