wilk_podhalanski 27.12.07, 12:11 Dla odświeżenia samopoczucia: Takiej ilości bzdur, kłamstw, idiotycznych spekulacji i prostackich intryg w realu nie ma. Jeśli tak wygląda średnia ludzkiej mentalności - to wilki górą! :) Pozdr. Wilk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilk_podhalanski W ogóle zwierzęta górą! 27.12.07, 12:47 Zauważ, że zwierzęta nie kłamią, nie sieją intryg, nie gwałcą, nie mordują bez powodu. Człowiek jest na szarym końcu pokarmowego łańcucha moralności. Pozdr. Wilk Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: W ogóle zwierzęta górą! 27.12.07, 12:59 wilk_podhalanski napisał: > > Zauważ, że zwierzęta nie kłamią, nie sieją intryg, nie gwałcą, nie > mordują bez powodu. Człowiek jest na szarym końcu pokarmowego > łańcucha moralności. > > Pozdr. > Wilk Skąd w takim razie: "homo homini lupus est" ? - :) Odpowiedz Link Zgłoś
of.woman.born Chodziło mi o Ludzkie Wilki Stepowe:-) 27.12.07, 13:02 wilk_podhalanski napisał: Czytaleś Hermana Hessego? > Zauważ, że zwierzęta nie kłamią, nie sieją intryg, nie gwałcą, nie > mordują bez powodu. Człowiek jest na szarym końcu pokarmowego > łańcucha moralności. > > Pozdr. > Wilk A co do reszty to pełna zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
markiz_de_naturat Re: Chodziło mi o Ludzkie Wilki Stepowe:-) 27.12.07, 14:01 Zgadzasz się w pełni z tym co napisał wilk podhalański? Przecież on napisał właśnie kompletne bzdury. :D Odpowiedz Link Zgłoś
markiz_de_naturat Re: Chodziło mi o Ludzkie Wilki Stepowe:-) 27.12.07, 14:29 Wszystkie zwierzęta kłamią, rośliny zresztą też (tu przykłady są według mnie zbędne). Niektóre zwierzęta "sieją" intrygi, niektóre rośliny też (myślę, że tu przykłady też są zbędne, ale jeśli ktoś koniecznie potrzebuje przykładu to proszę bardzo; czym innym jest zbiorowe polowanie watachy wilków -nomen omen- jak nie czystą intrygą?). Wśród wielu gatunków ssaków gwałcenie (i to w dodatku "dzieci") jest powszechnie występującym zjawiskiem, modelowy przykład to ślepce, taki gatunek gryzoni podziemnych (dorastające samce gwałcą niedojrzałe płciowo samice). Zabijanie z przyczyn innych niż zaspokojenie głodu i w sytuacji zagrożenia życia jest typowe np. dla szympansów i orek, którym często zdarza się zabijać dla przyjemności (orka poprzestaje zazwyczaj na fokach, ale szympans potrafi zabić bez wyraźnego powodu drugiego szympansa, który jest od niego słabszy i w niczym mu nie zagraża). Odpowiedz Link Zgłoś
of.woman.born Pozbędę się upierdliwych ludzi 27.12.07, 14:32 markiz_de_naturat napisał: > Pochylę się nad zwierzętami... Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: Pozbędę się upierdliwych ludzi 27.12.07, 14:40 Watacha się trochę inaczej pisze po polsku, ale to z rozpędu było. :) Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: Pozbędę się upierdliwych ludzi 27.12.07, 14:42 poza tym denaturat ma całkowitą rację. Odpowiedz Link Zgłoś
of.woman.born Do zwierząt to możemy jedynie 27.12.07, 15:49 8macek napisał: > poza tym denaturat ma całkowitą rację. równać. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.magistra zgadza się wilku to nie jest real , nie jest .. 27.12.07, 15:00 to nawet surrealizm to jest po prostu NEGATYW Odpowiedz Link Zgłoś