Dodaj do ulubionych

Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswskiego!

29.02.08, 12:00
Udawano, że będzie to spotkanie w sprawie tzw. KL Warschau. Dziś się miało odbyć.

Ale się okazało, do czego to tak naprawdę zmierza, bo zaproszeni mieli być
m.in. niejacy Bender i Nowak.

Tak więc dyrekcja muzeum zachowała się przyzwoicie i postanowiła przegonić
towarzycho do diabła.

Brawo! Niech sobie swoje seanse nienawiści urządzają jak dawniej, w
kościołach, a nie w muzeum za moje podatki!
Obserwuj wątek
    • mmikki Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:02
      przecież progi ojca Tadusza sa takie gościnne! po co sie platac po muzeach?
      • oszolom.pl Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:18
        Za poprzedniej kadencji naziolstwo się przyzwyczaiło, że państwo ich popiera.
        Jeszcze do nich nie dotarło, że w cywilizowanym świecie nie ma dla nich miejsca.
    • elena4 Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:06
      Oooooooooooo, to juz w Polsce mamy kasty? Pariasów mamy?
      No to ładnie. Niech Grossa zaproszą i paru innych. To takie trendy,
      hehehe.
      • oszolom.pl Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:07
        Niech sobie nawołują do wyrywania chwastów i miażdżenia Żydów po kościołach, za
        swoje, a nie moje, pieniądze!
        • elena4 Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:11
          Uprzedzony jesteś po prostu. Niereformowalny. Idź za Grossem.
          Jeszcze paru takich jak ty i kierownictwo muzeum a ja pójdę za
          Benderem i Nowakiem. Możesz być pewny.
          • a.co.sie.stalo Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:15
            Idź, kogo to obchodzi.
            • elena4 Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:18
              Takich jak oszolom z klepkami na oczach i Grossami na sztandarze.
              • a.co.sie.stalo Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:21
                A gdzie oszołom wspomina o Grosie, fanatyczko z manią prześladowczą?
                • elena4 Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:22
                  Jesli fanatyczka, to wcale nie mniejsza niz oszołom, moralny
                  slepcu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • elena4 Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:23
                    Oczywiście miałó byc nie większa.
                  • a.co.sie.stalo Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:24
                    Uspokój się, fanatyczko i pokaż w którym miejscu oszołom mówi o
                    Grosie.
                    • elena4 Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:29
                      On mówi o czymś gorszym. On się cieszy, że się obywateli
                      dyskryminuje i zamyka się im gębę. Jesli ja jestem fanatyczką to jak
                      nazwac was? Brainwashed?
                    • woda.woda Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:29
                      Oszołom napisał "Żyd". To następuje odruch Pawłowa i rodzi się
                      słowo "Gross", jak to u jedwabników :)
                      • elena4 Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:34
                        Tak. Jestem jedwabnikiem. W wieku minus kilka dziesiątek lat
                        mordowalam żydów na Podlasiu. W drugiej klasie podstawówki trzymalam
                        transparent Żydzi do Syjamu. Każdy na świecie to wie. A teraz z
                        angielska ci powiem KMA.
                        • woda.woda Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:38
                          Nie denerwuj się, przeciez to prawda, ża na słowo "Żyd"
                          zareagowałas słowem "Gross" :)
                          A powinnaś słowem "Tuwim" :)

Bardzo dobrze, że państwowe instytucje nie chcą firmować
                          antysemitów jak Bender czy Nowak. Znaczy, wracamy do
                          chrześcijańskiej cywilizacji, powinno cie to cieszyć.

• elena4 Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:45
                            Tak reagowalam, dopóki nie zaczęłam obserwowac i nie zobaczyłam, co
                            sie tak naprawdę dzieje. No. Obudzilam się po prostu. Teraz niech
                            grossopodobni sami się starają o to aby zmienic mój stereotyp bo ja
                            mam juz to w życi.
                            • woda.woda Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:49
                              Teraz niech
                              > grossopodobni sami się starają o to aby zmienic mój stereotyp

Nie sądzę, aby ta oferta ich interesowała :)
                              • elena4 Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:51
                                No, o tym to dobrze wiem. krótkowzroczność, brak pokory a potem
                                płacz.
                                • oszolom.pl Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 13:41
                                  Kto miałby płakac i dlaczego?
                                  • elena4 Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 13:55
                                    Każdy, kto próbuje uzyskać przewagę nad innymi niecnymi i
                                    nieuczciwymi sposobami.
                                    • oszolom.pl Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 14:02
                                      Masz na myśli jedwabników? Zapłaczą prędzej czy później, to pewne.
                                      • elena4 Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 14:06
                                        A ja ci mówię, że takim jedwabnikom jak ja to nie grozi.
                                        • oszolom.pl Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 14:07
                                          Sąsiedzi też myśleli, że prawda nigdy nie wyjdzie na jaw.
                                          • elena4 Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 14:08
                                            No i nie wyszła. Bardzo się nie pomylili.
                                            • oszolom.pl Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 14:17
                                              Wyszła, każdy może sobie "Sąsiadów" przeczytać i się dowiedzieć. Jedyny minus,
                                              że wyszła tak późno - większość winnych zdążyła już wyzdychać. Mam nadzieję, że
                                              do końca życia prześladowało ich to, co zrobili...
                                              • elena4 Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 14:34
                                                Ty jesteś chory. Prawda nie wyszla na jaw. Na jaw wyszły półprawdy.
                                                Prawdę przysypano piaskiem, kiedy wyszło na jaw , ze nie pasuje do z
                                                gory zalozonej tezy.
                                                To raz. Secundo. O ile wiem, były procesy w latach powojennych.
                                                Gross wyciągnął sprawę, za ktorą już ktoś zostal ukarany.Dla mnie
                                                więc sprawy nie ma.
                                                O to, że mysmy o tym nie wiedzieli nalezy winić rządy komunistyczne,
                                                ktore tak rządzily, abysmy wiedzieli jak najmniej. Otwieralo im to
                                                droge do tego aby winami za rózne czyny obarczać ludzi niewinnych,
                                                ale niewygodnych dla systemu.
                                                Zajmij się lepiej zbrodniami nierozliczonymi a nie takimi za które
                                                ktoś już odsiedział.
                                                • woda.woda Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 14:36
                                                  > Prawda nie wyszla na jaw.

Wyszła, wyszła, tylko Eleny jej do wiadomości nie przyjumją :)

Ale tez i nie muszą.

• oszolom.pl Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 14:48
                                                    Jedwabniki mają swoje prawdy: np. że w 1968 Żydzi wyrzucili z Izraela Żydów
                                                    polskiego pochodzenia do Polski :)

JR Nowak na pewno napisał już na ten temat książkę. Albo pięć.
                                                  • 1normalnyczlowiek Nic prostszego,jak popatrzeć na te prawdy,prawda? 29.02.08, 15:06
                                                    oszolom.pl napisał: Jedwabniki mają swoje prawdy: np. że w 1968 Żydzi wyrzucili z Izraela Żydów polskiego pochodzenia do Polski :)
                                                    JR Nowak na pewno napisał już na ten temat książkę. Albo pięć.

---> "Dasko “wsławił się” jednym z najbrutalniejszych ataków na książkę Joanny Siedleckiej “Czarny ptasior”, demaskującą hochsztaplerstwa żydowskiego pisarza Jerzego Kosińskiego. W tekście Trucizna (“Ex Libris” z 17 marca 1994) nazwał Czarnego ptasiora książką nikczemną, zarzucając autorce antysemityzm godny dawniejszych kampanii moczarowskich. Jak komentował Piotr Szwajcer na łamach “Nowych Książek” (nr 6 z 1994 r.): (...) Mnóstwo ludzi (...) uważa, że jeśli cokolwiek nieprzychylnego powie się o osobie narodowości żydowskiej, nawet gdy są to rzeczy prawdziwe, to natychmiast trzeba bić na alarm i przywoływać jeśli już nie Holocaust, to przynajmniej Moczara (vide tekst Dasko) (...). Dasko nigdy nie przeprosił Siedleckiej za swój nikczemny atak.

Choć w 1968 roku nie było żadnego przypadku przemocy fizycznej wobec Żydów, Dasko bez żenady zapewniał na łamach “GW” z 8 stycznia 1990 r. o “prawdziwie pogromowej atmosferze wiosny 1968”. Przypomnijmy, że nawet taki “europejczyk” jak Jan Kofman, redaktor naczelny KOR-owskiej “Krytyki”, pisał w jej numerze 28-29 (s. 65, 66), iż sąd głoszący, że w Polsce roku 1968 wytworzyła się sytuacja pogromowa nijak miał się do rzeczywistości (...). Przesada ma to do siebie, że przeważnie chybia założonego celu (...)."
                                                    www.polonica.net/Lobby_filosemickie_2.htm
                                                    ---> I co Ty na to ... :)))
                                                  • oszolom.pl Hehe, uderz w stół... 29.02.08, 15:13
                                                    A jedwabnik się odezwie! :)
                                                  • elena4 Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 14:56
                                                    Nie, kochanie. Ja nie mam oporów przyjmowac prawdy pod warunkiem,
                                                    ze jest prawdą.
                                                    A co do Jedwabnego, zdarzyło się i ktoś za to został ukarany.
                                                    To wszystko co można zrobić. Jeśli to ma wywolywać u mnie poczucie
                                                    winy i wywoływać kompleksy to nie ten adres.
                                                    Zbyt wielu ubeków chodzi na wolności i smieje sie swoim ofiarom w
                                                    twarz,żebym miała sie specjalnie skupiac na jednej tragedii sprzed
                                                    kilkudziesięciu lat, z która nie mam nic wspólnego.
                                                  • woda.woda Ależ Eleno, 29.02.08, 15:01
                                                    o o robisz raban?

Zbrodnia polskich chrzescijan na polskich Żydach została
                                                    opisana,podana do publicznej wiadomości, ci, którzy chcieli
                                                    przrprosili za nią i już.

A poczucia winy w tobie nikt nie chce wywoływać. Poczucie winy albo
                                                    sie ma, albo nie.

I tyle.

Tylko jedno mnie ciekawi:

"na jednej tragedii sprzed kilkudziesięciu lat, z która nie mam nic
                                                    wspólnego"

Dalibóg, myślałam, że masz coś wspólnego z polskim narodem. Sorry,
                                                    myliłam się.

• elena4 Re: Ależ Eleno, 29.02.08, 15:18
                                                    Jak ci jutro na glowę spadnie doniczka, ktorą niechcący zrzucilam z
                                                    mojego wlasnego parapetu, możesz liczyć na moje poczucie winy. Na
                                                    pewno ci to wynagrodzę.
                                                    Ten kto przepraszał, pewnie przepraszał w swoim imieniu, bo nie w
                                                    moim. Ja sie do żadnej winy nie poczuwam.
                                                    To co sie tam wydarzyło, miało swój finał w sądzie. Sprawa zamknieta.
                                                    Pozostaje tylko kwestia żalu. Żal mi jest każdej ofiary. Ale nie mam
                                                    zamiaru pozwolić na to, aby ktoś manipulowal moim zalem i zbijał na
                                                    nim polityczne i innego typu granty.
                                                  • barnacle.bill.the.sailor Re: Ależ Eleno, 29.02.08, 23:25
                                                    woda.woda napisała:

> Dalibóg, myślałam, że masz coś wspólnego z polskim narodem. Sorry,
                                                    > myliłam się.

Aha, to Żydów w Jedwabnem wymordował "polski naród", a Polaków w Koniuchach
                                                    "sowieccy partyzanci" mieszkający w Izraelu ?...
                                                  • oszolom.pl Hehe. 29.02.08, 23:31
                                                    Za każdym razem, kiedy się sądzi, że ciężej kapujących jedwabników już się nie
                                                    da spotkać, przychodzi Gniewko i udowadnia, że i owszem, da się :D

Hehe.
                                                  • barnacle.bill.the.sailor Odpowiem równie merytorycznie jak ty mnie: 29.02.08, 23:35
                                                    A zasadził ci ktoś kiedyś kopa w d... ?
                                                  • oszolom.pl Ojoj, jedwabnik się wścieka. 01.03.08, 00:03
                                                    Szykujesz się na wyrywanie chwastów?
                                                  • barnacle.bill.the.sailor Szkoda rąk... 01.03.08, 14:51
                                                    Lepiej potraktować "Round Up"em... ;-PPP
                                                  • barnacle.bill.the.sailor Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 23:28
                                                    woda.woda napisała:

> Wyszła, wyszła, tylko Eleny jej do wiadomości nie przyjumją :)

Możesz przytoczyć jakieś źródła potwierdzające tezy Grossa, np. podaną przez
                                                    niego liczbę 1600 ofiar ?... Oczywiście nie chodzi mi o źródła cytowane przez
                                                    samego Grossa.
                        • oszolom.pl Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:40
                          > angielska ci powiem KMA.
                          Pieszczot się zachciało? Zasłuż sobie :0
                          • elena4 Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 13:27
                            Wystarczy, ze ty sobie zaslugujesz. Rób tak dalej. Może ci cos
                            skapnie z pańskiego stołu, hehehe.
                • oszolom.pl Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:23
                  To odruch warunkowy. Cokolwiek się jedwabnikowi nie podoba, to zaraz wrzeszczy:
                  Gross, Gross, ratunku, Gross!
                  • elena4 Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 12:31
                    Wolę być jedwabnikiem niż glistą.
    • camille_pissarro Przyzwoicie ? !!!! To jakas dziwna wolta , 29.02.08, 12:41
      przecież dyrekcja Muzeum Powstania Warszawskiego to ludzi głównie
      kojarzeni i rzeczywiście wywodzący sie z PiS ( w tym dyrektor w.w
      przybytku kultury ) ;-))
      • oszolom.pl A może się po prostu opamiętali? 29.02.08, 13:04
        Bądźmy optymistami, załóżmy, że po prostuy do nich dotarło, że przyzwoitość jest
        wazniejsza od wypinania zadka dla Rydzyka.
        • x2468 Re: A może się po prostu opamiętali? 29.02.08, 13:44
          Mam inna teorie.Tos koniukturalisci.Zorientowali sie ze pis jest skonczony i
          wypieli sie na naziolstwo..
    • fation Re: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk 29.02.08, 13:34
      tiaaa dobrze że nie dopuścili do tego starcia ;) krew by się jeszcze na nowe
      listy powstańcze polała ;D
    • 1normalnyczlowiek Jak antysemici na czele z Grossem byli na UJ,to ok 29.02.08, 13:45
      oszolom.pl napisał: Odwołano nazisabat w Muzeum Powstania Warswsk
      Brawo! Niech sobie swoje seanse nienawiści urządzają jak dawniej, w kościołach, a nie w muzeum za moje podatki!

---> Od kiedy mówienie prawdy zaliczasz do działań nazistowskich, a kłamstwa grossów, całych i koftów nie?
      • elena4 Re: Jak antysemici na czele z Grossem byli na UJ, 29.02.08, 13:56
        Tak. tę część podatku, którą oszolom zainwestowal w tych panów,
        dobrze zainwestował. Zwróci mu się z nawiązką, hehehe.
    • barnacle.bill.the.sailor Nie kłam - 29.02.08, 23:32
      - przecież nie mieszkasz w Polsce i nie płacisz tu podatków...
      • oszolom.pl Bucu, 01.03.08, 00:02
        Polski oddział mojej firmy płaci w niej od cholery podatku, to raz.
        Dwa, że kiedy przyjeżdżam do Polski i kupuję sobie np. Wyborczą, to jak myślisz,
        co kto zarabia na VAT?
        • barnacle.bill.the.sailor Zlikwiduj ten oddział... 01.03.08, 15:08
          Po co prowadzić interesy w tak nienawistnym kraju i jeszcze zasilać kiesę
          jedwabników... ? ;-P
          • elena4 Re: Zlikwiduj ten oddział... 01.03.08, 18:22
            Zasilać kasę jedwabnikom? Chyba jesteś w malignie.
            Z pewnością zwolnieni od podatków. A interesy na jedwabnikach robią.
          • oszolom.pl Re: Zlikwiduj ten oddział... 01.03.08, 18:31
            > Po co prowadzić interesy w tak nienawistnym kraju
            Dla pieniędzy, oczywiście.

> i jeszcze zasilać kiesę jedwabników... ? ;-P
            Odwrotnie, to oni zasilają moją :) Zakładając oczywiście, że ich stać; pewnie
            niektórych tak.
            • barnacle.bill.the.sailor Jedwabniki śmierdzą 02.03.08, 00:20
              ale ich pieniądze już nie ?... ;-PPP
    • qqazz A ty co jasnowidz jesteś? 01.03.08, 18:32
      Że wiesz o tym ze spotkanie które sie nie odbyło miało być o czymś zupełnie
      innym niż planowano?

"PS. Coś aktualnego i użytecznego (dla warszawiaków): we czwartek w Muzeum
      Powstania Warszawskiego miała się odbyć dyskusja nt. niemieckiego obozu zagłady
      w Warszawie. Był taki - podzielony na cztery pod'obozy - i jakoś zadziwiająco
      mało się o nim pisze i mówi. I znów dyskusja (organizatorem była Światowa
      Federacja Polskich Kombatantów i p.Creek z Polonii USA, miało być paru
      Senatorów, Posłów, b. sędzina Trzcińska, p.Gronkiewicz-Waltzowa, radio, TV - a
      otwierać ją miał dyr.Muzeum, p.Jan Ołdakowski) została dzień wcześniej (czyli
      dziś) nieoczekiwanie odwołana. Bez podania powodów.
      Obóz ten otacza jakaś dziwna tajemnica - nie mam pojęcia: dlaczego. Niektórzy
      twierdzą, że był to teren współpracy PPR z GeStaPo - albo, że po wojnie był
      wykorzystywany przez Czerwonych. Dziwne jest to, że po raz kolejny dyskusji
      ukręcono łeb. Dlaczego? Nikt nie wie. Dziwna sprawa.
      Tych, co się na to sympozjum wybierali, informuję więc: ODWOŁANE."
      korwin-mikke.blog.onet.pl/2,ID297631871,index.html

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka