Dodaj do ulubionych

Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdolne...

• Gość: nn Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 16:32
      Jeżeli to była tylko jedna matka to powimmi taką bestie skazać
      na śmierć w okropnych męczaeniach. Jeżeli było kilka matek bo
      tak też mogło być to wszystkie one nie zasługują na życie.
      Powinno się przywrucić KARĘ ŚMIERCI!!!!!!!!!!!
      • Gość: chello Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.08.03, 16:36
        Nikt nie robi aborcji zygoty!!! Aborcjonista zabija dobrze uksztaltowanego
        czlowieka!!!
        • Gość: chello Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.08.03, 16:40

Gos´c´ portalu: Cover napisa?(a):

> Takie bestialstwa sie˛ dzieja˛ jak nie ma aborcji.

Nie. Tak sie dzieje od zarania ludzkosci.

ch: Zmodyfikuje: barbarzynskie zwyczaje zabijania dzieci wracaja
          pod sztandarami postepu.

• Gość: x Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 16:40
          No ok, ale wyobrazmy sobie dalsze losy dziecka - wielodzietna rodzina->bieda-
          >brak wyksztalcenia+srodowisko przestepcze->wiezienie (w lepszym wypadku) lub
          smierc(w gorszym). Albo inna sytuacja- dziecko z wadami genetycznymi,
          uposledzone umyslowo, szacowany czas przezycia 15 lat, jak bedzie wygladalo to
          zycie? Szpital-dom-szpital. Czy to nie jest po prostu przedluzanie agonii,
          skazywanie na cierpienie w imie obrony zycia? Zastanowcie sie troche.

• Gość: Bolo Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: 209.47.22.* 22.08.03, 17:05
            Gość portalu: x napisał(a):

> No ok, ale wyobrazmy sobie dalsze losy dziecka -
            wielodzietna rodzina->bieda
            > -
            > >brak wyksztalcenia+srodowisko przestepcze->wiezienie
            (w lepszym wypadku)
            > lub
            > smierc(w gorszym). Albo inna sytuacja- dziecko z wadami
            genetycznymi,
            > uposledzone umyslowo, szacowany czas przezycia 15 lat,
            jak bedzie wygladalo to
            > zycie? Szpital-dom-szpital. Czy to nie jest po prostu
            przedluzanie agonii,
            > skazywanie na cierpienie w imie obrony zycia?
            Zastanowcie sie troche.

Czy aby czasem panowie w brunatnych mundurkach nie mieli
            podobnego usprawiedliwienia przy zabijaniu osob
            niepelnosprawnych lub psychicznie chorych?
            X. To nie jest latwy temat. Ja tez sie caly czas nad tym
            glowie, jakie zycie taki "uszkodzony" czlowiek ma lub
            bedzie mial. Lecz powiem ci szczeze ,ze nie chcial bym
            wziasc na siebie odpowiedzialnosci za unicestwienie
            takiego dziecka. Jakim sposobem jaka kolwiek osoba ma
            prawo od decydowaniu o zyciu lub usmierceniu innego
            czlowieka (a co najgorsze - bezbronnego dziecka).
            X, czy ty masz dzieci? Ja mam 2 letniego synka, na cale
            szczesie jest zdrowy lecz bym go kochal tak samo, nawet
            jak by byl uposledzony. Jezeli masz milosc w sobie do
            dzieci to sie zastanow bardzo mocno , czy aby napewno tak
            zyczysz innym dzieciom.

Bolo
            • Gość: x Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 17:17
              Niestety nie kazdy jest tak "uksztaltowany" jak Ty i nie wszystkich stac na
              takie wyzeczenia. Jestem studentem medycyny, widzialem i kochajacych rodzicow
              majacych cudowne choc uposledzone dzieci, ale widzialem tez opuszczone dzieci.
              Dla Ciebie aborcja nie jest opcja, ale dla kogos innego moze byc. Dlaczego
              mamy tego zabraniac?
              • Gość: bolo Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: 209.47.22.* 22.08.03, 17:28

> Niestety nie kazdy jest tak "uksztaltowany" jak Ty i
                nie wszystkich stac na
                > takie wyzeczenia. Jestem studentem medycyny, widzialem
                i kochajacych rodzicow
                > majacych cudowne choc uposledzone dzieci, ale widzialem
                tez opuszczone dzieci.
                > Dla Ciebie aborcja nie jest opcja, ale dla kogos innego
                moze byc. Dlaczego
                > mamy tego zabraniac?

Bo przy aborcji nie mowimy o zeczy, np niechce telewizora
                to go nie kupie. Tutej chodzi o byc lub niebyc dziecka.
                W skrajnych wypadkach moze jest mniejszym zlem przerwanie
                ciazy naprzyklad co dopiero zaplodnionego jajka. Lecz
                myslisz ,ze sie aborcja na tym skonczy? Znieczulica
                postepuje powoli. Jezeli moge usunac 1 dniowa ciaze to
                dlaczego nie 1 tygodniowa. Jezeli juz moge 1 tygodniowa
                to coz to wielkiego usunac 1 miesieczna. Potem co to za
                roznica przy usunieciu 1 miesiecznego plodu a np 4
                miesiecznego itd,itd.
                W idealnym spoleczenstwie niebylo by potrzeby na aborcje
                my niestety nie zyjemy w idealnym swiecie ale dzieki temu
                ze mamy rozum, wspolczucie oraz milosc staramy sie do
                tego idealu poprzez prawa ustawione lub obyczajowe dotrzec.
                • Gość: x Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 17:39
                  >
                  >
                  > Bo przy aborcji nie mowimy o zeczy, np niechce telewizora
                  > to go nie kupie. Tutej chodzi o byc lub niebyc dziecka.
                  > W skrajnych wypadkach moze jest mniejszym zlem przerwanie
                  > ciazy naprzyklad co dopiero zaplodnionego jajka. Lecz
                  > myslisz ,ze sie aborcja na tym skonczy? Znieczulica
                  > postepuje powoli. Jezeli moge usunac 1 dniowa ciaze to
                  > dlaczego nie 1 tygodniowa. Jezeli juz moge 1 tygodniowa
                  > to coz to wielkiego usunac 1 miesieczna. Potem co to za
                  > roznica przy usunieciu 1 miesiecznego plodu a np 4
                  > miesiecznego itd,itd.
                  > W idealnym spoleczenstwie niebylo by potrzeby na aborcje
                  > my niestety nie zyjemy w idealnym swiecie ale dzieki temu
                  > ze mamy rozum, wspolczucie oraz milosc staramy sie do
                  > tego idealu poprzez prawa ustawione lub obyczajowe dotrzec.

Daleki jestem od propagowania aborcji na zasadzi reklamacji w sklepie,
                  uwazam tylko ze w pewnych sytuacjach ludzie powinni miec taka mozliwosc.
          • Gość: radek Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 17:05

> No ok, ale wyobrazmy sobie dalsze losy dziecka - wielodzietna
            rodzina->bieda
            > -
            > >brak wyksztalcenia+srodowisko przestepcze->wiezienie (w
            lepszym wypadku)
            > lub
            genetycznymi,
            > uposledzone umyslowo, szacowany czas przezycia 15 lat, jak
            bedzie wygladalo to
            przedluzanie agonii,
            > skazywanie na cierpienie w imie obrony zycia? Zastanowcie sie
            troche.
            >

a co ty tak przewidujesz????????????

bo wiesz - moja mlodsza siostrzyczka tez miala byc zabita -
            "lekarz" mial ja wyciagnac odkurzaczem i mialo byc po sprawie -
            ale matka cale szczescie nie dala sie namowic na glupie gadanie
            pana doktora - czyli wedlug ciebie moja siostra powinna byc w
            wiezieniu
            w tej chwili ma 20 lat studiuje i jest dobra w tym co robi
            zawsze bardzo chorowala bo byla cholernie slabym dzieckiem
            ale zyje i ma sie dobrze w koncu
            zylismy w biedzie - czasem nie bylo co do garnka wlozyc

co ty mozesz na ten temat wiedziec - zabij kiedys dziecko -
            bedziesz wiedzial jak sie czuje matka po aborcji
            i wtedy twoja rodzina doswaidczy ile kosztuje leczenie
            psychiatryczne czlowieka ktory zabil

to nie EQULIBRIUM - kazdy ma uczucie, poczucie, i wszelkie
            pochodne - przemysl to
            • Gość: x Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 17:12
              Dobrze, bardzo sie ciesze za Ciebie i Twoja siostre. Ale przypuszczam ze mimo
              ze zyliscie w biedzie, to mieliscie bardzo kochajacych rodzicow. Dla Twojej
              matki aborcja nigdy nie wchodzila w gre, nie byliscie niechcianymi dziecmi.
              Aborcja nie jest przymusem, to wybor. A kazdy powinien miec wybor. Koncze
              medycyne i wierz mi juz wiele widzialem.
              • Gość: Bolo Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: 209.47.22.* 22.08.03, 17:17

> Dobrze, bardzo sie ciesze za Ciebie i Twoja siostre.
                Ale przypuszczam ze mimo
                > ze zyliscie w biedzie, to mieliscie bardzo kochajacych
                rodzicow. Dla Twojej
                > matki aborcja nigdy nie wchodzila w gre, nie byliscie
                niechcianymi dziecmi.
                > Aborcja nie jest przymusem, to wybor. A kazdy powinien
                miec wybor. Koncze
                > medycyne i wierz mi juz wiele widzialem.

X. Jaki wybor zostawiasz temu "niechcianemu" dziecku?
                Byl bym w stanie moze nawet i zgodzic sie z toba lecz w
                wypadku kiedy mozna oddac kazde diecko do domu dziecka lu
                b adopcji to kazde inne rozwiazanie jest poprostu tragedia.

Bolo
                • Gość: chello Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.08.03, 17:23
                  Dla mnie to jest odwracanie kota ogonem. Europa ma o wiele za malo
                  dzieci. Sa setki tysiecy bezdzietnych malzenstw ktore chca adoptowac
                  dzieci. A wy ciagle o aborcji!!!! Przeciez srodki istnieja. Ja jestem jednym z
                  siedmiorga. Owszem, nikomu sie nie przelewalo. Od malego musielismy
                  pracowac. Ja widze ze to bylo zbawienne. Moje dzieci leniuchuja i nie
                  maja zadnej motywacji. Niestety dalem im dobrobyt bo nie chcialem zeby
                  biedowaly jak ja.
                  • Gość: x Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 17:28
                    Oczywiscie mozna powiedziec ze bol uszlachetnia, wiec po co nam srodki
                    przeciwbolowe? Dlaczego swoich dzieci nie oddasz do domu dziecka na kilka lat?
                    Przepraszam, moze to zbyt dosadne.
                    • Gość: chello Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.08.03, 17:51
                      Gos´c´ portalu: x napisa?(a):

> Oczywiscie mozna powiedziec ze bol uszlachetnia, wiec po co nam
                      srodki
                      > przeciwbolowe? Dlaczego swoich dzieci nie oddasz do domu dziecka
                      na kilka lat?
                      > Przepraszam, moze to zbyt dosadne.

Bo to ostatecznosc. Jeszcze gorsza ostatecznoscia jest morderstwo.
                      • Gość: x Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 18:01
                        A co wedlug Ciebie jest lepsze - umrzec czy zostac sparalizowanym
                        czterokonczynowo? Ja wolalbym smierc, ale to juz zalezy od czlowieka.
                        • Gość: chello Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.08.03, 18:28

> A co wedlug Ciebie jest lepsze - umrzec czy zostac sparalizowanym
                          > czterokonczynowo? Ja wolalbym smierc, ale to juz zalezy od czlowieka.

Zacznijmy od 99% zdrowych dzieci usuwanych corocznie. Wtedy
                          odpowiem Ci nt. 1%.
                          • Gość: x Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 18:35
                            Jak juz pisalem jestem daleki od aborcji na zyczenie, natomiast jestem za w
                            uzasadnionych przypadkach np. ciazy jako efektu gwaltu, niskiego stanu
                            materialnego rodziny, mlodego wieku rodzicow, ciaz patologicznych itp.
                            Oczywiscie nie jestem az tak naiwny, ze slepo wierze ze aborcja dokonywala by
                            sie naprawde tylko z takich powodow i nie byloby przypadkow naduzyc, ale
                            wychodze z zalozenia ze juz lepsza taka aborcja w szpitalu o odpowiednim
                            stopniu referencji niz w jakiejs piwnicy - bo wtedy czesto tracimy i matke i
                            dziecko.
                            • Gość: ficino Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 22:53

> Jak juz pisalem jestem daleki od aborcji na zyczenie, natomiast jestem za w
                              > uzasadnionych przypadkach np. ciazy jako efektu gwaltu, niskiego stanu
                              > materialnego rodziny, mlodego wieku rodzicow, ciaz patologicznych itp.
                              > Oczywiscie nie jestem az tak naiwny, ze slepo wierze ze aborcja dokonywala by
                              > sie naprawde tylko z takich powodow i nie byloby przypadkow naduzyc, ale
                              > wychodze z zalozenia ze juz lepsza taka aborcja w szpitalu o odpowiednim
                              > stopniu referencji niz w jakiejs piwnicy - bo wtedy czesto tracimy i matke i
                              > dziecko.
                              a po co komu taka matka?
                        • Gość: ficino Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 22:51

> A co wedlug Ciebie jest lepsze - umrzec czy zostac sparalizowanym
                          > czterokonczynowo? Ja wolalbym smierc, ale to juz zalezy od czlowieka.

modl sie zeby cos takiego cie nie spotkalo..ale zaloze sie ze i tak bedziesz
                          chcial zyc..taka jest natura ludzka :)
                • Gość: x Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 17:25
                  Byles kiedys w domu malego dziecka? Ja bylem, spedzilem jeden dzien bawiac sie
                  z tymi dziecmi. Wiekszasc ma chorobe sieroca, moczy sie w nocy. Nie maja zbyt
                  cudownego dziecinstwa. Niestety.:( Cierpia, przez 18 lat swojego zycia, a
                  potem? Potem jest roznie... Jestem daleki od generalizowania, ale mimo to
                  uwazam, ze jezeli ktos nie jest gotowy na podjecie sie jakze trudnego zadania
                  bycia rodzicem to nie powinien nim nigdy zostac, bo cierpia na tym dzieci. A
                  od tego jest antykoncepcja, a w niektorych przypadkach uzasadniona moze byc
                  aborcja. Np. jaka matka bedzie 14 letnia dziewczynka?
                  • Gość: chello Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.08.03, 17:31
                    Moi sasiedzi wlasnie zaadoptowali sliczne dziecko urodzone
                    prze 14 letnia. Przez tysiace lat mielismy 13-14 letnie matki.
                    Zdziwilabys sie ile posrod Twoich pra- pra- bylo nieletnich.
                    Dopiero czasy nowozytne sztucznie oddzielily zdolnosc do prokreacji od
                    prokreacji. Dlatego ludzie ciagle przekraczaja te zaledwie kilkusetletnia
                    bariere.

> Byles kiedys w domu malego dziecka? Ja bylem, spedzilem jeden dzien
                    bawiac sie
                    > z tymi dziecmi. Wiekszasc ma chorobe sieroca, moczy sie w nocy. Nie
                    maja zbyt
                    > cudownego dziecinstwa. Niestety.:( Cierpia, przez 18 lat swojego zycia, a
                    > potem? Potem jest roznie... Jestem daleki od generalizowania, ale
                    mimo to
                    > uwazam, ze jezeli ktos nie jest gotowy na podjecie sie jakze trudnego
                    zadania
                    > bycia rodzicem to nie powinien nim nigdy zostac, bo cierpia na tym
                    dzieci. A
                    > od tego jest antykoncepcja, a w niektorych przypadkach uzasadniona
                    moze byc
                    > aborcja. Np. jaka matka bedzie 14 letnia dziewczynka?
                    • Gość: x Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 17:36
                      ale wtedy w wieku 14 lat byla juz dorosla kobieta, a nie bawila sie lalkami.
                      Ludzie dojrzewali szybciej bo tez zyli krocej:)
                      • Gość: chello Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.08.03, 17:49
                        Biologia sie nie zmienila. Ludzie dojrzewali seksualnie w tym samym
                        czasie co teraz. Psychicznie tez czesto byli dziecinni (poczytaj o tych
                        sredniowiecznych rycerzach jak byli emocjonalnie niestabilni). Dzisiaj tez
                        w Afryce dzieci sa w armiach, morduja i strzelaja. To ze zyja krocej nie ma
                        wplywu na ich dojrzewanie.

> ale wtedy w wieku 14 lat byla juz dorosla kobieta, a nie bawila sie
                        lalkami.
                        > Ludzie dojrzewali szybciej bo tez zyli krocej:)
                        • Gość: x Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 17:55
                          To zalezy o kim w sredniowiczu mowimy, czy o ksiezniczkach - one mialy zawsze
                          nianie:) czy o normalnych dziewkach - ktore mysle byly o wiele bardziej
                          dojrzale od dzisiajszych 14-latek chociazby z racji tego ze mialy wiecej
                          obowiazkow.
                          A jesli chodzi o dzieci w armiach afrykanskich to bylem w zeszlym roku w
                          Ugandzie i rozmawialem z ludzmi z organizacji zajmujacej sie wlasnie tym
                          problemem. Dzieci a armii zyja krotko. Co roku kilkaset jest porywanych z
                          Ugandy przez Sudanczykow. Chlopcy do armii, dziewczynki do burdeli. Ale to
                          zupelnie off topic;)
                          • Gość: chello Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.08.03, 18:26
                            Schodzisz z glownego punktu. Przygotowanie do zycia jest mniejsze u
                            naszych dzieci, bo swiat jest bardziej skomplikowany. Dojrzalosc
                            biologiczna jest ta sama. Niektorzy twierdza ze dzieci w gangach
                            dojrzewaja szybciej psychicznie do robienia dzieci. I to sie zgadza.

> To zalezy o kim w sredniowiczu mowimy, czy o ksiezniczkach - one mialy
                            zawsze
                            > nianie:) czy o normalnych dziewkach - ktore mysle byly o wiele bardziej
                            > dojrzale od dzisiajszych 14-latek chociazby z racji tego ze mialy wiecej
                            > obowiazkow.
                            > A jesli chodzi o dzieci w armiach afrykanskich to bylem w zeszlym roku w
                            > Ugandzie i rozmawialem z ludzmi z organizacji zajmujacej sie wlasnie
                            tym
                            > problemem. Dzieci a armii zyja krotko. Co roku kilkaset jest porywanych
                            z
                            > Ugandy przez Sudanczykow. Chlopcy do armii, dziewczynki do burdeli.
                            Ale to
                            > zupelnie off topic;)
                            • Gość: x Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 18:37
                              No wlasnie! Wolalbym sie nie urodzic, niz miec niedojrzalych rodzicow;)
              • Gość: ficino Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 22:49

> Dobrze, bardzo sie ciesze za Ciebie i Twoja siostre. Ale przypuszczam ze mimo
                > ze zyliscie w biedzie, to mieliscie bardzo kochajacych rodzicow. Dla Twojej
                > matki aborcja nigdy nie wchodzila w gre, nie byliscie niechcianymi dziecmi.
                > Aborcja nie jest przymusem, to wybor. A kazdy powinien miec wybor. Koncze
                > medycyne i wierz mi juz wiele widzialem.

oczywiscie ze kobiety maja wybor moga oddac dziecko do adopcji jesli nie
                potrafia kochac :)
          • toska3 Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! 22.08.03, 19:22
            Z pewnością zygota nie jest zdolna do życia, noworodek tak i to jest
            zasadnicza różnica pomiędzy aborcją a zabijaniem noworodków.Mnie interesuje
            gdzie był lekarz, króry przyjmował poprzednie porody, dlaczego po trzeciem,
            czwartym dziecku nie porozmawiał z tą kobietą i nie poradził jej
            jakiegokolwiek środka antykoncepcyjnego, np spirali, pewnie teraz nie byłoby
            tej makabrycznej beczki.
            A ksiądz z kościoła, gdzie podrzucono nieżywego noworodka? ciekawa jestem co on
            zrobił by wyświetlić sprawę tego dziecka? Jeszcze tylko dodam, że mentalność na
            polskiej wsi jest taka, że za nic na świecie nikt nie oddałby dziecka do
            adopcji bo to hańba, natomiast sprawę uśmiercania noworodków ludzie ze wsi będą
            starali się na swój sposób wytłumaczyć.
          • Gość: ficino Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 22:46

> No ok, ale wyobrazmy sobie dalsze losy dziecka - wielodzietna rodzina->bieda
            > -
            > >brak wyksztalcenia+srodowisko przestepcze->wiezienie (w lepszym wypadku)
            > lub
            > smierc(w gorszym). Albo inna sytuacja- dziecko z wadami genetycznymi,
            > uposledzone umyslowo, szacowany czas przezycia 15 lat, jak bedzie wygladalo
            to
            > zycie? Szpital-dom-szpital. Czy to nie jest po prostu przedluzanie agonii,
            > skazywanie na cierpienie w imie obrony zycia? Zastanowcie sie troche.
            >

No ok, ale wyobrazmy sobie dalsze losy dziecka...zaadoptowane przez bogatych
            rodzicow jezdzace mercedesem i oplywajace w luksusa...co ty jakis wrozbita z
            czerniakowa lubelskiego ze potrafisz wrozyc z fusow.
        • Gość: Ola Re: Do aborcjonistow i innych Glupcow!!! IP: *.tele2.pl 22.08.03, 21:31
          WE kwestii formalnej: oczwyiście, że robi się aborcję zygoty metodą sukcji.
        • gabrielacasey Sam jestes IDIOTA! Tu sie mowi o MORDERSTWIE 22.08.03, 22:13
          kilkorga zywych, zdrowych dzieci, nie zas o aborcji czy
          antykoncepcji. Przeczytaj, prosze, ten artykul jeszcze raz.
    • Gość: as Miller- "to robota Buzka" IP: *.geol.uni-heidelberg.de 22.08.03, 16:50
    • Gość: X Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.com / 10.10.233.* 22.08.03, 17:03
      Gość portalu: Cover napisał(a):

> Takie bestialstwa się dzieją jak nie ma aborcji.

Ale tuman z ciebie !
    • Gość: fff Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 17:05
      No ok, ale wyobrazmy sobie dalsze losy dziecka - wielodzietna rodzina->bieda-
      >brak wyksztalcenia+srodowisko przestepcze->wiezienie (w lepszym wypadku) lub
      smierc(w gorszym). Albo inna sytuacja- dziecko z wadami genetycznymi,
      uposledzone umyslowo, szacowany czas przezycia 15 lat, jak bedzie wygladalo to
      zycie? Szpital-dom-szpital. Czy to nie jest po prostu przedluzanie agonii,
      skazywanie na cierpienie w imie obrony zycia? Zastanowcie sie troche.

• Gość: X ??? IP: *.com / 10.10.233.* 22.08.03, 17:26
        A w ogole nie przyszlo ci do glowy, ze jest inne rozwiazanie?
        Moze po prostu ograniczyc powszechna populacje? Moze przestac
        lansowac swobodny "nowoczesny" styl zycia, gdzie nastolatki bez
        oporow traca cnote w wieku lat 10 lub 12? Czy wszyscy musza sie
        pieprzyc na prawo i lewo?

Gość portalu: fff napisał(a):

rodzina->bieda
        > -
        > >brak wyksztalcenia+srodowisko przestepcze->wiezienie (w
        lepszym wypadku)
        > lub
        genetycznymi,
        > uposledzone umyslowo, szacowany czas przezycia 15 lat, jak
        bedzie wygladalo to
        przedluzanie agonii,
        > skazywanie na cierpienie w imie obrony zycia? Zastanowcie sie
        troche.
        >
        • Gość: x Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 17:43
          Moze jeszcze zaprosic wszystkie dzieci do kolka rozancowego? Rzecz nie mozliwa
          do przeprowadzenia.
      • Gość: BO Re: Sekcja zw?ok wykaza?a, z˙e noworodki by?y zdol IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.08.03, 17:27
        Mysle ze nawet uposledzone dzieci maja prawo do zycia. Kilka lat temu
        widzialem jak student sparalizowany od dziecka odbieral dyplom
        doktorski z MIT. Gdyby byla lepsza diagnostyka, ten geniusz Howkins
        nigdy nie powinien byl sie narodzic. Poza tym, ciagle malo wiemy o
        podlozu genetycznym wielu chorob i usuwanie ludzi jest usunieciem
        mozliwosci zeby je studiowac.

Gos´c´ portalu: fff napisa?(a):

rodzina->bieda
        > -
        > >brak wyksztalcenia+srodowisko przestepcze->wiezienie (w lepszym
        wypadku)
        > lub
        > uposledzone umyslowo, szacowany czas przezycia 15 lat, jak bedzie
        wygladalo to
        >
        • Gość: x Re: Sekcja zw?ok wykaza?a, z˙e noworodki by?y zdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 17:33
          To sa wyjatki, ludzie ktorym dano szanse, bo ktos sie nimi opiekowal. Niestety
          nie wszyscy rodzice sa tacy cudowni.
          • Gość: Modry Potworność IP: *.domain / 192.168.30.* 22.08.03, 17:39
            Nie rozumiem tego.. dlaczego matka nie chciała tych dzieci oddać
            do adopcji?? Według mnie dzieciobójstwo jest najstraszniejszym z
            morderstw. cała ta sytuacja mnie przeraża... Czy na prawdę
            ludzie są bez serca??
          • Gość: bolo Re: Sekcja zw?ok wykaza?a, z˙e noworodki by?y zdo IP: 209.47.22.* 22.08.03, 17:51

> To sa wyjatki, ludzie ktorym dano szanse, bo ktos sie
            nimi opiekowal. Niestety
            > nie wszyscy rodzice sa tacy cudowni.

X. Zgadza sie. Nawet puzniej w zyciu doroslym niektorzy
            maja niewesolo. Postuluje rowniez przyzwolenie na aborcje
            na osobach powyzej roku 18. W szczegolnosci na kalekach,
            osobach naduzywajacych alkoholu, papierosow i narkotykow.
            Rowniez na bezrobotnych oraz emerytach. Po co maja sie
            meczyc. Dodal bym jeszcze lekazy , ktorzy sa nedznie
            wynagradzani lub maja problem ze znalezieniem pracy (po
            co sie frustrowac).

Bolo ;-)
            • Gość: x Re: Sekcja zw?ok wykaza?a, z˙e noworodki by?y zdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 18:05
              Samobojstwa jescze nikt nie zabronil, a to podobny wybor.
              • Gość: feminista Kobiety IP: *.ub.uni-freiburg.de 22.08.03, 18:37
                Dlaczego w calej dyskusji o aborcji, kobieta pojawia sie tak
                rzadko, ciagle tylko dziecko nienarodzone, dziecko nienarodzone.
                Dlaczego panstwo, a w jego imieniu rozne grupy, roszcza sobie
                prawo do decydowania o macicy kobiety i tego co w niej sie
                dzieje. Czy panstwo uwaza kobiety za tak slabe, ze nie moga one
                podjac same decyzji o wlasnym ciele. Czy trzeba mieszac w to
                idologie roznej masci. Czy nie lepiej pozostawic tej decyzji
                kobiecie, aby podjela ja zgodnie ze swoimi przekonaniami,
                zasadami etycznymi czy wiara. Panstwo powinno stworzyc jedynie
                dobrze wywarzone ramy do wolnosci jednostki. W tym przypadku
                wolnosci kobiety, jej prawa do decydownia o swojej seksualnosci i
                plodnosci. Kobiety zadajcie edukacje seksulana, prawo do
                antykoncepcji i abrocji!
                • Gość: x Re: Kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 18:42
                  Good point!:)
                • nata1 Re: Kobiety 22.08.03, 19:08
                  Rozmawiałam z wieloma młodymi dziewczynami z kraju gdzie wszelkie formy
                  antykoncepcji aborcji są są popularne i dowzwolone. Często nie chce im się użyć
                  prezerwatywy (która przy niedużym wysiłku mogą dostać za darmo!), biegną po tym
                  po pigułkę po stosunku, która, jak same przyznają nie jest obojetna dla
                  organizmu. Ale cóż, kilkudniowe zle samopoczucie, wymioty i bliżej nieokreślone
                  skutki dla organizmu to mała cena w porównaniu z niechcianym dzidziusiem.
                  Jednak nie zawsze skutkuje. Wtedy zabieg. I wiesz co jest dla nich najgorsze?
                  To, że trzeba powiedzieć o tym rodzicom i tylko to. Słyszałam o dziewczynach,
                  które w wieku licealnym były juz po kilkakrotnej aborcji. Spytałam kiedys
                  nieśmiało czy to jest takie moralne i usłyszałam, że wszystko lepsze niż mieć
                  dzieciaka. Nie boja się też ewentualnych przyszłych problemów z płodnością.
                  Dostępność aborcji w tym kraju sprawia, iz traktuje się ją jako nieszkodliwy
                  zabieg, coś naturalnego. NIe przykłada się większej wagi do antykoncepcji, bo
                  przecież zawsze można usunąć. Rzeczywiście ciało kobiety stanowi tu jej
                  całkowitą własność. Myślę jednak, że to za duża odpowiedzialność dla niej samej.
                • Gość: Emily Re: Kobiety IP: *.nv.nv.cox.net 22.08.03, 19:09
                  Gość portalu: feminista napisał(a):

> dobrze wywarzone ramy do wolnosci jednostki. W tym przypadku
                  > wolnosci kobiety, jej prawa do decydownia o swojej seksualnosci i
                  > plodnosci. Kobiety zadajcie edukacje seksulana, prawo do
                  > antykoncepcji i abrocji!

milo czytac slowa sprawiedliwe, wypowiadane przez mezczyzne. KObiety PL walcza
                  o swoje prawa, ale potrzebuja pomocy mezczyzn, bo wladza w PL jest przez nich
                  zdominowana. KK utrudnia, do dla niego kobieta to tylko macica i bezplatny
                  robot domowy/koscielny, niestety.
                  • Gość: feminista Kobiety cd. IP: *.ub.uni-freiburg.de 22.08.03, 20:07
                    KK swa wojujaca postawa, nie tylko utrudnia, ale wrecz zaognia
                    dyskusje. Miast argumentow reacjonalnych gra na emocjach. Narzca
                    swe poglady przedstawiajac je jako jedynie sluszne. Kwestia jest
                    delikatna, fakt. KK wszystkich ktorzy mysla innaczej wrzuca do
                    jednego worka, "przeciwnicy zycia", "mordercy", itp. (A propos,
                    to co KK zrobil z jezykiem antykoncepcji i aborcji, jest
                    niewobrazalna manipulacja. Widac to doskonale po wypowiedziach
                    roznych komentarzy internetowych zwiazanych z ta tematyka.) Z
                    takim partnerem ciazko o dyskusje. Prowadzac niejednokronie
                    dyskusje z osobami reprezentujacymi stanowsko Kosciola lub mu
                    bliskie, zawarzylem zadzwiajaca czestosc argumetow typu "nastepny
                    krok eutanazja", "dziekuj rodzcom ze cie nie usuneli", itp. Na
                    cala sprawe mam poglad wywarzony. Rzadko jednak, ktos chce go
                    wyskuchac, bo trzeba na niego troche wysilku umyslowego, proby
                    zrozumienia czegos innego. Najlatwiej jest krzyczec gromko
                    "zabronic" (Konteks nowotestamentowy cisnie sie sam.) Najlatwiej
                    stwierdic, ze zaplodniona komorka jajowa jest "nowym zyciem", czy
                    moze jak wolna "obroncy zycia" "dzieckiem". Najlepiej wszystko
                    wrzucic do jendego worka. Kobieta powinna miec mozliwosc
                    przerwania ciazy zgodnie ze swoimi przkonaniami w oparcia wiedze,
                    ktorej panstwo nie moze jej odmowic, a w Polce odmawia. Nie
                    uwazam nata1, ze ta decyzja jest za trudna, choc jest trudna.

Zycie zna sytuacje przed ktorymi nam samym nie dane bedzie
                    stanac.To czeste gdybanie "ja bym nie", jest czysta hipokryzja
                    (specjanlosc polska). Podobnym gdybaniem jest, czy winna jest w
                    tej tragedii obowiazujaca ustawa przerwaniu ciazy. Tu zawinily
                    jednostki dokonujac swych wyborow, tak strasznych i okrutnych, ze
                    az trudno wyobrazalnych. Ilosc podobnych wydarzen wskazuje jednak
                    na niebezpieczna tendencje. Czyzby powracal obraz "baby, co zna
                    sposoby jak pozbyc sie klopotu", zamiast opieki lekarza.

Zupelnie inna sprawa jest, ze ustawa ta rodzi patologie,
                    podziemie aborcyjne, zagraza zdrowiu i zyciu kobiet. (I niech mi
                    nikt nie pisze ze zmiana tej ustawy zagraza zyciu "nienarodzonych
                    dzieci", o kogo troszczymy sie pierwsze o tych co juz sa natym
                    swiecie, czy co dopiero beda. KK swa nagonka wmowil, ze jedynym
                    czlowiekiem w tej sprawie jest "zygota" "matka" jest tylko
                    dodatkiem, jednostka podrzedna czyhajaca na "zycie" "dziecka")
                    Trzeba ja zmienic!

Faceci pomyslcie o kobietach, a takze o wlasnej seksualnosci!
                    • Gość: Bolo Re: Kobiety cd. IP: 209.47.22.* 22.08.03, 20:25
                      Feminista,

Ciekawa wypowiedz, choc sie z nia nie zgadzam.
                      Najbardziej mnie drazni kiedy sie mowi tylko o tym ,ze
                      macica nalezy do kobiety i przez to powinna miec prawo
                      wyboru do aborcji. Przeciez w tym wypadku nie chodzi juz
                      tylko o kobiete ale rowniez o plod. To tak jakbys
                      powiedzial ,ze piersi naleza do kobiety i jezeli jej sie
                      niechce karmic piersia to niech dzieciak zdycha z glodu.
                      Lub ,ze ja zarabiam pieniadze i to sa moje pieniadze i
                      jak chce to przepije wszystkie a dzieciakom gowno do tego
                      niech zdechna.

Bolo
                      • Gość: feminista Re: Kobiety cd. IP: *.ub.uni-freiburg.de 22.08.03, 20:51
                        Bolo,

a kto ma wieksze prawo do decydowania o tej macicy. Kobieta czy
                        panstwo, ksieza, faceci. (Jedyny facet jaki ma tu prawo glosu to
                        ten, ktory spal z ta kobieta)

Gość portalu: Bolo napisał(a):

> Ciekawa wypowiedz, choc sie z nia nie zgadzam.
                        > Najbardziej mnie drazni kiedy sie mowi tylko o tym ,ze
                        > macica nalezy do kobiety i przez to powinna miec prawo
                        > wyboru do aborcji. Przeciez w tym wypadku nie chodzi juz
                        > tylko o kobiete ale rowniez o plod.
                        • nata1 Re: Kobiety cd. 23.08.03, 01:56
                          Widzisz, wszystko zalezy od tego jak sobie zdefiniujesz ta "zygote". Trudnosc
                          polega na tym ,ze jak tu rozroznic kiedy jeszcze kijanka a kiedy juz maly
                          czlowiek? Bo czym sie rozni swiadomosc noworodka od swiadomosci
                          kilkumiesiecznego plodu? Znasz odpowiedz na te pytania? Ja nie, dlatego nie
                          moge sie na zgodzic z prawem do aborcji. Uwazam tez, jak wiele innych osob na
                          foru, ze aborcja nie ma tutaj nic do rzeczy - prawdopodobnie jest to osoba
                          chora psychicznie.
                          • Gość: Emily Re: Kobiety cd. IP: *.nv.nv.cox.net 23.08.03, 15:39
                            nata1 napisała:

> Widzisz, wszystko zalezy od tego jak sobie zdefiniujesz ta "zygote". Trudnosc
                            > polega na tym ,ze jak tu rozroznic kiedy jeszcze kijanka a kiedy juz maly
                            > czlowiek? Bo czym sie rozni swiadomosc noworodka od swiadomosci
                            > kilkumiesiecznego plodu? Znasz odpowiedz na te pytania? Ja nie, dlatego nie
                            > moge sie na zgodzic z prawem do aborcji. Uwazam tez, jak wiele innych osob na
                            > foru, ze aborcja nie ma tutaj nic do rzeczy - prawdopodobnie jest to osoba
                            > chora psychicznie.

Temat zszedl na aborcje w zwiazku z tym, ze szereg osob uznalo, iz gdyby byla
                            ona legalnie dostepna, wowczas ta matka, ktora nie chciala miec dzieci,
                            moglaby w pore poddac sie aborcji, a nie rodzic. wydaje sie jednak, ze jej
                            morderstwo wynikalo raczej z jej choroby psychicznej. Moze jest chora na
                            schizofrenie, a moze cierpiala na psychoze poporodowa. Biologia calkiem dobrze
                            juz poznala etapy rozwojowe ludzkiego ebrionu/plodu. Wiadomo, ze w pierszych
                            dwoch miesiacach ciazy istnieja dopiero zaczatki ukladu nerwowego. kora
                            mozgowa, ktora jest odpowiedzialna za swiadomosc, zaczyna sie organizowac
                            dopiero w polowie 4 miesiaca ciazy. W biologii uwaza sie, ze swiadomosc jest
                            funkcja dostatecznie zorganizowanej kory mozgowej, ktorej brak wczesnemu
                            embrionowi.
                            Zygota sama w sobie jest tylko komorka, niczym innym i sam fakt posiadania
                            przez nia ludzkiego DNA nie czyni ja czlowiekiem. Ona czlowiekiem staje sie
                            dopiero w procesie niezaburzonego rozwoju. Wiekszosc ludzkich zygot i wczesnych
                            emrionow ulega poronieniu wskutek jakichs zaburzen rozwojowych i bycie
                            niechciana zygota jest takim zaburzeniem. Gdyby wszystkie powstale zygoy staly
                            sie ludzmi juz dawno zadusilibysmy sie na naszej planecie. Natura reguluje
                            ilosc urodzin. stosunek kobiety do swojej zygoty i jej chec lub niechec (lub
                            niemoznosc) do urodzenia i dziecka jest jedna z naturalnych metod tej kontroli.
                            Naturalnie lepiej, zeby aborcji bylo jak jak najmniej. Do tego potrzebna jest
                            dobra edukacja seksualna plus dostepnosc tanich srodkow antykoncepcyjnych. A
                            zwiekszenie rozrodczosci kobiet w PL mozna bedzie osiagnac tylko poprzez
                            poprawe warunkow socjalnych calego spoleczenstwa, bo swiadomi ludzie rodza
                            tylko tyle dzieci, na ile ich stac. zwierzeta pozbywaja sie noworodkow, ktorych
                            nie moga wykarmic, taka jest natura.
                    • bugaga Re: Kobiety cd. 23.08.03, 09:41
                      > KK swa wojujaca postawa, nie tylko utrudnia, ale wrecz zaognia
                      > dyskusje. Miast argumentow reacjonalnych gra na emocjach. Narzca
                      > swe poglady przedstawiajac je jako jedynie sluszne. Kwestia jest
                      > delikatna, fakt.

więc może podyskutujesz ze mną,
                      nie będę grała na emocjach,
                      jestem orędownikiem opcji PRO-LIFE
                      w pełnym tego słowa znaczeniu :)

> KK wszystkich ktorzy mysla innaczej wrzuca do
                      > jednego worka, "przeciwnicy zycia", "mordercy", itp. (A propos,
                      > to co KK zrobil z jezykiem antykoncepcji i aborcji, jest
                      > niewobrazalna manipulacja. Widac to doskonale po wypowiedziach
                      > roznych komentarzy internetowych zwiazanych z ta tematyka.) Z
                      > takim partnerem ciazko o dyskusje.

myślę, że ze mną pójdzie Ci łatwiej,
                      podejmiesz rękawicę?
                      :-)

>Prowadzac niejednokronie
                      > dyskusje z osobami reprezentujacymi stanowsko Kosciola lub mu
                      > bliskie, zawarzylem zadzwiajaca czestosc argumetow typu "nastepny
                      > krok eutanazja", "dziekuj rodzcom ze cie nie usuneli", itp.

obiecuję, ze nie będę wysuwać
                      tego typu argumentów

> >Na
                      > cala sprawe mam poglad wywarzony. Rzadko jednak, ktos chce go
                      > wyskuchac, bo trzeba na niego troche wysilku umyslowego, proby
                      > zrozumienia czegos innego. Najlatwiej jest krzyczec gromko
                      > "zabronic" (Konteks nowotestamentowy cisnie sie sam.) Najlatwiej
                      > stwierdic, ze zaplodniona komorka jajowa jest "nowym zyciem",

więc powiem Ci czymwg mnie jest zapłodniona komórka jajowa -
                      taka z wymieszanym już w pełni materiałem genetycznym
                      i po wyklarowaniu się kwestii
                      LICZBY przyszłych zarodków,
                      otóż jest to:
                      ORGANIZM ZWIERZĘCIA ZWANEGO
                      HOMO SAPIENS W
                      S T A D I U M ZYGOTY

zgodzisz sie z takim podejściem do tematu?
                      jeśli nie, to dlaczego?
                      i dodaję od razu -
                      tak, zdaję sobie sprawę,
                      że to_to jest niezdolne do samodzielnego życia,
                      i nie będzie jeszcze przez następne długie 20ścia tygodni
                      czy coś kole tego

>czy
                      > moze jak wolna "obroncy zycia" "dzieckiem".

jestem obrońcą życia i uściślę
                      nomenklaturę, bo widzę,
                      że się gubimy ;D
                      zygota jest
                      organizmem nowego, unikalnego przedstawiciela
                      naszego gatunku w pierwszych godzinach życia.
                      Dla osób które to_to poczęły
                      jest ORGANIZMEM ich DZIECKA
                      w stadium ZYGOTY.

Zgodzisz się z taką argumentacją?
                      Jeśli nie to dlaczego?

i antycypuje raz jeszcze - oczywiście zdaję
                      sobie sprawę, że to_to jest niezdolne
                      do samodzielnego życia.

> Najlepiej wszystko
                      > wrzucic do jendego worka.

Co też poniżej CZYNISZ :-p

>Kobieta powinna miec mozliwosc
                      > przerwania ciazy zgodnie ze swoimi przkonaniami w oparcia wiedze,
                      > ktorej panstwo nie moze jej odmowic, a w Polce odmawia.

Kobieta ma prawo DYSPONOWAĆ
                      SWOIM
                      CIAŁEM,
                      SWOJĄ MACICĄ (jak napisaleś poprzednio)
                      JAK NAJBARDZIEJ!
                      oraz swoimi komórkami rozrodczymi,
                      co tyczy się również mężczyzn -
                      co mi do tego,
                      że łapiesz swoje plemniczki w prezerwatywę?

No zastanów się -
                      dla mnie to rybka -
                      zapobiegaj powstaniu
                      nowego życia w sposób DOWOLNY,

ale CZYTAJ mnie uważnie:

ZAPOBIEGAJ
                      P O W S T A N I U NOWEGO ŻYCIA

a nie

ZABIJAJ ROZWIJAJĄCY SIĘ ŻYWY ORGANIZM
                      NOWEGO CZŁOWIEKA

Cały problem w tym,
                      że to_to_po_wymieszaniu_materiału_genetycznego
                      nie jest ANI NA CHWILĘ
                      WŁASNOŚCIĄ MATKI,
                      ani CZĘŚCIĄ JEJ CIAŁA.

nie widzisz tego?
                      czy do tej pory nie dotarło to do Ciebie?

>Nie
                      > uwazam nata1, ze ta decyzja jest za trudna, choc jest trudna.
                      > Zycie zna sytuacje przed ktorymi nam samym nie dane bedzie
                      > stanac.To czeste gdybanie "ja bym nie", jest czysta hipokryzja

"ja bym nie" nie jest ŻADNYM argumentem w dyskusji.

> (specjanlosc polska). Podobnym gdybaniem jest, czy winna jest w
                      > tej tragedii obowiazujaca ustawa przerwaniu ciazy. Tu zawinily
                      > jednostki dokonujac swych wyborow, tak strasznych i okrutnych, ze
                      > az trudno wyobrazalnych. Ilosc podobnych wydarzen wskazuje jednak
                      > na niebezpieczna tendencje. Czyzby powracal obraz "baby, co zna
                      > sposoby jak pozbyc sie klopotu", zamiast opieki lekarza.

Rozczaruję Cię pewnie -
                      zabiegi przerywania ciąży są w Polsce
                      wykonywane w dobrze wyposażonych gabinetach
                      lekarzy ginekologów,
                      a trafić do nich możesz prosto -
                      weź gazetę i znajdź ogłoszenie
                      "wywoływanie miesiączki"

> Zupelnie inna sprawa jest, ze ustawa ta rodzi patologie,
                      > podziemie aborcyjne, zagraza zdrowiu i zyciu kobiet. (I niech mi
                      > nikt nie pisze ze zmiana tej ustawy zagraza zyciu "nienarodzonych
                      > dzieci", o kogo troszczymy sie pierwsze o tych co juz sa natym
                      > swiecie, czy co dopiero beda.

więc powiem Ci CO robi ta ustawa:
                      ustawa PRAWNIE przyznaje prawo do życia obywatelom RP
                      OD POCZĘCIA
                      oraz
                      PRAWO kobiet DO ABORCJI
                      w 3 przypadkach:
                      1. ciąża zagraża życiu lub zdrowiu matki -
                      do momentu zdolności przeżycia dziecka poza organizmem matki
                      2. płód ma wady genetyczne - do tego samego momkentu
                      3. ciąża jest wynikiem gwałtu - do 12tego tygodnia.

ponadto -
                      NIE KAŻE KOBIETY za WYKONANIE aborcji!!!
                      każe lekarzy, którzy przeprowadzili zabieg
                      oraz osoby, które ją do tego namawiały.
                      ale
                      aby tak się stało
                      potrzebne jest ZGŁOSZENIE
                      poszkodowanej,
                      więc masz już odpowiedź
                      dlaczego istnieje u nas
                      "podziemie aborcyjne"

>KK swa nagonka wmowil, ze jedynym
                      > czlowiekiem w tej sprawie jest "zygota" "matka" jest tylko
                      > dodatkiem, jednostka podrzedna czyhajaca na "zycie" "dziecka")
                      > Trzeba ja zmienic!

Zgadzam się!
                      trzeba zmienić myślenie narodu -
                      ale przede wszystkim
                      EWOLUCYJNEGO CIEMNOGRODU
                      uznających za CZŁOWIEKA płód w 12tym tygodniu ciąży

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

Ja jako zwolennik opcji pro-life
                      uważam, że jest to TYLKO
                      PŁÓD w 12stym tygodniu ciąży,
                      a płód w 12tyg+1 dzień
                      podłączony do aparatury z 1964 roku
                      ma szansę wydać pierwszy szmer w mózgu
                      które zostało
                      uznane przez ewolucyjnych ciemnogrodzian
                      za...
                      PIERWSZĄ MYŚL

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Jedynym CZŁOWIEKIEM w twoim mniemaniu
                      w układzie
                      kobieta w ciąży<->rozwiajający się płód
                      jest KOBIETA.

ALE moim zdaniem NIE MA PRAWA
                      do zabójstwa rozwijającego się organizmu
                      nowego człowieka
                      W ŻADNYM STADIUM ROZWOJU!

Ustawa jest kompromisem
                      ze strony orędowników opcji
                      PRO-LIFE,
                      bo nie traktuje kobiet jak maszynek do rodzenia
                      dzieci -
                      daje im prawo do aborcji
                      w 3 przypadkach,
                      w których 2 są głęboko niestandardowe -
                      zabija się organizmy ludzi z wadami genetycznymi
                      oraz organizmy ludzi poczętymi w wyniku gwałtu.

Doceń to,
                      bo jeszcze lat kilka
                      podobnego twojemu bełkotowi
                      a doprowadzisz do tego, że
                      ustawa
                      będzie wyglądala tak jak w Irlandii
                      i...
                      Szwajcarii :-p
                      (prawo do aborcji mają kobiety
                      tylko w przypadku zagrożenia życia)

i wówczas ziszczą sie twoje słowa
                      o "koscielności" tegoż

> Faceci pomyslcie o kobietach, a takze o wlasnej seksualnosci!

ja powiem tak:
                      FACECI!
                      MYŚLCIE ORGANEM DO TEGO PRZEZNACZONYM!!!

Pozdrawiam
                • Gość: zjawa Re: Kobiety IP: *.zwm.punkt.pl / 10.5.76.* 22.08.03, 23:04
                  Czy ktoś z Was próbował zrozumieć kobietę zdecydowaną na przerwanie ciąży? Czy
                  ktoś z Was próbował zrozumieć, dlaczego zdecydowały się na taki krok? Przecież
                  w ogromnej większości przypadków jest to decyzja ogronmie zdeterminowana i
                  tragiczna dla niej samej i nikt z Was, dyskutujących na tym forum nie może
                  oceniać jej swoją subiektywną opinią. Jest to przecież dla ogromnej większości
                  normalnych kobiet ogromna tragedia, przecież one najlepiej wiedzą na co się
                  decydują, a to co postanowią to tylko ich sprawa i każdemu od jej decyzji wara.
                  Cała Wasza dyskusja, oparta o nieznane całej światowej nauce medycznej kanony
                  wiary katolickirj jest niewiele warta. Świat nauki uporał się już od dość
                  dawnego okresu czasu od dylematu kiedy można mówić o początku życia, czyli od
                  chwili, gdy w płodzie zaczyna funkcjonować mózg. Dalsze dywagacje mają tylko
                  religijny i doktrynalny charakter. Nie bez ptrzyczyny od wieków dopuszczalna
                  dyskusja na temat przerywania ciąży kończy się około trzeciego - czwartego
                  miesiąca ciąży. Już starsi od nas wiedzieli, jak zachować się w krytycznych dla
                  kobiety sytuacjach.
                  Doktryna katolicka, szowinistyczna i nie oparta na naukowych przesłankach
                  usiłuje narzucić filozofię i kierunek działania kręgów lekarskich i ośrodków
                  władzy.
                  Juz zaczynają nabierać głosu następni w kolejce, mówiący o nieetyczności badań
                  nad zapłodnieniem pozaustrojowym. Komisja Etyki Lekarskiej prawdopodobnie
                  wprowadzi ten postulat jako kanon poprawnego wykonywania zawodu lekarza.
                  Następny precedens do nielegalnych, prywatnych gabinetów i prób w tej
                  dziedzinie, o wiele mniej skutecznych niż w legalnych, państwowych placówkach
                  zdrowia, w których lekarze nie będą ich wykonywać z uwagi na uchwały KEL,
                  podobnie jak dzieje się to w tej chwili, gdy kobiety usiłują przerwać ciążę
                  legalnie, w myśł obowiązującego prawa.
                  • bugaga Re: Kobiety 23.08.03, 09:59
                    > Czy ktoś z Was próbował zrozumieć kobietę zdecydowaną na przerwanie ciąży?

TAK.

> Czy
                    > ktoś z Was próbował zrozumieć, dlaczego zdecydowały się na taki krok?

TAK.

> Przecież
                    > w ogromnej większości przypadków jest to decyzja ogronmie zdeterminowana i
                    > tragiczna dla niej samej i nikt z Was, dyskutujących na tym forum nie może
                    > oceniać jej swoją subiektywną opinią. Jest to przecież dla ogromnej
                    większości
                    > normalnych kobiet ogromna tragedia,

TAK.

>przecież one najlepiej wiedzą na co się
                    > decydują,

Wiec wyprowadzę Cię z błędu w którym tkwisz.
                    moim zdaniem
                    NIE ZDAJĄ SOBIE SPRAWY
                    wyznając
                    WYGODNY argument
                    ewolucyjnego ciemnogordu
                    jakim jest 12sty tydzień.
                    Jak widzę Ty też jesteś pod jego urokiem...

>a to co postanowią to tylko ich sprawa i każdemu od jej decyzji wara.

a najbardziej temu, co wyskrobany...

> Cała Wasza dyskusja, oparta o nieznane całej światowej nauce medycznej kanony
                    > wiary katolickirj jest niewiele warta. Świat nauki uporał się już od dość
                    > dawnego okresu czasu od dylematu kiedy można mówić o początku życia, czyli od
                    > chwili, gdy w płodzie zaczyna funkcjonować mózg.

Oto jest!
                    Macie czarno na białym przykład
                    w jaki sposób swiatopogląd wypacza myslenie.

Sprostuję więc Zjawo:

od ponad 50ciu lat
                    nauka zwana GENETYKĄ

U D O W O D N I Ł A

że od momentu wymieszania się
                    materiału genetycznego
                    to_to
                    NIE staje się kolejno
                    PIERWOTNIAKIEM,
                    RYBKĄ itede...
                    aby stać się wreszcie CZŁOWIEKIEM
                    w momencie
                    wykiełkowania
                    pierwszej oznaki CZŁOWIECZEŃSTWA
                    jaką jest
                    LUDZKA MYŚL!

a tak chyba właśnie myślisz, ciom?

Ja nie bronię Ci wyznawać takiego światopoglądu,
                    ale chcę Ci uświadomić,
                    że gadasz BZDURY.

No pomyśl -
                    jak wobec tego wytłumaczysz fakt,
                    że we wszystkich "cywilizowanych" krajach
                    aborcji dokonuje się BEZ badania
                    funkcjonalności tego narządu;
                    BA!
                    W Holandii i Szwecji
                    dopuszczajna jest aborcja nawet
                    PO 12tym tygodniu;
                    więc CO moja Droga?

LUDOBÓJSTWO?
                    i
                    rację ma Gierych+bojówki stojące
                    pod klinikami i wrzeszczące
                    "mordercy nienarodzonych"?

Jak najbardziej nomenklatura
                    ZGODNA z twoją...

>Dalsze dywagacje mają tylko
                    > religijny i doktrynalny charakter. Nie bez ptrzyczyny od wieków dopuszczalna
                    > dyskusja na temat przerywania ciąży kończy się około trzeciego - czwartego
                    > miesiąca ciąży. Już starsi od nas wiedzieli, jak zachować się w krytycznych
                    dla
                    >
                    > kobiety sytuacjach.

a już Hipokrates sformułował przysięgę,
                    w której lekarz
                    NIE BĘDZIE PODAWAŁ ŚRODKA PORONNEGO ANI PRZERYWAŁ CIĄŻY.
                    Wystarczy?

> Doktryna katolicka, szowinistyczna i nie oparta na naukowych przesłankach

więc rozczaruję Cię,
                    NAUKA zwana GENETYKĄ to RZECZE.
                    Od ponad bagatela...
                    50 lat!

> usiłuje narzucić filozofię i kierunek działania kręgów lekarskich i ośrodków
                    > władzy.

nie moja droga,
                    to TY chciałabyś ZALEGALIZOWAĆ SWÓJ ŚWIATOPOGLĄD.
                    hehehehe
                    Zdziwko?

> Juz zaczynają nabierać głosu następni w kolejce, mówiący o nieetyczności
                    badań
                    >
                    > nad zapłodnieniem pozaustrojowym. Komisja Etyki Lekarskiej prawdopodobnie
                    > wprowadzi ten postulat jako kanon poprawnego wykonywania zawodu lekarza.

nie sądzę aby,
                    zapłodnienie invitro to zupełnie inna sprawa kaloszy

> Następny precedens do nielegalnych, prywatnych gabinetów i prób w tej
                    > dziedzinie, o wiele mniej skutecznych niż w legalnych, państwowych placówkach
                    > zdrowia, w których lekarze nie będą ich wykonywać z uwagi na uchwały KEL,
                    > podobnie jak dzieje się to w tej chwili, gdy kobiety usiłują przerwać ciążę
                    > legalnie, w myśł obowiązującego prawa.

przeczytaj moją odpowiedź
                    do Feministy,
                    może zmienisz zdanie nt ustawy

Pozdrawiam

• Gość: bolo Re: Sekcja zw?ok wykaza?a, z˙e noworodki by?y zdo IP: 209.47.22.* 22.08.03, 20:08

> Samobojstwa jescze nikt nie zabronil, a to podobny wybor.

Wlasnie ,ze nie. Poniewaz samobojca sam decyduje o
                usmerceniu siebie. Natomiast przy aborcji to osoba
                dorosla decyduje o zyciu dziecka. Czytalem inne twoje
                wypowiedzi i mogl bym sie zgodzic z twoim rozumowaniem
                ale tylko w przypadku aborcji kiedy jest zagrozone zycie
                matki. W innych wypadkach jak np. gwalt lub trudna
                sytuacje materialna sumienie mnie nie pozwala poprzec.
                Zgodze sie ,ze zycie w takich rodzinach jest bardzo
                ciezkie, lecz przeciez ludzkosc dopiero w 20 wieku
                osiagnela taki dobrobyt jat teraz. Porownujac ta "ciezka"
                sytuacje do np. sytuacji rodzin przez ostatnich kilku
                tysiecy lat to pewno sie okaze ,ze nie jest tak zle.
                Uwazam ,ze zabijanie dla wygody jest zlem i nic w tym
                wypadku nie usprawiedliwia. Przyznam ,ze kiedys bylem
                bardzie za poluzowaniem aborcji. Lecz gdy dojzalem i
                urodzil mnie sie synek zrozumialem ,ze bylem w bledzie.
                Mam nadzieje ,ze ty niebedziesz musial w puzniejszych
                latach zalowac swoich mlodzienczych decyzji.

Bolo
                • Gość: x Re: Sekcja zw?ok wykaza?a, z˙e noworodki by?y zdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 21:10
                  ale przeciez caly czas dorosli decyduja o zyciu dzieci, dzieci jako taki nie
                  maja prawa o decydowaniu o swoim zyciu.
                  • Gość: Bolo Re: Sekcja zw?ok wykaza?a, z˙e noworodki by?y zdo IP: 209.47.22.* 22.08.03, 21:47

> ale przeciez caly czas dorosli decyduja o zyciu dzieci,
                    dzieci jako taki nie
                    > maja prawa o decydowaniu o swoim zyciu.

Faktycznie nie ma dla ciebie roznicy pomiedzy "nie
                    dostaniesz dzisiaj cukierka" a unicestwieniu zycia?

Przeciez z twoich poprzednich wypowiedzi wnioskuje ,ze
                    nie jestes tak kompletnie za ale jedynie wybieraz
                    "mniejsze" wedlug ciebie zlo. Jakby nie bylo to jest to
                    zawsze zlo. Two left don't make one right.

Bolo
                    • Gość: x Re: Sekcja zw?ok wykaza?a, z˙e noworodki by?y zdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 22:18
                      lepiej unicestwic niz wyzucic na pastwe losu
                      • Gość: Bolo Re: Sekcja zw?ok wykaza?a, z˙e noworodki by?y zdo IP: 209.47.22.* 22.08.03, 22:38

> lepiej unicestwic niz wyzucic na pastwe losu

I znowu decydujesz o istnieniu kogos innego. Moze bylo by
                        lepiej aby dac innym szanse na zycie aby some sobie mogly
                        zadecydowac co lepiej?

Bolo
                • gabrielacasey Bolo, poczytaj troche prac etnograficznych:"chemiczna" 22.08.03, 22:29
                  aborcja, poprzez zazywanie pewnych doz pewnych trucizn, jest
                  znana nawet Indiankom Bororo z Amazonii. Europa przez setki lat
                  spedzala plody "chemicznie"...sporyszem etc.etc. Tylko ze o tym
                  wolano nie wiedziec, oficjalnie - poza procesami czarownic (i to
                  rzadko) - o istniejacych formach aborcji nie mowiono.
              • Gość: ficino Re: Sekcja zw?ok wykaza?a, z˙e noworodki by?y zdo IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 23:25

> Samobojstwa jescze nikt nie zabronil, a to podobny wybor.
                jak chcesz popelnic sabobojstwo to zrob to dobrezw przeciwnym wypadku
                posiedzisz sobie pare lat u czubkow to ci wybija glupie pomysly z glowy...
                • gabrielacasey W Polsce mu nie grozi. Mental Act dziala w takich 22.08.03, 23:47
                  przypadkach napewno w UK, a pewnie i w USA, skoro i tobie tez sie tak kojarzy.
                  • Gość: ficino Re: W Polsce mu nie grozi. Mental Act dziala w ta IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 00:09
                    gabrielacasey napisała:

> przypadkach napewno w UK, a pewnie i w USA, skoro i tobie tez sie tak kojarzy.

szprycuja takiego delikwenta prochami ze zaczyna zachowywac sie jak jarzyna...
                    zapominajac o bozym swiecie...
      • Gość: ficino Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 23:22
        Gość portalu: fff napisał(a):

> No ok, ale wyobrazmy sobie dalsze losy dziecka - wielodzietna rodzina->bieda
        > -
        > >brak wyksztalcenia+srodowisko przestepcze->wiezienie (w lepszym wypadku)
        > lub
        > uposledzone umyslowo, szacowany czas przezycia 15 lat, jak bedzie wygladalo
        to
        >

No ok, ale wyobrazmy sobie dalsze losy dziecka ...adopcja przez bogata rodzine,
        mercedes, zycie w luksusie.
    • Gość: Danka Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 19:04
      A aborcja to nie jest bestialstwo wykonane kilka miesięcy
      wczesniej?
      • Gość: x Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 19:07
        Przeczytaj wiadomosci Do aborcjonalistow i innych glupcow;)
    • Gość: Nath Re: Aborcja nie ma nic do rzeczy IP: *.218-200-24.mtl.mc.videotron.ca 22.08.03, 19:11

W Kanadzie aborcja jest jak najbardziej legalna, a i tak
      ostatnio odbyl sie proces malzenstwa ktore zaglodzilo na smierc
      swoje trzy-miesieczne niemowle...Mamusia (alkoholiczka) miala
      jeszcze siedmioro innych dzieci - jakos sie do aborcji nie
      palila, nie mowiac juz o srodkach antykoncepcyjnych. No ale jak
      byla caly czas napita to trudno sie dziwic.

I to nie pierwsze niemowle ktore ginie. Byly tez przypadki
      niemowlat ktore zostaly zakatowane itd...

Ktos tu madrze na tej liscie napisal. Ludzie ktorzy popelniaja
      takie rzeczy nie pomysla nawet o zabiegu nawet w tedy kiedy jest
      on legalny.
      • Gość: chochlik Re: Aborcja nie ma nic do rzeczy IP: *.lublin.mm.pl 22.08.03, 22:12
        Sadzę, że "pies jest pogrzebany" tam gdzie niski poziom
        intelektualny, czyli niewiedza jak dać sobie radę z nieplnowaną
        ciażą, brak życzliwego zaplecza rodzinnego, brak domu, brak
        pieniedzy, chroniczne uczucie głodu. Kobieta, której tego
        wszystkiego nie brakuje napewno sobie poradzi i znajdzie
        szczęśliwe wyjście w zaistniałej sytuacji i nie popdnie w
        konflikt z prawem. Nie jestem pewna,czy dobrze zrozumiałam, że
        waga znalezionych noworodków oscylowała między jeden i pół
        kilograma , a jednym kilogramem to mogły mieć szansę utrzymania
        przy zyciu jedynie w warunkach szpitalnych w inkubatorze. Nie
        sądzę, by matki świadome możliwości skorzystania z usług
        medycznych w szpitalu zwróciły się o pomoc do pokątnej babnki-
        akuszerki. Sprawa wymaga dokładnego wyjaśnienia
    • Gość: Em ta matka byla chyba schizofreniczka IP: *.nv.nv.cox.net 22.08.03, 19:13
      podobna sytuacja zdarzyla sie pare lat temu w USA. Matka
      slyszala glos boga, ktory kazal jej zabic dzieci, zeby poszly do
      nieba jako niewiniatka.
      • nata1 Re: ta matka byla chyba schizofreniczka 22.08.03, 19:18
        TRudno zrozumieć dlaczego lepsze jest zabojstwo lub aborcja niż oddanie do
        adopcji. NIedawno przeczytałam wypowiedź kobiety po aborcji, która tłumaczyła,
        że oddać do adopcji to taki straszny dylemat moralny, bo nie wiadomo co się
        stanie z twoim dzieckiem, podczas gdy aborcja = nie ma dziecka, nie ma dylematu.
        • Gość: Emily Re: ta matka byla chyba schizofreniczka IP: *.nv.nv.cox.net 22.08.03, 20:37
          nata1 napisała:

> TRudno zrozumieć dlaczego lepsze jest zabojstwo lub aborcja niż oddanie do
          > adopcji. NIedawno przeczytałam wypowiedź kobiety po aborcji, która
          tłumaczyła,
          > że oddać do adopcji to taki straszny dylemat moralny, bo nie wiadomo co się
          > stanie z twoim dzieckiem, podczas gdy aborcja = nie ma dziecka, nie ma
          dylematu

masz czesciowo racje. gdyby plod rosl sobie w doniczce, wtedy decyzje bylyby
          proste. wyhodowac i oddac do adopcji. problem z tym, ze kobieta musi poswiecfic
          na ten embrion-plod, ktorego nie chce, spory kawalek swojego zycia i zdrowia.
          dlatego powinna miec prawo do usuniecia niechciangeo embrionu w fazie jego
          rozwoju, kiedy przypomina raczej robaka, czy kijanke, niz czlowieka. sama
          zawartosc ludzkiego DNA nie czyni jeszcze tego embrionu czlowiekiem. on sie nim
          staje w procesie rozwoju, ktory moze, lub nie zostac zrealizowany. kobiety
          powinny rodzic tylko chciane/kochane dzieci.
          • Gość: feminista Re: ta matka byla chyba schizofreniczka IP: *.ub.uni-freiburg.de 22.08.03, 20:59
            Gość portalu: Emily napisał(a):

> masz czesciowo racje. gdyby plod rosl sobie w doniczce, wtedy
            decyzje bylyby
            > proste. wyhodowac i oddac do adopcji. problem z tym, ze kobieta
            musi poswiecfic
            >
            > na ten embrion-plod, ktorego nie chce, spory kawalek swojego
            zycia i zdrowia.
            > dlatego powinna miec prawo do usuniecia niechciangeo embrionu w
            fazie jego
            > rozwoju, kiedy przypomina raczej robaka, czy kijanke, niz
            czlowieka. sama
            > zawartosc ludzkiego DNA nie czyni jeszcze tego embrionu
            czlowiekiem. on sie nim
            >
            > staje w procesie rozwoju, ktory moze, lub nie zostac
            zrealizowany. kobiety
            > powinny rodzic tylko chciane/kochane dzieci.

Dobrze ze sa jeszcze wolnomysliciele w tym kraju
            • Gość: Bolo Re: ta matka byla chyba schizofreniczka IP: 209.47.22.* 22.08.03, 21:55
              Moze jest to mniejsze zlo gdy mowimy o embrionie. Lecz
              cala masa aborcji jest dokonywana juz na calkiem niezle
              rozwinietym plodzie. Ja niewiem co sobie taki 4
              miesieczny malec mysli lub czy cokolwiek czuje. Ale to
              jest przeciez chyba zlem pozbywac zycia takiej malej
              istoty. Jezeli nawet jeszcze nie mysli i nieczuje.
              Przeciez mozna tez zalozyc ,ze wiekszosc znas raczej
              niemysli podczas snu i niewiele czuje ale chyba niechcial
              by byc zgladzony dla wygody np. sasiada.

Bym mogl zgodzic sie na pigolke "day after" lecz uwazam
              ,ze jest to mniejsze zlo ale jednak zlo.

Bolo
              • Gość: Emily Re: ta matka byla chyba schizofreniczka IP: *.nv.nv.cox.net 22.08.03, 22:08
                Gość portalu: Bolo napisał(a):

> Bym mogl zgodzic sie na pigolke "day after" lecz uwazam
                > ,ze jest to mniejsze zlo ale jednak zlo.

wiec o to chodzi BOlo, zeby to zlo bylo mozliwie najmniejsze. zycie jest tak
                urzadzone, ze nie da sie go (zla) uniknac calkowicie i nasze wybory powinny
                koncentrowac sie wlasnie na jego minimalizjaci. pigulka day afer albo
                wczesnoporonna pozwala usuwac niechciane cize, a wlasciwie nie doppuszcza do
                ich rozwoju na etapie, kiedy embrion jest tylko kupka komorek - nie wyglada jak
                malec, nie ma ukladu nerwowego, nie czuje praktycznie nic. dlatego my wszyscy,
                kobiety i mezczyzni myslacy racjonalnie i humanistycznie powinnismy walczyc o
                dostepnosc tych pigulek. nie mozna pozwalaqc zeby KK, ktory na ogol nie
                rozumie biologii i nie ma pojecia co to rodzina oraz obowiazki wobec niej,
                decydowal za cale spoleczenstwo.
                • gabrielacasey Emily: "Postinor", czyli pigulka "po" jest w Polsce 22.08.03, 22:48
                  legalny i TANI (wegierski).
              • gabrielacasey Aborcja w 4 mies. jest legalna tylko w Chinach. 22.08.03, 22:42
                4 miesieczny plod, choc przy pomocy sztuki lekarskiej i super-
                sprzetu, mozna juz utrzymac przy zyciu poza organizmem matki.
                Jedyna forma aborcji jaka ja sama dopuszczam (choc nie
                stosowalam i chyba bym nie zastosowala, choc nigdy nie mow
                nigdy) jest sztuczne wywolanie poronienia na bardzo wczesnym
                etapie rozwoju plodu, co najwyzej 4-5 tygodniowym. Mowiles wyzej
                o ciazach z gwaltu: tych ciazy NIE MA jesli, jak w UK, pigulke
                typu "po stosunku" (skutecznych do ok.70 godzin, choc im
                wczesniej tym lepiej) podaje sie ofiarze na posterunku policji w
                chwili zgloszenia przestepstwa: Polska ma tani i legalny
                wegierski "Postinor", a wiec...CZEMU sa w Polsce ciaze w wyniku
                gwaltu?
                • Gość: bella ofiara na posterunku policji IP: *.5-136-217.adsl.skynet.be 22.08.03, 23:18
                  gabrielacasey napisała:

> 4 miesieczny plod, choc przy pomocy sztuki lekarskiej i super-
                  > sprzetu, mozna juz utrzymac przy zyciu poza organizmem matki.
                  > Jedyna forma aborcji jaka ja sama dopuszczam (choc nie
                  > stosowalam i chyba bym nie zastosowala, choc nigdy nie mow
                  > nigdy) jest sztuczne wywolanie poronienia na bardzo wczesnym
                  > etapie rozwoju plodu, co najwyzej 4-5 tygodniowym. Mowiles
                  wyzej
                  > o ciazach z gwaltu: tych ciazy NIE MA jesli, jak w UK, pigulke
                  > typu "po stosunku" (skutecznych do ok.70 godzin, choc im
                  > wczesniej tym lepiej) podaje sie ofiarze na posterunku policji
                  w
                  > chwili zgloszenia przestepstwa: Polska ma tani i legalny
                  > wegierski "Postinor", a wiec...CZEMU sa w Polsce ciaze w
                  wyniku
                  > gwaltu?

Jestes Kobieta, wiec chwila wyobrazni dla Ciebie- zostalas
                  zgwalcona........,
                  PO...myslisz o tym ze jest to ten fatalny zbieg i mozesz zajsc w
                  ciaze,
                  PO...jestes w swietnej kondycji psychicznej i biegniesz na
                  posterunek, rzecz jasne odmierzywszy uprzednio czas do 70
                  godzin, tak wiec biegniesz i obcemu UWAGA: tez mezczyznie , na
                  ogol tak bywa, nie zawsze tam wyczekuja kobiety opowiadasz o
                  Twym traumatycznym przezyciu......

jaka ta Anglia wykalkulowana..i chlodna

• Gość: ficino Re: ofiara na posterunku policji IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 23:30
                    > jaka ta Anglia wykalkulowana..i chlodna
                    >
                    taniej zakisic w beczce z kapusta...jaka ta ukraina barbarzynska :)
                    • Gość: bella o nie, nie zrozumiales najwyrazniej, IP: *.5-136-217.adsl.skynet.be 22.08.03, 23:46
                      przeciez nie pisalam nic o aspektach materialnych typu:drozej-
                      taniej , pisalam o raczej o psychicznych predyspozycjach ofiary
                      gwaltu czy raczej ich braku, do takiego wiesz (albo i
                      nie) "ogarniecia sie" ...
                      • Gość: ficino Re: o nie, nie zrozumiales najwyrazniej, IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 00:12
                        Gość portalu: bella napisał(a):

> przeciez nie pisalam nic o aspektach materialnych typu:drozej-
                        > taniej , pisalam o raczej o psychicznych predyspozycjach ofiary
                        > gwaltu czy raczej ich braku, do takiego wiesz (albo i
                        > nie) "ogarniecia sie" ...

chyba pierwsza rzecza jaka kobieta powinna zrobic to isc na
                        komisariat...policja bierze probki DNA itp...tak zeby bandzior nie mogl zrobic
                        tego jeszcze raz...coz co kraj to obyczaj...pojdzie taka sie ogarnac a pozniej
                        znajduje sie niemowlakiw beczce :)
                        • gabrielacasey Masz racje, ficino...Polska ofiara "sie ogarnia" i 23.08.03, 01:18
                          policja traci na zawsze DNA w spermie. Ba, jakikolwiek dowod, ze gwalt to byl
                          gwalt !!! W UK nie ma problemu: zgwalcona baba w podartych przez gwalciciela
                          ciuchach jest odwozona przez pierwsza napotkana osobe na posterunek, a tam
                          panie policjantki(przeciez procent zenskich funkcjonariuszy jest w UK
                          szczegolnie wysoki; nawet wiekszosc patroli jest dwuplciowa), coroner, ktos z
                          social service, psycholog... Podobnie zreszta jak w USA.
                          Nasza bella mysli, ze ofiara ma o pigulke prosic! Ofiara moze sobie tylko
                          ryczec - cala reszta to obowiazek policji i innych serwisow. Psi obowiazek, bo
                          jesli go zaniedbaja, to...zdrowo w litigation wybula.
                          • Gość: ficino Re: Masz racje, ficino...Polska ofiara 'sie ogarn IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 01:57
                            gabrielacasey napisała:

> policja traci na zawsze DNA w spermie. Ba, jakikolwiek dowod, ze gwalt to byl
                            > gwalt !!! W UK nie ma problemu: zgwalcona baba w podartych przez gwalciciela
                            > ciuchach jest odwozona przez pierwsza napotkana osobe na posterunek, a tam
                            > panie policjantki(przeciez procent zenskich funkcjonariuszy jest w UK
                            > szczegolnie wysoki; nawet wiekszosc patroli jest dwuplciowa), coroner, ktos z
                            > social service, psycholog... Podobnie zreszta jak w USA.
                            > Nasza bella mysli, ze ofiara ma o pigulke prosic! Ofiara moze sobie tylko
                            > ryczec - cala reszta to obowiazek policji i innych serwisow. Psi obowiazek,
                            bo
                            > jesli go zaniedbaja, to...zdrowo w litigation wybula.

jasne...przeciez to nie ofiara powinna sie wstydzic...pozatym "ogarnianie sie"
                            daje szanse gwalcicielowi ktory czuje sie bezkarnie i gwalci dalej...probki DNA
                            moglyby ustalic czy zrobil to raz,dwa czy piecdziesiat.... dumanie belli to
                            chyba jeszcze pozostalosci po komunie...mam nadzieje ze w Polsce ten gatunek
                            bedzie skazany na wymarcie zgodnie z prawami natury
                      • gabrielacasey Ofiara o pigulce "po" nie musi myslec. To policja 23.08.03, 01:11
                        sama jej pigulke podaje, w ramach SOP przy zgloszeniu gwaltu. Wiecej w innym
                        poscie do ciebie.
                  • gabrielacasey A kiedy TY zglosisz gwalt? Gdy gwalciciel slubu 23.08.03, 01:08
                    ci odmowi? Albo kiesa nie potrzasnie? Prawdziwe gwalty zglaszane sa w ciagu co
                    najwyzej kilku godzin. A najlpeiej (sperma etc) niezwlocznie. Albo...sa
                    problemy, czy byl to naprawde gwalt!
                    W UK kiedys dawano na posterunku (coroner, ktory obdukcje ofiary przeprowadza -
                    dowody gwaltu i przemocy byc musza, by sie bandzior nie wymigal)recepte na te
                    pigulki, ale gdy jedna z dziewczat, wlasnie przez stres, zapomniala recepte
                    zrealizowac (i musiala dokonac aborcji, a policja wyplacic jej okragla sumke w
                    litigation za niepotrzebna i dodatkowa traume), zaczeto dziewczynom podawac po
                    prostu pastylke.
                • gabrielacasey Po poscie belli - SMIERTELNIE POWAZNIE !!! 23.08.03, 01:53
                  Bella, wydawaloby sie, postepowa polska dziewczyna: komputer, Belgia i te
                  klocki. Niestety, jest ona bardziej - z winy represyjnej kultury komunistyczno-
                  polskiej - zakompleksiona, nizli brytyjska sprzataczka; sorry - cleaning lady.
                  Angielka nie ma zadnych obiekcji, by po gwalcie czy pobiciu, czy obu razem,
                  zjawic sie pokrwawiona, ublocona, w podartych ciuchach etc. na posterunku
                  policji. BO NIE ONA SIE SAMA DO TEGO STANU DOPOWADZILA, a zrobil to z nia jakis
                  bydlak!!! Ale Polka "sie wstydzi", "czuje sie winna". I "sie ogarnia". I
                  skutecznie likwiduje jakiekolwiek dowody przestepstwa (np.sperme i DNA).
                  Obawiam sie, ze te glupie polskie panienki nalezaloby wsadzac
                  za ...wspoludzial. Moze wtedy by sie odkompleksily.
                  • Gość: ficino Re: Po poscie belli - SMIERTELNIE POWAZNIE !!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 02:00
                    gabrielacasey napisała:

> Bella, wydawaloby sie, postepowa polska dziewczyna: komputer, Belgia i te
                    > klocki. Niestety, jest ona bardziej - z winy represyjnej kultury
                    komunistyczno-
                    > polskiej - zakompleksiona, nizli brytyjska sprzataczka; sorry - cleaning
                    lady.
                    > Angielka nie ma zadnych obiekcji, by po gwalcie czy pobiciu, czy obu razem,
                    > zjawic sie pokrwawiona, ublocona, w podartych ciuchach etc. na posterunku
                    > policji. BO NIE ONA SIE SAMA DO TEGO STANU DOPOWADZILA, a zrobil to z nia
                    jakis
                    >
                    > bydlak!!! Ale Polka "sie wstydzi", "czuje sie winna". I "sie ogarnia". I
                    > skutecznie likwiduje jakiekolwiek dowody przestepstwa (np.sperme i DNA).
                    > Obawiam sie, ze te glupie polskie panienki nalezaloby wsadzac
                    > za ...wspoludzial. Moze wtedy by sie odkompleksily.

Nie wiedzialem ze sezon na buraki w Belgii juz sie zaczal?
      • Gość: albert to takie samo morderstwo IP: *.acn.waw.pl 22.08.03, 21:06
        Niektórzy tutaj prezentują pogląd, że
        antykoncepcja, aborcja, zabicie noworodka to TAKIE SAMO MORDERSRWO.
        Taki pogląd podziela tez Kościół Katolicki.

A oto jak to rozumieją niektóre "owieczki"
        - skoro TAKIE SAMO MORDERSTWO to:
        - antykoncepcja wymaga trcohe zachodu i kosztuje,
        - aborcja jest nielegalna, wymaga zachodu i dużo kosztuje
        - zabicie noworodka jest proste i NIC NIE KOSZTUJE.

Skoro to TAKIE SAMO MORDERSTWO więc co wybierają najbardziej katoliccy.
        • Gość: Nath Re: to takie samo morderstwo IP: *.218-200-24.mtl.mc.videotron.ca 22.08.03, 21:40
          A tobie juz zolc mozg zalewa...G...cie obchodzi smierc dzieci
          byleby tylko katolikom na sile dowalic - to jest dopiero etyka!
          • gabrielacasey I tu masz racje,Nath: nie morduje sie dziecka z powodu 22.08.03, 22:04
            nielegalnosci aborcji - takie dziecko oddaje sie do adopcji lub
            podrzuca/porzuca. W osobie mordujacej zdrowo urodzonego
            noworodka (poza rzadkimi przypadkami szoku poporodowego)cos
            zlego siedzi: choroba psychiczna lub...samo zlo.
            • Gość: Nath Re: I tu masz racje,Nath: nie morduje sie dziecka IP: *.218-200-24.mtl.mc.videotron.ca 22.08.03, 22:41
              Albo np. alkoholizm, jak w tym przypadku w Kanadzie ktory
              opisalam powyzej (kobieta miala osmioro dzieci a jedno
              zaglodzila na smierc...)

To sa sytuacje tak patologiczne, ze dostepnosc pewnych srodkow i
              tak niczego nie zmieni bo ci ludzie po nie sami nie siegna.
            • Gość: kosmita Re: I tu masz racje,Nath: nie morduje sie dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.03, 00:23
              gabrielacasey napisała:

> nielegalnosci aborcji - takie dziecko oddaje sie do adopcji lub

> podrzuca/porzuca. W osobie mordujacej zdrowo urodzonego

> noworodka (poza rzadkimi przypadkami szoku poporodowego)cos

> zlego siedzi: choroba psychiczna lub...samo zlo.

o tak tak tak wlasnie to, samo zlo.

idac tym tropem powinnosie to leczyc upuszczaniem krwi, pijawkami
              lub czym podobnego kalibru.

czy pani sie dobrze dzis czuje bo czytalem lepsze pani posty?
              • Gość: ficino Re: I tu masz racje,Nath: nie morduje sie dziecka IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 00:28
                > czy pani sie dobrze dzis czuje bo czytalem lepsze pani posty?

czy poza czytaniem cudzych postow mozesz wymyslec cos swojego chlopku ukrainski?
              • gabrielacasey Kosmita na Marsa:ponoc jest latos wyjatkowo blisko 23.08.03, 01:21
    • Gość: elve Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.attu.pl / 192.168.7.* 22.08.03, 20:27
      a mnie ciekawi, dlaczego NIKT nie zapytał tej kobiety, co się stało z jej
      nowonarodzonymi dziećmi. była ciąża a dzieci nie ma - i nikogo to nie dziwi!
      wszyscy Ci ludzie popełnili poważne zaniedbanie i powinni być sądzeni de facto
      za współudział. ta kobieta miała przyzwolenie społeczne na to, co czyniła.
      wyobrażacie to sobie??? w jakim kraju my żyjemy!
      • Gość: Ed Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 22:11
        Gość portalu: elve napisał(a):

> a mnie ciekawi, dlaczego NIKT nie zapytał tej kobiety, co się stało z jej
        > nowonarodzonymi dziećmi. była ciąża a dzieci nie ma - i nikogo to nie dziwi!
        > wszyscy Ci ludzie popełnili poważne zaniedbanie i powinni być sądzeni de
        facto
        > za współudział. ta kobieta miała przyzwolenie społeczne na to, co czyniła.
        > wyobrażacie to sobie??? w jakim kraju my żyjemy!

Według zapewnień Glempa, jest to kraj, w którym zamieszkuje 98% katolików :o(((
        • Gość: ficino Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 23:35
          >>
          > Według zapewnień Glempa, jest to kraj, w którym zamieszkuje 98% katolików :o
          (((
          coz miejsce zbrodni wskazuje na to ze zyje tam 99% prawoslawnych...czyli te 2%
          z 98%.
          • Gość: Ed Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 00:35
            Glemp mówił o Polsce a nie regionie. Przyjmując Waszą wspólną koncepcję, to
            niekatolików w Polsce jest co najwyżej ok. 800 tys. i mogło by stanowić nie
            więcej, jak 40% tej ludności. Jakoś ten kościelny rachunek w żadną stronę nie
            może się zgodzić. Zresztą o ilę dobrze pamiętam, wyborczą przewagę zdobyła tam
            prawica zabarwiona LPR-em. I znowu klocek w rachunkach :-))
            • Gość: ficino Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 00:44
              Gość portalu: Ed napisał(a):

> Glemp mówił o Polsce a nie regionie. Przyjmując Waszą wspólną koncepcję, to
              > niekatolików w Polsce jest co najwyżej ok. 800 tys. i mogło by stanowić nie
              > więcej, jak 40% tej ludności. Jakoś ten kościelny rachunek w żadną stronę nie
              > może się zgodzić. Zresztą o ilę dobrze pamiętam, wyborczą przewagę zdobyła
              tam
              > prawica zabarwiona LPR-em. I znowu klocek w rachunkach :-))
              ty mowiles ze Polska w 98% jest katolicka...ja mowilem o tych 2% nie
              Katolikow...ktorych na scianie wschodniej gdzie zdarzaja sie takie ochydne
              rzeczy jest najwiecej.
    • Gość: ficino Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 21:20

takie bestilastwa sie dzieja bo ludzie nie maja za grosz sumienia :)
    • Gość: chochlik Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.lublin.mm.pl 22.08.03, 22:21
      Noworodki były zdolne do zycia. Sądząc po wadze ponizej 2 kg
      najwieksze myslę, ze bez inkubatora to nie byłoby możliwe.
      Przypuszczam że kobiety szukajace pomocy u pokątnej babki-
      akuszerki reprezentowały bardzo niski poziom intelektualny i
      nie miały życzliwego zaplecza rodzinnego. Byc moze nie miały
      domu i pieniedzy. Moze nawet były głodne. Napewno nie
      wiedziały, gdzie szukać fachowej pomocy.
      • gabrielacasey Noworodki mogly byc zaglodzone, ale donoszone. Tu 22.08.03, 23:03
        inkubator nie jest potrzebny.
        • Gość: kosmita Re: Noworodki mogly byc zaglodzone, ale donoszone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.03, 00:09
          gabrielacasey napisała:

> inkubator nie jest potrzebny.

za to tobie potrzeby jest inkubator mozgu.
          juz to ktos kiedys ladniej opisal zakompleksiona babo hehehe
          • Gość: ficino Re: Noworodki mogly byc zaglodzone, ale donoszone IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 00:14
            Gość portalu: kosmita napisał(a):

> gabrielacasey napisała:
            >
            > > inkubator nie jest potrzebny.
            >
            >
            > za to tobie potrzeby jest inkubator mozgu.
            > juz to ktos kiedys ladniej opisal zakompleksiona babo hehehe

a co to ten inkubator mozgu?...jakis nowy ukrainski wynalazek?...no wiem ze
            potrafili z beczki po kapuscie zrobic inkubator...ciekaw jestem tylko jak
            wyglada inkubator mozgu.
            • Gość: kosmita Re: Noworodki mogly byc zaglodzone, ale donoszone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.03, 00:15
              Gość portalu: ficino napisał(a):

> Gość portalu: kosmita napisał(a):
              >
              > > gabrielacasey napisała:
              > >
              > > > inkubator nie jest potrzebny.
              > >
              > >
              > > za to tobie potrzeby jest inkubator mozgu.
              > > juz to ktos kiedys ladniej opisal zakompleksiona babo hehehe
              >
              > a co to ten inkubator mozgu?...jakis nowy ukrainski wynalazek?...no wiem ze
              > potrafili z beczki po kapuscie zrobic inkubator...ciekaw jestem tylko jak
              > wyglada inkubator mozgu.

gdybys abesciarzu byl legalnie tam gdzie jestes to bym ci poradzil, zebys sie skierowal do szpitala, ale w takim wypadku, coz ....
              • Gość: ficino Re: Noworodki mogly byc zaglodzone, ale donoszone IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 00:27
                > gdybys abesciarzu byl legalnie tam gdzie jestes to bym ci poradzil, zebys sie
                s
                > kierowal do szpitala, ale w takim wypadku, coz ....

czy wiesz po czym sie poznaje czlowieka szlachetnie urodzonego?..po
                dloniach....tak..tak mozesz miec dyplom Harvardu a twoje rece i tak powiedza
                kim byli twoi przodkowie...
                czy nazywanie mnie azbesciarzem choc troche cie dowartosciowalo?...ukrainski
                chlopku roztropku?...
                widisz znowu nie trafiles...rodzina moja jest w Stanach od szesciu
                pokolen...takze przyjezdzajac do Stanow mialem wystawione papiery juz w
                Polsce...pozatym azbest to zajecie dla takich cwokow jak ty...szlachta rozbija
                sie merolami i zyje godnie i wygodnie:)
                ciebie nawet nie trzeba kierowac do szpitala takich jak ty zycie ukara :)
                • Gość: kosmita Re: Noworodki mogly byc zaglodzone, ale donoszone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.03, 00:35

> > gdybys abesciarzu byl legalnie tam gdzie jestes to bym ci
                  poradzil, zebys

> sie

> s

> > kierowal do szpitala, ale w takim wypadku, coz ....

>

> czy wiesz po czym sie poznaje czlowieka szlachetnie urodzonego?
                  ..po

> dloniach....tak..tak mozesz miec dyplom Harvardu a twoje rece i
                  tak powiedza

> kim byli twoi przodkowie...

> czy nazywanie mnie azbesciarzem choc troche cie
                  dowartosciowalo?...ukrainski

> chlopku roztropku?...

> widisz znowu nie trafiles...rodzina moja jest w Stanach od
                  szesciu

> pokolen...takze przyjezdzajac do Stanow mialem wystawione
                  papiery juz w

> Polsce...pozatym azbest to zajecie dla takich cwokow jak ty...
                  szlachta rozbija

> sie merolami i zyje godnie i wygodnie:)

> ciebie nawet nie trzeba kierowac do szpitala takich jak ty
                  zycie ukara :)

popatrz abesciarzu, dwoma linijkami textu tak ubodlem twa
                  szlachecka dupe, ze tak pieknie toczysz piane :-))) uuuuuu
                  czyzbym trafil w sedno twej szlacheckiej dumy. powiedz no jakie
                  to herby sie wymysla podczas zrywania azbestu marzac o bogactwie
                  i wyrwaniu sie z polskiej dzielnicy?
                  • Gość: ficino Re: Noworodki mogly byc zaglodzone, ale donoszone IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 00:49
                    > popatrz abesciarzu, dwoma linijkami textu tak ubodlem twa
                    > szlachecka dupe, ze tak pieknie toczysz piane :-))) uuuuuu
                    > czyzbym trafil w sedno twej szlacheckiej dumy. powiedz no jakie
                    > to herby sie wymysla podczas zrywania azbestu marzac o bogactwie
                    > i wyrwaniu sie z polskiej dzielnicy?

cos sie tak do tego azbestu przyczepil...powiedzialem ci juz chyba zebys nie
                    mierzyl mnie swoja miara :)))
                    a co polska dzielnica gorsza od wloskiej czy irlandzkiej?...cudze chwalicie
                    swojego nie znacie hahahaha;)
                    coz herbu nie musze wymyslac z herbem sie po prostu rodzisz jakbys nie
                    wiedzial...
                    • gabrielacasey [...] 23.08.03, 01:28
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • Gość: ficino Re: A SKAD cham ma cokolwiek wiedziec o herbach? IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 02:03
                        gabrielacasey napisała:

> W komunistycznej gminnej podstawowce chyba tego nie uczono. Tu kosmite
                        boli!!!
                        > Tu kosmite w tylek piecze!!!

chyba ciagle kimanie na wycieraczce wyczerpalo naszego rozmowce...poszedl sie
                        pewnie wyspac w cieplym wyrku..dopoki w odwiedziny nie wpadnie jakis
                        wujek...czasu pozostalo niewiele.
                  • gabrielacasey Fajnie, ficino, widziec, jak to zero spod Grojca 23.08.03, 01:26
                    zawisc zzera, ze amerykanskiej wizy nie dostal, a i brytyjska immigration go z
                    Dover do kraju odeslala... Bo tylko to, lub ciezka choroba psychiczna, moze
                    wyjasniac histeryczne ataki tego CZUBA!!!
                    • Gość: ficino Re: Fajnie, ficino, widziec, jak to zero spod Gro IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 02:05
                      gabrielacasey napisała:

> zawisc zzera, ze amerykanskiej wizy nie dostal, a i brytyjska immigration go
                      z
                      > Dover do kraju odeslala... Bo tylko to, lub ciezka choroba psychiczna, moze
                      > wyjasniac histeryczne ataki tego CZUBA!!!

poszedl pewnie pocwiczyc plywanie na Wisle...co prawda to nie Rio Grande ale
                      mysle ze kazdy ma prawo troche sobie pomarzyc :)
            • gabrielacasey To przeciez jakis pomylony chamek. Czepia sie 23.08.03, 01:23
              mnie, nie zas mojej trafnej wypowiedzi: dzieci - przykladowo- palacych matek
              maja zwykle spora niedowage, nawet 30%.
        • Gość: kosmita Re: Noworodki mogly byc zaglodzone, ale donoszone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.03, 00:38
          gabrielacasey napisała:

> inkubator nie jest potrzebny.

zapomnialas podac linka do BBC durna kozo
          • Gość: ficino Re: Noworodki mogly byc zaglodzone, ale donoszone IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 00:51
            Gość portalu: kosmita napisał(a):

> gabrielacasey napisała:
            >
            > > inkubator nie jest potrzebny.
            >
            >
            > zapomnialas podac linka do BBC durna kozo

morda w kubel ukrainski kmiocie bo przyjdzie szlachta i kaze wychlostac takie
            scierwo ja ty na odpuscie przy wszystkich ludziach :)
            wstyd bedzie i dupsko czerwone...na co ci to?
          • gabrielacasey A to ci PO CO? Przeciez pojecia o jezykach obcych 23.08.03, 01:31
            nie masz. A i z polskim kiepsciutko. Tylko ta gwara ludowa jeszcze jakos ci
            wychodzi... Z Kolbergiem po kraju, loj, dana!
            • Gość: ficino Re: A to ci PO CO? Przeciez pojecia o jezykach ob IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 02:07
              gabrielacasey napisała:

> nie masz. A i z polskim kiepsciutko. Tylko ta gwara ludowa jeszcze jakos ci
              > wychodzi... Z Kolbergiem po kraju, loj, dana!

ta generacja badylarzy spod Grocja to nie z Kolbergiem po Polsce a na Woodstock
              potarzac sie w blocie :)
      • Gość: ficino Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.03, 23:32
        Gość portalu: chochlik napisał(a):

> Noworodki były zdolne do zycia. Sądząc po wadze ponizej 2 kg
        > najwieksze myslę, ze bez inkubatora to nie byłoby możliwe.
        > Przypuszczam że kobiety szukajace pomocy u pokątnej babki-
        > akuszerki reprezentowały bardzo niski poziom intelektualny i
        > nie miały życzliwego zaplecza rodzinnego. Byc moze nie miały
        > domu i pieniedzy. Moze nawet były głodne. Napewno nie
        > wiedziały, gdzie szukać fachowej pomocy.

moze szpital cos by poradzil?
        • Gość: bella Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.5-136-217.adsl.skynet.be 23.08.03, 00:02

> Gość portalu: chochlik napisał(a):
          >
          > > Noworodki były zdolne do zycia. Sądząc po wadze ponizej 2 kg
          > > najwieksze myslę, ze bez inkubatora to nie byłoby możliwe.
          > > Przypuszczam że kobiety szukajace pomocy u pokątnej babki-
          > > akuszerki reprezentowały bardzo niski poziom intelektualny
          i
          > > nie miały życzliwego zaplecza rodzinnego. Byc moze nie miały
          > > domu i pieniedzy. Moze nawet były głodne. Napewno nie
          > > wiedziały, gdzie szukać fachowej pomocy.
          >
          > moze szpital cos by poradzil?

slowem proponujesz zabawe w " co by bylo gdyby"....?
          • Gość: ficino Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 00:21
            Gość portalu: bella napisał(a):

> Gość portalu: ficino napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: chochlik napisał(a):
            > >
            > > > Noworodki były zdolne do zycia. Sądząc po wadze ponizej 2 kg
            > > > najwieksze myslę, ze bez inkubatora to nie byłoby możliwe.
            > > > Przypuszczam że kobiety szukajace pomocy u pokątnej babki-
            > > > akuszerki reprezentowały bardzo niski poziom intelektualny
            > i
            > > > nie miały życzliwego zaplecza rodzinnego. Byc moze nie miały
            > > > domu i pieniedzy. Moze nawet były głodne. Napewno nie
            > > > wiedziały, gdzie szukać fachowej pomocy.
            > >
            > > moze szpital cos by poradzil?
            >
            > slowem proponujesz zabawe w " co by bylo gdyby"....?

a co ty proponujesz?...beczke z kapusta?...Polska to chyba kraj cywilizowany
            choc rozumiem ze gdzies tam pod Lublinem dalej populacja ukrainska bawi sie w
            rezanie...choc tym razem wlasnych niemowlat..
            no tak zawsze wszystko mozna zwalic na brak pieniedzy...te dzieci mialy juz po
            kilka miesiecy czy nie bardziej humanitarnie byloby je podrzucic gdzies pod
            kosciolem czy tez jak to bylo w przypadku czarnkowa lubelskiego pod cerkwia
            greko-katolicka....lub oddac do domu dziecka?...po co zabijac
            czytajac tak twoje idiotyczne posty zastanawiam sie czy nie bylas przypadkiem
            matka jednego z tych pieciorga dzieciatek zakiszonych w beczce...tu jest mowa o
            morderstwie a nie o zapleczu finansowym i zyczliwosci rodzinnej.
            • Gość: edek bez kredek Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.03, 00:29

> Gość portalu: bella napisał(a):

>

> > Gość portalu: ficino napisał(a):

> >

> > > Gość portalu: chochlik napisał(a):

> > >

> > > > Noworodki były zdolne do zycia. Sądząc po wadze ponizej 2
              kg

> > > > najwieksze myslę, ze bez inkubatora to nie byłoby
              możliwe.

> > > > Przypuszczam że kobiety szukajace pomocy u pokątnej
              babki-

> > > > akuszerki reprezentowały bardzo niski poziom
              intelektualny

> > i

> > > > nie miały życzliwego zaplecza rodzinnego. Byc moze nie
              miały

> > > > domu i pieniedzy. Moze nawet były głodne. Napewno nie

> > > > wiedziały, gdzie szukać fachowej pomocy.

> > >

> > > moze szpital cos by poradzil?

> >

> > slowem proponujesz zabawe w " co by bylo gdyby"....?

>

> a co ty proponujesz?...beczke z kapusta?...Polska to chyba kraj
              cywilizowany

> choc rozumiem ze gdzies tam pod Lublinem dalej populacja
              ukrainska bawi sie w

> rezanie...choc tym razem wlasnych niemowlat..

> no tak zawsze wszystko mozna zwalic na brak pieniedzy...te
              dzieci mialy juz po

> kilka miesiecy czy nie bardziej humanitarnie byloby je
              podrzucic gdzies pod

> kosciolem czy tez jak to bylo w przypadku czarnkowa lubelskiego
              pod cerkwia

> greko-katolicka....lub oddac do domu dziecka?...po co zabijac

> czytajac tak twoje idiotyczne posty zastanawiam sie czy nie
              bylas przypadkiem

> matka jednego z tych pieciorga dzieciatek zakiszonych w beczce.
              ..tu jest mowa o

>

> morderstwie a nie o zapleczu finansowym i zyczliwosci
              rodzinnej.

mam nadzieje, ze masz swiadomosc faktu iz twoje prostackie
              insynuacje obrazaja adresata twoich wypocik, nedzny karle! ale
              nie przejmuj sie, na polskim forum mozesz sie wykazac bo na
              hamerykanskim pewnie dostajesz ostro po dupie za nieznajomosc
              jezyka, karbowana cioto!

wszystko na twoj temat
              • Gość: ficino Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 00:40
                > mam nadzieje, ze masz swiadomosc faktu iz twoje prostackie
                > insynuacje obrazaja adresata twoich wypocik, nedzny karle! ale
                > nie przejmuj sie, na polskim forum mozesz sie wykazac bo na
                > hamerykanskim pewnie dostajesz ostro po dupie za nieznajomosc
                > jezyka, karbowana cioto!
                >
                >
                > wszystko na twoj temat

znowu jakis obronca chachlow ukrainskich...po tym numerze z beczka i
                zakiszonymi dzieciatkami mam o nich jeszcze gorsze zdanie niz poprzednio...czy
                wy na tej zapyzialej ukrainskiej prowincyi nie wiecie ze za morderstwo ponosi
                sie odpowiedzialnosc karna?
                ja rozumiem ze chachly ukrainskie sa male wnioskuje tak po wielkosci konikow
                jakimi sie poruszaja ...jak ten konik sie nazywa?..zebra,zubr..cos
                takiego...nazywajac mnie karlem nie porownuj mnie do swoich standardow bo ja
                nie z waszych...a takie bydlo jak ty to my szlachta cwiczylismy kijami od
                zarania dziejow...
                nie pokazuje sie na amerykanskich forach bo wszedzie dookola mieszkaja
                Amerykanie, jest telewizja,prasa angielskojezyczna...nie chce starcic kontaktu
                z mowa ojczysta dlatego mam szanse pocwiczyc za friko gramatyke na forum
                polskim.
                tak na marginesie to nie pisze sie Hameryka tylko Ameryka...idz do szkoly doucz
                sie...choc w twoim przypadku edukacja to pieniadze podatnika wyzrucone w
                bloto :)
              • gabrielacasey Patrz, ficino, nasz cham zmienil nick. Ale gwara 23.08.03, 01:34
                "spode Grojca" nadal go zdradza... Holota mysli, ze jej starej slomy z nowych
                gumiakow nie widac!
        • Gość: kosmita Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.03, 00:10

> Gość portalu: chochlik napisał(a):
          >
          > > Noworodki były zdolne do zycia. Sądząc po wadze ponizej 2 kg
          > > najwieksze myslę, ze bez inkubatora to nie byłoby możliwe.
          > > Przypuszczam że kobiety szukajace pomocy u pokątnej babki-
          > > akuszerki reprezentowały bardzo niski poziom intelektualny i
          > > nie miały życzliwego zaplecza rodzinnego. Byc moze nie miały
          > > domu i pieniedzy. Moze nawet były głodne. Napewno nie
          > > wiedziały, gdzie szukać fachowej pomocy.
          >
          > moze szpital cos by poradzil?

jesli sie nie zglosisz to ja ma ci pomoc?
          • Gość: ficino Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 00:29
            > > moze szpital cos by poradzil?
            >
            >
            > jesli sie nie zglosisz to ja ma ci pomoc?

nie rozumiem pytania...w jakim to narzeczu?
            • Gość: kosmita Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.03, 00:31

> > > moze szpital cos by poradzil?

> >

> >

> > jesli sie nie zglosisz to ja ma ci pomoc?

>

> nie rozumiem pytania...w jakim to narzeczu?

jakos nie jestem zdziwiony faktem ze operator szpitalnego mopa
              nie rozumie pytania. bywa i tak... z czasem bedzie lepiej, nie
              martw sie
              • Gość: ficino Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 00:56
                > jakos nie jestem zdziwiony faktem ze operator szpitalnego mopa
                > nie rozumie pytania. bywa i tak... z czasem bedzie lepiej, nie
                > martw sie

ja nie rozumiec pytania ty mnie zadawac ..ja sie pytac co ty do mnia
                mowic...czy to takie zle ze sie pytam skoro nie wiem?
                wczesniej azbesciarz teraz operator szpitalnego mopa....czy ten szpitalny mob
                to tez azbest czy jakas mafia ukrainska co kisi dzieciatka?
                • gabrielacasey Mob to mob, ficino. Trash i scum... Po co pytasz? 23.08.03, 01:41
            • gabrielacasey To gwara sezonowych robotnikow z Zabiego, ktorzy 23.08.03, 01:38
              pracuja na czarno u sadownikow pod Grojcem - sezon wlasnie sie zaczal i duzo
              tam chachelstwa...
              • Gość: ficino Re: To gwara sezonowych robotnikow z Zabiego, kto IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 02:17
                gabrielacasey napisała:

> pracuja na czarno u sadownikow pod Grojcem - sezon wlasnie sie zaczal i duzo
                > tam chachelstwa...

na miejscu tych sadownikow sprawdzlbym codziennie czy nie poznikaly jakies
                grabie czy motyki...wiesz zawsze bedzie czym sie pochwalic zonie i potomstwu
                jaki to tatus sprytny i obrotny :)
              • Gość: ficino P.S IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 02:19
                widzialas moze zdjecie tej kobiety co zamordowala te dzieci?
                w morde strzelil chachel!...wielki leb, skoltuniona fryzura a la trwala i
                skosne oczeta :)
                nie chcialbym takiej w ciemnej uliczce spotkac...jeszcze by zgwalcila :)
                • gabrielacasey Nie widzialam. Musi byc na stronach policji, ale 23.08.03, 03:22
                  nie chce mi sie tam zagladac... Zreszta NIE PRZED NOCA! jeszcze by sie zmora
                  przysnila. Dobranoc!
                  • Gość: ficino Re: Nie widzialam. Musi byc na stronach policji, IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 03:33
                    gabrielacasey napisała:

> nie chce mi sie tam zagladac... Zreszta NIE PRZED NOCA! jeszcze by sie zmora
                    > przysnila. Dobranoc!

najgorszemu wrogowi nie zyczylbym jej ogladac co dopiero tobie..dobranoc :)
    • Gość: romek Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.03, 00:21

isioto takie bestialstwa dzieja sie jak sie jest pojebanym na
      wskros. tyle
    • Gość: eye Aborcja JEST bestialstwem IP: *.dyn.optonline.net 23.08.03, 03:40
      Aborcja JEST bestialstwem
    • Gość: ali Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.nas9.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 23.08.03, 05:23
      dalej wchodżcie czarnym do d... i dalej nie refundujcie
      antykoncepcji, i dalej opowiadajcie że w polsce odbywa sie 300
      aborcji rocznie... obłuda piękna rzecz
      • Gość: ficino Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 06:14
        Gość portalu: ali napisał(a):

> dalej wchodżcie czarnym do d... i dalej nie refundujcie
        > antykoncepcji, i dalej opowiadajcie że w polsce odbywa sie 300
        > aborcji rocznie... obłuda piękna rzecz

tak ali refundowac antykoncepcje to mozecie w Iraku albo na Ukrainie...w Polsce
        aborcja jest zabroniona i tyle...koniec dyskusji czerwony pomiocie...nie wlaz
        czerwonym w d...bo niedlugo wazelina moze sie im skonczyc...co bedziesz wtedy
        robil?...niech sie scierwa skrobia byle nie za pieniadze podatnika.
    • Gość: AUTOR A MOZE OBJADLY SIE KAPUSTA?? IP: *.shimane / 10.183.100.* 23.08.03, 07:58
      Zjadly za duzo kapustki i..... kopyrt. :|
      • Gość: ficino Re: A MOZE OBJADLY SIE KAPUSTA?? IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.08.03, 08:29
        Gość portalu: AUTOR napisał(a):

> Zjadly za duzo kapustki i..... kopyrt. :|

masz niezle poczucie humoru...szkoda ze ciebie w dziecinstwie kapustka nie
        karmili :)..byloby jednego darmozjada mniej.
      • Gość: Lalka Re: A MOZE OBJADLY SIE KAPUSTA?? IP: *.usc.es 23.08.03, 14:51
        Gość portalu: AUTOR napisał(a):

> Zjadly za duzo kapustki i..... kopyrt. :|

To mial byc zart? Kompletne dno.
    • Gość: baca Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.ok.shawcable.net 23.08.03, 09:35
      ciezko sie wypowiedziec, ale powiedzcie jaka jest roznica
      zabicia trzy miesiecznego dziecka, pomiedzy dziewiecio
      miesiecznym.Bo dla mnie zadna
      • Gość: Emily Re: Sekcja zwłok wykazała, że noworodki były zdol IP: *.nv.nv.cox.net 23.08.03, 15:44
        Gość portalu: baca napisał(a):

> ciezko sie wypowiedziec, ale powiedzcie jaka jest roznica
        > zabicia trzy miesiecznego dziecka, pomiedzy dziewiecio
        > miesiecznym.Bo dla mnie zadna

poczytaj co napisalam na ten temat pod watkiem "kobieta".
      • Gość: Emily dla bacy IP: *.nv.nv.cox.net 23.08.03, 15:50
        Temat zszedl na aborcje w zwiazku z tym, ze szereg osob uznalo, iz gdyby byla
        ona legalnie dostepna, wowczas ta matka, ktora nie chciala miec dzieci,
        moglaby w pore poddac sie aborcji, a nie rodzic. wydaje sie jednak, ze jej
        morderstwo wynikalo raczej z jej choroby psychicznej. Moze jest chora na
        schizofrenie, a moze cierpiala na psychoze poporodowa. Biologia calkiem dobrze
        juz poznala etapy rozwojowe ludzkiego ebrionu/plodu. Wiadomo, ze w pierwszych
        dwoch miesiacach ciazy istnieja dopiero zaczatki ukladu nerwowego. kora
        mozgowa, ktora jest odpowiedzialna za swiadomosc, zaczyna sie organizowac
        dopiero w polowie 4 miesiaca ciazy. W biologii uwaza sie, ze swiadomosc jest
        funkcja dostatecznie zorganizowanej kory mozgowej, ktorej brak wczesnemu
        embrionowi.

Zygota sama w sobie jest tylko komorka, niczym innym i sam fakt posiadania
        przez nia ludzkiego DNA nie czyni jej czlowiekiem. Ona czlowiekiem staje sie
        dopiero w procesie niezaburzonego rozwoju. Wiekszosc ludzkich zygot i wczesnych
        emrionow ulega poronieniu wskutek jakichs zaburzen rozwojowych i bycie
        niechciana zygota jest takim zaburzeniem. Gdyby wszystkie powstale zygoy staly
        sie ludzmi juz dawno zadusilibysmy sie na naszej planecie. Natura reguluje
        ilosc urodzin. stosunek kobiety do swojej zygoty i jej chec lub niechec (lub
        niemoznosc) do urodzenia i dziecka jest jedna z naturalnych metod tej kontroli.
        Naturalnie lepiej, zeby aborcji bylo jak jak najmniej. Do tego potrzebna jest
        dobra edukacja seksualna plus dostepnosc tanich srodkow antykoncepcyjnych. A
        zwiekszenie rozrodczosci kobiet w PL mozna bedzie osiagnac tylko poprzez
        poprawe warunkow socjalnych calego spoleczenstwa, bo swiadomi ludzie rodza
        tylko tyle dzieci, na ile ich stac. zwierzeta pozbywaja sie noworodkow, ktorych
        nie moga wykarmic, taka jest natura.
        • nata1 Re: dla bacy 23.08.03, 19:39

> Naturalnie lepiej, zeby aborcji bylo jak jak najmniej. Do tego potrzebna jest
          > dobra edukacja seksualna plus dostepnosc tanich srodkow antykoncepcyjnych.

NIekoniecznie. W 2000 zwiekszyla sie o 9% ilosc dokonywanych aborcji w
          Hiszpanii mimo dobrze rozwinietej edukacji seksualnej mlodziezy. Przeczytaj moj
          wczesniejszych post na ten temat w watku kobiety.

zwierzeta pozbywaja sie noworodkow, ktorych
          >
          > nie moga wykarmic, taka jest natura.

Czlowiek oprocz natury ma rozum, to rozni go od zwierzecia.
          • Gość: Emily Re: dla bacy IP: *.nv.nv.cox.net 23.08.03, 20:00
            nata1 napisała:
            > wczesniejszych post na ten temat w watku kobiety.
            >
            >
            > Czlowiek oprocz natury ma rozum, to rozni go od zwierzecia.

rozum tez jest natura, gwoli twojej info, i on nakazuje nie przynosic na swiat
            dzieci, ktorych nie mozna wychowac. a glupota czy nieswiadomosc, to druga
            sprawa.
        • Gość: Zulus Re: dla bacy IP: 80.252.0.* 24.08.03, 16:25
          Bardzo dobry post.
          Ciekawy jestem co na to księża i stare dewotki które pirdolą
          żeby mieć jak najwięcej dzieci a jak się urodzą czworaczki itp.
          jaka to sensacja jakaś pizda urodziła tyle dzieci jakie to
          piękne chciało by się powiedzieć ,dziewczęta i chłopcy żeńcie
          się i róbcie dzieci żeby nasza polska rasa wzrastała ilością...

Jakie to szczęści że istnieje coś takiego jak szkoła i telewizja
          które wbrew pozorom pokazują trochę realnego życia.
        • Gość: Zulus Re: dla bacy IP: 80.252.0.* 24.08.03, 16:29

> Temat zszedl na aborcje w zwiazku z tym, ze szereg osob
          uznalo, iz gdyby byla
          > ona legalnie dostepna, wowczas ta matka, ktora nie chciala
          miec dzieci(...)
          wydaje sie jednak, ze jej
          > morderstwo wynikalo raczej z jej choroby psychicznej. Moze
          jest chora na
          > schizofrenie, a moze cierpiala na psychoze poporodowa.
          (...)
          > Zygota sama w sobie jest tylko komorka, niczym innym i sam
          fakt posiadania
          > przez nia ludzkiego DNA nie czyni jej czlowiekiem. Ona
          czlowiekiem staje sie
          > dopiero w procesie niezaburzonego rozwoju. Wiekszosc ludzkich
          zygot i wczesnych
          (...)

Bardzo dobry post.

Ciekawy jestem co na to księża i stare dewotki które pirdolą
          żeby mieć jak najwięcej dzieci a jak się urodzą czworaczki itp.
          jaka to sensacja jakaś pizda urodziła tyle dzieci jakie to
          piękne chciało by się powiedzieć ,dziewczęta i chłopcy żeńcie
          się i róbcie dzieci żeby nasza polska rasa wzrastała ilością...

Jakie to szczęści że istnieje coś takiego jak szkoła i telewizja
          które wbrew pozorom pokazują trochę realnego życia.
      • Gość: Ed Re: Racja baco!!! Tak trzymać i powtarzać!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 02:40
        W społeczeństwie skatolicyzowanym w 98 % jedynie słusznej racji jest to po
        prostu nie możliwe. Napewno takie rzeczy robią turyści z nieznanych krajów
        albo może kosmici. Jak takie soś może wystąpić w społeczeństwie wychowującym w
        duchu katolickim ludzi od przedszkola, szkoły, harcerstwa, wojska, policji,
        urzędów... W społeczeństwie, które co roku serwuje 500-tysięczne pielgrzymki
        do Częstochowy (nie mówiąc o innych)? Przy tak szeroko zakrojonych akcjach
        notorycznego szczepienia WC jest to zupełnie nie mozliwe!!!
    • Gość: Zulus Szkoda niewinnego ŻYCIA !! IP: 80.252.0.* 24.08.03, 16:15
      Kobietom które dają dupy dla rozrywki ,pieniędzy itp, albo
      dlatego że są prostaczkami bez honoru należało by stawiać przed
      sądem i skazywać na pas dziewiczy i dodatkową szkołę ,aż by
      zmądrzały.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka