bu2m2 07.03.08, 20:44 W tym nasz Prezio jest najlepszy. Znakomite podsumowanie 800 dni Prezia w Przekroju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
belo-ved Re: A może jakaś żałoba narodowa? 07.03.08, 20:45 "Według jednego z ludzi prezydenta zła kondycja Lecha Kaczyńskiego była wówczas efektem zgryzot spowodowanych rozsypującym się małżeństwem córki Marty Kaczyńskiej i jej nowym związkiem z synem SLD-owskiego działacza." przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3532&Itemid=58 > W tym nasz Prezio jest najlepszy. > Znakomite podsumowanie 800 dni Prezia w Przekroju. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: okazja jest - śmierć Gustawa Holoubka 07.03.08, 20:49 W końcu nietuzinkowa postać. Odpowiedz Link Zgłoś
gejowy.kaczucha Re: zła kondycja była wówczas efektem 07.03.08, 21:52 A w ogóle to on był kiedykolwiek w dobrej kondycji ? :-> Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Taaak, żałóbka by sie przydala:-/ Z orderami.. 07.03.08, 21:07 ..jakos tak glupio wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
ajdija [...] 07.03.08, 21:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Dla Wincentego Kadłubka 07.03.08, 21:10 na przykład 8.03.1223 - Wincenty Kadłubek, polski kronikarz, dziejopis (ur. pomiędzy 1150 a 1160) pl.wikipedia.org/wiki/8_marca#Zmarli Odpowiedz Link Zgłoś
belo-ved Re: A może jakieś Święto Narodowe? 07.03.08, 21:12 " Chciałem Państwu najserdeczniej pogratulować i powiedzieć na koniec z wielką dumą, że wprawdzie jako szeregowy żołnierz, ale też wtedy, 8 marca, pod biblioteką Uniwersytetu Warszawskiego, a później pod Pałacem Kazimierzowskim razem ze swoim bratem, a także dzisiejszym posłem, byłym ministrem Wojciechem Jasińskim, byliśmy". Odpowiedz Link Zgłoś
belo-ved Re: A może jakieś Święto Narodowe 18 czerwca? 07.03.08, 21:15 Lech Aleksander Kaczyński (ur. 18 czerwca 1949 w Warszawie) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Moze "oddolna" żałoba narodowa "obywatelska" bo 07.03.08, 21:15 Nadredaktor nie dostal medalu ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Oddolnych inicjatyw Palac nie poczyta jako.. 07.03.08, 21:22 ...wlasnych! Jakas malaria by sie przydala na ograniczonym obszarze, albo cos. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin No, ale moze chociaz WSI24 i POlsat sie oflaguja 07.03.08, 21:24 na czarno a POchanke zrobi dramtyczna mine w imie "solidarnosci" orderowej i zaloby ;) marouder.eu napisał: > ...wlasnych! > Jakas malaria by sie przydala na ograniczonym obszarze, albo cos. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Ale za to jak udatnie udaje, ze jest "wstrzasnie- 07.03.08, 22:16 ta" i poruszona do bolu jak stary siennik ;) marouder.eu napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
polobolo1 antysemita ma polityczny pogrzeb. Ojciec Maybach 07.03.08, 21:43 moze bedzie go ratowal wywiadami w swoich antysemitmediach? Moze koalicja TRWA znow sie popisze? Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz A nie lepiej ustanowić żałobę permanentną? 07.03.08, 21:20 Do odwołania, albo zrobic zapis w konstytucji ze oprócz niedziel, świąt i urodzin brata obecnego prezydenta w kraju obowiązuje żałoba narodowa? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
belo-ved [...] 07.03.08, 21:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu I to jest to!! Pernamientna Załobka do konca.. 07.03.08, 21:23 ...kadencji!! Qqazz, Kawalerskiego masz juz w kieszeni!! Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu No tak, ale kler by sie ucieszyl! 07.03.08, 21:30 woda.woda napisała: > Nie zgadzam się. > Nieładnie mi w czarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Kler, kler. 07.03.08, 21:40 Mój proboszcz, jak idę do niego na herbatkę ma na sobie dżinsy i koszulkę. Czerwoną, jak logo GW Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Jest to najwidoczniej jakis przeniewierca.. 07.03.08, 21:48 ..lub odstepca, dlatego tez i kosciol powinien zarzadzic alarm bojowy w pelnym umundurowaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Ano jest. 07.03.08, 21:49 Ale ma dużą bibliotekę i ja na niego nie naskarżę :) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Nie uwierzysz, ale ja z moim paskudnym stosunkiem 07.03.08, 21:58 ...do kleru takze mam dobrych znajomych-ksiezy. Jednego werbiste i dwu nauczajacych na KUL-u:)) Koledzy z dawnych lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Co mam nie uwierzyć? 07.03.08, 22:01 Przecież nie wyglądasz na tępaka :) Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: I na czarno? 07.03.08, 21:31 woda.woda napisała: > Nie zgadzam się. > Nieładnie mi w czarnym. To najwyżej dostaniesz mandat za nieobyczajne obnoszenie się w miejscach publicznych związane z naruszeniem przepisów o żałobie narodowej:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Mandat? 07.03.08, 21:43 Też się nie zgadzam Mam duże wydatki na WAŻNE sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Mandat? 07.03.08, 21:58 woda.woda napisała: > Też się nie zgadzam > Mam duże wydatki na WAŻNE sprawy To będziesz mogła je zamienić na udział w wiecu poparcia dla urzędującego prezydenta w ramach prac społecznych 1 mandat - 1 wiec, jak będziesz niosła transparent to dodatkowo zaliczasz 2 mandaty, za wznoszenie okrzyków z poparciem również 2 mandaty, jak ci się uda wypowiedzieć pozytywnie o obecnej kadencji prezydenta dla radia to dodatkowo 5 mandatów a jak dla tv to masz miesiąc zaliczony z góry. Będziesz też mogła napisać podanie o czasowe zwolnienie z niektórych rygorów związanych z żałobą permanentną dla którego rozpatrzenia będzie wymagana pozytywna opinia od o. Dyrektora, bądź dobrowolna wpłata albo staż (z pozytywna opinią) w dowolnej wybranej przez ciebie organizacji społecznej lub politycznej której przewodniczy brat prezydenta. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Nie będzie pudła 07.03.08, 22:14 woda.woda napisała: Wolę iść do pudła, > niz popierać Kaczyńskiego : Będą tylko obozy dokształcające, gdzie pensjonariusze będą słuchać wykładów i oglądać filmy o życiu i dokonaniach prezydenta i jego brata, zaś w wolnych chwilach będzie można posłuchać albo poogladać programy nadawane przez popularną toruńską rozgłośnię radiową lub stację telewizyjną, w planie zajęć będa również prace społeczno - edukacyjne przy budowie pomników p. prezydenta i jego brata. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda To ja powtórzę za Jackiem Kuroniem: 07.03.08, 22:15 mogą mnie zabić, ale przecież mnie nie zjedzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: I na czarno? 07.03.08, 21:39 woda.woda napisała: > Nie zgadzam się. > Nieładnie mi w czarnym. Małpa jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: I na czarno? 07.03.08, 21:46 Ufff, odetchnąłem z ulgą. Nie lubię małpiego koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: I na czarno? 07.03.08, 21:58 Ufff, przepatrzyłem to, co powstało w międzyczasie i widzę, że również nie jesteś księdzem. Coraz bardziej mi się podobasz ;?)) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: I na czarno? 07.03.08, 22:01 > że również nie jesteś księdzem. Powiem więcej: ani zakonnicą, nawet szarytką :) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: I na czarno? 07.03.08, 22:06 Dzięki za pomoc, nie wiedziałem, jaki jest rodzaj żeński od ksiądz a nie chciałem palnąć jakiejś gafy. Za informację, tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: reasumując - Lech Kaczyński naruszył prawo 07.03.08, 21:23 ...odmawiając 9 nominacji sędziowskich za co powinien stanąć przed TS. Podobnie jak za podpisanie rażąco niekonstytucyjnych ustaw - medialnej, lustracyjnej i likwidująca niezależne sądownictwo. Oraz za zniszczenie wojskowego wyiwadu i kontrwywiadu. A także drobne grzeszki jak numer z odwołaniem i powołaniem tych samych ministrów. Nie odznaczając Michnika (a także Szlajfera) prawa oczywiście nie naruszył (W tym zakresie ma pełną swobodę) ale się zwyczajnie ośmieszył. JEgo prezydentura będzie w historii Polski żałosnym epizodem. Odpowiedz Link Zgłoś