Dodaj do ulubionych

Sylwetka Michała Tobera

IP: *.biaman.pl 22.07.03, 18:14
"Lubi poezję Tadeusza Różewicza ("on jest debeściak" - mówi).
Hobby: podróże i kolekcjonowanie butelek czerwonego wina."

Sam tez jest debesciak. Nie syf.
Obserwuj wątek
    • Gość: ktoś Re: Sylwetka Michała Tobera IP: *.orlowiec.net / 192.168.1.* 22.07.03, 18:15
      B...
    • Gość: macant Sylwetka Michała Tobera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 18:17
      to dziwne,ale jest to jedyny jak na razie człowiek SLD o którym
      nic nic można powiedzieć, ani dobrego,ani złego.Sam nie wiem
      dlaczego ,ale jest to ewenement w polskiej polityce.Ps: bardzo
      dziwna sprawa, ale zapewne niedługo sie zmieni.
      • minderbinder1 Re: Sylwetka Michała Tobera 22.07.03, 18:27
        Gość portalu: macant napisał(a):

> to dziwne,ale jest to jedyny jak na razie człowiek SLD o którym
        > nic nic można powiedzieć, ani dobrego,ani złego.

Oj chyba można. Zeznania Sellina przed kś. Sellin o rozmowie z Toberem:

"Mianowicie jako były rzecznik rządu chciałem go po prostu zapytać, i to
        zrobiłem, to był 15 stycznia 2002 r., jak się czuje jako rzecznik rządu w
        sytuacji, kiedy od początku grudnia do 15 stycznia, przy bardzo surowej zimie,
        zamarzło w Polsce więcej osób niż w czasie zimy 1998/1999, kiedy ja byłem
        rzecznikiem rządu, a wtedy z tego powodu SLD wywoływało straszliwe awantury w
        stosunku do rządu Jerzego Buzka, że to jego wina, rządu wina, że ludzie
        zamarzają na ulicach w wyniku surowej zimy. Tymczasem okazało się, że tej zimy
        2001/2002 ludzi zamarzło jeszcze przed końcem tej zimy o wiele więcej niż w
        czasach rządu Jerzego Buzka...
        I on mi wtedy na to odpowiedział: Panie ministrze, tak do mnie powiedział,
        właśnie na tym polega profesjonalizm polityczny nas i brak profesjonalizmu
        politycznego obecnej opozycji, bo myśmy taką piękną informację potrafili
        wykorzystać, a obecna opozycja nie."
        • Gość: boss Hugo takich debesciakow tam wielu IP: *.biaman.pl 22.07.03, 18:37

>
          > Oj chyba można. Zeznania Sellina przed kś. Sellin o rozmowie z Toberem:
          >
          > "Mianowicie jako były rzecznik rządu chciałem go po prostu zapytać, i to
          > zrobiłem, to był 15 stycznia 2002 r., jak się czuje jako rzecznik rządu w
          > sytuacji, kiedy od początku grudnia do 15 stycznia, przy bardzo surowej
          zimie,
          > zamarzło w Polsce więcej osób niż w czasie zimy 1998/1999, kiedy ja byłem
          > rzecznikiem rządu, a wtedy z tego powodu SLD wywoływało straszliwe awantury w
          > stosunku do rządu Jerzego Buzka, że to jego wina, rządu wina, że ludzie
          > zamarzają na ulicach w wyniku surowej zimy. Tymczasem okazało się, że tej
          zimy
          > 2001/2002 ludzi zamarzło jeszcze przed końcem tej zimy o wiele więcej niż w
          > czasach rządu Jerzego Buzka...
          > I on mi wtedy na to odpowiedział: Panie ministrze, tak do mnie powiedział,
          > właśnie na tym polega profesjonalizm polityczny nas i brak profesjonalizmu
          > politycznego obecnej opozycji, bo myśmy taką piękną informację potrafili
          > wykorzystać, a obecna opozycja nie."
          >

debesciak, nie mowilem?
        • Gość: papa Smerf Re: Sylwetka Michała Tobera IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 19:15
          > Oj chyba można. Zeznania Sellina przed kś.

A co to jest kś. ??
          • Gość: Pomocny Re: Sylwetka Michała Tobera IP: 66.207.104.* 22.07.03, 19:18
            Gość portalu: papa Smerf napisał(a):

>
            > A co to jest kś. ??

Krutki śledzik ...
    • Gość: ki a korekta gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 18:25
      po pierwsze, w 1993 SLD wygralo z prawica (AWS jeszcze nie
      bylo) - i to dlatego Tober sie zapisal do tej partii i to
      dlatego byl izolowany (powiedzmy).
      a po drugie, to ten tekst jest sprzed 2 lat - teraz MT ma lat
      juz 28...
    • Gość: Pomocny Re: Sylwetka Michała Tobera IP: 66.207.104.* 22.07.03, 18:37
      Fajny zyciorys, tylko zapomnieli o kilku aferach, w ktorych mial przyjemnosc ...
    • kataryna.kataryna Re: Sylwetka Michała Tobera 22.07.03, 19:28
      Miller się zabezpiecza. Jak w sprawie nowej ustawy znowu trzeba będzie komisję
      śledczą powołać Tober przynajmniej języka w gębie nie zapomnia, jak ta ciamajda
      Łopacki.
    • basia.basia Re: Sylwetka Michała Tobera 22.07.03, 20:14
      Podaję za onetem:

"Jak dowiedziała się nieoficjalnie PAP od polityków SLD, Tober
      nie był pierwszym kandydatem na sekretarza stanu w
      ministerstwie kultury. Objęcie tego stanowiska zaproponowano
      rzecznikowi Sojuszu i szefowi sejmowej komisji kultury Jerzemu
      Wenderlichowi, który jednak nie zgodził się na tę propozycję."

Pamiętam jak prorokowaliśmy tutaj, że Wunderbar
      zostanie wynagrodzony za to jak zeznawał przed
      komisją sekretarzostwem w MK.
      Co się stało?
    • buzek2 0.76% to niewiele, ale moze to tylko nieuctwo autora? 22.07.03, 20:38
      Mlody a juz taki czerwony???
      • Gość: Pomocny 0.76% to niewiele! IP: 66.207.104.* 22.07.03, 21:10
        Moze to i niewiele, ale wszystko zalezy czy sie pije szybko i co przekasza!
    • Gość: torek Re: Sylwetka Michała Tobera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.03, 20:46
      a teraz będzie pichcił ustawę medialną
      Swoją drogą jest jednym z niewielu, któremu udaje się przebić przez beton SLD.
    • Gość: Pomocny Tobera und Zeitz afera! IP: 66.207.104.* 23.07.03, 15:00
      Gość portalu: boss Hugo napisał(a):

> "Lubi poezję Tadeusza Różewicza ("on jest debeściak" - mówi).
      > Hobby: podróże i kolekcjonowanie butelek czerwonego wina."

A na podroze potrzebna jest kasa, hehe ... swoja droga, to myslalem ze woli
      blizszego mu ideowo Broniewskiego? No ale oni dzisiaj to socjaldemokraci ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka