dr.krisk Re: Maciarewicz - informatyk! 17.11.07, 22:19 Przepraszam - poszło bez tekstu: Czytam o oczom nie wierzę: "Macierewicz powiedział, że na komputerach Komisji Weryfikacyjnej nie dało się kopiować twardych dysków." Niesamowite - oto są dyski niemożliwe do skopiowania!!! Nobel dla Macierewicza subito! Porażająca głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie 18.11.07, 00:29 No właśnie nie da się skopiowac czegoś, czego nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
sztudent1 Moherom wszystko wmówisz 17.11.07, 22:38 przecież ichniejszy elektorat nie wie nawet co to dysk twardy, więc im sieczkę sprzedaje, albo sam jest głupszy jest niż ustawa przewiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Może oni wierzą... 17.11.07, 22:41 .. że jak dysk jest twardy, to nie można się do niego włamać? Ale powalił mnie Antek tym oświadczeniem. Kto powołał go na to stanowisko? Taki mały, gruby.. jak mu było.... Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Maciarewicz - informatyk! 17.11.07, 22:44 Czy możesz podać , źródło tego cytowanego wyimka ? Bo nie pochodzi on zapewne z "Computer World'u, Entera czy innego informatycznego periodyku ? Poza tym, doprawdy ciekawe, że taki tekst jest w stanie Cię tak podekscytować ;-)), bardziej niz nasza "narodowa kopanina" ;- )) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk To prawda! 17.11.07, 22:50 camille_pissarro napisał: > Czy możesz podać , źródło tego cytowanego wyimka ? Voila' wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4681926.html >Poza tym, doprawdy ciekawe, że taki tekst jest w stanie > Cię tak podekscytować ;-)), bardziej niz nasza "narodowa kopanina" ;- > )) To prawda. Tak samo zareagowałbym, gdyby pani minister zdrowia ogłosiła że dzieci przynoszą bociany. Są granice niekompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: To prawda! 17.11.07, 22:56 Wiesz, dla niektórych GW jest nie tylka jedna z opinii ale nawet i wyrocznią ;-)), dla mnie i to na szczęście jeden z dzienników ( nie chce wtrącać makaronizmów w postaci brand'ów ) na wolnym rynku prasy w RP ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk O! 17.11.07, 22:58 Niesamowite! Nie chcę wtrącać makaronizmów, ma penso che hai sbagiliato :) Znaczy, Szalony Antek nic takiego nie powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika moze pliki siedzialy na serwerze, a pismatolki uzy 17.11.07, 23:01 waly workstations (jak to jest po polsku?), to wtedy by twardzieli nie bylo. Chociaz nadal mozna skopiowac z serwera. Ktos wie wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usmial Re: O! pewnie skrót myślowy to był. 17.11.07, 23:08 powiedzial, powiedzial. Na własne uszy słyszałem i na własne oczy widziałem we własnej telewizornii. Doprawdy, niektórzy mają manię prześladowczą na tle wyborczej. A może tvn zmanipulował? ; ;) Odpowiedz Link Zgłoś
h.c.baron Re: O! pewnie skrót myślowy to był. 17.11.07, 23:15 kon.by.sie.usmial napisał: > powiedzial, powiedzial. Na własne uszy słyszałem i na własne oczy > widziałem we własnej telewizornii. > Doprawdy, niektórzy mają manię prześladowczą na tle wyborczej. > > A może tvn zmanipulował? ; > ;) w tvpis nie było ,to znaczy ,że nie było i już. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usmial Re: O! pewnie skrót myślowy to był. 17.11.07, 23:20 powiedział, że dyski były tak zabezpieczone, że nie dało się tam włożyć żadnego pendrajwa ani nic i że nie dało się ich kopiować. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Do twojego sztambucha... 17.11.07, 23:00 Inny brand: www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=67866 Może być? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Do twojego sztambucha... 17.11.07, 23:05 Mam wymieniać kolejne , bo wyliczanka na tych dwóch się nie skończyła ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk No właśnie.... 17.11.07, 23:07 Wierzy nasz Szalony Antek w niekopiowalne dyski, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: No właśnie.... 17.11.07, 23:11 A po cholere Antek ma wiedzieć, co to takiego "ghost" jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Ja też wielu rzeczy nie wiem.... 17.11.07, 23:19 .. no to się na ich temat nie wypowiadam. W przeciwieństwie do Antka - on uwielbia paplać o tym co mu rozszalala wyobraźnia wyprodukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Ja też wielu rzeczy nie wiem.... 17.11.07, 23:20 Jak wiekszość historyków - vide Michnik, Geremek - mam wymieniać dalej ? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk A proszę bardzo... 17.11.07, 23:23 camille_pissarro napisał: > Jak wiekszość historyków - vide Michnik, Geremek - mam wymieniać > dalej ? ;-)) Czy oni wypowiadają się na temat możliwości kopiowania dysków? Możliwości budowy perpetuum mobile? Płaskości Ziemi? Jakbyś coś na ten temat wiedział, to daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: A proszę bardzo... 17.11.07, 23:28 Owszem w zapodanych tematach owszem sa wstzrmięźliwie ;-)), ale np. już w kwestii zagrożenia Polski pełzającym "Coup d'tate " mieli wiele do powiedzenia i co ciekawe przede wszystkim nie w kraju tylko u swych "towarzyszy" ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil kazda powazna firma ma zabezpieczenia przed kopiow 17.11.07, 23:26 anie danych z twardych dyskow dr.krisk napisał: > Czytam o oczom nie wierzę: > "Macierewicz powiedział, że na komputerach Komisji Weryfikacyjnej > nie dało się kopiować twardych dysków." Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 O żeż!... :)) 17.11.07, 23:03 Na świecie firmy informatyczne wydają całe wagony pieniędzy na badania i wdrożenie w produkcję nosnika który będzie zapewniał niezniszczalność danych. A tu się okazuje że cała ta forsa została zmarnowana, bo maciora juz dawno taki nośnik wynalazła!:) Dyski z nieusuwalnym zapisem, to trzeba natychmiast patentować!:) Absolutny kamień milowy i przewrót w archiwizacji i przechowywaniu informacji!:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
h.c.baron Re: Dlaczego nie doceniamy geniuszu antka? 17.11.07, 23:10 ross128 napisał: > Na świecie firmy informatyczne wydają całe wagony pieniędzy na badania i > wdrożenie w produkcję nosnika który będzie zapewniał niezniszczalność danych. A > tu się okazuje że cała ta forsa została zmarnowana, bo maciora juz dawno taki > nośnik wynalazła!:) Dyski z nieusuwalnym zapisem, to trzeba natychmiast > patentować!:) Absolutny kamień milowy i przewrót w archiwizacji i przechowywani > u > informacji!:)))) > > Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: Dlaczego nie doceniamy geniuszu antka? 17.11.07, 23:14 Jak się człowiek zastanowi co jeszcze maciora w swej genialności może wymyśleć to się nieswojo robi:) Taki McGuyver z papierowego kubeczka, stojaka na sztućce, dwóch mentosów i instrukcji do gry "Monopoly" umiał zrobić czołg, ale kudy mu tam do antka!. Temu strach dać pół szklanki wody i szczyptę cukru, bo może z tego zmontować głowicę termojądrową... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil kopiowanie to cos innego niz usuwanie 17.11.07, 23:15 ross128 napisał: > nośnik wynalazła!:) Dyski z nieusuwalnym zapisem Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: kopiowanie to cos innego niz usuwanie 17.11.07, 23:18 Nie daje się zrobić kopii - znaczy domena magnetyczna jest trwała, czyli nieusuwalna. To jest kurde sensacja na skalę światową! Patrzymy na narodziny wielkiego wynalazku!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil wystarczy zaplombowac pudło pozbawione USB 17.11.07, 23:20 ross128 napisał: > Nie daje się zrobić kopii Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 o kurde!:) 17.11.07, 23:28 Mamy kolejnego guru informatycznego:))) A jak bysiu w takim razie robiono np. backupy danych zanim wprowadzono standard universal serial bus?:) Kolo mnie stoi i mruga lampkami metalowa skrzyneczka na ktorej buja sie server SQL. Nie ma nawet usb, z wyjsc jedno ps/2 i rs'a - a własnie spróbowałem - kopiuje się dane z hdd az miło via sieć:) Czyzbym tym razem ja dokonał jakiegoś epokowego wynalazku?:) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil wyobraz sobie pudlo bez wyjsc albo dostep do pudl 17.11.07, 23:31 a zabezpieczony plombą ross128 napisał: > Nie ma nawet usb, z wyjsc jedno ps/2 i rs'a - a Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 tak, niezwykle użyteczny taki komp:) 17.11.07, 23:33 bez wyjść:) Jak się go używa? Jako przycisk do papieru?:) Skąd wiadomo ze jeszcze działa, lub działa poprawnie skoro nie ma wyjścia danych? I jak plomba wpływa na zapis magnetyczny na dysku twardym?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil uzywasz klawiatury 17.11.07, 23:34 ross128 napisał: > bez wyjść:) Jak się go używa? Odpowiedz Link Zgłoś