Gość: boss Hugo IP: *.biaman.pl 22.07.03, 18:14 "Lubi poezję Tadeusza Różewicza ("on jest debeściak" - mówi). Hobby: podróże i kolekcjonowanie butelek czerwonego wina." Sam tez jest debesciak. Nie syf. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktoś Re: Sylwetka Michała Tobera IP: *.orlowiec.net / 192.168.1.* 22.07.03, 18:15 B... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macant Sylwetka Michała Tobera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 18:17 to dziwne,ale jest to jedyny jak na razie człowiek SLD o którym nic nic można powiedzieć, ani dobrego,ani złego.Sam nie wiem dlaczego ,ale jest to ewenement w polskiej polityce.Ps: bardzo dziwna sprawa, ale zapewne niedługo sie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Sylwetka Michała Tobera 22.07.03, 18:27 Gość portalu: macant napisał(a): > to dziwne,ale jest to jedyny jak na razie człowiek SLD o którym > nic nic można powiedzieć, ani dobrego,ani złego. Oj chyba można. Zeznania Sellina przed kś. Sellin o rozmowie z Toberem: "Mianowicie jako były rzecznik rządu chciałem go po prostu zapytać, i to zrobiłem, to był 15 stycznia 2002 r., jak się czuje jako rzecznik rządu w sytuacji, kiedy od początku grudnia do 15 stycznia, przy bardzo surowej zimie, zamarzło w Polsce więcej osób niż w czasie zimy 1998/1999, kiedy ja byłem rzecznikiem rządu, a wtedy z tego powodu SLD wywoływało straszliwe awantury w stosunku do rządu Jerzego Buzka, że to jego wina, rządu wina, że ludzie zamarzają na ulicach w wyniku surowej zimy. Tymczasem okazało się, że tej zimy 2001/2002 ludzi zamarzło jeszcze przed końcem tej zimy o wiele więcej niż w czasach rządu Jerzego Buzka... I on mi wtedy na to odpowiedział: Panie ministrze, tak do mnie powiedział, właśnie na tym polega profesjonalizm polityczny nas i brak profesjonalizmu politycznego obecnej opozycji, bo myśmy taką piękną informację potrafili wykorzystać, a obecna opozycja nie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Hugo takich debesciakow tam wielu IP: *.biaman.pl 22.07.03, 18:37 > > Oj chyba można. Zeznania Sellina przed kś. Sellin o rozmowie z Toberem: > > "Mianowicie jako były rzecznik rządu chciałem go po prostu zapytać, i to > zrobiłem, to był 15 stycznia 2002 r., jak się czuje jako rzecznik rządu w > sytuacji, kiedy od początku grudnia do 15 stycznia, przy bardzo surowej zimie, > zamarzło w Polsce więcej osób niż w czasie zimy 1998/1999, kiedy ja byłem > rzecznikiem rządu, a wtedy z tego powodu SLD wywoływało straszliwe awantury w > stosunku do rządu Jerzego Buzka, że to jego wina, rządu wina, że ludzie > zamarzają na ulicach w wyniku surowej zimy. Tymczasem okazało się, że tej zimy > 2001/2002 ludzi zamarzło jeszcze przed końcem tej zimy o wiele więcej niż w > czasach rządu Jerzego Buzka... > I on mi wtedy na to odpowiedział: Panie ministrze, tak do mnie powiedział, > właśnie na tym polega profesjonalizm polityczny nas i brak profesjonalizmu > politycznego obecnej opozycji, bo myśmy taką piękną informację potrafili > wykorzystać, a obecna opozycja nie." > debesciak, nie mowilem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Smerf Re: Sylwetka Michała Tobera IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 19:15 > Oj chyba można. Zeznania Sellina przed kś. A co to jest kś. ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomocny Re: Sylwetka Michała Tobera IP: 66.207.104.* 22.07.03, 19:18 Gość portalu: papa Smerf napisał(a): > > A co to jest kś. ?? Krutki śledzik ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ki a korekta gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 18:25 po pierwsze, w 1993 SLD wygralo z prawica (AWS jeszcze nie bylo) - i to dlatego Tober sie zapisal do tej partii i to dlatego byl izolowany (powiedzmy). a po drugie, to ten tekst jest sprzed 2 lat - teraz MT ma lat juz 28... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomocny Re: Sylwetka Michała Tobera IP: 66.207.104.* 22.07.03, 18:37 Fajny zyciorys, tylko zapomnieli o kilku aferach, w ktorych mial przyjemnosc ... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Sylwetka Michała Tobera 22.07.03, 19:28 Miller się zabezpiecza. Jak w sprawie nowej ustawy znowu trzeba będzie komisję śledczą powołać Tober przynajmniej języka w gębie nie zapomnia, jak ta ciamajda Łopacki. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Sylwetka Michała Tobera 22.07.03, 20:14 Podaję za onetem: "Jak dowiedziała się nieoficjalnie PAP od polityków SLD, Tober nie był pierwszym kandydatem na sekretarza stanu w ministerstwie kultury. Objęcie tego stanowiska zaproponowano rzecznikowi Sojuszu i szefowi sejmowej komisji kultury Jerzemu Wenderlichowi, który jednak nie zgodził się na tę propozycję." Pamiętam jak prorokowaliśmy tutaj, że Wunderbar zostanie wynagrodzony za to jak zeznawał przed komisją sekretarzostwem w MK. Co się stało? Odpowiedz Link Zgłoś
buzek2 0.76% to niewiele, ale moze to tylko nieuctwo autora? 22.07.03, 20:38 Mlody a juz taki czerwony??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomocny 0.76% to niewiele! IP: 66.207.104.* 22.07.03, 21:10 Moze to i niewiele, ale wszystko zalezy czy sie pije szybko i co przekasza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torek Re: Sylwetka Michała Tobera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.03, 20:46 a teraz będzie pichcił ustawę medialną Swoją drogą jest jednym z niewielu, któremu udaje się przebić przez beton SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomocny Tobera und Zeitz afera! IP: 66.207.104.* 23.07.03, 15:00 Gość portalu: boss Hugo napisał(a): > "Lubi poezję Tadeusza Różewicza ("on jest debeściak" - mówi). > Hobby: podróże i kolekcjonowanie butelek czerwonego wina." A na podroze potrzebna jest kasa, hehe ... swoja droga, to myslalem ze woli blizszego mu ideowo Broniewskiego? No ale oni dzisiaj to socjaldemokraci ... Odpowiedz Link Zgłoś