Dodaj do ulubionych

kaczynscy a fozz

IP: *.pppool.de 15.06.01, 20:46
Ladnych pare lat temu mozna bylo podziwiac na lamach "GW" histeryczna kampanie
przeciwko Kaczynskim. Systematycznie kreowano ich na oszolomow i
niepoczytalnych osobnikow. Monitowanie przez nich wszechobecnej korupcji (ile
to lat wstecz?!!)pan Michnik uwazal za szukanie dziury w calym. Dzis gdy temat
stal sie "modny" "GW" walczy w antykorupcyjnej awangardzie(troszke pozno, ale
coz).
Powtarza sie za to znany chyba wszystkim schemat plucia na Kaczynskich, tym
razem z pomoca TVP. Zalosne tlumaczenia ( raz film jest gotowy, raz nie- male
czerwone klamstewka) odpowiedzialnych TVP przekonac moga tylko bardzo naiwnych
ludzi. Jak myslicie skad u czerwonych taki strach przed Kaczynskimi?
Obserwuj wątek
    • Gość: ww Re: kaczynscy a fozz IP: *.gv.shawcable.net 15.06.01, 20:59
      To zrozumiale. Kaczynscy naruszyli ustalony i kontrolowany przez komuchow
      uklad. Naruszyli ich poczucie bezpieczenstwa. A przez to stali sie dla nich
      niebezpieczni. Dlatego beda robili wszystko zeby zdyskredytowac Kaczynskich.
      Beda poslugiwali sie klamstwem, pomowieniami, uruchomia wszystkie mozliwe
      mechanizmy. Tylko, ze cala ta nagonka obruci sie przeciwko nim.
      Za Kaczynskimi stoi prawda. Spoleczenstwo przekonalo sie jak przezarte
      sa struktury lewicowe korupcja i klamstwami.
      • Gość: zyx Re: kaczynscy a fozz IP: *.rdu.bellsouth.net 16.06.01, 07:16
        Czy piszesz o tym samym spoleczenstwie, ktore najprawdopodobniej wybierze sobie "przezarte struktury
        lewicowe" na nastepny rzad?
        Czy logiki tobie brak, czy tez sie spodziewasz, ze czytelnikom?

Gość portalu: ww napisał(a):

> To zrozumiale. Kaczynscy naruszyli ustalony i kontrolowany przez komuchow
        > uklad. Naruszyli ich poczucie bezpieczenstwa. A przez to stali sie dla nich
        > niebezpieczni. Dlatego beda robili wszystko zeby zdyskredytowac Kaczynskich.
        > Beda poslugiwali sie klamstwem, pomowieniami, uruchomia wszystkie mozliwe
        > mechanizmy. Tylko, ze cala ta nagonka obruci sie przeciwko nim.
        > Za Kaczynskimi stoi prawda. Spoleczenstwo przekonalo sie jak przezarte
        > sa struktury lewicowe korupcja i klamstwami.

• Gość: Don Skar Re: kaczynscy a fozz IP: *.cvx-koln.ipdial.viaginterkom.de 16.06.01, 17:10
          Gość portalu: zyx napisał(a):

> Czy piszesz o tym samym spoleczenstwie, ktore najprawdopodobniej wybierze sobie
          > "przezarte struktury
          > lewicowe" na nastepny rzad?
          > Czy logiki tobie brak, czy tez sie spodziewasz, ze czytelnikom?

Sa spoleczenstwa, ktore wybieraja sobie hitlerkow. Czy im logiki nie brakuje?
    • Gość: Cezary Re: kaczynscy a fozz IP: *.qdnet.pl 15.06.01, 21:04
      Gość portalu: Don Skar napisał(a):

> Ladnych pare lat temu mozna bylo podziwiac na lamach "GW" histeryczna kampanie
      > przeciwko Kaczynskim. Systematycznie kreowano ich na oszolomow i
      > niepoczytalnych osobnikow. Monitowanie przez nich wszechobecnej korupcji (ile
      > to lat wstecz?!!)pan Michnik uwazal za szukanie dziury w calym. Dzis gdy temat
      > stal sie "modny" "GW" walczy w antykorupcyjnej awangardzie(troszke pozno, ale
      > coz).
      > Powtarza sie za to znany chyba wszystkim schemat plucia na Kaczynskich, tym
      > razem z pomoca TVP. Zalosne tlumaczenia ( raz film jest gotowy, raz nie- male
      > czerwone klamstewka) odpowiedzialnych TVP przekonac moga tylko bardzo naiwnych
      > ludzi. Jak myslicie skad u czerwonych taki strach przed Kaczynskimi?

Bo za dużo wiedzą o "praniu brudnych pieniędzy" przez prominentnych polityków
      lewicy.A gra idzie o duże fortuny.
      • Gość: waldi Re: kaczynscy a fozz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 00:13
        zgoda z przedmówcami. Proszę przypomnieć też nagonkę na Kaczyńskich kiedy
        mówili o surowych karach dla nieletnich przestępców i karze śmierci (o ile
        pamiętam również dla ww.). Dla mnie Lech K. zawsze wypadał bardzo dobrze w
        dyskusjach telewizyjnych tzn jako rzeczowy spokojny człowiek. Ciekawe, jaki
        będą mieli wpływ na głosy Polaków np tacy panowie z PiS jak np S. Niesiołowski,
        którego media lubią przedstawiać w kiepskim świetle. Mnie najbardziej miesza
        odczucia M. Kamiński ale to młody człowiek życie przed nim.
      • Gość: fozz Re: kaczynscy a fozz IP: *.chello.pl 16.06.01, 00:16
        Gość portalu: Cezary napisał(a):

> Gość portalu: Don Skar napisał(a):
        >
        >
        > Bo za dużo wiedzą o "praniu brudnych pieniędzy" przez prominentnych polityków
        > lewicy.A gra idzie o duże fortuny.

Wiedzą, bo sami praktykowali w tym zakresie, prawda?
        • Gość: waldi Re: kaczynscy a fozz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 00:28
          skąd ta wiedza?
          • Gość: Jajacek Re: kaczynscy a fozz IP: *.kabel.telenet.be 16.06.01, 08:46
            Kaczynscy to starzy cwaniacy z schowbiznesu.
            Przyczaili sie przez pare lat w PC nabrali nowych sil i start.
            Graja na niskich instynktach spoleczenstwa,niedlugo beda chcieli stosowac kodeks
            Hamurgrabiego.
            Dwa kurduple ,ktorzy nie nachapali sie wystarczajaca w ciagy ostatniej kadecji.
            A to ,ze trzymaja tego Niesiolowskiego to samo w sobie jest paranoja,chyba ze
            zakladaja kabaret!
            • Gość: waldi Re: kaczynscy a fozz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 09:25
              bez komentarzy
            • Gość: Hiacynt Re: Jajacek jesteś gnidą lub pachołkiem ... . IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 16.06.01, 09:43
              Gość portalu: Jajacek napisał(a):

> Kaczynscy to starzy cwaniacy z schowbiznesu.
              > Przyczaili sie przez pare lat w PC nabrali nowych sil i start.
              > Graja na niskich instynktach spoleczenstwa,niedlugo beda chcieli stosowac kodek
              > s
              > Hamurgrabiego.
              > Dwa kurduple ,ktorzy nie nachapali sie wystarczajaca w ciagy ostatniej kadecji.
              > A to ,ze trzymaja tego Niesiolowskiego to samo w sobie jest paranoja,chyba ze
              > zakladaja kabaret!

Każde zdanie z tekściku który wysmażyłeś dowodzi mych słów. Jesteś kurduplem
              umysłowym, bełkoczesz. Wyjątkowo zła wola kieruje twoją pisaniną.
              • Gość: szczepik Re: Hiacynt IP: 195.116.62.* 18.06.01, 14:58
                Skoro tak, to ty jesteś popierdolony.
                Fajna dyskusja nie.
                • Gość: Hiacynt Do Szczepika - szlachetnego obrońcy uciśnionego Jajacka IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 22.06.01, 00:00

> Graja na niskich instynktach spoleczenstwa,niedlugo beda chcieli stosowac kodek
                  > s
                  > Hamurgrabiego.
                  > Dwa kurduple ,ktorzy nie nachapali sie wystarczajaca w ciagy ostatniej kadecji.
                  > zakladaja kabaret!

Hiacynt napisał:
                  Każde zdanie z tekściku który wysmażyłeś dowodzi mych słów. Jesteś kurduplem
                  umysłowym, bełkoczesz. Wyjątkowo zła wola kieruje twoją pisaniną.

Gość portalu: szczepik napisał(a):

> Skoro tak, to ty jesteś popierdolony.
                  > Fajna dyskusja nie.

Jeżeli młodzieńcze dla ciebie jest to dyskusja, to może i być fajna. Nie
                  zauważyłem dotychczas twojego zaistnienia chociażby jednym składnym zdaniem, to i
                  nie wiem jak jest z twoją sprawnością. Po co się wcinasz. Obelgi jajacka
                  doczekały się mej odpowiedzi. I tyle. Chyba, że jesteś Jajacek przepoczwarzony w
                  inną postać. Pachołek, to nie jest młodzieńcze obelga, tylko prosta nazwa
                  sługusów moskiewskich.

• radca Re: kaczynscy to :Prawo i Sprawiedliwosc 16.06.01, 18:03

> s
              > Hamurgrabiego.
              > Dwa kurduple ,ktorzy nie nachapali sie wystarczajaca w ciagy ostatniej kadec

> zakladaja kabaret!

Panie Jajacku.

Dziwie sie Panu,ze tak sie Pan wyraza.Wydawalo mi sie,ze jest Pan troche
              rozsädniejszy.Reklamowal sie Pan,ze chce stworzyc partie,ze dyskutuje Pan w
              Polityce.Lecz przyznam sie,ze nam nie po drodze.

Ja do takich ludzi nie naleze.Tak sie wyrazac np."kurdupli" ?
              To juz napewno o Panu dobrze nie swiadczy.Ja röwniez jestem niskiego wzrostu i
              co ?-mnie röwniez nazwie Pan tak ?

Ja naleze do partii braci Kaczynskich:Prawo i Sprawiedliwosc.
              Pisze Pan o "niskich instynktach spoleczenstwa" ?oraz o graniu tymi"instynktami"?

Panie Jacku,jest Pan mlodym jeszcze czlowiekiem i nie daj Boze,aby Pana musialy
              sklaniac do wstäpienia w szeregi partii-wlasnie te jak Pan pisze"niskie instynkty"

Mnie napewno nie sklonily te Panskie "niskie instynkty" -mnie sklonily konkretne
              powody oraz wiara i przekonanie,ze jest to wlasnie partia,ktöra
              moze uczynic wiele dobrego dla Spoleczenstwa -czyli Naszego kraju.

Ja uczynie ze swej strony wszystko,aby pomöc partii Prawo i Sprawiedliwosc.

Ten "kabaret" o ktörym Pan wspomina -to jest wlasnie to co sie dzieje do tej
              pory - bezkarnosc elit,powiäzania jeszcze z czasöw komunistycznych,pijanstwo
              alkoholizm powodujäce LAMANIE ETYKI.Powiäzania sedziöw i prokuratoröw z
              przestepcami.Stroniczosc w wielu procesach sädowych.Brak godnosci ludzkiej,brak
              poczucia bezpieczenstwa i sprawiedliwosci w Polsce.

Andrzej Kaniecki

• Gość: Don Skar Re: kaczynscy to :Prawo i Sprawiedliwosc IP: *.cvx-koln.ipdial.viaginterkom.de 16.06.01, 20:44
                radca napisał(a):

> Gość portalu: Jajacek napisał(a):
                >
                > > Kaczynscy to starzy cwaniacy z schowbiznesu.
                > > Przyczaili sie przez pare lat w PC nabrali nowych sil i start.
                > > Graja na niskich instynktach spoleczenstwa,niedlugo beda chcieli stosowac
                > kodek
                > > s
                > > Hamurgrabiego.
                > > Dwa kurduple ,ktorzy nie nachapali sie wystarczajaca w ciagy ostatniej kad
                > ec
                >
                >
                > > A to ,ze trzymaja tego Niesiolowskiego to samo w sobie jest paranoja,chyba
                > ze
                > > zakladaja kabaret!
                >
                > Panie Jajacku.
                >
                > Dziwie sie Panu,ze tak sie Pan wyraza.Wydawalo mi sie,ze jest Pan troche
                > rozsädniejszy.Reklamowal sie Pan,ze chce stworzyc partie,ze dyskutuje Pan w
                > Polityce.Lecz przyznam sie,ze nam nie po drodze.
                >
                > Ja do takich ludzi nie naleze.Tak sie wyrazac np."kurdupli" ?
                > To juz napewno o Panu dobrze nie swiadczy.Ja röwniez jestem niskiego wzrostu i
                > co ?-mnie röwniez nazwie Pan tak ?
                >
                > Ja naleze do partii braci Kaczynskich:Prawo i Sprawiedliwosc.
                > Pisze Pan o "niskich instynktach spoleczenstwa" ?oraz o graniu tymi"instynktami
                > "?
                >
                > Panie Jacku,jest Pan mlodym jeszcze czlowiekiem i nie daj Boze,aby Pana musialy
                >
                > sklaniac do wstäpienia w szeregi partii-wlasnie te jak Pan pisze"niskie instynk
                > ty"
                >
                > Mnie napewno nie sklonily te Panskie "niskie instynkty" -mnie sklonily konkretn
                > e
                > powody oraz wiara i przekonanie,ze jest to wlasnie partia,ktöra
                > moze uczynic wiele dobrego dla Spoleczenstwa -czyli Naszego kraju.
                >
                > Ja uczynie ze swej strony wszystko,aby pomöc partii Prawo i Sprawiedliwosc.
                >
                > Ten "kabaret" o ktörym Pan wspomina -to jest wlasnie to co sie dzieje do tej
                > pory - bezkarnosc elit,powiäzania jeszcze z czasöw komunistycznych,pijanstwo
                > alkoholizm powodujäce LAMANIE ETYKI.Powiäzania sedziöw i prokuratoröw z
                > przestepcami.Stroniczosc w wielu procesach sädowych.Brak godnosci ludzkiej,brak
                >
                > poczucia bezpieczenstwa i sprawiedliwosci w Polsce.
                >
                > Andrzej Kaniecki
                >

Jajacek chcial stworzyc partie??? Wolne zarty. To jeszcze jeden pan, ktory
                chcialby stworzyc "nowe spoleczenstwo", bo stare przeciez takie prymitywne. Wszak
                chcialoby, by bandyci, mordercy i gwalciciele nie mogli sobie kpic ze swoich
                ofiar. Jak stwierdzil Lenin "Kapitalista sprzeda sznurek na ktorym zawisnie",
                niektorzy "cywilizowani" jeszcze bandziorka poglaszcza, ze taka ofiara
                spoleczenstwa, zanim dostana od niego w glowe.
                • radca Re: kaczynscy to :Prawo i Sprawiedliwosc 17.06.01, 00:12
                  Jajacek namawial do zalozenia:"Wirtualnej Partii".

Myslalem,ze to porzädny i inteligentny dyskutant-
                  skäd mozna bylo przypuszczac,ze potrafi az tak ublizac.

Dostep do internetu-to jeszcze o niczym nie swiadczy.

pozdrawiam

Andrzej Kaniecki
                  • Gość: bykk Re: kaczynscy to :Prawo i Sprawiedliwosc IP: *.chello.pl 17.06.01, 03:53
                    Jajacku,postaw w jednym szeregu(przepraszam
                    pp.Kaczyńskich):millera,gadzinowskiego,Kaczyńskich i co widać?
                    pa-jajacyku
                    • Gość: waldi Re: kaczynscy to :Prawo i Sprawiedliwosc IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 10:57
                      sądząc z treści listów na tym forum jest jeszcze w Polsce dużo porządnych ludzi.
                      co sądzicie o filmie? Słyszeliście dyskusję w dzisiejszym Pulsie Trójki?
                      generalnie moja reakcja na ataki na Kaczyńskich jest taka, że im bardziej ich
                      atakukją tym mają u mnie większe poparcie.
                      Co więcej, komentarz Wyborczej (dziś str 2) jest zaskakująco pozytywny.
                      • Gość: JAS Re: kaczynscy to :Prawo i Sprawiedliwosc IP: *.3miasto.net 18.06.01, 13:24
                        Gość portalu: waldi napisał(a):

> sądząc z treści listów na tym forum jest jeszcze w
                        Polsce dużo porządnych ludzi
                        > .
                        > co sądzicie o filmie? Słyszeliście dyskusję w
                        dzisiejszym Pulsie Trójki?
                        > generalnie moja reakcja na ataki na Kaczyńskich jest
                        taka, że im bardziej ich
                        > atakukją tym mają u mnie większe poparcie.
                        > Co więcej, komentarz Wyborczej (dziś str 2) jest
                        zaskakująco pozytywny.

Waldi Masz racje jednak po przeczytaniu wywiadu w GW z
                        dnia dzisiejszego zastanawiam sie dlaczego nie odcieto
                        sie zdecydowanie od M.Zalewskiego, Dobrzanskiego,Anusza
                        Klamcow i hochsztaplerow. Szczegolnie ten pierwszy.
                        Co z tego ze byl w struktorach. W nich byli rozni i ci
                        negatywnie zlustrowani.
                        A moze cos ich jednak laczy, a moze wiedza za duzo i nie
                        nalezy budzic upiorow???
                        Panowie, Glapinski tez postac barwna, on rozdawal
                        licencje na import paliw, moze przyjrzec sie jego
                        powiazaniom ze spolkami na Cyprze??? Bylo o tym kiedys
                        dosc glosno ale ktos leb ukrecil sprawie i cicho
                        szaaa...
                        Niemniej poza ww watpliwosciami Kaczory mieszaja
                        wedlug mnie pozytywnie
                        pozdrawiam
                    • Gość: szczepik Re: Bykk IP: 195.116.62.* 18.06.01, 15:02
                      A może Millera Gadzinowskiego i kaczyńskich ?
                      • Gość: bykk Re: do szczepik IP: *.chello.pl 19.06.01, 12:33
                        Gość portalu: szczepik napisał(a):

> A może Millera Gadzinowskiego i kaczyńskich ?

może,wolna wola!
                        Ty tak , a ja tak,nie wolno mi?
                        Uważasz,że tylko wy towarzyszu macie rację?
                        pozdrawiam
            • Gość: Magda Re: kaczynscy a fozz IP: *.netia.pl 19.06.01, 10:56
              Przypuszczam, że chodziło Ci o kodeks Hammurabiego, ale treśc Twojej wypowiedzi
              świadczy o pewnych brakach w mysleniu więc czego tu wymagać
    • Gość: A.Nowak Re: kaczynscy a fozz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 12:17
      Zgadzam się z autorem prawie 100%
      Obawiam sie, iż Kaczyńscy są niewygodni również tym na prawicy , którzy włączyli sie po okragłym
      stole do restrukturyzacji prywatyzacji i reprywatyzacji biednej Polski.
      Mało kto z tych oswieconych liberałów z UW i Platformy metodami z poza 10 przykazań doszli do
      majątków .
      Ze względu na ogólnie panującą w Polsce korupcję ( bo po co się pchać do polityki , aby z niej nie
      korzystać) Kaczyńscy ku chwale wszystkich innych partii zostana zniszczczeni w oczach
      społęczeństwa.
      Nie potrzebne sa elitom hasła walki z korupcją wprowadzane w życie (to może być tylko kiełbasa
      wyborcza)
      głowny cel wszytkich elit politycznych w Polsce jest jeden-z powodu korupcji Kaczyńscy nie uzyskują
      pułapu 5%.
      Jest to smutne , ale bardzo wiarygodne
      • Gość: aaaaaa Re: kaczynscy a fozz IP: 157.25.84.* 18.06.01, 12:56
        Dyskusja dyskusją, poglądy i opinie - każdy ma prawo je mieć, mogą byś różne.
        Ale dla mnie najistotniejszym jest odpowiedź na pytanie, kto brał i ile i po
        co. i co się stało z 600 tys. dolców.
        jeden mówi że dawał - ma świadków, drugi mówi że nie brał.
        Gdzie tu logika. kto kłamie.
    • Gość: kirsten Re: kaczynscy a fozz IP: *.chello.be 18.06.01, 13:36
      to jest niesamowite, do jakiego stopnia lewica wpada w panike, kiedy tylko sad
      powaznie zabierze sie do badania sprawy FOZZ.
      ciekawe przy tym, ze glownego oskarzonego w tej sprawie, p. zejmka przedstawia
      sie niemal jako czlowieka z prywatnego businessu.
      "zapomina" sie przy tym, ze p. zejmek byl pod koniec lat 80-tych wieloletnim
      pracownikiem i PREZESEM banku handlowego international s.a. (BHI) w luxemburgu,
      gdzie glownym udzialowcem byl bank handlowy s.a. w warszawie, najwiekszy
      wowczas PANSTWQWY bank handlowy w polsce obslugujacy transakcje w handlu
      zagranicznym.
      ubecja czula sie wtedy zupelnie bezkarna, czego on tam nie wyrabial na wolowej
      skorze by nie spisac. do dzisiaj kraza legendy o milonach usd
      przekazywanych,wyplacanych i przyjmowanych do kasy banku na u s t n e
      polecenia pana prezesa. ten jego bank bhi dotad nie moze sie pozbierac i
      prawdopodobnie wkrotce zostanie zlikwidowany. wiem cos o tym, gdyz dlugo
      mieszkalem w luxemburgu.
      moze dobrze byloby, aby tvp zajela sie wyjasnieniem tej strony dzialalnosci
      fozz, gdyz polski sad ma napewno utrudniony dostep do akt luxemburskich.
      tutejsze wladze niechetnie przyznaja sie do tego, ze dopuscily do
      nieskrepowanej dzialalnosci takiego gangstera u siebie, gdyz nie poprawia to
      wizerunku luxemburga na arenie miedzynarodowej. a propos, moze warto byloby
      zbadac, ktora ze znanych osobistosci polskiej (i nie tylko) lewicy bywal
      czestym gosciem w bhi za prezesury p. zejmka i na czyj koszt ? niespodzianki
      murowane.
      lecha kaczynskiego wysoko cenie zwlaszcza za dzialalnosc jako prezesa nik-u i
      zycze mu powodzenia. jedna rada czlowieku: uwazaj na siebie - pamietaj o losie
      papaly i pewnego innego prezesa nik-u.
      • Gość: miki Re: kaczynscy a fozz IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 23:31
        Cieszy mnie fakt, ze znajduje sie ktos kto potrafi przytoczyc fakty z
        przeszlosci - zasranej przeszlosci, przesranej przeszlosci. Ludzie czy Wy
        wiecie o czym dyskutujecie. Te czerwone kutasy juz wam do reszty pomieszaly w
        glowach.
        • Gość: Kuma Re: kaczynscy a fozz IP: *.ipt.aol.com 20.06.01, 11:20
          Alez to oczywiste kto w tym miesza. Nie trzeba daleko szukac, wystarczy
          popatrzec na TVP kto tam rzadzi - stary komunistyczny uklad. To nie jest moja
          TVP, to nie jest polska TV.
      • Gość: ALFA Re: kaczynscy a fozz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 17:11
        Gość portalu: kirsten napisał(a):

> "zapomina" sie przy tym, ze p. zejmek byl pod koniec lat 80-tych wieloletnim
        > pracownikiem i PREZESEM banku handlowego international s.a. (BHI) w luxemburgu,

NAPRAWDE BYL OFICEREM WYWIADU

> gdzie glownym udzialowcem byl bank handlowy s.a. w warszawie, najwiekszy
        > wowczas PANSTWQWY bank handlowy w polsce obslugujacy transakcje w handlu
        > zagranicznym.
        > ubecja czula sie wtedy zupelnie bezkarna, czego on tam nie wyrabial na wolowej
        > skorze by nie spisac. do dzisiaj kraza legendy o milonach usd

TO BYLY LEWE PIENIADZE WYWIADU

> przekazywanych,wyplacanych i przyjmowanych do kasy banku na u s t n e
        > polecenia pana prezesa. ten jego bank bhi dotad nie moze sie pozbierac i
        > prawdopodobnie wkrotce zostanie zlikwidowany. wiem cos o tym, gdyz dlugo
        > mieszkalem w luxemburgu.
        , moze warto byloby
        > zbadac, ktora ze znanych osobistosci polskiej (i nie tylko) lewicy bywal
        > czestym gosciem w bhi za prezesury p. zejmka i na czyj koszt ? niespodzianki
        > murowane.

SA WIEKSZE NIES[PODZIANKI. NAPRZYKLAD PRZYJACIELEM ECHA KACZYNSKIEGO I TO W CZASIE GDY BYL
        PREZESEM NIKU, BYL SENATOR T. JARZEMBOWSKI. OFICER WYWIADU. 600 000$ WZIAL OD ING ZA PRZETARG
        NA TEREN PRZY PLACU TRZECH KRZYZY. POD NOSEM czystego KACZORA? I KACZORY NIE UMOCZYŁY
        DZIOBOW W TYM SZMALU. NIE WIEDZIALY?

> lecha kaczynskiego wysoko cenie zwlaszcza za dzialalnosc jako prezesa nik-u i
        > zycze mu powodzenia.

ŻYCZĘ POWODZENIA WIELBICIELOM KACZORÓW KUMPLI GLAPINSKICH, ZALEWSKICH SIWKÓW.
    • Gość: Cinek Re: kaczynscy a fozz IP: 213.77.49.* 20.06.01, 10:51
      Moim skromnym zdaniem PiS jest najwięszym konkurentem
      dla AWSP, a nie dla SLD. W czasach transformacji
      ustrojowej i gospodarczej lewych pieniędzy było dużo i
      bracia K. też z nich coś uczknęli dla siebie.
      • Gość: Tom Re: kaczynscy a fozz IP: 213.77.14.* 20.06.01, 12:10
        Elektorat "PiS" to elektorat niezdecydowany na kogo głosować (wcześniej
        niegłosujący - a tych jest większość - więcej niż poparcie dla b.PZPR i
        wszyskich partii razem wziętych) i sytuacja zrobiła się groźna dla b.PZPR.
        Ciekawe czy chłopaki (Kaczyńscy) przygotowali jakąś minę (bombę) która miała
        rozwalić granitowe poparcie dla b.PZPR (w kampanii wyborczej), sprawa
        przeciekła do zainteresowanych (wiadomo - wszędzie mają swoje wtyki) i
        zaplanowano szybką akcję włączając swoich piesków z TVP.
        • Gość: Hiacynt Re:Do Toma Elektorat zmiany i sanacji. IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 20.06.01, 13:01
          Gość portalu: Tom napisał(a):

> Elektorat "PiS" to elektorat niezdecydowany na kogo głosować (wcześniej
          > niegłosujący - a tych jest większość - więcej niż poparcie dla b.PZPR i
          > wszyskich partii razem wziętych) i sytuacja zrobiła się groźna dla b.PZPR.

Elektorat Kaczyńskich, to przynajmniej w 50% - entach elektorat Solidarności +
          ROP + antykomuniści + nawet elektorat UW-u
          Elektorat napewno wiedzący jakich zmian chce w Polsce.

• Gość: RUS Re: kaczynscy a fozz IP: *.proxy.aol.com 20.06.01, 21:19
      Tak to wyglada na prowokacje w celu ukrycia prawdziwych sprawcow.A oto wypowiec
      czlowieka ktory zajmowal sie ta sprawal - prof. Jerzego Przystawy:

Dzisiaj udzielalem dwu wywiadow na temat tego filmu, jeden dla :"Slowa
      Polskiego" a drugi dla "Gazety Wyborczej (Dolnoslaskiej)". W SP wywiad sie
      pewenie jutro ukaze (6/19/01), natomiast w GW chyba wywiadu nie puszcza, a
      wnioskuje stad, ze dziennikarz, ktory byl u mnie dzisiaj mial go zaraz przeslac
      mi do autoryzacji i do tej pory tego nie zrobil.

Film jest zrobiony na podstawie ksiazki niejakiego Jakuba Kopcia, do spolki z
      facetem o skomplikowanym nazwisku Janusz Heathcliff Iwanowski Pineiro "Po
      drugiej stronie lustracji: czyli jak pieniadze FOZZ zapelnily czarna skrzynke
      wyborcza AWS". Wszystko to jest bryzganie gownem. Ten film wczoraj (6/17/01)
      pokazano z zaskoczenia, zmieniajc w ostatniej chwili ramowke Programu I TVP.

Co jest istota "przekazu" tej ksiazki i filmu? To, ze ow Iwanowski Pineiro,
      skumplowany z Grzegorzem Zemkiem, dyrektorem generalnym FOZZ, i wysokimi
      oficerami sluzb specjalnych, przyjaznil sie z Adamem Glapinskim, owczesnym
      ministrem spraw gospodarczych, i dostarczal mu forsy na rozne przedsiewziecia,
      a takze przynosil jakies pieniadze Kaczorowi. Czy to prawda? Podejrzewam, ze
      prawda. Ale jesli Pineiro przynosil w kopercie jakies tysiace dolarow
      Kaczynskiemu czy Glapinskiemu to to jest najlepszy dowod, ze oni nie mieli
      pojecia co sie naprawde dzieje i czym jest naprawde FOZZ! Albowiem w tym czasie
      ogalacano Polske z miliardow dolarow i kazdy wprowadzony w temat mogl bez
      zadnego klopotu zostac milionerem. Jesli Kaczynskiemu mozna bylo wtedy
      przyniesc 10 tysiecy na kamanie wyborcza czy na PC to byla to zwykla jalmuzna
      jaka w owyn czasie dawano politykom, prosta lapowka, pare groszy. Ten flm ani
      ta ksiazka nic a nic nie wyjasniaja w sprawie FOZZ i tylko robia szum, babrajac
      przy okazji przeciwnikow politycznych.

Dziennikarz Slowa zapytal mnie dzisiaj czy mozliwe bylyby podobne scenariusze
      godzace w innych politykow. Odpowiedzialem, ze ja mge napisac kilka takich
      scenariuszy i duzo bardziej pikantnych. Jeden mu sprzedalem i mam nadziej, ze
      jutro (6/19/01) bedzie w gazecie.

Oto p. Anna Turska, dziennikarka wowczas Gazety Wyborczej, bierze z kasy
      Dariusza Przywieczerskiego 150 milionow zlotych na kampanie wyborcza Jacka
      Kuronia. W sadzie zeznaje, ze byla to przyjacielska przysluga, o ktora ja
      poprosil jej przyjaciel, Jacek Kuron. Na co i po co mialy byc te pieniadze, ani
      od kogo to ona nawet nie wie i nie wiedziala. Czy Jacek Kuron nalezy do jakiejs
      partii politycznej i czy to bedzie kampania wyborcza tez nie ma pojecia. A
      Dariusza Przywieczerskiego w ogole wlsciwie nie zna. To wszystko jest w
      protokole z mojego procesu, poniewaz wezwalem ja na swiadka.

Otoz kto to jest Anna Turska? To jest obecna wlascicielka,
      jednoosobowa, "Trybuny". Jak sama p[ublicznie wyznala, Przywieczerski to jest
      jej szwagier, mowia o sobie "kuzyni" bo znaja sie od dziecka, gdyz posesje ich
      rodzicow ze soba sasiadowaly. Kto to jest Dariusz Tytus Przywieczerski? Byl
      jednoosobowym wlascicielem "Trybuny" dopoki jej nie przekazal swojej "kuzynce".
      Kto to jest Dariusz Przywieczerski? To jest glowna, obok Zemka, a moze nawet
      glowniejsza osoba w FOZZ, obecnie jeden z trzech glownych oskarzonych, prezes
      Universalu, etc etc. Z tym Przywieczerskim mam od 7 lat proces o ksiazke o FOZZ.

Jak wyznaje Przywieczerski sponsorowal on wszystkie partie polityczne oprocz...
      SLD!

Wiec prosze porownac i zadac sobie pytanie jaka jest roznica? Pineiro bierze
      pieniadze od Zemka, jakies grosze, i zanosi Kaczynskiemu. Turska bierze od
      Przywieczerskiego podobne pieniadze i zanosi Kuroniowi. Czy jest jeszcze jakas
      sila polityczna, ktora "nie wspieraly" pieniadze FOZZ? A kto jest tym
      SPONSOREM?!"

• Gość: martek Re: kaczynscy a fozz IP: 157.25.99.* 21.06.01, 06:54
        ręce mi opadają
        • Gość: pazta Re: kaczynscy a fozz IP: 10.10.26.* / 213.227.67.* 24.06.01, 00:00
          Po raz pierwszy zabieram głos w publicznej dyskusji na
          temet "braci Kaczyńskich".Jestem załamany poziomem
          intelektualnym niektórym przedmówców a szczególnie
          przeraża mnie postawa niektórych dziennkarzy którzy
          oburzają się na bezprzeczne fakty i próbują
          manipulować informacjami,śmiem twierdzić że są na
          usługach(lub są szantażowani przez "braci
          Kaczyńskich". W związku z powyższym spróbuję
          wypunktować parę problemów :
          1.Afera z PZL "Mielec" -do dzisiaj niepostawiono
          zarzutów brak sprawy sądowej.
          2.Sprawa Gawronika -posełAWS Kolasiński bez zarzutów
          prokuratorskich ,na wolności.
          3.Inwiligacja Prawicy - sprawa nie załatwiona.
          4.Przestępstwa finansowe wwyborach prezydenckich-
          M.Krzaklewski -sprawa w martwym punkcie.
          5.Afery finansowe w KGHM "Polska Miedż" i PKN "ORLEN"-
          sprawy wmartwym punkcie.
          6. Nadużycia przy powstaniu telewizji "PULS"-jakby
          sprawynie było.
          7.Morderstwa:
          -Papały
          -Sekuły
          -Jaroszewiczów
          -Dębskiego
          dotej pory niewyjaśnione.
          8.Napady na banki w tym szczególnie w Warszawie(śmierć
          3 kobiet i 1 mężczyzny)brak sprawców i wyników.
          9.Afera "Węglowa" -ludzie w więzieniach do tej pory
          brak aktu oskarżenia.
          10.Prywatyzacje i dziwne umowy :
          - DT "CENTRUM"
          - PZU
          -Cukrownie
          brak wszczęcia śledztwa a tym samym rozstrzygnięć.
          Przykłady spraw rozpoczętych i nie zakończonych można
          by mnożyć.Podsumowują działalność L.Kaczyńskiego
          trzeba jednoznacznie stwierdzić że z jednej strony
          jest to kompromitacja polskiej prawicy az drugiej
          strony sięgnięcie po wzorce ich nauczyciela z połowy
          XX wieku Józefa Stalina .Ponadto ciekawi mnie fakt
          że domagając się czasu antenowego w telewizji
          publicznej , gdy mogą przedstawić swoje racje przy
          udziale A.Glapińskiego,M.Zalewskigo ewentualnie
          L.Wałęsy rezygnują z tego. Pozdrawiam .
          • Gość: waldi Re: kaczynscy a fozz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 22:11
            Gość portalu: pazta napisał(a):

> Po raz pierwszy zabieram głos w publicznej dyskusji na ...

po raz niepierwszy zabieram głos ale ww to są bzdety. najoczywistszym bzdetem
            jest śmierć Sekuły powiązanego z mafią (G. Wyborcza óczesne komentarze) i sprawcy
            afery alkoholowej. Nb do dziś pamiętam lata koalicji SLD-PSL i klepsydry upadłych
            zakładów wystawione na ulicy Basztowej w Krakowie przez U. Wojewódzkim. Dla tych
            co uważają, że tylko AWS-UW wysprzedało polskie zakłady. A w ogóle FOZZ utworzył
            M. Rakowski..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka