elena4 07.02.08, 10:10 Już nas za pomocą naukowech ałtoretetów zaczynają oswajac z decyzją o niefinansowaniu rozwoju Polski B. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elena4 Re: Widzieliście? 07.02.08, 10:12 No i dobrze. Zrobim se tam krainę latajacych siekier. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Widzieliście? 07.02.08, 10:13 odwracaj uwage, odwracaj twoj faworyt zajmowal sie kopiowaniem papierow a nie Polska A, B czy nawet C mial cie gdzies, interesowaly go wylacznie papiery na ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Widzieliście? 07.02.08, 10:15 Ten bałach to możesz wciskać koniowi, scoutek. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Widzieliście? 07.02.08, 10:16 elena4 napisała: > Ten bałach to możesz wciskać koniowi, scoutek. sie juz tak nie przedstawiaj dokladnie widac kim jestes Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Sorry scoutku, ale powiem cos niepochlebnego.. 07.02.08, 10:19 ...o kobietach..otoz elena zachowuje sie jak ich wiekszisc; za cholere nie zweryfikuje swoich nadziei, czy obaw z tym, co mowi strona przeciwna. Ile razy, by nie dostala w tylek zawsze to bedzie wina "przeciwnika", ktory zanim nim zostal, byl jej "sojusznikiem/przyjacielem/etc(..)" Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Sorry scoutku, ale powiem cos niepochlebnego. 07.02.08, 10:34 To jest taki psychologiczny bla bla bla- bełkocik, mający na celu podporzadkowanie sobie feminy, panie macho. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Widzieliście? 07.02.08, 10:17 I znów koalicja z Lepperem i Giertychem? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Widzieliście? 07.02.08, 10:44 Mam nadzieję, że bez koalicji się obejdzie tym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Widzieliście? 07.02.08, 10:52 Ponad 50%? A czym to PiS tym razem społeczeństwo oczaruje? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Widzieliście? 07.02.08, 11:00 Wystarczy to, czym rozczarują ci kryptokomuniści z PO Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Widzieliście? 07.02.08, 11:09 elena4 napisała: > Wystarczy to, czym rozczarują ci kryptokomuniści z PO Kaczyński mówił, że to liberałowie, a nie komuniści - a to przecież dwa różne bieguny. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Widzieliście? 07.02.08, 11:17 Jakaś hybryda z kompleksami i chęcią odwetu to jest. I do tego krótkowzroczna. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Widzieliście? 07.02.08, 11:33 elena4 napisała: > Jakaś hybryda z kompleksami i chęcią odwetu to jest. I do tego > krótkowzroczna. Rozwiń tę intrygującą myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Widzieliście? 07.02.08, 10:17 Aaauuuuuuu....jak miło usłyszeć wycie pisdaka. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe a co PIS zrobił dla Polski B? 07.02.08, 10:51 peron? bo chyba nie wpisanie wszystkiego co się da do fundszy unijnych Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: a co PIS zrobił dla Polski B? 07.02.08, 11:01 Nie wiem. Ty mi powiedz. Dał nadzieję? Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: a co PIS zrobił dla Polski B? 07.02.08, 11:10 elena4 napisała: > Nie wiem. Ty mi powiedz. Dał nadzieję? Nie dał nawet nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: a co PIS zrobił dla Polski B? 07.02.08, 11:20 Nie to co obecni, co? Dają ci nadzieję na to, że będziesz mógł z góry patrzeć na polowę Polski.Co za durnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: a co PIS zrobił dla Polski B? 07.02.08, 11:34 elena4 napisała: > Nie to co obecni, co? Dają ci nadzieję na to, że będziesz mógł z > góry patrzeć na polowę Polski.Co za durnie!! Ależ skąd. Ci obecni również nie. Polska B to kwestia mentalności, a nie położenia geograficznego. Można być Polakiem B i mieszkać we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: a co PIS zrobił dla Polski B? 07.02.08, 11:48 Masz rację. Też to tak widzę. Najbardziej szkodliwa mentalność to taka której właściciel prostytuuje swój intelekt i sumienie za troche grosiwa i swoje pięć minut na topie w swietle reflektorów. To jest mentalność Polaka B. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: a co PIS zrobił dla Polski B? 07.02.08, 11:57 Dorn? Wokół PiS skupił się właśnie elektorat o mentalności Polaka B. Powiem więcej - można mieszkać we Wrocławiu i mieć wyższe wykształcenie, a być Polakiem B. Tu się zgodzę, PiS dla tych ludzi zrobił dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: a co PIS zrobił dla Polski B? 07.02.08, 12:33 Weź już skończ tę mantrę. Żebyś nie wiem jak sie napiął to i tak nie zakrzyczysz faktu, że ta postkomunistyczna mierzwa kręci sobie bicz na własną sempiternę. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: a co PIS zrobił dla Polski B? 07.02.08, 12:45 elena4 napisała: > Weź już skończ tę mantrę. Żebyś nie wiem jak sie napiął to i tak > nie zakrzyczysz faktu, że ta postkomunistyczna mierzwa kręci sobie > bicz na własną sempiternę. Lubię jak zaczynasz skowyczeć, zamiast dawać inteligentne kontrargumenty. Nie ważne... otóż PiS dla tych ludzi zrobił bardzo dużo. Ktoś wreszcie zaczął za nich myśleć, mówić co mają robić, obiecywać, że dostaną coś za darmo, bez ciężkiej pracy. Tylko ile można żyć nadzieją? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: a co PIS zrobił dla Polski B? 07.02.08, 12:55 Ja nie skowyczę. Po prostu szkoda tracić energię na kontrargumentację, bo to do idioty i tak nie dotrze. Mądrzejsi ode mnie argumentują cały czas z marnym skutkiem. Zajmij się dziecko laptopami i innymi rewelacjami. I tyj z samozadowolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: a co PIS zrobił dla Polski B? 07.02.08, 13:07 elena4 napisała: > Ja nie skowyczę. Po prostu szkoda tracić energię na > kontrargumentację, To nie trać. Deklarujesz coś innego, a robisz coś innego. > bo to do idioty i tak nie dotrze. W każdej dyskusji, jak zaczynają się inwektywy, to oznacza, że adwersarz traci grunt pod nogami. :))))) > Mądrzejsi ode > mnie argumentują cały czas z marnym skutkiem. Zajmij się dziecko > laptopami i innymi rewelacjami. I tyj z samozadowolenia. Poddajesz się? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: a co PIS zrobił dla Polski B? 07.02.08, 13:09 Wiesz cc koleś, oddaj swój dyplom do oprawy.:)))))))))))))))) Za par€ lat wywiesimy toto w muzeum osobliwoci. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: a co PIS zrobił dla Polski B? 07.02.08, 13:12 Miałaś nie marnować czasu. :)))))))) Czy nerwy wynikają stąd, że nie potrafisz się zdobyć na złośliwą ripostę? Łatwiej kogoś idiotą nazwać, nie? Ach, te kompleksy.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: a co PIS zrobił dla Polski B? 07.02.08, 18:33 az milo popatrzyc jak sie fanatycy pisu kompromituja ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Widzieliście? 07.02.08, 10:44 Jarek wracaj. Jak trzeba to się i na kasztankę złożymy. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Widzieliście? 07.02.08, 10:46 elena4 napisała: > Jarek wracaj. Jak trzeba to się i na kasztankę złożymy. hahahahahahahahahaha tez sie zloze by nia odjechal w sina dal i nie wrocil wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Widzieliście? 07.02.08, 11:21 Taka kasztanka z wigorem, żeby pogoniła hołotę przed sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Widzieliście? 07.02.08, 11:29 Chcą na ścianie wschodniej przywrócic przedwojenne stosunki feudalne? Komu potrzebny jest skansen? kto się tym dowartościuje? Jarek pomóż. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Widzieliście? 07.02.08, 11:30 Co nastepne? Zabrać pieniądze uniwersytetom aby same padły? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Widzieliście? 07.02.08, 11:31 A najbliższa biblioteka bedzie w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Widzieliście? 07.02.08, 11:34 A w szkołach podstawowych zamiast rachowania, od siódmego roku życia wbijać do glowy jak to źle być nacjonalista antysemitą i katolikiem. That's it!!!!! No i szkoły tylko sześcioklasowe. Do tego platne. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Widzieliście? 07.02.08, 11:35 Po takim wychowie można bedzie ludkowi wcisnąc nawet gwoździe na zupę. Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: Widzieliście? 07.02.08, 11:39 co tak spamujesz? blox juz nie dziala? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Widzieliście? 07.02.08, 11:42 Wręcz przeciwnie. Zwracam uwagę na poważne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Pan prof. ma niezle tezy ;) Na wschodzie to 07.02.08, 11:52 to sobie krowki mleczne hodujcie: "Np. pięknie rośnie mleczarstwo. Mleko świata nie zmieni, ale da ludziom pracę i dochody." Ale juz Slaskowi to trzeba pomoc bo: "albo są tak zniszczone - jak aglomeracja katowicka - że mają małe szanse na samodzielny rozwój." No to ja zadam panu prof. pytanie a czemu aglomeracji katowickiej np. trzeba pomoc ? Przeciez trawestujac slowa pana prof. "A dlaczego cały kraj ma być równo rozwinięty i równie zagęszczony? Dlaczego aglomeracja katowicka ma nie być bardziej pusta ?" Bo sie ludzie z niej wyniosa ze wzgledu na jej ogolny nazwe to stan ? Przeciez znowu zacytuje: "Ludzie migrują, bo wolą lepsze, wygodniejsze życie." Wiec moga migrowac takze z okolic Katowic. www.gazetawyborcza.pl/1,75515,4898051.html No musze przyznac, ze na koniec prof. wykazuje zdrowy rozsadek: "Mamy szansę na taki sukces? - Nie. Brakuje nam przywódców, mamy tylko polityków, którzy oglądają słupki poparcia dla siebie ..." P.S. I zaznacze jedno piszac o Katowicach uzylem tego jako przykladu meandrow mysli pana prof. Do Katowic nic nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Widzieliście? 07.02.08, 11:55 Wróci,się nie bój jako i ja się nie boję;-) elena4 > Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Widzieliście? 07.02.08, 11:59 Ja się nie boję. Ja tylko myślę, czy za te pieniądze z książeczki mieszkaniowej, które trzymam na wieniec dla Balcerowicza nie kupic sobie kałacha. Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo spamera 07.02.08, 11:58 spamuje bez litosci, a admini nic. dziwne, prawda? ludzie za mniejsze przewinienia wylatywali stad na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
hanusia.arendt Czy tzw . Polska B nie może sama się postarać o 07.02.08, 13:07 finansowanie własnego rozwoju? Jest tyle unijnych programów pomocowych,że 3 Polski B można z tego sfinansować.Tylko nikomu się nie chce d... ruszyć. Nic dziwnego, to przecież bastion PiS-u czyli" musicie nam dać bo nam się należy" Kto musi? Otóz my musimy. Ja i inni,którzy płacą podatki na rozwój własnych regionów,pracują nad ich rozwojem itd. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Czy tzw . Polska B nie może sama się postarać 07.02.08, 13:19 Ludzie, czy wam już te klepki na oczach przyrosły do skóry? Jak zapóźnione regiony mają sobie same zbudować od zera całą infrastrukturę? Przecież podatki są rezultatem działalności ekonomicznej, której z powodu braku infrastruktury nie ma i nie będzie. A to zaowocuje odpływem inteligentniejszego elementu. Folwarki paniczom z warsiawy chcecie tam porobić czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusia.arendt Fundusz Rozwoju Regionalnego 07.02.08, 13:33 Tam szukać pieniędzy na infrastrukturę. Jeszcze parę innych funduszy jest. Głową trzeba ruszyć, wziąć się do roboty. Analfabeci tam chyba nie mieszkają? Region jest ekonomicznie atrakcyjny.To wschodnia granica UE. Można to wykorzystać a nie czekać na gwiazdkę z nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Fundusz Rozwoju Regionalnego 07.02.08, 14:10 Tereny wschodnie nie korzystają z funduszy? To coś nowego. Mnie chodzi o inną rzecz. Pamiętam za komuny, kiedy brakowalo masła, wystepowała w Tv czy w prasie utytułowana gadająca głowa, która przekonywała wszystkich o szkodliwości masła dla organizmu. Teraz widzę, wracaja metody według starego przepisu. Weź gadającą glowę,która z aureolą mundrości unoszącą się nad jej postacią, wytłumaczy naukowo ciemnocie takiego a nie innego rodzaju posunięcia władzuchny. A posunięciem ma byc przeniesienie funduszy z terenów w rozwoju na tereny względnie rozwiniete. I nie wyjeżdżaj mni tu z twoimi podatkami. Przez prawie dwadzieścia lat, zamiast rozwijac kraj, wszelkiego autoramentu łobuzy wolały dawać tym ludziom jakieś ochłapy socjalne, nawet przymykaly oczy na nielegalne renty tylko po to, aby sie samemu nachapać. Zapłacą za to, oj zapłacą. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusia.arendt Rozumiem,że ludzie,którzy tam mieszkają 07.02.08, 14:32 sa upośledzeni i niczego nie potrafią zrobić? Znam parę osób z tzw. ściany wschodniej i jakoś niczego im nie brakuje. Ani wiedzy,ani intelektu,ani pieniędzy.Skoro oni potrafią ,to inni chyba też? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Rozumiem,że ludzie,którzy tam mieszkają 07.02.08, 14:40 Słuchaj, moje oburzenie jest autentyczne. I nie mam zamiaru dawać sie wmanewrowywac w idiotyczne gadki i słowne przerzucanki. Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: Rozumiem,że ludzie,którzy tam mieszkają 07.02.08, 14:44 jestem pod wrazeniem, to twoj trzeci post skierowany do hanusi i ani razu nie obrzucilas ja inwektywami Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Rozumiem,że ludzie,którzy tam mieszkają 07.02.08, 14:45 Ty dziecko jeszcze nie wiesz co to sa inwektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Rozumiem,że ludzie,którzy tam mieszkają 07.02.08, 14:46 Nazwanie idioty idiota nie jest inwektywa, tylko stwierdzeniem faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: Rozumiem,że ludzie,którzy tam mieszkają 07.02.08, 14:49 a jednak nie, pomylka, nie bylas w stanie sie powstrzymac Odpowiedz Link Zgłoś
hanusia.arendt Emocje zawsze są autentyczne. Tyle,że 07.02.08, 14:50 nic z nich nie wynika.Oburzeniem muru nie rozwalisz. Potrzebny jest przynajmniej kilof albo młotek.Zrób coś, cokolwiek. Jak mnie coś wkurza,to szukam rozwiązania. Może w Twojej miejscowości jest coś do zrobienia? Droga, kanalizacja, szkoła ? Nie wiem. Wymyśl plan,wciągnij ludzi, zainteresuj lokalne władze i inwestorów. Na pewno się uda. Zawsze się udaje, tylko trzeba działać a nie narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Emocje zawsze są autentyczne. Tyle,że 07.02.08, 15:02 Nic mnie bardziej do szału nie doprowadza niz takie przemawianie ex catedra i pouczanie. Jasne. Ktoś już rzucil propozycję aby zwolennicy PIS organizowali sie oddolnie, bo tylko w kupie siła. To jest bardzo dobry pomysł. Inaczej sobie z barachłem przy władzy nigdy nie poradzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo troche nie na temat 07.02.08, 15:08 ale apropos elena to imie ukrainskie? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusia.arendt Znowu emocje. 07.02.08, 15:17 Zorganizujcie się. Mogę Wam nawet statut pro bono napisać. Każda inicjatywa społeczna jest cenna. Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: Fundusz Rozwoju Regionalnego 07.02.08, 16:00 elena4 napisała: > Tereny wschodnie nie korzystają z funduszy? To coś nowego. > Mnie chodzi o inną rzecz. > Pamiętam za komuny, kiedy brakowalo masła, wystepowała w Tv czy w > prasie utytułowana gadająca głowa, która przekonywała wszystkich o > szkodliwości masła dla organizmu. > Teraz widzę, wracaja metody według starego przepisu. Weź gadającą > glowę,która z aureolą mundrości unoszącą się nad jej postacią, > wytłumaczy naukowo ciemnocie takiego a nie innego rodzaju posunięcia > władzuchny. A posunięciem ma byc przeniesienie funduszy z terenów w > rozwoju na tereny względnie rozwiniete. > I nie wyjeżdżaj mni tu z twoimi podatkami. Przez prawie dwadzieścia > lat, zamiast rozwijac kraj, wszelkiego autoramentu łobuzy wolały > dawać tym ludziom jakieś ochłapy socjalne, nawet przymykaly oczy na > nielegalne renty tylko po to, aby sie samemu nachapać. Zapłacą za > to, oj zapłacą. Nie płacz tyle, tylko poczekaj aż sie nowy rząd rozkręci.Na razie odnajdują się w nowej sytuacji i przyzwyczajają do ataków z każdej strony.Poczekaj 4 lata a zobaczysz że rozwój będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Fundusz Rozwoju Regionalnego 07.02.08, 16:06 Dla kogo bedzie rozwój to będzie. Nic nie zrobią. DLATEGO MUSIMY SIĘ ORGANIZOWAĆ ODDOLNIE. Bo tylko w taki sposób będziemy mogli wymusić jakieś zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: Fundusz Rozwoju Regionalnego 08.02.08, 03:53 elena4 napisała: > Dla kogo bedzie rozwój to będzie. Nic nie zrobią. > DLATEGO MUSIMY SIĘ ORGANIZOWAĆ ODDOLNIE. > Bo tylko w taki sposób będziemy mogli wymusić jakieś zmiany. Ja Cię rozumiem.Nigdy nie przypuszczałam ze kiedys w moim zyciu nastąpi moment że jedyną oraganizacją jaka mnie będzie interesowała będzie moje życie prywatne.Ale przyszedł taki moment i bardzo się z tego cieszę.A hasłem przewodnim mojej organizacji będzie od dziś: Uczciwa praca + godziwa płaca = normalne życie. I to wszystko. Są samorządy.Niech pokażą, że biorą pieniądze za wprowadzanie pozytywnych zmian dla ludzi , dla spoleczeństwa a nie tylko za grzanie stołków i podnoszenie rączki w głosowaniach. Problem w Polsce polega na tym że partie polityczne prowadzą często działalność destrukcyjną(zwłaszcza pis) dlatego prędzej czy pózniej upadną , bo zmiany cywilizacyjne niosą ze sobą wiele wyzwań. A na całym swiecie istnieje konkurencyjność między partiami polegająca na prześciganiu się we wprowadzaniu pozytywnych zmian. Kto nie ma nic spoleczecznosciom , ludziom do zaoferowania , odpada z gry , a o destrukcji nie ma nawet mowy. W Polsce tez to nastąpi na drodze ewolucji , nie rewolucji a zmusi do tego przynależnośc do UE. Nie mozna być częścią cywilizowanego świata i wciąż zostawać w tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Fundusz Rozwoju Regionalnego 08.02.08, 09:58 O czym ty piszesz? PIS partią destruktywną? PIS okazał się partia za mało destruktywna i za słabą. Pokazał jedynie jaką siłę posiada przeciwnik. Ale i przeciwnik sie doczeka końca. Mimo takich postaw jak twoja, ktora powoduje, że bardziej mu sie oplaca rzucic ochlapy między tłuszczę i niech się tłuszcza żre między sobą, niż dokonac jakichkolwiek zmian systemowych, bo wtedy podciąłby gałąź na ktorej wygodnie siedzi. Innymi słowy divide et impera. Teraz wschód kontra zachód. Ten kraj potrzebuje rewolucji. Na szczęście nie musi być ona krwawa. Wystarczy aby ludzie zrozumieli, że w kupie sila. Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: Fundusz Rozwoju Regionalnego 08.02.08, 10:18 Jakich postaw jak moja? Ja wkrótce wyjadę , tak gdzie będę mogła normalnie życ i pracować i to wszystko. Zorganizowalismy sie w sposób naturalny , walczylismy o najlepsze przedszkole w Warszawie.Ludzie z PiS okazali sie perfidni.Wszyscy razem i kazde z osobna.Dostałam po d. , byłam ciągana po sądach a dziś jeden z drugim dureń będzie mnie obrażał i oceniał? Wiesz gdzie ja to mam?W d. Nie moge kupic Dziennika nigdzie juz o 8 rano i co mam robić? Organizować rewolucję? Ja nie siedze na żadnej gałezi i mam prawo do prywatności i do wolności jak każdy człowiek.Mam gdzieś rewolucje. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Fundusz Rozwoju Regionalnego 08.02.08, 10:28 Weź już bajek nie opowiadaj, bo mnie śmieszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: Fundusz Rozwoju Regionalnego 08.02.08, 10:34 elena4 napisała: > Weź już bajek nie opowiadaj, bo mnie śmieszysz. No widzisz.Pisząc prawde dla ciebie opowiadam bajki. I taką postawę prezentują właśnie Polacy.Dlatego jest jak jest od wiekow zresztą. ps. Od Jutra przejdę na Nasz Dziennik i z zagranicy zagłosuje na PiS w następnych wyborach , żeby Ci sprawić przyjemność.Jest mi naprawdę wszystko jedno , kto tu będzie rządził. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Fundusz Rozwoju Regionalnego 08.02.08, 10:54 Dla mojej przyjemności to ty lepiej nic nie rób. Biedactwo skrzywdzone przez PIS, a nie przez urzędniczą mentalność. 20 lat a my ciągle szukamy wolności za granicą. Ile jeszcze? Nie udało ci się wywalczyć tego co chcialaś? Za mała grupa ludzi byla? I w dalszym ciągu twiedzisz,ż e mobilizacja społeczna nie jest potrzebna? Że solidarność nie jest potrzebna? A myslisz, ze tam gdzie jedziesz to tę wolność i dobrobyt na tacy ci podają? Poczekaj a sama zobaczysz, hehehe. Tylko przyglądaj sie uważnie, nie daj się zauroczyc dostepnością gadżetów. Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: Fundusz Rozwoju Regionalnego 08.02.08, 11:52 elena4 napisała: > Dla mojej przyjemności to ty lepiej nic nie rób. Biedactwo > skrzywdzone przez PIS, a nie przez urzędniczą mentalność. > 20 lat a my ciągle szukamy wolności za granicą. Ile jeszcze? > Nie udało ci się wywalczyć tego co chcialaś? Za mała grupa ludzi > byla? > I w dalszym ciągu twiedzisz,ż e mobilizacja społeczna nie jest > potrzebna? Że solidarność nie jest potrzebna? > A myslisz, ze tam gdzie jedziesz to tę wolność i dobrobyt na tacy ci > podają? Poczekaj a sama zobaczysz, hehehe. Tylko przyglądaj sie > uważnie, nie daj się zauroczyc dostepnością gadżetów. Nie , nie była za mała grupa ludzi. Życzę tobie takiej samej grupy ludzi , chodz wątpię żebyć ja znalazła.Jestem pewna ze nikt nie kiwnie małym palcem. I nie o to chodzi jaki był efekt tej walki , choć przyznam że przedszkola szkoda , drugiego takiego nie ma w Warszawie. Ważne były metody jakimi nas potraktowano , krok po kroku , ale spoko zeby sie nie narazic na zarzucanie mi kłamstw , zachowam te wiedzę dla sibie.Zresztą to juz przeszłośc bez znaczenia. Jadę tam gdzie mi było dobrze przez naście lat i gdzie ludzie grają uczciwie , a przynajmniej ich zdecydowana większość. Ja nie jestem silna i wcale być nie chcę.To mężczyzni nie znający kobiet wymyślili sobie mit że kobiety są silne.Jestesmy silne , bo życie nas do tego zmusza i nie mamy wyboru ale tak naprawdę to albo jesteśmy wrażliwe istoty albo cyniczne i bezwzględne. Ja należe do tej pierwszej grupy.Na rewolucjonistkę się nie nadaję zdecydowanie. I nie musisz sie do mnie tak wrogo nastawiać.Każdy ma prawo wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Fundusz Rozwoju Regionalnego 08.02.08, 14:13 I do prasy z tym nie poszliście, do TVN? Przecież jesli chodzilo o PIS mogliście byc znakomicie obsłużeni. A sądy,a Strasburg? Coś słaba grupa była. Żadnego prawnika? Ja rozumiem, że pieniędzy mogło nie byc. Dlatego trzeba stworzyć silne stowarzyszenia, które miałyby bardziej panoramiczny ogląd rzeczywistości, niż tylko " ja dbam o swoje interesy, ty dbaj o swoje". Raczej takie z postawą " dzisiaj tobie jutro mnie" Ale, ale. Zapomniałam, ze ochotnicy to na wojnie wyginęli, co sie niewatpliwie bardzo dzisiejszym władcom podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: Fundusz Rozwoju Regionalnego 08.02.08, 17:12 W trzy miesięce po wygranych przez pis wyborach i tvn i gazety nie chcialy o tym pisać.Media są odważne tylko wtydy gdy sie to im opłaca. Życzę powodzenia w tworzeniu stowarzyszenia. Co do interesów , to owszem muszę wreszcie zadbać o swoje , bo nikt tego za mnie nie zrobi.Czasem lepiej mówić , "to mój problem" niż być wyśmianym wyszydzonym i oplutym czy posądzonym o Bog wie co.(A w Polsce tak niestety jest) Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Fundusz Rozwoju Regionalnego 08.02.08, 18:01 Chcesz przekonać na siłę, że naród polski do niczego się nie nadaje? Płaci ci ktoś za to? Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: Fundusz Rozwoju Regionalnego 08.02.08, 21:06 elena4 napisała: > Chcesz przekonać na siłę, że naród polski do niczego się nie nadaje? > Płaci ci ktoś za to? Nie twierdzę że się nie nadaje.Popełnia masę błędów ,najczęściej przez krótkowzroczność. Nie , za rozmowy z ludzmi ,a tak traktuję to forum , nie biorę pieniędzy.Nikt mi więc za nic nie płaci. O ile można nazwać to rozmową , bo przecież się ani nie widzimy ani nie znamy.Dzielimy się jedynie spostrzeżeniami i poglądami. Nikt mi za to nie placi ani nikt mi nic nie zleca. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusia.arendt Obejrzyj sobie zalinkowaną stronę. 07.02.08, 14:04 Na tym terenie było do niedawna bezrobocie 30%,bieda,nędza i ogólny koszmar. Ruszyli głową i proszę. Od paru lat jeden,wielki teren inwestycyjny. www.invest-park.com.pl/ Nic się z dnia na dzień nie dzieje. Jedno Ci się spodoba. To SLD chyba wtedy rządziło, zresztą nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Czy tzw . Polska B nie może sama się postarać 07.02.08, 14:48 A zresztą ten forumowicz nie wyskoczył z " a u was murzynów biją" PISem. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Widzieliście? 07.02.08, 13:10 Polska T(uska),Polskę B ma w D(głęboko). Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Widzieliście? 07.02.08, 13:41 Mogę ci powiedzieć dlaczego Jaruś zainteresował się rozwojem tzw Polski B. Na pewno nie z powodu współczucia w ich niedoli choć to samo dobro jest, ten obszar Polski to tylko jego potencjalni wyborcy i tylko dlatego tak o nich kłapie. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Widzieliście? 07.02.08, 13:54 A teraz usiądź i zastanów się jeszcze raz dlaczego ci ludzie są jego potencjalnymi wyborcami. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Widzieliście? 07.02.08, 14:04 Ty pewnie powiesz, że głosują na niego, bo jako jedyny przejmuje się ich sytuacją. A ja uparcie twierdzę, że są przez niego zwyczajnie wykorzystywani, a głosują na niego bo jako jedyny obiecuje powrót PRL, czyli czasy kiedy wg nich lepiej się żyło. Jestem dumnym przedstawicielem warszawskiej hołoty. Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: Widzieliście? 07.02.08, 14:28 bob nie czujesz sie zmiazdzony tym argumentem? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Widzieliście? 07.02.08, 14:49 I tu cię muszę zmartwić, Jareczek już nigdy nie wróci tak samo jak PRL. Ludzie już takie głupie nie bedom. Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Czytałem... 07.02.08, 14:59 I dziwię się, że pan profesor od ekonomii proponuje tak nieekonowiczne rozwiązanie jak wyludnienie "ściany wschodniej" i trzymanie pustych obszarów... Lepiej od razu oddać Ukrainie i Białorusi, a tam będą wiedzieli jak zagospodarować... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Czytałem... 07.02.08, 15:12 Ludzie organizujcie się, bo was zjedzą albo na emigrację wyślą siłą. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Czytałem... 07.02.08, 15:23 Ale się w tej Polsce POyebało.Komuna nie dawała paszportów,a liberały-aferały będą zmuszać do wyjazdów na saksy? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Czytałem... 07.02.08, 15:32 Z tego co pamiętam, jaśnie oświecony to właśnie za czasów Pisu wyjechało najwięcej ludzi, a teraz będą chyba wracać, bo PO klepnie swoją ustawę znoszącą podwójne opodatkowanie czego Jarusiowi nie udało się przez dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Czytałem... 07.02.08, 15:41 Wyjechało, bo za czasów PIS otwierały sie kolejne rynki pracy. Będą wracać? Po co? Sądzisz, że na zmywaku przez ten czas zarobili tyle, ze bedzie ich stac na zorganizowanie sobie miejsca pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Czytałem... 07.02.08, 15:51 Nie wszyscy pracują tam na zmywaku, a nawet ci którzy pracowali tam fizycznie to chcąc niechcąc podnieśli swoje kwalifikacje, choćby o znajomość języka, ale nie tylko. A wrócić, wrócą, prędzej czy później. Prędzej na pewno po zniesieniu podwójnego opodatkowania wrócą zarobione przez nich pieniądze co bez znaczenia nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Czytałem... 07.02.08, 16:02 Nie oszukuj się. WIĘKSZOSĆ pracuje na zmywaku. Zlikwidowanie podwójnego opodatkowania to za mało, żeby wrócili, s zczególnie zaś ci, którzy na zmywaku nie pracują. Są na tyle inteligentni, ze wiedzą, ze podwójne opodatkowanie, niewątpliwa niedogodność, to pryszcz w porównaniu z "ułatwieniami" w prowadzeniu działalności ekonomicznej jakie ich tu spotkają. Mówię o podatkach biurokracji i braku wolności rynku oraz zasad konkurencji. No, chyba, że się zechcą opłacać oficjalnym i lokalnym mafiom. Ale na to trzeba mieć kasę, że hoho. Odpowiedz Link Zgłoś
kod-em Re: Widzieliście spamerę elanę? 07.02.08, 18:17 Przeżyliśmy silnych i zwartych, przeżyliśmy głupich i upartych, może dobry Bóg pozwoli przeżyć i głupoli! - (....) Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Widzieliście spamerę elanę? 07.02.08, 20:08 Znów przeżywać w takim stylu? To brzmi jak zniewaga. Bóg pomoże chętniej temu, Kto sobie pomaga. A właśnie, gdzie jest Pamelo żegnaj? Odpowiedz Link Zgłoś
kod-em Re: Widzieliście spamerę elanę? 07.02.08, 20:14 sil z pamelą się zaszył sus 15. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Widzieliście spamerę elanę? 07.02.08, 20:25 Pamelę mi wyrzucili. Oj, bo drugi raz wkleję. Ale ja nie o tym. Ludzieeeeee. Organizujcie sie w terenie. Trzeba bronić swoich praw przed tymi....!!!!!!! Przecież jest tylu mądrych i uczciwych ludzi. Czas wprowadzać demokrację od dołu bo na to .......... nie ma co liczyć!!!!!!!!!!!!!! OBUDŹCIE SIĘ WRESZCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
jn24 Re: Widzieliście spamerę elanę? 08.02.08, 10:30 przecie musi dbać o interesy swego szefa : Naruszenia procedur określonych przepisami prawa oraz niewłaściwe przygotowanie strony polskiej do negocjacji, istotnie ograniczyły możliwość uzyskania optymalnych dla nas rezultatów negocjacji w sprawie importu gazu z Rosji. Podpisany 12 lutego 2003 roku „Protokół dodatkowy...” zawiera rozwiązania ewidentnie niekorzystne dla interesów gospodarczych Polski. Na taką ocenę wskazują przede wszystkim pominięcie w rozmowach ze stroną rosyjską, prowadzonych pod przewodnictwem wicepremiera i ministra Infrastruktury Marka Pola istotnych dla bezpieczeństwa energetycznego Polski kwestii liberalizacji w zapisach Kontraktu Jamalskiego, a niedopuszczalnej przez prawodawstwo Unii Europejskiej zasady bierz lub płać a także poziomu cen gazu kupowanego w ramach tego kontraktu. Przy okazji negocjacji okrzykniętych niebywałym sukcesem „dziwnym zrządzeniem losu” wymogami Kontraktu Jamalskiego objęto wszystkie znajdujących się na naszej wschodniej granicy punkty zdawczo- odbiorcze gazu. Wcześniej gaz mógł być dostarczany tylko i wyłącznie przez jeden punkt - w Kondratkach. Do czasu budowy drugiej nitki Gazociągu Jamalskiego - jeszcze nie rozpoczętej i według publikowanych zapowiedzi strony rosyjskiej raczej wątpliwej - Polska była zobowiązana faktycznie do przyjmowania 3 mld m sześć. gazu - a pozostałe punkty były wykorzystywane zależnie od naszych potrzeb, na podstawie umów krótkoterminowych. W istocie więc, zasada „bierz lub płać” była ograniczona do 3 mln sześć gazu, a strona polska nie musiała płacić za gaz, którego nie otrzymała. Obecnie, Polska została faktycznie zobowiązana do przyjmowania całej ilości gazu zapisanej w Kontrakcie Jamalskim. W rezultacie, mimo nominalnego zmniejszenia ilości zakontraktowanego gazu, realne możliwości dywersyfikacji kierunków jego importu - na czas obowiązywania Kontraktu Jamalskiego czyli do 2022 roku - istotnie się... zmniejszyły. W rezultacie radosnej twórczości wicepremiera Pola wyzbyliśmy się, jak naiwne dzieci zabawek, narzędzi umożliwiających wyegzekwowanie od strony rosyjskiej budowy drugiej nitki Gazociągu Jamalskiego. Dla Polski oznacza to utratę opłat tranzytowych, ponieważ większa część gazu tłoczonego druga nitką miała być kierowana do krajów Europy Zachodniej, a dla strony rosyjskiej pełną swobodę w podejmowaniu dalszych decyzji inwestycyjnych, ponieważ strona polska i tak zobowiązała się przyjmować cały zakontraktowany „gaz jamalski” innymi już istniejącymi rurociągami. Inspektorzy NIK odkryli także, że ustalone stawki za usługi przesyłowe realizowane poprzez Gazociąg Jamalski są poniżej średniego poziomu cen stosowanych w Europie i uniemożliwiają finansowanie przez EuRoPol GAZ SA budowy polskiej części drugiej nitki Gazociągu Jamalskiego - nawet gdyby do jej budowy jednak doszło. Do kalkulacji na okres do 2019 roku przyjęto następującą strukturę taryfy: w okresie od września 2003 roku do końca 2003 roku - 2,74 USD/1000 m sześć./100 km, na lata 2004-2005 - 2,50 USD/1000 m sześć./100 km, na lata 2006-2013 - 1,55 USD/1000 m sześć./100 km, i wreszcie na lata 2014-2019 - 1,00 USD/1000 m sześc./100 km. Tak ustalony poziom stawek nie zapewni spółce EuRoPol GAZ SA środków na sfinansowanie przygotowania i realizacji budowy 2 nitki Gazociągu Jamalskiego. Warto też zauważyć, że docelowy poziom stawki przesyłowej nie znajduje uzasadnienia w stosowanej na rynku europejskim średniej wartości, wynoszącej ok. 2,00 USD/1000 m sześć./100 km. Dostało się także prezesowi Urzędu Regulacji Energetyki, który niewłaściwie wypełniał część swoich ustawowych zadań. Odpowiedz Link Zgłoś