Gość: hero IP: *.icpnet.pl 08.08.03, 21:22 Przestań Glempiasty ściemniać i podziel się z biednymi tymi bogactwami, które twój kościół zagarnął przez wieki, a szczególnie ostatnio. Znowu będziemy płacić na kapelanów - o zgrozo!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Arki Duszpasterze bezrobotnych IP: 62.94.13.* 08.08.03, 21:46 I pewnie najłatwiej na kapelana bezrobotnych oddelegować jakiegoś zakonnika (ślubował ubóstwo i posłuszeństwo) bo to może rozwiązać nie jeden a dwa problemy: po pierwsze – powołanie duszpasterza bezrobotnych; po drugie – zbędną (dla kogo?) dyskusję o wynagrodzeniu za, bądź co bądź, trudną pracę. A może też liczyć się będzie na wdzięczność pokornego zakonnika, za okazane mu zaufanie kleru diecezjalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Duszpasterze bezrobotnych IP: *.net.autocom.pl 09.08.03, 00:19 Gość portalu: Arki napisał(a): > I pewnie najłatwiej na kapelana bezrobotnych oddelegować > jakiegoś zakonnika (ślubował ubóstwo i posłuszeństwo. Takiego jak Rydzyk czyli z doświadczeniem w klasztorach żeńskicch, niemieckich. Od razu należy ustalić % zł od kwoty jaką państwo przeznacza na pomoc bezrobotnym. Kapelani muszą mieć urzędy dobrze wyposażone, supersamochody itd. Propnuję 10%, a tam gdzie bezrobocie jest wielkie to 15%. Bezrobotni mają mało to bez różnicy czy będą mieli mniej...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: Duszpasterze bezrobotnych IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 22:36 Panie Prymasie! Bywając czsami w kościołach słyszałem ,że pański Bóg jest wszechmocny czy nie wartałoby zwrócić się ze sprawą permanentnego bezrobocia do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
laik [...] 08.08.03, 23:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Duszpasterze bezrobotnych IP: *.prem.tmns.net.au 09.08.03, 07:45 towariszcz boh czeka zeby sie wierchownyj soviet zebral i zatwierdzil. Gość portalu: ateista napisał(a): > Panie Prymasie! Bywając czsami w kościołach słyszałem ,że pański > Bóg jest wszechmocny czy nie wartałoby zwrócić się ze sprawą > permanentnego bezrobocia do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Duszpasterze bezrobotnych IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:30 Gość portalu: ateista napisał(a): > Panie Prymasie! Bywając czsami w kościołach słyszałem ,że pański > Bóg jest wszechmocny czy nie wartałoby zwrócić się ze sprawą > permanentnego bezrobocia do niego. moze pozabierac komuchom majatki i rozdac bezrobotnym?/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCHEWKA [...] IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 08.08.03, 23:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytak Jeszcze jedna metoda wyludzania szmalu ! Hanba IP: *.proxy.aol.com 08.08.03, 23:27 Odpowiedz Link Zgłoś
laik Re: Jeszcze jedna metoda wyludzania szmalu ! Hanb 08.08.03, 23:36 Za to wiadomo jakie środowisko ma kapelana. Środowisko Admina Forum GW... Niech będzie pochwalony... Qrwa w mordę i nożem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Towarzyszu laiku-slediku partia wstydzi się za Was IP: 195.205.230.* 08.08.03, 23:42 Odpowiedz Link Zgłoś
laik Re: Towarzyszu laiku-slediku partia wstydzi się z 08.08.03, 23:51 Może i by wstydziła się za mnie jakbym do niej należał. A za ciebie twój tatuś w czarnej sukience się nie wstydzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Należy powołać duszpasterza laików w Suwałkach! IP: 195.205.230.* 08.08.03, 23:55 Odpowiedz Link Zgłoś
laik Re: Należy powołać duszpasterza laików w Suwałkac 09.08.03, 00:01 Zbytek łaski. Nie mam w zwyczaju utrzymywać darmozjadów... PS. Nie Suwałki, chociaż blisko - kolego z kółka rolniczego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Przepraszam mieszkańców Suwałk. IP: 195.205.230.* 09.08.03, 00:07 laik napisał: > Zbytek łaski. Nie mam w zwyczaju utrzymywać darmozjadów... > > PS. Nie Suwałki, chociaż blisko - kolego z kółka rolniczego... Odpowiedz Link Zgłoś
laik Re: Przepraszam mieszkańców Suwałk. 09.08.03, 00:11 Nie musisz. W wakacje to różni do nich piszą i przyjeżdżają. Nawet gorsi od ciebie się zdarzają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Należy powołać duszpasterza laików w Suwałkac IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:31 podobno jak suwalki zostaly gmina to wprowadzono zakaz jezdzenia furmankami po miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Jeszcze jedna metoda wyludzania szmalu ! Hanb IP: *.net.autocom.pl 09.08.03, 00:34 laik napisał: > Za to wiadomo jakie środowisko ma kapelana. > Środowisko Admina Forum GW... > Niech będzie pochwalony... > Qrwa w mordę i nożem.. Laiku- pionierem był Głudź. Też laik, ale wojskowy, dlatego od razu został generałem. Kościół na wojsku wypraktykował, że to świetna fucha to kapelaństwo. No i polecieło.. Oj, gdyby głupota dostała skrzydeł i pofrunęła daaaleko z kościelnymi...i nie wróciła. Wysłuchaj nas Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Jeszcze jedna metoda wyludzania szmalu ! Hanb IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:32 powinno byc wysluchaj nas Leszku Millerze ty bogu nasz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Duszpasterze głupich? czy biednych? IP: *.net.autocom.pl 09.08.03, 00:09 Musi być w Polsce źle jeżeli dzieją się takie absurdalne sprawy jak duszpasterz bezrobotnych, gdyż: 1. ksiądz jest studnią bez dna do wyciągania pieniędzy 2. dusz pasterzem jest ksiądz od osób zmarłych nie biednych 3. co jeszcze Rokita powinien zrobić anty:polskiego, ludzkiego czy wrednego by Polacy znowu wiedzieli, że 2+2=4, a nie tyle ile chce okrutna polityka kościelna. Nie przypuszczałam, że księża katoliccy są do tego stopnia źli by inwigilować nawet bezrobotnych. Ta bieda będzie jeszcze biedniejsza. Czy wobec takiej sytuacji należy pomagać bezrobotnym? Nie - bo zbogacą się ci, którzy mają obrzydliwie dużo i to niezasłużenie czyli księża. Oj! gdyby głupota bezrobotnych miała skrzydła to fruwała bu jak ...orlica!! Odpowiedz Link Zgłoś
laik Re: Duszpasterze głupich? czy biednych? 09.08.03, 00:14 Gość portalu: alicja napisał(a): > 1. ksiądz jest studnią bez dna do wyciągania pieniędzy No i wreszcie jakiś geniusz się trafił na forum! Ach, cóż za celna myśl - do głowy by nam tu nie przyszła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Duszpasterze głupich? czy biednych? IP: *.net.autocom.pl 09.08.03, 00:22 laik napisał: > Gość portalu: alicja napisał(a): > > > 1. ksiądz jest studnią bez dna do wyciągania pieniędzy > > No i wreszcie jakiś geniusz się trafił na forum! > Ach, cóż za celna myśl - do głowy by nam tu nie przyszła! Wyczuwam, że odezwał się ksiądz. Jeśli tak to raczej milcz bo wiem, że się wstydzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Duszpasterze głupich? czy biednych? IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:35 nie ma za co Alo...ty pewnie z Nowej Huty..a wiadomo Nowa Huta to zemsta Bieruta!!!...do budy! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Re: Duszpasterze głupich? czy biednych? 09.08.03, 00:16 Gość portalu: alicja napisał(a): > Nie przypuszczałam, że księża katoliccy są do tego stopnia źli > by inwigilować nawet bezrobotnych. Ta bieda będzie jeszcze > biedniejsza. Czy wobec takiej sytuacji należy pomagać > bezrobotnym? Nie - bo zbogacą się ci, którzy mają obrzydliwie > dużo i to niezasłużenie czyli księża. Oj! gdyby głupota > bezrobotnych miała skrzydła to fruwała bu jak ...orlica!! I kto tu głupi? Bo nie bezrobotni... orlico! A bezrobotni powinni zorganizować się. Cieszę się, że Prymas widzi też tę potrzebę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Duszpasterze głupich? czy biednych? IP: *.net.autocom.pl 09.08.03, 00:25 Niech się organizują się, a nie ośmieszają i dezorganizują. Modły za bezrobotnych nie muszą być przy kiędzu od bezrobotnych. Och, gdyby głupota....jak orlica. Tak, tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Zgadzam się z tow. alicją. IP: 195.205.230.* 09.08.03, 00:30 Pragnę w imieniu partii oświadczyć, że rozpoczynamy modły za bezrobotnych w komitetach wojewódzkich SLD d.PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Zgadzam się z tow. alicją. IP: *.net.autocom.pl 09.08.03, 00:41 Gość portalu: SLD-UPek napisał(a): > Pragnę w imieniu partii oświadczyć, że rozpoczynamy modły za bezrobotnych w > komitetach wojewódzkich SLD d.PZPR. Przyłączę się do Ciebie. Mam jednak problem. Z SLD znam młodych co nie znają pzpr. Przyda się do tych modłów katechizm wojskowy napisany przez dawnego pzpr'owca, oraz jako wzór katechizmu dla bezrobotnych. Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Emil i Milimetr już nie są członkami. IP: 195.205.230.* 09.08.03, 00:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Emil i Milimetr już nie są członkami. - moga byc IP: *.prem.tmns.net.au 09.08.03, 07:49 MINISTRANTAMI. Kosciol K lubi wszelka swolocz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Zgadzam się z tow. alicją. IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:38 wiadomo kto to byli ci komunisci..pracowali u pana na folwarku i gnoj wyrzucali...jestes corka paroba alicju!...pani blochowiak to pewnie wasz niedoscigniony wzor...i tak jak na czlonka SLD bardzo ynteligentna... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Orla logika 09.08.03, 00:32 Gość portalu: alicja napisał(a): > Niech się organizują się, a nie ośmieszają i dezorganizują. > Modły za bezrobotnych nie muszą być przy kiędzu od bezrobotnych. > Och, gdyby głupota....jak orlica. Tak, tak! Gonisz w piętkę... orlico! Czy jeśli Prymas mówi o potrzebie integrowania się bezrobotnych, to bezrobotni ośmieszają się? Widać daleko mi do orłów, bo nie rozumiem tej logiki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Prymas mówi, a kiedy da? IP: *.net.autocom.pl 09.08.03, 00:56 Niech zamilknie prymas na temat kapelanów, odda majątek, który niesłusznie zagarnął od państwa i nadal bierze. Np: opłata na KUL, którą daje rząd przekaże bezrobotnym, bo wierni dają wielkie pieniądze na KUL, odda mienie za symboliczną zł zabrane i przeznaczy na nowe miejsca pracy, odda około 100mln corocznie zabieranej niesłusznie kwoty odszkodowawczej za utracone mienie po 45r bo mienie już od 1990 r jest większe niż było przed 39 r. RP będzie biednieć!!! bo kolejni kapelani to wielki i to podwójny koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Bezrobotni chcą pracy, a nie datków 09.08.03, 01:06 Nie oczekuję od Kościoła niczego materialnego. Prymas Glemp zresztą niczego takiego nie obiecał. Powiedział natomiast rzeczy ważkie, których polityczni manipulatorzy nie zakrzyczą. Są po prostu za mali... Nie chce mi się powtarzać tego, co moim zdaniem w wypowiedzi Prymasa jest najważniejsze. Napisałem to w innym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=7358698&a=7364272 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Bezrobotni chcą pracy, a nie datków IP: *.net.autocom.pl 09.08.03, 04:00 pan_bezrobotny napisał: > Nie oczekuję od Kościoła niczego materialnego. Prymas Glemp zresztą niczego > takiego nie obiecał. Nigdy żaden ksiądz nie da nic materialnego. Taka jest wstrętna natura nawet młodych księży, a nawet kks.Pieronek tak uważa. Trzeba działać by kościelni zwrócili bezprawnie i bezopamiętania przejmowane nienależne im mienie. Tego jest już taki ogrom, że jego zwrot zlikwiduje biedę w Polsce, oddłuży służbę zdrowia, podreperuje naukę. A równocześnie zlikwiduje bezrobocie. Opieka kapelańska to dodatkowe koszty i dodatkowa bieda. Wyciągnie beznamiętnie niejeden wdowi grosz poprzez pielgrzymki itp. Księża i polityka kościelna przekroczyli w tym miejscu barierę dźwiękui. Oczekuj właśnie by kościół działał zgodnie z nauką Jezusa, a nie Glempa, Rydzyka czy jakiegoś bezkarnego pedofila. Żądaj wielkiego wsparcia materialnego bo to jest nasza krwawica, która powinna służyć milionom ludzi w RP nie garstce z Kk i Watykanu. Tymczasem to jest polskie piekło pod płaszczem wiary. To zrodziło bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Ciąg dalszy... 09.08.03, 09:43 ... orlego rozumowania! Gość portalu: alicja napisał(a): > Tymczasem to jest > polskie piekło pod płaszczem wiary. To zrodziło bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Ciąg dalszy... IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:41 ona jest jastrzebiem albo sokolem...a wiadomo te ptaki mozgow nie maja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Bezrobotni chcą pracy, a nie datków IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:41 a co dal wasz Meller i Kwach??/...30% bezrobocie!..pogonic ta swolocz na Ukraine tam skad przyszli..tatarskie pomioty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prymas mówi, a kiedy da? IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:40 tak..tak...rozliczani beda komunisci co nakradli przez te wszystkie lata...powsadza sie do wiezienia to sie bydlo oduczy zlodziejstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Duszpasterze głupich? czy biednych? IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:36 Gość portalu: alicja napisał(a): > Niech się organizują się, a nie ośmieszają i dezorganizują. > Modły za bezrobotnych nie muszą być przy kiędzu od bezrobotnych. > Och, gdyby głupota....jak orlica. Tak, tak! jak nie chcesz to nie musisz sie modlic...mozesz isc do cerkwi ukrainskiej porozmawiac sobie z rezunami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak - katolik Re:Jaka pensja dla duszpasterza? IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 09.08.03, 17:53 W każdym Urzędzie Pracy duszpasterz na etacie. Kto za to zapłaci? My! Z naszych podatków. Co wieceij pensja ta obnizy fundusz pomocy bezrobotnym. nie wazne sprawy materialne lecz duchowe. Polak - katolik Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Goebbelsowska metoda 09.08.03, 18:18 Gość portalu: Polak - katolik napisał(a): > W każdym Urzędzie Pracy duszpasterz na etacie. Kto za to > zapłaci? My! Z naszych podatków. Co wieceij pensja ta obnizy > fundusz pomocy bezrobotnym. Najwyraźniej mocodawcy polityczni uznali, że trzeba powtarzać tę bzdurę - aż ludzie uwierzą... Nie liczy się sens, ani prawdopodobieństwo, ale liczba powtórzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Goebbelsowska metoda IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:43 przykladem jest bezmozgowiec Ala...a za czyje pieniadze siedza zlodzieje z SLD...dostaja panstwowa kase i jeszcze kradna...wiadomo jak idzie zle to zwalic na kosciol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Duszpasterze głupich? czy biednych? IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:34 a moze by fruwala jak ukrainski sokol...zrobic z tym komuszym bydlem porzadek to bedzie dobrze i kasa sie zajdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Ważka wypowiedź Prymasa 09.08.03, 01:12 Właściwie nie od rzeczy będzie wklejenie tu tego, co napisałem w innym wątku. Może trochę pokrzyżuje to szyki manipulatorom? Moim zdaniem warto zwrócić uwagę na kilka elementów wypowiedzi Prymasa. Powiedział on o "bezradności struktur państwowych, które szarpią się w strukturach partyjnych". Czy nie wskazuje to, że nie należy liczyć na szybkie zajęcie się tym problemem przez państwo? Przynajmniej nie wcześniej, niż wyzwolimy je z gorsetu partyjniactwa... Tylko czy wyzwolimy? Prymas powiedział też "Ważne jest, by bezrobotni integrowali się", a także zadeklarował pomoc Kościoła w tym integrowaniu. Czyż nie jest to dla nas, bezrobotnych, wskazanie kierunku działania? Cóż innego możemy robić w sytuacji, gdy państwu obojętny jest biologiczny byt jednej piątej jego obywateli? Każdy z nas oczywiście może i powinien szukać pracy. I robimy to, ale przecież nasze indywidualne wysiłki nie usuną makroekonomicznych przyczyn tej tragedii. Może to zrobić tylko państwo, a gdy tego nie robi, to należy zorganizować się i przypomnieć mu jego obowiązki wobec społeczeństwa. Lub po prostu odebrać władzę obecnie rządzącym i dać ją tym, którzy będą zdecydowani wprowadzić gospodarkę polską na tory wzrostu. Bo tylko wtedy znikną przyczyny bezrobocia... Prymas powiedział w końcu, że Kościół będzie uparcie domagał się od państwa działań na rzecz zmniejszenia bezrobocia - aby "zorganizowane państwo widziało, że musi znaleźć sposoby na ten problem". Ja osobiście uważam, że istnieje pilna potrzeba wielostronnego domagania się tego od państwa. I bardzo cieszę się, że Kościół będzie jedną z tych domagających się stron! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Ważka wypowiedź Prymasa IP: *.dyn.optonline.net 09.08.03, 05:30 pan_bezrobotny napisał: > Właściwie nie od rzeczy będzie wklejenie tu tego, co napisałem w innym wątku. > Może trochę pokrzyżuje to szyki manipulatorom? > > Moim zdaniem warto zwrócić uwagę na kilka elementów wypowiedzi Prymasa. > > Powiedział on o "bezradności struktur państwowych, które szarpią się w > strukturach partyjnych". Czy nie wskazuje to, że nie należy liczyć na szybkie > zajęcie się tym problemem przez państwo? Przynajmniej nie wcześniej, niż > wyzwolimy je z gorsetu partyjniactwa... Tylko czy wyzwolimy? > > Prymas powiedział też "Ważne jest, by bezrobotni integrowali się", a także > zadeklarował pomoc Kościoła w tym integrowaniu. Czyż nie jest to dla nas, > bezrobotnych, wskazanie kierunku działania? Cóż innego możemy robić w sytuacji, > > gdy państwu obojętny jest biologiczny byt jednej piątej jego obywateli? Każdy z > > nas oczywiście może i powinien szukać pracy. I robimy to, ale przecież nasze > indywidualne wysiłki nie usuną makroekonomicznych przyczyn tej tragedii. Może > to zrobić tylko państwo, a gdy tego nie robi, to należy zorganizować się i > przypomnieć mu jego obowiązki wobec społeczeństwa. Lub po prostu odebrać władzę > > obecnie rządzącym i dać ją tym, którzy będą zdecydowani wprowadzić gospodarkę > polską na tory wzrostu. Bo tylko wtedy znikną przyczyny bezrobocia... > > Prymas powiedział w końcu, że Kościół będzie uparcie domagał się od państwa > działań na rzecz zmniejszenia bezrobocia - aby "zorganizowane państwo widziało, > > że musi znaleźć sposoby na ten problem". Ja osobiście uważam, że istnieje pilna > > potrzeba wielostronnego domagania się tego od państwa. I bardzo cieszę się, że > Kościół będzie jedną z tych domagających się stron! O czym tu tutaj gosciu pieprzysz,ze sie tak wyraze. Ten,przyglupawy zreszta Glemb postawil na pierwszym miejscu przyczyne bezrobocia,jakoby ludzie nie chcieli pracowac;to poprostu kpina!!! To,ze on nic nie robi,i nie wiem dlaczego zostal tak wysokim dostojnikiem ale tam wszytsko idzie po fachu,to nie oznacza,aby mogl tak ponizac ludzi. Czlowiek,ktory stracil prace,jest zrozpaczony zwykle, i jakakolwiek mozliwosc jej zdobycia jest dla niego wartoscia niewyobrazalnie wielka,gdyz decyduje spowrotem o jego przydatnosci spolecznej,no i w koncu zarobkach,dzieki ktorym moze realizowac wogole cokolwiek. Jak wogole mozna tak mowic o ludziach;to sa zapewne jacys ludzie marginesu, ktorzy nigdy nie pracowali i pracowac nie beda!Tutaj zas jest mowa o bezrobociu czyli o tych,ktorzy mieli prace i ja stracili,a maja na swej glowie rodziny. Zawsze uwazalem tego Glemba za czlowieka dosc ograniczonego umyslowo, on jak go zaczepia dzennikarze,to ani be ani me;jego inteligencja wydaje mi sie na poziomie czlowieka zupelnie prymitywnego;i jak taki czlowiek moze byc na takim stanowisku i zabierac wogole glos w tych sprawach. Oczywiscie,ze on ma wszystko tam napisane i czyta tylko jak automat;to poprostu wstyd,ze Polska musi wogole zwracac uwage na tego typu ludzi, co jest jej juz zupelnym osmieszeniem w oczach swiata. Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Ważka wypowiedź Prymasa - HA!HA!HA! IP: *.prem.tmns.net.au 09.08.03, 08:06 pan_bezrobotny napisał: > Właściwie nie od rzeczy będzie wklejenie tu tego, co napisałem w innym wątku. > Może trochę pokrzyżuje to szyki manipulatorom? > > Moim zdaniem warto zwrócić uwagę na kilka elementów wypowiedzi Prymasa. > > Powiedział on o "bezradności struktur państwowych, które szarpią się w > strukturach partyjnych". Czy nie wskazuje to, że nie należy liczyć na szybkie > zajęcie się tym problemem przez państwo? Przynajmniej nie wcześniej, niż > wyzwolimy je z gorsetu partyjniactwa... Tylko czy wyzwolimy? pan Glemp "dyplomatycznie" przyczepia sie do rzadzacego obozu. > > Prymas powiedział też "Ważne jest, by bezrobotni integrowali się", a także > zadeklarował pomoc Kościoła w tym integrowaniu. Czyż nie jest to dla nas, > bezrobotnych, wskazanie kierunku działania? Cóż innego możemy robić w sytuacji, czyli, chlopaki, chodzcie do nas, a jak nas bedzie wiecej to komune napierd..my > > gdy państwu obojętny jest biologiczny byt jednej piątej jego obywateli? Każdy z jak gladko polknales komunistyczna propagande. od kiedy PARTA TO PANSTWO? Panstwu (cokolwiek by to nie znaczylo) nie zalezy na cierpieniu obywateli, to rzdzaca grupa kryminalistow olewa wszystko, interesujac sie wylacznie kasa. Podstawowa rzecz w kraju nadwislanskim. > > nas oczywiście może i powinien szukać pracy. I robimy to, ale przecież nasze > indywidualne wysiłki nie usuną makroekonomicznych przyczyn tej tragedii. to wypier.. wszystkich eks-komuchow, pseudorolnikow z PSL, wprowadzcie KAPITALIZM!!!!!! Wystarczylo pare lat po 89 roku i w sklepach znowu jest towar, przestancie regulowac gospodarke zza biurka sekretarza SLD/PSL, wypier.. tyck komisarzy, dajcie ludzion prowadzic interesy. Ile forsy pochlania utrzymanie calej biurokracji of powiatu do rzadu? PO CO? Może > to zrobić tylko państwo, a gdy tego nie robi, to należy zorganizować się i > przypomnieć mu jego obowiązki wobec społeczeństwa. Lub po prostu odebrać władzę > > obecnie rządzącym i dać ją tym, którzy będą zdecydowani wprowadzić gospodarkę > polską na tory wzrostu. Bo tylko wtedy znikną przyczyny bezrobocia... > no, mowisz jak zdrowy i madry czlowiek. Dokladnie tak, ale nie zapomnijcie odebrac im to co nakradli lub zawlaszczyli przez uwlaszczenie. Zmuscie ich do ujawnienia, w jaki sposob doszli do takich majatkow? > Prymas powiedział w końcu, że Kościół będzie uparcie domagał się od państwa > działań na rzecz zmniejszenia bezrobocia - aby "zorganizowane państwo widziało, > > że musi znaleźć sposoby na ten problem". Ja osobiście uważam, że istnieje pilna > > potrzeba wielostronnego domagania się tego od państwa. I bardzo cieszę się, że > Kościół będzie jedną z tych domagających się stron! Niech sie Kosciol odpierdoli od rzadu/panstwa. Jest rozdzial Kosciola od panstwa zapisany w konkordacie. Czy Kosciol i hierarchia by tolerowali wtracanie sie rzadu do spraw kosciola? Czy kosciol dopuszcza do wypowiedzi krytycznych - na przyklad moralnego i sadowego traktowania zboczncow i pijakow wsrod biskopow? Jestem szczesliwy, ze juz nie musze chodzic do kosciola, moi rodzice sa pogrzebani i ja nic od tych skorwysynow nie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Polityczny charakter wypowiedzi Prymasa 09.08.03, 09:41 Gość portalu: to ja napisał(a): > Niech sie Kosciol odpierdoli od rzadu/panstwa. Jest rozdzial > Kosciola od panstwa zapisany w konkordacie. Czy Kosciol i > hierarchia by tolerowali wtracanie sie rzadu do spraw kosciola? Wypowiedź Prymasa ma charakter polityczny, a nie religijny. To oczywiste! Tym większa jest jej waga, że Prymas zdecydował się na jej udzielenie mimo rozdziału Kościoła i państwa. Kościół nigdy zresztą nie uciekał przed odegraniem politycznej roli w chwilach o kluczowym znaczeniu dla narodu. Jestem bardzo zadowolony, że Prymas uznał za stosowne wypowiedzieć się na temat bezrobocia, bo jest to właśnie problem podstawowy w dzisiejszej Polsce. To przecież ni mniej ni więcej sprawa bytu biologicznego jednej piątej narodu... A państwa, które tego problemu nie zauważa, zwyczajnie nie poważam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Polityczny charakter wypowiedzi Prymasa IP: *.net.autocom.pl 09.08.03, 14:39 pan_bezrobotny napisał: > Gość portalu: to ja napisał(a): > > Niech sie Kosciol odpierdoli od rzadu/panstwa. Jest rozdzial > > Kosciola od panstwa zapisany w konkordacie. > > Wypowiedź Prymasa ma charakter polityczny, a nie religijny. To oczywiste! To oczywiste, że nie należy jej słuchać i nie wolno się do niej stosować bo to jest polityka. Tak trzymać proszę księdza. Ten kto żyje z kwesty i nie płaci nie ma prawa do wypowiadanie się w imieniu bezrobotnych. Jak święciliście i błogosławili krzykaczy pseudozwiązkowych 80-81 i później, że dzisiaj ludzie głodują. Glemp niech już lepiej milczy. Głowa kościoła polskiego bez autorytetu, to nam wystarczy by zwątpić w jego politykę. Trzeba bezrobotnym oddać to co ich zubożyło. To rola KK w Polsce bo majątek narodowy jest u Glempa i jego podwładnych.Kapelani bezrobotnych! jak śmiecie tak powiększać polską biedę swoim zaistnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny I znów orlica wydała głos... 09.08.03, 15:32 Gość portalu: alicja napisał(a): > pan_bezrobotny napisał: > > > Wypowiedź Prymasa (...) > > To oczywiste, że nie należy jej słuchać i nie wolno się do niej stosować bo to > jest polityka. Czyżby zajmowanie się polityką przez bezrobotnych było zabronione? > Tak trzymać proszę księdza. Ten kto żyje z kwesty i nie płaci > nie ma prawa do wypowiadanie się w imieniu bezrobotnych. Twoje enuncjacje byłyby nawet zabawne jako... hmm... przejawy orlego rozumowania, gdyby jednak nie stanowiły prymitywnych manipulacji. Nie jestem księdzem, orlico, a pracy nie mogę znaleźć już 20 miesięcy. Zostałem zarejestrowany w Powiatowym Urzędzie Pracy, z którego przez 6 miesięcy otrzymywałem głodowy zasiłek. Od 14 miesięcy nie mam i tego. Mimo usilnego poszukiwania pracy w ciągu ostatniego roku zdołałem zawrzeć jedną umowę zlecenie, która w ciągu 6 tygodni pozwoliła mi zarobić 315 zł. I Ty piszesz mi, ze nie wolno mi zastosować się do politycznego wezwania Prymasa o integrowanie się bezrobotnych! W sytuacji, gdy jakże mocno zintegrowani politycy z obozu rządzącego mają w dupie i bezrobocie, i bezrobotnych! > Trzeba bezrobotnym > oddać to co ich zubożyło. To rola KK w Polsce bo majątek narodowy jest u > Glempa i jego podwładnych.Kapelani bezrobotnych! jak śmiecie tak powiększać > polską biedę swoim zaistnieniem. To wyjątkowo podła manipulacja. Kościół katolicki w żaden sposób nie jest odpowiedzialny za ten nabrzmiały problem społeczny, jakim jest bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: I znów orlica wydała głos... IP: *.net.autocom.pl 09.08.03, 17:19 Kościół jest odpowiedzialny za zubożenie społeczeństwa polskiego i państwa polskiego. Życzę Ci byś znalał pracę. Zwracaj się do Boga, a wysłucha Cię. Od wielu lat mam pretensję do kleru polskiego, że jest bezduszny. Teraz jest jeszcze niezasłużenie, obrzydliwie bogaty.Ja nie prowokuję ale patrzę i widzę. Argument obrzydliwości: pielgrzymki naszego Papieża. Okradziono rencistów i emerytów by sfinansować jedną z nich. Gdzie Glemp ma honor i serce? Czy nie wiedział jak zubożeje wielu Polaków. Czy ma obowięzek chrześcijański względem ludzi biednych i chorych. Tak. Czy wypełnia go. Nie. Bardzo cenię naszego Papieża, a naszych księży nie.! I nie występuję przeciwko kościołowi, do którego uczęszczam. Popatrz szerzej,tupnij nogą i poczuj się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Re: I znów orlica wydała głos... 09.08.03, 18:01 Gość portalu: alicja napisał(a): > Kościół jest odpowiedzialny za zubożenie społeczeństwa polskiego i państwa > polskiego. Przecież to jest śmieszne. Nie widzisz tego? > Życzę Ci byś znalał pracę. Zwracaj się do Boga, a wysłucha Cię. Za życzenia dziękuję. Modlił się jednak nie będę. Jestem indyferentny religijnie. > Od wielu lat mam pretensję do kleru polskiego, że jest bezduszny. Twoje prawo mieć pretensję. Tylko dlaczego ta pretensja powoduje u Ciebie zniekształcanie widzenia? Bo w tym przypadku Glemp bynajmniej nie wykazał się bezdusznością. Czego nie mogę powiedzieć o pożal się Boże "dyskutantach" tu obecnych, ani o władzach państwowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: I znów orlica wydała głos... IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:48 a pilegrzymki kwacha na Ukraine?...a latanie na zjazdy SLD panstwowymi samolotami i na koszt podatnika...zapomnialas o tym powiedziec bezmozgowcu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Polityczny charakter wypowiedzi Prymasa IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:47 Rozliczyc komune...pozabierac majatki....dac bezrobotnym..bedzie dobrze!...te szkodniki niczego sie nie naucza jak nie dostana od szlachcica kijem po plecach..tylko kijem ta swolocz uczyc!...do gnoju tak jak wasi ojcowie i dziadowie gnoj wyrzrucali tak i wy tylko do tego sie nadajecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Ważka wypowiedź Prymasa - HA!HA!HA! IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:44 i tak trzeba zrobic..nap..dolimy komune i na pewno sie poprawi...won na Ukraine bydlo komunistyczne tam wasze miejsce i korzenie!!!...wschodnia swolocz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonom Jaka pensja dla duszpasterzy bezrobotnych? IP: *.mega.tmns.net.au 09.08.03, 05:28 I kto ja bedzie placil? Bezrobotni sie zrzuca czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kato - l- pik Re: Jaka pensja dla duszpasterzy bezrobotnych? IP: 217.97.140.* 09.08.03, 08:14 Gość portalu: ekonom napisał(a): > I kto ja bedzie placil? Bezrobotni sie zrzuca czy jak? Wycięto moja wypowiedz wiec pisze jeszcze raz. W Katolandzie nie potzreba nam wiecej CZARNYCH DUP na państwowych poosadach. Tu chodzi o to aby dosrtać sie do Biur Pracy /o zgrozo jescze ich tam nie ma!/ My ci damy prace. Najpierw społecznie pokażesz co potrafisz pracujac za przysłowiowa sycha kromke chleba /jak BÓG Przykazał/ i szklanke wody /nikt nie bedzie sie bawiła w zamiane wody na wino/ na budujacej sie parafii, a potem..........okaze sie ze nie chodzileś na msze, nie lizałes dupy proboszczowi, nie zapłodniłes w tym czasie swojej kobiety albo należysz do innej wiary. Więc wiadomo NICI z Twojej roboty.Teraz możesz nawet latac tuz naf chodnikiem i gówno to kogo bchodzi. Polacy obudżcie sie!!!Patrzcie jak mace czarnej sekty katolickiej zalewaja nasz kraj!!! Juz są wszędzie w SZKOLACH,INTERNATACH,UCZELNIACH, WIĘZIENIACH A NAWET W POLICJI /na niezłej pensji/ Ile juz zabrali a ile jeszcze majażądań za "przysłowiową złotówkę". A wy Panowie w Rządzie wybrani przez Naród w demokratycznych wyborach dajecie soba manipulować jak marionetki. Nie po to Naród Was wybrał, abyscie trzęśli gaciami przed Klerem. Utnijcie raz na zawsze ich zapędy,bo doprowadzicie do takiej sytuacji jak w Irlandii. Cholera wczoraj w nocy jeszcze ten wpis był a dzisiaj juz wycieto??? Po co to forum? Przeciez nikogo nie obraziłem ...pisze prawdę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Jaka pensja dla duszpasterzy bezrobotnych? IP: *.dyn.optonline.net 09.08.03, 08:27 Gość portalu: Kato - l- pik napisał(a): > Gość portalu: ekonom napisał(a): > > > I kto ja bedzie placil? Bezrobotni sie zrzuca czy jak? > > Wycięto moja wypowiedz wiec pisze jeszcze raz. > W Katolandzie nie potzreba nam wiecej CZARNYCH DUP na państwowych poosadach. Tu > > chodzi o to aby dosrtać sie do Biur Pracy /o zgrozo jescze ich tam nie ma!/ > My ci damy prace. Najpierw społecznie pokażesz co potrafisz pracujac za > przysłowiowa sycha kromke chleba /jak BÓG Przykazał/ i szklanke wody /nikt nie > bedzie sie bawiła w zamiane wody na wino/ na budujacej sie parafii, a > potem..........okaze sie ze nie chodzileś na msze, nie lizałes dupy > proboszczowi, nie zapłodniłes w tym czasie swojej kobiety albo należysz do > innej wiary. Więc wiadomo NICI z Twojej roboty.Teraz możesz nawet latac tuz > naf chodnikiem i gówno to kogo bchodzi. > Polacy obudżcie sie!!!Patrzcie jak mace czarnej sekty katolickiej zalewaja nasz > > kraj!!! > Juz są wszędzie w SZKOLACH,INTERNATACH,UCZELNIACH, WIĘZIENIACH A NAWET W > POLICJI /na niezłej pensji/ > Ile juz zabrali a ile jeszcze majażądań za "przysłowiową złotówkę". > A wy Panowie w Rządzie wybrani przez Naród w demokratycznych wyborach dajecie > soba manipulować jak marionetki. Nie po to Naród Was wybrał, abyscie trzęśli > gaciami przed Klerem. > Utnijcie raz na zawsze ich zapędy,bo doprowadzicie do takiej sytuacji jak w > Irlandii. > Cholera wczoraj w nocy jeszcze ten wpis był a dzisiaj juz wycieto??? > Po co to forum? Przeciez nikogo nie obraziłem ...pisze prawdę!!! Nie martw sie,te czarne barany juz niedlugo pojda tam gdzie jest ich miejsce. Nic nie trwa wiecznie,i chyba oni szczegolnie powinni o tym wiedziec. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Jaka pensja dla duszpasterzy bezrobotnych? IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:50 tak..tak..pojda czerwone osly stamtad skad przyszli..won na ukraine nieroby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !?! Re: Bezrobotnego najłatwiej dopaść IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.03, 13:21 Bezrobotnego najłatwiej dopaść. On jest taki bezbronny. A na marginesie: poczytajcie:SERWIS NEWSLETTEROWY PORTALU GAZETA.PL _____________________________________________ Informacje dnia Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki pedofilii wśród księży Amerykańscy prawnicy przypomnieli dokument Watykanu nakazujący ukrywanie przypadków molestowania seksualnego i pedofilii wśród księży. Nie jest jasne, czy dokument z 1962 r. przestał obowiązywać dwie dekady temu, czy dopiero w zeszłym roku 08-08-2003 23:26 afp, kai, dp www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1613637.html?nltxx=856991&nltdt=2003-08-09-04-04 Biedni ci księża ... Kiedy cała machina watykańska przestała ich ukrywać - to się dopiero muszą nakombinować, aby sobie pogwałcić dzieci ! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Re: Bezrobotnego najłatwiej dopaść 09.08.03, 16:04 Gość portalu: !?! napisał(a): > Bezrobotnego najłatwiej dopaść. On jest taki bezbronny. Rozumiem, że dążysz do takiego zwekslowania dyskusji, aby w odbiorze społecznym zamazać to, co powiedział Prymas. Robisz to jednak prymitywnie i nieudolnie. Każdy, kto czytał informację o spotkaniu Prymasa z przedstawicielami Ruchu Obrony Bezrobotnych, wie, że Prymas bezrobotnych wsparł, a nie "dopadł" czy zaatakował "bezbronnych". Podaję link dla wygody osób, które nie czytały tej informacji: www1.gazeta.pl/kraj/1,34308,1612919.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch Re: Duszpasterze bezrobotnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.03, 15:03 Nie tylko chlebem żyje bezrobotny, ale .......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROLL Re: Duszpasterze bezrobotnych IP: *.poczta.wroclaw.pl / 10.148.0.* 09.08.03, 16:16 A O JAKICH STRUKTURACH PAŃSTWOWYCH KSIĄDZ PRYMAS MÓWI? TO ZA NASTANIA SOLIDARNOŚCI NASTAŁO BEZROBOCIE.NIECHĘĆ NIEKTÓRYCH DO PRACY?-CHYBA TYCH W CZARNYCH KIECKACH.ZA CZYJE PIENIĄDZE BĘDZIE FINANSOWANA POSŁUGA DLA BEZROBOTNYCH? ZA PAŃSTWOWE? NA CZYM TA POSŁUGA BĘDZIE POLEGAĆ? CIESZCIE SIĘ BEZROBOTNI-ULŻY WAM JAK CHOLERA. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Jakie struktury państwowe? 09.08.03, 16:45 Gość portalu: TROLL napisał(a): > A O JAKICH STRUKTURACH PAŃSTWOWYCH KSIĄDZ PRYMAS MÓWI? Prymas powiedział o "strukturach państwowych, które szarpią się w strukturach partyjnych". Czy to nie jest dla Ciebie jasne? Bo dla mnie tak... Strukturę państwową, której powinnością jest opracowanie polityki gospodarczej eliminującej bezrobocie jako problem społeczny, stanowi przede wszystkim rząd. Czy naprawdę uważasz, że rząd Millera nie szarpie się w strukturach partyjnych? Naprawdę nie słyszałeś np. o "grupie trzymającej władzę" i aferze starachowicko- kieleckiej, czy nie chcesz słyszeć? Obecne władze państwowe wielokrotnie już pokazały, jakie są ich rzeczywiste priorytety. Niestety, nie ma wśród nich działania na rzecz rozwiązania polskiego problemu numer 1, jakim jest bezrobocie. Nadszedł już czas, aby rządzącemu wciąż ugrupowaniu odebrać władzę w państwie. Mogą to zrobić właśnie bezrobotni. Są w stanie tego dokonać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Duszpasterze bezrobotnych IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:51 tak SOlidarnosc wszystkiemu winna!..a moze komuszy mozgu przez 50 lat komuny jest jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasyx Prawdziwa pomoc kosciola IP: 213.25.168.* 09.08.03, 18:19 Kosciol najlepiej pomoze bezrobotnym ulegajac samorozwiazaniu. Koscioly przeznaczyc na kasyna i domy publiczne. Nakreci to polska gospodarke i bedzie dobrze. Ksiezy wyslac na Ksiezyc albo jeszcze dalej (szkoda Ksiezyca). Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Re: Prawdziwa pomoc kosciola 09.08.03, 18:22 Gość portalu: Kasyx napisał(a): > Kosciol najlepiej pomoze bezrobotnym ulegajac samorozwiazaniu. Koscioly > przeznaczyc na kasyna i domy publiczne. Nakreci to polska gospodarke i bedzie > dobrze. Ksiezy wyslac na Ksiezyc albo jeszcze dalej (szkoda Ksiezyca). To nie bezrobotni potrzebują tu pomocy... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Prawdziwa pomoc kosciola IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:53 Gość portalu: Kasyx napisał(a): > Kosciol najlepiej pomoze bezrobotnym ulegajac samorozwiazaniu. Koscioly > przeznaczyc na kasyna i domy publiczne. Nakreci to polska gospodarke i bedzie > dobrze. Ksiezy wyslac na Ksiezyc albo jeszcze dalej (szkoda Ksiezyca). bardziej pasowalyby komitety centralne sld..pogonic to bydlo na wschod...najlepiej niech wroca do swoich korzeni na Ukrainie...panowie szlachta beda wiedzieli jak to bydlo tresowac! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny do ficina 09.08.03, 23:00 Spasuj! Robisz złą robotę! Tu trzeba bardziej finezyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: do ficina IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 23:09 pan_bezrobotny napisał: > Spasuj! Robisz złą robotę! Tu trzeba bardziej finezyjnie. nie zgodze sie z toba...trzeba im przypominac skad przybyli i jakie sa ich chamskie korzenie...ojciec pracowal kiedys w urzedzie zanim nie uciekl do Stanow..opowiadal mi ze wiekszosc tych komunistow ma korzenie wschodnie...co zreszta jest prawda..wystarczy popatrzec na ich chamskie nazwiska..taka jest moja opinia i jej nie zmienie! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny do ficina nieco więcej :) 09.08.03, 23:38 Gość portalu: ficino napisał(a): > pan_bezrobotny napisał: > > > Spasuj! Robisz złą robotę! Tu trzeba bardziej finezyjnie. > > nie zgodze sie z toba...trzeba im przypominac skad przybyli i jakie sa ich > chamskie korzenie...ojciec pracowal kiedys w urzedzie zanim nie uciekl do > Stanow..opowiadal mi ze wiekszosc tych komunistow ma korzenie wschodnie...co > zreszta jest prawda..wystarczy popatrzec na ich chamskie nazwiska..taka jest > moja opinia i jej nie zmienie! Oczywiście masz prawo do posiadania swojego zdania i postępowania zgodnie z nim. Jednak weź - proszę - pod uwagę to, że nie tylko oni to czytają. Jestem przekonany, ze czytelników mamy dużo więcej. Oni milczą. Nie wiem dlaczego. Może boją się, może uważają za mrzonki to, w co my wierzymy. Dopóki ci ludzie nie wyrażą swojego zdania, powinniśmy działać tak, aby nie zrazić ich do wypowiedzenia się. Forum dyskusyjne nie jest polem walki. Nie rezygnując z własnego zdania, nie można jednak przekroczyć pewnych granic. Jeżeli te granice będziemy przekraczali tak, jak oni robią to permanentnie, to nie będziemy mieć szansy na wykorzystanie tego narzędzia komunikowania, jakim jest forum dyskusyjne. Potężnego narzędzia, na które bardzo liczę! A poza tym to bardzo dziękuję Ci, że włączyłeś się! :))))))) O to właśnie chodzi, aby dołączały kolejne osoby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: do ficina nieco więcej :) IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 23:47 Ja nie mam zamiaru przekonywac ludzi ktorzy juz sa przekonani...czy nie slyszales co to prowokacja?...oni robia to celowo atakujac kosciol katolicki...czy nie widzisz ze z nich zieje tylko nienawisc...ja sie tylko dobrze bawie...czasem dobrze jest przypomniec tym zmanierowanym synom soltysa kim sa i co o nich mysle...nie mam do nich szacunku...tak..tak...po drugiej wojnie swiatowej do wladzy doszli parobcy i szumowiny...ich synowie i wnuki co prawda nie sikaja juz do umywalek,ale daleko im do czlowieczenstwa...ty rob swoja robote ja bede robil swoja...pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Re: do ficina nieco więcej :) 09.08.03, 23:56 Gość portalu: ficino napisał(a): > czy nie > slyszales co to prowokacja Oczywiście, że na forum są uprawiane prowokacje. Jestem tego całkowicie świadomy. Jak również tego, że uleganie prowokacji może przeszkodzić w posłużeniu się narzędziem, jakim jest forum... > ty rob > swoja robote ja bede robil swoja...pozdrowienia. OK. Dobrze jednak nawzajem znać swoje intencje. Wydaje mi się, że obaj je rozumiemy. Pozdrawiam również! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: do ficina nieco więcej :) IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.08.03, 00:34 :) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny A tu... 09.08.03, 19:24 ... nic nie napiszecie wg. nowych wytycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dega Re: Duszpasterze bezrobotnych IP: *.icpnet.pl 09.08.03, 20:54 Won chamy (duszpasterze) do roboty, a nie będziecie brac apanaży z Urzędu Pracy czyli z naszych podatków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Duszpasterze bezrobotnych IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:55 Gość portalu: dega napisał(a): > Won chamy (duszpasterze) do roboty, a nie będziecie brac > apanaży z Urzędu Pracy czyli z naszych podatków! P.U.T. "KOMA" S.A. street: UL. BULGARSKA 60 city: 60-321 POZNAN location: PL Bojkotujcie firme KOMA..won z komunistami! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Strach obleciał! 09.08.03, 22:55 Gość portalu: dega napisał(a): > Won chamy (duszpasterze) do roboty, a nie będziecie brac > apanaży z Urzędu Pracy czyli z naszych podatków! Coście się tak przywiązali do tej bzdury? Nic takiego nie zostało powiedziane! I choćbyście powtórzyli to setki razy, to i tak będzie oczywiste to, że boicie się tego, co Prymas powiedział, a co z uporem staracie się zamazać bzdurami, które nadano z... Wy wiecie skąd... Prymas zachęcił bezrobotnych do integrowania się oraz obiecał, że Kościół będzie domagał się od władz państwowych działań na rzecz zmniejszenia bezrobocia. Jednego i drugiego po prostu boicie się i stąd ta manipulatorska kampania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D-r-39 Re: Duszpasterze bezrobotnych IP: *.net.autocom.pl 09.08.03, 23:30 Luuuudzie!!!!!! nie dajcie się zwarjować!Niedługo to już konserwy rybnej nie będziesz mogł otworzyc bo po otwarciu będzie ,,Czarna Zaraza".Kiedy tym krwiopi- jcom będzie wreszcie dość.Całe bogactwo Ameryki Południowej-skarby Inków,Indian Skarby w Azji Mniejszej,Europie wreszcie u nas w Polsce.Gdzie sie nie obejrzys objętnie w którą stronę to wszystko kościelne.Może ktoś mądry mi powie? Skąd ludzie w czarnych kieckach trudniący się szerzeniem wiary,nie wytwarzający ża- dnych dóbr materialnych mają takie bogactwa.Czy do szerzenia kultu religijnego potrzebne są złote kielichy,patery,monstrancje,ramy obrazów itd.itp.Czy gdy papież przyjeżdża do polski to ołtarze mają być pałacami.Czy nabożeństwo odpra- wione przy ołtarzu takim jaki jest na uroczystość Bozego ciała urągał by modli- twie do najwyższego.Obraził by się na Polaków,gdyby na ołtarz wydano 1,5tys.zł a nie 1,5 mln.zł.Po pielgrzymkach oczywiście rozbiórka i materiał użyty do budo- wy zabiera kościół [Bo mu się należy-a co ]i sprzedaje swoim.Wyobrźcie sobie że w Krakowie kościół katolicki posiada większy obszar niż posiada państwo Watykan Kiedy wreszcie będą mieli dość.A w Polsce to my mamy kilka instytucji które pomagają ubogim.Pierwszy z brzegu to słynny CARITAS.Czy Pan bezrobotny wie o tym,że koszty własne tej instytucji wynoszą 80%.A więc niech mnie oni wszyscy ci w czarnych kieckach w dupę pocałują.Nie ze mną te numery Bruner jak to mawiał H.Kloss.Oberfertkurat Glemp będzie wymyślał następne miejsca gdzie Państwo powinno bo oni karzą.A oni to Qrwa co ? Mają rodziny,żony,dzieci głodne brakuje im na chleb.Niech przestaną się lumpić i wspomogą tą biedę.Nie kto inny tylko oni błogosławili obiboków z Solidarności którzy domagali się prawa rów- nych żołądków.Było źle bo wszyscy mieli pracę. Może gówniane zarobki,ale gło- dny nikt nie chodził i ze śmietników nie wybierał.A teraz wszystkiemu winna jest komuna.Nigdy nie należałem do żadnej partii,na czyny społeczne chodziłem tam gdzie widziałem ich sens.Skończyłem studia techniczne i zajmowałem tzw stołki od referenta po dyr.techn.Było raz lepiej raz gorzej,ale to nie system ale ludzie.Ludzie których można wskazać palcem.Szuja będzie zawsze szują, a gdy woda mętnieje szumowiny wypływają na wierzch.I dlatego przy każdej zawie- rusze historycznej nim ludzie się opamiętają kościół zagarnia co lepsze kąski. Na co potrzebują.Czyżby na modlitewniki i medaliki dla misjonarzy.A może na spłaty odszkodowań dla poszkodowanych za czyny lubieżne [gwałty nieletnich,pedo- filstwo,homoseksualizm ].Ja się na to nie piszę.Wiara nie polega na tym kto da więcej katabasom.Nie zgadzam się na następny rozbiór Polski przez Czarną Zarazę Niech oni nas katolików wierzących,a nie popierających ich polityki pocałują w dupę. Wierzący i praktykujący,ale nie dający na tacę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Nowa hUta..to zemsta Bieruta! IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 23:38 znowu ty pajacu? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Proszę na temat 09.08.03, 23:50 Gość portalu: D-r-39 napisał(a): > Czy Pan bezrobotny wie o > tym,że (...) Wiem dużo. Wystarczy, aby zauważyć, że wypowiedziałeś się nie na temat. Bo tematem jest bezrobocie, a nie Kościół w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Duszpasterze bezrobotnych IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 22:29 Gość portalu: hero napisał(a): > Przestań Glempiasty ściemniać i podziel się z biednymi tymi > bogactwami, które twój kościół zagarnął przez wieki, a > szczególnie ostatnio. Znowu będziemy płacić na kapelanów - o > zgrozo!!! cywilizacja zachodu opiera sie na chrezscijanstwie, etyce greckiej i prawie rzymskim...sam przestan sciemniac...czemu sam nie podzielisz sie z biednymi..rozumiem wasi rozowi i czerwoni przyjaciele skubia was jak moga piorac mozgi przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H**KK Re: Do panie bezrobotny - czarna zarazo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.03, 23:30 Cosik się w "gazeta.pl" pochrzaniło. bo na każdą próbę odpowiedzi na komentarz "pan bezrobotny" wyskakuje mi reklama. Może to jest sposób na takich jak ja ? A ten niby bezrobotny ma około 25% komentarzy. Może dlatego, że są jedyne i słuszne dla jedynej i obowiązującej w naszym kraju religi i moralności ? A "pan bezrobotny" wydaj0e mi się księdzem. Jeśli z taką żarliwością atakuje się przeciwników patologi wyznawców Jezusa - to morał może być tylko jeden.....panie bezrobotny: Wróć do biblii. Nie chrzań pan , że reprezentujesz bezrobotnych. Bezrobotni skamlą o kawałek chleba . Nie wszynają wielkich dyspot na płatnym forum netu o wyższości księdza kanonika, nad księdzem zwyczajnym. Zamilknij proszę, bo jak na filmie "ojciec Chrzestny" odpowiem: uwłaszczasz mojej inteligencji sądząc , że mnoiej otumanisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pat Hubby Re:Czesc Gabrycha bezrobotna IP: *.proxy.aol.com 09.08.03, 23:33 Bazdz grzeczna i odpowiadaj jak pozdrawiaja cie starzy adwersarze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Do panie bezrobotny - czarna zarazo IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 23:39 reszta komentarzy nalezy do wscieklych ukraincow :) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Do H**KK 09.08.03, 23:43 Gość portalu: H**KK napisał(a): > uwłaszczasz mojej inteligencji sądząc , że mnoiej otumanisz Otumaniać Cię wcale nie trzeba... posiadaczu _uwłaszczonej_ inteligencji! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino rozumiesz o czym mowie ?? IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.08.03, 23:47 pan_bezrobotny napisał: > Gość portalu: H**KK napisał(a): > > > uwłaszczasz mojej inteligencji sądząc , że mnoiej otumanisz > > Otumaniać Cię wcale nie trzeba... posiadaczu _uwłaszczonej_ inteligencji! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pat Hubby Re: Gabrych(a) UJAWNIJ SIE !!!! IP: *.proxy.aol.com 10.08.03, 00:54 Nie graj w glupa i tak wszyscy ciebie z mety rozpoznaja- taki smrod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Gabrych(a) UJAWNIJ SIE !!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.08.03, 02:11 umyj sobie kulasy to przestanie smierdziec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iki A bezrobotny to zawod? IP: *.ppp.infoweb.ne.jp 10.08.03, 02:22 I nawet jak w Japonii, jedno miejsce na cale zycie (w polskim przypadku - budka z piwem) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Re: A bezrobotny to zawod? 10.08.03, 10:13 Gość portalu: iki napisał(a): > I nawet jak w Japonii, jedno miejsce na cale zycie (w polskim > przypadku - budka z piwem) Zadziwiające jest to, że budki z piwem zniknęły z polskiego pejzażu jakieś 35 lat temu, a do dziś istnieją w języku jako określenie pewnej podkultury... Ale to uwaga na marginesie... Jeśli sugerujesz, że i ja jestem przedstawicielem tej podkultury spod budki z piwem, to mam nadzieję, że czytelnicy moich postów bez trudu umieszczą tę sugestię we właściwym kontekście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H**KK Re: przyjeli bezrobotnego na etat agitatora? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.03, 06:25 "Pan bezrobotny" zalewa forum opiniami broniącymi księży. Pedałów [jak biskup petz], złodziei [jak salezjanie którzy wsiorbali około 380 milionów żywych polskich złotych], morderców [jak ten ksiądz który rozjechał dziewczynkę i zostawił ją na drodze na umarcie], pijaków-piratów-przestępców [w osobie pierwszej szklany RP biskupa śliwińskiego który najechał i ciężko okaleczył w pijanym widzie człowieka, a potem kombinował jak łysy koń szmaciarza pod górę jak-by tu oszukać prawo. Opłacił srogo ofiarę i przerzucał go do innych szpitali aby się nie wydało, że jest ciężko raniony], również ten "pan bezrobotny" broni takich jak Ci księża gwałcący dzieci . Poczytajcie : SERWIS NEWSLETTEROWY PORTALU GAZETA.PL _____________________________________________ Informacje dnia Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki pedofilii wśród księży Amerykańscy prawnicy przypomnieli dokument Watykanu nakazujący ukrywanie przypadków molestowania seksualnego i pedofilii wśród księży. Nie jest jasne, czy dokument z 1962 r. przestał obowiązywać dwie dekady temu, czy dopiero w zeszłym roku 08-08-2003 23:26 afp, kai, dp www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1613637.html?nltxx=856991&nltdt=2003-08-09-04-04 Cała machina watykańska była ustawiona na ukrywanie księży gwałcących dzieci ! Ci księża - kiedy organa ścigania rozpoczynały czynności prokuratorskie - byli ukrywani i przerzucani do innych parafii gdzie mogli sobie dalej beztrosko gwałcić dzieci ! Takich to ludzi -płatny pachołku- bronisz! W Polsce nie inaczej. Bronisz również polskich gwałcicieli dzieci. Ksiądz który gwałcił dzieci był -mimo "ścigania "przez prokuraturę - przerzucany z parafii na parafię i ukrywany przed organem ścigania. Grupa zorganizowanych dziennikarzy przez ponad pół roku deptała po piętach [czarni byli lepiej zorganizowani i go dobrze chronili]aby po namierzeniu go w kilku parafiach [skąd im uciekał] dopaść go w parafii poza granicami kraju. Cały czas był czynnym duszpasterzem. Nauczycielem "dobra" . Przedstawicielem jedynej słusznej, obowiązującej , obowiązkowej religii. Czcicieli plusa. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Kłamstwo w żywe oczy! 10.08.03, 10:04 Gość portalu: H**KK napisał(a): > "Pan bezrobotny" zalewa forum opiniami broniącymi księży. Jest to kłamstwo. Nie napisałem ani słowa w obronie wymienionych przez H**KK księży. Ani żadnych innych. Łatwo można to sprawdzić, czytając choćby tę dyskusję. Jasne stanie się wtedy i to, że H**KK usiłuje zwekslować tę dyskusję na zupełnie inny temat, niż ten, który został poruszony podczas spotkania Prymasa z przedstawicielami Ruchu Obrony Bezrobotnych. Widać z tego, że bardzo mu nie w smak to, co zostało tam powiedziane o integrowaniu się bezrobotnych i domaganiu się od państwa działań na rzecz zmniejszenia bezrobocia. Ot, taka sobie prymitywna manipulacja... Myślisz, że jej nie widać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino W koncu za to mu placa! IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.08.03, 10:56 on na pewno skonczylby pod przyslowiowa budka z piwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczciwy bezrobotny Re: Kłamstwo??????! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.03, 11:44 pan_bezrobotny napisał: > Gość portalu: H**KK napisał(a): > > > "Pan bezrobotny" zalewa forum opiniami broniącymi księży. > > Jest to kłamstwo. Nie napisałem ani słowa w obronie wymienionych przez H**KK > księży. Ani żadnych innych. Bronisz ich atakując dyskutantów jak zgraja wściekłych psów. I jak rasowy katolik wypierasz się w żywe oczy tego. > > Łatwo można to sprawdzić, czytając choćby tę dyskusję. Jasne stanie się wtedy i > > to, że H**KK usiłuje zwekslować tę dyskusję na zupełnie inny temat, niż ten, > który został poruszony podczas spotkania Prymasa z przedstawicielami Ruchu > Obrony Bezrobotnych. Widać z tego, że bardzo mu nie w smak to, co zostało tam > powiedziane o integrowaniu się bezrobotnych i domaganiu się od państwa działań > na rzecz zmniejszenia bezrobocia. Te twoje wielkie sprawy które porusza KK w większości [bo nie znam innych] służą umocnieniu KK i nachapaniu się większej władzy i majątków które przejmują w miliardach złotych a władza i organy ścigania im w tym sprzyjają. I tacy jak ty. Dzięki temu przejmują tysiącami nasze dobra narodowe. Dlatego to trucie o pomocy bezrobotnym jest żałosną farsą. DFoświadczyłem tego kiedy szeroką rzeką szła pomoc dla biednych polaków. Oczywiście KK przejeła całkowicie nadzór jako "jedyny słuszny i sprawiedliwy" organ. Potem widziałem rozdawanie darów. Wśród osób posłusznych proboszczowi. Chapali wielkie ilośći mleka w proszku, sera żółtego, odżywek dla dzieci.... itd Również Ci którzy nie mieli dzieci. Ja w tym czasie nie miałem czy karmić dzieci, bo w sklepach nie było mleka, ani odżywek. Kiedy dzieci podrosły ten sam proboszcz przyszedł z propozycją wystawienia mu "lipnego" dokumentu. Osoba mi bliska wystawiła mu fałszywy dokument. Prosił, aby zrobić listę artykułów które chcemy mieć, to on nam to podrzuci. Żygać mi się chciało. Powiedziałem, że ja nie mam żadnych potrzeb.Żygać dalej mi się chce. To jest moralność i mentalność takich maneli których broni ktoś ładnie nazywający się "bezrobotny". To budzi współczucie i szacunek- prawda ? Bezrobotny. Proponuję KK aby na forum wprowadziła jeszcze obrońcę pod ksywą "Matka Polka". " Kobieta dręczona przez pijaka" , "Bezrobotny i bezdomny myśliciel" itd > Ot, taka sobie prymitywna manipulacja... Myślisz, że jej nie widać? Manipulacja powiadasz- obrońco czarnych ? Specem od manipulacji jest KK . Pozostawię to bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny No comments 10.08.03, 11:55 Gość portalu: Uczciwy bezrobotny napisał(a): > Pozostawię to bez komentarza. Ja też. Jakikolwiek komentarz jest tu zbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziewica Orleańska Re: No comments-dlaczego ?????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.03, 12:57 pan_bezrobotny napisał: > Gość portalu: Uczciwy bezrobotny napisał(a): > > > Pozostawię to bez komentarza. > > Ja też. Jakikolwiek komentarz jest tu zbędny. Dlaczego panie berobotny? Masz dużo czasu [bo jesteś bezrobotny] tudzież pieniędzy [bo zamiast szukać po śmietnikach żarcia siedzisz na wysokopłatnych w polsce stałych łączach internetowych]dlatego powinieneś napisać jakiś paszkwil bronoiący KK Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Kolejna próba manipulacji wg. wczorajszej taktyki 10.08.03, 14:03 Gość portalu: Dziewica Orleańska napisał(a): > Dlaczego panie berobotny? Masz dużo czasu [bo jesteś bezrobotny] tudzież > pieniędzy [bo zamiast szukać po śmietnikach żarcia siedzisz na wysokopłatnych > w polsce stałych łączach internetowych]dlatego powinieneś napisać jakiś > paszkwil bronoiący KK Zgodnie z przyjętą wczoraj taktyką manipulatorzy przerzucili się na mnie, dalej dążąc co zamazania tego, co powiedział Prymas, a co im nie w smak. Prawdopodobnie zajęli się także hackerstwem, aby posiąść kolejne o mnie informacje. Świadczy o tym to, że wiedzą już, że używam stałego łącza internetowego. Ja sam o tym wcześniej nie informowałem, ale potwierdzam ten fakt: tak, hacker dobrze wykonał swoją robotę. Potwierdzam również to, że nie grzebię w śmietnikach, szukając jedzenia. Zaprzeczam jednak, abym kiedykolwiek tu bronił Kościoła. Po prostu nie zajmuję się tu Kościołem, klerem, ani religią, a jedynie - wypowiedzią Prymasa na temat integrowania się bezrobotnych i domagania się od władz państwowych działań mających na celu ograniczenie bezrobocia. Rozumiem, że mocodawcom politycznym manipulatorów jest ta wypowiedź nie na rękę, więc za wszelką cenę dążą do jej zamazania w odbiorze społecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D-r-39 Re: Kolejna próba manipulacji wgPana bezrobotnego IP: *.net.autocom.pl 10.08.03, 17:21 Szanowny Panie bezrobotny prymas Glemp niech się odpierdoli od bezrobotnych.Już dosyć namieszaliście tym ludziom w głowach.Efekt tego jest taki,że czarni żyją jak paniska,,siedzą,piją,lulki palą,tańce,hulanki,swawola,a przeciętny śmierte- lnik patrzy jak przeżyć do 1-go.Ciągle wam mało,złodziej na złodzieju i złodzie- jem pogania.Od góry Polski patrząc to Gocłówski,Jankowski,Rydzyk,Urszulik,Częs- tochowa,Lubin-biedni salezjanie,Lublin-złotousty Zycimski i można by tak jeszcz długo wymieniać.Jeżeli Pan-bezrobotny jest tak bardzo oblatany w sprawach koś- cioła to powinien wiedzieć,że oficjalnie kościół katolicki w polsce inkasuje na czysto,ze wszystkich źródeł i TU UWAGA 10miliardów złótych polskich rocznie. A więc o jakiej my tu Qrwa biedzie mówimy.Jaki Rząd jaka pomoc z jaką to siłą prymas Glemp każe nam się liczyć.Cóż to czarni próbują nas straszyć następną powtórką z rozrywki do spółki z Solidarnością.Tylko niech pamiętają o tym,że przedtem palono Komitety,a teraz??????.Panie-bezrobotny,jesteś pan czarny kie- col.Obserwuje pana wypowiedzi.Ty jesteś Oni.Czyli Czarny,oddelegowany do mące- nia w głowach ludziom.Wg.ciebie wytykanie czarnym ich złodziejstwa,praktyk pedofilskich,zboczeń seksualnych,życia ponad stan,wywyższania się,chamstwa to walka z kościołem.To wasz p-nkt.widzenia i tymi populistycznymi hasłami otuma- niacie wiernych.[ Stare babcie i półanalfabetów głównie ze wsi.]Ale już niedłu- go.Ludziom coraz bardziej otwierają się oczy.,,Nadejdzie kiedyś dzień zapłaty. Sędziami wówczas będziem my.A wy wszyscy którzy tak walczyliście z tą śmierdzącą komuną na Kolanch Będziecie Błagać Pana Boga -KOMUNO WRÓĆ !!!!!Bo takiego świę- tego spokoju nigdy nie mieliście i nigdy już mieć nie będziecie.Obym się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Kolejna próba manipulacji wgPana bezrobotnego IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 10.08.03, 17:35 Panie bezrobotny, czy Pan przypadkiem nie nosi sutanny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Kolejna próba manipulacji wgPana bezrobotnego IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.08.03, 19:03 Gość portalu: Franek napisał(a): > Panie bezrobotny, czy Pan przypadkiem nie nosi sutanny? a czy ty nie pracujesz dla SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H**KK Re: Kolejna próba manipulacji wgPana bezrobotnego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.03, 17:37 Najbardziej rzetelna wypowiedż jaką spotkałem w necie na temat.... Zapiszę ją sobie i utrwalę. Dzięki takim ludziom być może polska [przez nmałe "P" bo czarna]zostanie kiedyś Polską. Nie awangardą krajów o dyktaturze religijnej, lecz krajem otwartym na wszystkich ludzi światłych. Dla informacji...Nie jestem żydem, islamistom, kocią wiarą , kriszną... Jestem -wg ogólnie przyjętych kryteriów w polsce- katolikiem, z wiary rzymsko- katoliciej. I bardzo boleję nad tym, że draństwo zalało kraj, zagarnia majątek narodowy, rządzi na całego, nie liczy się z prawem... Ruja i poróbstwo mocium panie....... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny W otwarte karty... 10.08.03, 18:19 Gość portalu: D-r-39 napisał(a): > z jaką to siłą > prymas Glemp każe nam się liczyć.Cóż to czarni próbują nas straszyć następną > powtórką z rozrywki do spółki z Solidarnością. Oto jak rozgorączkowany manipulator ujawnia swoją przynależność. Prymas Glemp obiecał domaganie się od władz państwowych pewnych działań, co D-r-39 tak rozjusza, że przestał tę swoją przynależność ukrywać. Jeśli ktoś wątpi w to, że niektórzy z piszących na forum działają tu z pobudek innych niż wymiana poglądów, to dodam, iż są tu osoby mające o mnie informacje, których publicznie nie ujawniałem. Przekazywałem je w prywatnej korespondencji e-mailowej, a więc jedynym sposobem uzyskania tej wiedzy o mnie jest hacking. Oto kolejna - obok manipulacji i rzucania inwektyw - metoda walki politycznej, która jest tu prowadzona. Jest to część tej samej walki o opinię publiczną, której inne metody są demaskowane przez sejmową komisję śledczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: W otwarte karty... IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.08.03, 19:04 nie przejmuj sie dni ich s apoliczone i oni o tym doskonale wiedza...jeszcze sie do nich dobierzemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Kolejna próba manipulacji wgPana bezrobotnego IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.08.03, 19:02 zobaczycie komune jak swinia gwiazdy!...poczekaj jeszcze troche...ludzie w Polsce patrza z zazdroscia na palacyki ludzi powiazanych z SLD..trzeba tylko bedzie ten temat odpowiednio naglosnic...beda procesy pokazowe beda konfiskowane majatki...dla udobruchania ludzi cos im sie tez z tego da...nalezy im sie za ciezka prace..nieprawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robotny Re: Kolejna próba manipulacji wgPana bezrobotnego IP: *.btk.net.pl 15.08.03, 08:45 Wszystko byłoby dobrze, gdybyś w odpowiednie miejsca powstawiał "kościół katolicki". Tam jest "trochę" pałacyków i innych dóbr - byłoby czym dzielić, oj byłoby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H**KK próba manipulacji -o rzesz****** IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.03, 17:50 > Zgodnie z przyjętą wczoraj taktyką manipulatorzy przerzucili się na mnie, dalej > > dążąc co zamazania tego, co powiedział Prymas, a co im nie w smak. > Prawdopodobnie zajęli się także hackerstwem, aby posiąść kolejne o mnie > informacje. Świadczy o tym to, że wiedzą już, że używam stałego łącza Panie czarny bezrobotny [a na marginesie: Czy ksiądz - to pracujący, czy bezrobotny ?] : "dziewica orleańska" pana rozpracowała i stoi u pana jako hacker. Musiała posiadać macki conajmniej żydowskie [może to żydo-komuna ;}] aby pojąć , że gość który siedzi cały dzień w necie i zalewa net komentarzami sławiącymi dobroć jedynej słusznej i obowiązującej w polsce wiary i niby siły moralnej charakteryzującej się zboczeniami jakich świat nie widział i pogardą dla śmiertelników......... ach brak słów....... Po twojej ciemnocie widać, żeś kleryk........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: próba manipulacji -o rzesz****** IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.08.03, 19:06 czyzby kolejna prowokacja SB...pisz tak pisz..jak powiedzialem u wladzy dlugo sie nie utrzymacie wtedy to wy bedziecie grzebac po smietnikach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Kolejna próba manipulacji wg. wczorajszej tak IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.08.03, 18:58 co do Hackerow do mnie tez starali sie dobrac...jesli mieszkasz w Stanach mozesz zlozyc complaint do FBI...w moim przypadku bronilem polityki Busha a moi adwersarze zachwalali Osame i Saddama...jesli im to sprawnie wytlumaczysz to potraktuja sprawe priorytetowo...jest duze prawdopodobienstwo ze robia to ludzie Adasia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: No comments-dlaczego ?????? IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.08.03, 18:54 Gość portalu: Dziewica Orleańska napisał(a): > pan_bezrobotny napisał: > > > Gość portalu: Uczciwy bezrobotny napisał(a): > > > > > Pozostawię to bez komentarza. > > > > Ja też. Jakikolwiek komentarz jest tu zbędny. > > Dlaczego panie berobotny? Masz dużo czasu [bo jesteś bezrobotny] tudzież > pieniędzy [bo zamiast szukać po śmietnikach żarcia siedzisz na wysokopłatnych w > > polsce stałych łączach internetowych]dlatego powinieneś napisać jakiś paszkwil > bronoiący KK Polska pisze sie duza litera przesiedlencu z Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H**KK Re: No comments-dlaczego ?????? z małej litery IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.03, 20:57 KK > > Polska pisze sie duza litera przesiedlencu z Ukrainy. Jestem bardziej polakiem niż ty i czarna zgraja tych produkujących się na forum. A polska piszę przez małe "p" bo to jest kraj jedynej słusznej i obowiązkowej siły moralno- politycznej pod przywódctwem petzopodobnych, śliwińskopodobnych, rydzykopodobnych, źycińskopodobnych, jankowskopodobnych itd itd Wszyscy przez małe literki, bo inaczej obraziłbym język polski i honor mojego kraju. Kiedy polska nastanie otwarta dla wszystkich światłych ludzi--będzie dla mnie przez duże "p". A ty wymoczku atakujący wszystko co nie po myśli czarnych jesteś jednym z tych którzy krzyczą o polsce przez duże "p" dlatego , że jest całkowicie kontrolowana przez czarnych. Na orzeżwienie poczytaj sobie w informacjach ile dzieci było zgwałconych w Bostonie przez księży [KILKASET!!!!]i jak cała watykańska [przez małe "w" do cholewy!]ukrywała tych zboczeńców, a ci przerzucani do innych parafii i ukrywani przed wymiarem sprawiedliwośći mogli sobie bezstresowo gwałcić następne dzieci. A myślisz, że to tylko Boston ! A polska ???? Wiele jest przypadków. Celibat wymusza pewne zachowania. Jedna ze spraw polskich..Zorganizowana grupa dziennikarzy ścigała księdza który gwałcił dzieci. Był on przerzucany z parafii na parafię i wyślizgiwał się grupie dziennikarzy. Dopadli go po ponad półrocznej nagonce. Poza granicami [tym razem] kraju. Ale oczywiście sprawującego powinności kapłańskie . A jakże. Bo zboczenie, zboczeniem, a grupa wzajemnej czarnej adoracji to inszość... A czemuś się przyczepił do Ukrainy ? Tam ludzie prości i serdeczni. W przeciwieństwie do czarnej fałszywej nacji, czy do amerykańskich śmiesznych ludzików... Wciąż uśmiechniętych, zadufanych w sobie i pewnych swego niebiańskiego pochodzenia ludzików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: No comments-dlaczego ?????? z małej litery IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.08.03, 21:44 to o celibat wam chodzi..hmmm....martw sie o swoja szajke z LSD przesiedlencu z Ukrainy...w sprawy kosciola sie nie mieszaj...malo to przekretow narobiliscie....tak tak wiezli was z tej ukrainy w bydlecych wagonow to teraz sie mszcza na wszystkim i na wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Kłamstwo??????! IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.08.03, 18:53 . > > Te twoje wielkie sprawy które porusza KK w większości [bo nie znam innych] > służą umocnieniu KK i nachapaniu się większej władzy i majątków które przejmują > > w miliardach złotych a władza i organy ścigania im w tym sprzyjają. I tacy jak > ty. Dzięki temu przejmują tysiącami nasze dobra narodowe. Trzeba najpierw odebrac komuchom to co nakradli nielegalnie!...rozdac biednym bedzie spokoj...wladza w Polsce to parlament, prezydent...o jakiej wiec wladzy bredzisz.. Dlatego to trucie o > pomocy bezrobotnym jest żałosną farsą. DFoświadczyłem tego kiedy szeroką rzeką > szła pomoc dla biednych polaków. Oczywiście KK przejeła całkowicie nadzór > jako "jedyny słuszny i sprawiedliwy" organ. Potem widziałem rozdawanie darów. > Wśród osób posłusznych proboszczowi. Chapali wielkie ilośći mleka w proszku, > sera żółtego, odżywek dla dzieci.... itd Również Ci którzy nie mieli dzieci. > Ja w tym czasie nie miałem czy karmić dzieci, bo w sklepach nie było mleka, ani > > odżywek. a komu powinni dac nadzor nad rozdawaniem darow?...panu Millerowi?..ze nie bylo mleka ani odzywek w sklepach to akurat nie byla wina kosciola tylko waszej smierdzacej wladzy ludowej. Kiedy dzieci podrosły ten sam proboszcz przyszedł z propozycją > wystawienia mu "lipnego" dokumentu. Osoba mi bliska wystawiła mu fałszywy > dokument. Prosił, aby zrobić listę artykułów które chcemy mieć, to on nam to > podrzuci. Żygać mi się chciało. Powiedziałem, że ja nie mam żadnych > potrzeb.Żygać dalej mi się chce. To jest moralność i mentalność takich maneli > których broni ktoś ładnie nazywający się "bezrobotny". To budzi współczucie i > szacunek- prawda ? Bezrobotny. Proponuję KK aby na forum wprowadziła jeszcze > obrońcę pod ksywą "Matka Polka". " Kobieta dręczona przez pijaka" , "Bezrobotny > > i bezdomny myśliciel" itd > > Ot, taka sobie prymitywna manipulacja... Myślisz, że jej nie widać? > Manipulacja powiadasz- obrońco czarnych ? Specem od manipulacji jest KK . > Pozostawię to bez komentarza. takie historyjki o kosciele prosto z zycia to mozna poczytac w Trybunie... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Zastanawiające... 10.08.03, 18:34 Gość: H**KK *.wroclaw.dialog.net.pl Gość: Dziewica Orleańska *.wroclaw.dialog.net.pl Gość: Uczciwy bezrobotny *.wroclaw.dialog.net.pl Gość: !?! *.wroclaw.dialog.net.pl Wygląda na to, że komórka ma jakieś problemy kadrowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Zastanawiające... IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.08.03, 19:10 pan_bezrobotny napisał: > Gość: H**KK *.wroclaw.dialog.net.pl > Gość: Dziewica Orleańska *.wroclaw.dialog.net.pl > Gość: Uczciwy bezrobotny *.wroclaw.dialog.net.pl > Gość: !?! *.wroclaw.dialog.net.pl > > Wygląda na to, że komórka ma jakieś problemy kadrowe... niekoniecznie zmiana IP to pestka sa odpowiednie programy ktore moga zmienic IP...grupa jest podzielona na kilka komorek...kazda zajmujaca sie innym tematem...widac ten zostal przydzielony do chamskich inwektyw i osmieszanie...kazdy ma za zadanie cos robic...jeden rzuca bluzgami drugi jest inteligentny i elokwentny..itp...dla kazdego cos dobrego...jednak cel jest tylko jeden..wiesz o czym mowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H**KK Re: Zastanawiające... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.03, 21:04 Pan bezrobotny jako hacker. No no .... Wyrzucił wszystkich z "Dialog Wrocław" Czyżby wykrył spisek żydo-komuny ???????!!!!!!!!!! Wśród czarnych jest to modne. Wskazać ludzi nieprawomyślnych. I oczywiście dobre byłoby eksterminować. Jak w Jedwabnem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Zastanawiające... IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.08.03, 21:46 Gość portalu: H**KK napisał(a): > Pan bezrobotny jako hacker. No no .... > Wyrzucił wszystkich z "Dialog Wrocław" > Czyżby wykrył spisek żydo-komuny ???????!!!!!!!!!! > Wśród czarnych jest to modne. Wskazać ludzi nieprawomyślnych. I oczywiście > dobre byłoby eksterminować. Jak w Jedwabnem. co to prowokacje tu urzadzasz ubeku?...nie mieszaj w to Zydow...jeszzce za wszystko odpowiecie...przyjdzie czas..a zbliza sie wielkimi krokami...wspomnisz moje slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Na odwrót 10.08.03, 23:43 Gość portalu: H**KK napisał(a): > Pan bezrobotny jako hacker. Nie, to pan_bezrobotny jest obiektem działań hackerów. I prymitywnego manipulanctwa - jak to widać wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Będzie dobrze.. IP: *.zgorzelec.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 09:56 ...jak bezrobocie dotknie duszpasterzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D-r-39 Re:W otwarte karty Panie-bezrobotny. IP: *.net.autocom.pl 12.08.03, 20:32 Bardzo łatwo Pan przypina ludziom łatki.Bardzo łatwo kogoś z kim się nie zgadzam nazwać Komuchem Pedałem Żydem itp.Jeżeli tylko ktoś ma inne zdanie niż jedyny słuszny kolor obowiązujący w Polsce [ Czarnby ],to zaraz zaczyna się ubliżanie. Nie obrażam się,bo nie każdy jest mnie w stanie obrazić,a tym bardziej czarni, których zżera nienawiść-tak ,tak nienawiść,że ktoś ma czelność rzucać im w twarz ich obłudę,ich zakłamanie,ich pazerność na dobra doczesne nie mówiąc o dewiac- jach i zboczeniach.Panie-bezrobotny zastanawiam się zkąd to Pan masz tylę forsy jako bezrobotny aby siedzeć na netcie na 2-ch forach jednocześnie biorąc udział w 2-ch dyskusjach jednocześnie:,,Prymas Polski spotkał się z bezrobotnymi " oraz ,,Duszpasterz Bezrobotnych ".Pracuje Pan na dwóch stanowiskach jednocześnie.Na pańskie nieszczęście jestem inżynierem wykształconym przez złą komunę i się na tym znam.Mało tego ma Pan przygotowane gotowce do odpowiedzi, gdyż w dwóch różnych dyskusjach są te same wypowiedzi w tym samym miejscu krop- ki przecinki znaki interpukcyjne i co ???.Teraz pewnie powie pan,że Esbecja. Szanowny Panie-bezrobotny-za pieniądze ksiądz się modli.A teraz ad vocem. O jakiej przynależności Pan był łaskaw wspominać? Ja nawet do kółka różańcowe- go nie należałem a Pan mi tu próbujesz imputować jakieś przynależności partyjne.Nie wiem śmiać się czy płakać.W takich momentach to człowiek nie wie czy jest zakochany,czy mu się srać chce.Natomiast jeżeli chodzi o informacje to za leniwy jestem aby kogoś lub coś hakować.Natomiast czytając Pana wypowiedzi ich ilość, jakość treści,występowanie w dwóch dyskusjach na dwu różnych forach z tymi samymi tekstami,to trzeba by być głupszym,żeby nie wyciągnąc odpowiednich wniosków.Może dla Pana to Esbecja dla mnie tylko logiczne inżynierskie myśle- nie.Przestań Pan się wysilać walkami politycznymi,opinią publiczną,oraz demaska- torską rolą sejmowej komisji śledczej. Śmieszne to i żenujące.Tym razem to Pan nie na temat.Mówienie prawdy o czarnych to wg.Pana walka z kościołem.Nic dodać nic ująć. Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Nieudolne wekslowanie 12.08.03, 22:24 Gość portalu: D-r-39 napisał(a): > Bardzo łatwo kogoś z kim się nie zgadzam nazwać Komuchem Pedałem Żydem itp. Jako manipulator jest ten D-r-39 mało zręczny. Raz po raz zdradza się z czymś. Poprzednio ze swoją przynależnością, a teraz napisał wprost o łatwości, z jaką przychodzi mu obrzucanie inwektywami osób, z którymi się nie zgadza. Która to łatwość zresztą nawet nieuważnemu czytelnikowi jego wypowiedzi rzuca się w oczy sama... I to tyle komentarza na temat ostatniej wypowiedzi D-r-39. Szkoda czasu mojego i czytelników na jego insynuacje. Warto natomiast przypomnieć, że w wątku tym kilka osób tyle bezwzględnie co nieudolnie dąży do zamazania tego, co jest istotne w wypowiedzi Józefa Glempa: zachęty do integrowania się bezrobotnych oraz deklaracji domagania się od władz państwowych działań na rzecz zmniejszenia bezrobocia. Zajadłość i nieustępliwość, z jaką osoby te prowadzą swoją manipulatorską kampanię, świadczy o tym, że ich polityczni mocodawcy zwyczajnie boją się realizacji tego, o czym mówił Prymas. Dlatego usiłują stworzyć pozory, że jest to dyskusja o Kościele i klerze. Ale nie jest. Temat główny to BEZROBOCIE! Jest to w tej chwili najpoważniejszy problem społeczny w Polsce, a ci, którzy sprawują władzę, nie mają żadnego pomysłu na rozwiązanie tego problemu. Ponieważ idzie już o byt biologiczny setek tysięcy ludzi, to trzeba przerwać milczenie. Pora jest na krzyk! Pora na odebranie władzy w państwie tym, którzy nie potrafią sprawować jej w sposób zgodny z interesami społeczeństwa! Jeżeli ktoś zaczyna mówić takie rzeczy głośno, to oczywiście spotka się z reakcjami tych, którzy zobaczą w tym zagrożenie dla swojej pozycji. A charakter tej reakcji świadczy o ich klasie. Jaka ona jest - można zobaczyć i w tej dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotna Re: Duszpasterze bezrobotnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.03, 22:00 ------------------------------------------------------------------------------- - Witam wszystkich furomowiczów, zdziwiła mnie postawa Prymasa. Kim w końcu jest, Prymasem Koscioła Katolickiego czy Prymasem Polski? Byłam przekonana , że Prymas Glemp jest prymasem koscioła , a nie Kraju. Kolejna sprawa budzaca sporo kontrowersji , to współpraca Komitetu Obrony Bezrobotnych z prymasem. Czy chodzi im o leczenie dusz , czy kieszenia , który w przypadku bezrobotnych jest nad wyraz dziurawy.A gdzie był prymas przez ostatnie lata , kiedy koscił katolicki odmawiał pochowku samobojców z przyczyn ekonomicznych?Dlaczego brał wszystko co kolejne władze w skutek spłaty długu wdzięczniości za przemilczanie upodlania 2/3 społeczeństwa wspierał kolejne rządy licząc na lojalność wiernych? Teraz zamierza walczyc o prawa dla bezrobotnych ? Czyżby zabrakło już elektoratu , który dałby się omamić rajem niebieskim po cierpieniach w życiu doczesnym? Czarni zawsze wykorzystywali ludzi słabych psychicznie i straszac ich karą boską trzymali rygor wśród katolików.Od lat pracuje z ludzmi bezrpobotnymi, z moich obserwacji wynika ,że prymas przeliczył sie, ludzie uvbodzy bardziej dbają o zdobycie chleba by nakarmic rodzinę niż na przebywanie w krainie wiecznej szczesliwosci na tamtym swiecie.Nie dadza sie omamic o bezinteresownej pomocy koscioła katolickiego, który zdziera skore za swiadczone usługi nie baczac na zasobnosc kieszeni delikwenta.Osoby bezdomne i ubogie poznali smak kromki chleba i kilku łyżek zupy, jakimi koscielni łaskawcy likwiduja głod fizyczny u pensjonariuszy Domów dziennego pobytu lub noclegowni.Deklaracja praw człowieka stanowi przeciwko niewolnictwu w karajach europejskich, a czym innym jest całodzienna praca za miske strawy? Apeluje wiec do aktywnych ludzi dobrej woli by przyłaczyli się do nas w celu organizowania bezrobotnych , tylko masowa organizacja stanowi siłę w walce o swoje prawa.Prawo do godnego życia , pracy i zapewnienia prawidłowych warunkow do wychowania dzieci.Walczmy razem o zagwarantowanie minimalnego dochodu gwarantowanego osobom bezrobotnym nie z własnej winy. Kraje Unii Europejskiej zapewniają swoim obywatelom takie zasiłki, dlaczego naszego kraju nie stac na godne traktowanie naszych obywateli? Dlaczego stać na kilkunastomilionowe wydatki na okupację Iraku, zakup rządowych samochochodów,samolotów wielozadaniowych? Organizujmy sie, bo tylko wtedy staniemy alternatywa dla wyzyskiwaczy.Zainteresowanych organizacją oddziałów PZB w terenie proszę o kontakt bezrobotnielk@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pan_bezrobotny Akces 12.08.03, 22:38 Gość portalu: bezrobotna napisał(a): > Apeluje wiec do aktywnych > ludzi dobrej woli by przyłaczyli się do nas w celu organizowania > bezrobotnych , Na taką wypowiedź czekałem. Proszę jednak napisać o sobie - co znaczy to "nas" w powyższym cytacie? > tylko masowa organizacja stanowi siłę w walce o swoje > prawa.Prawo do godnego życia , pracy i zapewnienia prawidłowych warunkow do > wychowania dzieci.Walczmy razem o zagwarantowanie minimalnego dochodu > gwarantowanego osobom bezrobotnym nie z własnej winy. Otóż to! > Kraje Unii > Europejskiej zapewniają swoim obywatelom takie zasiłki, dlaczego naszego > kraju nie stac na godne traktowanie naszych obywateli? Dlaczego stać na > kilkunastomilionowe wydatki na okupację Iraku, zakup rządowych > samochochodów,samolotów wielozadaniowych? Organizujmy sie, bo tylko wtedy > staniemy alternatywa dla wyzyskiwaczy. Pytania te oczywiście wymagają odpowiedzenia na nie. Osobiście uważam jednak, że odpowiedzi będą dużo bardziej skomplikowane od tych, które wydaje się, że były w domyśle podczas formułowania pytań. > Zainteresowanych organizacją oddziałów > PZB w terenie proszę o kontakt bezrobotnielk@op.pl Jestem zainteresowany! Prosiłbym jednak o wcześniejsze dookreślenie inicjatywy. Co znaczy choćby skrót PZB? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiutek Re: Duszpasterze zlodziei IP: *.54.92.182.ppp1-2.had.tiscali.dk 13.08.03, 16:31 Tez sa aktywna dzialka kosciola. W formie quizu pozostawiam odpowiedz na pytanie - kto kogo tu uczy i kto wyciaga korzysci. Odpowiedz Link Zgłoś